Δημοκρατία στην Ελλάδα. Όταν η διαφορετικότητα της γνώμης οδηγεί σε διαγραφές.

Ελλάδα η χώρα της Δημοκρατίας. Ελλάδα, η χώρα που αποτάσσεται μετα βδελυγμίας οτιδήποτε έχει να κάνει με μοναρχίες, αυτοκρατορίες, απολυταρχισμούς, δυναστείες.

Να όμως που μας κυβερνάνε δυναστείες. Να όμως που μας κυβερνάνε μονάρχες που τιμωρούν την διαφορετικότητα όσων τολμήσουν να βγουν απο την “γραμμή” με πολιτική γκιλοτίνα.

Ουδέποτε έκρυψα την απέχθεια μου για όλα τα κόμματα, για όλες τις πολιτικές θεωρίες. Φαντάσματα της αλητείας, ποτέ δεν ψήφισα κανέναν σας και ποτέ δεν θα το κάνω. Ποτέ κανένας δεν θα με πείσει πως σε μία χώρα – καρικατούρα δημοκρατίας, η απατηλή ψήφος που μας δίνουν για να διαλέξουμε απο όλα ζιζάνια το λιγότερο δηλητηριώδες, θα επηρεάσει σε κάτι την ζωή μου προς το καλύτερο, θα με κάνει να συμμετάσχω ενεργά στην πορεία αυτού του τόπου.

Ενεργά συμμετέχεις με την καθημερινή σου συμπεριφορά, με τον σεβασμό στον συνάνθρωπο σου, με το να σέβεσαι την χώρα σου. Όχι με το να γλύφεις εκεί που φτύνεις, όχι με το να ψηφίζεις αυτούς που λες κλέφτες και μετά να νίπτεις τας χείρας σου. Όχι με το να υποστηρίζεις ένα πολίτευμα – παρωδία, ένα πολίτευμα – θέατρο σκιών. Ένα σύστημα οπου αντί οι λίγοι να εκπροσωπούν και να υπηρετούν τους πολλούς, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Σας φτύνω, σας απορρίπτω. Σας θεωρώ επικίνδυνους για την χώρα, και μαζί με εσάς και όσους σας στηρίζουν κόμματικά, όσους σας δίνουν το βήμα να καταστρέψετε αυτή την χώρα. Ωχ, συγνώμη λάθος, την καταστρέψατε ήδη. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που τα κόμματα της δίνουν γραμμή σε τόσο έντονο και απολυταρχικό βαθμό σχετικά με το μονοπάτι που θα ακολουθήσουν.

Αν τολμήσει κάποιος να παρεκκλίνει αυτόματα τίθεται στο περιθώριο, ανασκολοπίζεται πολιτικά. Δεν αρνήθηκα ποτέ πως η Ντόρα Μπακογιάννη και όλη η δυναστεία δεν μου είναι καθόλου μα καθόλου αρεστά. Ούτε συμφωνώ με την κίνηση Μπακογιάννη να ψηφίσει τα οικονομικά – μέτρα καταποντισμό για την χώρα. ή πως μπορεί να μην της άξιζε η διαγραφή τελικά παρά το γεγονός οτι με βεβαιότητα πιστεύω πως χαμένη δεν θα πάει. Κανένας απο αυτούς δεν παει χαμένος, αλίμονο σε εμάς.

Ούτε ενθουσιάζομαι με τους Σακοράφα, Δημαρά, Οικονόμου σαν πολιτικές προσωπικότητες, μπράβο τους αν πίστεψαν πως πράττοντας κατα συνείδηση δεν ήθελαν να ψηφίσουν τα δολοφονικά οικονομικά μέτρα, και αφου ήξεραν τι τους περίμενε ούτως ή άλλως, ας είχαν το σθένος να ψηφίσουν απ’ ευθείας κατά.

Λυπάμαι, δεν είναι κάτι προσωπικό, απλά κανένας απο το πολιτικό σύστημα δεν μου λέει τίποτα. Τίποτα. Το να βρισκόμαστε όμως μάρτυρες ενός συστήματος που υποτίθεται πρεσβεύει την ελευθερία κινήσεων και απόψεων, την διαφορετικότητα γνώμης, και να δίνονται κομματικές εντολές σαν να βρισκόμαστε σε καμία μοναρχία, σε κανένα απολυταρχικό καθεστώς οπου όποιος παρεκκλίνει βρίσκεται με μια σφαίρα καρφωμένη στο κεφάλι της βουλευτικής του πορείας και της βουλευτικής τους έδρας και να δέχονται πιέσεις ενώ έχουν εκλεγεί νόμιμα κύριε Παπανδρέου, είναι αυτοκρατορισμός, απολυταρχισμός. Είναι σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας σε μία χώρα που ήδη έχει σοβαρότατο έλλειμμα δημοκρατίας. Και εις άλλα με υγεία.

Οι συγκεκριμένες εξελίξεις δεν ήταν παρα άλλη μια αυλαία μιας έτσι και αλλιώς θλιβερής παράστασης… Χειροκροτήστε κόσμε όπως κάνετε πάντα…

Πολίτης της Μπανανίας (Έχω θέσει υποψηφιότητα διαγραφής απο το Σύστημα λόγο…αντιδραστικότητας στα διατεταγμένα)

Από την εφημερίδα “το ΠΟΝΤΊΚΙ” (Φωτογραφία: Έργο ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΛΤΕΦΕΡΟΥ)

http://www.topontiki.gr/