«Απλωμένα ρούχα» – ζωγραφική του Μπάμπη Πυλαρινού με κάτι από όνειρο και παραμύθι…

Κάτι από το πνεύμα των Χριστουγέννων επέτρεψε στον ζωγράφο Μπάμπη Πυλαρινό να ανοίξει το εργαστήριό του, στην πλατεία Μητροπόλεως 11, Αθήνα, στο κοινό και να δείξει την καινούργια του ζωγραφική δουλειά, μια ενότητα με τίτλο «Απλωμένα ρούχα».

Στη θέα μιας απλωμένης μπουγάδας αντικρίζω την πατρίδα μου, το πατρικό μου σπίτι, τα παιδικά μου χρόνια, τη θαλπωρή που μπορεί να δώσει ένας άνθρωπος σε έναν άλλο. Απλωμένα ρούχα σημαίνει ειρήνη, φροντίδα, τρυφερότητα. Είναι είδος υπό εξαφάνιση, ας όψεται η πλαστική στεγνώστρα, πάει χάθηκε το σκοινί με τα μανταλάκια και τα ρούχα που χορεύουν στον αέρα…

«Η μπουγάδα είναι η διακριτική δημοσιοποίηση των πιο προσωπικών μας αντικειμένων: εσώρουχα, σεντόνια, πιτζάμες, νυχτικά… Ολα έκθετα στο φως, αλλά σε περιορισμένο κοινό. Ολοι σε κάποιο σεντόνι θα κοιμηθούμε, και οι πιο ένδοξοι και οι πιο ταπεινοί. Είναι η μπουγάδα η υπόμνηση της κοινής μας καταγωγής…». Αυτά, μας λέει ο Μπάμπης Πυλαρινός, ενώ στον Κατάλογο που συνοδεύει την έκθεση γράφουν μικρές ιστορίες και ποιήματα βασισμένα στους πίνακες ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας και οι Μπάμπης Κακολύρης, Πλάτων Μαλλιάγκας, Δημήτρης Μάργαρης, Μιχάλης Σπέγγος, Ελένη Τουρκάκη και Διονύσης Φλεμοτόμος.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ