Η ζωγραφική του Γιώργου Σαλταφέρου: “Φώς και χρώμα” /χώρος τέχνης pro-art

Ο Γιώργος Σαλταφέρος  σπούδασε το διάστημα 1999-2005 στη Σχολή Καλών Τεχνών της Βέρνης ζωγραφική και χαρακτική, και στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης διδακτική της τέχνης.

Εκεί είχε την ευκαιρία να σπουδάσει την τεχνική της υδατογραφίας με εξαιρετικούς καθηγητές.

Στην Ελβετία, η παράδοση της υδατογραφίας ήταν ήδη από το 18ο και 19ο αι. με την αλπική τοπιογραφία αλλά και στη συνέχεια με τους Paul Klee και Louis Moillet,ιδιαίτερα αναπτυγμένη.

Ο Γιώργος Σαλτεφέρος κατάφερε να τελειοποιήσει με απιστουργηματική μαεστρία τη ζωγραφική της υδατογραφίας.Στα έργα του καταφέρνει να συνδιάσει την εμφανή ελαφρότητα με τη μεγάλη ακριβεία της ζωγραφικής σύνθεσης.

Fos_&_Xroma_bopsi-1

 

 

 

 

 

 

 

Oι υδατογραφίες του ζουν ανάμεσα στο προοπτικά βαθύ σκιόφως και το εντυπωσιακό χρώμα ταυτοχρόνως.Ο καλλιτέχνης αναζητά τη θεματική του σε αφαιρέτικες συνθετικές δομές και στην αστική αρχιτεκτονική.

Το φως παίζει μεταξύ μέρας και νύχτας,αλλοτε ενάντιο κι αλλοτε τεχνητό, λάμπον υαλογραφημα.

KATHARINA BUETIKOFER

Η  Κatharina Βuetikofer είναι καθηγήτρια στη Σχολή Καλών Τεχνών της Βέρνης, στην Ελβετία.

Ο Γιώργος Σαλταφέρος εκθέτει επίσης δουλειά του , στη Βέρνη της Ελβετίας, το διάστημα 30/3-20/4/2010 στο χώρο τέχνης QWER

4 σχόλια

  • poli kali ekthesi aksizi ton kopo enas endiaferon ke anerxomenos kata tin gnomi mu kalitexnis pola iposxomenos

  • κυριε βιτσο ο καλλιτεχνης φαινεται καλος και ευχομαι να συνεχισει να δουλευει με αγάπη και πάθος ωστε να συνεχίσει το έργο του. Αλλο όμως ειναι το θέμα που θέλω να παρουσιάσω απο το blog σας. Τις τελευταίες μέρες ανακοινώνεται απο τον Δημο Αθηναίων έκθεση με αναφορά στον Νταλι με έργα τα οποία έκανε ο γιος του. Ως είναι σε όλο τον κόσμο γνωστο ο Νταλι δεν είχε ουτε γιο ούτε κόρη. Εκτος βέβαια αν ο Δήμος Αθηναίων έχει βρει τα παιδιά του Γουόρχολ του Κοκτω του Μπρετόν του ντε Κίρικο και πολλων άλλων τα οποια μαλιστα έχουν συνάμα και καλλιτεχνικές ευαισθησίες.

  • @mario minitti: Γράψτε ένα κείμενο για αυτό το θέμα και ευχαρίστως θα το δημοσιεύοσυμε.

  • Ο κυριοσ Γιωργοσ Σαλταφεροσ ειναι πολυ καλοσ ζωγραφοσ και πολυ καλοσ δασκαλοσ τον κυριο Γιωργο τον ειχα στην 3η κα στην 4η ταξη ειναι πολυ καλοσ και τον αγαπαω οσο αγαπαει και αυτοσ την ζωγραφικη

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε