Ζητείται…

Αφού ο Καραμανλής την έκανε άρον-άρον.
Αφού ο Παπανδρέου ενώ νίκησε πανηγυρικά στις εκλογές, τώρα θέλει εκλογές και πάλι.
Αφού ο Σαμαράς δεν ζητάει εκλογές. Μάλλον πρέπει να βάλουμε αγγελία. Κάνω εγώ λοιπόν το πρώτο βήμα:

“Αβάδιστη χώρα με κατοίκους ελαφρώς μεταχειρισμένους αλλά όχι πλήρως διεφθαρμένους, με αρχαίες περγαμηνές και ιστορία κομπλέ πάνω από 24 δερματόδετους τόμους, ατακτοποίητους ημιυπαίθριους και αυθαίρετα, ζητά αξιόλογο πολιτικό διεθνούς κύρους για τη θέση του Πρωθυπουργού. Ο κατάλληλος υποψήφιος θα πρέπει να ομιλεί στοιχειωδώς την ελληνική, όχι πάνω από ένα σαρδάμ ανά φράση, να έχει δυνατότητα ταξιδίων, υπό την προϋπόθεση ότι θα παραμένει στη χώρα και θα εργάζεται τον περισσότερο χρόνο, και γενικά να φέρεται ως ένας μέσος φυσιολογικός άνθρωπος διαθέτων την κοινή λογική, αλλά και βεβαίωση από την ενορία του. Θα προτιμηθούν υποψήφιοι που ξέρουν από σπρεντ, χρέη, ομόλογα και πως το τρίβουν το πιπέρι οι διεθνείς χρηματαγορές. Αποκλείονται οι υποψήφιοι που έχουν παιδιά, εγγόνια, δισέγγονα, αδερφοξάδερφα, κουνιάδους και μπατζανάκηδες καθώς και υποψήφιοι με ιδιαίτερα χόμπυ και ενασχολήσεις όπως τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, το κανό (και το καγιάκ) καθώς και το ποδήλατο. Η σύμβαση θα είναι τετραετής, ενώ αποκλείεται παράτασή της ή μονιμοποίηση. Παρέχεται ικανοποιητικός μισθός, εταιρικό αυτοκίνητο, εταιρικό τηλέφωνο και ελκυστικό πακέτο ασφάλισης σε μεγάλο ασφαλιστικό οργανισμό υπό την προϋπόθεση ότι ο υποψήφιος θα τον εξυγιάνει.”
Εντάξει τώρα;

ΤΥΧΑΙΟΣ
http://tyxaios.blogspot.com/

2 σχόλια

 • Το σχόλιο αυτό αποτελεί παραποίηση της ανάρτησης «7 Νοεμβρίου: Μια Πρόβλεψη (Κράτα τη μπορεί να σου χρειαστεί…)» στο μπλογκ του αρθρογράφου, ο οποίος ελπίχω να μη μου θυμώση. Επιχείρησα να το αναρτήσω εκεί, αλλά δεν τα κατάφερα.
  Το άρθρο μετά την παραποίησή του:

  Ως γνωστόν η δημοσίευση δημοσκοπήσεων απαγορεύεται. Δεν θα παραθέσω λοιπόν δεδομένα κι αποτελέσματα δημοσκοπήσεων. Βεβαίως για την νομιμότητα του πράγματος, αλλά και για να έχω ήσυχη την συνείδησή μου ότι δεν σας επηρέασα. Θα σας πω όμως τι διαφαίνεται για τις επικείμενες εκλογές.
  Ως “εργαλείο” πρόβλεψης χρησιμοποιούμε το λεγόμενο standard ή αειθαλές ιστορικό μοντέλο, το οποίο λαμβάνει υπ’ όψιν του μια ποικιλία παραμέτρων που αφορούν στο φτιαγμένο από πηλό εκλογικό πτώμα, τις σημαντικότερες από τις οποίες μπορούμε να αναφέρουμε:

  • τον βαθμό “ωριμότητάς” του σε σχέση με αυτήν του καρπουζιού κατά μήνα Μάρτιο και του αγγουριού κατά μήνα Οκτώβριο ή/και Νοέμβριο,
  • τον βαθμό “κινητικότητάς” του πάνω και κάτω από το τραπέζι, εντός και εκτός των πολιτικών γραφείων, δεξιά και αριστερά της πολιτικής συνειδήσεως,
  • κοινωνικά στατικά δεδομένα σε συσχετισμό με την επιρροή που ασκεί στις επί μέρους κοινωνικές ομάδες η μέθοδος αγοραπωλησίας της ψήφου,
  • δεδομένα του ευρύτερου κυνικού και πωλητικού χώρου στον οποίο εντάσσεται ή τον οποίο ακολουθεί η φερόμενη ελληνική κοινωνία (Βαλκάνια, Ευρωπαϊκές χώρες κ.λπ.),
  • δεδομένα από την τρέχουσα αλλά μη φθάνουσα πολιτική και οικονομική χρεωκοπία,
  • σημαντικά γεγονότα που θα έπρεπε να “σημαδεύουν” την πρόσφατη συλλογική κοντοστούπα μνήμη και
  • τον βαθμό αντιδράσεώς του στην ήδη πραγματοποιηθείσα και προγραμματισμένη με σάρκινο «εργαλείο» νέα κωλονοσκόπησή του.

  Αν ποσοτικοποιήσουμε τις παραμέτρους που περιγράψαμε παραπάνω, καταλήγουμε σε μια σειρά προβλεπτικών συμπερασμάτων για τις αυριανές εκλογές, μια και το σχόλιο γράφεται στις 6 Νοεμβρίου, μία μόλις ημέρα πριν. Το μοντέλο μας θα μπορούσε να χαρακτηριστή “ψυχασθενικό”, η διαφορά του δε από τις κοινές δημοσκοπικές προβλέψεις συνίσταται στην δυνατότητά του να εκφεύγη από την “στατική εικόνα” και να ενσωματώνη την δυναμική του εκλογικού πτώματος. Ιδού λοιπόν τα συμπεράσματα που προέκυψαν:

  • Το ΠΑΣΟΚ θα υποστή μια ξεκάθαρη εκλογική νικηφόρα ήττα. Το μοντέλο αναγνώσεως των εκλογικών αποτελεσμάτων από τα πολιτικά κόμματα μας έχει δείξει ότι σε ουδεμία εκλογική αναμέτρηση έχει υπάρξει ηττημένος. Ακόμη και η ΝΔ στις εκλογές του 2009, δεδομένων των συνθηκών, επέτυχε σημαντική νίκη έναντι του κακού εαυτού της, υπολειφθείσα μόνο 10,5 μονάδες του πρώτου κόμματος.
  • Το εκλογικό σώμα στην παρούσα φάση μοιάζει με άμμο που χύνεται και διασπείρεται σε μια ανώμαλη επιφάνεια, διάσπαρτη με επί μέρους μικρούς σχηματισμούς, χωρίς να “συγκεντρώνεται” συστηματικά γύρω από μια ή δυο “κορυφές”, επειδή φυσά ανατολικοδυτικοβόρειος οικονομικός άνεμος με πτωχευτικές διευθύνσεις.
  • Η Νέα Δημοκρατία δεν διαφαίνεται να κερδίζη σε ποσοστά σε σχέση με τις εκλογές του 2009. Αντίθετα το μοντέλο υποδεικνύει μια περαιτέρω υποχώρηση των ποσοστών της. Επειδή δε τα βαρομετρικά χαμηλά της βρίσκονταν ήδη στα τάρταρα, δεν ενισχύεται και στον πωλητικό αυτόν χώρο η εικόνα εκλογικής “κατάρρευσης”, χωρίς όμως να μπορή να αποκλειστή ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
  • Η Αριστερά παρωδία παρουσιάζει απότομη και εντυπωσιακή άνοδο των εισιτηρίων της, με την έκπληξη να εντοπίζεται σε κόμματα που είχαν μικρή ή μεγαλύτερη συμμετοχή στον ευτελισμό της πολιτικής ζωής και την μετατροπή της σε πωλητική κατά το τελευταίο διάστημα. Εκεί φαίνεται –πάντοτε από τις ενδείξεις του ψυχασθενικού μοντέλου μας– να κρύβεται και η μη αναμενόμενη θετική γι’ αυτά εξέλιξη αυτών των εκλογών.
  • Το ΛΑΟΣ διατηρεί τα εκλογικά ποσοστά του με αύξηση της γωνίας κλίσης του προς την Εκκλησία και τον ανιστόρητο πατριωτισμό.

  Να ξεκαθαρίσουμε ότι οι παραπάνω προβλέψεις αφορούν σε πανελλαδικά ποσοστά των κομμάτων, μετά την αναγωγή των αποτελεσμάτων ως προς τους πωλητικούς σχηματισμούς της κεντρικής ξεπουλητικής της χώρας σκηνής.

 • Όχι μόνο δεν θα σας…θυμώσω(!) αλλά προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ. Εξάλλου αυτός είναι και ο σκοπός που αρθρογραφώ. Να πολλαπλασιάζεται το χιούμορ, η σκέψη οπωσδήποτε η διαφωνία και η αμφισβήτηση. Σας ευχαριστώ θερμά.

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε