Η Αθήνα όπως είναι πια…

Είναι Σάββατο 13/2/2010 00.45 περπατάω με την Ε. και τον Χ. την οδό Ιάσονος στον Κεραμεικό. Ακούω ποδοβολητό από την κάθετη της Ιάσονος, Αγησιλάου .Κάποιοι κυνηγάνε κάποιον, δεν δίνω και πολύ σημασία. Φτάνω στην Αγησιλάου και στρίβω αριστερά, περπατάω περίπου είκοσι μέτρα και αυτοί που κυνηγούσανε έχουνε στριμώξει στη γωνία Αγησιλάου και Κολωνού κάποιον και τον χτυπούν αλύπητα. Φωνάζουμε Εε… Αστυνομία… συνεχίζουν και μετά από ένα δυο λεπτά αποχωρούν ήσυχα .

Είναι μια ομάδα Κινέζων. Στη γωνία είναι πεσμένος ένας νεαρός ζητάει βοήθεια καλούμε το 100 και αμέσως και το 166 και περιμένουμε . Είναι μαχαιρωμένος το αίμα τρέχει και σχηματίζει λίμνη.

Ο φίλος μου Χ. μου φωνάζει να κάνουμε κάτι γιατί θα πεθάνει “Τι να κάνω δε ξέρω” “Να του δέσουμε την πληγή”. Μα που είναι χτυπημένος φοράει μαύρα ρούχα και τα πόδια του είναι μούσκεμα στο αίμα. Μετά από περίπου 15 λεπτά έρχεται το 100 καλεί και ο Αστυνομικός το ΕΚΑΒ τους εξηγεί ότι μπορεί να έχει κοπεί αρτηρία, το αίμα λίμνη. Το ασθενοφόρο δεν έχει έρθει . Έρχεται μετά από 40 ολόκληρα λεπτά. Το παλικάρι είναι νεκρό. Είναι η ώρα για το άσπρο σεντόνι.

Η Αθήνα ήταν άδεια 200 μέτρα από την Ομόνοια το ασθενοφόρο έκανε 40 ολόκληρα λεπτά.Γιατί; Ξέρω ότι δεν έρχονται για πρεζόνια. Είναι η τελευταία επιλογή τους. Μήπως δεν έρχονται και σε μαχαιρομένους; Ο άνθρωπος είναι νεκρός. Όταν τον χτυπούσαν φώναζε “Δεν έχω” “No money”. Δεν ξέρω τι είχε συμβεί τον χτυπούσαν με μανία. Δεν μπορείς πια να κυκλοφορείς στη περιοχή. Κινδυνεύεις αληθινά.

Σήμερα διαβάζω στο αστυνομικό δελτίο: Νεκρός 30χρονος ναρκομανής στην Ομόνοια με μαχαιριές στο πόδι και στην πλάτη. Ήταν πράγματι ναρκομανής; Δεν είμαι σίγουρος ή του κολλήσανε εύκολα την ταμπέλα. Ότι και να ’ναι δεν είναι πια…

Χρυσοχοίδης και Παπανδρέου δεν ζουν σε αυτό το τόπο μου φαίνεται…

ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ (Φωτογραφία: ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ)

http://pilarinos.blogspot.com/