Ακτινογραφεί ολόκληρο το φάσμα

«Και γύρω, γύρω, γύρω όλοι./Κι εσύ στη μέση./ Γεια σου, βρε Τόλη…» εν ξέρω ποιοι θυμούνται το παλιό… αυτοαναφορικό (σαχλούτσικο κατά τη γνώμη μου) τραγούδι του Τόλη Βοσκόπουλου. Ομως, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι τα «τζίνια» της Καραγεώργη Σερβίας έριξαν τρανταχτό όνομα «φοροδιαφεύγοντος» -και μάλιστα, συζύγου υπουργού- στην πλατεία… Κλαυθμώνος, όπου «συχνάζουν» όσοι δεν θέλουν ή δεν μπορούν (όπως υπενόησε σαφώς, σε πρόσφατη δήλωσή του, ο πρωθυπουργός) να φοροδιαφύγουν. Τέτοιο όνομα, ακόμα και αν δεν υπήρχε, θα έπρεπε (να πούμε την κοινοτοπία…) να εφευρεθεί. Ομως…

Ομως, όπως επισημαίνει η «Ε», που πρώτη αποκάλυψε το θέμα (Κ. Τσουπαρόπουλος, 17/5), στην υπόθεση εντοπίζονται έξι σημεία, όπου το αυτονόητο μεταλλάχτηκε (17 χρόνια βαστάει αυτή η κολόνια…) σε… ακατανόητο: α) Δεν προχώρησε κανένας πλειστηριασμός ακινήτων μετά την εγγραφή κατάσχεσης. β) Δεν εξασφαλίστηκαν τα συμφέροντα του Δημοσίου από ενοίκια που εισέπραττε ο οφειλέτης. γ), δ) Δεν προωθήθηκε καμιά ενέργεια κατάσχεσης αυτοκινήτων και κινητών αξιών. ε) Δεν δόθηκε καμιά εντολή έρευνας στα υποθηκοφυλακεία Αθήνας και Κέρκυρας. στ) Για τέτοιον οφειλέτη δεν φαίνεται να ερευνήθηκε, από ποιον λογαριασμό έγιναν αναλήψεις για μεταγενέστερες αγορές ακινήτων.

Κυρίως, η υπόθεση -λόγω ιδιότητας της συζύγου του οφειλέτη- εκθέτει την «τιμή» (εδώ, με την ηθική της σημασία…) «του πολιτικού κόσμου». Την οποία τιμή, η έρευνα (εφόσον διεξαγόταν και συνεξέταζε, τουλάχιστον, τις ανωτέρω έξι περιπτώσεις) θα προστάτευε! Διότι, μην «τσιμπάμε» στο παραμικρό «δόλωμα»: Δεν συμφέρει τη δημοκρατία να πλήττεται (όχι να ελέγχεται, αλλά να πλήττεται, συχνά σκοπίμως…) η τιμή του πολιτικού κόσμου. Είθε αυτή η υπόθεση -που, νομίζω, ακτινογραφεί ολόκληρο το φάσμα συμπτωμάτων που μας έφτασαν εδώ!- να αξιολογηθεί όπως επιβάλλεται, και όχι σαν… κωμειδύλλιο της… αγαπητικιάς του Βοσκοπούλου.
ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΑΙΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

3 σχόλια

 • Όταν θα βγουν στην δημοσιότητα τα χρέη των εφημερίδων στον ελληνικό λαό τότε θα λέμε για ακτινογράφηση σε ολόκληρο το φάσμα.
  Είμαστε ακόμα στην αρχή, σε πολύ χαμηλές συχνότητες του φάσματος, μικροποσά.
  Όταν πάμε στις εκατοντάδες εκατ. ευρώ χρέη, μίζες και κομπίνες τότε θα μιλάμε για την κάθαρση του καθεστώτος της “Αλλαγής”.
  Ο μικρός ψαράς μαθαίνει με την πετονιά και τις σαρδέλλες πριν φτάσει να καμακώσει τις φάλαινες της Ελληνικής διαφθοράς.

 • Nαι, κακώς οι υπηρεσίες επέτρεψαν να μένουν ανείσπρακτες οφειλές 5,5 εκατομμυρίων τόσα χρόνια. Αλλά κι αυτός που έβαλε ο Παπανδρέου στη θέση της Γκερέκου, δεν αποτελεί και τον ορισμό του ηθικού ανθρώπου.

  http://swell-swell.blogspot.com/2010/05/blog-post_21.html

 • Ψάχνουν οι νέοι Διογένηδες με το φαναράκι να βρουν ένα τίμιο βουλευτή από τα δύο δύο πολιτικά κόμματα της Ελληνικής επικράτειας.
  Πολύ δύσκολα κάποιος να είναι βουλευτής και τίμιος.
  Αντίστροφα ανάλογες οι αξίες.

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε