‘Αλλο μνήμη ψαριού κι άλλο σιγή ιχθύος!

Ενθερμο υποστηρικτή των λαικών αγώνων ενάντια στα μέτρα λιτότητας του ΔΝΤ κήρυξαν “τον κόσμο της διανόησης και της τέχνης” οι Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Διονύσης Τσακνής  προχθές το βράδι, από το μετερίζι της εκπομπής του Λάκη Λαζόπουλου.

Δεν ξέρω πόσο δικαιούνται “δια να ομιλούν” εκ μέρους των “διανοουμένων-καλλιτεχνών της χώρας”, για να θυμηθούμε και τις παλαιοκομμουνιστικές ορολογίες της εποχής του ξεκινήματος των δύο καλλιτεχνών, με άλλα λόγια δεν φαντάζομαι να τους εξουσιοδότησε κανείς, αφού άλλωστε τίποτε άλλο δεν δείχνει ότι η ελληνική διανόηση έχει καμμιά όρεξη να βγει στο κλαρί.

Αντιθέτως, κάθε νουνεχής άνθρωπος θέλει, επιτέλους, να σταματήσουν οι “πολιτιστικές εκδηλώσεις”, οι “μουσικοί Αύγουστοι”, οι “γιορτές τέχνης” και όλα τα υπόλοιπα του στιλ “άρτος και θεάματα”, που χρόνια τώρα η Καποδιστριακή Τοπική Αυτοδιοίκηση διοργανώνει απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας. Εννοείται πως τα θεάματα είναι για τον δημοκρατικό κυρίαρχο λαό και ο άρτος για τους διοργανωτές Νομάρχες, Δημάρχους, δημοτικούς και νομαρχιακούς  συμβούλους και τις πολυποίκιλες Δημοτικές Επιχειρήσεις Πολιτισμού.

Οι εκδηλώσεις, δηλαδή, μέσα από τις οποίες όλος ο πακτωλός του προοριζόμενου για τον πολιτισμό της επαρχίας χρήματος, ο προερχόμενος από τα προγράμματα της Ευρωπαικής Ένωσης, κατασπαταλήθηκε ή μετατράπηκε σε πολυτελείς αγροικίες με πισίνα, τζακούζι και φωτοκύτταρα, που κανονίζουν κάθε πότε θα φάει ο σκύλος, τοπικών αρχόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αν, λοιπόν, το ανωτέρω καλλιτεχνικό δίδυμο εννοεί ως επανάστασή του ενάντια στα αντιλαικά μέτρα  το ότι  θα σταματήσει να περιτρέχει την ελληνική επαρχία, όπως κάνει δεκαετίες τώρα, οργανώνοντας με τους τοπικούς παράγοντες συναυλίες με τα εξής δέκα-είκοσι τραγούδια του, μάλλον παραβιάζει ανοικτές θύρες. Διότι ως γνωστόν “δυστυχώς επτωχεύσανε”  οι Νομαρχίες και οι Δήμοι, και μάλιστα πριν από το Κράτος.

“Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος” λοιπόν, οπότε “όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια”.

Βεβαίως, οι άνθρωποι τη δουλειά τους έκαναν και το επίπεδο της δουλειάς του ο καθένας έχει το δικαίωμα να το καθορίζει στο ύψος που θέλει ή που τον βολεύει. Πλην όμως από αυτό κρίνεται. Αν, ας πούμε, είχαν κάνει τότε μια συναυλία διαμαρτυρίας για την κατασπατάληση των πολιτιστικών οικονομικών πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που μετατρέπονταν σε γιορτούλες αντί για έργα πολιτιστικής υποδομής κάθε τόπου που θα απέδιδαν μακροχρονίως , θα κρίνονταν σήμερα αλλιώς.

Αλλά το να γυρίζουν -κι όχι μόνο οι καλλιτέχνες-  τη ρότα κατά πού πάει ο άνεμος, είναι μια πρακτική που τη χορτάσαμε από την χούντα και δώ, για να μην πω από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους.

Και μπορεί βέβαια ο ελληνικός λαός να μην διαθέτει μνήμη ψαριού, αλλά το γεγονός ότι η ιστορία έχει δείξει πως διαθέτει φωνή ιχθύος το έχουμε ως χώρα πληρώσει πολύ ακριβά.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ

82 σχόλια

 • Διονύση, ξαφνιάστηκα κι εγώ από την έπαρση των αυτοαποκαλούμενων πνευματικών ανθρώπων. Πόσο εύκολα κανείς αποκτά τίτλους κατά το “ό,τι δηλώσεις είσαι”.

 • @Παύλος Φουρνογεράκης: ΄Ενας συνθέτης, καλών τραγουδιών είναι αλήθεια, όπως οι δύο αναφερόμενοι, είναι κατ’ αρχήν πνευματικός άνθρωπος. Όμως το πνευματικός άνθρωπος δεν είναι επάγγελμα, ούτε είναι τίτλος που απονέμεται ντε και καλά σε όσους εξασκούν συγκεκριμένα επαγγέλματα. Το “πνευματικός άνθρωπος” είναι στάση ζωής. Και συνδυάζεται με την παρρησία έκφρασης της γνώμης, όταν προσβάλλονται η υπόσταση του ανθρώπου και ο πολιτισμός.
  Τη στιγμή όμως που συμμετέχει κάποιος καλλιτέχνης στην προσβολή αυτή, έστω και εμμέσως, τη στιγμή που η προσωπική ευμάρεια πάει μπροστά, τη στιγμή που δεν υψώνει φωνή διαμαρτυρίας, ιδίως στο γενικό μπάχαλο των τελευταίων τριάντα ετών, είναι, απλώς, ένας καλλιτέχνης.
  Ως πνευματικούς ανθρώπους στο χώρο της μουσικής μόνο τον Μάνο Χατζηδάκι θα μπορούσα να διακρίνω και τον παλιό Μίκη Θεοδωράκη.

 • Παλιός και νέος Θεοδωράκης, ο ίδιος άνθρωπος είναι, ως καλλιτέχνης τουλάχιστον. Αυτό που μένει τώρα, είναι να δούμε και τον Καρβέλα, παρέα με τη συμβία του, να μιλούν ως πνευματικοί άνθρωποι για λογαριαμό των υπολοίπων.

 • Αν πληρώσει ο κόσμος της “διανόησης και της τέχνης” τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές που αναλογούν στο μαύρο εισόδημα τους τότε ἰσως θα μπορούν να τολμούν να μιλούν οι κ. Μαχαιρίτσας και Τσακνής για φιλεργατική συμπεριφορά.
  “Λαικοί αγώνες” κατάντησαν να λέγονται η φοροδιαφυγή, η εισφοροδιαφυγή, η σπατάλη σε ταξίδια στο εξωτερικό, σε πανάκριβα ξενοδοχεία, ακριβά ποτά και πούρα από τους “προστάτες” της εργατιάς.

 • Περί Πνευματικής Δημιουργίας και Πνευματικού Κινήματος

  ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ…
  ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ,ΟΣΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥΣ Η ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΝΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑ ΑΓΩΝΙΩΔΩΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ , ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΤΙΚΟΥΣ …
  ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΓΜΕΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ ΠΛΑΣΑΡΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΡΠΟ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥ ΜΟΧΘΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ,ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΑΓΩΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΙΔΕΩΝ .. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΟΥΝ ΩΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ …

  ΑΘΛΙΟΙ ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΔΟΧΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΑΠΤΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΑΘΕΜΙΤΑ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΧΡΗΜΑ ,ΑΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑΣ …

  ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ ΑΣ ΠΟΥΜΕ..ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΥΧΑΓΩΓΗΘΕΙΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΜΕ ΕΞΑΙΣΙΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ Η ΝΑ ΜΟΡΦΩΘΕΙΣ ΜΕ ΝΟΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΤΕΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ …
  ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΚΕΙΝΗ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟ ..ΕΥΤΕΛΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΩΣ ΕΞΙΣΩΝΕΤΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΑΡΑ ΑΞΙΑΚΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ( ΠΑΠΠΟΥΤΣΙΑ ,ΡΟΥΧΑ , ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΤΛ)..

  Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΤΗΣ ..

  Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΠΟΥ ΡΕΕΙ ΑΦΘΟΝΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΜΙΑ ΡΟΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΣΗΣ
  …ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΓΑΡΓΑΡΟ ΝΕΡΑΚΙ ΠΟΥ ΑΝΑΒΛΥΖΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΩΡΕΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΔΙΟΧΕΤΕΥΜΕΝΗ ΣΕ ΝΟΗΜΟΝΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ …
  ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΙΟ ΠΡΟΣΤΥΧΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΦΘΑΔΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ Η ΖΩΗ ΑΠΛΕΤΑ ΚΑΙ ΑΠΛΩΧΕΡΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ…………….

  ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΕΚ ΠΡΟΟΙΜΙΟΥ ΚΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΙΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Η ΕΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΤΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ…

  ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ …

  …κάτι δημιουργοί τύπου Θεοδωράκηδες , Χατζιδάκηδες ,Γαλάνες ,Αλεξίες, Μαχαιρίτσηδες ,Λαζοπούληδες ,,,,και δε ξερω και εγώ ποιοί άλλοι από την Αγορά του Πνεύματος παρά την όποια ποιότητα την εμπεριστατωμένη του έργου τους ,,, θα πρέπει να στιγματιστούν και να αποκλειστούν ως Πνευματικοί Δημιουργοί …μιας και εμπορεύτηκαν τις εμπνεύσεις τους και μάλιστα πολλές φορές με μεγάλη αλαζονεία θεωρώντας τις τσιφλίκια τους και εμπορεύματα προς κερδοσκοπική εκμετάλλευση…με αποτέλεσμα για την πρόσβαση στα αγαθά αυτά που πλουσιοπάροχα και δωρεά τους έδωσε η Ζωή να χρειάζεται κανείς να πληρώνει ακριβά…

  αχχαχαχ!!!…αναρωτιέμαι αν υπα\άρχουν κάποιοι δημιουργοί που να σεβάστηκαν τις πνευματικές τους δημιουργίες όλα αυτά τα χρόνια που στο στερέωμα της πνευματικής αγοράς επικρατούν οι μεγάλοι γνωστοί και θηριώδεις από αποψη αγοραίας και κερδοκοπικής κίνησης ,δημιουργοί …
  …αναρωτιέμαι αν υπάρχουν έντιμοι δημιουργοί που τα εξαίρετα πονήματα τους προτίμησαν να τα κλείσουν σε συρτάρι και να υπομείνουν όλο το βάρος της αδιανέμητης αυτής δωρεάς που ελάβανε , παρά να τα ρίξουν μέσα στο αλώνι με τα καρχαριοειδή της πνευματικής αγόρας που όλα τα μετράνε σε αριθμούς και κερδοφορία…….. αχχχχ και να υπάρχουν …… χρειαζόμαστε ένα αληθινά Πνευματικό Κίνημα για να μπορέσουμε να δοκιμάσουμε όλοι εμείς το πνευματικό αυτό μόχθο των αγνώστων δημιουργών , που σημειωτέον αντιστάθηκαν με σθένος στο πειρασμό της εμπορευματοποίησης και άρα της ολικής εκποιήσης των πνευματικών τους αγαθών….
  Ζω σε ένα νήσι χρόνια αποικιοκρατουμενο από τις ξενόφερτες εταιρείες που παζαρεύουν την τουριστική κινηση και το ρέον συνάλλαγμα της με την φυσική και παραδοσιακή ομορφάδα του νησιού και μεσολαβητές σε αυτά τα θρασύτατα παζάρια είναι οι εξέχοντες άρχοντες του, οι κατά τα άλλα λαοπρόβλητοι ….ζω σε ένα νησί που πέρα από τον μεγάλο και προβεβλημένο άγαλμα της κεντρικής πλατείας του, το άγαλμα του <> Σολωμού , ανακαλύπτει κανείς μες στα σοκάκια ,τις αποσιωπημένες αλλά υπερσημαίνουσες μορφές των γραμμάτων και της τέχνης , τον Φώσκολο , τον Μαρτέλαο ,τον Κάλβο και ένα σωρό άλλους …θαμμένους μέσα στην έρημο και την αλλοτριωτική τέφρα μιας τουριστικής ακμάδας που διαφθείρει χρόνια την ιστορική μνήμη του νησιού …
  ….ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ?…Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΓΙΝΕ ΧΡΗΜΑ …ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑ ΤΟ ΝΗΜΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΝΑ ΞΕΔΙΠΛΩΘΕΙ ..ΤΟ ΚΟΒΕΙ Η ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ,,, ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΟ Η ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟ ΝΗΜΑ ΨΥΧΗΣ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ …
  ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΟΣΕΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΕΙΜΗΛΙΑ,,, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗΣ …

 • Στην κ. Παρασκευοπούλου πρέπει να μας εξηγήσει, αν γνωρίζει τον τρόπο, το πως μπορουν να ζήσουν αξιοπρέπως οι καλλιτέχνες ετσι ώστε να παράγουν το έργο τους το οποίο εσεις ως κοινό θέλετε να θαύμασετε ή να διασώσετε. Απλά μην συγκρίνετε κ. Παρασκευοπούλου το γενικό με το ειδικό το ότι σήμερα τα νησιά διαλύονται αισθητικά και ιστορικά δεν σχετίζεται με τό γεγονός ότι ο Δ. Σολωμός ήταν κόντες.

 • ….και βεβαια δεν θεωρώ πνευματικούς ανθρώπους τους πανυγηρτζήδες Τσακνη και Μαχαιρίτσα. Απο πότε άλλωστε οι τραγουδιστές είναι και πνευματικοί άνθρωποι και ιδιαίτερα τέτοιου τύπου τραγουδιστές, και απ’ ότι έμαθα αυτοχαρακτηρίζονται και έτσι τα σούργελα. Ντροπή και πάλι ντροπή για την Ελλάδα του Σεφέρη του Καβάφη του Ρίτσου του Π. Κανελλόπουλου του Ελύτη του Μόραλη και τόσων άλλων που πρόσφεραν τόσα χωρις καν να χαρακτηρίζουν τους ευατούς του με σοβαροφάνεια ως πνευματικούς ανθρώπους…..

 • @mario minitti: Μια κουβέντα είπαν οι άνθρωποι φίλε μου, μην το κάνουμε και θέμα τώρα με τον Τσακνή και τον Μαχαιρίτσα. Καλοί καλλιτέχνες είναι.

 • ΠΕΡΙ ΟΜΙΛΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΝΥΕΜΑΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ…

  ……….ΔΥΝΑΜΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ,ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ,ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΝΟΗΜΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ …ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟY ΔΙΝΟΥΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΣΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩΝΤΑΣ ΝΑ ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ,,, ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΟΧΘΟ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΙΑΣ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ .. ..
  …Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ…..ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΟΥ ΙΔΙΑIΤΕΡΟΥ ΤΑΛΑΝΤΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΥ ΔΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ …
  ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΕΡΓΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ,, ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΑΖΑΡΕΥΑΜΕ ΜΕ ΕΚΔΟΤΕΣ Η ΔΕ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΓΩ ΤΙ ΑΛΛΟΥΣ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΣΗΣ,,,ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΜΑΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ,,, ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΕΡΓΑ ΔΗΛΑΔΗ,, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΒΙΟΠΟΡΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΜΕ …..ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΑΜΕΣΩΣ ΑΜΕΣΩΣ ΤΑ ΥΠΟΣΚΕΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΙΣΩΝΕΙ ΑΞΙΑΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΥΤΕΛΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΓΑΘΑ ΤΟΥ ΒΙΟΠΟΡΙΣΜΟΥΜΑΣ ..

  …θέλω να πω αγαπητέ μου φιλε ότι επιτέλους πρέπει οι καλλιτέχνες , οι συγγραφείς ή και ακόμη οι επιστήμονες να πάψουν μέσα από τον πρωτότυπο πνευματικό τους έργο το εμπνευσμένο, να επιζητούν το βιοπορισμό ή ακόμη χειρότερα την κερδοφορία ..υπάρχει μια θεμέλιωδης διαστροφή σε αυτήν την συνήθεια και χρειάζεται ένα άλλο ήθος απέναντι στα αγαθά πνευματικής εργασίας που προαπαιτούν έμπνευση και δεν είναι ρουτινιάρικες παραγωγές κατά παραγγελία (γιατί βέβαια υπάρχουν και τέτοια )..

  ….μια ιδέα εναλλακτικού τρόπου διανομής των πνευματικών αγαθών
  (που είναι και το κύριο ζητούμενο κάθε δημιουργού τέτοιων αγαθών ) είναι η σύσταση ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ
  (τραγούδια , μουσικές συνθέσεις , ποιήματα , μυθιστορήματα ,δοκίμια , επιστημονικές μελέτες , εικαστικές γενικά δημιουργίες κοκ )….
  …. σε αυτούς τους Ομίλους που θα μπορούσαν να αποκτήσουν ευρεία λαική βάση (σκεφτείτε πχ έναν τέτοιο Ομιλο με χιλιάδες μέλη ) ,,τα μέλη θα υποχρεώνονταν σε μια συνδρομή ανάλογη της οικονομικής ευχέρειας τους ,, και θα δικαιούνταν να διανομή των έργων τους κατόπιν επιλογής από την συνέλευση των συνδρομητών και επιπλέον θα είχαν ελεύθερη πρόσβαση στα έργα που αναλαμβάνονται από τον Ομιλο προς διάδοση και διακίνηση…μέσα από αυτή την διαδικασία θα δίνεται η δυνατότητα σε όλους να παίρνουν μέρος στην κίνηση των πνευματικών αγαθών, ως διανομείς αλλά και ως αποδέκτες με το ελάχιστο οικονομικό κόστος,, αυτό μιας συνδρομής …
  (η διανομή των πνευματικών αγαθών είναι μια διαδικασία η οποία δυστυχώς ελέγχεται από τα γκέτο των εκδοτών, μουσικών παραγωγών , ιδιοκτητών εκθεσιακών-θεατρικών και συναυλιακών χώρων κτλ με αποτέλεσμα αυτοί να ορίζουν τι αξίζει και τι δε αξίζει να διανεμηθεί ως πνευματικό αγαθό )….
  ………..ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ να κάθεται και να παρακαλάει τον κάθε διακινητή έμπορο προκειμένου να διακινήσει το έργο του και να υπομένει όλη αυτή την άθλια και ευτελιστική κριτική περί της εμπορευσιμότητας και αγοραίας απήχησης του πνευματικού του έργου που με μόχθο ψυχής κυοφόρησε ο δημιουργός ……ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ,,,

 • κυρια παρασευοπουλου πιστεψτε με κανενας δεν θελει μεσα στα ποδια του τους εμπόρους και τους διαφορους μεσολαβητες που υπ΄παρχουν αναμεσα στον καλλιτεχνη και το κοινο γιατι οι περισσοτεροι ειναι αγραμματοι και ασχετοι. Αλλα δεν υπάρχει αλλη λύση. Ηται κινηση πολιτων ήται κίνηση καλλιτεχνων οπου θα εκθετει ή θα μεσολαβει για την διακινηση του εργου ποτε δεν πέτυχε ουσιαστικά εκτος αν έγινε εκ του πονηρου για να προσελκήσει δηλαδη τους εμπόρους. Οταν παραγεται το καλλιτεχνικο εργο κάποιος το παίρνει δίνει τα λεφτα του και έτσι λοιπον ο δημιουργος ζει και μπορεί να συνεχίσει. Η λύση που δώσατε πιστεψτε με ειναι τελείως ουτοπικη. Οι πολιτες δηλαδη που θα πληρωνουν για την διακινηση των εργων τι θα κερδιζουν θα χαιρονται γιατι ο καλλιτεχνης θα ειναι ελευθερος να δημιουργει. Δεν γνωριζω τετοιους πολιτες. Και αν δεν αρεσει στους πολιτες το έργο του καλλιτεχνη όπως έγινε πολλες΄φορες με ιδιοφυιες που βλέπαν μπροστα απο την εποχη τους; το εργο λοιπον καταδικαζεται όχι γιατι δεν εχει λεφτα ο καλλιτεχνης αλλα επειδη δεν αρεσει στο κοινο πόυ πληρωνει μαλιστα για το εργο του. Γι αυτο λοιπον τετοιου ειδους προγραμματα που περιγραφετε προσπαθησε η κουμουνιστικη Ρωσσια στην αρχη της επαναστασης να επιβαλει στους καλλιτεχνες με αποτελεσμνα ο μεγαλος μαλεβιτσ να κανει βιομηχανικο σχεδιο σαν απλος εργατης για να ζησει, ο Σαγκαλ και ο Καντινσκι να φυγουν στο εξωτερικο,να μην μιλησω για τον Μαγιακοφσκυ. Αν δεν υπήρχαν και συλλεκτες σαν τον Κωστακη δεν θα γνωριζαμε καν την ρωσσικη πρωτοπορια γιατι το κοινο και το κομμα αγαπουσε τον ρωσσικο ρεαλισμο όπου μεσω αυτου προωθούνταν και οι ιδεες του κομματος. Ετσι λοιπον κ παρασκευοπουλου τα πραγματα ειναι πολυ πιο συνθετα απο ότι περιγραφετε….

 • Δείτε όμως και μιαν άλλη πλευρά του θέματος. Οι καλλιτέχνες συνήθως είναι εντελώς ανίκανοι να φέρουν σε πέρας την εμπορική πλευρά της προώθησης του έργου τους. Ασχολούνται με τη δημιουργία τους και μόνο και καλά κάνουν, όταν δεν θέλουν να ασχοληθούν και τα πρακτικά θέματα ή τα θέματα του marketing.
  Και σε κάθε περίπτωση όμως εκείνος που φέρνει σε επαφή το έργο του καλλιτέχνη με τον αποδέκτη του, είτε κοινό, είτε αγοραστή επιτελεί σημαντικό έργο στον καλλιτεχνικό χώρο.
  Πολλές φορές οι καλλιτέχνες έχουν την τάση να τα ρίχνουν όλα στον γκαλλερίστα. Και την ενδεχόμενη έλλειψη ταλέντου τους και το ότι δεν είναι σε θέση να αφουγκραστούν τα σημεία των καιρών και τις σύγχρονες τάσεις και επιθυμίες του κοινού. Πάντα λένε πως ο γκαλλερίστας τους κλέβει. Σαν να είναι υποχρεωμένος να τους κάνει γνωστούς και πλούσιους τσάμπα. Στο κάτω-κάτω οι καλλιτέχνες όταν καταξιωθούν είναι εκείνοι πλέον που επιβάλλουν τους όρους στον γκαλλερίστα. Ας προσγειωθούν λοιπόν και ας αφήσουν τις επικλήσεις στα παλαιοκομμουνιστικά μοντέλα. Άμα θέλει ο καλλιτέχνης εμπόριο και πλούτη θα χορέψει το χορό της αγοράς. Αλλιώς δεν γίνεται!
  Γενικά μιλώντας όμως και πέρα από πωλήσεις και εμπόρια μπορούμε να πούμε πως για την κακή επαφή καλλιτέχνη και κοινού δεν ευθύνεται ο μεσάζων γκαλλερίστας, αλλά η έλλειψη καλλιτεχνικής παιδείας του κοινού ή ο μη εθισμός του από την παιδική ηλικία να εντάσσει την τέχνη στην καθημερινή του ζωή.

 • συμφωνω και με τον κ. Καμηλιερη,ιδιαιτερα στο σημειο οπου γραφει ότι οταν ο καλλιτέχνης φτασει κάπου αυτος επιβαλλει τους όρους του στην αγορα, βεβαια χρειάζεται θάρρος αλλά ετσι πρέπει.

 • @Με όλο το σεβασμό στον κ. Θεοδωράκη αλλά το χεράκι-χεράκι στη μέση του Ερτογαν και του Κολοκυθούλη μάς δείχνει τον δρόμο: Ο καθένας εκεί που τα καταφέρνει!Γιατί υπάρχει κι η γελοιποίηση στο κάτω-κάτω της γραφής -στο τέλος της τελευταίας σελίδας του τόμου της Ελληνοτουρκικής φιλίας… Άντε γελοιότητες και λίγο πριν της έλευση του αγγέλου του Κυρίου Ημών κτλ….
  Τώρα όσον αφορά στο από ΠΟΥ να τα βγάζουν οι ντόπιοι δημιουργοί;;; Άμα είναι για την επιβίωση τους δεν τούς είναι απαραίτητη και η φουλ εντιμότητα -άποψή μου- και άλλωστε δείχτε μου τον φουλ έντιμο και θα σας δείξω τον κατάλαγο των κλεφτών του δημοσίου χρήματος. Αυτόν που ετοιμάζει η έντιμος κυβέρνηση του έντιμου Κολοκυθούλη!
  Τώρα γι’ αυτά που αραδιάζει -στρατηγικό σχέδιο οικονομικής επιβίωσης του πνεύματος- η πάρα πάνω κυρία αλλού θυμίζουν αλλού την αλήστου μνήμης ΕΣΣΔ κι αλλού θέλω μπούσουλα για να ‘μπω στον δαίδαλο της σκέψης της -είμαι και μειωμένης…- αλλά εις-Ελλάς επιπλέουν εκείνα που λέει η ιστοριούλα του Χότζα και δεν ξέρω αν δεν την είπε ο Ερτογάν στ’ αυτί του Κολοκυθούλη… Μπορεί να καταλάβαινε -του συμβαίνει μια φορά στη δεκαετία- και να την έπαιρνε προσωπικά και θα πήγαινε κατά διαβόλου η τελευταία σελίδα της ελληνο-Τουρκικής… φιλίας!

 • ΠΕΡΙ ΟΜΙΛΩΝ – ΔΙΚΤΥΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ 2

  …η ιδέα των ΟΜΙΛΩΝ -ΔΙΚΤΥΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ …δεν είναι απλή …είναι πολύ σύνθετη και μόνο αν ειδωθεί μέσα στα πλαισια ενός γενικότερου κινήματος πνευματικού για την αναδιανομή της γνώσης μόνο τότε μπορεί να εχει νόημα η πραγμάτωση μίας τέτοιας ιδέας .. γιατι οι Ομιλοι δεν θα είναι απλοι διακίνητές πνευματικών αγαθών αλλα πρωτίστως πόλοι προσέλκυσης του κοινου, εστίες επικοινωνίας πάνω στα ζητήματα της πνευματικής παραγωγής κι αναδιανομής εφαλτήρια κοινωνικης αφύπνισης κι επιμόρφωσης και αρα ανύψωσης της πνευματικής κουλτούρας ενός ευρύτατου κοινωνικού συνόλου …οι συνδρομητές δεν πληρώνουν μόνο για να εχουν να διαβάζουν ένα βιβλίο ή για να ρεμβάζουν μια εκθεση ζωγραφικής, πληρώνουν για να ενισχύσουν την συλλογική προσπάθεια αναδιανομής του πνευματικού αγαθού το οποίο είναι τραγικά άνισα διανεμημένο και για να ασκήσουν συλλογικό έλεγχο πάνω σε αυτό ,εναν έλεγχο που μεχρι τωρα τον ασκουν εν ερήμην μας τα ισχυρότατα γκέτο των μεγαλοεκδοτών των μεγαλοθεατρώνων,κοκ ….

  …ανεκτίμητης αξίας θησαυρούς πνευματικούς τους τρώει η σκόνη ενός ραφιού βιβλιοθήκης ,,,η τους μασουλανε καποιοι ελιτιστές διανοούμενεοι μεσα στους κλειστους τους κύκλους από αυτούς που η υπερβάλουσα φιλομαθεια τους η κατακτητική και μανιωδώς συλλεκτική δεν ειναι παρα σύμπτωμα κακοήθες της εγωπάθειας τους και της αγωνίας τους για κοινωνικο γόητρο….

  ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΩ ΛΙΓΟ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΥΣ ..ΞΕΚΟΛΛΗΣΤΕ ,,,ΑΓΑΠΗΤΟΙ ,,,

  ΞΕΚΟΛΛΗΣΤΕ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΟΤΙ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΙΟΠΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ …σας πληροφορω οτι μεγαλες εμπνευσεις γεννηθηκαν σε ωρες ανείπωτης ρουτίνας βιοποριστικής ..αν νομίζετε οτι η έμπνευση έρχεται και κάθεται σαν καλή κυρία στα κεφάλια εκείνων που την περιμενουν έχωντας πολλές φορές εκπορνευτεί για να βρουν εναν χορηγό …που να σιγοντάρει τις βιοποριστικές τους ανάγκες ..κανετε λαθος …η κυρία Εμπνευση μπορει να χτυπησει την πορτα καθε ανθρώπου … σε ανυποπτες στιγμές όταν κανεις δεν την περιμένει …ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ …ενας καλλιτεχνης που έχει πίσω του μεγαλους χορηγούς και παραγγελιοδότες μπορει ποτε μα ποτε να μη δεχτει την επισκεψη της κ.Εμπνευσης ..και ολη η παραγωγή του να είναι απλά ένα αναμάσημα των παραγώγών άλλων ,, μια στειρα επαναληψη και τίποτε άλλο …
  οταν ο πνευματικός άνθρωπος και δημιουργός ψαχνει για χορηγο για να τον βαλει στην αυλή του σαν γλάστρα παραγωγής, ποτίζοντας τον με τους πόρους που χρειάζεται τοτε ξεκιναει αυτο που λεμε αθέμιτη και άνιση συναλλαγή …η εμπνευση του δημιουργου πάει περίπατο και αυτος μετατρέπεται σε εναν επιμονο και αγχωμένο παραγωγό αλυσσοδεμενο με συμβόλαια .. από δημιουργός γινεται μηχανή κονσερβοποίησης στυλιζαρισμένων και νεκρωμενων πνευματικών κυημάτων…

  ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΒΑΝΑ ΧΟΡΗΓΩΝ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ ..ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΚΟ …ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΘΕΣΦΑΤΕΣ ΑΞΙΕΣ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ …
  Η ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ …με τετοια Δίκτυα θα μπορούσαν να λειτουργησουν και μέσα ενημέρωσης ( πχ ένα συνδρομητικό κανάλι τηλεόρασης που οι συνελευσεις των συνδρομητων να εκλέγουν διοικητικο συμβούλιο να επιλέγουν προγράμματα για τον σταθμό να αποφασίζουν για τις επενδύσεις και τον προυπολογισμό κτλ )….αλλα και διάφοροι άλλοι κοινωνικοί υπόχωροι και πεδία παραγωγής κοινωφελων αγαθών και υπηρεσιών θα μπορουσαν ναλειτουργήσουν μεσω των δικτύων ελευθερης διανομής ..προκειται δηλαδη για μια ιδέα που αφορα την αναδιοργανωση μιας ολόκληρης κοινωνίας μεταβατικής απο καταστάσεις τραγικά ανισης διανομής σε καταστασεις αναλογικής αναδιανομής των πάντων…

 • @ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ: Κολλημένοι μπορεί να είμαστε αλλά μπορείτε να μας απαντήσετε σε δύο ερωτήματα σε σχέση με εκείνα που γράφετε πιο πάνω, μπας και ξεκολήσουμε;
  Ωραία καταλαβαίνω αυτό που λέτε: “…η κυρία Εμπνευση μπορει να χτυπησει την πορτα καθε ανθρώπου … σε ανυποπτες στιγμές όταν κανεις δεν την περιμένει …ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ …ενας καλλιτεχνης που έχει πίσω του μεγαλους χορηγούς και παραγγελιοδότες μπορει ποτε μα ποτε να μη δεχτει την επισκεψη της κ.Εμπνευσης ..και ολη η παραγωγή του να είναι απλά ένα αναμάσημα των παραγώγών άλλων ,, μια στειρα επαναληψη και τίποτε άλλο”.

  Κανείς δεν είπε άλλωστε πως η Κυρία Έμπνευση είναι λονδρέζικο τρένο και εκτελεί τακτικά δρομολόγια. Ούτε καν εγγλέζος γαλατάς. Δεν μιλάμε για την Ελλάδα επειδή όλα εδώ λειτουργούν έτσι όπως γράφετε πως λειτουργεί η Έμπνευση. Όποτε θέλουν πάνε, όποτε θέλουν έρχονται.
  ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιος θα κρίνει αν το έργο του κάθε δημιουργού είναι αποτέλεσμα της απρόσμενης επίσκεψης της Κυρίας Έμπνευσης ή μια μαλακία και μισή;
  Γιατί ο κάθε καλλιτέχνης μπορεί να νομίζει ότι η Έμπνευση άλλη δουλειά δεν έχει παρά να του κάνει βίζιτες κάθε τρεις και λίγο. Είναι όμως η Έμπνευση ο επισκέπτης του ή το φάσμα της;

  ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: Στο συνδρομητικό κανάλι που προτείνετε θα γίνεται όποιος θέλει συνδρομητής ή θα τον περνάμε από αξονική τομογραφία να δούμε τι σκέφεται; Επειδή αν μπαίνει ο οποιοσδήποτε σε λίγο εκείνοι που δεν θέλουμε να μπουν με τίποτα θα έχουν την πλειοψηφία και στη συνέχεια θα εκλέξουν το ΔΣ της αρεσκείας τους, οπότε φινίτο λα μούζικα, λα φέστα πασσάτα.

  Τα λέω καλά κύριε mario minniti; Τα ιταλικά εννοώ!

 • (αφιεωρομένο στην ακουάρστη κ.Εμπνευση και στηνονομαστική της γιορτή αυτη του Αγίου Πνεύματος..με την έκκληση να μη εγκαταλειπει οσους εχους την ιερη προσθεση να μοιραζουν τους καρπους της τους πλουσιοπαροχους …)

  ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ –ΟΜΙΛΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ 3

  ………αγαπητέ ,Καμηλιέρη,ο προβληματισμός σας για το ποιος θα κρίνει την ποιότητα των δημιουργημάτων είναι ένα δευτερεύον θέμα κι όχι το πρωτεύον ..γιατι το πρωτεύον ειναι να πεισθουμε όλοι οτι
  ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΓΑΘΟ -ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΜΑΣ ΑΓΑΘΑ…ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΝΑ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΙΑ ….

  …αλλα θα απαντήσω στο δευτερέυον αυτό θέμα που θέσατε …ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ …ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΟΛΙΓΟΙ ..ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΥΣΙΩΔΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΓΑΘΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΤΡΟΠΟ …καταρχήν θα μπορουσα ομοίως να θέσω το ερωτημα …και ποιος μας λέει οτι αυτοί που σημερα κρινουν τα εργα προς δημοσίευση ας πουμε κι αποτελουν τους καθ’ύλην αρμοδιους και επιτρόπους του καθε εκδοτικού οικου πχ εχουν την σωστη αντιληψη του ποιοτικά ανωτερου και αξιολογου ή οτι αφουγκράζονται σωστα τις πνευματικές ανάγκες του αναγνωστικού κοινού …αχχχ ,, αγαπητέ μου τι οικτρή πλανη αν πιστεύετε κάτι τετοιο …μήπως έχετε καποια σχεση με εκδοτικά συμφέροντα γιατι ετσι που ομιλειτε τι άλλο να υποθέσω!!!…

  ….λοιπόν στο δευτερευον, επιμενω ,θεμα της επιλογής,, μια προταση είναι η εξής …οι συνδρομήτες ειπαμε συνεδριαζουν σε τακτα μηνιαιας οπωσδήποτε βάσης διαστήματα ,, εκει ενημερώνονται για τις νεες προτάσεις – αιτησεις των υποψήφιων δημιουργών ,,,όσοι απο΄τους συνδρομητές επιθυμουν ερχονται σε επαφή με το πρωτολυο δημιουργημα που διατιθεται σε βιβλιοθήκη του ομίλου .. οριζεται και παρουσίαση των εργων από τους δημιουργους τους και ημερομηνία συλλογικής επιλογής απο τους συνδρομητές των προτεινόμενων εργων … οσα εργα πλειοψηφούν εγκρίνονται για εκδοση σε πολλα αντίτυπα ..τα αντιτυπα ειναι στην διαθεση του καθε συνδρομητη …εννοείται δωρεαν μιας και τα έξοδα αναλαμβανει το ταμειο του Ομιλου…
  ΚΥΡΙΟΙ ΜΟΥ ,,,, ΜΑΘΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ …ΓΙΑ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΎΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥς ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ,,ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΙΔΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΚΟΠΟΥ …ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΩΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΕΝΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΜΑΖΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ..ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΠΡΟΣ ΔΙΑΝΟΜΗ …..

  ..βέβαια καταλαβαινετε τι αντιδραση θα υπαρχει απο τους μανιασμενους και εμποροτσιφλικάδες της κουλτούρας …αλλα δεν πειραζει η κ.Εμπνευση θα τους ποτίσει ξυδακι και θα ηρεμήσουν… θα μπορουσαν μαλιστα και αυτοί να μπουν στη σειρα ενος καποιου Ομίλου ..ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΤΣΙ …

  …οσο για αυτό που ειπωθηκε περί στρατηγικου σχεδίου..εεε ναι …μιλάμε για πνευματικό κίνημα με στόχο εντελει την αναδιανομή της γνώσης και οχι μονο αυτή ..και καθε κινημα ανοιγει κοινωνικά πεδια πολέμου ,,εεε ναι λοιπόν χρειαζεται στρατηγικο σχέδιο κατακτησης του κοινωνικου χωρου που αυτή την στιγμή παραπαιει και ειναι βαθια αλλοτριωμενο στη κατασταση μιας μαζικής υπνοκουλτουρας αυτη του υπερκαταναλωτισμού και του κουτσοβολεμένου εφησυχασμού….

  ΟΙ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ …ΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ …ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ….ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ …ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΝΔΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ 5% από το μηνιαία του εισοδημα ειναι ενα αξιολογο ποσο συνδρομης … αν θελει κααααααανεις να εμπεριστατωθει-αποδεικτει η εγνοια και αγαπη του για το πνευμα ..λεω πολλα?????…επιβαλλεται βεβαια ενα ανώτερο ποσό πλαφον για εκεινους που εχουν χοντρη κονομα …για αλλιως θα αρχιζουν μεσα από την οικονομική συνδρομή τους να ελεγχουν τους Ομιλους ,,δωρεες από φίλους των γραμματων και της τεχνης πλουσιοπαροχες δεν θα επιτρεπονται γιατι απλουστατα ο δωρητης γινεται ενα ειδος κατακτητηκαι απαλλοτριωτή του ομίλου ..
  ..ατομα με χαμηλό εισόδημα εμπεριστατωμένο …θα έχουν δικαίωμα ελευθερης προσβασης στην κοινωνια του Ομιλου …

  …σχετικά με τα καναλια , και σε αυτον το τομέα η αξονική τομογραφία ειναι απλα και μόνο η εισοδηματική κατάσταση των μελών ,,και τιποτε άλλο … πανεπιστημιακοι , επιστημονες , αναγνωρισμενοι κι εμπεριστατωμενοι απο τη δημιουργική δράση τους μέσα στους ομίλους,, αποκτανε δικαιωματα ισχυρότερης ψηφου κατα τις διαφορες ψηφοφορίες ..αυτο λεγεται αναλογική δημοκρατία … ετσι το σώμα των συνδρομητών χωρίζεται σε εκλεκτορικες τάξεις …οπου η ψηφος εχει δυναμη αναλογικη της μορφωτικής πνευματικης καταστασης των μελών ..ας πουμε έχουμε το εκλεκτορικό σώμα των ΙΑΤΡΩΝ , ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ,ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ,ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ και παει λέγοντας ,,,,,,,,,αλλα αυτα ειναι οι λεπτομέρειες …….

  …….η ουσια και το πρωτεύον ειναι να πεισθούμε για την αναγκη να εξαιρεθει το πνευματικό αγαθο απο την αγορά και το εμποριο,,,,να τεθουν νεα κριτηρια για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας άρα να επαναπροσδιοριστεί η εννοια του πνευματικού αγαθου και της ιδιοκτησίας πανω σε αυτό…

  ……..εγω για παραδειγμα σενα τετοιο ομιλο σαν εμμισθη των 500 ευρώ που δεν κάνω φορολογική δήλωση θα είχα ελεύθερη προσβαση …ως δασκάλα αδιόριστη που είμαι θα έμπαινα στο εκλεκτορικό σωμα των δασκάλων που βεβαια διαφέρει απο εκεινο των εμποροεπαγγελματιών ,,εχουμε ισχυρότερη κοινωνική θεση λόγω του διδασκαλικού μας λειτουργήματός μας …αρα και ψήφο …

  ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΡΙΑ???????? ….ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΥΠΊΕΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ …ΑΛΛΑ ΟΥΤΟΠΙΕΣ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΛΤΟ ΤΗΣ ΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΜΕΝΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ …ΕΠΑΝΑΞΙΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΕΠΑΝΑΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ ………..

 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ: Ναι, έχω ακόμη μια απορία. Όταν λέτε “πνευματικό αγαθό” τι εννοείτε; Δηλαδή αυτό το αγαθό που θα πρέπει να τύχει της αντιμετώπισης που αναλυτικά περιγράφετε τι χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει ώστε να του προσδίδουν συγχρόωνς και την έννοια του “πνευματικού” και την έννοια του “αγαθού”;
  Με άλλα λόγια τα ποιήματα τα δικά μου και τα ποιήματα του Ελύτη είναι και τα δύο ποιήματα. Όμως κάθε ποίημα είναι πνευματικό αγαθό; Επειδή τα ποιήματα τα δικά μου είναι για τα σκουπίδια και πολύ τους πάει. Άντε να είναι “πνευματικό”, αφού βγαίνουν από το πνεύμα μου, αλλά “αγαθό” πώς τα τα πεις τα τρισάθλια;
  Και γιατί να καθίσουν όλα αυτά τα διαβούλια και τα συμβούλια να ψηφίζουν και να ξαναψηφίζουν για χάρη τους; Πόσο μάλλον να τα εκδίδουν από το κοινό ταμείο.
  Συνεπώς δεν θα πρέπει να υπάρχουν κάποια κριτήρια που να ξεχωρίζουν τα ορνιθοσκαλίσματα από τα πνευματικά έργα;
  Και ποια κατά τη γνώμη σας πρέπει να είναι αυτά τα κριτήρια; Κατά τη γνώμη μου πρέπει να είναι η αγορά. Υπό την προυπόθεση πως θα πρέπει να λαμβάνεται πρόνοια ώστε το αγοραστικό κοινό να έχει λάβει την παιδεία και την εκπαίδευση που απαιτείται ώστε να ξέρει τι αξίζει να αγοράσει. Και όταν ψηφίζει καταβάλοντας τα χρήματά του ψηφίζει με τον πιο αντικειμενικό τρόπο. Εδώ δεν χωράνε καλπονοθείες, παρατάξεις, ομαδούλες και φράξιες. Το κοινό δεν θα αγοράσει το κακό έργο, όπως δεν θα αγοράσει τις σάπιες ντομάτες.
  Σε κάθε όμως περίπτωση υπάρχει ο χρόνος, που βάζει στη θέση τους ακόμη και τα πνευματικά έργα που έσπασαν στον καιρό τους ταμεία χωρίς να το αξίζουν. Αν και το να αναδειχθεί προσωρινά κάποιος καλλιτέχνης που δεν αξίζει δεν χάθηκε κι ο κόσμος. Μάλλον θα τον ήθελαν οι καιροί του και οι κοινωνικές συνθήκες της εποχής του.
  Μην χολοσκάτε λοιπόν.
  Εκτός κι αν το ενδιαφέρον σας είναι να βρεθεί τρόπος να εισπράτουν οι καλλιτέχνες εν ζωή, που κάθε άλλο παρά κακό είναι, για να μη σας πω ότι είναι και απαραίτητο, ασχέτως αν εσείς μάλλον το θεωρείτε ταμπού.

  Όμως εν τοιαύτη περιπτώσει το ενδιαφέρον σας για την προώθηση της ποιότητας είναι δευτερεύον.

 • Δεν είναι δύσκολη η μοιρασιά.
  Έχει γίνει χιλιάδες φορές μέχρι τώρα.
  Ο καλλιτέχνης παίρνει την δόξα, μετά θάνατον συνήθως, και ο ατζέντης, σωτήρας ή κατεργάρης, δεν πρέπει να έχει σημασία αν φροντίζει καλά για την δόξα του καλλιτέχνη, παίρνει το χρήμα ή έστω την μερίδα του λέοντος.
  Αυτή είναι η υλική πλευρά.

  Η πνευματική τώρα:
  Αυτό που γράφτηκε ότι “η έμπνευση του καλλιτέχνη” έρχεται απρόσμενα τις περισσότερες φορές το πιστεύω ακράδαντα.
  Συνήθως η ομορφιά του τοπίου, συντρόφου, ή Θεού βοηθάει αλλά η στιγμή, ο χρόνος που συμβαίνει η ανθρώπινη δημιουργία είναι “μηδενικός”.
  Η Καλή Τέχνη δημιουργείται όταν χάνεται και τείνει στο μηδέν η έννοια του χρόνου για τον καλλιτέχνη.
  Είναι μια άκρα αυτοσυγκέντρωση, μια απόλυτη προσευχή στο Θείο και τα άγια δώρα.

 • ….αχχχ καλέ μου Kαμηλιέρη…πόσο άδικος ειστε με τα πνευματικά σας τεκνα ..ακου για τα σκουπίδια !!!…
  …όσο για τον Ελύτη … έτυχε να ανεβει η μετοχή του μέσα στην αγορα μέσω του spread-μηχανισμού του Νόμπελ …προσωπικα πιστεύω οτι η συνολικη ποίηση του εκτός μερικών ίσως εξαιρέσεων τιποτε δεν εχει να μας δώσει,,, σουρεαλιστικό νεφελοκόπημα με μπολικους γλωσσικούς πειραματισμούς που κανουν κυκλους γυρω από το νοηματικο τιποτε,,,,, η ποίηση ενος ψυχανεμισμενου και βαριεστημένου αστου αργόσχολου …οταν η ποιηση δεν εγειρει μεσα μας τη φωνη της καταπονημενης μας συνειδησης και του πνιγμενου συναισθήματος μας …άλαλο γράμμα προς μαζική κατανάλωση…αυτό είναι …κουλτουρόχορτο καταπαυντικο …για αναλαφρη ζωή αλλα life style,,,

  να ,,,,κοιτάχτε και εμένα
  πως σουρεαλιζω ….
  ———————————–
  μεσα σε απυθμενο βαθος
  το βροντοκοπημα της αλυσσου
  θεριό μαινομενο η θυμηση σου
  βαρκα αλαργευμενη το τρεμοπαιγμα
  … Αρχιέρειων Αιωνων …
  ο ερπυστης Αγγελος στο πλευρο σου ..
  με αγκαθια ερνηνευμενος
  του ονειρου ακολουθος ο σερπικος καημός σου
  ———————————–

  κτλ,,κτλ ,… ου ποσα τετοια θα μπορουσα να σας αραδιασω στιχάκια …
  με το κιλό ….παρτε κοσμε ,,,,
  θα μπορουσε να τα αραδιαζει και ειδικό προγραμμα υπολογιστη ,,, με ταχύτητα 10λεξεις / s…

  …νομίζω το Ελυτης ήταν ψευδώνυμο καλλιτεχνικο ,,κατσε να δεις πως τον λεγανε ,, Αλεπουρδέλης νομιζω ,,,μμμ για να του δώσει αυτό το όνομα η ζωη κατι παραπανω θα ηξερε….ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΩΣ ΑΝΑΒΑΠΤΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΝ ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΖΕΙ Η ΖΩΗ ….ΜΜΜΜΜ σκεφτειτε το… ο μεγαλος ποιήτης είχε ονομα που παραπεμπει στην αλεπού ..κατι θα ηξερε παραπανω η ζωή δεν νομίζετε!!!…τοτε αληθεια υπήρχαν τετοια ηλεκτρονικα προγραμματα σουρεαλιστικής γραφής???.. ποιος ξέρει ???…

  και τωρα στα δικά μας…
  πνευματικο αγαθο ειναι το οποιοδηποτε προιον της νοητικης μας λειτουργίας που εξωτερικεύεται διαμέσου του οργάνου της γλώσσας και του σώματος εν γένει(χορός , ζωγραφική κτλ ) εκφέρει νοηματα , ιδέες , συναισθήματα ..και μπορει να αποτελεσει μεσο-γεφυρα επικοινωνίας και επιμόρφωσης καλυπτωντας τις θεμελιώδεις κοινές μας ανάγκες για επικοινωνία και γνωση,,,,

  ,,,παει να πει οπως ηδη εχουμε προσημανει ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΟΗΜΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΓΑΘΑ …ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΙΚΙΛΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ-ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΓΕΙ …ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΑ ΑΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ …ΚΑΘΕ ΑΓΑΘΟ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΔΙΑΖΟΥΣΑ ΑΞΙΑ ΑΝ ΕΙΔΩΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΝΤΑΝΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΗΓΑΓΕ …
  …θυμάμαι την μανα μου την κακομοιρα ,χτυπημενη απο τον καρκινο και αδρανοποημενη κι ανημπορη να κανει το ο,τιδήποτε,,,που μου ζητούσε σπιρτα και οδοντογλιφιδες για να φτιαξει κατι κατασκευες που εβλεπε στη τηλεόραση…βρε μαμα της ελεγα δεν μπορεις εσυ να τα κανεις αυτά,,,δεν ειναι για σένα …αχχχααααχχχ τι αδικη που ήμουν μαζί της….
  … ναι σε μια αγράμματη και ανήμπορη νοικοκυρα μπορεί να ερθει μια στιγμη επαρσης δημιουργικής και μεσα απο αυτη να βγει μικρο κομψοτεχνημα του πνευματος ..που στα πλαισια της δικης της ανημπορης και πνιγμενης ζωής να εχει ανυπολογιστη αξια …αμαναν πια με τους μεγαλους , τις αυθεντιες και τους κορδάκους του πνευματος που με τις χοντροαρβυλες τους όλους τους αλλους μας εχουν ισοπεδώσει..τι ιμπεριαλισμός της κολτουρας ειναι αυτος μωρέ!!!

  …ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΙΔΕΑ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ..ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΑΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΠΑΡΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠNEYMATIKA ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΝΑ ΘΑΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΒΥΛΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΚΟΜΠΟΡΗΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΩΝ ΜΕ ΔΟΞΑ ,,,ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ ,,,ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ……………….

  …οσο για το κριτηριο της ποιότητας ,,,σιγουρα μονο η αγορα δεν μπορει να το εχει ..μαλλον σας διαφευγει πως η αγορα, η ζήτηση συγκεκριμένα ,ειναι πραγματα που ρυθμίζονται με τεχνητο τρόπο και με αδιαφανεις και υπουλους ψυχολογικους μηχανισμους όπως αυτός της διαφήμισης ο οποιος χτυπαει τον ανυποψίαστο πολιτη σε περίεργες στιγμες και υποσυνειδητα του δημιουργει αναγκες απο΄το τίποτε …
  η αποψη σας για το κοινωνικο γιγνεσθαι αγαπητε μπαζει απο πολλες πλευρές …αλλα δεν μου κανει εντύπωση αυτό απο καποιον που δημοσίως αποκαλει τα ποιήματα του σκουπίδια …
  …ξέρετε κατι ,,, η πολυ μετριοφροσυνη και η επιδεικτική αυτουποτιμηση ειναι διδυμες αδερφές της αυταρχικής και αλαζονικής εγωπάθειας …

 • @ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ: Για να μη στενοχωριέστε ότι απαξιώνω τα ποιήματά μου, να σας ενημερώσω ότι δεν έχω γράψει ούτε μισό στίχο. Ένα παράδειγμα έφερα. Βέβαια, αν έγραφα, σκουπίδια θα έγραφα, είναι σίγουρο. Δεν είναι κακό να έχει κανείς αυτογνωσία! Αντιθέτως αυτό είναι προϋπόθεση για να κρίνει αν τα καμώματα των άλλων, είναι κατασκευές, όπως το ποίημα που φτιάξατε για να δείξετε ότι μπορείτε να γράψετε σαν τον Ελύτη, ή δημιουργία, όπως είναι τα ίδια τα ποιήματα του Ελύτη.
  Επί τη ευκαιρία το όνομά του, που η η ζωή του έδωσε για να μην μπορέσει ποτέ του να γράψει καθώς λέτε, και το οποίο σε σας δεν αρέσει, ήταν Αλεπουδέλλης, χωρίς το “ρο”. Φαντάζομαι πως κατά την γνώμη σας η ζωή στάθηκε γενναιόδωρη με το όνομα που έδωσε στον Ρίτσο. Δεν ξέρω αν το ίδιο εύκολα μπορείτε να γράψετε ποιήματα σαν και τα δικά του, αλλά, πάντως και αυτός σε ένα βαθμό έγινε διάσημος από ένα άλλο σύστημα marketing, πολύ κοντά στο δικό σας, εκείνο του υπαρκτού σοσιαλισμού και των ευαγγελιζομένων του.
  Κι αν μου επιτρέπετε να διατυπώσω άλλη μια απορία: Αυτά που φτιάχνουν στο μάθημα της χειροτεχνίας τα παιδάκια που διδάσκετε -δασκάλα δεν είπατε πως είστε;- είναι εφάμιλλα των έργων του Μικελάντζελο;
  Επειδή σαν πολύ χώρο πιάνουν στα μουσεία τα έργα αυτού του υπηρέτη “ψυχανεμισμένων και βαριεστημένων αστών, του αργόσχολου …που η ποίηση δεν εγείρει μέσα του τη φωνή της καταπονημένης του συνείδησης και του πνιγμένου συναισθήματος του”. Αυτά τα “…άλαλα γράμματα προς μαζική κατανάλωση…αυτά τα …κουλτουρόχορτα καταπαυντικά …για αναλαφρη ζωή αλλα life style”, life style της εποχής του βέβαια!
  Nα τα αραιώσουμε λοιπόν τα μουσεία από τα εκθέματα αυτού του αχρείου και των άλλων ομοίων του και να βάλουμε τα έργα των μαθητών σας! Το ίδιο σημαντικά δεν είπατε πως είναι;
  Ή μήπως έχετε αντίρρηση; Επειδή το “Μικελάντζελο” σαν ωραίο ονοματάκι μου φαίνεται!

 • Δικτυα ελευθερης διανομης συμβουλια διαβούλια επιτροπές φαινονται ιδανικές συνθήκες για να πνίξουν κάθε δημιουργική εργασία. Οταν ανέφερε ο Τσαρούχης σε μια του συνέντευξη ότι ήθελε να γίνεται αρεστος, για το καλό του έργου του, σε ανθρώπους που δεν εκτιμούσε και το χαρακτήριζε όλο αυτο τρέλλα ειναι σίγουρο ότι δεν σκεφτόταν όλο αυτο το γραφειοκρατικο μοντέλλο που θέλετε να εφαρμοστει και μελλοντικα να καταδικάσει τον δημιουργο και την δημιουργία. Γνωρίζετε ότι όλοι αυτοί που περιγράφετε μαζι ειναι ανίκανοι να βγάλουν μια απλη αποφαση. Δηλαδη θα αποφανθεί για τον αν αξίζει ‘ένα εργο ή όχι το κοινο και οι κοντά στην δημιουργία καλλιτεχνες ή καλλιτεχνίζοπντες κλπ. Μα όλοι αυτοι κ. Παρασκευοπούλου αν το έργο είναι καλύτερο απο το δικό τους(οι καλλιτέχνες και λοιποι) με τίποτα δεν θα επιτρέψουν να βγει κάτι καινούργιο που τους ακυρώνει όσο για το κοινο αυτό άγεται και φερεται και συνήθως ποτε δεν εκτίμησε μια ιδιοφυια όταν έπρεπε αν το έκανε είχε πάντα μια επιοφύλαξη διότι τι πρωτοπόρος θα ήταν ένας άνθρωπος του πνεύματος αν συμφωνούσε με την κοινη λογική της εποχής του…
  Θα σας δώσω ένα ιστορικό παράδειγμα. Οταν έγινε δημοκρατ
  ία στην Φλωρεντία είχαν την ιδια ιδεα, με εσας, οι γραφειοκράτες της εποχής να δημιουργήσουν δηλαδή επιτροπές επι παντός επιστητού. Ετσι λοιπον όταν ο Μιχαηλ Αγγελος τελείωσε τον Δαυιδ του συνεδριάσε η ανάλογη επιτροπή επι των καλλιτεχνικών όπου και τιμώμενο μέλος της ήταν και ο τριάντα χρόνια μεγαλύτερος απο τον Μιχαήλ Αγγελο και εξέχων φλωρεντίνος πολιτης Λεοναρντο ντα Βίντσι. Οταν ο Λεονάρντο είδε την εξαιρετικο γλυπτό του Μιχαηλ Αγγελου για να το κρυψει απο τα μάτια του κοινού πρότεινε να ανα
  ρτηθεί μέσα στην Λοτζια απέναντι απο το Δημαρχείο της πόλης σε ένα σκιερό σημείο, οπου βέβαια πολυ λίγοι θα το έβλεπαν. Ευτυχώς οι φλωρεντινοι ήταν πιο εξυπνοι απο εσας και δεν αποτελούνταν μόνο απο καλλιτέχνες η επιτροπη που είχαν δημιουργήσει έτσι αποφασίστηκε να αναρτηθεί στην κεντρική πλατεία της Πολης τους, στη θέση μαλιστα του αγάλματος του Ντονατέλλο Ιουδήθ και Ολοφερνης.
  Αυτο λοιπον το παραδειγμα ίσως σας κάνει να καταλάβετε το πως θα λειτουργούσαν όλες αυτές οι καλλιτεχνίζουσες επιτροπές και το πόσο κακό θα έκαναν στην τέχνη και στην δημιουργία γενικότερα. Αν θέλετε ένα δεύτερο παραδειγμα διαβάστε το βιβλιο του Μπουλγακοφ ο Μαιτρ και η Μαργαρίτα.
  Τωρα το να κρίνετε το σουλεαλισμό τον υπερεαλισμο και τον Ελυτη είναι μάλλον αδόκιμο αφήστε που έτσι δίνετε ένα κόντρα παράδειγμα σε όλα αυτα που λέτε. Αν λοιπόν είσασταν μέλος σε μια παγκόσμια επιτροπη(λέμε τώρα μην το πάρετε και πάνω σας) όπου θα περνούσε η γνώμη σας σίγουρα θα εξαφανιζόντουσαν απο την ιστορία του πνεύματος και της παγκόσμιας πνευματικής ιστορία οι παρακάτω:Νταλι, Μπρετον, Ντελωναι, Πικαμπια, Μαρσελ Ντυσαν, Μαξ Ερνεστ, Τζιορτζιο ντε Κιρικο, Ελσα Τριολε, Ντορα Μαρ,Τανγκύ,Πωλ Ελυαρ,Λορκα, Μπουνιουελ, Μπρανκούσι, Τζιακομέτι και πολλοι άλλοι αστοι υπερεαλιστες που έκαναν τους καλλιτέχνες ενω δεν ήταν, σαν τον Ελύτη δηλαδη. Ευτυχώς λοιπον που όλα αυτα ειναι ένα φανταστικό σενάριο…..

 • Οσο για τα ιταλικά σας κ. Βιτσο είναι δυνατόν να μην είναι καλά ως επτανήσιος που είστε….

 • ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΚΥΡΙΟΙ ΟΤΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ 20 – 50 ΑΤΟΜΑ ..ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΑΡΠΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ …ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ …ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗΣ…..

  ΟΧΙ ΠΟΙΗΣΗ ΣΑΝ ΤΟΥ ΡΙΤΣΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ..ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ,ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΤΟΥ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ ,ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΤΟΥ ΣΕΦΕΡΗ …ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΤΟΥ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΥ ΕΛΥΤΗ,,ΤΟΥ ΓΛΩΣΣΟΠΛΑΣΤΗ ,,,ΕΕΕ ΝΑΙ ..ΜΠΟΡΩ.. ΛΕΞΕΙΣ ΞΕΡΩ ,,ΓΛΩΣΣΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΕΧΩ …ΜΠΑΜ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΧΥΤΡΑ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ..ΤΑ ΣΟΥΛΟΥΠΠΩΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΝΟΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΟΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΙ ΤΗΣ Κ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ..
  ΣΤΟ ΠΙΤΣ ΦΙΤΙΛΙ ..ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΑΝ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΥΤΗΣ ΑΝΕΚΔΟΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΤΕ ΤΟ ΨΕΜΑ ΜΟΥ …ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ….

  ΠΟΠΟΛΑΡΙΚΟ ΑΙΜΑ ΚΙ ΑΝ ΚΥΛΑ ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΜΟΥ ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΥΘΕΝΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ ,ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΤΑΡΣΥΣΤΕΜ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΗΣΗΣ …
  ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΑΛΕΠΟΥΡΔΕΛΗ ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ …..ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑΣ ..ΠΑΡΕΠΙΠΤΩΝΤΟΣ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΝΟΜΠΕΛ ΤΑ ΑΞΙΟΤΙΜΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΓΜΑΤΑ …ΚΑΙ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΥς ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΟΥΣ 2 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ,,, ΤΕΤΟΙΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΝΟΜΠΕΛ ,..ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ …ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΝΟΜΠΕΛ …..ΑΡΑ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ………

  Κ. ΜΙΝΙΤΙ , ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΤΕ ΟΤΙ ΕΦΟΣΟΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ -ΔΙΑΒΟΥΛΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΑΓΟΡΑΙΟΥ ΖΩΟΥ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ..ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΛΕΤΕ Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ???…ΤΟΤΕ ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ ,,, ΚΑΙ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ ΤΩΝ 300 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ …ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΠΟ ΦΡΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΙΚΕΣ …ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ !!!Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΘΕΛΕΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΟΠΟ ΕΙΠΑΜΕ ..ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ ..ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΟΚΡΑΤΟΡΙΑ Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΙΓΟΝΤΑΡΕΙ ΤΟ ΖΩΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ …ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ …Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΖΩΗ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΗΘΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ,ΤΑΣΕΙΣ ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ …..ΕΝΩ ΟΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΕΣ ΟΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ..ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΟΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΩΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΡΡΥΘΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΗ…

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΑΝ ΕΙΜΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Κ.ΜΙΝΙΤΙ ΜΟΥ …ΑΠΛΑ ΘΑ ΑΝΟΙΓΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΥΡΕΙΑΣ ΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΘΕΩΡΙΩΝ, ΠΡΟΣΩΠΩΝ, ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ,,
  ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΘΑ ΕΘΕΤΑ ΩΣ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΗΘΟΥΣ ΤΟΥ …ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΚΑΙ ΩΣ ΕΧΕΓΓΥΟ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ …ΠΧ ΤΟΝ ΚΑΒΑΦΗ ΠΟΥ ΨΩΝΙΖΟΝΤΑΝ ΣΤΑ ΣΟΚΑΚΙΑ ΜΕ ΝΕΑΡΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΕΥΓΑΛΕΑ ΗΔΟΝΗ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ … ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΚΑΣΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΒΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΑΣΕΩΝ ,, ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΑΚΟΜΗ ΑΛΛΟΙ …ΑΧΧΧ !!!!ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΞΙΠΑΣΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ …ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕ ΘΑ ΕΘΕΤΑ ..ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΦΙΛΟΥΣ , ΤΟΥΣ ΣΑΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΖΟΧΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΙΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥΣ … ΕΕΕ ΝΑΙ ΘΑ ΕΘΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ….

  ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΤΟΝ ΕΛΥΑΡ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΓΚΡΕΝΤΕΛ …ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ??? ΜΗΠΩΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΡΕΤΙΝΟΣ ….ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ……..ΝΑ ΣΕ ΒΑΦΤΙΖΕΙ Η ΖΩΗ ΚΡΕΤΙΝΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΚΑΜΟΝΕΣΑΙ ΓΙΑ ΕΛΥΑΡ ….ΑΧΧΧ ΜΟΥΣΕΣ ΤΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ !!!!ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΟΥ ΠΟΛΥΛΟΓΟΥ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΩ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΦΟΡΤΩΝΕΤΕ ΣΤΙς ΠΛΑΤΕΣ ΑΧΧΧ ΠΑΝΑΘΕΜΑ ΣΑΣ ΜΟΥΣΕΣ!!!

 • ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΕΦΤΑΝΗΣΙΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΓΡΑΦΤΗΚΕ …ΤΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ !!ΛΟΙΠΟΝ,,,ΝΑ ΕΝΑ ΜΕΓΙΣΤΟ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΘΕΙ ΗΔΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΠΟΠΟΛΑΡΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ….ΤΟ ΘΕΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥ ΚΟΝΤΕΣΙΚΟΥ..και εγκαλω τους Κύριους Κόντες να εντρυφήσουν …

  ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΤΟΥ ΥΜΝΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ…

  Κ.MARIO MINITTI ,,,(σχετικά με κάποια προηγούμενη αναφορά σας ..)

  ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΑ ΤΟΝ κ.ΚΟΝΤΕ ΝΤΕ ΣΑΛΑΜΟΝ ΤΟΝ ΝΩΘΟ ΥΙΟ ΕΝΟΣ ΚΟΝΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΔΟΥΛΕΥΤΡΑΣ ,,,ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΕΘΝΙKΟ ΜΑΣ ΠΟΙΗΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΑΙΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ …
  AΛIMONO!!!
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ Ο,ΤΙ Ο ΔΗΜΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΜΑΡΤΕΛΑΟΣ ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΙΗΤΗΣ ΥΜΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
  (κατα περίεργη σύμπτωση !!) …ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΕΡΗΜΟΣ ΚΑΙ ΑΦΑΝΗΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΤΙΡΙΟ ΧΑΜΕΝΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑ (όσοι επισκεφτείτε τη νήσο αναζητήστε τον πίσω από το Δικαστικό Μέγαρο νομίζω …..) ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΑΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΞΥΨΩΝΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟ …ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΕΣ!!!
  ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ Ο ΚΟΝΤΕΣ ΣΟΛΩΜΟΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΟΤΕ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΙΗΤΗΣ ,,,ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΞΩΓΑΜΟ ΤΕΚΝΟ ΕΝΟΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥ ΚΑΠΝΕΜΠΟΡΟΥ ….ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΚΥΛΙΟΝΤΑΝ ΣΤΑ ΚΡΕΒΒΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΥΛΕΥΤΡΩΝ ΤΟΥΣ…ΑΣΧΗΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΙΗΤΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ,, ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ??? (κι ακόμη πιο άσχημο το ότι πέθανε ….αλκοολικός… αν δεν απατώμαι !!!……..)
  ΤΟΣΟ ΑΣΧΗΜΟ… ΠΟΥ…. ΩΡΕΣ ΩΡΕΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ… ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΤΙΧΟΥΡΧΟΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΞΑΣΜΕΝΩΝ ΣΤΙΧΩΝ …

  (ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΨΗ ,

  ΤΟΥ ΣΠΑΘΙΟΥ ΤΗ ΤΡΟΜΕΡΗ

  ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΨΗ

  ΠΟΥ ΒΙΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΗ ΓΗ)

  ..ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟΜΑΘΗΜΕΝΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟΠΑΙΔΟ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ …ΑΠΟ ΚΟΨΗ ΣΠΑΘΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ …
  ….οι στίχοι είναι καθαρά πόνημα ψυχής ενός ώριμου και ένθερμου εμψυχωτή επαναστάτη δουλεμένου με τα εξεγερτικά νοήματα ,διδασκάλου και φιλοσοφημένου πάνω στην κοινωνική αδικία ,,, κάτι προφανώς που με κανένα τροπο δεν ήταν ο νεαρούλης Κόντες ντε Σάλομων…ο μπιρμπιλομάτης και κυνηγός αιθέριων και λάγνων κοριτσιών… …

  ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΤΩΡΑ … ΓΙΑ ΠΟΙΗΤΗΣ ΑΝΑΛΑΦΡΩΝ ΤΕΡΣΤΕΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΤΑΔΩΝ ΓΙΑ ΝΕΑΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΟΛΩΜΟΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ,ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΝΟΟΥ ΥΜΝΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ..

  (…την είδα την Ξανθούλα την είδα μια βραδιά ….
  και τα λοιπά και τα λοιπά ….)

  ..ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΙΣΤΟ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ
  (Η Αποκατάσταση της Ταυτότητας του Ποιητή του Υμνου εις την Ελευθερία )…ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΤΕ NA ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΟΥΣΑ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ …ΚΥΡΙΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΝΤΕΣ ΜΟΥ
  ….ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ..ΚΙ ΑΠΟ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΚΛΕΜΕΝΕΣ ΔΟΞΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ,,Η ΝΗΣΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ….

 • @ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ: Με αποστομώσατε! Έχετε δίκιο! Ό,τι κι αν λέτε, ό,τι κι αν σκέφτεσθε, ό,τι κι αν γράφετε.

  @mario minitti: Δεν ξέρουν μόνο οι επτανήσιοι ιταλικά, αγαπητέ. Κάτι ξέρουμε κι εμείς οι …τουρκόσποροι. Δικός μου λοιπόν ο έπαινός σας για την επάρκειά μου στη γλώσσα. Κανείς στο site δεν χρειάστηκε να μου αλλάξει τίποτε! Κατά τα άλλα συμφωνούμε.
  Υγ. Τελικά εσείς τι είστε; Επτανήσιος, Ιταλός ή ιταλοτραφής;

 • …η νησος Ζακυνθος εχει πολλες άλλες κατάρες κ . Καμηλιέρη μου και με το συγνώμη αλλα θα τις ξεστομισω ,, …αχχχ …και μια από αυτές ειναι το σκευρωμενο κουφαρι του δήθεν αγιου της ..αχχχ .. του Αγιου Διονυσιου τση ,,αχχχχ του κατα κοσμον Τραγανη Σιγουρου ..απο που να αρχισει κανείς ..αχχ .. μεγαλη οικογένεια οι Σιγουροι .. με χοντρα ποστοφολια ακομη και αγιοποιήσεις μπορουσαν να εξαγοραζουν απο τη Ελλαδικη Εκκλησια ..αχχχχ..τι καταρα ..αχχχ τι γλωσσου που ειμαι ..αχχχ… από την μια μερια της πολης τα αγαλμα του ψευδεπιγραφου ποιητη της ελευθερίας από την αλλη ο δηθεν αγιος του νησιου που την αναμιξη του στο φονο του ιδιου του του αδερφου για περιουσιακά στοιχεια την βαφτισαν …ακουσον ακουσον ,,,συγχωρεση .. αχχχ τοσο πνιγμενο δικιο αν ξεσπασει στο νησι αποτομα θα γινει σεισμος χειρότερος απο εκεινον του ’53 …ΑΛΛΑ..δεν ξερω μηπως το παρακανα …ισως δεν ειναι ο καταλληλος τόπος εδω για τετοιες γλωσσουδες σαν και μενα …αχχχ και μετα μου λετε τι μας χρειαζονται οι Ομιλοι Ελευθερης Διανομής …μα ποιος εκδοτης του νησιου θα αναλάμβανε ποτε να βγαλει στη φορα στοιχεία και ντοκουμεντα που σωθηκαν απο την γνωστη πυρκαγια του 53 και που …αχχχα αχχ ανατρεπουν καθε ιδεά που εχουμε για μεγαλες δηθεν προσωπικοτητες της νησου ..αχχχχ.. Δικαιοσυνη …η σπαθα σου .. ειναι ακριβη πολυ ακριβη … δεν αγοραζεται παρα μονο με την αληθεια και τη ελευθερία ……….
  κ.Καμηλιερη ,,,,αχχ με το συγνωμη ανα σας σόκαρα …θα εξαφανιστω για λιγο για να συνέλθετε …τους χαιρετισμούς μας στο καραβάν σεράι …

 • @ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ: Μα τι λέτε τώρα; Καθόλου δεν με σοκάρατε. Μια συζήτηση κάνουμε! Απλώς αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σας απαντήσω επειδή παρακολουθώ τα προκριματικά της Eurovision.

 • k.Παρασκευοπούλου τελικά είσαστε μια ιδιοφυια αφου μπορείτε εσεις που είσαστε παντελώς αγνωστη χωρις εργο με μια κριτικη ικανότητα αστα να πάνε να μπορείτε και να μιλάτε μάλλον και να τολμάτε να μιλάτε για ιερά ονόματα της διανόησης όπως ο Πικάσσο ο Καβάφης οΣολωμός. Δεν μπορώ να πιστέψω οτί ειδα αυτά που γράφετε, και τι μένος του αταλάντου που έχετε!! Γιατι αλήθεια τόσο μένος μήπως το προσωπικό σας έργο όποιο και άν είναι ήται ποίηση ήται λογοτεχνία ήται ζωγραφική απλώ δεν βλέπεται; Δυστυχώς για εσας και ευτυχως για εμάς γι’ αυτό δεν φταίει ούτε ο Πικάσσο ούτε ο Ελύτης ούτε ο Καβάφης ούτε ο Ελυαρ. Προσπαθήστε λίγο περισσότερο ίσως κατι βγει. Μην κρεμιέστε στην ελπίδα των επιτροπών των συμβουλίων και των διαβουλίων για να τσιμπίσετε κάτι, δεν θα είναι για εσας μια κάποια λύσις….

 • @ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ: Ούλα εφτά, κυρά μου, που λες πως έχεις στα χέρια σου, που εσωθήκανε από τσι σεισμούς του 53 κι αποδεικνύουνε τα φοβερά για ούλους, από το Σολωμό μέχρι τον Άγιο, πού βρέσκουνται; Κάμε μας τη χάρη να μας πεις, καημένη, να χαρείς τα μάτια σου! Κάμε το για την επιστήμη!
  Γιατί στα γνωστά τα μέρη -αρχεία, βιβλιοθήκες κλπ- δεν υπάρχουνε. Να πω ότι είναι στα αρχεία τση φαμελιάς σου, μάλλον απίθανο, επειδή εσύ λες πως είσαι ποπολάρα και τα αρχεία τα φυλάνε οι φαμελιές των καταπιεστών.
  Μάλλον στα αρχεία του Σαν Ρόκο μου φαίνεται πως αναφέρεσαι…

 • @ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ. Η πολυτάλαντος κυρία στη φόρα που πήρε με τα τα περισπούδαστα κατεβατά παραπάτησε και έπεσε με τα μούτρα στο βόρβορο!! Κατάπληξη, οργή και θυμό μου προκάλεσαν τα όσα απαξιωτικά και συκοφαντικά διατύπωσε εις βάρος του Εθνικού Ποιητή, αλλά και του Πολιούχου της Ζακύνθου Αγίου Διονυσίου. Τα στοιχεία που λέει πως διασώθηκαν, και στα οποία δήθεν στηρίζει τις κατηγορίες της, πολύ φοβάμαι ότι υπάρχουν μόνο στη νοσηρή της φαντασία. Το σοβαρό τούτο site που μας φιλοξενεί, λυπάμαι που θα το πω, έπεσε θύμα φαντασιοπληξίας αν όχι παρανοϊκής κακοήθειας. Λοιπόν, φίλτατε Διονύση Βίτσο, λιγάκι editing δεν θα έβλαπτε την ελευθερία εκφράσεως…

 • @Όλους: Ήμαρτον!!! Δεν μπορεί κανείς να εκβάλει του απύλωτού του μερικές βλακείες και του την πέφτετε;; ΤΙ κομπλεξικοί μου ‘στε και δεν αφήνετε ΟΛΑ τα λουλούδια ν’ ανθίσουν;; -Μάο Τσε Τουνγκική η προτροπή. Για περάστε παρακαλώ για ψυχανάλυση! Και η κυρία που έδωσε το σύνθημα της κοκορο-φιλοσοφικής μαλλιοτράβηξης μαζί!! 0 Μάο έχει αποχωρήσει αλλά για ΠΟΥ κανείς δεν ξέρει και πλάκα θα ‘χει να υπάρχει διευθυντής ινστροχτουρίασης στο υπερπέραν και να τον έχει περιλάβει, ο Κύριος Ημών κτλ., και να του εφαρμόζει θρησκευτική εχπαίδευση… Εεε ρε και να ‘μουν πίσω από ‘κανά καζάνι και να ‘βλεπα -έστω και να σκάω μάτι μέσα από κανένα από δ’ αύτα θα ξεχνούσα και τους χίλιους βαθμούς ζέστης!

 • @έσπερος: Μάλλον είστε αρκετά φιλοζακύνθιος και για αυτό αγανακτήσατε μόνο με όσα ειπώθηκαν από την κ. Κατερίνα Παρασκευοπούλου για τον Σολωμό και τον Άγιο Διονύσιο. Επειδή είπε και για τον Καβάφη, τον Ελύτη και άλλους πολλούς και διαφόρους.
  Editing γίνεται, αλλοίμονό μας/σας αν δημοσιεύαμε αδιακρίτως όλα όσα φτάνουν στο mail μας. Στην προκειμένη περίπτωση έκρινα, ως ζακύνθιος εγώ, όμως, ενδιαφέρον ότι στη σημερινή Ζάκυνθο διατυπώνονται αυτές οι απόψεις και μάλιστα, ότι έχει ιδρυθεί δίκτυο για να τις προωθήσει. Μην ξεχνάτε δε ότι η κυρία Παρασκευοπούλου δήλωσε “δασκάλα”, που μπορεί να σημαίνει και καθηγήτρια. Είναι προφανές λοιπόν πως και κάποιοι μαθητές της θα συμμερίζονται τις απόψεις της. Πάντα θαυμάζουμε τους δασκάλους μας και δεχόμαστε εύκολα όσα μας λένε.
  Έστω κι αν βγαίνετε από τα ρούχα σας με όσα λέει δεν νομίζετε ότι έχει τη σημασία του ότι τα λέει; Από κοινωνιολογικής απόψεως έστω.
  Φανταζόσαστε εσείς, όσο λίγο ενδεχομένως ξέρετε την Ζάκυνθο, πως μπορεί να υπάρχει ζακύνθιος που να αμφισβητεί τον Σολωμό και τον Άγιο; Εγώ ως ζακυνθινός θα ορκιζόμουν στον Άγιο πως όχι! Να όμως που υπάρχει! Δεν απομένει, λοιπόν, παρά να αντιμετωπίσουμε για άλλη μια φορά τη σημερινή ζακυνθινή πραγματικότητα.

 • ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ 1

  ….αγαπητοι συντοπίτες , δειχτε υπομονή και ανοχή μαζί μας , ο σκοπός μας δεν ειναι να διαβαλλουμε την μνήμη των ιερών τεράτων –ονοματων που φυλατε μεσα σας σαν εικόνισμα και σαν εχέγγυο της υψηλοφροσύνης σας , σκοπός μας είναι να ανοιξουμε μια πύλη εκτόνωσης του καταπνιγμενου δικαιου της καταπατημενης και παραποιημένης μνημης να ισορροπήσουμε το πονο που στην νησο και όχι μονο εκει , εχει συσσωρευτεί επικίνδυνα .εξαιτίας των διαχρονικών και συστηματικών δράσεων παραποίησης ιστορικής σε γεγόνοτα και προσωπικότητες,,,,,,,
  ,,,, ποιοι είναι υπευθυνοι για αυτό ..ειναι μια μεγαλη ιστορία …και περιπλοκη ..εν προκείμενω για την νησο Ζακυνθο κραταει από την αρχη της βενετοκρατίας ,,,την εποχή που η Αυτού Μεγαλειότης της αποφάσισε να εξαφανισει και να εκπατρισει ό,τι ιστορικό μνημείο θρησκευτικής η άλλης φυσικής σημασίας υπήρχε στην νησο …
  πχ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΕΥΚΟΔΑΣΗ ΤΗΣ …από τα οποία είχε πάρει και το όνομα υληέσσα …που την κατακαυση τους και την πανωλεθρία των εντοπίων πληθυσμών ανάθεσε η Μεγαλειότης στους αλλόθρησκους Τούρκους …..από που να αρχίσει κανείς ..ο
  ..ο Ομιλός μας ο Ζακυνθιος είναι μικρός και νεότευκτος σχετικά ,,,αποτελειται από δεκα μέλη ..προς το παρόν ασχολείται με θεματα ιστορικής ερευνας από τα υπαρχοντα στοιχεία ..αυτά που πολλοι από εσας ίσως ήδη γνωρίζετε.. αλλα ελάχιστη ισως μελετητικη αξία τους δώσατε …οι μικρες μελέτες μας κυκλοφορουν σε φθηνες ηλεκτρονικές εκδοσεις αναμεσα μας και σε φίλους από χερι σε χέρι …ειμαστε μελη ενός ευρύτερου ελλαδικου δικτύου που και αυτό με τη σειρά του αποτελει μέρος ενός διεθνούς δικτύου …ειμαστε στην φαση της επικοινωνίας διοχέτευσης των κρισιμων πορισμάτων των ερευνών μας σε διαφορα εγκεκριμενα μεσα ενημερωσης και τοπους διαδικτυακους από αυτά που λειτουργουν με σφραγίδες και αριθμούς τυποποίησης και καταχώρησης αρα κεντρικου ελεγχου από κρατικούς και άλλους μηχανισμούς παρακολούθησης και λογοκρισίας …(πχ Εθνικο Κεντρο Βιβλίου )..δεν λειτουργουμε κερδοσκοπικά ,,σκοπός μας είναι η αποκατάσταση -αποκάλυψη ,συστηματοποίηση-ενοποίηση και αναδιανομή της ιστορικής μνημης και αληθειας και γενικα της γνωσης …όσο για τα αρχεια με της ιστορικής σημασίας πληροφορίες αυτά δεν γνωρίζουμε εμεις τα μελη του Ζακυνθιου Ομιλου που βρίσκονται και ποιοι ακριβώς τα φυλανε …γνωριζουμε όμως μελετες που κυκλοφορούν πανω σε αυτά τα αρχεια ,μέσω του δικτύου των Ομίλων …μαλιστα σε πρόσφατη συνελευση αποφασίστηκε να γινουν τα πρωτα αυτά βήματα εξωτερικευσης των Ομιλων με σκοπό να μυηθουν στην ιδέα αυτή οσο το δυνατον περισσοτεροι διανοουμενοι και ανθρωποι των γραμματων και της τεχνης ,,,και να συσταθουν επιτροπές από αυτους ώστε να ερθουν και αυτοί σε επαφη με τα κρυμμενα κειμηλια τα φυγαδευμενα σε κρισιμες εποχες οπου καποιοι συστηματικά τα κυνηγουσαν για τα καταστρέψουν,,,και αποκαλυπτικά της ιστορίας μας ,,,
  δώστε τόπο στην οργή σας και στο μηδενισμο που νιωθετε να απειλει τις θεσφατες αξίες και τα ιερα σας τερατα…..
  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΟΠΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ..
  ….εγω από μεριάς μου χρησιμοποιώ ψευδωνυμο …
  ….εχω αναλαβει στο τόπο αυτό τον ηλεκτρονικο αυτή την σχετική ενημέρωση πληροφόρηση …καποιοι άλλοι της ιδιας ιδεας εραστες εχουν αναλάβει αλλους τόπους ….
  θα σας παραδωσω λοιπόν μαζί με την ιδέα της οργάνωσης των Ομιλων και καποιες μεμονωμένες πληροφορίες και υποψίες που ισως αποδεικτουν γόνιμες για σας…δινοντας σας κατευθυνσεις μελετης και ερευνας …
  και αυτό θελω να το κανω και σε άλλους τομείς όχι μονο στο φιλολογικό τομέα .. πχ στον τομέα της οικονομολογίας …αυτή είναι η αποστολή μου και αν με ανεχτείτε δεν θα χασετε παρα μονο την σκληρη φλουδα της αγνοιας και ευκολοπιστιας σας

  ……….αν παλι με αποκλεισετε απλα θα εγκαταλειψω για να πάω σε άλλη γειτονιά ηλεκτρονική επιχειρώντας μια από τα ιδια ……..

 • KAΤΑΔΕΙΞΙΣ 1

  …..αγαπητοι μου πολλες φορες τυγχανει τα Ιερα μας Τερατα τα οποία και προσκυνουμε με δεος να ειναι απλα τερατα …και εσεις το ιδιο με μενα θα κανατε αν βλεπατε πληθη ολοκληρα να συρρέουν να προσκυνουν και να ξεροσταλιαζουν για λίγη ευλογία και εμπνευση γύρω από ξεροπήγαδα και καταπαχτές ακάθαρτων λυμάτων και πνευμάτων ,, ενώ τις αυθεντικές ολοκάθαρες και πλουσιοπροχες πηγες να τις αγνοουν παντελως ή να τις προσπερνουν αδιάφορα …..

  ΤΕΤΟΙΑ ΠΗΓΗ ΑΥΘΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΣ ΜΑΡΤΕΛΑΟΣ Ο ΥΜΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ,,,,ΚΑΙ Ο ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Ο ΑΡΕΙΟΠΑΓΙΤΗΣ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟΝ ΒΙΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΝΗΣΟ ΖΑΚΥΝΘΟ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΜΟΝΑΣΤΙΚΟ…. ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΕΒΑΙΑ ΕΔΗΩΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ Ο ΒΕΝΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΕΝΤΟΠΙΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ,,,
  ΤΕΤΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΤΡΑΓΑΝΗΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ …Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΤΩΝ ΒΕΝΕΤΩΝ ΑΓΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΑΓΟΓΕΥΤΗΚΕ ΕΥΘΑΡΣΩΣ ΣΕ ΑΓΙΟ ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗΝ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΖΗΛΟ ΠΟΥ ΕΝΕΔΕΙΞΕ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΩΝ ΒΕΝΕΤΩΝ……ΑΛΙΜΟΝΟ …καταλαβαινετε τι καταρα ειναι τουτη για τους προσκυνητες αφελεις λατρεις αλλα και τον τόπο οπου συμβαινουν ολα τουτα …

  …ΑΚΟΥΣΟΝ ΜΕΝ ΠΑΤΑΞΟΝ ΔΕ ,,,ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΜΟΥ …

  το σολωμικο ….τωρα

  ..λοιπον στη νησο Ζακυνθο πολλα μα παρα πολλα τετραστιχα αφιερωμενα στην Ελευθερια γραφονταν επι εποχης Σολωμου επι Αγγλοκρατίας παει να πει σκηρής και απάνθρωπης …και αυτα κυρίως απο ποπολαρους διανοουμενους … και πολύ σπάνια κι απο παιδες Κόμηδων ,εννοείται ..παντως ουκ ολιγοι παιδες απο πλουσιες οικογενειές είχαν την ευαισθησια να κοιταξουν τα κοινωνικα προβληματα της εποχής τους και για το λογο αυτο να αποβληθουν και να αποκληρωθουν απο τις ιδιες τις οικογενειες τους …τέτοιος ηταν ο νομιμος γιος τους Κοντε ντε Σαλαμον ..ναι ,ναι,,,,ο Ροβέρτος ο εναπομεινων από τα αγόρια που έχασε ο Κόμης Σάλαμον ..τι κατάρα και αύτη που τυρρανουσε τον οικο των Σαλαμον ..τον βενετικό αν δεν απατώμαι ….ο μοναδικός διασωθείς γιος να σου βγεί ..καρμπονάρος… εκεινη την εποχή που οι αρχοντες της νησου απεβλεπαν σε πολύ υψηλα προνομια και αξιώματα χαριν διευκολύνσεως που παρειχαν στους κατακτητές-αρμοστές … πολλοι απο τους Αρχοντες της νησου τον ειχαν στο ματι …και προτιμουσαν να τον πεταξουν εξω από την Βιβλο των Ευγενων νομιμοποιοντας τους νωθους γιούς του Κοντε ,,,τον μικρο διονυσιο και δημήτριο ,,, παρα να ανεχτουν απο μερος της αριστοκρατιας τετοια επικινδυνα μεταδοτική αλλαξοπιστια και επαναστατικη ροπή….ναι ο κοντες Νικολαος μπορεί να ήταν παιδολαγνος ( η Αγγελικη Νικλη ηταν μολις 14 χρονών και ο Γερο Κόμης που τεκνοποιούσε μαζί της ηταν πατημενα τα 60 ) αλλα δεν θα αφηνε ποτε στα χερια των ξωγαμων του την τεραστια περιουσία του …απλα στην προκειμένη περιπτωση οι αρχοντες συνομωτησαν επιτυχως νομιμοποιησαν τα νωθα και πεταξαν εξω τον επαναστατη καρμπονάρο Ρομπερτο για τους ευνοητους λογους …ο γερο- Νικόλαος πεθαινε με το μαραζι …μια διαλυμενης οικογενειας και μιας περιουσίας που περνουσε σε αγνωστα χέρια …….και προς αγνωστες κατευθύνσεις …..

  ……εγω ποπολαρα ειμαι αλλα αυτό δεν σημαινει ότι δεν μπορω να διαγνωσω τον ανθρωπινο πονο,το δίκιο και τον καημο ανεξαρτητως κοινωνική τάξεως …………

 • Κυρία Παρασκευοπούλου μια που αναφέρεστε σε Ιστορικά γεγονότα μπορείτε να μας βοηθήσετε με αναφορές σε βιβλιογραφία ή έστω άλλες σελίδες στο διαδίκτυο;

 • @ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ: Α σου επέρασε η ιδέα κυρά μου ότι κομίζεις γλαύκα εις Αθήνας είσαι γελασμένη. Ούλα εφτά που λες είναι πασίγνωστα. Και τα οικογενειακά του Σολωμού και τα περί Αγίου Διονυσίου και τα περί Μαρτελάου και τα περί αρχοντολογιού και τα περί ποπολάρων. Όξω κι αν είσαι 15-16 χρονώνε, γιατί εφτούνους τσου προβληματισμούς σε εφτούνη την ηλικία τσου κάμαμε ούλοι μας!
  Χιλιοειπωμένα και χιλιογραμμένα πράματα λες. Μονάχα εφτούνα που βγάνεις από το μυαλό σου δεν είναι γνωστά για ευνοήτους λόγους…
  Όμως κουτσούνα μου για να αμφισβητήσεις κάτι θα πρέπει πρώτα να το γνωρίσεις. Κι εσύ, μάτια μου, έχεις κάμει παραλείμματα γνώσεων και μόνο. Όσο δε για τσι αναχρονισμούς …πάνε σύννεφο! Πού το ξέρανε οι αρχόντοι πως ο Λιονταράκης θα γινότανε επαναστάτης, ψυχή μου; Το φυσικό χάρισμα είχανε; Γιατί όταν νομιμοποιήσανε το Διονυσάκη το Σολωμό και τον αδελφό του το Δημητράκη, ο Λιονταράκης δεν είχει ακόμα γεννηθεί! Γκαστρωμένη η Αγγελικούλα ήτανε σε δαύτονε! Απλώς εγενήθηκε πριν κλείσουνε εννιά μήνες από το θάνατο του υπέργηρου πατέρα του ποιητή. Εφτούνο ήτανε ούλο το κάζο!

  Όσο για τα πεύκα τση υλύεσσας… Είσαι σίγουρη, κυρά μου, πως ο Όμηρος που την γράφει υλύεσσα είδε πεύκα; Γιατί δε το γράφει πουθενά εφτούνο ο ποιητής! Άσε που ήτανε και στραβός ο καψερός. Εκτός κι αν ανακάλυψες καμμία άλληνε Οδύσσεια σε τίποτα αρχεία κρυμμένα. Εκτός κι αν την παραποιήσανε και την Οδύσσεια η κόντηδες για να μπορέσουνε ξελογγώσουνε κανένα χωράφι χωρίς γραπτά τεκμήρια ότι είναι δασική έκταση. Αν και τη Ζάκυθο οι ποπολάροι είναι που την εκάμανε λύχνο χωρίς φυτίλι, όχι οι κόντηδες…

  Αλλά και πάλι τι έχει να κάμει η μάνα και ο αδελφός του Σολωμού με τα ποιήματά του; Τι σε κόφτει η ιστορία με τον Άγιο, αφού δεν τον πιστεύεις; Και από πού κι ως πού είσαι ποπολάρα αγάπη μου; Όσο υπάρχουνε σήμερα κόντηδες, άλλο τόσο υπάρχουνε και ποπολάροι. Τα ίδια νεοελληνικά σκατά του Πασόκ και τση ΝΔ, που είμαστε ούλοι μας είσαι κι εσύ ψυχή μου. Που μόνο να καταστρέφουμε ξέρουμε χωρίς να έχουμε φτιάσει τίποτα οι ίδιοι.

 • Τα των ζακυνθιων τα αφηνω στους ζακύνθιους. Τωρα κ. Παρασκευοπούλου θα αναφερθω στην συζήτηση περι αξιολογησης ή μάλλον μεταξιολόγησης δικής σας των ιερων τεράτων όπως ειρωνικά αναφέρεστε σε κάποιες ιστορικές πρωσοπικότητες τις οποίες αμφισβητείτε. Με όλα αυτά τα δήθεν απαξιωτικά για μεγάλους δημιουργούς νομίζετε ότι κάνετε επιτέλους την προσωπική σας επανάσταση; Μάλλον μή γνωρίζοντας ιστορία νομίζετε ότι η ζωή, ας πάρουμε παράδειγμα τον Σεφέρη, που σίγουρα θα τον θεωρείτε αναίσχυντο μεγαλοαστό ήταν ρόδινη; Ξερετε, αν μπορείτε να το καταλάβετε, τι είναι για έναν δημιουργό η σαθρή καθημερινότητα του Δημοσίου; Ξέρετε πόσο σπαρακτικά γραφεί ο Σεφέρης, στο ημερολογιό του, για την λέγομενη υπηρεσία το τί ώρες δημιουργικές δικές του, είχε δώσει σε αυτήν εις βάρος του ποιητικού του έργου και πόσο επώδυνο ήταν για τον ίδιο; Δηλαδή πιστευετε ότι σε όλους αυτούς που αμφισβητείτε και θέλετε να επαναξιολογήσετε τους χαρίστηκε τίποτα; Θα σας δώσω αλλο ένα παράδειγμα: Αν δεν ήταν ο πλούσιος συλλέκτης Πουσκιν γαλάζια περίοδος του Πικάσσο δεν θα υπήρχε γιατί ήταν έτοιμος ο καλλιτέχνης να την ρίξει όλη στην σόμπα , ελλείψει, ξύλων για να αντιμετωπίσει τον κρύο χειμώνα στο Παρίσι. Πριν αναφερθείτε σε έναν καλλιτέχνη ή συγγραφέα ή ποιητή ή οποιονδήποτε επανακρίνετε, ερευνείστε την ζωη του και μην τον κρίνετε απο τα τελευταία του χρόνια, όπως άλλωστε κάνουν όλοι όσοι έχουν τις επιφανειακές σας γνωσεις…
  Λοιπον κυρια Παρασκευοπούλου τα τυχον απωθημένα σας καλο θα ήταν να τα διοχετεύσετε αλλού πιο δημιουργικά και μη σπαταλιέστε σε μάλλον άσκοπα σχεδια επαναξιολογήσεων….

  \

 • …………ΚΥΡΙΑ ΓΙΑΤΡΑ…ΕΙΣΑΣΤΑΝΕ ΠΟΤΕ ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΑΣ ΣΕ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗΡΙΟ???
  …ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΕ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ???…..ΧΑΡΙΤΩΝΕΝΗ Η ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΣ
  ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΝΑ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΠΟΥΤΕΡ ΜΟΥ …ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΣΑΣ ΚΟΝΤΕΨΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΜΑΤΙ …

  ΧΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ….

  ΤΟ ΚΡΑΧΤΙΚΟ ΤΑΛΑΝΤΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ ΠΑΝΤΩΣ …ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ !!!…..
  ….αλλα φευ μη το ξοδεύετε σε λάθος κατευθύνσεις ………..

  ….όσο για τα θεματα που θίγετε θα σας απαντησω αν και μονο αν παψετε να απευθύνεστε σε μενα λες και ειμαι καμμια κυρατσα πατσαβούρα και κουτσομπόλα του σωρού από αυτές που μαζευονται η μια στο σπιτι της άλλης και θάβουν κόσμο και κοσμάκη ….είμαι γυναίκα που μοχθεί πνευματικά όπως ίσως και εσείς και απαιτώ έναν ελάχιστο σεβασμό …ιδιαιτέρως από τις ομοφυλές μου γυναίκες …γιατί η υποτιμητική σταση από έναν ανδρα ειναι δικαιολογημένη ως ένα βαθμό , λογω της επικρατούσας δυστυχώς ως τις μέρες μας φαλλοκρατίας ,, αλλα από μια γυναικα δεν την ανέχομαι καθόλου…οι γυναικες θα επρεπε να ειμαστε πιο αλληλεγγυες.μιας και ειμαστε ομοια πλασματα καταπνιγμένα από την ανδροκρατία την υπουλη και αδιαφανη στις μέρες μας ,,,αλλα δυστυχώς …πολλες γυναικες επιτιθενται σε άλλες και τις δαγκωνουν αλυπητα λειτουργώντας υποσυνειδητα με το μερος των ισχυρων και μισογυνήδων ανδρών ……και απότελουν αυτές οι γυναικες μια άλλη οψη της ανδροκρατίας εχοντας οικειοποιηθει κι εσωτερικευσει το μισος των ανδρων και τον φοβο τους για ό,τι το γυναικείο …..

  ———————————————————————

  Κ. Ψηλέ , με το διαδικτυο δεν γνωριζω πολλα ..είμαι σχετικά πρωτάρα …οπότε διαδικτυακές διευθυνσεις δεν έχω να προτείνω πανω σε αυτά τα ζητήματα ….υπάρχει όμως η ενδιαφέρουσα Ιστορια της Ζακύνθου από τον Ντινο Κονόμο με πλουσια αναφορά σε πηγες παλιές και η Ιστορία του Λεωνίδα Ζώη ..που καταπιανεται με πολλα ζητήματα της νησου …από τη αρχαιότητα … αχχχ αυτή η μανία σας με την συγκεντρωση πληροφοριών …δε λέω χρησιμες είναι αλλα τι να τις κανετε οταν σχήματα ερμηνείας δεν υπάρχουν πέστε μου ???…
  ….εν προκειμένω καταθέτουμε πανω στην τραπεζα αυτού του τοπου καποια ερνηνευτικα σχήματα που έχουν να κανουν με την ιστορία μιας νήσου αλλά και ολοκληρης της Ελλαδας ,,, και εν ολίγοις αυτά τα ερμηνευτικα σχήματα εμπεριεχουν γενικά ιδέα ότι τα Επτάνησα υπηρξαν από ανεκαθεν τοποι –αντικειμενα αγριων και αναισχυντων παζαρίων – αγοραπωλησιών και δηώσεων – απαλλοτριώσεων μεταξυ ισχυρών στρατηγών , τοπαρχών , πειρατών , δουκών, κόμητων, ή στην εποχή μας πολιτευτών, εφοπλιστών , γαιοκτημόνων , επιχειρηματιών κτλ,,κτλ ….ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ …και άρα εννοείται τα ερμηνευτικά σχήματα εφαρμόζονται μια χαρά και στην ιστορία της Ελλαδας εν γενει…

  …χθές το βράδυ πάντως μετα το δαγκωμα της κυρίας Γιατρά .. έψαχνα για φαρμακείο διανυχτερευον , για αντιλυσσικό εμβόλιο …
  ——————————————————————————–

  Κ.Μινιτι…βεβαίως κι η βιογραφία ειναι για τον πνευματικό ανθρωπο ενα ειδος πιστοποιητικου αυθεντικοτητας πνευματικης και ηθους …και ειναι απο τα πρωτιστα στοιχεία που πρεπει να εξεταζει ενας κριτικός και ιστορικός ,,,όσο για το Σεφερη οχι δεν τον θεωρώ εναν αναισχυντο αστό …αλλα αυτό είναι ένα άλλο φιλολογικό κεφάλαιο …και γνωριζω πολύ καλά πόσο βασανιστικο ειναι για τον πνευματικό δημιουργό να έχει να αντιμετωπισει συνθηκες αντιξοες από διαβιωτικής αποψης που στην κυριολεξία τρωνε την πνευματική του δύναμη …

  …για τον Σολωμο όμως επιμένω υπαρχουν βασιμα στοιχεια οτι επροκειτο για έναν αδυναμο, εγωπαθη-ψυχονευρωτικο μυστικοπαθή και κρυψινοο εσωστρεφή με ακραίες ερωτικές προτιμησεις ανθρωπο που βεβαια καμμια σχεση δεν είχε με το κυρος που ενεδυθη αυτό του Εθνικου Ποιητή και Επαναστατη Διανοούμενου …και γενικα δεν συνηθιζω να βλέπω τους ανθρώπους μέσα απο το παραμορφωτικό φακό της κοινωνικής ταξης τους …ισα ισα …

  …απωθημένα βεβαια υπαρχουν αλλα και ποιος αληθεια δεν εχει από αυτα,,,μιας που όλοι μας ζουμε σε μια βαθύτατα και υπουλα καταπιεστική κοινωνία ,,, οποιος ισχυριζεται ότι απωθημενα δεν έχει, μαλλον αυταπαταται και απατα και τους άλλους

  …και βεβαια τιποτε δεν ειναι πιο δημιουργικο από την επαναξιολογηση των καταστασεων , των γεγονότων , των προσωπων αλλα και του ιδιου μας του εαυτού …καμμια σπαταλη λοιπό,, αλλα απεναντίας μια γονιμη διευθετηση των πνευματικων δυναμεων μας είναι η επαναξιολογηση ..επιτρέψτε μου …
  …εκεινοι που τις αξιες του τις βάζουν λοφιο και τις θετουν στο απυροβλητο της αυτοκριτικής τους …απλα λεμε ότι καβαλανε το καλαμι των αξιών τους ..ή αλλιως ότι τους καβαλησαν οι αξίες τους ….αυτοι οι ανθρωποι μενουν στασιμοι πνευματικά για να μη πω βαλτωμένοι…………………

 • @κ. Παρσκ.: Σούρνετε πολλά του Σολωμού… και της κ. Γιατρά που νομίζω πως είναι σε θέση να επαναξιολογείσει ΟΛΑ ΟΣΑ πίστεψε από την σοφία που μας προικίζει η απόσταση απ’ αυτά. Να ξέρετε όμως ότι για ν’ αγιάσεις πρέπει ν’ αμαρτήσεις. Για ψάχτε λίγο τον βίο και την πολιτεία, από ΠΟΥ ν’ αρχίσω;; Ντοστογιεύσκι;; και μιλώ για τους “σύγχρονους” γιατί άμα περιλάβω τους αρχαίους μας;; δεν θα τελειώσω! Το ταλέντο στον γράψιμο μπορεί να προϋποθέτει και αυτοψυχανάλυση! Ίσως να καταγράφουνε την άβυσσο μέσα τους… Ταξίδι εκεί που δεν φτάνει ο ήλιος… κι η καταπίεση είναι στα έσω μας! Άμα μεγαλώσετε λίγο θα το διαπιστώσετε… Αν δεν είστε νεοφώτιστη στα περί αυτά -που σας φαίνεται πως τα ‘χετε αχώνευτα ακόμα- να ξέρετε πως περισυλογή θέλει η καλή χώνεψη… Ίσως και λίγο μεσημεριανό ύπνο…

 • @ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ: Όχι, να σε χαρώ! Δεσμοφύλακας ποτέ δεν υπήρξα, ούτε θέλω να γίνω, ιδίως δικός σου. Τυχαίνει όμως να απεχθάνομαι τον φασισμό. Ιδίως τον Γκαιμπελικό. “Συκοφαντείτε, συκοφαντείτε, στο τέλος κάτι μένει!”, έλεγε εφτός.
  Και συκοφαντείς κυρά μου! Και για αυτό από Κατερίνα, γίνεσαι κυρά-Κατίνα, “κυράτσα-πατσαβούρα” όπως το είπες, οπότε μη γυρεύεις σεβασμό.
  Συκοφαντία είναι, να σε ενημερώσω ψυχή μου, όταν εκτοξεύεις κατεβατά κατηγοριών εναντίον προσώπων χωρίς να έχεις το παραμικρό στοιχείο για αυτές. Επειδή σου κάπνισε να φτιάξεις ένα ιδεολόγημα στο τσερβέλο σου και μετά βάλθηκες να κόψεις και να ράψεις στα μέτρα αυτού που κατέβασε η κούτρα σου, ό,τι σημαντικό και ιερό έχει αυτός ο τόπος. Μόνο και μόνο για να φανείς εσύ σημαντική! Κατά τη γνώμη σου πάντα.
  Στέλνεις τον Ψηλό να διαβάσει αυτά που λες στον Κονόμο και τον Ζώη. Και προκαλείς την εντύπωση πως αυτοί οι δύο ζακυνθινοί ιστορικοί γράφουν τα ξεράσματα που λες. Το λοιπόν λένε ακριβώς τα αντιθετα, φυσικά! Οπότε είτε δεν έχεις ανοίξει ποτέ σου τα βιβλία τους, άρα παραπέμπεις σε αυτούς παραπλανητικά, είτε ξέρεις τι γράφουν αλλά ισχυρίζεσαι πως γράφουν αυτά που πρεσβεύεις, οπότε ψεύδεσαι ασυστόλως και συκοφαντείς και αυτούς τους δύο ιστορικούς επιπλέον των άλλων! Είναι φασισμός αυτός, κυρά μου! Και η παραπλάνηση και η παραποίηση της αλήθειας είναι φασισμός! Και θα ντραπώ εγώ μετά να σε ξεφωνισω; Σιγά μη σε αφήσω να φαρμακώνεις το έργο και τη μνήμη τόσο σημαντικών προγόνων μου. Αν και δε μου φαίνεσαι ζακυθινή, όχι μόνο από το όνομα, αλλά και από τη νοοτροπία. Μάλλον ζεις για κάποιο λόγο στη Ζάκυθο και σου πέρασε η ιδέα πως έπιασες τον Πάπα από τα απαυτά του!
  Κι είσαι ακόμα στη φάση που πρέπει οι γυναίκες να κάμουμε κόμμα εναντίον των ανδρών; Αμα δεν θεωρήσεις τον εαυτό σου ίσο με τους άνδρες, και γυρεύεις ίντριγκες για να τους επιβληθείς, ποτέ δεν θα γίνεις ίση τους!
  Δύο δικαιολογίες έχεις για αυτά που λες. Ή να είσαι μικρή στην ηλικία της εφηβείας που ανατρέπει αβασάνιστα τα πάντα ή να είσαι μουρλή και να μη σε έχουνε κλείσει ακόμα στο μουρλοκομείο. Γιατί άμα είσαι καμμία από εκειές τσι αγράμματες φευτοκουλτουριάρες είσαι για πολλές φουσκιές και κλωτσίες, να σε χαρώ!

  ΥΓ: Και μη κουράζεσαι, γράφε με πεζά. Όσο και αν νομίζεις πως με τα κεφαλαία θα επιβληθείς δεν θα το καταφέρεις με εφτά που λες.

 • ΚΑΤΑΔΕΙΞΙΣ 2

  …………ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ Ο ΚΟΝΟΜΟΣ …ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΝΕΤΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ ..ΑΝ ΜΑΣ ΕΒΛAΨΕ Η ΑΝ ΜΑΣ …ΩΦΕΛΗΣΕ …
  ……Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΝΟΗΤΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΛΑΤΡΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ,,, ΜΑΣ ΕΒΛΑΨΕ ΟΙΚΤΡΑ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΓΥΜΝΩΝΕΙ ΤΟΠΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΜΑΖΕΙ ΑΠΟ ΠΟΡΟΥΣ ΝΑ ΑΣΥΔΩΤΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΕΝΤΟΠΙΩΝ ΝΑ ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΣΕ ΞΩΚΟΙΛΟΥΣ ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΟΥΣ ,ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΤΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΕΣ ….

  ,,,ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΒΕΝΕΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΥΦΑΡΠΑΞΑΝ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΩΝ ΕΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΑ ΧΡΥΣΟΒΟΥΛΑ ΤΗΣ ΓΑΛΗΝΟΤΑΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΒΑΘΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΛΗΓΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΑΙΜΟΡΡΑΓΟΥΝ …

  ΚΑΙ Η ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΓΑΛΗΝΟΤΑΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ Η ΤΟΥΣ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΛΑΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΦΗΚΑΝ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΦΥΛΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΒΙΛΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΙΤΑΛΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ ΣΑΝ ΛΑΦΥΡΑ …ΤΩΝ ΕΝΔΟΞΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΤΗΣ ΓΑΛΗΝΟΤΑΤΗΣ ..ΑΧΧΧ !!!…

  *…οσο για σας κ.Γιατρα περαστικά σας … ελπίζω ….για την σταση σας να μη φταιει το γεγονός οτι βρεθηκε μια γνωμη που ακυρωνει ολη σας την διαβίου ταξη την μαλλον απροβληματιστη , συντηρητική και πατροπαραδοτη….γιατί αν έτσι συμβαινει δεν θα παρετε τίποτε από τις παρεμβασεις μας …

  …και απλα θα βράσετε μέσα στο απαξιώτικό σας ζουμί το καυσωνικό και ερπετικό ..

  ..αν ομως δεν συμβαίνει ετσι …αν οι λογοι της αντίστασης σας δεν εχουν να κάνουν με την καταγωγή σας ή με τα ειδικά σας συμφέροντα που υποσυνειδητα απειλούνται …τοτε μπορει και να ανοιξει ο οφθαλμος σας προς δημιουργικές οπτικές καποια στιγμή και να προβληματιστειτε γόνιμα ……

  ααααψου ….!!!

  ..αμαν αυτές οι κοκκορομαχίες!!!.. δεν είναι τους ηθους μας και δεν ταιριαζουν σε γυναικες με ευγενη αληθινη καταγωγή και οχι απο εκεινες βέβαια τις ευγενειες που μοιραζουν με χρυσοβουλα οι δηωτες και κατασπαταλητες ,,,γιαυτό δεν θα ενδωσουμε αλλο στην φατριασμένη απαξιωση σας κ.Γιατρά … μασειστε την μονη σας….. και….. καλη σας χώνεψη!!! …

  **με κεφαλαία γράφω επειδή η φόρμα δεν έχει άλλες δυνατότητες επισήμανσης των γραφομένων μας …όσο για τον φασισμό μας …εν συγκρίσει με το δικό σας κ. Γατρά μου ,δημοκρατικό πνευμα .. σε αυτό ας μας κρινουν οι τρίτοι ….

 • @k. Παρσκ.: Η ιστορία δεν διορθώνεται -το παρελθόν δηλαδής που κατά κόρον το ‘κοβαν στα μέτρα τους, μοδιστρούλες της κακιάς ώρας, τα καθεστώτα του εφαρμοσμένου! Δίκιο είχε κείνος ο Ινδός που βλέποντας την Ακρόπολη ‘κει γύρω στο ’35 είπε, “αλοίμονο στους λαούς που ‘χουν ιστορία” κι εγώ θα πρόσθετα: και πιάνονται στη φάκα της και πιασμένοι ‘κεί μέσα -και με απουσία τυριού- την αναμασσούν όπως εσείς!!! Πεντάρα τσακιστή δεν δίνω για την ενετοκρατία, την αγγλοκρατία και όλες τις “κρατίες” που πέρασαν από τούτον τον τόπο. Εδώ δεν μπορούμε να διορθώσουμε την ΔΙΚΙΑ μας βλακεία, των 35 τελευταίων χρόνων, να ψηφίζουμε αυτούς που μας εξαχρείωσαν -κι όχι πως δεν είχαμε ροπή στην εξαχρείωση της συλλογικής ενοχής… αλλ’ απλώς μας τσαντίζει που ΤΩΡΑ θα ξεράσουμε ΟΛΗ την προοδευτικότητα και εις μετρητόν! Ξεκολλήστε από τους Ενετούς, ΟΛΟΥΣ τους άγιους και τους συμπαραστατούντες κόντηδες. Ήταν σ’ άλλες εποχές. Ξεκολλήστε επίσης κι από την εκτός εποχής “καταπίεση” του θυλικού γένους. Καλά την έχουμε με την πίτα και τον σκύλο υπό μάλης και κείνο που μας βλάπτει είναι πως δεν μπορούμε, προς το παρόν, να χειριστούμε ΣΩΣΤΑ αυτά τα δυο! Ξεσαλώσαμε και περιορίσαμε την νεοαποκτηθήσε ισότητα από αφαλό και κάτω…
  Σας λέω πως αυτή η μπογιά της κουλτουριάρας -θα έλεγε νεαρής κουλτουριάρας γιατί αλλοιώς δεν δικαιολογείται το νεοφώτιστο ιεραποστολικό σας- κάθε άλλο παρά είναι στα ΣΥΝ σας! Άϊντε και όσο τούβλα αμορφωσιάς και να ‘μαστε κάπου στην επιφάνειά μας έχουμε και λίγο μυαλό. Ίχνη…

 • κ. Παρασκευοπουλου μιλάτε για την ενετοκρατία στα επτάνησα, ισως χωρις να την αξιολογήτε μέσα στο ιστορικό πλαίσιο όπου υπήρχε και εξελισόταν. Ας μην ξεχνούμε ότι στα σημεία της νεωτέρας Ελλάδας ‘όπου υπήρξε κάτι σαν αναγέννηση των γραμμάτων και των τεχνών με την ένοια της ιταλικής τότε πραγματικότητας ήταν αυτά τα οποία ήταν κάτω απο τους ενετούς όπως τα επτάνησα και η Κρήτη. Μάλιστα στην Κρήτη δημιουργήθηκε ένα έντονος πολιτιστικ΄πος πυρήνας καθως τα βυζαντινα γράμματα και τέχνες μπολιαζόντουσαν με την Δυση και έτσι δημιουργήθηκε η περιόνυμη κρητική σχολή στην ζωγραφική τα ποιήματα του Χορτάση καθώς και το φαινόμενο Δομηνικός Θεοτοκόπουλος. Ετσι λοιπόν τα επτάνησα στην ενετοκρατία ήταν σαν να λέμε το μη χείρον βέλτιστον. Αλλωστε κ. Παρασκευοπούλου γράφοντας για τον λαο δεν γνωρίζετε ότι απο τον μεσαίωνα μέχρι την γαλλική επανάσταση δεν υπήρχε καν σα ένοια πολιτική και πνευματική γενικότερα; Δεν νομίζω ότι ο απλός λαος καταλάβαινε καμμια αλλαγή στην δύσκολη του πραγματικότητα ήται κυβερνίοταν απο τον αυτοκρατορα ήται απο τον σουλτάνο στην Κωνσταντινούπολη ήται απο τον Δόγη στην Βενετία. Αλλωστε αυτο το περιγράφει και ο Παλαμάς στον δωδεκάλογο του γύφτου αν βέβαια τον παραδέχεστε και τον περάσετε απο την επιτροπή σας… Τελος πάντων ασ σοβαρεφτούμαι. Οταν λοιπόν κρίνετε την πολιτική πραγματικότητα του λαού καλό θα ήταν να την εξετάζετε μέσα στο ιστορικό της πλαίσιο. Δεν είναι δόκιμο να εξετάζετε την πραγματικότητα ένος λαού των μεσαιωνικών και μετα χρόνων με κρίτίρια της μετα γαλλικής και βιομηχανικής επανάστασης εποχή. Οταν λοιπόν βγάζετε όλες αυτές τις εφηβικές κουμουνίζουσες άριες ας κοιτάξετε λίγο πιο βαθιά την ιστορική πραγματικότητα και μετά συνέχιστε να τραγουδάτε……..

 • ΚΑΤΑΔΕΙΞΙΣ 3

  …κυριοι μου και συνομιλητές του θέματος ετούτου ,,
  …κατά την γνώμη μας δεν υπαρχει ιστορικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο αν εξεταστει μια στρατοκρατορία , απαλλάσσεται από τα ανομήματα της τα διαπραχθέντα σε βάρος των ανθρώπινων πληθυσμών ή σε βαρος της ίδιας της φυσης και της ζώης εν γενει ..η αξιολογηση από όποιο πλαίσιο και να θεωρηθει είναι από χερι αρνητική και καταδικαστική των ανά τον κοσμο στρατοκρατοριών ,που εξ ορισμού δεν είναι τιποτε άλλο παρα η δυναστική και εκβιαστική έκφραση των ανταγωνιστικών και σκοτεινων υπερφίαλων αναγκών των ελλόγων πλασματων …

  …τώρα,, η όποια πολιτισμική ακμάδα και ώσμωση πνευματική νομίζουμε ότι παρατηρείται εν καιρώ στρατοκρατορικών διεισδύσεων είναι περισσότερο μια θυμαπάτη που καταλαμβάνει συνήθως τους μελετητές ιστοριολόγους και κοινωνιολόγους …οταν αυτοί κατά βαθος είναι πνευματικά δεσμευμένοι με καποιο τρόπο και εθελοτυφλούν στις αναλυσεις τους ,προκειμένου να μην δυσαρεστήσουν με αυτές πρόσωπα και ομάδες που θίγονται άμεσα από την καταδειξη των συμφορων που φερουν από την φυση τους οι κάθε λογης στρατοκρατοριες , ξεκινώντας από πολύ τις πολύ παλιες μέχρι τις νεώτερες και συγχρονες…
  (πχ ασσυριακή , αιγυπτιακή , περσική, αθηναική , σπαρτιατική , μακεδονική, ρωμαική – βυζαντινή , φραγκο- βενετική ,τουρκική , γερμανική , αγγλική ,σοβιετική , αμερικάνικη,,, για τον καθ’ήμας δυτικό κόσμο)

  ….γιατι τοσο από την άποψη γενικά της διακοινωνικής σύμμιξης αλλα και ειδικότερα της πνευματικής σύμμιξης αυτό που προκύπτει ως αποτέλεσμα είναι ένα αμαγαλμα από συγκρουομενεςκαι αλληλοσπαραζόμενες τασεις , με τις κυρίαρχες και επιβεβλημενες μέσω των όπλων και της βίας να δεσποζουν και να καταπνιγουν τις ασθενεστερες και υποκείμενες στην εκβιαστική επιβολή ….τα κοινωνικα συσσωματωματα που δημιουργουνται με τετοιες διεισδυσεις πολιτισμικα οπισθοδρομουν χανοντας την οποια κοινωνικη ακμάδα και συνοχη τους …
  …. εντος τους δημιουργουνται οι προυποθεσεις διευρυνσης των χασματων αναμεσα στις κοινωνικές ταξεις , οι προυποθεσεις της διαβιώτικης εξαθλιωσης και αρα της κοινωνικης εκπτωσης, υποβαθμισης και διαβρωσης των εντόπιων πληθυσμων που δεχονται τις επιδράσεις της στρατοκρατοριας ..,,
  …..ο ασφυκτικος και εκποιητικος- αφαιμακτικός ελεγχος των οικονομικών δραστηριοτήτων, οι εξουθενωτικές δυσβάσταχτες φορολογησεις , η εκβιαστικές απαλλοτριώσεις γης και άλλων περιουσιακών στοιχείων ,οι αιχμαλωσίες πολέμου κι η επαγώμενη από όλες αυτές τις διεργασίες δουλοποίηση των κατεκτημενων πληθυσμών δρουν αντιπροοδευτικά ,αποσαθρωτικά και διασπαστικά μεσα στα προκυπτοντα κοινωνικά συσσωματώματα …
  ….με καμμια μα καμμια δηθεν πνευματική ακμάδα και ωσμωση από αυτές που εγκαθιστανται σαν ιδεες -φαντασματα αποπλανευτικά στα κεφαλια των λογίων ,δεν μπορει να αντισταθμιστεί η κραυγαλέα κοινωνική παρακμή με την οποια συνδεονται ολες οι ιστορικα καταγεγραμμένες ανα τον κόσμο στρατοκρατορίες …

  …το κοινωνικο χαος στο οποίο καταδικάζονται οι κατεπνιγμενοι και καταπονημενοι από στρατοκρατορική επιβολή πληθυσμοί είναι αδυσωπητο , και δεν υπάρχει αντίβαρο δηθεν πολιτισμικης αναπτυξης και ακμάδας με το οποιο να μπορει να αντισταθμιστει και να παραγραφει…

  ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ

  (πχ αγγλοαμερικάνικη ) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟΥ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ

  ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ

  ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΟΔΟ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ

  ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΟΝΟΥ …ΟΣΟΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΜΙΛΟΥΝ

  Η ΔΡΟΥΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΜΕΝΩΝ Η ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ

  ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΟΡΙΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΧΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ

  ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΩΣ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ………….

 • Κυρια Παρασκευοπούλου δεν μπορούμε να συνενοηθούμε…Πιστεύετε ότι εγω θεωρω την αγγλική των ρωσική την αμερικανική υπερδύναμη ως φίλη των λαών; Δεν μπορείτε να διαχωρίσετε μέσα στο μυαλουδάκι σας την ιστορία του πνεύματος και την πολιτική ιστορία; Για να καταλάβετε τα λεγομενα μου διαβάστε τον Μαρξιστη Hobsbawm ιδαιτερα την εποχή των επαναστάσεων την εποχή του κεφαλαίου και την εποχή των αυτοκρατορίων ιδαίτερα το τελευταίο για να καταλάβετε τι θα πει πολιτική σκέψη και πως διαμορφωνεται σε σχεση με την κοινωνιολογική εξέλιξη. Ε

 • @κ. Βίτσο: Εσείς ξεκινήσατε να “καυτηριάσετε” την αλήστου μνήμης προοδευτικότητα του Τσακνή και του Μαχαιρίτσα…! Το περιμένατε το μαλλιοτράβηγμα που ακολούθησε;; Πάντως τον κ. -πώς τον λέγαν εκείνο τον εξαφανισμένο κύριο;;- δεν τον φτάνετε. 125 σχόλια!!! Θυμάστε; εκεί γύρω στα τέλη του ’08; Ωραίες παλιές εποχές -και γιατί οι παλιές εποχές να είναι πάντα ωραίες; Μπας κι επειδής δεν έχουμε αυτόπτες συνμάρτυρες;

 • Είστε ωραίοι όλοι και όλες.
  Συμφωνώ στα σημεία αλλά διαφωνώ στην ουσία.
  Η ενετοκρατία μπορεί να ήταν ένας τύπος στρατοκρατίας αλλά η οθωμανική τυραννία ήταν πολύ χειρότερη εξουσία.
  Η πρώτη έφερε την οικονομική υποδούλωση και εξάρτηση στον λαό του Βυζαντίου αλλά η δεύτερη τον κατάστρεψε, τον εκμηδένισε, του άλλαξε την πίστη με όλη την έννοια της έκφρασης.

  Όσο για την έννοια του Ελληνικού έθνους μπορεί να μην υπήρχε με τα γεωγραφικά όρια αλλά περισσότερο με θρησκευτικά ή γλωσσικά αλλά είναι βέβαιο ότι ο πληθυσμός της Ζακύνθου θα προτιμούσε να ηγείται από ένα Βυζαντινό αυτοκράτορα παρά ένα Ενετό ευγενή και θα διάλεγε τον δέυτερο από ένα πασά Ή Σουλτάνο.

  Τα γιατί είναι πολλά αλλά τα πιο σημαντικά είναι ότι στις δυό πρώτες περιπτώσεις υπήρχαν τουλάχιστον νόμοι που έδιναν κάποια σημασία στην ανθρώπινη ζωή ενώ κάτω από την Οθωμανική κυριαρχία που ήταν τυραννία η ανθρώπινη ζωή του υπόδουλου δεν είχε αξία. Η τιμωρία δεν ήταν ατομική και σε ανθρώπινο μέτρο αλλά ομαδική και με σκοπό την τρομοκρατία των σκλάβων Χριστιανών.

  Όσο για την ποιότητα του Σολωμού σαν άνθρωπο δεν λέμε ότι ήταν Άγιος μα ούτε ο Πικασό και άλλοι “άνθρωποι της Τέχνης” ήταν.

  Ό Μάριος είναι σωστός για την μίξη του Ενετικού και Ελληνικού/Βυζαντινού πολιτισμού και Τέχνης στα Επτάνησα και την Κρήτη.
  Συνήθως όταν ο ένας δεν πνίγει τον άλλο το αποτέλεσμα είναι θαυμάσιο.
  Δυστυχώς δεν μπορώ να πω το ίδιο για τον Οθωμανικό ίσως γιατί δεν υπήρχε εκεί ένας ώριμος πολιτισμός να μίξει αλλά ένα συνοθύλευμα αντιγραφής άλλων πολιτισμών βασισμένο σε υπόδουλους εκφραστές των, όπως Έλληνες, Αρμένιους, Αιγύπτιους, Πέρσες, Λιβανέζους κτλ.
  Σε λαούς που ζουν νομαδικά και με σκοπό την γρήγορη αρπαγή και λεηλασία η ανάπτυξη πολιτισμικής δραστηριότητας είναι σχεδόν ακατόρθωτη και πολύ μικρή.

 • ΚΑΤΑΔΕΙΞΙΣ 4

  AΓΑΠHTOI MOY ,,ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΣΗ ,,,ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥ ΔΥΝΑΣΤΗ..ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΣΤΕΙΕΣ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ ΚΑΙ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗΣ …ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΦΡΑΓΚΟΚΡΑΤΙΑΣ -ΒΕΝΕΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΣΧΗΜΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΛΟΓΙΩΝ ΦΑΝΤΑΣΙΩΤΙΚΟ ,ΚΑΤ’ΌΥΣΙΑΝ ..

  …ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΙΩΝΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΙΩΝΕΣ …ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ, ΦΑΤΡΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ , ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΜΙΞΕΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ,ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΠΟΡΩΝ ,ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ,ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΚΤΛ ΚΤΛ …

  ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΣΑΝ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ?? ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΚΙΣΤΟΣ ΔΥΝΑΣΤΗΣ ..ΜΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?? …Η ΔΥΝΑΣΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ …ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΚΟ, ΚΑΤΑΡΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΟΡΑ….

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ ΑΛΩΘΗΚΕ Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ (απο τα μεσα και απο τα εξω )ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΡΑΓΚΟΥΣ ΔΙΑΠΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΧΙΛΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΠΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ….
  ΕΠΙΣΗΣ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΟΥΚ ΟΛΙΓΟΙ ΕΚΠΤΩΤΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΜΟΝΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΤΟΠΑΡΧΕΣ ΚΑΤΕΦΕΥΓΑΝ ΣΤΙΣ ΑΥΛΕΣ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΗΓΕΜΟΝΩΝ Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΜΗΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑ Η ΝΑ ΣΤΕΡΕΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥΣ ?? ..
  ….ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΠΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΨΙΝ ΜΑΣ ,, ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΣΤΙΚΕΣ ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ,ΤΩΝ ΚΟΜΝΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ( των τελευταίων δυναστειών πριν την πτωση της Βασιλεύουσας το 1204 στα χέρια των Φραγκων ) ,,,ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ , ΟΙ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ, ΤΑ ΦΟΝΙΚΑ ,ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΗΓΕΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΕΣ ,ΟΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ,ΟΙ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΤΕΛΩΝ, Η ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ,Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΜΑΡΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ , Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ , ΓΕΝΙΚΑ , ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΑΝ ΕΝΑ ΚΛΙΜΑ ΟΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΚΑΙ ΦΘΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ..ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΑΙΤΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ ΜΑΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ..ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΕΝ ΤΗ ΓΕΝΝΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗΣ ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ … ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ..ΤΕΛΙΚΑ ΑΛΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΙΜΟΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ..ΤΗΝ ΒΕΝΕΤΟΚΡΑΤΙΑ- ΦΡΑΓΚΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ ..

  ΖΩΗ ΣΕ ΛΟΓΟΥ ΜΑΣ!!

  ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΣΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ “ΚΡΑΤΟΡΙΕΣ” ΤΙΣ ΣΥΦΟΡΙΑΣΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ..

  ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΥ ΤΗΝ ΝΕΟΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ..
  ΚΑΙ ΑΛΙΜΟΝΟ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΥΠΟΥΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΡΡΗΤΕΣ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΜΑΣΚΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΘΕΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ,ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ,,,ΑΛΙΜΟΝΟ ,,,!!!

  ΑΓΑΠΗΤΟΙ “ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ” ΜΟΥ,,, ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΔΕΣ ΜΟΥ,,
  ΓΟΝΥΠΕΤΕΙΣ ΤΩΝ ΦΑΥΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΗ ΜΕΝΕΤΕ!!!

 • Θα έπρεπε να είναι σαφές ότι είναι αδύνατον να κρίνουμε τα ιστορικά γεγονότα του 1300 με τα δεδομένα και τη σκέψη του σήμερα. Μόνο αστοιχείωτοι μπορεί να το κάνουν αυτό, που συνηθίζουν να κάνουν τους ξύπνιους σε πιο αστοιχείωτους από τους ίδιους!
  Τι λέτε κυρία μου; Ήταν οι έλληνες των Επτανήσων μέσα στην καλή χαρά, τη δημοκρατία και την ευτυχία και ήλθαν οι Βενετσιάνοι οι κακοί δυνάστες και τους έκαναν τη ζωή κόλαση;
  Ποιοί έλληνες; Τα νησιά είχαν αποδεκατισθεί από την πειρατεία και μόνο στα ορεινά χωριά των επτανήσων υπήρχαν κάποιοι κάτοικοι. Ούτε που τα καταδέχθηκαν αυτά τα χωριά οι Ενετοί! Βάσεις πολεμικές και εμπορικές ήθελαν και για αυτό εποίκισαν εκ νέου τα νησιά εκταθιστώντας το τότε πολιτικό σύστημα της Ευρώπης, τη φεουδαρχία. Εγκατέστησαν δηλαδή φεουδάρχες και πόπολο!
  Ποιά ελευθερία των ντόπιων στέρησαν; Και τους βυζαντινούς όταν είχαν πάλι τιμαριωτικό σύστημα είχαν! Δεν τα ήξεραν τα άλλα! Δεν τα ήξερε ο άνθρωπος! Μετά προέκυψαν;
  Για πλάκα, κυρία μου, νομίζετε πως έγινε η Γαλλική Επανάσταση; Γέννημα της κοινωνίας ήταν, και όλα όσα πρέσβευε ήταν πρωτοφανή, καινούργια! Όμως αυτή έγινε 500 χρόνια μετά!
  Πηδάτε τους αιώνες -κυριλεκτικά και μεταφορικά- με πολύ μεγάλη ευκολία. Στο μυαλό σας έχετε την ιστορία της Ανθρωπότητας σαν να έγινε μέσα σε μια μέρα!
  Καλά τα Κλασσικά Εικονογραφημένα ως πηγή ιστορικής πληροφόρησης, αλλά ανοίξτε και κανένα σοβαρότερο βιβλίο. Ή τουλάχιστον μιλείστε για εκείνα που ξέρετε. Γράψτε μας κανένα στιχάκι και αφήστε την ιστορία στην ησυχία της. Γελοιοποιείστε, δεν το καταλαβαίνετε;

 • KΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΟΝ 1
  …κυριε Αστρερία μου …λοιπόν για σημερα δεν θα ξαναδημοσιευσω αναλυση για τα πανηγυρια…………θα αρκεστω εις απαντησιν της εντελεχους δικής σας αναλυσεως στην αναδημοσιευση ενος ποιήματος από το Αρχειο του Ομιλου μας …σας το αφιερώνω εις το ονομα της επικοινωνιας μας ,,,

  <>

  ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΑΝΟΙΞΗ
  ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ… ΚΛΕΙΣΑΝ
  ΟΙ ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΙΣΑΝ
  ΚΙ ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ ΜΑΥΡΙΣΑΝ….

  ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ
  ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ
  ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΒΑΡΙΑ
  ΤΟΥΣ ΚΑΥΣΩΝΕΣ ΤΥΛΙΓΟΥΝ …

  ΜΥΡΟΒΟΛΟΥΝΕ ΟΙ ΑΥΛΕΣ
  ΠΑΛΟΥΚΟΚΑΥΤΗ ΜΑΡΤΗ
  ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ ΜΥΡΗΣΕ
  ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΣΙΑ ΠΑΡΤΥ…

  ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΕ
  ΝΕΑ ΦΟΥΡΝΙΑ ΖΥΓΩΝΕΙ
  ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΤΟ ΑΛΑΛΟΥΜ
  ΜΕ ΔΑΦΝΕΣ ΣΤΕΦΑΝΩΝΕΙ …

  ΓΛΕΝΤΙΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ
  ΞΕΣΠΑΝΕ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ
  ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΡΙΕΨΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ
  Η ΝΥΦΗ …ΤΟΥ ΤΑ <>………………………………

  (…από την συλλογή <>)

 • …ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΙΤΛΟΦΟΡΕΙΤΑΙ
  “ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΤΟ ΑΛΑΛΟΥΜ ” ΑΝΗΚΙ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΣ “ΓΑΙΔΟΥΡΟΠΑΝΤΡΟΛΟΗΜΑΤΑ ” ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΦΥΨΗΛΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘ΄ΗΜΑΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ …κι ειναι της γραφουσας δηλαδή δικό μου…

  ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕTΡΑΣΤΙΧΟ ΛΕΕΙ :
  ====================

  ΓΛΕΝΤΙΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ

  ΞΕΣΠΑΝΕ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ

  ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΡΙΕΨΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ

  Η ΝΥΦΗ ΤΟΥ ΤΑ “XΩNEI”………………………………

 • @k. κ. Παρσκ.: Βλέπω πως, εκτός απ’ τις ανιστόρητες μελέτες, τα καταφέρνετε καλλίτερα στην ποίηση! Άντε ασχοληθείτε κι έχουμε καιρό να δούμε στη χώρα; Νομπελ…
  Και σεις οι υπόλοιποι: Κόφτε το!! Δεν κολλά τίποτα! Δεν το βλέπετε;;;

 • @ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ: Τουλάχιστον είστε συνεπής στο ότι είστε παντελώς ανιστόρητη! Τόσο πολύ συνεπής, που μέχρι και το τελευταίο ποιηματάκι σας αναφέρεται στην Πρωτοχρονιά, Ιούνιο μήνα!

 • ΚΑΤΑΔΕΙΞΙΣ 4
  ..ο μισογκρεμισμένος λόφος του Καστρου ..ειναι το πρωτο που θα συναντήσειαπό μακρύα ο επισκεπτης καθως πλησιάζει με το φερυ τη Ζακυνθο ..και τα υποσημαινόμενα αυτης της πρώτης θέασης …ειναι τι άλλο ..οτι εδω σε αυτή τη νησο η μνημη ειναι τραγικα και καταστροφικα θαμμενη …βεβαια για να παρει το μηνυμα ο επισκεπτης θα πρεπει να βρισκεται σε επαφή με τα σωψυχά του,, αλλιως το βλεμμα του θα απορροφήσει το καμπαναρίο του περιώνυμου Ναού του Αγίου …και το Santa Marina …

 • @κ. Παρσκ.: Σ’ όλες τις αρχαιότητες “η μνήμη είναι τραγικά και καταστροφικά θαμμένη”. Βέβαια για το καταστροφικά θα ‘χαν ένσταση ΟΛΟΙ οι μέτοχοι της εταιρείας: “Τυμβωρύχοι Ανώνυμοι” ή εκείνης των “Αρχαιοκάπηλοι Ενωμένοι”…

 • ΚΑΤΑΔΕΙΞΙΣ 5

  ……….ναι αλλα σε λιγες αρχαιοτητες υπαρχει ένα ολοκληρο μισογκρεμισμένο βουνό να καταδεικνύει την καταστροφη…ελα το καλοκαιρακι και δες μονος σου …
  παει να πει οτι ΤΟ ΚΑΤΑΓΚΡΕΜΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΘΑΜΜΕΝΟ ΕΔΩ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑΣ …ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΑΠΟΨΗ…

  ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΑΜΜΕΝΗ ΒΟΜΒΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΣΦΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΓΝΩΣΗΣ…ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΙΓΑΝ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΙ ΤΡΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ..ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΒΕΝΕΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΝ ΠΑΠΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ….

  ΟΙ ΒΕΝΕΤΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΛΟΙ ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΑΡΠΑΓΕΣ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΟΡΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΩΝ ..ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΕΤΙΘΕΝΤΟ ΘΕΜΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ
  ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΓΟΗΤΡΟΥ ΑΝΑΘΕΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ …

  ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΩΤΕΣ ΟΙ ΒΕΝΕΤΟΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ..ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΣΥΝΩΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΟΝΚΛΑΒΙΟΥ ΤΩΝ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΠΟΡΡΗΤΩΣ ΤΟ “ΙΕΡΟ” ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΑΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ………..(λεγεται οτι υπαρχει υλικό με επιστολες μεταξυ αξιωματουχων της Γαληνοτατης , καρδιναλίων κι επισκοπων κτλ που καταμαρτυρουν την απορρητη αυτή πολιτική πολιτισμικης καταστροφης και κλοπης των αρχαιολογικων μνημειων -μαρτυριών από τα Επτανησα και άλλες περιοχές του Ελλαδικου Χώρου και μεταφορας τους στην ιταλικη χερσονησο και μαλιστα σε ειδικές κρυπτες )…

  αχχχχ!!!!!!!αλλα να που το φυσικο τοπίο αποκτησε λαλια …και ολα ετοιμάζονται να βγουν στη φόρα….

  Η ΜΝΗΜΗ ΑΝΑΚΙΝΗΘΗ …ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΡΧΗ !!!

 • @όλους: η κυρία Κ.Π. (ή κύριος;;) έκοψε την άλυσο. Ελπίζω να μην την πάρει κανείς στα σοβαρά και της ζητήσει να παραθέσει τις “ιστοριολογικές”(!!) της πηγές. Ενεργεί και ως agent provocateur η … “ποπολάρα”. Αλήθεια, ποιούς νομίζει ότι απειλεί ή προκαλεί; Δεν είναι αυτή που αποκάλεσε τον Σολωμό “ψευδεπίγραφο ποιητή” και τον Άγιο Διονύσιο συνεργό στη δολοφονία του αδελφού του; Να την χαιρόμαστε Ζακύνθιοι!!

 • Σώπα μωρέ έσπερε, πώς κάνεις έτσι; Η κακομοίρα επέταξε την καπιστράνα!!! Η πρώτη ή η τελευταία; Τώρα βέβαια μπορεί και να είναι πουθενά κουμανταδόρα, έτσι που καταντήσαμε… Ποίος ξέρει…

 • ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 1

  ….ΟΥΤΕ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΚΔΙΚΟΥΜΑΣΤΕ …ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΠΟΖΗΤΟΥΜΕ ,,ΚΑΙ ΑΝΑΣΚΑΛΕΜΑ ΤΗΣ ΠΝΙΓΜΕΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ …αν σας λεει κατι αυτο…

  …παντως αποβλεπουμε μακροπροθεσμα να διεκδικησουμε προσβαση αμεση στα ιστορικα διοικητικα αρχεια της παλαι ποτε Γαληνοτατης …προς ιστορικη μελετη και αναδιφυση …με σκοπο να εγειρουμε ενωπιων της Δυτικης Ευρωπης γενικα Μεγα Ζητημα απο μεριας Διανοουμενων …κι οποιος θελει προσυπογραφει ,,, αποζημιωσης για ιστορικα και πολιτισμικα πληγματα που καταρρακωσαν και απογυμνωσαν απο ΚΡΙΣΙΜΑ αρχαιολογικα και γραμματολογικα κειμηλια και μαρτυριες τον Ελλαδικο Χώρο …

  ΑΠΛΑ ΖΗΤΑΜΕ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ 5 ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΖΗΤΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ, ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΗΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΕΡΗΜΗΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΤΑ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΠΙΣΩ …ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ
  ΙΤΑΛΩΝ ,ΓΕΡΜΑΝΩΝ ,ΓΑΛΛΩΝ, ΑΓΓΛΩΝ ΚΤΛ,ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΥΔΩΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΙΚΕΣ ΗΓΕΜΟΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΟΥΣ ΜΕΤΑΜΕΛΕΙΑΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ …

  ΚΑΙ ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΟΥΝ ΜΕ ΡΕΥΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ …

  ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΚΥΡΙΟΙ ΜΟΥ ,,ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΣΑΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΕΥΟΝΤΑ ΣΕΝΤΟΥΚΙΑ ΣΑΣ ….ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ..ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΠΙΣΩ!!!!!!!!!!ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΘΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ …………

  ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΑΜΕΣΩΣ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΦΡΑΓΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΚΡΙΣΙΜΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ…..

  ΕΡΡΩΣΘΕ …Αναρχοντες μου !!!

 • @ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ: Το Μπύρονααααααααααααααα

 • @κ. Τζαντιώτης, με το: “Το Μπύρονααααααα” που βρήκατε πως ξέχασε η κ. Κ. Παρσκ. -και εύγε σας που νταγιαντάτε να την διαβάζετε ως τώρα, και να βρίσκετε και τις ιστορικές παραλήψεις της επί πλέον, και σεις να το γραφο-λέτε αυτό το “Το Μπύρονααααα” όπως κείνη η ζουγραφιά που κλάπηκε από το μουσείο τση Στοκχόλμης αλλά ο κλέφτης δεν την άντεξε και την γύρισε πίσω για να πληρώνουμε εισητήριο για να ψυχοπλακωνόμαστε τουριστικά μήπως εννοείτε τον μακαρίτη λόρδο με τσι ειδικές προτίμησες…;;

 • @perldion: Δεν κατάλαβα ακριβώς τι γράφετε. Προσχωρήσατε στην Λογοτεχνική Σχολή της κας Κατίνας Παρ.
  Το “Το Μπύροναααααααα” αδυνατώ να σας το ερμηνεύσω. Είναι κάτι απόλυτα ζακυθινό. Με δύο λόγια είναι ένα επιφώνημα που οι ζακυθινοί φωνάζουν σε κάποιους συμπολίτες τους. Σε πολύ ειδικές κατηγορίες συμπολιτών τους όμως.

 • @κ. Τζαντ.: Ζακυνθινή με φύλαξε ο θεός και δεν είμαι αλλά, κι επειδή αδυνατώ να διαβάσω ως το τέλος σχόλιο της κ. Κ. Παρσκ., θεώρησα πως εσείς διαβάσατε ΟΛΟ το κατεβατό και πως το “Μπυροναααααααα” ήταν υπενθυμιτική κραυγή απελπισίας και μ’ αυτή εννοούσατε τον λόρδο Βύρωνα -που ίσως παράλειψε να του σούρει τα ιστορικά της η πάρα πάνω κυρία. Αυτά παθαίνεις κάποιος με πατικωμένες -και ελλειπείς- ιστορικές γνώσεις… και ΠΟΥ επί πλέον ΔΕΝ είναι Ζακυνθινός!! Και, για να ‘χουμε καλό ρώτημα, δεν έχετε δει -τουλάχιστον- στο καντράν της T.V. σας εκείνη την ζωγραφιά που λέγονταν “κραυγή”;; Ό,τι κραυγή… Εχτός ευχαρίστησης για να συνεννοούμαστε! Η γραπτή δική σας κραυγή έχει σχέση με την μπύρα Fix που εχάτως έθεσαν εις κυκλοφορίαν;;;

 • Άντε κ. Βίτσο και με λίγες, ακόμα, ιστορικές άγνοιες (μπορεί και άνιες) θα τα καταφέρετε να φτάσετε στα 125 σχόλια -θα σας σύμφερε περισσότερο να κάνετε γεννέθλια σε κείνον τον αριθμό αλλά…; (Το άνιες έτσι γράφεται;; γιατί να νομίζω πως θέλε οι;; Είδατε που, δωσ’ του, και μακραίνω το volume εεε;;; Κάτι θα πρέπει να μου χρωστάτε γι’ αυτό!!)

 • @perldion: Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τα σουρεαλιστικά σας. Για να καταλάβετε εσείς την δημόσια ζακυθινή ιαχή “Το μπίρονααααααααααα” στο πέρασμα κάποιου, σας λέω πως την ακολουθεί η εξής: “Ας του ‘ρχεταιιιιιιιιιιι”. Στην περίπτωση της κ. Κατίνας Παρ. “Ας τση ‘ρχεταιιιιιιιιιιιι”, επειδή υποθέτουμε πως είναι θηλυκό.

 • ΚΑΤΑΔΕΙΞΙΣ 6

  H ΦΡΑΓΚΟΚΡΑΤΙΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ..
  .Η ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ ..ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ Η ΠΑΡΑΔΟΥΛΕΥΤΡΑ ΤΩΝ ΦΡΑΓΚΩΝ …ΕΚΑΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΟΣΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΙ ΜΑΣ ΦΡΑΓΚΟΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΓΟΗΤΡΟΥ..ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ …
  Η ΦΡΑΓΚΟΚΡΑΤΙΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑΣ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΙΚΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΣΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΟΥ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ …ΚΑΙ ΑΡΑ ΤΟ ΑΡΜΑ ΤΗΣ ΕΦ΄ ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ….ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ ΕΓΙΝΕ ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΙΟΡΑΤΗ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ , ΥΠΟΥΛΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ …

  ΕΙΜΑΣΤΕ 1000 ΣΧΕΔΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΩΝ ΖΥΓΟ ΜΙΑΣ ΣΥΝΟΜΩΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΜΥΖΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΣΩΝ …ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΡΩΜΑΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ..ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΡΙΑ …ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΕΤΟΙΟ ΥΠΕΡΚΡΑΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ …ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΙΠΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ …

  ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ,,,,,,,ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΑ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΗ ΜΑΣ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ….ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΜΑΣ ΖΩΗΣ ….

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΑΣ ΨΕΥΔΟΑΝΤΙΛΗΨΗΣ …

 • @Τζαντιώντης: Πάλι δεν κατάλαβα! ΤΙ πρέπει να ‘χει κάνει ή σε ΤΙ κατάσταση -μέσα έξω- πρέπει ‘να ‘ναι ο Τζαντιώτης/ισσα για να του το φωνάξετε;;;
  Υ.Γ. Καταλαβαίνω την ζοχάδα σας. Τίποτα δεν μ’ εκνευρίζει περισσότερο από τού να μού απαιτεί ο ακροατής, στην περίπτωσή σας αναγνώστης(εγώ), να του εξηγήσω ΓΙΑΤΙ και ΠΟΥ γελάνε με τ’ ανέκδοτο που μόλις τέλειωσα, μετά βίας γλιτώνει τον φούσκο. Αλλά φάσκελο…;;

  @κ. κ. Παρσκ.: Τα ιστορικά που ξέρω μου αρκούν για να πορέψω ΟΛΟ τον δρόμο που με πάει στη δύση της ανυπαρξίας μου.-

 • @Όλους: Κάτι που εσχάτως, και κατόπιν ενδελεχούς μελέτης του τίτλου του άρθρου του κ. Βίτσου, μου ‘φεξε: Καλέ το ΙΔΙΟ δεν είναι, ή μάλλον το ένα προϋποθέτει τ’ άλλο, “Μνήμη ψαριού και σιγή ιχθύος”;; (κ. Βίτσο σας έπιασα αδιάβαστο και μένετε στην ίδια τάξη!! -μάλλον πάμε για άλλα τόσα σχόλια…)

 • ΑΝΑΔΕΙΞΙΣ 1

  ΟΟΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ,ΑΓΑΠΗΤΕ PERLY…..ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ΑΛΛΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΙΩΠΗΜΕΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΦΑΝΤΙΝΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ..

  ..ΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΤΕΘΗ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΝ KAI ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ KYΡIO ΜΕΤΩΠΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΟΝΤΑ ΤΟΠΟ…

  “”ΑΛΛΟ ΜΝΗΜΗ ΛΟΙΠΟΝ ΨΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ””

  ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ …ΣΚΟΠΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΤΟ 2011 ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΩΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥΤΟ …..ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΙΣΙΜΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΠΟΥ ΑΡΧΙΚΑ ΕΤΕΘΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ…
  ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗ ΑΝ ΔΕΧΤΕΙ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΜΕ ,,ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ….Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ …
  ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΩΠΑ ΜΙΚΡΑ ΣΕ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΥΤΟΥ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΠΟ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΟΥΚ ΟΛΙΓΩΝ ΕΥΣΗΜΩΝ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΩΝ…

  ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΛΑΔΑΚΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ..ΝΑ ΔΙΕΓΕΙΡΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΞΑΨΟΥΜΕ ΘΥΜΟΥΣ, ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΕΣ ..ΝΑ ΥΠΟΨΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΚΟΥΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΛΛΟΥΜΕ ΘΕΣΦΑΤΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΑ ΗΘΗ, ΕΘΙΜΑ ,ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ …

  ΕΙΔΟΜΕΝ !!!………….

  ΘΕΟΥ – ΙΕΡΟΔΙΑΒΟΛΟΥ ΘΕΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΟΣ …

  ΕΝΝΟΟΥΝΤΕΣ ΘΕΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΕΡΙΒΡΟΜΟΥ ΥΠΕΡΤΑΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΛΟΝΗΣΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ …

  ΗΜΕΙΣ ΜΑΙΝΑΔΕΣ ΥΠΑΓΩΓΕΙΣ ΤΟΥ,,
  ΘΕΡΜΗ ΤΗ ΠΙΣΤΗ ΠΑΡΑΛΗΡΟΥΝΤΕΣ ΤΩ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ!!!

 • @ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ : Ψυχίατρους στην Ζάκυνθο δεν έχει;

 • ΣΧΟΛΙΟ 1…

  ..σχετικα με τον τροπο που διαμορφωνεται η αγελαια συνειδηση θυματα της οποίας ειναι και οι διανοουμενοι …κοιταχτε το παρακατω βιντεο που περιγραφει ενα πειραμα ομαδικης υποβολής …μελετηστε το και ρωτηστε το κτηνιατροσ ας για οτι δεν καταλαβατε….αυτος θα σας δωσει την καταλληλη αμπουλα ….για τους ψύλλους που μπηκαν στα αυτια σας…

  http://www.schizas.com/site3/el/peirama-symmorfosis.html

 • @Πoλυσχιδίδου Γωγώ: Δεν μας λέτε, καλύτερα, το δικό σας κτηνίατρο να πάμε συστημένοι; Εκτός κι αν είναι ο ίδιος με της κ. Παρασκευοπούλου Κατερίνας, οπότε ας τον αφήσουμε. Δεν φαίνεται να κάνει δουλειά!

  Υγ. Ε, σε τι ηλεκτρονική διεύθυνση θα μας παραπέμπατε, αν όχι “Σχίζας”;

 • ΚΑΤΑΔΕΙΞΙΣ 5

  ..αλλα πεστε μοι χρυσοι μου ανθρωποι ..τι ειναι πιο αρρωστημενο και παρανοικο??
  να παραληρει λατρευοντας κανεις το πνευμα μιας αρχαιας θεοτητας ..ή μηπως να προσκυναει το ταλαιπωρο και απανθρακωμενο σκηνωμα ενος υποτιθεμενου αγίου ( που βεβαια η αγιοτητα του ειναι ενα ζητημα ανοικτο ιστοριολογικά )…δυστυχως οι ανθρωποι συχνα και μαζικα επιδιδονται σε παρανοικες πραξεις ασυνειδητα και τυφλα και μονο το γεγονος οτι το κανουν ομαδικα και με την ανοχη και παροτρυνση κατεστημενων θρησκευτικων φορεων τους απαλλασσει απο την δημοσια κατακραυγη …

  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΦΡΙΚΩΔΕΣ ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ ΚΑΝΕΙς ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΑΠΟΖΗΤΩΝΤΑΣ ΕΥΛΟΓΙΑ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΕΝΟΣ ΣΚΕΥΡΩΜΕΝΟΥ ΚΟΥΦΑΡΙΟΥ …

  …ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΕΙΠΙΟ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΕΙ ΦΩΛΙΑΖΟΥΝ ΑΚΑΘΑΡΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ,, ΑΥΤΑ ΠΟΥ Η ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Η ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΑ …

  ΝΑΙ,, ΝΑΙ,, ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΚΟΥΣΑΤΕ …ΤΟ ΣΚΗΝΩΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΟΛΟ ΠΡΟΣΚΗΝΥΜΑΤΙΚΟ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΦΩΛΕΑ ΔΑΙΜΟΝΙΚΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ ΒΡΩΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΚΟΤΙΣΜΕΝΩΝ…ΚΑΙ Η ΔΗΘΕΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΛΟΥΖΕΙ Ο “”ΑΓΙΟΣ”” ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ …ΚΑΘΕ ΑΥΓΟΥΣΤΟ.. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΣΚΙΑ ΒΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΥΣΩΝΙΚΗ …ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΥΚ ΟΛΙΓΟΙ ΖΑΚΙΝΘΥΝΟΙ ΠΡΟΣΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΛΟΝΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ,,ΚΥΡΙΩΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΚΗΝΩΣΕΙ ΕΙΣ ΤΑ ΕΝΤΟΣΘΙΑ ΤΗΣ ΜΙΕΡΗΣ ΚΑΙ ΣΑΠΙΑΣ ΣΑΡΚΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ …
  ΕΡΡΩΣΤΕ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΙ ΜΟΥ ..ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΜΑΚΑΒΡΙΟ ΑΥΤΟ ΣΚΗΝΩΜΑ ΝΑ ΚΑΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΑ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΗ …

  ΓΕΝΝΟΙΤΟ !!!!!!!!

  ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ, ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΥΓΑΤΗΡΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΖΟΥΣΑΣ ΤΕΤΡΑΔΑΣ…ΜΙΕΡΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΟΙΚΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΚΕΥΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΤΟΥΤΟ ΣΚΗΝΩΜΑ …ΕΞΕΛΘΕΤΕ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ …ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΗΣΟΝ
  ΤΑΥΤΗΝ !!!!!!!!

  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΣΚΗΝΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΝΕΚΡΟΛΑΓΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΚΡΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΤΩΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ….ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΕΡΟΦΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ …

  ….ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΗΝΩΜΑΤΑ, ΤΑ ΜΕΛΗ ,ΤΑ ΟΣΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ ,, ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΥΡΑ ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΩΣ ΦΩΛΕΕΣ ΤΡΟΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΕΙΝΩΝ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΙΚΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ …

  …ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΔΕΣΜΙΟ ΚΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟ ΤΟ ΑΔΑΕΣ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΦΑΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΠΑΡΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΛΑΤΡΕΙΑΣ!!!!!!!

 • Πιάστε τηνε! Δέστε τηνε! Δε τηνε βλέπετε που εβουρλίστηκε;
  Να πω πως δεν θέλει τη Μεταφυσική, να καταλάβω αυτά που ισχυρίζεται για τον Άγιο.
  Αλλά ετούτη εδώ, μωρές παιδία, είναι πιο θεούσα κι από θεούσα, με ούλα εφτά που λέει για τα πνεύματα τα κακά!
  Γειά σου Τζάντε μου, που βγάνεις από ούλωνε των ειδών τσι μούρλιες!

 • @κ. Τζαντιώτης: Εεεεπ, STOP!!! Τα υπόλοιπα της αναλφάβητης γιαγιάς μου της Κεφαλλονίτισσας φέρνουν τρελλές γύρες στον τόπο της, πάλαι ποτέ, ανάπαυσης τους!!! Δεν θ’ αφήσω να πάρετε την αποκλειστικότητα απ’ το πανέμορφο νησί της -over my dead body μόνο- και τους μουρλότερους κατοίκους του! Η Κεφαλλονιά βγάζει απ’ ούλες τσι μούρλιες (και περισσότερες απ’ ούλες) και περάστε απ’ τ’ Αργοστόλι προς αξιολόγηση και κατάταξη!!! Μπυρονάααααααααααα… ΠΟΥ θα μου πήγαινε;; Θα το εννοούσα. Κάποτε. Είμαι αργόστροφη επειδής, μισή, Μακεδόνα.

 • ΚΑΤΑΔΕΙΞΙΣ 6

  ΠΕΡΙ ΑΓΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ Α

  …..αλλα πεστε μου βρε καλοί μου ανθρωποι …τι είναι ενας «αγιος» ? ….και δεν χρειαζονται εξειδικευμενες θεολογικες γνωσεις πιστευω για να καταλαβουμε τι είναι η «αγιοτητα».. αγιασμενος είναι εκεινος ο ανθρωπος που μεσολαβει αναμεσα στους ανθρωπους και το θειο…αναμεσα στο κατω και στον ανω κοσμο και γινεται παρακλητος για τις αναγκες μας από κατω προς τα πανω και μεταγωγός πνευματικης δυναμης και φωτός από πανω προς τα κατω …

  …παει να πει συντοπιτες μου ότι το τελευταιο πραγμα που μπορει να αρεσει σε ένα αγιασμενο ανθρωπο και που καθολου δεν εχει αναγκη είναι η τυφλή και μισαλλοδοξη λατρεια και μαλιστα η εμπορευματοποιημενη του ενσαρκου σκαριφηματος που εγκαταλειπει σε αυτόν το κατω κοσμο με την απενσαρκωση και μετασταση του….

  ΛΟΓΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΨΥΧΙΚΑ,,, ΕΝΝΟΩ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΥΨΗΛΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΙΚΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΥΨΗΛΟΤΕΡΩΝ ΤΟΠΩΝ,,
  ΕΝΔΕΔΥΜΕΝΟΣ «ΡΟΥΧΑ» ΥΠΕΡΛΑΜΠΡΑ ΔΙΑΦΑΝΑ , ΑΝΑΛΑΦΡΑ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΑ ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΟΝ ΦΘΑΡΤΟ ΕΝΣΑΡΚΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΕΞΑΡΤΗΤΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΟΥΝ ΩΣΑΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΑ ..ΤΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΑΓΙΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΥΨΗΛΑ ΜΕΤΑΣΤΑΘΕΝ ΠΝΕΥΜΑ ΑΠΕΧΘΑΝΕΤΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΕΚΡΟΛΑΓΝΕΙΑΣ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΕΝΟΥ…

 • @ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ: Αφού δεν πιστεύεις στον Άγιο Διονύσιο γιατί ασχολείσαι τόσο πολύ και τόσο παθιασμένα μαζί του;

 • KATAΔΕΙΞΙΣ 7

  ΠΕΡΙ ΑΓΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ B

  …..εσας πως θα σας φαινονταν αν φευγοντας για ένα μακρυνο ταξιδι οι φιλοι και συγγενεις σας αρχιζαν να λατρευουν όλα τα πραγματα και τα ρουχα που αφησατε …τυφλα σαν να ηταν εκεινα η πηγη της δυναμη τους …και κανενα ενδιαφερον δεν δειχναν να επικοινωνησουν μαζι σας …πχ δεν σας επερναν ουτε ένα τηλεφωνο ..ενω εσεις τους ειχατε δώσει τετοια δυνατοτητα …δεν θα λεγατε τοτε ,βρε χριστιανοι μου ( που ο θεος να σας κάνει ) ότι οι φιλοι και συγγενεις σας αλλοτριωθηκαν αποσπαστηκαν από αυτό που εχει την ουσια ότι μεταστραφηκαν επικίνδυνα και ότι γενικα παραλογιστηκαν …

  …ετσι ακριβως και με τους αγίους ,,απο εκει ψηλα που μας κοιτανε, αποστρεφονται ολες αυτές τις εκδηλώσεις, με τις οποιες καποιοι εγκλωβιζουν πληθη πιστων ολοκληρα ανυποψιαστα που εχουν αναγκη την μεσολαβητικη δυναμη των αγιων …αποπροσανατολιζοντας τα σε εκδηλωσεις που καμμια σχεση δεν εχουν με την προσελκυση της επιθυμητης αγιαστικης δυναμης ..

  …αν βεβαια ο απενσαρκωθείς είναι αγιοποιημενος ..ετσι θα πρέπει να νιωθει λογικα ….

  ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΚΔΟΧΗ Ο ΑΠΕΝΣΑΡΚΩΘΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΓΙΟΤΗΤΑ ,,, Η ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΦΙΑΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΝ ΖΩΗ ΩΣ ENΣΑΡΚΩΘΕΝΤΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΜΕ ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΑ ΕΡΓΑ …ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΝΟΣΗΡΗ ΜΙΑ ΜΙΕΡΗ ΨΥΧΗ ΑΦΑΙΜΑΚΤΙΚΗ KI ΕΛΕΕΙΝΗ ΠΟΥ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΑ ΥΨΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ …

  …ΕΕΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΑΠΕΣΑΡΚΩΘΕΙΣ ΠOY META ΘANATON KINΔYNEYEI NA ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΤΟΠΟ ΑΙΩΝΙΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ,,,ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΠΙΖΗΤΕΙ ΛΑΤΡΕΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ KATAKAMENO ΣΚΗΝΩΜΑ ΤΟΥ,,

  ,,,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ ..ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΚΡΟΛΑΤΡΕΙΑ ΤΑ ΝΟΣΗΡΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΑΔΙΑΣΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ …ΠΑΡΑΣΙΤΩΝΤΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ..ΚΑΙ ΞΕΦΕΥΓΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ “ΝΥΧΙΑ” ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΡΑΒΩΛΟΓΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΘΕΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΔΙΚΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ….

  …για το «αγιο» της Ζακυνθου τον κατά κοσμο σαρκωθεντα Τραγανη Σιγουρο του ξενοφερτου και φατριαστικου γενους των Σιγούρων που κρατουσαν ολοκληρη την νησο στο χερι τους ..και αποτελουσαν φεουδαρχες ολκης που ακομη και τη Βουλή των Βενετων ειχαν απασχολησει με τα καμωματα τους και τις παρανομες και καταχρηστικες δραστηριοτητες τους μεσα από τις οποίες αυξανονταν η δυναμη και επιρροή τους επικίνδυνα, για το τοπικο βενετοκρατουμενο καθεστώς …

  ..γι αυτό το προσωπο υπαρχουν βάσιμες υποψίες ότι συνδεθηκε και με ένα σωρο δραστηριοτητες εκποιητικες των αρχαιων μοναστηριακων κειμηλιων καθως και με το φονο του αδερφου του γεγονος που τον καθιστουσε κληρονομο μοναδικο και διαχειριστη μιας τεραστιας περιουσιας …

  …παει να πει συντοπιτες μου ότι
  ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΝΗΣΟΣ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ..OXI AΠΛΑ ΕΝΑΝ ΚΟΙΝΟ ΘΝΗΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ,,, ΜΙΑ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΦΙΑΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΑΦΑΙΜΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΔΑΙΜΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ….

  ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΝΗΣΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΝΗΣΟ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΘΗ ΣΥΡΡEΟΥΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΙΜΗ ΣΕ ΑΚΑΘΑΡΤΑ ΚΟΥΦΑΡΙΑ ΕΙΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ EΣΚΗΝΩΝΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΦΩΛΙΑΖΟΥΝ ΑΚΑΘΑΡΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ……

  (φτοου σκωληκομερμιγοτρυπα ..αμπραξ κουμπραξ κλουμπρεξ..ξορκαλα μπραουκλαμα σαρτουγκλαλα!!!!!!!!!!!!!!!ΑΡΧΑΙΑ ΔΙΑΜΟΝΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ,,, ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΠΟΓΙΑΣ ..ΠΑΡΤΕ ΔΡΟΜΟ ΛΟΙΠΟΝ !!!)

 • @ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ: Kαλά, τι σε πιάνει κάθε τόσο και αρχίζεις και βρίζεις τον Άγιο; Δαιμονίζεσαι; Στο λέω γιατί μου θυμίζεις κάτι δαιμονισμένους που φέρνουνε στον Άγιο, που ενώ κάθονται ήσυχα-ήσυχα ξαφνικά τσου πιάνει το γλυκί τους και σηκώνουνται και αρχίζουν και βρίζουν τον Άγιο. Μετά ξανακάθουνται πάλι και ηρεμούν.
  Γιατί αν δεν πίστευες στον Άγιο ή πουθενά θα το καταλάβαινα. Αλλά αυτή η λύσσα να φοβάσαι τα δαιμόνια που κρύβονται μέσα στον Άγιο, επειδή ήταν κακός άνθρωπος και κόντες… είναι πολύ πρωτότυπη, όσο και ανεξήγητη.
  Άσε το άλλο, που θεωρείς πως ευθύνεται ο Άγιος για όλα τα σημερινά δεινά της Ζακύνθου. Όμως κι όταν η Ζάκυνθος ήταν στα καλά τση, πάλι ο Άγιος, εκεί στη θέση του ήταν, ποληούχος και λατρευόμενος.
  Για αυτό σου λέω, δεν πας να το κυτάξεις; Να κάνεις κανέναν εξορκισμό ή έστω να πάρεις κανένα χάπι; Η επιστήμη έχει προχωρήσει σήμερα… Μην ψάχνεις την αιτία για τη κατάστασή σου στη μεταφυσική και τα κρυμμένα δαιμονικά… Είναι τόσα τα φανερά δαιμόνια και τόσο σατανάδες οι πολιτικοί ταγοί του νησιού που τα κανονικά δαιμόνια έχουν λακκίσει από το νησί προ πολλού… Σκιαμαχείς καημένη μου…

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε