Εδάφη υπό κατοχή, η Μακεδονία!!!

Κι όμως… Οι Ηνωμένες Πολιτείες εμφανίζονται να αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία στη Μακεδονία!
Σε επίσημο έγγραφο του Αμερικανικού υπουργείου Αμύνης που τιτλοφορείται «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και φέρει την ένδειξη «μόνο για εσωτερική χρήση», περιλαμβάνεται χάρτης όπου ένα τμήμα της ελληνικής επικράτειας (περιλαμβανομένης και της Χαλκιδικής) προσδιορίζεται ως …«μακεδονικά εδάφη υπό κατοχή»!!!
Στο έγγραφο αυτό, που αποκαλύπτει πόσο μεροληπτική υπέρ των Σκοπίων είναι η αμερικανική εξωτερική πολιτική,αναφέρονται και τα εξής:
«Υπάρχουν αντιρρήσεις για το αν οι Μακεδόνες προέρχονται από τους Έλληνες στο Νότο, τους Βούλγαρους στα Ανατολικά, τους Αλβανούς στα Δυτικά και τους Σέρβους στο Βορρά. Η σημερινή περιοχή της Μακεδονίας καταλαμβάνει ένα τμήμα της αυθεντικής Μακεδονίας που χρονολογείται από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και που ήταν αντικείμενο διαμάχης ως προς την ιστορία του(!). Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για τη FYROM να διεκδικήσει την Ιστορία της για να διατηρήσει την νομιμότητά της (sic)! Οι Έλληνες διεκδικούν το όνομά τους (ΣΣ δηλαδή το όνομα των, κατά τους Αμερικανούς, Μακεδόνων των Σκοπίων) οι Βούλγαροι δεν αναγνωρίζουν την γλώσσα τους και οι Αλβανοί και οι Σέρβοι απειλούν την επιβίωση του νέου κράτους. Παρ’ όλ’ αυτά οι «Μακεδόνες» είναι αποφασισμένοι να διατηρήσουν την κουλτούρα τους και την ειρήνη τους… Οι «Μακεδόνες», όπως και οι Αλβανοί, είναι παθιασμένοι με την (εθνική) κληρονομιά τους!!»…
Γεννάται το ερώτημα αν η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει την απάλειψη, από το επίσημο αυτό έγγραφο, της ανωτέρω προκλητικής αναφοράς.

ΝΙΚΟΣ ΣΙΜΟΣ -(Φωτογραφία: YΠΠΟ)

3 σχόλια

 • Οι Αμερικανοί ενισχύουν ομάδες, οι οποίες επιδιώκουν την απόσπαση τμήματος της εθνικής εδαφικής επικράτειας, ωστόσο καμία εισαγγελική παρέμβαση δεν έγινε, ώστε να απαγορευθεί η λειτουργία πολιτικών σχηματισμών, όπως το φιλοσκοπιανό Ουράνιο Τόξο ή οι οργανώσεις των μουσουλμάνων που ελέγχει το τουρκικό προξενείο στην Θράκη.
  Η αμερικανική πολιτική συνίσταται στην έγερση θέματος μειονοτήτων, τόσο με τις ετήσιες εκθέσεις του State Department, οι οποίες πλέον αναφέρονται σε “μειονότητες” στην Ελλάδα όσο και με φορείς, όπως το Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, το οποίο αντιστρατεύεται τις ελληνικές θέσεις, αφού κάνει λόγο για “μακεδονική” και “τουρκική” μειονότητα. Τις ίδιες, όμως, θέσεις πρεσβεύει και τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, θέμα που δεν έχει τονιστεί επαρκώς.Δεν είναι επίσης καθόλου τυχαία τα συνέδρια που έγιναν για τους Τσάμηδες στην Πάντειο ή οι “ιστορικές” μελέτες που εκδίδονται τελευταία και τονίζουν τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Μακεδονίας ή την “κατασκευή” της ελληνικής εθνικής ταυτότητας. Η ελληνόφωνη – γιατί περί αυτού πρόκειται – διανόηση εξυπηρετεί τους εθνικισμούς των γειτονικών κρατών από εμφανές κόμπλεξ προοδευτισμού.

  Για τις αμερικανικές θέσεις σταχυολογώ ενδεικτικά ορισμένες δηλώσεις.
  Δήλωση του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών Ντάνιελ Φριντ, σε συνέντευξη Τύπου στις 7 Απριλίου 2008:
  «Η μακεδονική γλώσσα υπάρχει. Ο μακεδονικός λαός υφίσταται. Το θέμα της (μακεδονικής) εθνότητας, ξέρετε, είναι απλώς γεγονός σε σχέση με όσα μπορώ να διακρίνω».

  Επίσημη κατάθεση της επικεφαλής της αποστολής των ΗΠΑ στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη Φελίς Γκάερ (29-9-2005): «Η κακή μεταχείριση εκ μέρους της Ελλάδος των εθνικών τουρκικών, αλβανικών και μακεδονικών μειονοτήτων της παραμένει λόγος ανησυχίας των ΗΠΑ…».

  Συνέντευξη του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Νίκολας Μπέρνς στην «Καθημερινή – Herald Tribune» στις 22 Οκτωβρίου 2005: «Έχουμε μία μακροχρόνια πρακτική αναγνώρισης σχετικά με την ύπαρξη μειονοτήτων στην Ελλάδα. Αυτό δεν είναι νέο. Θυμάμαι ότι η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση δεν εκτιμούσε το γεγονός αυτό. Εμείς απλώς πρέπει να εμμείνουμε στην δική μας άποψη».

 • Άλλα προβλήματα δεν έχετε και ασχολείστε με το αν υπάρχουν ή όχι μειονότητες στην Ελλάδα; Αφήστε το καθένα να αυτοπροσδιορίζεται όπως αυτός νομίζει σωστά. Το δικαίωμα αυτό το έχει από το Σύνταγμα, -ευτυχώς που υπάρχει και αυτό, άρθρα 5 και 2 για το σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπράπεια και για την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας-, αλλά και άπό την ιστορία αυτού του τόπου που ανέκαθεν κατοικήθει από διάφορους λαούς για να προκύψουμε σήμερα εμείς οι Έλληνες. Παραδεχτείτε επιτέλους ότι σαν έθνος αποκτήσαμε εθνική συνείδηση λίγο μετά την Άλωση΄αφού για για χίλια χρόνια ζούσαμε κάτω από τη δυναστεία της Ορθοδοξίας και προσδιοριζόμασταν ως Ρωμαίοι πολίτες.
  Ευτυχώς που κανείς δεν ενδιαφέρεται πια για τέτοιες εθνικιστικές ρητορείες και όλοι συμβιώνουμε ανεμπόδιστα σε μια πολιτισμική κοινωνία με συνολικό πληθυσμό 13.000.000 εκ των οποίων 4.000.000 είναι αλλοδαποί που σιγά σιγά και αυτοί αφομοιώνονται και αποκτούν οι περισσότεροι ελληνική συνείδηση.
  Ασχοληθείτε με άλλα πράγματα της ζωής που είναι ωραία και ήρεμα π.χ. με το sex, τη διασκέδαση κτλ. εκτός και έχετε κάποιο πρόβλημα και δεν μπορείτε να τα απολαύσετε, οπότε σας καταλαβαίνω απόλυτα…

 • Αγαπητέ GATO κανονικά δεν θα έπρεπε να σου απαντήσω διότι προφανώς άλλα διάβασες και άλλα κατάλαβες. Αφου συμπλέεις λοιπόν με την αμερικανική άποψη που λέει ότι η περιοχή της Μακεδονίας, είναι κατεχόμενα εδάφη από την Ελλάδα, φρόντιοσε την άλλη φορά που θα ταξιδέψεις προς τά πάνω, να έχεις και το διαβατήριό σου μαζί μήπως σου το ζητήσουν, μετά το Βόλο, τίποτε ρεμπεσκέδες Έλληνες.
  Όσον αφορά τη σύστασή σου να ασχοληθούμε με τα ωραία της ζωής, καίτοι ΓΑΤΟΣ την πατησες. Διότι αντί κι εσύ να ασχοληθείς μ’ αυτά, ασχολήθηκες με τα δικά μας πεζά ενδιαφέροντα…

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε