Με στόχο τον Ανδρέα Βγενόπουλο;

Όταν πριν μιαν εβδομάδα ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, απαντώντας στα Χανιά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, είπε ότι «Η Ελλάδα θα μετράει θύματα», δεν φανταζόταν ότι τα πρώτα από τα θύματα αυτά θα ήταν στην πόρτα του. Πόσο μάλλον ότι θα θύματα αυτά δεν θα ήταν επιχειρήσεις, όπως εννοούσε, αλλά άνθρωποι.

Αλλά επειδή τα μάτια μας έχουν δει πολλά, και η ιστορία της ανθρωπότητας δεν είναι παρά η ιστορία του πολιτικού παρασκηνίου, δεν θα ήταν υπερβολή να υποστηρίξουμε πως τα τραγικά χθεσινά γεγονότα στο υποκάστημα της τράπεζας Μarfin δεν ήταν τυχαίο που έλαβαν χώρα σε επιχείρηση που τελεί υπό την Διοίκηση του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου.
Πολύ δε μάλλον που σήμερα τα παπαγαλάκια της παραπληροφόρησης άρχισαν πρωί-πρωί, μόλις γύρισαν από την απεργία τους ενάντια σε μια κατάσταση την οποίαν οι ίδιοι εξίσου με τους πολιτικούς προκάλεσαν, να επαναλαμβάνουν παπαγαλιστί διάφορα περί εργαζομένων που αναγκάστηκαν να μην απεργήσουν, περί κτιρίων που δεν είχαν ικανό σύστημα πυρόσβεσης και άθραυστα τζάμια κλπ. κλπ. Λες και δεν υπήρξαν κάτι εκατομμύρια άλλων ελλήνων που δεν απήργησαν, λες και όλες οι επιχειρήσεις πληρούν τους κανόνες ασφαλείας, λες και έχουν ακόμη μπροστά τους κάποιο επίσημο πόρισμα που πιστοποιεί αυτά που περιγράφουν, λες και τους κάηκε ποτέ στο παρελθόν καρφάκι για την ασφάλεια των εργαζομένων στους διαφόρους τομείς.

Ακόμη περισότερο που ο κ. Βγενόπουλος κατέκρινε το πρόγραμμα εξόδου από την οικονομική κρίση που ακολουθεί η Κυβέρνηση, λέγοντας ότι δεν έπεισε κανέναν γι’ αυτό και ότι, ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις θα μπορούσαν να συνδράμουν στην προσπάθεια, δεν είναι διατεθειμένες να πετάξουν λεφτά σε ένα άδειο βαρέλι, ιδιαίτερα μάλιστα όταν σήμερα δεν υπάρχει πουθενά στην ατζέντα της Κυβέρνησης πρόγραμμα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Ο Πρόεδρος της MIG κατέκρινε επίσης το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή οι φορολογούμενοι πληρώνουν τους πιλότους της Ολυμπιακής, οι οποίοι αρνήθηκαν να εργοδοτηθούν από την OLYMPIC!
«Γι αυτό», είχε πει, «καμία επιχείρηση δεν θα έκανε δωρεά στο κράτος, για να πληρώνει αργόμισθους».

Είναι γνωστή η εκτίμηση που τρέφει ο κ. Βγενόπουλος προς τον πολιτικό μας κόσμο, ιδίως προς τον κ. Νίκο Σηφουνάκη, τον οποίο δεν δίστασε να αποκαλέσει άχρηστο σε ειδική μάλιστα συνέντευξη τύπου, ή να του πει δια ζώσης κι από τηλεοράσεως “μου χρωστάς κάτι”, εννοώντας πως του είχε δώσει κάτι εκατομμύρια για να κάνει η τότε κυβέρνηση μιαν αναδάσωση και ούτε δάσος έγινε, ούτε τα εκατομμύρια επιστράφηκαν!

Ο κ. Βγενόπουλος δεν κάνει τίποτα περισσότερο παρά, με τη δυνατότητα που έχει λόγω θέσεως, να λέει δυνατά και δημόσια ό,τι ο κάθε έλληνας λέει στους στενούς του φίλους και κατ’ ιδίαν.
Παράλληλα διαπράττει το μεγαλύτερο φτύσιμο εναντίον των πολιτικών, όταν διακηρύττει πως δεν τον ενδιαφέρει να γίνει πολιτικός ο ίδιος, τη στιγμή που χιλιάδες εν ενεργεία και άλλοι τόσοι υποψήφιοι από δαύτους έχουν πουλήσει την ψυχή τους στο διάβολο για να γίνουν αυτό που λένε πως είναι.
Το πιθανότερο είναι να λέει αλήθεια ότι δεν ενδιαφέρεται, δεν αποκλείεται όμως να κληθεί να πλαισιώσει μιαν κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας και να μην μπορέσει να αρνηθεί.
Οπωσδήποτε, όμως, με τη στάση του δίνει το υπόδειγμα για το πώς πρέπει να στέκεται και τι πρέπει να λέει ένας έντιμος πολιτικός που πραγματικά ενδιαφέρεται για την Ελλάδα. Κι αυτό ιδίως δεν του συγχωρείται!

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ

35 σχόλια

 • Η διοίκηση της τράπεζας Marfin ανακοινώνει ότι το υποκατάστημα πληρούσε όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.

  Συγκεκριμένα, διέθετε έξοδο κινδύνου, η οποία ωστόσο «αχρηστεύτηκε» καθώς οι μολότοφ είχαν πέσει σ’ αυτό το σημείο, δημιουργώντας ένα «πύρινο προπέτασμα» το οποίο δεν μπορούσαν να προσπελάσουν οι εγκλωβισμένοι.

  Το κατάστημα διέθετε ακόμη τα προβλεπόμενα μέσα για πυρασφάλεια (πυροσβεστήρες). Ομως ο πανικός που προκλήθηκε από το μέγεθος αλλά και την ταχύτητα με την οποία εξαπλώθηκε η φωτιά, απέτρεψε μάλλον τους εργαζομένους από το να επιχειρήσουν για την κατάσβεσή της.

 • Aγαπητέ μου Διονύση, στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε καταγγελία εργαζόμενης που ισχυρίζεται ότι οι εργαζόμενοι εκβιάστηκαν να μην απεργήσουν. Ομολογώ ότι δεν μου έκανε καμιά εντύπωση. Το έχω “ζήσει” κι εγώ προσωπικά. Αν υπήρχε έξοδος κινδύνου και αν οι μολότοφ έπεσαν εκεί, γιατί οι αδικοχαμένοι εργαζόμενοι δεν βγήκαν από τη μπροστινή είσοδο;

  Να θυμίσω ότι και η Πετρόλα του Λάτση λειτουργούσε “κανονικά”, μέχρι τη μέρα που κάηκαν ζωντανοί 15 εγαζόμενοι. Δες αν θες κι αυτό.

  http://swell-swell.blogspot.com/2010/05/blog-post_05.html

 • Αγαπητέ μου Swell είναι πολλοί εκείνοι από τους οποίους πρέπει να ζητήσουμε ευθύνες πριν φτάσουμε να ζητήσουμε τις ευθύνες της Marfin, που εγώ δεν είπα ότι σίγουρα δεν έχει.
  Αλλά μου φαίνεται περίεργο 8 η ώρα το πρωί, οι δημοσιογράφοι της ΤV να αναλύονται σε αναλύσεις περί εξόδου κινδύνου και κανόνων πυρασφάλειας. Οι ίδιοι, που όταν κάποιος έχει δολοφονήσει τόσους κι άλλους τόσους και το έχει παραδεχθεί τον αποκαλούν “ο φερόμενος ως δράστης”, τάχα μου από ευθιξία, επειδή δεν έχει ακόμη αποφανθεί η δικαιοσύνη ότι δεν λέει ψέμματα ότι τους σκότωσε!
  Το θέμα το ψάχνει Εισαγγελέας και το ανακριτικό της Πυροσβεστικής και θα συγκροτήσουν εκθέσεις. Ας τις δούμε λοιπόν πρώτα να μάθουμε όλοι τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξήχθησαν τα τραγικά γεγονότα, ας τις κρίνουν οι δημοσιογράφοι για την ειλικρίνειά τους και μετά αρχίζουν τις παραλαπίπες σαν φωτεινοί παντογνώστες.
  Συμφωνώ απόλυτα με το post σου. Όπως ξέρανε οι αστυνομικοί να προστατεύσουν τους Βουλευτές καιτους υπαλλήλους της Βουλής, που συνεδρίαζαν ή έπιναν καφέδες μέσα σε αυτό το Τέμενος της Δημοκρατίας μας, επειδή θεωρούσαν τη Βουλή ως πιθανό στόχο, έτσι ας προστάτευαν και τις τράπεζες, οι οποίες είναι τοις πάσι γνωστόν ότι αποτελούν επίσης πιθανούς στόχους.
  Μπορεί οι εργαζόμενοι να αναγκάστηκαν να μην απεργήσουν, όπως λέει η καταγγελία της εργαζόμενης (ανώνυμης;). Όμως αποτελεί κάτι το πασίγνωστο σε όσους έχουν συναλλαγές με όλες τις ιδιωτικές τράπεζες, πως ουδέποτε οι υπάλληλοί τους απεργούν, όλες όμως! Το γιατί δεν απεργούν μπορεί να οφείλεται σε καταναγκασμό, μπορεί όμως και να οφείλεται και στο έτσι τους αρέσει, πράγμα απολύτως επιτρεπτό στη Δημοκρατία. Πχ. επειδή δεν έχουν καμμία όρεξη να ακολουθούν τα κελεύσματα των πουλημένων συνδικαλιστών ή επειδή ξέρουν πολύ καλά πως πάρα πολλές απεργίες δεν αποτελούν παρά επαναστατική γυμναστική, ενώ οι συνδικαλιστές τα έχουν βρει μια χαρά με την εργοδοσία.
  Δεν είδαμε, όμως, ποτέ την ΟΤΟΕ ή τον κ. Παναγόπουλο, που επίσης από την ΟΤΟΕ προέρχεται, να κάνει κανέναν τελεσφόρο αγώνα για να έχουν οι εργαζόμενοι στις ιδιωτικές τράπεζες, στις περιπτώσεις που καταναγκάζονται να μην απεργήσουν, το δικαίωμα της απεργίας χωρίς επιπτώσεις! Γιατί; Μήπως επειδή οι Κυβερνήσεις δεν θέλουν μαζικότητα στις απεργίες και οι συνδικαλιστές είναι τάτσι-μίστι-κότσι με τους Υπουργούς Εργασίας (συχνά δε αποτελούν και τους διαδόχους αλλήλοις) ή έχουν ανταλλάξει την παθητικότητά τους με την Εργοδοσία; Πχ. Συμμετοχές έμμισθες σε συμβούλια, διορισμοί, ρουσφέτια διάφορα κλπ.;

  Όμως όλα αυτά δεν είναι της παρούσης στιγμής. Το απαράδεκτο είναι ότι μπορεί ο καθένας να καίει ζωντανούς ανθρώπους, ηθελημένα, από πρόθεση και εν γνώσει του, μέρα-μεσημέρι σπάζοντας τζάμια επί τούτου και πετώντας βενζίνη και στουπιά. Και εκείνο που απασχολεί εμένα είναι: Ποιος είναι αυτός ο δολοφόνος; Επειδή δεν νομίζω πως οι με όποιον τρόπο διαμαρτυρόμενοι, πολύ δε περισσότερο οι διαμαρτυρόμενοι εργαζόμενοι, θα έφταναν ποτέ σε τέτοιο σημείο να γίνουν εν ψυχρώ δολοφόνοι!

  Εκεί είναι το πρόβλημα. Επειδή, ο κάθε αυθόρμητος δήθεν επαναστατημένος μπορεί να ρίξει τη μολότωφ, ή, ενδεχομένως, και τη χειροβομβίδα, εν μέσω της πορείας, οπότε δεν θα μιλάμε πλέον για το αν υπήρχε ή όχι έξοδος κινδύνου για τα θύματα που θα προκύψουν!

 • Το εξωφρενικό και συνάμα εξοργιστικό είναι πως κυριαρχεί η άποψη ότι ευθύνονται όσοι σε ημέρες πορειών λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους, ωσάν να είναι “αυτονόητο” ότι συστατικό κάθε διαδήλωσης είναι να πέφτουν σαν τα κουφέτα οι μολότοφ.

 • Από την Ελευθεροτυπία: Αντίστοιχες κοινωνικές αναταραχές με αυτές που σημειώθηκαν στην Αργεντινή το 2001, προβλέπει η πρόεδρος της χώρας Κριστίνια Φερνάντες ντε Κίρχνερ.

  “Οι συνταγές που επιβάλλονται στην Ελλάδα είναι ταυτόσημες με αυτές που εφαρμόστηκαν εδώ το 2001. Τα άγρια μέτρα λιτότητας θα συναντήσουν αντίσταση. Θα τελειώσουν άσχημα”, δήλωσε η πρόεδρος της Αργεντινής.

  Η Κριστίνια Φερνάντες ντε Κίρχνερ τόνισε ότι υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα και την κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση που συγκλόνισε την Αργεντινή προτού η χώρα κηρύξει στάση πληρωμών.

 • Καλημέρα Διονύση, επειδή συμφωνώ ότι πρόκειται για δήθεν επαναστημένους, αναρωτιέμαι ποιος οφελείται από την ιστορία και γιατί δεν συνέλαβαν ποτέ ούτε έναν “μπαχαλάκη”.

 • @Swell:Την απάντηση σε αυτό που ρωτάς την δίνει η Ιστορία. Όχι μόνο η ελληνικη, αλλά και η διεθνής. Οι “μπαχαλάκηδες” είναι γνωστοί στην αστυνομία και καταγεγραμμένοι, όση συνωμοτικότητα κι αν επιχειρούν να έχουν στις κινήσεις τους. Επειδή η τόσο επάρατη για αυτούς εξουσία τούς χειρίζεται περισσότερο από τον καθένα μας, μέσω των ανθρώπων των μυστικών υπηρεσιών που έχει εισαγάγει στις τάξεις τους και που οι “μπαχαλάκηδες” δεν τους έχουν πάρει χαμπάρι, έτσι “μπαχαλάκηδες” που είναι.
  Κι όταν μιλάμε για εξουσία, δεν μιλάμε κατ’ ανάγκην για την εκάστοτε Κυβέρνηση. Συχνά, μάλιστα, χρησιμοποιούνται και για να ρίξουν την Κυβέρνηση. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν τους χρησιμοποιεί και η Κυβέρνηση. Ιδίως χρησιμοποιούνται για να οδηγούν τα πράγματα σε “μπάχαλα”, προκειμένου να τρομοκρατείται ο κόσμος ή να ξεχνιούνται πραγματικά και ουσιαστικά προβλήματα.
  Θυμάσαι τον Κρυστάλλη, έναν τέτοιον πράκτορα, πριν μερικά χρόνια, που κάποια στιγμή βγήκε και τα είπε όλα αυτά με το νι και με το σίγμα;
  ‘Αλλου επιπέδου τέτοιες περιπτώσεις είναι ο άλλοτε ηγέτης του Μάη του 68 και σήμερα αρχιερέας της Παγκοσμιοποίησης Κον Μπεντίτ ή ο άλλοτε σοσιαλιστής ηγέτης και αγωνιστής εναντίον της δικτατορίας του Φράνκο Χαβιέ Σολάνα, ο οποίος έγινε στη συνέχεια ο, προφανώς γνωστής σε σένα δράσης, Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

  Και δεν κομίζω γλαύκαν εις Αθήνας. Είναι πασίγνωστα αυτά και διατυμπανισμένα προχθές από τον κατ’ εξοχήν αρμόδιον για τις γλαύκες της Αθήνας, Δήμαρχό της Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος δήλωσε ορθά κοφτά ότι τους “μπαχαλάκηδες” τους ξέρει η Αστυνομία κι αν θέλει μπορεί να τους συλλάβει.
  Συνέβαιναν και επί γαλλικής επανάστασης και επί ρώσικης και επί ελληνικού εμφυλίου κλπ.κλπ.
  Τώρα ποιοι από αυτούς είναι απλώς αγνώς διαμαρτυρόμενοι και ποιοί εγκάθετοι θα το δείξει το μέλλον. Οι αγνοί θα πάνε σπίτι τους, οι άλλοι θα αξιοποιηθούν αλλού, μπορεί και στη δημοσιογραφία, μπορεί και στην πολιτική.

 • Mήπως Διονύση να βγούμε στις ταράτσες και να συνεχίσουμε από κει την ενδιαφέρουσα αυτή συζήτηση;

 • @Swell: Περίμενε λίγο και θα πάρουμε όλοι τα βουνά, έτσι που πάμε! Με την καλή έννοια, της παραφροσύνης, επειδή δεν είμαστε για αντάρτικα έτσι που καλομάθαμε τόσα χρόνια!

 • ε οχι και να μας βγει πολιτικός ανηρ ο βγενόπουλος… Μήπως επιθυμείτε κύριε Βίτσο φαινόμενα Μπερλουσκόνι και στην Ελλάδα, πάντως την Ιταλία δεν την ωφέλησαν ιδιαίτερα. Τωρα το κλιμα συνομωσιολογίας που χαρακτηρίζει το άρθρο σας μου θυμίζει την θεωρία της προέλευσης των Ελλήνων απο τον Σύρειο, αρ γιου σιριους… Οσο για τον κακομοιρη τον Δημαρχο αφηστε τον ειναι ο τελευταιος που δικαιούται να ομιλει σε αυτη τη πολη ετσι οπως την καταντησε ιδιαίτερα το ιστορικο της κέντρο μετα την επέλαση α συγνώμη την δημαρχία του.

 • @mario minitti:Πολιτικοί άνδρες -και γυναίκες- είμαστε όλοι. Το θέμα είναι πόσο ο καθένας μας αξιοποιεί αυτόν το ρόλο του για το κοινό καλό, και πόσο περνά το προσωπικό του καλό μέσα από το κοινό καλό.
  Δεν σημαίνει πως όλοι, ανεχόμαστε τα πάνδεινα κρυμμένοι στο λαγούμι μας, επειδή τρέμουμε από το φόβο μας ή για να μη θιγούν τα μικροσυμφέροντά μας.
  Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε το βήμα και την προβολή να διαμαρτυρηθούμε. Επειδή, ως γνωστόν, οι πολιτικοί άνδρες με τη βούλα, που εσείς μόνο παραδέχεσθε ως τοιούτους, έχουν περιορίσει το ρόλο μας ως ρόλο πολιτικών ανδρών μόνο και μόνο στο να ρίχνουμε μια ψήφο, που έχουμε αποφασίσει ένας Θεός ξέρει πώς, την Κυριακή των εκλογών. Κι από εκεί και πέρα μόκο, μέχρι τις επόμενες εκλογές μπας και εκτεθούμε και χάσουμε το δεντράκι μας, κάνοντας πως δεν βλέπουμε πως μας έχουν αρπάξει ολόκληρο το δάσος μας!
  Συνεπώς, κάθε φωνή ισχυρού, που λέει τα πράγματα με το όνομά τους, τη θεωρώ υπέρ μας. Και μέχρι στιγμής δεν έχω λόγους να προτιμώ από το Βγενόπουλο επιχειρηματίες τύπου Κόκαλη, Βαρδινογιάννη, Κοντομηνά ή Κυριακού, που, προφανώς, εσείς προτιμάτε, επειδή έχετε την ψευδαίσθηση πως η επίδρασή τους στην πολιτική ζωή της χώρας μας είναι μικρότερη από εκείνη του Μπερλουσκόνι στην Ιταλία.
  Να τους χαίρεσθε λοιπόν τους δηλωμένους έλληνες και τους ιταλούς πολιτικούς (τον σοσιαλιστή Κράξι ίσως ή μήπως τον δεξιό Αντρεότι ή τάχα μου τον αριστερό Νταλέμα;) και όσο για την συνωμοσιολογία, που μου καταλογίζετε, καλό θα ήταν, πριν το κάνετε, να κλείσετε το κουτάκι με τα κλισεδάκια σας και να ρίξετε μια ματιά στην Πολιτική Ιστορία της Ανθρωπότητας, στο κεφάλαιο, όχι της συνωμοσιολογίας, αλλά των συνωμοσιών.
  Για να κατανοήσετε το λόγο που πρέπει να το κάνετε, και για να μην ξαναγράφω κι εγώ τα ίδια, διαβάστε, παρακαλώ, παραπάνω τη συζήτηση που είχαμε με τον Swell.

 • Λυπάμαι, που η κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει, έχει οδηγήσει και τον κ. Βίτσο να “παραφέρεται” σε σύγκριση με ότι μας έχει συνηθίσει στις αντιπαραθέσεις του.
  “Καλός” ο κ. Βγενόπουλος, πολύ καλός στα επικοινωνιακά, αλλά γιατί δεν έδωσε εντολή στους αρμόδιους υφισταμένους του να εκκενωθεί το κτίριο, μια και από κεί θα περνούσαν διαδηλωτές; Καλός ο κ. Βγενόπουλος και κάθε όμοιος ή παρόμοιός του, που ανέλαβε αμέσως την ευθύνη του για το μοιραίο γεγονός δείχνοτας τον ηθικό αυτουργό.
  ΄Οταν Βγενόπουλοι και Καρατζαφέρηδες μαζί με το θεάρεστο έργο των ΜΜΕ δημιουργούν ανάλογες εντυπώσεις, μπορούμε να καταλάβουμε τι μας περιμένει…

 • γνωριζετε κυριε Βιτσο τι συνεβη στην Ιταλια με τον Μπερλουσκόνι και την DIMOKRATIA CHRISTIANA.Ο αγαπημενος σας πολιτικος καταργησε τους πολιτικους όποιοι και αν ηταν αυτοι και έβαλε στις θέσεις των υπουργων της κυβερνησης επιχειρηματιες. Θαυμαστε λοιπον την κυβερνηση που επιθυμητε με πρωθυπουργο τον βγενόπουλο και υπουργικο συμβουλιο την κουστωδία των πλουσιων που αναφερατε. Αν αυτο το καταντημα το θεωρείτε αναγκαιο για την χωρα που γεννησε την Δημοκρατία, χαλάλι σας.
  Επισης δεν προτιμω τον ταδε ή τον δείνα επιχειρηματια, ολοι βραζουν στο ιδιο καζανι και αν καποιος απο αυτους λέει καποιες αυταποδικτες αληθειες χωρις βεβαια να ενοχλειται ουτε ο ιδιος ουτε η περιουσια του με κανει να τον κοιτω πιο πολυ με υποψια παρα με θαυμασμο. Αλλωστε το βιβλιο που εκδοσατε για τον Παουντ τα γραφει ολα αυτά….

 • @Φίλιππος: Και εγώ λυπάμαι, όμως, αγαπητέ φίλε, που η κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει μας κάνει να τσιμπάμε τόσο εύκολα τα δολώματα που μας ρίχνουν, ώστε, όχι μόνο να χάνουμε την ουσία, αλλά και άλλα να διαβάζουμε κι άλλα να καταλαβαίνουμε. Για αυτό και παραφέρομαι, κατά πως λέτε.
  Κανέναν Βγενόπουλο δεν δικαιολόγησα και για τίποτα. Όμως δεν μπορώ να αρχίσω να καταφέρομαι αποκλειστικά και μόνο εναντίον του και, μάλιστα, χωρίς να έχει βγει πόρισμα αρμοδίως, αντί να ψάξω να βρω γιατί θεωρούμε ρουτίνα πως ο καθένας διαδηλωτής μπορεί να κουβαλήσει εμπρηστικό υλικό και να βάλει φωτιά να κάψει ζωντανούς όποιους θέλει. Είναι σαν να έχουν ρίξει μια μαχαιριά σε κάποιον και αντί να προσπαθούμε να βρούμε ποιος είναι ο δολοφόνος και γιατί το έκανε,να κατηγορούμε την εταιρεία για το ότι έφτιαξε το μαχαίρι τόσο κοφτερό, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα η μια αυτή μαχαιριά αυτή να αποβεί και μοιραία!
  Αν η εμπρηστική βόμβα είχε πέσει πάνω σε περαστικούς, ή σε διαδηλωτές ή σε ένα κατάστημα με τυρόπιτες ή σε ένα ισόγειο διαμέρισμα και είχαμε εκεί τα θύματα θα κατηγορούσαμε τα θύματα γιατί δεν είχαν πάει σπίτι τους παρά βρίσκονταν στους δρόμους ή γιατί είχαν ανοικτό το παράθυρο;
  Και αν ακόμη έτσι έχουν τα πράγματα και ο κάθε Βγενόπουλος δεν άφησε τους εργαζόμενους να πάνε σπίτι του, δεν θα πρέπει να πούμε και καμμιά κουβέντα για την ΟΤΟΕ και τη ΓΣΕΕ που τόσες φορές οι πορείες τους έχουν περάσει μπροστά από εργαζόμενους τραπεζικούς και, τόσα χρόνια μετά την Μεταπολίτευση, δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν στα μέλη τους το δικαίωμα να απεργούν;
  Δεν θα πρέπει να εστιάσουμε στο ποιος όπλισε το χέρι του δολοφόνου εμπρηστή και στο γιατί έγινε ο δολοφονικός εμπρησμός;
  Θεωρείτε μήπως πως ο Βγενόπουλος είναι από το κακό κεφάλαιο και οι εμπρηστές/δολοφόνοι υπρεπαναστατημένος λαός; Λάθος! Το κακό κεφάλαιο θέλει να γίνονται τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις και αυτό τις προκαλεί. Αλλά και από επαναστατημένο άτομο αν γίνεται μια τέτοια πράξη, αντικειμενικά το κακό κεφάλαιο εξυπηρετεί και ουσιαστικά από αυτό προέρχεται.
  Κι εν πάση περιπτώσει, ψάχτε εσείς να βρείτε τις ευθύνες του Βγενόπουλου. Μπορώ εγώ να προβληματίζομαι, όσο ταραγμένος θέλω, για το ποιος μπορεί να έχει λόγο να πυρπολεί και να καίει ανθρώπους ζωντανούς και να μην τον βρίσκει κανείς; Όπως δεν βρήκαν αυτούς που έκαψαν την Αθήνα τον Δεκέμβρη του 2008; Και να πιστεύω πως κανείς εργαζόμενος, δεξιός ή αριστερός ή αναρχικός δεν θα έκανε ποτέ αυτό το έγκλημα;

 • @mario minitti: Ε, λοιπόν, θα βγω από τα ρούχα μου και ας λέει ο Φίλιππος όσο θέλει ότι παραφέρομαι!
  Από πού κι ως πού, χριστιανέ μου, έβγαλες το συμπέρασμα πως ο Μπερλουσκόνι είναι “ο αγαπημένος μου πολιτικός”, που θέλω να καταργήσει τους κανονικούς -ο Θεός να τους κάνει- πολιτικούς και να βάλει στη θέση τους επιχειρηματίες; Μίλησα εγώ για Μπερλουσκόνι; Μόνος σου τον ανέφερες, μόνος σου τον κατηγόρησες, μόνος σου μου τον έβγαλες αγαπητικό!
  Πού με είδες να λέω πως θέλω να αναλάβει την εξουσία “κουστωδία πλουσίων”; Και ότι αυτό το θεωρώ αναγκαίο και για την Ελλάδα;
  Μόνος σου φορτίζεσαι, μόνος σου αποφορτίζεσαι οργιζόμενος απέναντί μου!

  Στο ξαναλέω: Κλείσε το κουτάκι με τα κλισεδάκια. Το ότι ο Μπερλουσκόνι είναι γελοίος, δεν σημαίνει πως οι ιταλοί πολιτικοί είναι καλοί.
  Το ότι ήταν χρήσιμο που ο Βγενόπουλος απεκάλυψε κάτι σκάνδαλα πολιτικών, δεν σημαίνει πως αποτελεί λύση για Πρωθυπουργός. Δεν το θέλει με τίποτα ο άνθρωπος κιόλας, από ό,τι διατυμπανίζει.
  Κι αντιθέτως, το ότι μάθαμε και δεχθήκαμε να είναι οι έλληνες πρωθυπουργοί εδώ και κάτι δεκαετίες ανεπάγγελτα παιδιά και ανήψια πολιτικών δεν σημαίνει πως ένας επιχειρηματίας δεν κάνει για πρωθυπουργός.
  Πάνε πια αυτοί οι καθωσπρεπισμοί των δήθεν Δημοκρατών. Κλείνει πλέον ο κύκλος του Εμφυλίου, αλλά και της Μεταπολίτευσης. Δημοκράτης είναι αυτός που σκέφτεται και ζει χωρίς παρωπίδες κι όχι αυτός που τηρεί το savoir vivre του καλού δημοκράτη της γενιάς του Πολυτεχνείου.
  Ας ελεεινολογήσουμε, λοιπόν, για άλλη μια φορά την κατάντια της Ελληνικής Δημοκρατίας -και της ιταλικής βεβαίως, μη μου πείς πάλι για τον Μπερλουσκονι- μιας και λύση για την ώρα δεν φαίνεται από πουθενά, και ας δούμε πώς μπορούμε να φύγουμε ως χώρα από όλη αυτή τη χαβούζα που μας έβαλαν οι μη επιχειρηματίες πολιτικοί.

 • Οταν γινεται παραλληλισμος του Ανδρεοτι με τον Μπερλουσκόνι κατηγορώντας τον πρώτο και αναφέροντας απλως τον δεύτερο υπέθεσα ότι η ζυγαρια γερνει υπερ του Μπερλουσκόνι. Υπέθεσα λάθος συγνωμη. Επισης δεν μπορω να καταλάβω τι σημαίνει ότι φεύγει κανείς απο τις αγγυλώσεις του εμφυλιου ή του πολυτεχνείου. Δεν ηταν αλήθειοα ηρωικες στιγμες και οι δύο για την ιστορία του τόπου μας; Οι Γάλλοι έχουν αποκυρήξει την Γαλλική επανάσταση επειδη υπήρξε η τρομοκρατια του Ροβεσπιέρου; Τι θα πει λοιπον συγχρονος δημοκρατης;Ειναι αυτός όπου δεν γνωριζει ή αποκυρησει τα ιδεωδη ψωμι παιδεια ελευθερια ή ισσοτητα ελευθερια δικαιοσύνη. Θεωρείτε ότι είναι λιγο μπαναλ η μήπως ότι δεν λειτουργεί έτσι το σύγχρονο πολιτικό lifestyle το οποιο όλοι αποποιούμαστε και δικαιως βέβαια αλλα πρέπει να καταλάβουμε ότι καταντησε έτσι διότι απομακρύνθηκε απο τις ισχυρες ανθρωπινες πνευματικες κατακτησεις όπως ο σοσιαλισμός, τα δικαιωματα του ανθρώπου και το κομμουνιστικό μανιφεστο. Η ελειψη ιδεολογιας ή το τελος των ιδεολογιων όπως αναφερουν πολλοι στην εποχη μας δεν ειναι αληθεια. Απλως ο ανθρωπος πια δεν εχει το σθενος να ακολουθησει καμμια ιδεολογια όπου επικεντρωνεται σε ουμανιστικα ανθρωπινα πρωτυπα. Ετσι ο καπιταλλισμος μπορεσε και νικησε και θα συνεχισει την σκληρη του νικη ξεχαρβαλόνοντας όλα τα δικαιώματα που εδωσαν στην ανθρωποτητα οι μπαναλ ιδελογιές.

 • @mario minitti: Δυστυχώς, θέτετε τόσα πολλά θέματα, σχεδόν όλη τη νεώτερη ελληνική ιστορία, που δεν μπορώ να σας απαντήσω.
  Μια ερώτηση μόνο να σας κάνω; Τι εννοείτε όταν χαρακτηρίζετε “ηρωική στιγμή στην ιστορία του τόπου μας” τον Εμφύλιο; Το ότι ξέκαναν πολλούς αριστερούς οι δεξιοί ή ότι ξέκαναν πολλούς δεξιούς οι αριστεροί;

 • Όχι και ηρωική στιγμή ο Εμφύλιος!!, μια από τις πιο μαύρες σελίδες στη νεώτερη ιστορία του τόπου μας. Μπανάλ ή όχι φίλτατοι, το κοινωνικό φαινόμενο που βρίσκεται σε έξαρση στην πατρίδα μας, τούτο τον δύστυχο καιρό, λέγεται ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΡΩΤΟΓΩΝΙΣΜΟΣ, ορατός σε κάθε χώρο της δημόσιας ζωής, στα κόμματα, τα συνδικάτα, τα γκρουπούσκουλα, μη εξαιρουμένης και αυτής της Ελλαδικής Εκκλησίας! Καιρός να γυρίσουμε σελίδα…

 • @έσπερος: Ακριβώς! Δεν υπάρχει μεγαλύτερη εθνική συμφορά από έναν Εμφύλιο Πόλεμο! Από εκεί και πέρα, ποιος κέρδισε-ποιος έχασε δεν έχει καμμία σημασία. Καιρός να το καταλάβουμε.

  Όπως και η ιστορία με την αντίσταση στη χούντα έχει παραγίνει. Βεβαίως και θα πρέπει ναθεωρήσω αντιστασιακούς τον Παναγούλη, όσους βασανίστηκαν και καταδικάστηκαν, όσους εξορίστηκαν, όσους έφυγαν στο εξωτερικό και από εκεί έκαναν επί χρόνια αγώνα εναντίον της χούντας! Κι από όλους αυτούς να εκτιμήσω εξαιρετικά όλους όσοι δεν το εξαργύρωσαν μεταπολιτευτικά.
  Αλλά και δεν μπορώ να ξεχάσω τα πλήθη που συνέρρεαν στις ομιλίες του Παπαδόπουλου και του Πατακού σε όλη τη χώρα ή στα πανηγύρια της Πολεμικής Αρετής των Ελλήνων στα στάδια, στις Ολυμπιάδες Τραγουδιού κλπ. Προφανώς είναι τα ίδια πλήθη, που αμέσως μετά πήγαιναν στις πορείες του Πολυτεχνείου, στις ομιλίες του Αντρέα και του Καραμανλή. Πού βρέθηκε μεταπολιτευτικώς όλος αυτός ο κόσμος με τα σημαιάκια; Τα ίδια άτομα που πήγαιναν στις παράτες της χούντας δεν ήταν; Εισαγωγή πληθυσμού κάναμε; Ας πούμε επιτέλους μερικές αλήθειες!

  Όμως και το Πολυτεχνείο μια εθνική τραγωδία ήταν, έτσι όπως εξελίχθηκε. Έτσι όπως τύλιξαν στα κόμματα και στα life style την ενθουσιώδη και ενθουσιασμένη με ιδανικά γενιά του και την οδήγησαν στη λαμογιά και στο ΔΝΤ.

 • ………….ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ <> (ΔΕΤΕ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ , MARFIN ΑΠΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΕΠΑΛΞΕΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΛΟΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ ΔΑΚΡΥΒΡΕΧΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ..ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΙΩΝ – ΔΙΑΛΗΛΩΤΩΝ ΩΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΗΣΥΧΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ,,,ΤO ΜΗΝΥΜΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΛΗΦΘΗ ..ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΟΡΓΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ …ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΑ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ,,,Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΣΩΒΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ … ΟΛΟΙ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ MYΣTIKOI ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ THΣ AΣTYNOMIAΣ, ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ , ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Η ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΔΕΙΑΣ,, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ , ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ KAI ΙΔIΟΚΤΗΤΕΣ , ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ..ΟΛΟΙ ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΈΛΕΓΧΟΣ ΜΕΣΩ <>…
  ΖΩΗ ΣΕ ΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΛΟΙΠΌΝ !!!!!!!!ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ΑΣ ΤΟ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ !!!

 • ΜΕΣΑ ΣΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΜΑΣ ΟΛΑ ΠΙΘΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ..ΚΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΙΟ ΑΠΙΘΑΝΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ …ΤΟΤΕ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΦΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΝΕΜΟ ΤΩΝ ΣΑΡΩΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΚΩΝ ΑΝΑΚΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ ……..
  ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΙΔΙΑ ,ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΚΕΥΑΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ …ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ …ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΦΟΡΕΩΝ,ΟΡΓΑΝΩΝ,ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ..ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΦΘΟΝΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΚΟΜΠΑΡΣΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΜΑΣΜΕΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΑΣ …ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΝΟΥ ΜΑΣ ,, ΑΣ ΜΗ ΜΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ …ΑΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ …ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΔΕΙΛΙΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΤΥΛΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ ΤΟ ΝΗΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΙΟ ΑΠΙΘΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΥΧΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΩΝ ΜΑΣ …ΣΤΟ ΝΟΗΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΦΡΟ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ …ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ !!!…….ΚΟΥΡΑΓΙΑ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ !!!

 • Μου κάνει εντύπωση που τόσες μέρες μετά τα γεγονότα κανείς δεν αναρωτιέται ποιοι έκαψαν τους ανθρώπους, αλλά αν υπήρχε πυρασφάλεια, λες και το να καίνε ανθρώπους είναι μέσα στα ενδεχόμενα, όπως πχ. μια τυχαία πυρκαγιά! Σιωπή για τους ενόχους στα ΜΜΕ!

  Οσο για την πυρασφάλεια κλπ. η ΟΤΟΕ ανακοίνωσε επίσημα ότι καμμιά τράπεζα δεν είναι υποχρεωμένη να έχει σύγχρονα συστήματα πυρασφάλειας. Και πως μόνο η Εθνική έχει, όχι επειδή την υποχρέωσε κάποιος, αλλά από δική της πρωτοβουλία!
  Και δεν ντράπηκε να το ανακοινώσει! Σε τι φροντίζει τα μέλη της, λοιπόν, τόσα χρόνια; Είναι μόνο ένα εκτροφείο ΓΓ της ΓΣΕΕ; Και στην συνέχεια Υπουργών Εργασίας; Ένα σκαλοπάτι για Υπουργούς Εργασίας; Όπως ο Πρωτόπαππας και ο Παναγόπουλος;
  Κανείς δεν κατηγόρησε όμως την ΟΤΟΕ, ούτε τους Συλλόγους κάθε τράπεζας. Ούτε κανείς σχολίασε πως καμμιά τράπεζα δεν έχει σωστή πυρασφάλεια. Μόνο για το συγκεκριμένο κατάστημα της MARFIN λένε και ξαναλένε.
  Στο κάτω- κάτω ο Βγενόπουλος καλά κάνει τη δουλειά του ως εργοδότης. Αυτοί κάνουν το καθήκον τους ως συνδικαλιστές; Πρώτη φορά είδαν πως οι εργαζόμενοι στις ιδιωτικές τράπεζες δεν απεργούν ποτέ;

 • Οταν μιλησα για Ροβεσπιερο και Γαλλική επανάσταση υπέθεσα ότι θα γίνει κατανοητός ο παραλληλισμός. Δεν μπορούμε να καταρακώσουμε το έπος της Εθνικής Αντίστασης επειδη μετα απο αυτην οδηγηθήκαμε στον εμφύλιο πόλεμο. Τωρα το κατα πόσο καθένας είναι αγωνιστής, αυτο θα κριθεί απο την ιστορία, τουλάχιστον κάποιοι μίλησαν εναντιον της χούντας. Εχει και αυτό την σημαντικότητα του.
  Οσο για τα πλήθη που συνέρρεαν στις ομιλίες των αγράμματων Παπαδόπουλων και Πατακών αυτό ειναι που πρέπει να προλάβουμε και όχι μέσω αυτού να δίνουμε άφεση αμαρτιών στο αίσχος της χούντας.

 • @mario minitti: Άρες, μάρες, κουκουνάρες! Δημοδιδάσκαλος είστε; Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η εν κρανίω τρικυμία σας και η ημιμάθειά σας! Αλλά, μάλλον δεν θα είστε! Οι δημοδιδάσκαλοι ξέρουν, τουλάχιστον, ορθογραφία, ενώ εσείς, εκτός από το ότι δεν ξέρετε τι λέτε, δεν ξέρετε και τι γράφετε. Για αλλοδαπό σας κόβω! Αλλά πριν βάλτε τα δακτυλάκια σας στο πληκτρολόγιο να σχολιάσετε και να μας ζαλίσετε, διαβάστε τα βασικά της ελληνικής ιστορίας!

 • Γιατί εσεις γνωρίζετε τα βασικά;Που διαφωνείται γιατι το να βγάζει κανείς φασιστικές άριες είναι εύκολο και πολύ της μόδας, και εσεις φαίνεται ότι παρακολουθείτε την μόδα απο κοντα….Τέλος πάντων σημεία των καιρών και των αγραμμάτων….

 • @ mario minitti: Γιατί με κατηγορείτε για φασιστικές άριες; Δεν είμαι ρατσιστής, αντιθέτως θεωρώ πως το να είναι κανείς αγράμματος δεν είναι κακό. Κάτι θα του έτυχε, του ανθρώπου, και δεν μπόρεσε να μορφωθεί. Το εκνευριστικό είναι να κάνει τον προφέσορα επί παντός επιστητού(δηλαδή στα πάντα). Και να μας ζαλίζει. Και να απαντά και θρασύτατα από πάνω!

 • @ mario minitti: Είναι άλλο Εθνική Αντίσταση και άλλο Εμφύλιος. Και τα εγκλήματα του Εμφυλίου, εκατέρωθεν, είναι εγκλήματα του Εμφυλίου, και δεν μπορούν να παραγράφονται, ούτε καν να απαλύνονται από τα όποια ανδραγαθήματα της Εθνικής Αντίστασης. Μην τα μπλέκετε λοιπόν.
  Όσο για τον Ροβεσπιέρο θα ήταν καλύτερα να τον παραλληλίσετε με εκείνους που θεωρούν επανάσταση το να καίνε και να δολοφονούν αθώους ανθρώπους κι όχι με τον Βγενόπουλο.
  Αλλά και με όσους επαληθεύουν, το “που είσαι νιότη που ‘λεγες πως θα γινόμουν άλλος”, σαν τον Ανδρέα Παπανδρέου, ταιριάζει απόλυτα ο παραλληλισμός με τον Ροβεσπιέρο, αλλά με μινιόν έκδοση, επειδή ο Ρ. ανέτρεψε κι ένα αντιλαικό καθεστώς, ενώ ο Α. το στερέωσε περισσότερο.

 • Μονο κ. Τσουλου πως καποιοι ονομα και μη χωριο βαφτισαν τον εμφυλιο συμμοριτοπολεμο και η εθνικη αντισταση αναγνωρίστηκε επιτελους την δεκαετια που κατηγορείτε τόσο δηλαδη αυτη του 80. Αφήστε που η μοναδικη χώρα στην Ευρωπη που δεν γιορτάζει την απελευθερωση της απο τον φασισμο ή τον εθνοσοσσιαλισμο όπως θα σας αρέσει να ονομάζετε το ιδεολογημα του Χιτλερ είναι η Ελλάδα. Αναρωτιέστε αλήθεια το γιατι;

 • @mario minitti: Και πού ξέρετε εσείς τι μου αρέσει και τι όχι; Γνωριζόμαστε μήπως; Πώς ξέρετε πώς αποκαλώ το “ιδεολόγημα” του Χίτλερ; Πάντως, όχι φασισμό -δίκιο έχετε- αλλά ούτε και εθνικοσοσιαλισμό. Ναζισμό τον αποκαλώ, με την άδειά σας! Σας αρέσει αυτό; Και θεωρώ πως η επέτειος του ‘Οχι’ έχει μεγαλύτερη σημασία για τον Ελληνισμό από την επέτειο της Απελευθέρωσης . Επειδή μόνο οι Έλληνες μπορούν να την γιορτάσουν!
  Απαντάτε άλλα αντ’ άλλων όμως!

 • …αλλά ας δούμε τι ακριβώς ορίζουμε ως προβοκάτσια …κανω μια απόπειρα ορισμού …
  ορίζουμε όλες εκεινες τις δραστηριότητες που σκοπό τους εχουν να στρεβλώσουν το συμβολισμο το νόημα΄και εντέλει την ουσία καποιων κινηματικών δρασεων όπου τιθενται σοβαρότατα κοινωνικά αιτήματα η υπενθύμιση και διεκδικηση και των οποίων θετει σε σοβαρο <> τις υπαρχουσες κατεστημενες κοινωνικές δομές …
  … το εργαλείο των εικονικων και εξ ολοκλήρου προκατασκευασμενων αιματηρών συμπλοκων σε διαδηλώσεις κοινωνικής διαμαρτυρίας λειτουργεί θαυμάσια προβοκατόρικα εκπέμπωντας το μήνυμα οτι οι κινητοποιήσεις είναι άκρως επικινδυνες δραστηριοτητες που μπορει να τις πληρωσουμε πανακριβα με την ιδια την ζωή μας ..κατι προφανώς που είναι καταφωρη στρεβλωση της πραγματικότητας των κινηματικων κατασταστασεων …

  …ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΒΙΑΙΕΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΣΚΙΩΔΗΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗΣ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ..ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΤΡΑΓΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΜΕΤΑΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΥΠΟΥΛΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΤΡΕΧΟΥΝ…
  ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΙ ΣΚΙΩΔΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΙΚΙΝΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ …ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ <>…

  ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΔΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΟΣΤΡΑΡΟΥΝ ΩΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ …
  ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΤΩΝ ΣΚΗΝΙΚΩΝ ΑΙΜΑΤΗΡΩΝ ΚΑΙ ΒΙΑΙΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ( πχ ατομα του υποκοσμου πρώην καταδικοι με αναστολή , δικαστικοι , δικηγοροι, πολιτικοί, δημοσιογραφοι,ΜΜΕ,επιχειρηματίες , αστυνομικοί , γιατροι , οικογενειες κτλ )…

 • ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΔΡΕΑ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ MARFIN BANK

  Φίλες και φίλοι συνάδελφοι,

  Δεκατρείς μέρες μετά τα τραγικά γεγονότα η οδύνη μας δεν έχει υποχωρήσει και η οργή μας έχει μεγαλώσει. Με την ιδιότητά μου, του μη εκτελεστικού Προέδρου του Ομίλου της MARFIN POPULAR BANK, ολοκλήρωσα σήμερα τη δική μου έρευνα για τις συνθήκες της άνανδρης δολοφονίας, αφού είχα και προσωπικές επαφές με το Σύλλογο Εργαζομένων στην MARFIN – ΕΓΝΑΤΙΑ και με τους διασωθέντες συναδέλφους του Καταστήματος Σταδίου.

  Γνωρίζετε όλοι σας ότι, προτού καν κηδεύσουμε τους νεκρούς μας συναδέλφους, δεχθήκαμε μια απίστευτη επίθεση λάσπης κυρίως μέσα από blogs που δημοσίευαν ανώνυμες ή “επώνυμες” επιστολές ανύπαρκτων συναδέλφων μας. Τα ασύστολα ψεύδη των ανώνυμων ή “επώνυμων” δήθεν συναδέλφων υιοθετήθηκαν χωρίς κανέναν έλεγχο αλλά, αντίθετα, με ενθουσιασμό, από όλους αυτούς που ψάχνουν αφορμή για να τα βάλουν με το κεφάλαιο και την “κακή εργοδοσία”, από αυτούς που τα κομματικά τους στελέχη και οι θιασώτες τους φώναζαν έξω από κατάστημα “κάψτε τους” και πετούσαν πέτρες σ’αυτούς που προσπαθούσαν να διασωθούν.

  Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική.

  Η MARFIN – ΕΓΝΑΤΙΑ είναι ένα παράδειγμα εργοδοσίας που έχει άριστες σχέσεις με τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων της. Πραγματοποιήσαμε συγχώνευση τριών τραπεζών και παρόλο που προέκυψαν πολλοί υπεράριθμοι δεν απολύθηκε κανείς. Τα αιτήματα των εργαζομένων που μας διαβιβάζονται μέσω του Συλλόγου τους ικανοποιούνται πάντα, στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό. Και φυσικά, ποτέ δεν έχουν υπάρξει οποιασδήποτε μορφής εμπόδια για όποιον εργαζόμενο θέλει να απεργήσει. Ποτέ δεν έχει υπάρξει επίπτωση σε έναν εργαζόμενο που έχει απεργήσει ούτε για την προαγωγή του, ούτε για τη μισθολογική του εξέλιξη, ούτε για το bonus του. Ποτέ δεν μου έχει καταγγείλει ο Σύλλογος ότι υπήρξε περίπτωση διάκρισης σε βάρος εργαζομένου που έχει απεργήσει. Οι εργαζόμενοι στο κατάστημα της Σταδίου δέχθηκαν επίσκεψη από εκπροσώπους του Συλλόγου και στις 4 Μαΐου αλλά και στις 5 Μαΐου το πρωί για να ενημερωθούν για την απεργία. Οι διασωθέντες συνάδελφοι με διαβεβαίωσαν ότι ουδείς τους πίεσε ή τους πιέζει να μην απεργήσουν. Τη λάσπη λοιπόν αυτή ότι δήθεν οι εργαζόμενοι στην Τράπεζά μας πιέζονται ή απειλούνται να μην απεργήσουν την γυρίζουμε πίσω σε όλους αυτούς που με χαρά την πέταξαν. Δεν μας αγγίζει.

  Στις 5 Μαΐου, με ευθύνη των Διευθυντών επτά καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα που ανησύχησαν, τα καταστήματά τους δεν λειτούργησαν για πολλές ώρες ή και καθόλου. Στην Τράπεζά μας, εάν υπάρχει οποιαδήποτε ανησυχία σε θέματα ασφαλείας, τα καταστήματα δεν λειτουργούν. Ουδείς πίεσε ποτέ τους Διευθυντές καταστημάτων για το αντίθετο. Το κατάστημα Σταδίου, έχοντας πολλές προηγούμενες εμπειρίες όπου ακόμα και επίθεση με βόμβες μολότοφ έχει αντιμετωπισθεί και η φωτιά έχει σβήσει με τη χρήση πυροσβεστήρων, δεν ανησύχησε από τη μεγάλη ειρηνική πορεία που εξελισσόταν υπό τη φρούρηση των ΜΑΤ. Εάν ανησυχούσαν, δεν θα τους εμπόδιζε κανείς να κλείσουν το κατάστημα και να φύγουν. Όταν ανησύχησαν από την επίθεση των κουκουλοφόρων στο απέναντι βιβλιοπωλείο πήραν την απόφαση ότι ήταν πιο ασφαλές να μείνουν μέσα στο κατάστημα, παρά να βγουν έξω. Τη λάσπη ότι δήθεν οι συνάδελφοί μας ήθελαν να φύγουν από το πρωί και κάποιος δεν τους άφησε τους τη γυρίζουμε πίσω. Δεν μας αγγίζει.

  Το κατάστημα Σταδίου είχε όλα τα από το νόμο προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, πυρανίχνευση, πυρασφάλεια με 16 πυροσβεστήρες, έξοδο κινδύνου, ενισχυμένα τζάμια, με τους περιορισμούς όμως ενός διατηρητέου κτιρίου που δεν μπορούσε από την υφιστάμενη νομοθεσία να μετατραπεί σε φρούριο. Η Τράπεζά μας συνεργάζεται και με εξωτερικούς συμβούλους, εξειδικευμένη εταιρεία η οποία μας αναφέρει κάθε μήνα μετά από επί τόπου επιθεώρηση εάν υπάρχει κάποια έλλειψη ή παράλειψη για τα μέτρα ασφαλείας και για το κατάστημα αυτό δεν υπήρχε καμία παρατήρηση. Μάλιστα, το κατάστημα αυτό έχει δεχθεί επανειλημμένα επιθέσεις και με πυροσβεστήρες είχε σβηστεί και πυρκαγιά που ξέσπασε από απλές βόμβες μολότοφ. Όμως εδώ επρόκειτο για άριστα οργανωμένη δολοφονική επίθεση που δεν θα σταμάταγε αν δεν υπήρχαν νεκροί. Το τζάμι χτυπήθηκε με αλλεπάλληλα χτυπήματα από δύο βαριοπούλες και, παρόλο που δεν έσπασε, σε κάποια σημεία υποχώρησε και κάπου ανοίχτηκε μια τρύπα υπό συνθήκες που ασφαλώς θα μας εξηγήσει το πόρισμα των ανακριτικών αρχών. Από εκεί πετάχτηκαν ειδικές μη συνηθισμένες βόμβες μολότοφ και αδειάστηκε το περιεχόμενο ενός μπιτονιού που περιείχε ένα ειδικό εύφλεκτο υλικό που προκαλεί άμεσα πυκνό καπνό και συνθήκες ασφυξίας. Οι διασωθέντες το παρομοιάζουν με ΄΄βόμβες napalm΄΄. Ένας συνάδελφος χρησιμοποίησε πυροσβεστήρα και εγκατέλειψε την προσπάθεια όταν είδε ότι δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Μια άλλη συνάδελφος έπιασε ένα πυροσβεστήρα που δεν πρόλαβε καν να τον χρησιμοποιήσει, λόγω των συνθηκών ασφυξίας που είχαν δημιουργηθεί. Το όλο δράμα εκτυλίχτηκε μέσα σε 4 λεπτά το πολύ. Τη λάσπη λοιπόν ότι δήθεν δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας ή ότι δεν δούλεψαν αποτελεσματικά τους τη γυρίζουμε πίσω. Δεν μας αγγίζει.

  Την ώρα όπου εξελισσόταν το δράμα οι συνάδελφοι μας που προσπαθούσαν να διαφύγουν δεχόντουσαν επίθεση με πέτρες και φραστικές επιθέσεις από ένα τμήμα των διαδηλωτών που φώναζαν ΄΄κάψτε τους΄΄ και ΄΄να πεθάνουν οι απεργοσπάστες τα γουρούνια΄΄. Ένας συνάδελφος που διέφυγε από την κυρία είσοδο, που σύμφωνα με τη λάσπη ήταν κλειδωμένη, κινδύνεψε να λιντσαριστεί δια λιθοβολισμού. Αυτοί οι λίγοι υπάνθρωποι είναι κυρίως αυτοί που προσπαθούν να ολοκληρώσουν το έργο τους μέσω των μηχανισμών που διαθέτουν πετώντας λάσπη. Τους τη γυρίζουμε πίσω. Δεν μας αγγίζει.

  Είμαι υπερήφανος για τους συναδέλφους που αποφάσισαν να απεργήσουν, όμως είμαι υπερήφανος και για τους συναδέλφους που αποφάσισαν να δουλέψουν.

  Είμαι υπερήφανος για την υποδιευθύντρια και τον ταμία που την ώρα που οι δολοφόνοι χτυπούσαν με τις βαριοπούλες το τζάμι το πρώτο μέλημά τους από υπερβολική ευσυνειδησία ήταν να βάλουν τις επιταγές των πελατών στο χρηματοκιβώτιο και μετά να φροντίσουν για την αποχώρησή τους (γενναία πράξη που βέβαια δεν πρέπει να επαναληφθεί από κανέναν συνάδελφο σε παρόμοιες περιστάσεις).

  Είμαι υπερήφανος για τους δύο συναδέλφους που διέσωσαν άλλους πέντε συναδέλφους με κίνδυνο της ζωής τους.

  Είμαι υπερήφανος που η Τράπεζά μας δεν έχει πάρει καμία κρατική ενίσχυση και που όλοι μαζί, Διοίκηση και εργαζόμενοι, προσπαθούμε να προστατέψουμε με την εργασία μας την ανεξαρτησία της Τράπεζας και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

  Φίλες και φίλοι,

  Για να μην ξαναθρηνήσουμε θύματα ούτε εμείς, ούτε άλλοι εργοδότες, ούτε η κοινωνία, η υπόθεση της δολοφονίας των συναδέλφων μας πρέπει να εξετασθεί με ηρεμία, ειλικρίνεια και σε βάθος από όλες τις αρμόδιες Αρχές ως προς την ενεργητική ή παθητική συμμετοχή όλων των κατά νόμο εμπλεκομένων, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Πολεοδομία, Επιθεώρηση Εργασίας, Εργοδοσία και για την απόδοση τυχόν ευθυνών αλλά και για προληπτικούς λόγους για το μέλλον.

  Ως προς την ουσία όμως του τραγικού περιστατικού σας διαβεβαιώνω και προσωπικά ότι δεν πρόκειται να ησυχάσουμε ποτέ αν δεν βρεθούν και τιμωρηθούν οι δολοφόνοι των συναδέλφων μας. Όσο για τους ηθικούς αυτουργούς και τους κομματικούς και συνδικαλιστικούς μηχανισμούς που τους συντηρούν και τους φανατίζουν ας λογοδοτήσουν στην οικογένειά τους, στην κοινωνία και στο Θεό.

  Εμείς στην οικογένεια της MARFIN – ΕΓΝΑΤΙΑ με μεγαλύτερη συσπείρωση και αποφασιστικότητα από ποτέ, είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε τη δουλειά μας για τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας και προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Θα εξακολουθήσουμε να θεωρούμε και το δικαίωμα της απεργίας αλλά και το δικαίωμα της εργασίας ιερά. Και δεν θα ξεχάσουμε ΠΟΤΕ τους συναδέλφους μας. Το τραγικό κατάστημα στην Σταδίου δεν θα λειτουργήσει ποτέ ξανά. Η 5η Μαΐου θα είναι πάντα για μας μέρα αργίας και μνήμης των συναδέλφων μας και οι οικογένειές τους έχουν γίνει ήδη και δικές μας. Η λάσπη δεν μας αγγίζει. Η οδύνη μας βαραίνει, αλλά και μας δυναμώνει για τη κρίσιμη περίοδο που διανύουμε. Αναπάντητο όμως μένει το ερωτηματικό σε ποια Πολιτεία και σε τι κοινωνία ζούμε επιτέλους».

 • ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ …ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΑΚΡΟΝΟΗΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ -ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΟΝΤΑ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΝΟΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΝΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ,,,
  ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗΝ MARFIN, ΤΙ ΣΥΝΕΒΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ , ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ Κ.Ο.Κ ,,,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

  …ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΙ ΤΙ Ο ΓΚΡΙΖΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ …

  …ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΝΝΟΗΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ,ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΑΠΟΒΑΙΝΕΙ ΑΚΑΡΠΗ ΚΑΙ ΣΤΕΙΡΑ ,ΗΜΙΤΕΛΗΣ ,,,ΚΑΘΕ ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΑΠΟ ΑΛΥΤΟΥΣ ΓΡΙΦΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΝΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΜΑΚΡΟΝΟΗΤΙΚΩΝ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ….

  …ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ,,,ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΝΑ ΞΕΤΥΛΙΓΕΤΑΙ Ο ΜΙΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΙΩΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ – ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥ …

  ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΙΣΟΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ , ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ , ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ,ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΚΟΔΑΙΜΟΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ..ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΕΧΘΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΟΙ ΥΠΟΡΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ …

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ..ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΕΤΟΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ……….ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΚΥΡΕΣ …

  …ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΘΗΡΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΖΕΙ ΑΣΥΔΩΤΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΡΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ , ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥΣ …ΓΝΩΜΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΩΦΕΛΙΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ..ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ,ΑΠΟΦΑΝΣΕΙΣ , ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΕΣ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΕΣ,,

  Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΑΛΛΟΥ,, ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ –ΣΤΕΛΕΧΟΣ …

  …ΚΑΙ ΕΧΕΦΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ …ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΞΑΛΕΙΦΘΗΚΕ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ,,, ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΔΙΑΙΩΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ …
  ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΦΑΝΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ,,, ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΥΠΕΡΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΞΕΧΟΝΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ !!!!!!!!

 • Μερικοί σκληροπυρηνικοί ακόμα δεν έχουν ξυπνήσει από τον λήθαργο που τους έχωσε η κομματική προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου που τους έκαναν σε τρυφερή ηλικία.

  Ο “ένδοξος εμφύλιος” , η “αντίσταση στην Χούντα”, “έξω από την ΕΟΚ (ΕΕ σήμερα)”, οι “ευγενικοί και ευαίσθητοι στον λαό” αναρχικοί,
  οι τρομοκράτες “προστάτες του λαού”.
  Αυτοί που δεν απεργούν είναι “εχθροί του αγώνα”.
  Στην Σοβιετική Ένωση ο λαός ήταν κυρίαρχος όπως είναι σήμερα στην Βόρεια Κορέα και στην Κούβα.
  Για την πείνα στους μαρξιστικούς “παράδεισους” φταίει το κακό κεφάλαιο.
  Στην Ουγγαρία και στην Τσεχοσλοβακία δεν έγινε επανάσταση λαού αλλά έδρασαν μερικοί “πράκτορες των Αμερικανών”.
  Θυμίζει η προπαγάνδα τους Ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

  Αυτή είναι η “παιδεία” της σημερινής Ελλάδας που γίνεται πάνω στην νεολαία μας.
  “Ο συνωστισμός της Σμύρνης”.
  Οι νέοι και οι νέες δεν εκπαιδεύονται σε σχολεία αλλά σε ιρανικού τύπου ταλιμπάν κομματικά κέντρα προπαγάνδας.

  Ανάμεσα σε τόση προπαγάνδα που γίνεται στην Ελληνική νεολαία βρέθηκαν 20 καλόπαιδα γόνοι νεόπλουτων “αριστερών” οικογενειών της πολιτικής μίζας και διαπλοκής που αποχαυνώθηκαν από την προπαγάνδα και νομίζουν ότι θα εξαγνίσουν την Ελλάδα καίγοντας συνανθρώπους τους στην τράπεζα που έχει τις χοντρές καταθέσεις ο σοσιαληστής μπαμπάς.

  Δεν φταίνε οι πιτσιρικάδες μόνο, φταίνε περισσότερο οι δάσκαλοι της βίας και η παντελής έλλειψη περιφρούρησης και προστασίας της εργατικής πορείας από αυτούς που την καπελώνουν με γρήγορη προθυμία (είναι αρχή τους) αλλά κατηγορούν υποκριτικά άλλους όταν υπάρχουν θύματα.

  Για την τράπεζα δίνουν ένα σωρό γελοίες δικαιολογίες αλλά για το βιβλιοπωλείο που επέτρεψαν να καεί πρώτα κάνοντας την πορεία σε όχλο της εποχής του Ροβιεσπιέρου τι έχουν να πουν;

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε