Η Κυβέρνηση Δεν θα πάρει άλλα Επώδυνα Μέτρα, διότι (ή, Το συμπέρασμα της αρκούδας)

Η Κυβέρνηση Δεν θα πάρει άλλα Επώδυνα Μέτρα, διότι
εύχεται να:
– μην είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός που θα καταθέσουν ως κυβέρνηση.

– εφαρμοστούν οι μελετημένες (βάσει…σχεδίου) «πολιτικές ανάπτυξης.»

– παύσει η ύφεση, να επέλθει «κοινωνική συνοχή» (τι θέλουν να πουν με αυτό να το ψάξετε μέσω google)

– αμβλύνει τις επιπτώσεις από τα καυλόσπυρα που προκαλεί η αναγκαστική εφαρμογή του Μνημονίου (δεν λένε πως, είναι μία από τις ευχές).

– μην θιγούν οι μισθοί και οι συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων και ούτε να επιβληθούν νέα φορολογικά βάρη. (η δέσμευση του πρωθυπουργού να ισχύει όπως όλες οι παλαιότερες, you know).

– επαναλαμβάνεται συχνότερα η κατηγορία προς τη ΝΔ για την «κληρονομιά που μας άφησε».

– να κάνουν μεγαλύτερη προσπάθεια οι υπουργοί , καθώς «το έλλειμμα του 2010 μειώνεται κατά 14 δισ. ευρώ, αλλά διαμορφώνεται στο επίπεδο των 22 δισεκατομμυρίων, αντί των 18 δισ.» (καλή χώνευση).

– μειωθεί η σπατάλη στο Δημόσιο να εξορθολογιστεί η Δημόσια Διοίκηση (οι ευχές αυτές ονομάζονται «διαρθρωτικά προβλήματα»)

– μην παραμείνει στην κορυφή των συζητήσεων το κλίμα απολύσεων στις ΔΕΚΟ, διότι βλάπτει σφοδρώς.

– να υπάρξουν και μερικές κερδοφόρες «κοινωφελείς υπηρεσίες» (κυρίως ΔΕΚΟ) για μην τις ισοπεδώσουν όλες διότι αυτή ειδικά η πράξη θα προκαλέσει πόνο και θλίψη στους κυβερνώντες.

– να πάψει να επαναλαμβάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος το τροπάρι περί του … «να είναι εμφανή τα αναπτυξιακά μέτρα, τα μέτρα για την ακρίβεια και την ανάσχεση της ύφεσης.» (το παράχεσε)

– να πάψει επίσης (ο Ε.Β.) να βλέπει τα πράγματα μακροπρόθεσμα, δεν είμαστε τώρα για… «χρειάζεται να οριοθετηθούν από τώρα οι δανειακές ανάγκες για τα έτη 2014, ’15, ’16.» (πρέπει να δούμε άμεσα, τώρα πως θα την βγάλουμε, τι λε ρε χοντρέ…).

– τους βγει η αναλογία «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις» γιατί αν πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις που ήδη προγραμματίζονται στην Αστυνομία, τη Δικαιοσύνη, την Υγεία και την Παιδεία, δεν βγαίνει η αναλογία. (αυτό λέγεται Ευχή σύντροφοι; ).

– να μην επιμείνει η τρόικα σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων (αυτό μάλιστα, είναι Ευχή! δέσμευση Γιώργου)

– να συναινέσουν στη… συναίνεση οι αντιπολιτευόμενοι που βρίσκονται στα όρια την εθνικής προδοσίας.

– να σταματήσει ο θόρυβος της αύξησης ΦΠΑ στις ελιές στο κασέρι στα φασόλια και σε άλλα δημοφιλή τρόφιμα διότι ανοίγουν την όρεξη των πολιτών, θα αυξηθεί η παχυσαρκία η οποία θα βάλει σε σκέψεις την τρόικα που θα αναρωτηθεί «βρε λες να μας δουλεύουνε οι έλληνες…»

Οι παραπάνω Ευχές θα κατατεθούν με τον γενικό τίτλο: «Προϋπολογισμός».

Όλοι οι αστερίσκοι στα λεπτά σημεία του Προϋπολογισμού θα μεταφερθούν σε ειδικό φάκελο με συγκεκριμένο αυτή τη φορά τίτλο: «Μετά βλέπουμε».

Είμαστε οργανωμένοι.

roides

http://roides.wordpress.com/

5 σχόλια

 • Σύμφωνα με τους Financial Times και τον αρθογράφο John Dizard στο χθεσινό του άρθρο τα επώδυνα μέτρα θα αλλάξουν κατεύθυνση και θα αρχίσουν σύντομα (πριν το Καλοκαίρι του 2011) να προξενούν πόνους στους προ του ΔΝΤ δανειστές του Ελληνικού Δημοσίου.
  Η περίφημη επαναδιαπραγμάτευση είναι βεβαιότητα για τους ρεαλιστές οικονομικούς αναλυτές.
  Διαβάστε στο:
  http://www.ft.com/cms/s/0/04a18064-f459-11df-89a6-00144feab49a.html#axzz15rga0TBL

  Προσθέτοντας στην ανάλυση του αρθογράφου.
  Ήδη το κρατικό χρέος έχει υποτιμηθεί κατά 35%. Η αξία στην αγορά των 10ετών ομολόγων (η πλειοψηφία του χρέους), είναι στο 65% της ονομαστικής τους αξίας.
  Σύμφωνα δηλαδή με τους παγκόσμιους χρηματοπιστωτικούς κανόνες η αξία που πρέπει να αναγράφεται στα λογιστικά βιβλία των δανειστών (mark to market) έχει μειωθεί (discounted) 35%.
  Όποιος χρησιμοποιεί μεγαλύτερη τιμή για την αξία τους στρουθουκαμηλίζει επικίνδυνα για τον ίδιον και την οικονομία της χώρας του (βλέπε προβλήματα πλασματικής αξίας ομολόγων στις τράπεζες που πτώχευσαν στις ΗΠΑ, Ιρλανδία και αλλού).
  Η στιγμή της επαναδιαπραγμάτευσης του κρατικού χρέους είναι τώρα που έχουμε την βοήθεια από το δάνειο του Μνημονίου αλλά πριν μεγαλώσει αυτό σε επίπεδα που θα ξεχρεώνει μεν τους παλιούς δανειστές αλλά θα μας φέρνει σε ένα σπιράλ οικονομικής πτώχευσης.
  Η συμφωνία μείωσης του χρέους πρέπει να γίνει στο επίπεδο της αγοράς (μείωση 35%) και όχι στις επιθυμίες των κερδοσκόπων που περιμένουν μείωση 50% ή και παραπάνω.
  Η Ελλάδα με μια λογική συμφωνία με τους πριν το 2010 δανειστές της όλοι αποδεχόμενοι την σκληρή πραγματικότητα και όχι ουτοπίες, θα μπορέσει να καλύψει καλύτερα τις πληρωμές των τόκων του νεοδιαπραγματευθέντος χρέους, θα το κατεβάσει αρκετά πιο κάτω από το 100% του ΑΕΠ και θα αποτρέψει την διαπλοκή των κερδοσκόπων στον υποβιβασμό της Ελληνικής πιστότητας και ικανότητας να δανεισθεί στο μέλλον.

  Ποιοί “χάνουν” από μια τέτοια συμφωνία;
  Αυτοί που ήδη έχουν χάσει.
  Οι παλιοί και νεώτεροι δανειστές και κατόχοι Ελληνικών ομολόγων, Ελληνικές και ξένες τράπεζες που αναγκάζονται να προσαρμοσθούν στην πραγματικότητα της αδυναμίας της Ελλάδας κάποτε να πληρώσει όλο το δημόσιο χρέος.
  Όλοι πια το ξέρουν ότι δεν έχουν τα ομόλογα του Ελληνικού κράτους την παλιά τους αξία και αυτό έχει ήδη μειώσει κατα πολύ την αξία των μετοχών αυτών των τραπεζών. Δεν υπάρχει θέμα μια νέας κρίσης στις μετοχές αυτών των τραπεζών.
  Προβλέπεται λοιπόν ότι σε λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση του εξωτερικού δανεισμού των Ελληνικών τραπεζών, (η Εθνική και μερικές άλλες έχουν ήδη με χαμηλό σχετικά επιτόκιο), θα ανακοινωθεί επίσημα η επαναδιαπραγμάτευση του Ελληνικού κρατικού χρέους.
  Όχι βέβαια με μονομερή διακήρυξη πτώχευσης από την Ελλάδα αλλά μετά από
  συμφωνία με την πλειοψηφία των δανειστών της.
  Είναι όνειρο καλοκαιρινής νυχτός να πιστεύει κάποιος ότι τα δις. κρατικά ομόλογα που έχουν, κάποτε θα αποπληρωθούν.
  Αυτό ζητάει πάνω-κάτω η “κακιά” Μέρκελ. Να συμμετάσχουν οι ιδιωτικές τράπεζες-δανειστές με συγχωροχρεοχάρτι στην προσπάθεια απεγκίστρωσης της Ελληνικής οικονομίας και των άλλων ημιπτωχευμένων χωρών της ΕΕ από τον κίνδυνο ολικής καταστροφής.
  Είναι αρκετά δίκαιο να πάρουν μέρος οι δανειστές στην χασούρα και όχι μόνο οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι μια και ήξεραν οι τράπεζες το μεγάλο ρίσκο των Ελληνικών ομολόγων εδώ και χρόνια.
  Βέβαια το γεγονός ότι οι Γερμανικές τράπεζες δεν συμπεριλαμβάνονται στο μερίδιο του λέοντος των δανειστών κάνει την Μέρκελ σκληρή στην ρητορική της.
  Αν ήταν η Γερμανία ή η Ισπανία(Γερμανοί δανειστές) στο πάγκο του Προκρούστη θα έπαιζε και εκείνη την ζαλισμένη τυφλόμυγα προς εύρεση εξόδου και λύσης.
  Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι Γερμανοί φορολογούμενοι πρέπει να πληρώσουν τα σπασμένα στην Ελλάδα μια και τους περιμένει πολύ μεγαλύτερο χαράτσι για να καλύψουν τα χρέη των τραπεζών τους που ανοίχτηκαν επικίνδυνα στην κτηματική αγορά της Ισπανίας.

  Α.Π.

  Υ.Γ.
  Υπάρχει βέβαια και το πείσμα της κυβέρνησης να καθαρίσει τον σταύλο με τις άρρωστες γελάδες γιατί είναι μοναδική η ευκαιρία να διαλύσει τις κακές συνήθειες και νοοτροπία που εγκατέστησε ο πατέρας του, ο Σημίτης, ο Κωστάκης, οι αρχοντοχωριάτες του πολιτικού κατεστημένου που τα έκαναν δημαγωγικά “αγωνιστικό” ρόιδο που πρέπει να το πληρώσει το καρόιδο, ο εργαζόμενος και η νέα γενιά.
  Θα μας σώσει ή θα μας σκοτώσει ο νεοηρακλής, ιδού το ερώτημα!
  Φωτιά καταστροφής ο πυρσός ή φωτιά εξαγνισμού και Αχίλλειας “αθανασίας”;

 • Καλησπέρα σας κ. Δ.Β.
  Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αλλά για κάποιο λόγο δεν φαίνεται αυτό άρθρο του roides
  και το σχόλιό μου στην αρχική σελίδα.
  Δεν υπάρχει επίσης άλλο άρθρο για τις 20/11/10.

  Φιλικά

  Άκης

 • @Άκης Ψηλός: To διορθώσαμε. Σας ευχαριστούμε πολύ.

 • Οπως και νά ‘χει, είναι πόλεμος!

  Πολιτική δολιότητα. Πρωτοφανής αρπαγή.

  Θα έφερναν «καλύτερες μέρες». Και έφεραν το ΔΝΤ!

  Δε θα έπαιρναν νέα μέτρα. Και ανακοίνωσαν, μόλις λίγα 24ωρα μετά τις δημοτικές εκλογές, τόσα νέα μέτρα για το 2011 που ισοδυναμούν με το μνημόνιο του 2010… επί τρία!

  Κινδυνολόγησαν. Εξαπάτησαν. Εκβίασαν. Τρομοκράτησαν. Πλαστογράφησαν. Συκοφάντησαν. Διαστρέβλωσαν. Παραχάραξαν.

  Και όλα αυτά για να επιβάλουν ό,τι είχαν προαποφασίσει:

  Την προγραφή, τον εξανδραποδισμό ενός ολόκληρου λαού, αφού πρώτα τον μετέτρεψαν σε πειραματόζωο.

  Πρόσφεραν τον ελληνικό λαό πειραματόζωο για να παίξουν πάνω του όλα τα παιχνίδια της ταξικής βαρβαρότητας οι πολυεθνικές από την Αμερική μέχρι τη Γερμανία και οι καπιταλιστές από την Κίνα μέχρι το Κατάρ!

  Εκοψαν μισθούς, αφαίρεσαν συντάξεις, διέγραψαν εργασιακά δικαιώματα, γύρισαν τη ζωή 100 χρόνια πίσω, φέσωσαν την Ελλάδα μέχρι Δευτέρας Παρουσίας, τίναξαν τους φόρους και τον πληθωρισμό στα ύψη, υπήγαγαν τη χώρα στους «δανειστές» και μάλιστα υπό το αγγλικό δίκαιο (!), ξεπουλούν ό,τι έχει απομείνει να θυμίζει δημόσια περιουσία και πατρίδα.

  Με ποιο αιτιολογικό; Οτι υπάρχει χρέος.

  Αλλά μιλούν για το χρέος που οι ίδιοι δημιούργησαν!

  Μιλούν για ένα χρέος που μέχρι το τελευταίο ευρώ είναι φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, προνόμια, θαλασσοδάνεια σε βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες, εργολάβους, είναι ΝΑΤΟικές δαπάνες, είναι τα λύτρα που πληρώνει η Ελλάδα στην ΕΟΚ των μονοπωλίων.

  Μιλούν για ένα χρέος που (το ομολογούν!) με όσα κάνουν, σε μόλις δύο χρόνια, θα το έχουν διπλασιάσει!

  Και τότε τι θα κάνουν για να «σώσουν την πατρίδα»; Θα μας πουλήσουν σκλάβους με «φαστ τρακ» διαδικασίες;

  Ο ελληνικός λαός έχει να αντιμετωπίσει έναν πόλεμο που σε συνθήκες ειρήνης δεν έχει υποστεί ποτέ ξανά στην ιστορία του.

  Εναν πόλεμο που αποδεικνύει ότι η ειρήνη τους είναι η συνέχιση του ταξικού πολέμου, με άλλα μέσα.

  Εχουν στοιβάξει τις μανάδες μας, τους πατεράδες μας, τα παιδιά μας, όλους μας, στα αμπάρια του «Τιτανικού».

  Να πορευόμαστε με τιμονιέρηδες τους «μούτσους που γινήκανε καπεταναίοι».

  Να ποδηγετούμαστε από «πειρατές» που έχουν για έμβλημα τη σημαία της «περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας» και αξιοπρέπειας…

  Δεν τους το έχουν διδάξει στο Χάρβαρντ.

  Εδώ, στην Ελλάδα, η συλλογική μνήμη διατηρεί ζωντανό εκείνο το σύνθημα:

  Οταν ο λαός έχει να αντιμετωπίσει την τυραννία έχει να διαλέξει είτε τις αλυσίδες, είτε την Αντίσταση. Και “όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας άς έχωσι…”. Οι υπόλοιποι προχωρούμε…

  Που σημαίνει ότι η Ιστορία δεν τελείωσε.

  Τώρα αρχίζει!

  Θα το διαπιστώσουν πολύ νωρίτερα απ’ όσο φαντάζονται.

 • Αγαπητοί όταν η ηγεσία, η πολιτική, οικονομική και “πνευματική” ελίτ της χώρας δεν έχει την παραμικρή σχέση και συνάφεια με τον μέσα Έλληνα, τον Ελληνισμό και την πατρίδα μας, όταν θεωρούν τους εαυτούς τους περισσότερο και πρώτα κοσμοπόλιταν μί-μουά και μετά Έλληνες, ποιόν θα προσπαθήσουν να ικανοποιήσουν μα πρώτα τον εαυτούλη τους και όλα αυτά που τεντώνουν τις χορδές του υπερΕγώ τους.

  Ποιον θα αγνοήσουν ή και χειρότερα καταπολεμήσουν μέχρι εξόντωσης, παρά τον λαό, το φιλότιμο, την οικογένεια, την Ιστορία μας, την εκπαίδευση, την θρησκεία, τα Έλληνικά ήθη, ότι βάσεις και θεμέλια μας βάσταξαν και μας βοήθησαν να αντέξουμε τους επιδρομείς (σε καιρό πολέμου αλλά και ειρήνης) τόσους αιώνες.
  Μόνο 25 αιώνες πέρασαν από την μάχη του Μαραθώνα και πόσοι μαθητές και νέοι γνωρίζουν την σημασία της για τον παγκόσμιο πολιτισμό.

  Δεν φταίνε για την κατάντια μας οι ξένοι ηγέτες, αυτοί φροντίζουν το συμφέρον της χώρας τους πάνω από το δικό μας συμφέρον. Λογικό δεν είναι;
  Η Ιστορία διδάσκει με σκληρά μαθήματα, όποιος την γνωρίζει δεν επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη. Όποιος πάλι επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη εν γνώσει του παρελθόντος αξίζει μόνο ένα χασμουρητό από τους άλλους στην συντριβή του “αυτόχειρα” έθνους.
  Ίσως και μία ανάλυση για να μαθαίνουν οι ενδιαφερόμενοι τα αίτια της διάλυσης.
  Η βαλκανομαγειρική συνεχίζεται…
  Σωστά Σπύρο η Ιστορία δεν τελείωσε.

  Υ.Γ.
  Το άκρον γελοίον θα είναι όταν θα ακούσουμε την ομάδα Ρεπούση και Ιού να μιλάνε για ότι τα χείριστα που μας έρχονται είναι αναγκαία για το καλό της πατρίδας.
  Ποιανού πατρίδας;

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε