Οι οργισμένοι με τις γεμάτες κοιλιές

Όπως προέκυψε από απόσπασμα δημοσιευθείσας Έκθεσης της ΕΛ.ΑΣ. για το προφίλ των αντιεξουσιαστών, στις ομάδες αυτές «συμμετέχουν γόνοι πλουσίων οικογενειών αλλά και παιδιά δικαστών, κρατικών παραγόντων, πολιτικών προσώπων και άλλων».(ΤΟ ΒΗΜΑ).

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από συλλήψεις που έχουν γίνει, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση της άρσης του απορρήτου δύο κινητών τηλεφώνων που απώλεσαν, κατά την επιδρομή τους, κουκουλοφόροι. Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δύο κουκουλοφόροι ήταν παιδιά ανώτατων δικαστικών!!!
Οι λεγόμενοι «γνωστοί άγνωστοι» είναι σε συντριπτικό ποσοστό γνωστοί πλέον, όπως όμως ανέφερε το σχετικό ρεπορτάζ «είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποδειχθεί η συμμετοχή τους σε επεισόδια, εκτός και αν συλληφθούν επ’ αυτοφόρω».
Από το συμπέρασμα της Έκθεσης –βάσει των στοιχείων που εντοπίστηκαν- γίνεται σαφές ότι η περίπτωση των κουκουλοφόρων-αντιεξουσιαστών και οι βιαιοπραγίες τους, ουδόλως έχουν να κάνουν με τη δυσφορία της σκληρά εργαζόμενης κοινωνίας, η οποία έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για όσα συμβαίνουν και για όσα δεν γίνονται, ενώ θα έπρεπε να γίνονται, αλλά τη δυσφορία αυτή δεν την εκφράζει με παραβατικό τρόπο.
Παραμένει νομιμόφρων και δρα μέσα στα συνταγματικά όρια που της επιτρέπουν την όποια αντίδρασή της. Από αυτή την κοινωνία προσπαθούν ματαίως να αλιεύσουν ψήφους όλοι αυτοί που δεν εκφράζουν με σαφή τρόπο την αντίθεσή τους στην ωμή βία.
Είτε είναι εντός είτε εκτός Βουλής.
Και δεν καταλαβαίνουν ότι αυτοί τους οποίους ανέχονται να βιαιοπραγούν, τους ακυρώνουν την ψηφοθηρική τους προσπάθεια, αφού όλος εκείνος ο κόσμος που επιδιώκουν να προσεταιριστούν εκλογικά, είναι πλέον θύματα των αντιεξουσιαστών και κουκουλοφόρων που τα εντός και εκτός Βουλής αριστερά γκρουπούσκουλα χαϊδεύουν.

ΝΙΚΗΤΑΣ ΦΩΣΤΙΝΗΣ -(Φωτογραφία:PIX)

6 σχόλια

 • Εν τούτοις παράλληλα έχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικά διαβρωμένο τα τελευταία τριάντα χρόνια Κράτος, ανοργάνωτο και άδικο, στο οποίο “ο σώζων εαυτόν σωθήτω”.
  Επιπλέον οι νόμοι δεν εφαρμόζονται, μόνο οι αδύναμοι πηγαίνουν φυλακή για μικροπαραπτώματα, ενώ οι μεγάλοι απατεώνες, ιδίως οι πολιτικοί διαφεύγουν την τιμωρία με πολλά και διάφορα πολιτικάντικα σκέρτσα υπό τις ευλογίες του Κράτους.
  Πώς να το σεβαστείς αυτό το Κράτος ως Κράτος, ιδίως όταν είσαι νέος, χωρίς δεσμεύσεις και φοβίες απέναντί του;
  Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι αυτά τα παιδιά βγήκαν από γονείς που οι πολιτικοί και το Κράτος έκαναν “ανήθικους” απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, άλλους για να επιβιώσουν και άλλους για να πιάσουν την καλή. Γονείς κατ’ εικόνα της σύγχρονης κοινωνίας, δηλαδή, χωρίς αρχές και χωρίς ηθικούς φραγμούς μπροστά στο κέρδος, το οποίο αποτελεί το υπέρτατο αγαθό.
  Και από σχολεία με καθηγητές που δεν έκαναν την δουλειά τους, που δεν είχαν επίγνωση καθήκοντος, ούτε απέναντι στους πολίτες, ούτε απέναντι στην κοινωνία που διαμόρφωναν. Που νοιάζονταν να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερα ιδιαίτερα, δηλαδή να εκμεταλλεύονται τους μαθητές τους αναγκάζοντάς τους να τους πληρώνουν αδρά για υπηρεσίες για τις οποίες ούτως ή άλλως πληρώνονταν από το Κράτος.
  Μπροστά λοιπόν σε αυτό το μπάχαλο και υπό αυτήν την κατάντια -στην οποία βάσει προγράμματος φτάσαμε κατά την γνώμη μου- επόμενο ήταν η νεα γενιά, χωρίς να είναι ούτε κατ’ ελάχιστον πολιτικοποιημένη, να αντιδράσει όπως μπορούσε.
  Επειδή, σημειωτέον, οι φυσικές οδοί διαμαρτυρίας της Δημοκρατίας μας είναι ναρκοθετημένες.
  Όπως πάντα γίνεται, κάποιοι καιροσκόποι εκμεταλλεύονται την αντίδραση αυτή των νέων για να αποκομίσουν ίδια μικροπρεπή οφέλη. Όπως γίνεται πάντα με τον “ευκολοπίστευτο” και “πάντα προδομένο” κατά τον Δ. Σολωμό, λαό.

 • Μετά την κατοχύρωση του ποσού των 800€ που όρισαν τα ΜΜΕ ώς κατώτατο επιτρεπόμενο όριο για να αποτελέσει κάποιος στόχο τρομοκρατικής ενέργειας(όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε ο πιτσιρίκος) τώρα ερχόμαστε να θέσουμε και το αντίστοιχο πλαφόν για το δικαίωμα στην οργή….

 • Σωστά raporter.Μόνο που το δικαίωμα στηνν οργή δεν είχε πλαφόν, μόνο στο μεσαίωνα όπου κάθε πικραμένος που είχε ισχύ στα χέρια του άναβε και μία πυρά για να κάψει αυτόν που δεν χώνευε. Μάλλον από τότε τα πραγματα έχουν αλλάξει και το πλαφόν στην οργή είναι το δικαίωμα του άλλου να διατηρήσει το μαγαζάκι του που το έκανε με κόπο και ιδρώτα και να μη του το κάψουν οι δήθεν πεινασμένοι

 • @ραπόρτερ: Καλά δεν έχετε ποτέ αναρωτηθεί ΠΩΣ θα πάνε στις δουλειές τους τα ανθρωπάκια, όπως όλοι μας, που τους έχουν κάψει το αυτοκίνητο;;; Αν δεν τους έχουν κάψει και το ψιλικατζίδικο. Και για να μην προκαλούμε φτηνό δάκρυ -σαν και την Έλενα την Ακρίτα- και οι τράπεζες;; Μήπως δεν πληρώνουν μισθούς;; Πάνε και τους καίνε τα ΑΤΜ, τους κάνουν λίμπα τις αίθουσες…κλπ. Σκοτούρα τους! Οι ασφάλειες τους τα πληρώνουν και με την σειρά τους αυτές βάζουν χρεώσεις εξυπηρετήσεως κάθε που ΕΜΕΙΣ κάνουμε τραπεζική πράξη και οι ασφάλειες υψώνουν τα ασφάλιστρα σε ΟΛΟΥΣ μας. Πάλι εμείς πληρώνουμε! Αυτό το είδος της “πάλης για δικαιοσύνη” το θεωρώ βλακώδες! Μόνον άνθρωποι με ντιπ τίποτα εκεί πάνω το κάνουν!

 • Οι αλήτες καταστρέφουν και εμείς πληρώνουμε! Γι΄αυτὀ άλλωστε είναι και γνωστοί-άγνωστοι…! Γόνοι πλουσίων και ‘σημαντικών’ οικογενειών… επεμβαίνει ο μπαμπάς και τους γλιτώνει από την φυλακή. Καθίκια! Αλήτες!

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε