Ελληνική Παραπαιδεία & Ελληνική Παραυγεία

Η παραπαιδεία όπως και η παραυγεία είναι δύο από τις ρουφήχτρες του εθνικού εισοδήματος και του δυναμικού της χώρας μας.

Το χειρότερο είναι τα αποτελέσματα αυτής της επιπλέον δαπάνης (σπατάλης μάλλον) αρκετών δις ευρώ κάθε χρόνο έχει πενιχρά αποτελέσματα.
Ο λόγος είναι ότι στην Παιδεία όπως και στην Υγεία γίνεται τεράστια σπατάλη δυναμικού χωρίς οργάνωση και χωρίς αξιολόγηση του αποτελέσματος.

Οι ώρες που δαπανούν οι μαθητές στα φροντιστήρια είναι υπερβολικές το ίδιο και οι άχρηστες εξετάσεις πάνω σε ασθενείς, με ακτίνες και μαγνητικές σε δημόσια και ιδιωτικά ακτινογραφικά κέντρα.

Η Ελλάδα μάλιστα έχει τα πρωτεία σε όλο τον κόσμο σε αριθμό μαγνητικών και αξονικών ανα ποσοστό κατοίκων με δεύτερη χώρα τις ΗΠΑ.
Σε σχέση με τον Καναδά και άλλες χώρες οι Έλληνες κάνουν πολλαπλάσιες εξετάσεις.
Το Καναδέζικο τηλεοπτικό κανάλι δημοσίευσε τα εξής στατιστικά στοιχεία από το Καναδέζικο Ινστιτούτο Υγείας:

«The Canadian rate of CT exams was 121 per 1,000 people, compared with 228 per 1,000 in the U.S. The Canadian rate for MRI exams was 41 per 1,000 people, compared with 91 per 1,000 in the U.S.

Among OECD countries, Canada was in the middle of the pack for both exams. CT rates varied from a low of 60 in the Netherlands to a high of 321 in Greece. MRI rates varied from a low of 13 in Korea to a high of 98 in Greece.»

Read more: http://www.cbc.ca/health/story/2010/07/22/ct-mri-rates.html

Δηλαδή οι Έλληνες κάνουν μέχρι και έξη ή επτά φορές μερισσότερες ακτινογραφίες και μαγνητικές από άλλες χώρες με πολύ καλύτερα συστήματα υγείας!!!
Αν δεν σε πεθάνουν στην εγχείρηση, στα φάρμακα και στις νοσοκομειακές μολύνσεις θα σε πεθάνουν στις αξονικές από καρκίνο!!!
΄
Δεν θα είναι έκπληξη αν κι οι μαθητές μας διαβάζουν έξη φορές περισσότερο από μαθητές άλλων χωρών με καλύτερο όμως εκπαιδευτικό σύστημα με πενιχρό τελικό αποτέλεσμα όμως κάτω από την βάση!!!

ΑΚΗΣ ΨΗΛΟΣ