Η μπόχα από τα διόδια

Πίσω από τα διόδια της ντροπής με την εντεινόμενη αγανάκτηση του κοσμάκη, που χωρίς σταματημό καλείται να πληρώνει, αυξημένα, νέα τμήματα των εθνικών (;) οδών, τα οποία υποτίθεται ότι χρηματοδοτούν νέους δρόμους, ένα κράτος, ποιο κράτος θα μου πείτε με τη μεγάλη ξεφτίλα των κυβερνώντων!
Να προπληρώνουμε χρυσάφι δρόμους και “αυτοκίνητο” (τέλη, ασφάλιστρα, φόροι, πετρέλαιο!).
Εχουν γραφτεί τόσα, δεκαετίες τώρα, για την εκάστοτε εγκληματική πολιτική με τα διόδια. Μέχρι και 5 φορές παραπάνω δρόμους – αρτηρίες θα ‘χαμε, λένε, αν δεν είχαμε τριτοκοσμική διαχείριση!
Σ’ όλα τα επίπεδα, από ψηλά, πολύ ψηλά -πρωθυπουργούς, υπουργούς, ΤΕΟ, κατασκευαστικές με αυτές τις ζογκλερικές συμβάσεις, παντός τύπου εισπρακτικούς – ελεγκτικούς μηχανισμούς κ.τ.λ.
Τώρα όλοι μας, μπροστά στα αυξανόμενα ραγδαία “δεν πληρώνω, δεν πληρώνω”, με τους υπεύθυνους με την ουρά στα σκέλια να “παραδίνουν” στα διάφορα κινήματα αλλά και σε κάθε αγανακτισμένο οδηγό τις μπάρες! Επειδή και αυτοί προφανώς βλέπουν την οργή από το ξεχαρβάλωμα, επειδή οι μεγάλοι προϊστάμενοι δεν μπορεί παρά να γνωρίζουν καλά:

* Την ανταποδοτικότητα του θεσμού και ως εκ τούτου τις χοντρές παρανομίες πάνω στα ισχύοντα (ειδικά όταν οι παράπλευροι δρόμοι έχουν πρόβλημα) και φυσικά τα πανεπιστημιακά συγγράμματα της δημόσιας οικονομικής να έχουν ξεσκίσει!

* Οτι προπληρώνεις και με συνεχείς αυξήσεις για δρόμους που θα γίνουν, θα φτιαχτούν, θα λειτουργήσουν!

* Κωμωδία-τραγωδία γράψανε τις άλλες! αφού μιλάμε για δρόμους-καρμανιόλες και που τους πληρώνεις μια ζωή για να σκοτωθείς – χιλιάδες νεκροί, ρεκόρ σ’ όλη την Ευρώπη!

* Για συμβάσεις και κονδύλια που κάνουν φτερά με την παγκοσμίου φήμης μέθοδο: ο κλέψας του κλέψαντος! Ο δρόμος Κορίνθου – Καλαμάτας για όσους ξέρουν αλλά και για τα μεγάλα θύματα, τους οδηγούς, η πιο χαρακτηριστική καμπάνα – περίπτωση και με τους ελεγκτές της Ε.Ε. στο κόλπο! Ακόμη επανακατασκευάζεται!

* Και σίγουρα για την ανυπαρξία ελέγχων, ειδικά πριν από τις ηλεκτρονικές μπάρες με τα “μισαδάκια”, “φοιτητικά”, “αγροτικά”. Νταλικέρηδες και λαϊκατζήδες επιστήμονες για 10ετίες! Με πολλή ατιμωρησία χρόνια τώρα!

Κάπως έτσι προπληρώνουμε αδρά τα αρπακτικά! Κάπως έτσι τώρα μαθαίνουμε άναυδοι πόσο επαχθείς ήσαν τελικά οι όροι των διαφόρων συμβάσεων! Και χωρίς δρόμους!!

ΥΓ. Επειδή αποκλείεται και για τα διόδια να ‘ναι όλοι κοπρίτες και να τα φάγανε όλοι οι οδηγοί μαζί, αλλά σίγουρα αρχικοπρίτες οι μεγάλοι πολιτικοί, τα κόμματα με τους μεγάλους διαχειριστές, κομματόσκυλα ή μη, και το λαό θύμα-μαλάκα σήμερα!

ΓΙΑΝΝΗΣ Π. ΚΟΡΔΗΣ

11 Σχόλια

 1. Ο/Η perldion λέει:

  @Όλους: Υπάρχει -συν τοις άλλοις- και το απόλυτο παλαβό με τα διόδια: Να μαζεύουν από όλους εμάς που, αναγκαστικά, τα χρησιμοποιούμε, τα κεφάλαια της επένδυσης οι “επιχειρηματίες” ανάδοχοι (Μπόμπολας και υιός) με τις τράπεζες κ.τ.λ. ΠΡΙΝ ακόμα ξεκινήσουν την κατασκευή του δρόμου. Την “επένδυση” δηλαδή!!! (Τέτοιος επενδυτής γίνομαι και εγώ!! – απογδυτής…) Η δε πληρωμή να διαρκεί εις τον αιώνα των αιώνων ΑΜΗΝ! Παράδειγμα τα διόδια της “εθνικής” που κατασκεύασε ο “εθνάρχης”! Θυμάται κάποιος από πότε τα πληρώνουμε;; Τα κληρονομήσαμε κι η έναρξη της πληρωμής έχει χαθεί κάπου στο απόμακρο παρελθόν… Κάτι όπως η Κύρου ανάβασις…
  Πάντως: Είναι ΠΕΡΑ για ΠΕΡΑ παράνομα, ακόμα και με τους νόμους που χαλκεύσανε τα λαμόγια της βολής των Ελλήνων, διότι:
  Α) Είναι αντισυνταγματικά – εμποδίζουν την ελεύθερη κυκλοφορία μου ΜΕΣΑ στην ίδια μου την ΧΩΡΑ!
  Β) ΔΕΝ μου αφήνουν επιλογή – να μπορώ να πηγαίνω με παράδρομους και ΕΞΩ από ΑΥΤΑ εκεί που θέλω!
  Γ) Αντίκειται σε πανευρωπαϊκό νόμο, που ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ να είναι ΕΝΤΕΛΩΣ συμπληρωμένοι οι δρόμοι ΠΑΝΩ στους οποίους μπαίνουν διόδια!
  Δ) Οι Έλληνες -λόγω κατάχρησις του δημοσίου χρήματος εκ μέρους ΟΛΩΝ των πολιτικών- έχουν πληρώσει τους δρόμους 6 με 7 φορές ΠΑΝΩ από το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ τους κόστος (Παπαδημούλης στην ΝΕΤ), σε σύγκριση με το ΚΟΣΤΟΣ ίδιου δρόμου στην Ευρώπη!
  Ε) Πληρώνω ΤΕΛΗ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ κάθε χρόνο – ΓΙΑΤΙ τα πληρώνω και ΠΟΥ πάνε αυτά τα χρήματα;
  Πρόσφατα άκουσα στις ειδήσεις ΟΤΙ ο Υιός-ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ έχει αναλάβει την είσπραξη των διοδίων της Ιόνιας Οδού! ΠΟΥ είναι ΑΥΤΗ η οδός;; Έχει οδηγήσει κάποιος απ’ όλους μας πάνω στο κατάστρωμά της;;
  ΔΕΝ μπορούν να σταθούν οι αγωγές ΟΛΩΝ αυτών των, εν διαφθορά, αδελφών σε κανένα δικαστήριο!
  ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ! Πρέπει από κάπου ν’ αρχίσει το ΞΥΛΩΜΑ ΟΛΗΣ αυτής της αγαστής συνεργασίας των βολευτικών κομμάτων, των “εκπροσώπων” του λαού -των βολευτών- με τους μεγαλοεργολάβους-καναλάρχες (αφήστε ΠΟΥ και οι συχνότητες είναι δημόσια περιουσία και τους τις παραχώρησαν τα πωλητικά λαμόγια). Κανένας και κανένα μνημόνιο ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ! Όπου μπορείτε, αποφεύγετε να πληρώνετε ΦΟΡΟΥΣ! ΟΧΙ αποδείξεις! Μας θεωρούν ΖΩΑ!
  Και θα ‘ταν ευχής έργον αν ΟΛΟΙ οι συγγενείς των ανθρώπων που σκοτώθηκαν πάνω στις εθνικές καρμανιόλες, συνασπίζονταν και κατέθεταν αγωγές στους ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ Σ’ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ που η υπογραφή τους βρίσκεται ΚΑΤΩ απ’ τις αναθέσεις δημοσίων έργων και τις συμφωνίες ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ εκμετάλευσης των ημιτελών αυτών έργων!!!! Λέγε με ΔΙΟΔΙΑ…

 2. Ο/Η manolo λέει:

  Έρχεται το κίνημα “δεν πληρώνω – δεν πληρώνω”

  Από την εφημερίδα ΑΥΓΗ:
  Το θεατρικό έργο “Δεν πληρώνω – δεν πληρώνω” του Ντάριο Φο “πρωταγωνίστησε” στην χθεσινή αντιπαράθεση Τσίπρα – Ρέππα στη Βουλή για το κίνημα των διοδίων και τις υπέρογκες αυξήσεις (40% – 80%) στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών. Ο Αλέξης Τσίπρας, που υπενθύμισε στον υπουργό το έργο, τόνισε ότι το “δεν πληρώνω – δεν πληρώνω” “όταν καταστρατηγούνται οι νόμοι, όταν δεν υπάρχουν κανόνες, δεν μπορεί το ‘δεν πληρώνω’ να το λένε μονάχα οι ισχυροί. Θα το λένε και οι πολίτες”. Προειδοποίησε δε ότι το κίνημα αυτό “θα λάβει διαστάσεις εθνικές, μαζικές, και θα είναι και δίκαιο κίνημα αν δεν κάνετε κάτι για να αλλάξετε αυτή την πραγματικότητα”.

  Δ. Ρέππας: Γίνονται διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες για μείωση διοδίων
  “Μη θέλετε να κάνουμε θέατρο τη ζωή μας”, απάντησε ο Δημήτρης Ρέππας, που ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός για τα διόδια, καθώς θίγονται συμφέροντα μεγαλοκατασκευαστών, ζητώντας “χειρισμούς ευθύνης, όχι συνθήματα και αφορισμούς”. Ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ανακοινωθούν αποφάσεις, καθώς γίνονται διαπραγματεύσεις, και είπε ότι πρέπει να μειωθεί η τιμή των διοδίων στους υπό κατασκευή δρόμους, να είναι κλιμακωτή η αύξηση, να μπουν ηλεκτρονικά διόδια και εκπτώσεις για τους συχνούς χρήστες.

  Οι κατασκευαστικές έκαναν το κράτος πελάτη

  “Κάνετε φτωχούς τους Έλληνες, δεν θα τους κάνετε και κορόιδα – για να μη χρησιμοποιήσω καμιά άλλη, πιο προσφιλή στη νεοελληνική, έκφραση”, του απάντησε ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος μίλησε για “αυτούς που έχουν κάνει κανόνα το ‘δεν πληρώνω'”, γι’ αυτούς που “μονάχα εισπράττουν” και “έχουν κάνει το κράτος πελάτη”. “Έχετε τους εργολάβους, με τις αποικιοκρατικές συμβάσεις παραχώρησης στα διόδια, να θέλουν να αυξήσουν τις τιμές, να βάλουν και άλλα διόδια στις εθνικές οδούς καταστρατηγώντας δικαιώματα, παραβλέποντας τις τοπικές κοινωνίες και το γεγονός ότι το οδικό δίκτυο βρίσκεται σε τραγική κατάσταση και δεν υπάρχει κανένας από τους υπουργούς να καταγγείλει εις βάρος τους τις συμβάσεις αυτές”, υπογράμμισε. Ανέφερε δε ως παράδειγμα ότι το Δημόσιο θα μπορούσε να αξιώσει 24 εκατ. ευρώ από την Ιονία Οδό λόγω υπέρβασης αποκλειστικών τμηματικών προθεσμιών, 132 εκατομμύρια ευρώ από την επιστροφή των δυο πρώτων δόσεων χωρίς αναπροσαρμογή και 43 εκατομμύρια ευρώ παρανόμως μέχρι σήμερα εισπραχθέντα από τα διόδια Αιφιδνών και Τραγάνας. Οι κατασκευαστικές απειλούν ότι θα παρατήσουν τα έργα, οι τράπεζες, που παίζουν το παιχνίδι των κατασκευαστικών, λένε, ότι είναι επισφαλής η χρηματοδότηση και η κυβέρνηση, αντί να ζητήσει από τράπεζες και κατασκευαστές να πληρώσουν, ζητάει από τους πολίτες να πληρώσουν πιο ακριβά διόδια και πιο πολλά διόδια, πρόσθεσε. Ο υπουργός απάντησε ότι υπήρξαν καθυστερήσεις στις απαλλοτριώσεις που ήταν ευθύνη του κράτους.

  Το κράτος χρωστά επιδοτήσεις στις αστικές συγκοινωνίες

  Όσον αφορά τις αστικές συγκοινωνίες, ο Δ. Ρέππας ανέφερε ότι το κράτος το 2010 επιδότησε με 130 εκατ. ευρώ τις συγκοινωνίες της Αθήνας, ότι οι επιδοτήσεις την περίοδο 2004 – 2009 ήταν 727 εκατ., ότι ο προϋπολογισμός επιβαρύνθηκε με 2,3 δισ. ευρώ επειδή κάλυψε δάνεια των οργανισμών, ότι το συσσωρευμένο χρέος έφτασε το 3,8 εκατ. και το μισθολογικό κόστος αυξήθηκε κατά 43%. “Εσείς μπορείτε να εξοικονομείτε με τον λόγο σας την παρουσία σας στη δημόσια ζωή. Εμείς πρέπει να πάρουμε και δυσάρεστες αποφάσεις”, είπε ο υπουργός.

  “Οι αποφάσεις που παίρνετε όχι μόνο δεν οδηγούν σε λύση και σε έξοδο από την κρίση, οδηγούν σε τραγωδία τον ελληνικό λαό. Δεν είναι μόνο κοινωνικά ανάλγητες και αντιλαϊκές, είναι αναποτελεσματικές, είναι οδυνηρές”, απάντησε ο Αλ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι “για τα ελλείμματα στις συγκοινωνίες δεν φταίνε οι εργαζόμενοι, που με αντισυνταγματικό τρόπο καταργείτε τις συλλογικές συμβάσεις τους, ούτε είναι λύση η ιδιωτικοποίηση. Για τα ελλείμματα φταίνε οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., οι διοικήσεις και οι προμήθειες”, στις οποίες πρωταγωνιστεί η Siemens, ο “επίσημος χορηγός” των δύο κομμάτων.

  Ο Δ. Ρέππας είπε ότι διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας των συγκοινωνιών και εγγυάται την εργασία του συνόλου των εργαζομένων. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι τα υπουργεία χρωστούν εκατοντάδες εκατομμύρια στις αστικές συγκοινωνίες και ότι το κράτος δεν απέδωσε τις επιδοτήσεις, ενώ πράττει το ακριβώς αντίθετο στα ιδιωτικά μέσα μεταφοράς.

 3. Ο/Η perldion λέει:

  @Όλους: Δεν ξέρω αν γίνεται ν’ ανοιχθούν -ίσως κι απο αυτούς της τρόϊκας με την brief case να τους κρέμμεται… απ’ την δεξιά- όλες οι συμβάσεις κατασκευής δρόμων και παραχώρησεως συχνοτήτων. Τελειώσαμε να πληρώνουμε. Αποφεύγετε ΟΠΟΥ μπορείτε τους κεφαλικούς φόρους. Δεν μας φοβίζουν. Μας εξοργίζουν. Και εξακολουθούν ασύστολα την ΜΟΝΗ δουλειά που ξέρουν: Χειρισμό της κουτάλας μέσα στην καζάνα του δημοσίου χρήματος -για να θυμιθούμε και λίγο Ροϊδη.

 4. Ο/Η Περαστικός λέει:

  Ενημερωθείτε για το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
  εδώ:

  http://www.denplirono.wordpress.com/

  και

  http://www.facebook.com/DenPlerono

 5. Ο/Η Περαστικός λέει:

  «ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ» ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ…

  1
  «Δεν έχει να φοβάται η χώρα από το λαό, αλλά από αυτούς που κυβερνούν»

  Μετά τα ΜΜΕ που έχουν αναλάβει και την εργολαβία της υποστήριξης των εργολάβων, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, αντίθετα, αν κρίνουμε από την καθημερινά αυξανόμενη ανταπόκριση του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», ανέλαβε «δράση» ο υπουργός κ.Ρέππας.

  Τζαμπατζήδες και επιζήμιους για το δημόσιο συμφέρον χαρακτήρισε τους πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν τα χαράτσια είτε αυτά λέγονται διόδια, είτε αυξημένα εισιτήρια, είτε εισιτήρια στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα.

  Εμείς οι τζαμπατζήδες πληρώναμε τόσα χρόνια φόρους για να φτιαχτούν οι δρόμοι. Πληρώνουμε σήμερα φόρους στη βενζίνη και τα τέλη κυκλοφορίας για να συντηρούνται οι δρόμοι. Πληρώνουμε φόρους και υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές για να έχουμε δημόσια περίθαλψη. Πληρώνουμε φόρους για τα ελλείμματα των δημόσιων συγκοινωνιών αφού προηγουμένως είχαμε αγοράσει τα λεωφορεία και έχουμε χτίσει τα μηχανοστάσια και τις υποδομές. Πληρώναμε φόρους για να κάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην οποία μετείχε ο κ. Ρέππας τους Ολυμπιακούς αγώνες της αρπαχτής με τα γνωστά αποτελέσματα.

  Αντί να απολογείται σήμερα ο κ. Ρέππας, προανήγγειλε πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των πολιτών που αρνούνται να πληρώσουν διόδια, εισιτήρια κ.λ.π. λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η στάση αυτή «είναι αντικοινωνική και συνιστά δολιοφθορά καθώς υπονομεύει τόσο τη βιωσιμότητα των αστικών συγκοινωνιών όσο και τις θέσεις των εργαζομένων».

  Δεν είχαμε καμία αμφιβολία για τις προθέσεις της σημερινής κυβέρνησης και δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει. Πρώτα ανέλαβαν την πρωτοβουλία να φέρουν το ΔΝΤ και τα κοράκια της ΕΕ , υπέγραψαν το μνημόνιο και ανέλαβαν ρόλο κατοχικής κυβέρνησης. Καιρός ήταν μετά την διασφάλιση των συμφερόντων στους ξένους «δανειστές» να προωθήσουν την εξασφάλιση συμφερόντων των «εθνικών» μας εργολάβων. Παλιά μου τέχνη κόσκινο, θα πείτε. Μίλησε περί υπονόμευσης της θέσης των εργαζόμενων, ο υπουργός που σχεδίασε μαζί με την κυβέρνησή του την περικοπή των μισθών και των συντάξεων, την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, την καταδίκη στην ανεργία εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας.

  Το σημερινό κίνημα του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ κ. Ρέππα έρχεται από το μέλλον. Έρχεται και ορθώνεται απέναντι σε εσάς και τα συμφέροντα που υπηρετείτε με τη δύναμη και την ορμή που αποκτάει το τσουνάμι και δεν μπορεί κανένας εργολάβος της πολιτικής ή του τσιμέντου να σταματήσει. Είναι κίνημα αυτογνωσίας, ανατροπής και ευθύνης απέναντι στις νέες γενιές που έρχονται. «Αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας, δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει». Δεν θα τους παραδώσουμε μια χώρα υποτελή σε μια φούχτα καπιτα – ληστών αρπαχτικών. Η οργή μας θα σας συμπαρασύρει μαζί τους.

  «Όταν ο λαός εξεγείρεται και παραδίνεται στην οργή του, είναι μια φλόγα σφοδρή, που μάταια προσπαθείς να τη σβήσεις» ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ, Σαλαμίνα 480 – 406 π.χ.

  http://www.denplirono.wordpress.com/

 6. Ο/Η Περαστικός λέει:

  ΠΡΟΣΤΙΜΟ 200 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΙΟΔΙΩΝ, ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ Η ΛΑΘΡΕΠΙΒΙΒΑΣΗ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΜΜΜ ΠΟΥ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ—

  Σε παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας μετατρέπεται η άρνηση πληρωμής διοδίων, για την οποία το πρόστιμο θα ανέρχεται σε 200 ευρώ, ενώ θα μπορούν να επιβληθούν και διοικητικές κυρώσεις, όπως αφαίρεση άδειας, διπλώματος και πινακίδων. Παράλληλα, σε πλημμέλημα μετατρέπεται η άρνηση καταβολής κομίστρου στις συγκοινωνίες.

  Η σχετική προσθήκη κατατέθηκε την Πέμπτη από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών.

  Στην τροπολογία, η λαθρεπιβίβαση στις αστικές συγκοινωνίες χαρακτηρίζεται ως πράξη με «ιδιαίτερα μεγάλη ηθική απαξία» που «θέτει υπό σοβαρή διακινδύνευση την οικονομική και λειτουργική βιωσιμότητα του συστήματος», καθώς και «παραβατικότητα επηρεάζει εν τέλει και έχει αρνητικό αντίκτυπο στο σύνολο των πολιτών και της κοινωνίας».

  Η δε άρνηση ή αποφυγή πληρωμής διοδίων χαρακτηρίζεται «αποκλίνουσα συμπεριφορά, που προκαλεί κωλυσιεργία, επηρεάζει αρνητικά την κυκλοφορία, αλλά και την ασφάλεια και λειτουργία της συγκοινωνιακής εγκατάστασης». Τις παραβάσεις θα βεβαιώνει η αστυνομία.

  Την ίδια ώρα, η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος (ΙΝΚΑ) γνωστοποίησε ότι κατέθεσε από κοινού με άλλες Ενώσεις Καταναλωτών, συλλογική αγωγή για το καθεστώς των διοδίων.

  «Η νομική αυτή παρέμβαση του ΙΝΚΑ εντάσσεται στον αγώνα των πολιτών εναντίον του μέτρου μέχρι την οριστική κατάργησή του, όπως παλαιότερα έγινε με τις παρασιτικές παρκοεταιρείες» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

  «Την ώρα που όλος ο λαός μαστίζεται από την άγρια κρίση, το κλείσιμο της παραγωγικής επιχείρησης, την ανεργία, το βούλιαγμα της αγροτικής παραγωγής, τη φτώχεια και την υπερχρέωση, κάποιοι εργολάβοι, φαίνεται έχουν τον τρόπο, να διατηρούν την ασυλία για τα υπερκέρδη τους, σε βάρος όλου του Ελληνικού Λαού. Απειλούν μάλιστα να αλλάξουν και τον ΚΟΚ για να μετατρέψουν την Αστυνομία σε εισπρακτική εταιρεία των εργολάβων» προσθέτει η ανακοίνωση του ΙΝΚΑ.

  * Το υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε τους πίνακες των κατηγοριών πολιτών για τους οποίους ισχύει για το 2011 η δωρεάν μετακίνηση ή μειωμένες κατά 50% τιμές των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες.

  Δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης παρέχεται στις εξής κατηγορίες επιβατών: α. Τα παιδιά ηλικίας μέχρι 6 ετών β. Οι οπλίτες θητείας όλων των Σωμάτων στα μέσα του ΟΑΣΑ με την επίδειξη της στρατιωτικής ταυτότητας. γ. Οι κάτοχοι των καρτών ΑΜΕΑ. Ανάλογες ρυθμίσεις προωθούνται σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ώστε να ισχύσουν και για κατηγορίες ανέργων πολιτών.

  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ…ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΦΑΓΑΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΜ…ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ…

  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ!!!

  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ 2,80ΕΥΡΩ ΤΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ,ΟΤΑΝ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 700 ΕΥΡΩ…

  –ΟΣΟΙ ΚΟΒΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ!!!—

  –ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ…ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΩΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ,ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ!!!–

  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ,ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΕΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΟΝΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,ΟΠΩΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΕΘΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ 2 ΡΕΥΜΑΤΑ.

  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ,ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΡΠΑΚΟΛΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ, ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ

 7. Ο/Η ενεργός πολίτης λέει:

  ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ…ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ
  ΝΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΩΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ,
  ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ!!!–

 8. Ο/Η perldion λέει:

  @ενεργός πολίτης: Εγώ θα κλαψουρίζω κιόλας -και δεν το ‘χα σκεφτεί- όταν σηκώνω την μπάρα. Όπως ο γάτος μου όταν σκυλοπεινάει.

  @ΌΛΟΥΣ: Την τετάρτη 4-5-11 συζητείτε η συλλογική αγωγή του ΙΝΚΑ για τα διόδια στο πρωτοδοικείο Αθηνών. Να είμαστε ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ. Κανένας ΔΕΝ θα αγωνιστεί για ΜΑΣ!
  Δεν μπορεί να είμαστε χειρότεροι από τους Αιγυπτίους που μαζεύτηκαν και ούστησαν τον σοσιαληστή πρόεδρο της “δημοκρατίας του” -από 40 έως 70 δις ευρώ υπολογίζουν ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ τα κλεμένα των 30 χρόνων απρόσκοπτης δημικρατίας!!!
  Να λέμε όμως και του κλέφτη το δίκιο: Κάνενας από τους ντόπιους πωλητικούς μας δεν τσέπωσε τόσα πολλά!!! Ούτε ο Τζόχος. Ούτε ο Λάλιος. Ούτε ο παπα-Αντώνης. Ούτε ο ΦΑΠ-ΓΑΠ!! (το επώνυμο Ρέπας βγαίνει από το ρεπό;; Στό μυαλό;; )

 9. Ο/Η ενεργός πολίτης λέει:

  @ perldion: Εγώ μια απλή ενημέρωση έκανα. Εσύ ειρωνέυεσαι. Αλλά σαν πολύ υπερεπαναστάτρια μου φαίνεσαι. Εκ του ασφαλούς μάλλον, αφού τις προάλλες θυμάμαι που έγραφες πως είσαι μόνιμη κάτοικος Φινλανδίας και πως δεν πήρες ακόμη υπηκοότητα γιατί δεν έμαθες τη γλώσσα. Καλά δε θυμάμαι; Τότε κάνε μόκο!

 10. Ο/Η perldion λέει:

  @ενεργός πολίτης: Ειληκρινά ΔΕΝ σας ειρωνεύομαι και συγνώμη αν το πήρατε έτσι. Την υπόδειξή σας δεν την είχα σκεφτεί. Αλλά πρέπει να ξέρετε πως σε κανέναν δεν χαρίζεται τίποτα και πουθενά στον κόσμο. Για το επίπεδο που έχουν αγωνίστηκαν. Κυβερνώντες και κυβερνώμενοι. ΘαΣοΚ δεν θα ψηφιζόταν ΠΟΤΕ εκεί. Δεν είναι ΤΟΣΟ βλάκες οι πολίτες…
  Τώρα όσον αφορά στα εισητήρια της αστικής συγκοινωνίας; Εκεί, κι αν ήταν στο επίπεδο της χώρας που αναφέρετε, Θα ήμουν κάθετα αντίθετή. Όταν είμαι αλλού χρησιμοποιώ -μέσα στην πόλη- σχεδόν και μόνον τις αστικές συγκοινωνίες και, άμα έχω ξεχάσει να φορτώσω την κάρτα μου ή την άφησα σ’ άλλη τσάντα, το εισητήριο είναι 4 ευρώ για 1+30 ώρα. Δεν υπάρχουν όρθιοι κι ο οδηγός είναι εκείνος που επιβλέπει τους τζαμπατζήδες. Υπάρχουν και εκεί. Γέλασα όταν ο Ρεπός ανήγγειλε ελέγχους ΜΕΣΑ στα οχήματα των αστικών συγκοινωνιών. Πώς θα γίνει αυτό; Πώς θα μπορεί ο ελεγκτής να ζητά απ’ τις σαρδέλλες στον π.χ. ΗΣΑΠ να του δείξουν το εισητήριο τους; Τις περισσότερες φορές ούτε ανάσα δεν μπορείς να πάρεις εκεί μέσα. Το πορτοφόλι σου βέβαια θα σού το πάρουν…

 11. Ο/Η ενεργός πολίτης λέει:

  @ perldion: Πέρα όμως από εσάς που με τη φαντασία σας από το Ελσίνκι θα παραμερίσετε και θα διαβείτε τα διόδια της Κορίνθου χωρίς να χύσετε ούτε ένα δάκρυ, υπάρχουν και εκείνοι που όντως θα θελήσουν να τα παραμερίσουν, αλλά δεν είχαν την παραμικρή σχέση σε όλη τη ζωή τους με Αυτόφωρα και φυλακίσεις. Αυτοί λοιπόν θα πρέπει να εξοπλιστούν με ό,τι απέμεινε στην ελληνική νομοθεσία για να τους υποστηρίζει, έστω κι αν είναι ψέμμα.
  Εσείς τώρα παραστείστε με την ησυχία σας την Μπουμπουλίνα ή την Λέλα Καραγιάννη από εκεί που βρίσκεσθε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *