Οι μηχανικοί κατήγγειλαν ποτέ τη διαφθορά στις πολεοδομίες;

Οι μηχανικοί κατήγγειλαν ποτέ τη διαφθορά στις πολεοδομίες; Πως μπορώ λοιπόν τώρα εγώ να είμαι αλληλέγγυος στον αγώνα τους
…για το «άνοιγμα» του επαγγέλματός τους που θα έχει ως αποτέλεσμα την κατάργηση –όπως λένε, και μάλλον έχουν δίκιο- ύπαρξης του Κώδικα Ελάχιστων Αμοιβών, “ως το μόνο, σήμερα, μέσο διασφάλισης του πλαισίου άσκησης του επαγγέλματος”, όπως υπογραμμίζεται και σε ανακοίνωση του ΤΕΕ.

Δεν δύναμαι να δηλώσω την υποστήριξή μου στον αγώνα τους, αντιθέτως νιώθω ένοχος που τόσο καιρό δεν κατήγγειλα την αδιαφορία τους έναντι του κοινωνικού συνόλου.

Δεν μπορώ να δηλώσω αλληλεγγύη σε έναν κλάδο που ενώ βασικό μέρος της δουλειά του είναι το συνεχές πάρε-δώσε με τις πολεοδομίες, να μην έχει ποτέ ακουστεί μια διαμαρτυρία, συστηματικά σαν κλάδος, κάτι, για την συνεχιζόμενη διαφθορά, για το λάδωμα, η αλλιώς «γρηγορόσημο». Όλος ο κόσμος ξέρει τι σημαίνει «πάω στην πολεοδομία» ή σκέτο «πολεοδομία». Κάνω λάθος;

Λυπάμαι αγαπητοί μου μηχανικοί, αλλά υποχρεούμαι να πάρω ανάλογη θέση όπως έκανα και για τους Γιατρούς. Αποδειχτήκατε κι εσείς όπως τόσοι άλλοι κλάδοι, κοινωνικά αόμματοι, κουφοί κι αναίσθητοι στα αγκομαχητά των συμπολιτών σας.

Όσο σας απασχόλησε η τύχη του κοσμάκη που ανελλιπώς τόσα χρόνια λαδώνει προκειμένου να εξυπηρετηθεί, άλλο τόσο κι εμένα με τη σειρά μου με απασχολεί το επαγγελματικό σας μέλλον με το «άνοιγμα».

Η Αλήθεια είναι στεγνή κυνική, μα παραμένει πάντα Αλήθεια.

ΡΟΙΔΗ ΕΜΜΟΝΕΣ
http://roides.wordpress.com/

5 Σχόλια

 1. Ο/Η Νίκος Χαραλάμπους λέει:

  Οι Μηχανικοί δε θα κατείγγειλαν ποτέ τη διαφθορά στις Πολεοδομίες γιατί αυτό θα δημιουργούσε προβλήματα σε μελλοντικές άδειες που θα κατέθεταν. Δυστυχώς.

  Και φυσικά το επάγγελμα πρέπει να ανοίξει και να καταργηθούν οι ελάχιστες αμοιβές.
  Το σύστημα χτυπά νέους Μηχανικούς που μπαίνουν στην αγορά εργασίας και τα χαμηλότερα εισοδήματα που θα θέλαν να κάνουν κάποια μικρή δουλειά και να χρησιμοποιήσουν ένα Μηχανικό αλλά οι ελάχιστες αμοιβές είναι πολύ ακριβές γι’αυτούς.

 2. Ο/Η nicolaos demonicos λέει:

  Διότι, φίλτατε, «ένοχος ένοχον ου ποιεί». Εκτός πλέον και, πιθανολογούντες, δεχθούμε ότι οι στάζουσες υψηλής περιεκτικότητος εις οξέα έλαιον υπηρεσίες της πολεοδομίας συνηλλάσσοντο με ελαιοπαραγωγούς ή γεωπόνους.
  Τώρα, μεταξύ μας, πέραν του ανοίγματος του επαγγέλματος, δεν θα ήταν άνευ σημασίας η αναγγελία και του ανοίγματος των λογαριασμών και ελέγχου των πόθεν έσχες τους.
  Μήπως δούμε την ανάκρουσιν πρύμνα του… αγώνος τους.

 3. Ο/Η Ανδριανή Μαρούλη λέει:

  Οπως και οι φαρμακοποιοί δεν κατήγγειλαν τα όργια με τις φαρμακοβιομηχανίες, τις προμήθειες φαρμάκων στα νοσομομεία, τη συνταγογράφηση στα ταμεία κλπ.
  Όπως και οι δικηγόρι δεν κατήγγειλαν το χαμό με το παραδικαστικό, τις προαγωγές δικαστών, τους διαγωνισμούς για την εισαγωγή δικαστών κλπ.
  Όπως κλπ κλπ.
  Αντίθετα συμμετείχαν στο χορό της παρανομίας μόνο και μόνο για τα μικροσυμφέροντά τους. Αλλά από ποιον να περιμένει τότε ο λαός να του ανοίξει τα μάτια, αν όχι από τους καθ’ ύλην αρμοδίους;
  Αντίθετα, έδωσαν αγώνες για την καθιέρωση ελάχιστης αμοιβής και προνομίων. Θυμάστε τότε που ένας πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, του Συνασπισμού μέλος, ανέλαβε Υπουργός Περιβάλλοντος και η πρώτη του δουλειά ήταν να τριπλασιάσει τις αμοιβές των μηχανικών;
  Ή μήπως κατάγγειλαν περιπτώσεςι σαν τις πολεοδομικές παραβάσεις του έκανε στη δική του βίλλα ο Υπουργός τους Γιώργος Σουφλιάς;

 4. Ο/Η perldion λέει:

  @Όλους: Ωωωω, αθωότης, αθωοτήτων, τα πάντα αθωότης!! Μα από τις 18-10-81 ΟΛΟΙ οι Πωλητικοί ΜΑΣ εκπρόσωποι στη βολή των ελλήνων (Βολευτές, Υπουργοί Πρωθυπουργοί) και ΟΛΟΙ οι εργάτες στα κάτεργα των κρατικών υπηρεσιών -αχχ εργατιά- και οι Φαρμακοποιοί και οι Γιατροί και Πολιτικοί και άλλοι Μηχανικοί και οι Τελωνιακοί και οι Εφοριακοί ΟΛΟΙ σκουλήκια που τρώγαν την Ελλάδα -και εξακολουθούν να τρώνε πάνω στο οικονομικό της πτώμα- ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ;;
  Σαν και πολύ τάφο μυρίζει το γραπτό μου αλλά, πιστεύω, στην β΄ παρουσία θα είναι καλλίτερα… Ωχχ, αδερφέ δεν θα ‘χουμε και ΤΙΠΟΤΑ ν’ αγοράσουμε. Εκεί είναι σοσιαλισμός για όλους. Γιατί πάνω στην επιφάνεια του πλανήτη οι καπιταλιστές πιστεύουν και πέφτουν μαχόμενοι για τον σοσιαλισμό των πλουσίων σ’ όλες τις off-shore (εις Κύπρον, chanel isladns, Μπαχάμας και κτλ, και κτλ.) Γιατί ειναι σίγουροι πως οι κυβερνήσεις μεριμνούν, στα κρυφά, μόνον γι’ αυτούς… Εμείς τα βόϊδια ταϊζουμε τα χρηματιστήρια. Αφού πρώτα έχουμε καταπιεί μια καλή δόση σανό…
  Και ας αφήσουμε τον γερμανό υπουργό οικονομικών να τσαμπουνά πώς δεν μπορούμε να βγούμε απ’ το χρεωστικό τούνελ γιατί δεν έχουμε παραγωγικότητα!!
  Άκου τί βρήκε κι αυτός να πει!! Και ο Κολοκύθας δεν του υπενθύμισε, στα ταξίδια του, πως είχαμε παραγωγικότητα -από πατρός πρωθυπουργεία- δανείων!! Μέχρι κι ο μπαμπάς του -ο μεγάλος αμοραληστής Ανδρέας Παπανδρέου- δανείστηκε απ’ τον, εντιμότατο, πρόεδρο της Δημοκρατίας μας για να χτίσει εκείνη την ροζ βίλλα εις Εκάλην μεριά για να στεγάσει την ερωτική του σχέση με την ιπτάμενη σερβιτόρα. Τώρα για το πόσο ερωτική ήταν…;; Φρικαλεότητες με πανελλήνια οικονομική ενίσχυση.
  Πληρώνετε φόρους καρά-κορόϊδα και μαζεύετε αποδείξεις για να γλυτώσετε 1000- ή 2000 ευρώ. Ακόμα να το χωνέψετε ΠΩΣ δεν μπορούν να μας βάλουν ΟΛΟΥΣ φυλακή. Τέλος-τέλος υπάρχουν κι ελικόπτερα…

 5. Ο/Η nicolaos demonicos λέει:

  @ Ανδριανή Μαρούλη: Και βεβαίως και αυτοί και όσοι άλλοι δεν αναφέρονται – λόγω ελλείψεως ικανού να τους χωρέσει χώρου. Σχόλιο είπαμε να γράψουμε και όχι να μεταφέρουμε εδώ τον Χρυσό Οδηγό των συναλλασσομένων με κρατικές υπηρεσίες, τους λειτουργούς(!!!) των ίδιων των κρατικών υπηρεσιών, τους χρηματίσαντες υπουργούς και υφυπουργούς [κατ’ εξοχήν λειτουργοί(!!!) αυτοί], τους βολευτές του κυνοβουλίου μας [άλλοι λειτουργοί(!!!) τούτοι εδώ] και λοιπούς συνδαιτυμόνες της καλοστρωμένης δημοσιοκορβανίτικης τραπέζης.
  Και ο καθένας ας εξαιρέση όποιον γουστάρει. Προσωπικώς δεν εξαιρώ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ. Διότι όσοι δεν υπέγραψαν, γνώριζαν και δεν κατήγγειλαν.
  Το ίδιο απατεώνες και κλέφτες με τους άλλους είναι. Διότι μπορεί να μη λέρωσαν τα χέρια τους, αλλά η συνείδησή τους δεν καθαρίζει ούτε με δέκα τόννους απορρυπαντικού ύψιστης δραστικότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *