Δραματικές εξελίξεις στον ελληνικό Τύπο μετά τις εκλογές

Αμέσως μετά θα αρχίσουν να γίνονται πράξη όλες οι διεργασίες οι οποίες συντελούνται υπόγεια τους τελευταίους μήνες.

Τα τεράστια ανοίγματα που έχουν στις τράπεζες, η πτώση των κυκλοφοριών που ακόμα και σε περίοδο εκλογών δεν έχει σταματημό και τα διαφημιστικά έσοδα τα οποία όσο επιδεινώνεται η κρίση της ελληνικής οικονομίας, συρρικνώνονται όλο και περισσότερο, συντελούν στην επιτάχυνση των δραματικών εξελίξεων στον ελληνικό Τύπο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ελευθεροτυπία βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη στάση πληρωμών. Ο Β. Βαρδινογιάννης δεν μπορεί να πιέζει για πολύ καιρό ακόμα τον Μ. Σάλλα της Πειραιώς για να συνεχίσει τις ενέσεις χρηματοδότησης για το μαγαζί της Μάνιας.

Το συγκρότημα Αλαφούζου, της Καθημερινής, καραδοκεί και φαίνεται ότι δεν είναι μακριά η στιγμή που θα αποκτήσει και απογευματινή εφημερίδα. Αν μάλιστα έχουν υπόσταση και οι φήμες που κάνουν λόγο και για προχωρημένες συζητήσεις για την απόκτηση της Sporday, τότε καταλαβαίνει κανείς πόσο δυνατό θα βγει από την κρίση καθώς διαθέτει και το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του Σκάι.

Ουσιαστικά, με τα προβλήματα που έχουν τα δύο άλλα μεγάλα Συγκροτήματα, ο ΔΟΛ του Στ. Ψυχάρη, που παρά τις προσπάθειες που γίνονται το καθημερινό ΒΗΜΑ έχει μείνει στάσιμο, ενώ το κυριακάτικο μόλις και βγάζει τα λεφτά του, και ο Ομιλος Μπόμπολα, γίνεται φανερό ότι ένα συγκρότημα Τύπου θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια στην ελληνική σκηνή.

Ήδη ο Σαραντόπουλος κατέθεσε αίτηση πτώχευσης για την Απογευματινή, το Alter του Γιαννίκου και του Κουρή τρομάζει την αγορά με τα τεράστια φέσια που θα αφήσει αν σκάσει και γενικά τα συσσωρευμένα χρέη όλων που φτάνουν το 1,5 δισ. ευρώ, καταστούν αναπόφευκτη την κατάρρευση και την βίαιη και δραματική αλλαγή του τοπίου.

Το τραγικό είναι που η ΕΣΗΕΑ και οι δημοσιογράφοι κοιμούνται ύπνο βαθύ και περιμένουν η λύση να έρθει εξ΄ αποκαλύψεως. Θεωρούν ότι αυτοί έχουν δώσει ότι έχουν να δώσουν και οι εκδότες είναι αυτοί που πρέπει να πληρώσουν τώρα.

Όλοι αυτοί που έγιναν δημοσιογράφοι, παπαγαλίζοντας υπουργούς, γραμματείς και φαρισαίους και έβγαλαν εύκολα λεφτά χωρίς κόπο, βλέπουν τώρα τους προστάτες τους να τους έχουν πετάξει σαν στημένη λεμονόκουπα. Δυστυχώς όμως είναι πολύ αργά για αυτούς τους πολυθεσίτες δημοσιογράφους-δημοσίους υπαλλήλους, που εδώ και χρόνια έχουν κόψει τα νέα παιδιά που έχουν όρεξη για δουλειά και προσφορά.

Το νέο κύμα που έρχεται με τα ηλεκτρονικά Μέσα θα τους σαρώσει. Τα νέα sites, το mobile internet, τα ipad και όλοι οι νέοι τρόποι πληροφόρησης, θέλουν νέα ανοιχτά μυαλά και όχι δημοσιογράφους – δημόσιους υπάλληλους, με ωράρια 13:00-19:00.

Όσα Συγκροτήματα επιβιώσουν θα στηθούν σε άλλες βάσεις και με λογικές τελείως διαφορετικές από ότι έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Ο Τύπος αλλάζει, το παλαιό πεθαίνει και το καινούργιο που αναδύεται θα σαρώσει τα πάντα στο δρόμο του. Όσοι το καταλάβουν έχει καλώς, οι υπόλοιποι ας πρόσεχαν!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΡΜΑΝΗΣ
insideinfo.gr

http://www.insideinfo.gr/article/1771/dramatikes-exelixeis-ston-elleniko-tupo-meta-tis-ekloges

1 σχόλιο

  • Το διάβασα και μ’ έπιασε μια στεναχώρια… μα μια στεναχώρια… να σκάσω είμαι. Δεν λέγεται το πόσο στενοχωρήθηκα ― αν με πιάσης απ’ την μύτη… θα σου ‘λεγα «μαλάκα, κράτα την κλειστή μέχρι να ξεμποχιάση το Τυπικόν περιβάλλον»… τόσο πολύ.

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε