Ποιοι είναι οι σημερινοί Εβραίοι;

Ποιοι είναι οι σημερινοί Εβραίοι; Είναι κατευθείαν απόγονοι του Αβραάμ ή μήπως αποτελούν ένα συνοθύλευμα πληθυσμιακών ομάδων που εξιουδαΐστηκαν με το πέρασμα των αιώνων;
Η κατεστημένη άποψη υποστηρίζει πως όλοι οι Εβραίοι στον κόσμο είναι το ίδιο, μία και μοναδική «φυλή», την οποία και «επέλεξε ο Θεός». Στην πραγματικότητα όμως υπάρχουν στη Γη δύο ευδιάκριτες ομάδες Εβραίων. Οι Σεφαραδίτες Εβραίοι, που προέρχονται από τη Μέση Ανατολή, τη βόρεια Αφρική και την Ισπανία και οι Ασκενάζι Εβραίοι, που προέρχονται από την Ανατολική Ευρώπη. Οι Σεφαραδίτες, κατά κοινή παραδοχή, κατάγονται από τους αρχαίους Εβραίους, που περιγράφονται στη Βίβλο. Είναι σημιτικής καταγωγής και συνεπώς φυλετικά συγγενείς με τους Άραβες: η μόνη διαφορά τους είναι η θρησκεία. Αντίθετα οι Ασκενάζι Εβραίοι, που αποτελούν και το 90% των σημερινών Εβραίων, έχουν μυστηριώδη καταγωγή. Σύμφωνα με αρκετούς ιστορικούς οι Ασκενάζι Εβραίοι δεν υπήρχαν πριν από 1200 Χρόνια. Από πού λοιπόν εμφανίστηκαν;
Το μυστήριο της εμφάνισης των πολυάριθμων Ασκενάζι Εβραίων της Ανατολικής Ευρώπης ξεδιαλύθηκε, όταν οι ιστορικοί απέδωσαν την προέλευσή τους στον εξιουδαϊσμό των Χαζάρων, μιας Τουρκικής φυλής που ίδρυσε για αρκετούς αιώνες μια ισχυρή μεσαιωνική αυτοκρατορία μεταξύ Κασπίας και Μαύρης Θάλασσας. Οι Χαζάροι, όπως θα δούμε στη συνέχεια, δεν αποτελούν μονάχα τη «13η φυλή του Ισραήλ», αλλά και το 90% των σημερινών Εβραίων!
Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ «ΟΝΕΙΡΟΚΥΝΗΓΩΝ»
Οι Χαζάροι, μια φυλή τουρανικής καταγωγής, ήρθαν σε αβέβαιους χρόνους από τις στέπες της Ανατολής κι εγκαταστάθηκαν ανάμεσα στην Κασπία και στη Μαύρη Θάλασσα. Οι ελληνικές πηγές τούς αποκαλούσαν και Χαέαρους αλλά και Χοτξίρους, ενώ οι Σλάβοι «Κοζάρους», δηλαδή «κατσικίσιους». Οι Άραβες τους αποκαλούσαν Χαζάρ, οι Εβραίοι Κουζάροι, οι Τούρκοι Σαμπίρ και οι Κινέζοι «Κ’ όσα». Το όνομά τους προερχόταν από το τουρανικό gazmak που σημαίνει «περιπλανιέμαι».
Εμφανίστηκαν στην περιοχή τον 5ο μ.Χ. αιώνα και δημιούργησαν μια αυτοκρατορία που εκτεινόταν από την Κριμαία μέχρι την Κασπία, την οποία οι Άραβες αποκαλούσαν «Θάλασσα των Χαζάρων». Ανάμεσα σ’ αυτές τις δύο θάλασσες οι Χαζάροι δημιούργησαν μια ισχυρή αυτοκρατορία με δύο πρωτεύουσες, τη Σαρκέλ και την Ιτίλ. Η θρησκεία τους ήταν άγνωστη και οι ιερείς της ήταν ταυτόχρονα και «κυνηγοί ονείρων». Οι Χαζάροι είχαν πολύ παράξενες δοξασίες. ‘Ενα από τα πράγματα που πίστευαν ήταν και η «ανταλλαγή της μοίρας». Σύμφωνα με τους χαζαρικούς θρύλους υπήρχε ένα μέρος στην Ιτίλ όπου δύο εντελώς άγνωστα μεταξύ τους άτομα, όταν περάσουν δίπλα ο ένας από τον άλλο, μπορούσαν να πάρουν αμοιβαία το όνομα και τη μοίρα του άλλου και να συνεχίσουν έτσι τη ζωή τους με αλλαγμένους ρόλους, σαν να έχουν αλλάξει ρούχα…
Τον 7ο μ.Χ. αιώνα ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Ηράκλειος εκστράτευσε κατά της Περσίας, αφού προηγουμένως συμμάχησε με τους Χαζάρους. Μερικά χρόνια αργότερα, το 642 μ.Χ., οι Χαζάροι συνέτριψαν μια αραβική στρατιά στον Καύκασο κι από τότε έγιναν ο φόβος και ο τρόμος των Αράβων, που γι’ αυτόν το λόγο δεν, μπόρεσαν να προωθηθούν βόρεια. Ο δεύτερος αραβοχαζαρικός πόλεμος έγινε το 772 μ.Χ. και, σύμφωνα με, ισλαμικές πηγές, νίκησαν οι Άραβες αλλά όμως δεν μπόρεσαν να υποτάξουν τη Χαζαρία. Οι Χαζάροι πολέμησαν και εναντίον των Βουλγάρων, που βρισκόντουσαν στα βόρειά τους και τους νίκησαν. Η αυτοκρατορία των Χαζάρων παρέμεινε για τουλάχιστον δύο αιώνες, συνάπτοντας στενές οικονομικές και διπλωματικές σχέσεις με την Κωνσταντινούπολη. Οι σχέσεις των Χαζάρων με το Βυζάντιο ήταν σε γενικές γραμμές φιλικές, όπως δείχνει άλλωστε και το βασιλικό συνοικέσιο ανάμεσα στον συναυτοκράτορα Κωνσταντίνο και στην κόρη του Χαγάνου, αρχηγού των Χαζάρων, που έλαβε το Χριστιανικό όνομα Ειρήνη. Ο Ρώσος αρχαιολόγος Μ. Ι. Αrtamonov αναφέρει ότι για ενάμισι αιώνα οι Χαζάροι ήταν οι κυρίαρχοι του νότιου μισού της Ανατολικής Ευρώπης και αποτελούσαν ένα αδιαπέραστο φράγμα, που έκλεινε την πύλη εισόδου από την Ασία στην Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου καμιά νομαδική φυλή από τις στέπες της Ασίας δεν μπόρεσε να περάσει στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τη Χαζαρική Πολεμική το 861 μ.Χ. ο Χαγάνος, ο αρχηγός των Χαζάρων, κάλεσε εκπροσώπους και των Τριών μονοθεΙστικών θρησκειών (Χριστιανό, Μωαμεθανό και Εβραίο) για να αποδείξουν ποια πίστη ήταν η πιο αληθινή, ώστε να την ασπαστούν και οι Χαζάροι, πολλοί εκ των οποίων είχαν αρχίσει ήδη να φλερτάρουν με το μονοθεΙσμό. Οι Βυζαντινοί έστειλαν τον Κωνσταντίνο τον φιλόσοφο, που έγινε γνωστός αργότερα ως Άγιος Κύριλλος. Αυτός αντιμετώπισε έναν Σαρακηνό σοφό κι έναν Εβραίο ραβίνο. Η έκβαση της Χαζαρικής Πολεμικής ήταν αβέβαιη, γεγονός που επέτρεψε στους εκπροσώπους της κάθε θρησκείας να υποστηρίξουν πως τελικά οι Χαζάροι επέλεξαν τη δική τους «εξ αποκαλύψεως αλήθεια».
ΧΑΖΑΡΟΙ: ΕΝΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ;

Σύμφωνα με τη διήγηση, όπως την παρουσιάζει η φαντασία του Σέρβου ακαδημαίκού και συγγραφέα Μίλοραντ Πάβιτς, ο αντιπρόσωπος των Χριστιανών, ο Κύριλλος, άρχισε να κερδίζει τον Χαγάνο με τα επιχειρήματά του: «Εμείς οι ‘Ελληνες, δίνοντάς σας το σταυρό, δεν θα σας πάρουμε, όπως οι Σαρακηνοί ή οι Εβραίοι, τη λέξη σας σαν εγγύηση. Εμείς δεν ζητάμε να πάρετε με το σταυρό και την ελληνική μας γλώσσα. Αντίθετα, κρατήστε τη χαζαρική σας. Αλλά, προσέξτε, αυτό δεν θα συμβεί αν δεχθείτε τον ΙουδαΙσμό ή το νόμο του Μωάμεθ. Με την πίστη τους θα πρέπει να δεχθείτε και τη γλώσσα τους».
Ο Χαγάνος ήταν έτοιμος να δεχθεί το Χριστιανικό Θεό, αν δεν παρενέβαινε η πριγκίπισσα Ατέχ, που ήταν και ιέρεια του «κυνηγιού των ονείρων», της πρώην θρησκείας των Χαζάρων. Αυτή, σύμφωνα με την εβραϊκή εκδοχή, έδειχνε να προτιμά τον Ιουδαϊσμό, αφήνοντας τον Εβραίο ραβίνο να επιχειρηματολογήσει —πείθοντας τελικά τον Χαγάνο— ως εξής: «Από μας τους τρεις ερμηνευτές ονείρων εσείς οι Χαζάροι δεν έχετε λόγο να φοβάστε έμενα το ραβίνο. Γιατί πίσω από τον Εβραίο δεν κρύβεται ούτε Χαλίφης με τα πράσινα ιστιοφόρα του στόλου του, ούτε ‘Ελληνας βασιλιάς με το σταυρό να οδηγεί τα στρατεύματα. Πίσω από τον Κωνσταντίνο της Θεσσαλονίκης έρχονται λόγχες και ιππικό, ενώ πίσω από μένα, τον Εβραίο ραβίνο, ράσα για παράκληση…».
Η επικρατέστερη εκδοχή θέλει την πλειονότητα των Χαζάρων να έχει προσηλυτιστεί στον ΙουδαΙσμό και όχι μόνον το ανώτερο στρώμα των ευγενών τους. Πιθανότατα τον 8ο μ.Χ. αιώνα (μεταξύ του 786-809 μ.Χ.) έλαβε χώρα ένα ισχυρό ρεύμα εξιουδαϊσμού του χαζαρικού βασιλείου. Τότε ο βασιλιάς Μπουλάν και 4.000 ευγενείς του, αποδέτηκαν τον Ιουδαϊσμό ως επίσημη θρησκεία τους. Λέγεται πως ο πρίγκιπας Οbadiah έπαιξε ενεργό ρόλο στην προώθηση του εξιουδαϊσμού του λαού του. Αν και η μάζα του χαζαρικού πληθυσμού παρέμενε αμόρφωτη, νομαδική και παγανιστική, η αριστοκρατία είχε ήδη υιοθετήσει την ελληνισιική και βυζαντινή κουλτούρα καθώς και όλη την ιουδαϊκή παράδοση!
Ο βασικότερος λόγος του εξιουδαϊσμού των Χαζάρων δεν πρέπει να ήταν θρησκευτικός, αλλά πολιτικός. Βρισκόμενοι μεταξύ Χριστιανικού και ισλαμικού κόσμου οι Χαζάροι δεν είχαν παρά να επιλέξουν μια ουδέτερη στάση. Αν γινόντουσαν Χριστιανοί, οι Μουσουλμάνοι γείτονές τους Θα στρεφόντουσαν με μένος εναντίον τους. Αν γινόντουσαν Μουσουλμάνοι, οι Χριστιανοί δεν Θα τους άφηναν σε ησυχία. Για λόγους διπλωματίας φαίνεται πως επέλεξαν τη μέση λύση, να ασπαστούν τον ΙουδαΙσμό. Σ’ αυτό συγκλίνουν και οι Περισσότερες ιστορικές πηγές της εποχής. ‘Ενας μοναχός του 9ου αιώνα, ο Ντρούθμαρ της Ακουιτανίας, ο οποίος σχολίασε το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο σε ένα έργο του αναφέρει ότι οι Γκαζάροι ή Χαζάροι κατοικούσαν «στη γη του Γκόγκ και Μαγκόγκ», δηλαδή σε ιουδαΙκές περιοχές! Οι θρύλοι και οι ιστορίες που έφτασαν στ’ αυτιά του Ακουιτανού μοναχού, ανάγονται από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τον οποίο υποτίθεται πως οι Χαζάροι καταράστηκαν επειδή κατέκτησε τη γη τους. Κάποιοι άλλοι θρύλοι μάλιστα τους ήθελαν απόλυτα βαρβάρους και κανίβαλους.
Το 12ο αιώνα ο Κίνναμος ανέφερε πως οι Χαζάροι ζούσαν σύμφωνα με τους νόμους του Μωυσή. Το ίδιο αναφέρουν και αραβικές πηγές του 10ου αιώνα, ενώ την ίδια εποχή φαίνεται πως στην Παννονία (σημερινή Ουγγαρία) υπήρχε ένα κέντρο διάδοσης του Ιουδαισμού που αποδίδεται στους Χαζάρους, όπως δείχνει κι ένα νεκροταφείο με επτάφωτες λυχνίες που ανακαλύφθηκε. Σύμφωνα με τον ραβίνο Εliyahu της Βίλνα (Λιθουανία) «οι Χαζάροι ήταν ιεροί και αγνοί και φανατικοί στην εβραϊκή πίστη και στην Τοράχ». Ο Άραβας ιστορικός Ibn al-Faqih έγραφε πως «όλοι οι Χαζάροι είναι Εβραίοι». Τέλος, Ρώσοι αρχαιολόγοι μπόρεσαν το 1999 να ανακατασκευάσουν με επιτυχία ένα χαζαρικό αγγείο από την περιοχή του ποταμού Ντον, που στην επιφάνειά του έγραφε τη λέξη «Ισραήλ» στα εβραϊκά. Τα στοιχειά λοιπόν συγκλίνουν στην άποψη πως τελικά σι Χαζάροι ασπάστηκαν μαζικά τον Ισυδαϊσμό. Οι Χαζάροι φαίνεται πως πέρασαν στον Ιουδαϊσμό κατόπιν επιλογής της ηγεσίας τους και, όταν η αυτοκρατορία τους διαλύθηκε από τους Ρώσους, εκείνοι ακολούθησαν τη μοίρα των «περιπλανώμενων Ιουδαίων», κατευθυνόμενοι κυρίως στην Ανατολική Ευρώπη. Εκεί οι εξιουδαισμένοι Χαζάροι, αφού προηγουμένως αναμείχθηκαν με τους Σλάβους, συγγωνεύτηκαν με τους ελάχιστους Σεφαραδίτες Εβραίους που προϋπήρχαν, και δημιούργησαν τους Ασκενάζι Εβραίους, οι οποίοι μόνον στην Πολωνία το 1939, πριν δηλαδή οι Ναζί ξεκινήσουν την εξολόθρευσή τους, αριθμούσαν σχεδόν 4.500.000!
Η ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΧΑΖΑΡΩΝ
Η εξέλιξη των Εβραίων στη Ρωσία παρουσιάζει λοιπόν ενδιαφέρον καθώς αυτοί, όπως προαναφέραμε, δεν είναι σημιτικής καταγωγής, αλλά τουρκικής και συγκεκριμένα απόγονοι των Χαζάρων, που μετά τον 8ο μ.Χ. αιώνα ασπάστηκαν βαθμιαία την ιουδαϊκή θρησκεία.
Όταν η αυτοκρατορία των Χαζάρων παράκμασε και καταλύθηκε από τους Ρώσους, οι εξιουδαΙσμένοι Χαζάροι εξαπλώθηκαν στη Ρωσία, στην Πολωνία και στις Βαλτικές Χώρες. Το 15ο αιώνα, στην επικράτεια του Ιβάν του Τρομερού, κι ενώ το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού είχε εξασθενήσει, ζούσαν πολλοί Ιουδαίοι χαζαρικής καταγωγής. Πολλοί απ’ αυτούς ασπάστηκαν φαινομενικά το Χριστιανισμό, έγιναν κληρικοί κι ανέβηκαν στις βαθμίδες της ρωσικής εκκλησιαστικής ιεραρχίας. Με συνωμοτικό τρόπο προσπάθησαν ν’ αποβάλουν απ’ την ορθόδοξη πίστη του ρωσικού λαού ό,τι σχετιζόταν με την Αγία Τριάδα, την Ανάσταση και τη Θεία φύση του Ιησού. ‘Ετσι οι Ρώσοι, χωρίς να το αντιληφθούν, κινδύνευαν να γίνουν Εβραίοι προσήλυτοι. (Κάτι ανάλογο, δηλαδή απόπειρα απάλειψης βασικών Χριστιανικών δογμάτων, συνέβη και στην Ισπανία από ανώτερους ιερείς εβραϊκής καταγωγής.). Για να αποσοβηθεί αυτός ο κίνδυνος απαιτήθηκε σκληρός αγώνας εναντίον των Ιουδαϊζόντων Ρώσων. Αποτέλεσμα αυτής της πρώτης αντι-εβραΙκής κάθαρσης ήταν να μην υπάρχουν σχεδόν καθόλου Εβραίοι στη Ρωσία μέχρι το 1 8ο αιώνα — μετακινήθηκαν δυτικότερα. Η τσαρική Ρωσία απέκτησε εκατομμύρια Εβραίους υπηκόους, όταν κατέλαβε το μεγαλύτερο τμήμα του βασιλείου της Πολωνίας. Στα δυτικά τμήματα της ρωσικής αυτοκρατορίας και ιδιαίτερα σε περιοχές όπου κατοικούσαν Καθολικοί, ζούσαν συμπαγείς εβραϊκοί πληθυσμοί περιορισμένοι όμως σε γκέτο. Οι Ρώσοι δυσπιστούσαν απέναντί τους και τους κατηγορούσαν για εξάσκηση «παρασιτικών» επαγγελμάτων και οικονομική καταπίεση (τοκογλυφία) των Χριστιανών. Προσπαθούσαν να τους διώξουν τρομοκρατώντας τους ή εξαπολύοντας περιστασιακά αντι-σημιτικά πογκρόμ. Στην εποχή των Τσάρων, Ορθόδοξος σήμαινε Ρώσος, Καθολικός σήμαινε Πολωνός και Λουθηριανός σήμαινε Γερμανός.
Στο ίδιο κλίμα εντασσόταν και η κατασκευή από τη μυστική υπηρεσία του Τσάρου, την Οχράνα, των περιβόητων Πρωτοκόλλων των Σοφών τη Σιών. Βέβαια, Οι Ρώσοι δεν ήθελαν να εξολοθρεύσουν τους Εβραίους, αλλά να τους αναγκάσουν σε μετανάστευση. Και αυτό συνέβη με τη μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων Ρωσικής καταγωγής εβραίων στις ΗΠΑ, τη νέα «Γη τη Επαγγελίας», όπου βρήκαν ένα φιλικό περιβάλλον κι εξαιτίας των βιβλικών τάσεων του Προτεσταντισμού.
Για να αποφύγουν λοιπόν τις τσαρικές διώξεις και κατόπιν τις ναζιστικές, πολλοί Εβραίοι της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, δηλαδή Ασκενάζι —πρώην Χαζάροι—μετανάστευσαν κυρίως στις ΗΠΑ, όπου σήμερα ζουν 6.500.000 Εβραίοι οργανωμένοι σ’ ένα πανίσχυρο λόμπι. Την ίδια περίοδο άρχισε και η μετανάστευση προς την Παλαιστίνη, «αναιμική» στην αρχή και κατόπιν σε μορφή πλημμυρίδας. Υπολογίζεται πως η συντριπτική πλειοφία των σημερινών Εβραίων κατοίκων του Ισραήλ προέρχεται από την Ανατολική Ευρώπη και είναι απόγονοι τω εξιουδαΙσμένων Χαζάρων.
Η «ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ» ΤΩΝ ΑΣΚΕΝΑΖΙ
(ΠΡΩΗΝ ΧΑΖΑΡΩΝ) ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΙΣΡΑΗΛ

Ο μύθος πως οι Εβραίοι είναι ο «εκλεκτός λαός» του Θεού, ξεκίνησε από μια μικρή ομάδα σιωνιστών που απομόνωσαν κάποια αποσπάσματα από τη Βίβλο και τα ερμήνευσαν με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται πως ο Θεός τους προόριζε για «εκλεκτό λαό».
Αλλά δεν είναι μόνον οι θρησκευόμενοι Εβραίοι (σχεδόν το 5% του πληθυσμού στο Ισραήλ) που πιστεύουν αυτό τον παραλογισμό. Ακόμη και οι αθεϊστές και οι μη θρησκευόμενοι εβραίοι διεκδικούν αυτήν την τιμή. Αυτοί που λένε πρώτοι πως «είμαστε ο εκλεκτός λαός του Θεού» είναι οι σιωνιστές και συχνά φιλομαρξιστές (Ασκενάζι) Εβραίοι, οι οποίοι το κάνουν για πολιτικούς λόγους, καθώς δεν υπάρχει ούτε μία σταγόνα βιβλικού εβραϊκού αίματος μέσα τους.
Ιστορικά οι Πολωνοί και οι Ρώσοι Ασκενάζι Εβραίοι υποστήριξαν και προώθησαν τον Κομμουνισμό στις χώρες που τους φιλοξενούσαν. (Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως το σύστημα των Κιμπούτς που εφαρμόστηκε επιτυχημένα στο Ισραήλ είναι μια φιλομαρξιστική ιδέα, προερχόμενη από τους Ασκενάζι Εβραίους που μετανάστευσαν από την Πολωνία και τη Ρωσία.)
Στα τέλη του 19ου αιώνα μεγάλος αριθμός από αυτούς τους φιλοκομμουνιστές Εβραίους βρέθηκαν στη Γερμανία στα Βαλκάνια και σχεδόν σε όλη την Ευρώπη. Εξαιτίας της ανάμειξής τους στα πολιτικά ζητήματα στη Ρωσία, σι Ασκενάζι Εβραίοι έγιναν στόκος διώξεων από τους Τσάρους. Αυτές σι διώξεις και τα πογκρόμ ώθησαν αυτούς τους φιλοκομμουνιστές Εβραίους σε μετανάστευση. Κάποιοι πήγαν στην Παλαιστίνη. Κάποιοι στη Λατινική Αμερική. Ο κυριότερος ωστόσο όγκος των Ασκενάζι φιλοκομμουνιστών Εβραίων κατευθύνθηκε στις ΗΠΑ, όπου και υποστήριξε μαζικά το Δημοκρατικό Κόμμα. Ακόμη και σήμερα το 60% της χρηματοδότησης του Δημοκρατικού Κόμματος στις ΗΠΑ προέρχεται από εβραϊκές πηγές. Ποτέ στην ιστορία δεν υπήρξε Αμερικανός πρόεδρος σε τέτοιο βαθμό αιχμάλωτος των Εβραίων, όσο ο Μπιλ Κλίντον. Λέγεται μάλιστα πως το εβραϊκό λόμπι των ΗΠΑ συνετέλεσε στην ήττα του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου..
Είναι γνωστό άλλωστε πως το Ισραήλ χειραγωγεί την αμερικανική εξωτερική πολιτική σύμφωνα με τα συμφέροντά του. Πριν το Ισραήλ γίνει κράτος το 1948, οι Εβραίοι ανά τον κόσμο, παρασύρθηκαν από τη σιωνιστική προπαγάνδα ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να γίνει «πατρίδα» κι ένα καταφύγιο για όλους τους κατατρεγμένους Εβραίους, μια πραγματικά δημοκρατική χώρα και η εκπλήρωση των προφητειών της Βίβλου.
Από το 1967 μέχρι το 1970, σε μια περίοδο έξαρσης του ε βραϊκού πατριωτικού αισθήματος, περίπου 50.000 Αμερικανοεβραίοι παρασύρθηκαν από τη σιωνιστική προπαγάνδα και μετανάστευσαν στη «Γη της Επαγγελίας», στο Ισραήλ. Από αυτούς το 80% επέστρεψαν μετανιωμένοι έπειτα από λίγα Χρόνια στις ΗΠΑ. Ο Jack Bernstein, ένας Αμερικανοεβραίος, που έκανε το λάθος να μεταναστεύσει στη «Γη της Επαγγελίας» καταγγέλλει το «ρατσιστικό φασιστο-μαρξιστικό» Ισραήλ, που κυβερνάται από τους πρώην Χαζάρους Ασκενάζι. Οι Σεφαραδίτες Εβραίοι είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας στο ρατσιστικό Ισραήλ. Για παράδειγμα, τις πρώτες δεκαετίες από την ίδρυση του Ισραήλ υπήρξε σοβαρό πρόβλημα έλλειψης κατοικίας. Οι κατοικίες κατανέμονταν ως εξής: πρωταρχικά δινόταν η δυνατότητα επιλογής στους Ασκενάζι Εβραίους που ζούσαν στο Ισραήλ για πολλά χρόνια. Τη δεύτερη επιλογή την είχαν οι Ασκενάζι Εβραίοι από την Ευρώπη, ειδικά εκείνοι που είχαν παντρευτεί Ασκενάζι από το Ισραήλ. Τρίτοι έρχονταν οι Ασκενάζι από τις ΗΠΑ. Μετά οι Σεφαραδίτες Εβραίοι και τέλος οι Μουσουλμάνοι Άραβες, οι Χριστιανοί και οι Δρούζοι…
Το σημερινό Ισραήλ φαίνεται πως έχει τρία πρόσωπα: το κομμουνιστικό, το φασιστικό και το δημοκρατικό. Οι Ασκενάζι Εβραίοι που μετανάστευσαν στο Ισραήλ από τη Ρωσία κουβάλησαν μαζί τους την κομμουνιστική ιδεολογία. Οι Εβραίοι που μετανάστευσαν στο Ισραήλ από τη Γερμανία συμπαθούν το Σοσιαλισμό, αλλά υιοθετούν και πρακτικές ναζιστικο-φασιστικού τύπου. Στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου η ελίτ των Σιωνιστών Ασκε(Νάζι) Εβραίων συνεργάστηκε με τους Ναζί για να στείλουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης τους φτωχούς Εβραίους. Το Ισραήλ υποτίθεται πως είναι δημοκρατία. Ωστόσο δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα στο δεξιό κόμμα Λικούντ και στο αριστερό εργατικό Κόμμα. Και οι Παλαιστίνοι πληρώνουν τα σπασμένα…
Τίποτε στη συμπεριφορά των σημερινών Ισραηλιτών απέναντι στους Παλαιστινίους δε θυμίζει την ηθική ενός βιβλικού λαού, που οδηγήθηκε από τον Μωυσή μέσα από χίλιες δυσκολίες και, χάρη στην πίστη του στον Θεό, τελικά έφτασε στη Γη της Επαγγελίας. Ή μήπως δεν έγινε έτσι; Σύμφωνα με τον Σίγκμουντ Φρόιντ —που προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς οπαδούς του— στο τελευταίο μεγάλο του έργο «Μωυσής και ΜονοθεΙσμός», υποστηρίζει ότι ο Μωυσής δεν ήταν Εβραίος, αλλά Αιγύπτιος ευγενής. Συγκεκριμένα άνηκε στο στενό περιβάλλον του αιρετικού Φαραώ Ακενατόν (ο μόνος Φαραώ που προσπάθησε να επιβάλει το μονοθεϊσμό στην πολυθεϊστική αρχαία Αίγυπτο) ο οποίος βασίλεψε στην Αίγυπτο από το 1377 ως το 1358 π.Χ.. Αμέσως μετά το θάνατο του Ακενατόν και την επιστροφή του αιγυπτιακού λαού στην πολυθεϊστική του παράδοση, ο Μωυσής έφυγε από την Αίγυπτο με τους οπαδούς του, οι οποίοι ήταν κυρίως Σημίτες κάτοικοι του Δέλτα του Νείλου. Μέσα στην έρημο του Σινά αυτοί σι άνθρωποι, συγκρουόμενοι με την πνευματική πειθαρχία του Μωυσή, τον δολοφόνησαν, και στη θέση του τοποθέτησαν έναν ιερέα του αραβικού Θεού των ηφαιστείων, του Γιάχβε. Με δυο λόγια ο Γιάχβε είναι εισαγόμενος θεός στους Εβραίους. Σύμφωνα με τον Φρόιντ η βιβλική θρησκεία έχει όλα τα χαρακτηριστικά της νεύρωσης, όπου το σκηνικό των μυθικών μορφών κρύβει μια καταπιεσμένη απόδειξη της ενοχής, που πρέπει να εξιλεωθεί επειδή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί συνειδητά. Άραγε έχει άδικο ένας θρησκευόμενος Εβραίος όταν λέει πως «κάποια εποχή οι Εβραίοι επιλέχθηκαν από τον Θεό για να γίνουν οι Αγγελιοφόροι του, αλλά, με τον καιρό, έχασαν αυτό το προνόμιο»;…

ΓΙΩΡΓΟΣ  ΣΤΑΜΚΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ” ΤΕΥΧΟΣ 34

19 σχόλια

 • @Όλους: Για ΟΠΟΙΟΝ ενδιαφέρεται να μάθει, έστω και ξυστά, αυτή του κ. Γ. Στάμκου είναι μια πολύ σωστή τοποθέτηση. Μακριά από ηλίθιους αφορισμούς και εθνικά απωθημένα. Έτσι γράφεται η ιστορία. Τα λοιπά είναι μ-λ-κ-ες και δεν ‘πα να πει ΟΤΙ θέλει για τη χρήση της εθνικής μας λέξης ο κ. Κακότυχος… Κακότυχος θα μείνει!

 • Η μονόπλευρη κριτική κρύβει εμπάθεια ή συμπάθεια!
  Μήπως μπορεις να μου πεις τι κοινό έχεις εσύ με τον Όμηρο? ή ακόμα με τον ΕΒΡΑΙΟ ΑΙΣΧΥΛΟ? ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ!!!!!!!!!
  Ας ψάξουμε με σοβαρότητα τα δικά μας και ας αφήσουμε τους Εβραίους, ειδικά τώρα που ο κώλος μας έχει αρπάξει φωτιά!!!!!!!!!!!!!!!

 • @κ. ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ: Ο Αισχύλος ήταν Εβραίος;; Άλλο κι αυτό!! Πρώτη φορά τ’ ακώ! Μπας κι έχετε και καμιά σίγουρη πληροφορία για τον Όμηρο;; Αν ήταν Τούρκος δηλαδής.
  Μπας κι είστε απ’ αυτούς της εσωτερικής πληροφόρησης του χρηματηστηρίου;; (Εδώ τα λέν’ παπαγαλάκια κι είναι παράνομη η πρακτική βέβαια και στα ευνομούμενα κράτη τιμωρείτε με φυλάκηση.) Ξέρετε τίποτα για το ποιές μετοχές θα πάρουν τ’ απάνω τους ή τα κάτω τους;; Ωχούούού κι είστε καλλίτερος κι από το Κρατικό Λαχείο…

 • @κ. ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ: Ο ΚΩΛΟΣ μας έχει αρπάξει φωτιά και σιγοκαίγοντας από τις 18-10-’81!! Εσείς ΤΩΡΑ το πήτατε χαμπάρι;;; Αργά τ’ αντανακλαστικά σας. Παγαίνετε σε κανά συνεργείο να σας ρεγουλάρουν….

 • O/H peridion σωστές οι επισημάνσεις σου. Βλέπεις εμεις δεν αποφοιτήσαμε από το πανεπιστήμιο του ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΣΤΑΝ, γι’ αυτό δεν έχουμε τόσες γνώσεις σχετικά με θέματα του ΚΩΛΟΥ, όπως εσείς. Είναι αλήθεια ότι κάθε καλοκαίρι πηγαίνετε γιά προκτώλουτρα στο Κατάκωλο????????????

 • @ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ: Πολύ σας απασχολεί ο ρημάδης σας και τον περιποιείστε κατά κόρον. Ξέρετε και θέρετρα… Μπράβο σας. Τ’ άλλα σας εργαλεία πού τα περοποιείστε;;

 • @ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ: Τολμάτε να φέρετε αντίρρηση σε μιαν εκλεκτήν του περιουσίου λαού; Τον αγαπά και το λέει! Και απορώ γιατί αναφέρεσθε στα πρωκτόλουτρα. Τα αιδοιόλουτρα γενικώς είναι πιο χρήσιμα. Εφόσον βεβαίως το απαυτό βρίσκεται εν χρήσει. Αλλιώς ένα ξαράχνιασμα και ένα κατσαριδικτόνο είναι αρκετά.
  Κάτι μανάδες σαν την Perldion γεννούν τις Τζούλιες! Aπό αντίδραση -αντί να βρίζουν τους πάντες όπως η εν λόγω- κάνουν το αντίθετο από τη μητέρα τους!

 • @Kακότυχος: Κάτι μου ‘λεγε πως ο/η ΕΠΙΣΚΠΤΗΣ είσαστε εσείς αλλά ΤΩΡΑ ξέρω καλά πως, αν δεν είστε ο ίδιος, θα είναι ο δύδιμος σας και ΘΑΦοΚος βέβαια… Άϊντε και περαστικά και ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΣΑΣ ΠΟΝΕΙ. Γιατί από πονοκέφαλο…;

 • Peridion, τελικά θα μου πεις πότε αποφοίτησες από το ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΣΤΑΝ? Θέλω να μάθω από πότε Ο ΣΤΟΜΑΣ ΣΟΥ ξέρει τόσα πολά.

 • @perldion: Είστε και φαντασιόπληκτη κυρία μου! Όχι, δεν τον ξέρω τον κύριο. Αλλά δεν βρίσκω τρόπο να σας το αποδείξω. Μας συνδέει, ασφαλώς όμως, ότι και τους δύο μας τους περιλούζετε εξίσου. Και όχι μόνο εμάς του δύο.

 • @peridion: Γιατί δεν κάνεις ένα κόμα – απόκομα; σου προτείνω και τίτλο: “Η ΕΛΕΥΣΙΣ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ”, με σκίτσο το ΧΡΙΣΤΟ ΣΟΥ αραχτό να πίνει τη φραπεδιά του και να διαβάζει Focus. Φυσικά Πρόεδρος, αντιπρόεδρος, γραμματέας, καφετζής/ου θα είσαι εσύ. Πιστεύω ότι θα έχεις ρεύμα, πρόσεξε μόνο μη μας πουντιάσεις, γιατί τι θα γίνουν τα οράματά μας; τα όνειρά μας, οι ελπίδες μας; Σε σένα προστρέχουμε γιά να σωθεί η ΠΑΡΤΙΔΑ. Θα γίνεις σύμβολο, κάτι σαν την Αγία Αθανασία των δυτικών προαστείων, με πιάνεις; Άσε, λοιπόν, εμας και τρέχα στο κεχρί. Σίγουρα με την ηλιθιότητά ΣΟΥ θα έχεις πέραση.
  Και γιά να μη ξεχνάμε και τους ΕΒΡΑΙΟΥΣ, αφού αυτοί είναι η αιτία που άρχισε η επιστημονική επικοινωνία μας, σου ρίχνω λίγο ακόμα νεύτι (ξέρεις που) γιά να τρέχεις, ΚΑΙ Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΟΣ.
  Περιμένω έξυπνη και Πανεπιστημιακού (όχι τύπου ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΣΤΑΝ) επιπέδου αντίδρασή ΣΟΥ.

 • Με συγχωρεί η αυθεντία σας αλλα ως απόφοιτος ξένου πανεπιστημίου, μήπως μπορείτε να με φωτίσετε, εαν ο Αισχύλος, ο Πλάτωνας και ο Όμηρος ήταν Σεφαρδίτες η Ασκεναναζύμ; Κι ο Χίτλερ; Κι αυτός εβραίος δεν ήταν; Διότι είναι προφανές ότι κι αυτός έπασχε από το λεγόμενο “Jehovah complex”, όσο προφανές είναι ότι κάποιοι εδώ πάσχουν από το σύνδρομο του άκρατου μισελληνισμού.

 • Ρε ΑΔΑΗ!
  Μα είσαι καταντίπ αδαής.
  Ο Όμηρος ήταν “Τούρκος”, λέμε!
  Ομέρ, γιου νόου?

  Για τον Μεγαλέξανδρο, δεν το συζητάμε καν… Εαμοβούλγαρος από κούνια.
  Και την αδερφή του δεν την έλεγαν Θεσσαλονίκη, όπως ισχυρίζονται τα ελληνικά φασισταριά, αλλά Fεσσαλονίκη, λόγω που το ρημάδι το αλφάβητό τους δεν έχει Θου, ούτε κι η γλώσσα τους γυρίζει να το πει (γιαυτό κι ο Θόδωρος είναι Φιοντώρ).
  Σαν έξυπνοι όμως οι Εβραίοι κάτοικοί της (σεφαρδίτες; ασκεναζίμ; θα σε γελάσω) την μετονόμασαν σε Σαλόνικα κι έλυσαν το πρόβλημα. χιχι…

 • mnk απο που εμαθες ιστορια απο πορνοπεριοδικα?Εισαι τελειως για τον πουτσο!!Εσυ πρεπει να ξαναρχισεις απ’το να Λολα ενα μηλο!!

 • @Όλους τους πάρα πάνω περικεφαλαιούχους βλάκες- νομίζω ‘κτος Ο/Η κ. ΝΙΚΟΣ:
  Σχεδόν δυό χρόνια μετά ΠΩΣ σας φαίνονται οι βλακείες που γράφατε τότε;;;;
  Κάτι προσθετικό ακόμα: Αν δεν ήταν ο μπαμπούλας των Εβραίων -σκεφτήτε πίσω απ’ αυτόν τον μπαμπούλα ποιός κλείνει μάτι και κουνά μαστίγιο κατά Ερντογκάν μεριά- ΑΥΤΗ τη στιγμή- λόγω Κυπριακών υδρογονο-αθρακικών οικοπέδων,μπορεί και να ‘χαμε σύνορα κάτω απ’ τη Θεσσαλία. Λόγω και του ευρώστου της οικονομίας της-Ελλάς….
  Ξυπνάτε ΠαΣοΚοβλαμέναααααααα. Και δεν μπορεί να είστε ΤΟΟΟΟΣΟ βλάκες όσο ο ΓΑΠ σας. Μόνον έναν έκανε σαν κι αυτόν ο Θεός (εννοώ τον μεγάλο Αμοραλιστή-ληστή) ο άλλος είναι ο Νικάκης που κουβαλάει ΟΛΟ το μυαλό της Οικογένειας και ΟΤΑΝ το ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ οι άλλοι μένουν κλειδωμένοι στο Καστρί και παίζουν monopoly μ’ αυτά που ενθυλάκωσαν… Ή με τα πουλιά τους.
  For that matter any member of (ΘαΣοΚ) that party carries forward the same bulk of stupidity. Το τελευταίο το ‘γραψα αγγλικά μπας και μας διαβάζει ο Γιωργάκης -ή κάποιος της οικογένειας- και θέλω να ξέρει πως εκτιμώ το ίδιο ΟΛΟΥΣ τους υποψήφιους αρχηγούς του ΨΟΦΙΟΥ κόμματος της ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΡΠΑΓΗΣ.
  Της ΛΗΣΤΕΙΑΣ της πατρίδας μας.
  Αμ εκείνος ο υπουργός οικονομικών;; Υποψήφιος αρχηγός σου λέει! Και κουβαλά και το ΜΥΑΛΟ του κόμματος!! Μέσα στον εγκέφαλό του. Ελπίζω… Γιατί, αν κρίνω από τα απ’ έξω ρούχα του, θα φορά και φαρδειά εσώρουχά…
  Τον βαραίνει άραγες η-εξυπνάς;;; (βλέπω άρχισα και γράφω στην κατά Γιωργάκη διάλεκτον της Ελληνικής) Με τον όγκο που από φύση είναι υποχρεωμένος να κουβαλά ο ταλαίπωρος υποψήφιος…;; Σκέτος οικονομικός αποκεφαλισμός… Σκεφτήτε ποιοί πληρώνουμε το μπαρουφοϊδές… Άϊντε χαϊβάνιαααααα.

 • Κρίμα πού ένα πανέμορφο ιστορικό άρθρο,έγινε αιτία να συγκρουστούν ευφυέστατοι άνθρωποι,πού κατά την άποψη μου,έχουν περισσότερα να τούς ενώσουν,παρά να τούς χωρίσουν.
  Δυστυχώς επιβεβαιώνουμε τον κανόνα των αδερφοκτόνων.

 • ευχαριστώ για το πολύ ενδιαφέρον άρθρο. λυπάμαι για τα σχόλια. το άρθρο δεν το διάβασα όλο, το βρήκα όμως σίγουρα ενδιαφέρον, και ο καθένας, όταν διαβάζει κάτι, ασφαλώς μαθαίνει πράματα -εγώ ας πούμε διάβασα με πολύ ενδιαφέρον τα του 7ου αι. που με απασχολεί ιδιαίτερα, – και συγχρόνως ασκεί και κριτική σκέψη, όσο μπορεί ο καθένας. τα σχόλια είναι πήγα να γράψω ανεπίτρεπτου επιπέδου, αλλά λάθος έγραψα, αφού πουθενά δεν πρέπει να υπάρχει λογοκρισία. οι βλακείες περί τούρκου ομήρου δεν μου προκαλούν πια ούτε καν γέλια. μεγαλύτερη ταυτότητα από τη γλώσσα και την ιστορία, δλδ τον πολιτισμό, νομίζω δεν υπάρχει, κι αφήστε τον κάθε φασίστα να μπουρδολογεί άνευ δεδομένων, φανταστείτε ότι υπάρχουν και μερικοί που λένε ότι και η πρώτη γραφή στη μεσοποταμία, κάμποσες χιλιάδες χρόνια π.χ., κι αυτά τουρκικά ήταν. με το ίδιο επιχείρημα άντε γειά για τη θ/φ θεσσαλονίκη, την κόρη του φιλίππου.

 • Το ότι Τούρκος δεν ήταν, δεν χωρεί αμφιβολία ο Όμερος. Αλλά ότι Όμηρ-ος και Οmri (Εβρ.: עמרי, στο Τιβεριανό σύστημα ʻOmrî. Κατά σύντμηση του עָמְרִיָּה, Omriyya Τιβερ. ʻOmriyyā = “Ο ΥWH η ζωή μου”) έχουν κοινή ρίζα, και από εκεί το αραβ. Omar (τουρκ. Οmer) που μπερδεύει τους άσχετους … δεν το πολυσυζητάμε πλέον.

  Το περί κριτικής σκέψης του άρθρου και των σχολίων μέχρι χθες θα το θεωρούσα κακόγουστο αστείο. Με τα σημερινά δεδομένα ούτε κι αυτό γίνεται.

  Τα επιχειρήματα και τα ‘hard facts’ δεν είναι δεδομένα. Οι εθνογενέσεις και οι χρονολογήσεις είναι προβληματικές. Ειδικά των βιβλικών κειμένων.

  Και μόνο που το άρθρο διαχωρίζει φυλετικά λες και η ενδογαμία ήταν ο κανόνας -ήδη στις λίστες όσων [δήθεν] ‘επέστρεψαν’ από τη ‘Βαβυλώνια’ Μετοικεσία’ φιγουράρουν ονόματα καθαρά Περσικά- το κάνει να ανήκει στα επισφαλή κι επικύνδινα, παρά στα της κριτικής σκέψης.

  Οι επαφές είχαν γίνει αιώνες πριν τον Όμηρο, ένθεν κακήθεν του Αιγαίου. Άλλωστε και η Καδμεία, η ακρόπολη της Θήβας, που δήθεν ονομάστηκε από τον Κάδμο, ετυμολογείται από το σημητικό Qedem, παναπεί ανατολή, ανατολικά.

  Berman, Daniel W. “The Double Foundation of Boiotian Thebes.” Transactions of the American Philological Association (1974-), vol. 134, no. 1 (Spring, 2004): 1-22.

  Για τη Σαλαμίνα που κάποια στιγμή κατάφερε να γενεί Κούλουρη ελληνικά, αλλά έπρεπε να ξαναγενεί Σαλαμίνα … αρχαιοπρεπώς, η ετυμολογία είναι η αυτή του Salam (alecum), πα-να-πεί ειρηνική, απάνεμη (Ipanama). Όσο για την ίδια την Αττ-ική, μάλλον εκεί η ρίζα att- δηλώνει το παλαιό, το αρχαίο. (Στο Κράτος του Ισραήλ η Διεύθυνση Αρχαιοτήτων λέγεται Rashot Hattiqot, רשות העתיקות‎).

  To ότι οι πλουσιότεροι Ασκενάζι είχαν επιβληθεί για πολυποίκιλους λόγους στο Κράτος του Ισραήλ -όχι βέβαια όσοι καταδιώχτηκαν από τα πόγκρομ των Τσάρων, αλλά οι εγκατεστημένοι στην Κεντρική Ευρώπη και οι εμιγκράντηδες της Αμερικής με τις ‘οικονομίες’ τους στους Σεφαρδίτες της Ανατολής.

  Η πρώτη φάση των κιμπουτσίμ με τα εξόφθαλμα μαρξιστικά στοιχεία του κοινόβιου, αλλά και το υποβόσκον εθνικιστικό στοιχείο, στη φάση του British Mandate, οι τρομοκρατικές ενέργειες -ναι, οι πρώτες βόμβες δεν ήταν από τους Παλαιστίνιους εκεί κάτω- και ο ένοπλος αγώνας, αμυντικός, κι επιθετικός. Βέβαια, είχε προηγηθεί το βρώμικο παιχνίδι της αφύπνησης της αραβικής εθνικής συνείδησης με τον Lawrence να τάζει στον Σάριφ τση Μέκκας και οι συνάδελφοί του στους ανταγωνιστές του Σάριφ, τους Σάουντι, κι όλοι μαζί για τη Δαμασκό -την Ιερουσαλήμ τότε δεν τη λογάριαζαν και πολύ- και αντάμα να γίνεται η διακήρυξη Balfur για μια Εβραϊκή Παλαιστίνη.

  Βέβαια, άρθρα και σχόλια σαν το παραπάνω με εθνοφυλετικά κριτίρια δε μας βοηθούν και πολύ, αλλά θολώνουν τα νερά και μας ρίχνουν … στα μυστικά του βάλτου.

  Αλλά γιατί το ενδιαφέρον άραγε τέτοια μέρα;

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε