Η δήθεν πανδημία H1N1

Αφού εξαπάτησαν την διεθνή κοινότητα για την «πανδημία H1N1», αφού κατάκλεψαν τις κοινωνίες με δισεκατομμύρια ευρώ, τώρα μας λένε πως «οι επιστήμονες της επιτροπής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, δούλευαν για λογαριασμό των ιδιωτικών εταιριών παρασκευής εμβολίων». Να πάνε στη φυλακή και αυτοί και οι εγχώριοι απατεώνες.

Η ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ότι τα 6 μέλη της επιτροπής της που εισηγήθηκαν κήρυξη πανδημίας σχετιζόμενης με τον ιό «των χοίρων» H1N1, εξαπάτησαν τον Οργανισμό, αφού εξυπηρετούσαν τις ιδιωτικές εταιρίες φαρμάκων-παραγωγής εμβολίων, στην ουσία, εκφράζουν το αποκρουστικό πρόσωπο της Νέας Τάξης, των διεθνών εκφραστών της, αλλά και των εγχώριων «ατζέντηδών» τους.

Το Πατριωτικό Μέτωπο, με δεδομένη την παραπάνω εξέλιξη, προχώρησε με κατεπείγουσες διαδικασίες στις παρακάτω ενέργειες:

1. Ζήτησε από το Νομικό της τμήμα, να εξετάσει τις νομικές δυνατότητες για να στραφούμε, τόσο εμείς όσο και ο κάθε Έλληνας πολίτης που προχώρησε στον εμβολιασμό εναντίον του «ιού – απάτη», κατά της πρώην ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και συγκεκριμένα κατά του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος και έθεσε τους πολίτες της χώρας σε κίνδυνο της υγείας τους αφενός, χρέωσε αφετέρου με πολλά εκατομμύρια ευρώ, το ελληνικό δημόσιο.
2. Κάλεσε εγγράφως τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να ζητήσει άμεση διερεύνηση της απάτης για να καταλογισθούν ποινικές και αστικές ευθύνες, σε όσους στην Ελλάδα, ενεπλάκησαν σε αυτήν την απίθανα βρώμικη υπόθεση.

Επιπλέον, καλεί όλους τους δημοσιογράφους των ιδιωτικών αλλά και κρατικών καναλιών, που με πάθος προέτρεπαν τους πολίτες να «εμβολιασθούν άμεσα», να ζητήσουν σήμερα κιόλας, δημοσίως συγγνώμη από τον ελληνικό λαό.

Η βρώμικη αυτή υπόθεση του υποτιθέμενου ιού, H1N1, βρωμάει, όπως επίσης βρωμάει και το ξαφνικά ανακαλυφθέν χρέος της χώρας στους διεθνείς τοκογλύφους, που μας οδήγησε στην κατοχική συμμαχία ΓΑΠ-ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΛΑΟΣ-ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ. Είναι επιτέλους καιρός, εμείς οι απλοί Έλληνες πολίτες, χωρίς κόμματα και χρώματα, να πάρουμε την υπόθεση τόσο της δημόσιας υγείας μας όσο και της συνολικής μας υπόστασης, ως έθνους και ως λαού, στα χέρια μας. Και ο τρόπος για να υλοποιηθεί αυτή η υπόθεση, είναι ένας και μοναδικός: Να δυναμώσουμε το Παλλαϊκό, Δημοκρατικό Κίνημα, του Πατριωτικού Μετώπου. Χωρίς ιδεολογικοπολιτικά βαρίδια, χωρίς διαφόρων χρωμάτων παντιέρες, χωρίς μεσσιανισμούς και ναρκισσισμούς. Με μόνο στόχο, να διαμορφώσουμε μια κεντρική πολιτική πρόταση για τη σωτηρία της Πατρίδας και του Λαού μας και να προτείνουμε εκείνα τα θαυμάσια μυαλά της Ελλάδας, που θα βγάλουν τη χώρα από την καταστροφική πορεία στην οποία την οδήγησαν οι διεθνείς τοκογλύφοι και οι εγχώριοι ατζέντηδές τους.

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Καταστρέφει εμβόλια του Η1Ν1 η Ολλανδία
28 Ιουλ.2010

Το υπουργείο Υγείας της Ολλανδίας ανακοίνωσε την Τρίτη πως άρχισε να καταστρέφει σχεδόν 18 εκατομμύρια αχρησιμοποίητα εμβόλια για τη γρίπη των χοίρων που πλησίαζαν την ημερομηνία λήξης και δεν κατέστη δυνατό να μεταπωληθούν.
«Αρχίσαμε να καταστρέφουμε» τα εμβόλια, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου, Ίνγκε Φρέρικσεν, και πρόσθεσε ότι «τους επόμενους μήνες, 17,8 εκατ. εμβόλια θα καταστραφούν διότι πλησιάζει η ημερομηνία λήξης τους».
Η Ολλανδική κυβέρνηση αγόρασε 31 εκατ. δόσεις των εμβολίων για την αντιμετώπιση του ιού της γρίπης A(H1N1) στο αποκορύφωμα του παγκόσμιου ξεσπάσματός του, το 2009, ωστόσο χρησιμοποιήθηκαν περίπου 11 εκατομμύρια.
Περίπου 2.156 άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τον ιό της γρίπης των χοίρων νοσηλεύθηκαν στην Ολλανδία μεταξύ Απριλίου και Δεκεμβρίου του 2009 και οι 53 έχασαν τη ζωή τους από την ασθένεια.
Το Νοέμβριο, η κυβέρνηση της Ολλανδίας ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να μεταπωλήσει 19 εκατ. εμβόλια σε άλλες χώρες, κατάφερε να διαθέσει όμως μόλις 257.000.
Η κυβέρνηση θα κρατήσει 2,2 εκατ. εμβόλια η ημερομηνία λήξης των οποίων είναι μεταγενέστερη για «την περίπτωση που ο ιός επιστρέψει με την μια ή την άλλη μορφή», είπε η Φρέρικσεν.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε πανδημία γρίπης των χοίρων την 11η Ιουνίου 2009 και εκτιμά ότι η ασθένεια στοίχισε 18.311 ζωές παγκοσμίως.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα το Συμβούλιο της Ευρώπης κάλεσε να διεξαχθεί έρευνα όσον αφορά τους χειρισμούς του ΠΟΥ για τη συγκεκριμένη ασθένεια, σημειώνοντας ότι προκλήθηκε αδικαιολόγητος πανικός και κατασπαταλήθηκαν δημόσιοι πόροι.

ΑΝΤ1

Υπό αμφισβήτηση η πανδημία του Η1Ν1
Ερωτηματικά έχουν προκύψει από τη στάση μελών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που κήρυξε την πανδημία της νέας γρίπης, που ήταν και σύμβουλοι φαρμακευτικών εταιρειών.Τη λίστα με τα μέλη της επιτροπής που κήρυξε την πανδημία της νέας γρίπης δημοσιοποίησε ο ΠΟΥ, από την οποία προκύπτει πως κάποια εξ αυτών ήταν και σύμβουλοι φαρμακευτικών εταιρειών.
Συγκεκριμένα, πέντε από αυτούς, δύο Βρετανοί και τρεις Αμερικανοί, τόσο πριν όσο και κατά τη συμμετοχή τους στην επιτροπή εργάζονταν ως σύμβουλοι μεγάλων πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν αποδέχεται την κριτική ότι οι ερευνητές λειτούργησαν υπέρ των βιομηχανιών φαρμάκων για να παράξουν το εμβόλιο κατά του ιού Η1Ν1, ο οποίος από τον Απρίλιο του 2009 προκάλεσε το θάνατο σε 18.500 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Λόγω του πανικού που προκλήθηκε διεθνώς, 300 εκατομμύρια εμβολιάστηκαν σε όλο τον κόσμο, ενώ μόνο η Ελλάδα δαπάνησε 23 εκατ. ευρώ για εμβόλια ενώ 3 εκατομμύρια από αυτά παραμένουν αδιάθετα στις αποθήκες.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από skai.gr

12 σχόλια

 • Να τα βλέπουν εκείνοι που όσους έχουν πολιτικό κριτήριο και τα αντιλαμβάνονται όλα αυτά τους αντιμετωπίζουν απαξιωτικά ως “συνομωσιολόγους”

  Καλό θα ήταν μετά από αυτό όχι μόνο να ενημερώνονται και εκτός τηλεόρασης, όχι μόνο να ανοίγουν και κανένα βιβλίο της προκοπής να διαβάζουν, αλλά, τουλάχιστον, να ακούν όσους έχουν δύο δράμια μυαλό να ψάχνουν πριν παπαγαλίσουν ό,τι ακούνε!

  Όρα Οικονομική Κρίση κλπ.
  Κι όντως: Στην πυρά οι εγχώριοι συνεργάτες των διεθνών συνομωτών, που πήραν στο λαιμό τους κόσμο, όχι μόνο για την τρομοκρατία που άφησαν τα εμβόλια, αλλά και για τα κουσούρια τους σε αρκετούς που τα έκαναν.
  Όσο για τα εκατομμύρια ευρώ που πήγαν από εδώ και από εκεί με τη δικαιολογία των εμβολιασμών, ε, τέτοια θέματα τα συνηθίσαμε πια στην Ελλάδα.

 • Τι θα πει άραγε τώρα η Ξηρογιαννακοπούλου που είχε πιάσει στασίδι σε όλα τα κανάλια και προπαγάνδιζε τον εμβολιασμό, με σιγουριά και βεβαιότητα;
  Μπορεί να μην ήξερε, που σαν καλή μαθήτρια πήγε πρώτη-πρώτη και το έκανε. Όμως η Υπουργός Υγείας πρέπει να ξέρει γιατί την βάλαμε να μας προστατεύει.

 • Τι είναι το Πατριωτικό Μέτωπο;
  Επιστημονικό ίδρυμα;
  Μέτωπο χωρίς εγκέφαλο;

  Πήρε το ΠΜ δύο άρθρα, το πρώτο για την διάθεση των αχρησιμοποίητων εμβολίων στην Ολλανδία και το δεύτερο με μία μη αποδεδειγμένη εικασία και έπλεξε ολόκληρη συνωμοσία.
  Αγνόησε την αναφορά στον αριθμό των θυμάτων από τον ιό που δίνουν έμφαση και τα δύο άρθρα.

  Ο λόγος που δεν χρησιμοποιήθηκαν τα εμβόλια ήταν λόγω της καθυστέρησης στην παραγωγή τους από Ευρωπαική φαρμακευτική εταιρεία και στην διστακτικότητα του κόσμου στα νέα εμβόλια.
  Το πρόβλημα με τα εμβόλια των ιών είναι ότι πρέπει πρώτα να εμφανισθεί η επιδημία, η σοβαρότητα και το μέγεθος του προβλήματος και μετά να κατασκευασθεί το ανάλογο εμβόλιο στις απαραίτητες ποσότητες.
  Το πρόβλημα είναι πιο δύσκολο όταν εμφανίζονται κάθε χρόνο αρκετοί ιοί γρίπης που έχουν την δυνατότητα μετάλλαξης στην διάρκεια του χρόνου.

  Η πιθανότητα της εμφάνισης ενός ιού παρόμοιου με αυτόν του 1918 που εξόντωσε δεκάδες εκατομμύρια θύματα, χιλιάδες θύματα στην Ελλάδα, δεν είναι στα όρια της επιστημονικής φαντασίας.
  Η προσβολή νεαρών θυμάτων αντί για ηλικιωμένων έκανε τον ιό των χοίρων ακόμη πιο επικίνδυνο λόγω της μετάδοσης στα σχολεία.
  Όλοι γνωρίζουμε πόσο γρήγορα μεταδίδεται μια επιδημία στα σχολεία.

  Δυστυχώς υπάρχει μια μικρή πιθανότητα το γεγονός ότι αυτά τα 3 εκατομμύρια εμβόλια που δεν χρησιμοποιήθηκαν τότε να είναι αποβεί μοιραίο σε πολλά νέα άτομα στο μέλλον μια και δεν έχουν αποκτήσει αυτά τα άτομα ανοσία σε μια πιθανή εμφάνιση μιας πιο δραστικής μορφής του ίδιου ιού.

  Όσο για τα μέλη της ΠΟΥ που είναι συμβούλοι φαρμακευτικών εταιρειών κανείς δεν σκέφτηκε ότι έτσι έπρεπε να είναι για να κατορθώνουν αυτές οι εταιρείες να έχουν την καλύτερη επιστημονική ενημέρωση και βοήθεια σε μια περίπτωση επιδημίας.

  Είναι σαν να λέμε ότι οι καλύτεροι καρδιοχειρούργοι δεν πρέπει να κάνουν επεμβάσεις σε καρδιοπαθείς επειδή είναι περιζήτητοι σαν σύμβουλοι σε εταιρείες καρδιακών παρασκευασμάτων.

  Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας είναι μια πό τις πιο σημαντικές ιατρικές οργανώσεις στον κόσμο και φυσικά έχει συμβουλευτικά μέλη που είναι κορυφές στην ειδικότητα τους.
  Την ίδια ανάγκη έχουν οι εταιρείς φαρμάκων.

  Δεν σκέφονται όλοι οι επιστήμονες σαν απλοί κομπιναδόροι.

 • @Ακης Ψηλός: Αφού διάβασα τα γραφόμενά σας εξακολουθώ να έχω για το θέμα τις εξής απορίες:
  1. Έστω κι αν “ο λόγος που δεν χρησιμοποιήθηκαν τα εμβόλια ήταν λόγω της καθυστέρησης στην παραγωγή τους από την Ευρωπαϊκή φαρμακευτική εταιρεία”, όπως λέτε, τα εμβόλια αυτά πληρώθηκαν από το ελληνικό δημόσιο;
  2. Γιατί ο κ. Αβραμόπουλος προμηθεύτηκε 16 εκ. εμβόλια για πληθυσμό 12 εκ.;
  3. Ποιος θα αναλάβει τις ευθύνες για εκείνους που έχουν σημαντικά προβλήματα υγείας σήμερα μετά τον εμβολιασμό τους; Είδαμε περιστατικά στις ειδήσεις.
  4. Όλοι οι γιατροί που ήταν απόλυτα αντίθετοι με τον εμβολιασμό είναι άχρηστοι, κακοί επιστήμονες ή όργανα αντιπάλων εταιρειών;
  5. Το να πεις τους γιατρούς σήμερα στην Ελλάδα “απλούς κομπιναδόρους” μήπως είναι λίγο επειδή κάθε άλλο παρά “απλοί” είναι; Το ότι υπάρχουν και έντιμοι σώζει την κατάσταση; Όταν ο ιατρικός σύλλογος δεν πετάει έξω από το επάγγελμα τους κομπιναδόρους δεν είναι κι αυτός κομπιναδόρος; Κι όταν οι συνάδελφοι έντιμοι γιατροί δεν καταγγέλλουν τους συναδέλφους τους κομπιναδόρους δεν είναι και εκείνοι κομπιναδόροι; Ποιος μπορεί να κρίνει αν ένας γιατρός είναι κομπιναδόρος αν όχι μόνο ένας άλλος γιατρός;

 • Είμαστε βέβαιοι ότι τα εμβόλια πληρώθηκαν ή είναι ακόμη μέρος του αιωνίου χρέους του Υπουργείου Υγείας;

  Αν ήταν πραγματικά 16 εκατ. εμβόλια και κόστισαν 23 εκατ ευρώ τότε τα αγοράσαμε ενάμισυ ευρώ το ένα, δηλαδή περίπου στο ένα δέκατο της τιμής που τα πλήρωσαν όλοι οι άλλοι. Ο αριθμός των 16 εκατ. είναι υπερβολικός.
  Σκεφθείτε να έβγαζε ανακοίνωση στο προσωπικό ο υπουργός Υγείας τότε και να έλεγε φροντίσαμε να παραγγείλουμε σχεδόν 3 εμβόλια για κάθε κάτοικο που χρειάζεται να εμβολιασθεί, δεν χρειάζονταν άλλωστε όλοι, Θα γέλαγε και το παρδαλό κατσίκι.

  Ποιος είχε προβλήματα υγείας από τον εμβολιασμό γιατί δεν υπάρχει αναφορά στην διεθνή επικαιρότητα απ’ ότι γνωρίζω.
  Μήπως είναι ακόμη μια περίπτωση των ΕΛληνικών ΜΜΕ που βγάζουν “λαυράκι” φοβίας απ’ την μπανιέρα της φαντασίας τους;

  Οι γιατροί που είναι αντίθετοι με τον εμβολιασμό είναι αντίθετοι με όλους τους εμβολιασμοούς ή έχουν κάποια ειδική γνώση σαν διάσημοι επιδημιολόγοι ή σχέση με την παγκόσμια ομάδα επιστημόνων που έχει ειδικότητα στην συγκεκριμένη γρίππη;

  Δεν είπα τους γιατρούς στην Ελλάδα κομπιναδόρους, αντίθετα μάλιστα έχω μια απόλυτη εμπιστοσύνη στους γιατρούς που έχω γνωρίσει την ικανότητά τους στην Ελλάδα.
  Είπα ότι αυτοί οι “γνώστες” του ΠΜ που κατηγόρησαν την ιατρική ομάδα της Παγκοσμίας Οργάνωσης Υγείας ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ της ικανότητας και της τιμιότητάς τους και κρίνουν από μια πενιχρή και άδικη ιδέα του δημοσίου υπαλλήλου Υγείας σαν κομπιναδόρου.
  Γνώση εξ ιδίων και με περίσση ειδικότητα αλλά παραμένει μια περιορισμένη γνώση σε σύγκριση με το σύνολο των επιστημόνων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

  Δυστυχώς μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων μεγάλωσε σε ένα καθεστώς κρατικών υπαλλήλων της διαπλοκής μιά και δεν υπήρχε έλεγχος αλλά ασυδοσία και έλλειωη ευθύνης.
  Τώρα που αρχίζει να γίνεται το εντελώς αντίθετο ελπίζουμε να σπάσει το απόστημα στον δρόμο προς την εξυγίανση. Ήδη βλέπουμε τα πρώτα αποτελέσματα κι αν συνεχίσει με επιμονή να απαιτεί ο λαός την κάθαρση θα υπάρχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.

  Πρέπει να μαθαίνει ο Έλληνας όχι μόνο το ατομικό ή κομματικό του συμφέρον που είναι άλλωστε προσωρινό αλλά το συμφέρον όλων που έχει μακροχρόνια ευεργετικά αποτελέσματα.

 • @Ακης Ψηλός: Δηλαδή αν τα έχουμε πάρει τα εμβόλια ‘βερεσέ’ αυτό σημαίνει πως δεν τα χρωστάμε και δεν θα τα πληρώσουμε; Καλή μέθοδος να γλυτώσουμε και τα άλλα μας τα χρέη ως χώρα!
  Αν όμως τα έχουμε χρεωθεί τότε τι αλλάζει; Και μπορεί τα 16 εκ. θα είναι υπερβολή, όπως λέτε, αλλά γιατί δεν βγαίνει ο κ. Αβραμόπουλος, που τον αφορά άμεσα το θέμα, να διαψεύσει αυτές τις υπερβολές που κυκλοφορούν; Ή γιατί το υπουργείο δεν μας λέει πόσα ακριβώς προμηθευτήκαμε να ξέρουμε κι εμείς πόσα θα πετάξουμε τώρα που λήγουν;
  Ωραία, κακό είναι να μην υπάρχει ένα εμβόλιο για τον καθένα πολίτη. Όμως να υπάρχουν τόσα εμβόλια σαν να είμαστε 35% παραπάνω οι Έλληνες δεν είναι κι αυτό τρελό; Όσο για την φτηνή τιμή τους, στην οποία αναφέρεσθε τι εννοείτε; Πως τα βρήκαμε κοψοχρονιά και καλά κάναμε κι αγοράσαμε τόσα πολλά; Τα εκατομμύρια ευρώ για τα επιπλέον 4 εκ. εμβόλια μας περισσεύουν;
  Επιτρέψτε μου, τέλος, να επιμείνω στην ερώτησή μου:”Το ότι υπάρχουν και έντιμοι σώζει την κατάσταση; Όταν ο ιατρικός σύλλογος δεν πετάει έξω από το επάγγελμα τους κομπιναδόρους δεν είναι κι αυτός κομπιναδόρος; Κι όταν οι συνάδελφοι έντιμοι γιατροί δεν καταγγέλλουν τους συναδέλφους τους κομπιναδόρους δεν είναι και εκείνοι κομπιναδόροι; Ποιος μπορεί να κρίνει αν ένας γιατρός είναι κομπιναδόρος αν όχι μόνο ένας άλλος γιατρός;”
  Θα με ενδιέφερε η άποψή σας, αφού συνήθως συμφωνώ απολύτως με όσα σχολιάζετε σε αυτό το σάιτ.

 • Η φράση “δεν είναι όλοι το ίδιο” ευθύνεται για κουκουλώματα πολλών από όσα απαράδεκτα γίνονται σε πολλούς κλάδους. Στους γιατρούς, τους δικαστές, τους ιερωμένους, τους πολιτικούς κλπ. Συνήθως την λένε οι συνάδελφοί του, αν και πολλές φορές οι ίδιοι οι ένοχοι. Το ερώτημα είναι όμως τι κάνουν οι συνάδελφοι αυτοί για να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι. Τι μηχανισμούς διαθέτουν για να ξεβρωμίζει το συνάφι. Διαφορετικά τους παίρνει όλους η μπόχα και, κατά τη γνώμη μου, δικαίως!

 • Tόσα εκατομμύρια για άσχετα εμβόλια και να καταλήξει να πεθαίνουμε από εγκεφαλίτιδα και …”νοσοκομειακές λοιμώξεις”.
  Όλα αυτά σημαίνουν αταξία, ανοργανωσιά, πλημμελής καθαριότητα και λειτουργία των νοσοκομείων και της κρατικής μηχανής. Πού ακούστηκε να μπαίνεις στο νοσοκομείο για άλλη αρρώστια και να βγαίνεις νεκρός από λοίμωξη που κονόμησες εκειμέσα;
  Ο Θεός να βάλει το χέρι του να μην μας βρει και καμμιά μεγάλη επιδημία από τη βρώμα που έχει η Αθήνα του Κακλαμάνη. Που θέλει και να τον ξανακάνουμε Δήμαρχο!

 • Όλα αυτά σημαίνουν αταξία, ανοργανωσιά, πλημμελής καθαριότητα και λειτουργία των νοσοκομείων και της κρατικής μηχανής. Πού ακούστηκε να μπαίνεις στο νοσοκομείο για άλλη αρρώστια και να βγαίνεις νεκρός από λοίμωξη που κονόμησες εκειμέσα;

  Χωρίς να υπονοώ ότι δεν υπάρχουν οι 10 πληγές του φαραώ στα νοσοκομεία μας, οι νοσοκομειακές λοιμώξεις δυστυχώς δεν είναι συνέπεια βρομιάς ή ανοργανωσιάς.

  Το πρόβλημα υπάρχει και σε πολύ καλά οργανωμένα νοσοκομεία του εξωτερικού και οφείλεται στο ότι πολλά μικρόβια έχουν μεταλλαχτεί και γίνει ανθεκτικά στα αντιβιωτικά, πράγμα που προκλήθηκε από την αλόγιστη λήψη (ακόμα και για ιώσεις, οπότε το μόνο που κάνουν είναι να εξασθενούν τη φυσική άμυνα του οργανισμού) και τη μη-σωστή (μέχρι τέλους, για να εξοντωθούν τα μικρόβια αντί να μεταλλαχτούν) λήψη των αντιβιωτικών.

 • @ahso: ” Πολλά μικρόβια έχουν μεταλλαχτεί και γίνει ανθεκτικά στα αντιβιωτικά, πράγμα που προκλήθηκε από την αλόγιστη λήψη (ακόμα και για ιώσεις, οπότε το μόνο που κάνουν είναι να εξασθενούν τη φυσική άμυνα του οργανισμού) και τη μη-σωστή (μέχρι τέλους, για να εξοντωθούν τα μικρόβια αντί να μεταλλαχτούν) λήψη των αντιβιωτικών” γράφετε.
  Ναι, έτσι είναι. Αν όμως οι επιπτώσεις από το φαινόμενο αυτό παρατηρείτο στο ίδιο ποσοστό με τα νοσοκομεία και στον έξω κόσμο, οι επιδημίες έπρεπε να θερίζουν. Μήπως είναι επομένως αυτό που λέτε μια εύκολη δικαιολογία των γιατρών;
  Και, εν πάση περιπτώσει, γιατί δεν πιάνουν αυτές οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, τους γιατρούς, τις νοσοκόμες, τις καθαρίστριες και το διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων, αλλά μόνο τους ασθενείς; Μήπως επειδή οι τελευταίοι έρχονται σε καθημερινή και συνεχή επαφή με ένα βρωμερό και πλημμελώς απολυμαζόμενο περιβάλλον, όπως τουαλέτες θαλάμων, εργαλεία, σκεύη, φαγητά, κρεβάτια, κλινοσκεπάσματα κλπ;

 • @ahso: Καλή επάνοδο! Μας λείψατε! Τρεις μέρες μετά από εσάς επέστρεψε και η perldion. Δεν νομίζω πως κάνατε από κοινού βακάνς προλονζέ;

 • Κάλιο αργά παρά ποτέ.
  Όχι μόνο στην παραγωγή και προμήθευση των εμβολίων αλλά και στην απάντηση στον φίλο Τάση που τον ευχαριστώ για την ευγενική του διαφωνία.

  Ίσως η περσινή επιδημία του ιού Η1Ν1 να μην ήταν τόσο καταστροφική όσο η ιατρική επιστημονική θεωρία προμήνυσε αλλά καλύτερα να πάρει μια χώρα έστω υπερβολικά μέτρα παρά να αδιαφορήσει στον κίνδυνο μιας ιστορικά αποδεδειγμένης πιθανής καταστροφικής επιδημίας.

  Η Ελλάδα όπως και οι άλλες χώρες που είχαν την δυνατότητα αγόρασαν αρκετά εμβόλια για ένα μεγάλο ποσοστό των κατοίκων τους. Τα εμβόλια καθυστέρησαν στην παραγωγή και έφτασαν στα χέρια των γιατρών σχεδόν προς στο τέλος.
  Η επιδημία αν και είχε εξόντωσει αρκετές δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο δεν είχε το μέγεθος της επιδημίας της “ισπανικής γρίπης” του 1918.
  Ήταν φυσικό να μείνουν εκατ. εμβόλια αχρησιμοποίητα σε πολλές χώρες.
  Μταξύ αυτών η Ολλανδία και η Ελλάδα.
  Αυτό δεν σημαίνει ότι το Υπουργείο Υγείας τότε πήρε λάθος απόφαση παραγγέλνοντας τα εμβόλια ούτε ότι αγόρασε δυό εμβόλια για κάθε Έλληνα.

  “Τον Ιούλιο του 2009 το Ελληνικό Δημόσιο είχε απευθυνθεί σε δύο μεγάλες πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες και είχε ζητήσει να το εφοδιάσουν με τις δόσεις του εμβολίου που έκρινε απαραίτητες. Συνολικά αγόρασε 1,8 εκατ. δόσεις από τη βρετανική GlaxoSmithKline και άλλες 1,8 εκατ. δόσεις από την ελβετική Novartis.
  Το κόστος 30 εκατ. ευρώ περίπου.”
  Στις μεγάλες επιδημίες του παερλθόντος, πριν τους εμβολιασμούς μια μεγάλη επιδημία θανάτωνε δεκάδες χιλιάδες Έλληνες.
  Πόση αξία έχει η ζωή;
  Ένα εμβόλιο κοστίζει λιγότερα από δέκα ευρώ!
  Αν η Ελλάδα είχε παραγγείλει μόνο 400.000 και είχαμε άλλα 400.000 θύματα του ιού λόγω έλλειψης εμβολίων πόσο θα πλήρωνε ο αμφισβητίας την ιατρική επιστήμη φανατικός οπαδός της ομοιοπαθητικής για ένα εμβόλιο;

  Το επικίνδυνο πρόβλημα της καθυστέρησης στην παραγωγή παραμένει βέβαια. Η μέση χρονική διάρκεια από την εμφάνιση της γρίπης μέχρι τον εφοδιασμό των νοσοκομείων με τα εμβόλια είναι πάνω από 8 μήνες, αν δεν υπάρχει κάποιο λάθος στην τεχνική της προετειμασίας που προσθέτει ακόμη δύο με τρείς μήνες.
  Γι αυτό τον λόγο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δίνει την φόρμουλα του ιού και την άδεια παρασκευής των εμβολίων σε οκτώ εταιρείες σε 4 διαφορετικές χώρες αλλά και πάλι τόσοι μήνες μπορούν να αποβούν μοιραίοι σε ένα άλλο νέο είδος ιού γρίππης με ταχύτερη εξάπλωση ή αρκετά διαφορετικό γεννητικό υλικό από τον Η1Ν1.

  Υ.Γ.
  Πως εμφανίστηκε ο αριθμός των 16 και 20 εκατ. εμβολίων αγοράς από το Ελληνικό κράτος με μέση τιμή 2 ευρώ;;;!!!
  Μόνο ο δαίμονας του κομματικού τυπογραφείου μπορεί να μας το εξηγήσει και το θαυματουργό δαιμόνιο του Έλληνα “επαγγελματία” των ΜΜΕ στην υπερβολή και στην επιμονή στην δημιοσιογραφική αμάθεια.

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε