Ωρολογιακή βόμβα για τη χώρα και την Αθήνα οι λαθρομετανάστες

Το πρόβλημα της εισροής χιλιάδων λαθρομεταναστών από τα θαλάσσια σύνορα μας με την Τουρκία τείνει να μεταβληθεί σε ωρολογιακή βόμβα για την υπόσταση της χώρας και του κέντρου της Αθήνας ειδικότερα, όπου σωρεύεται το μεγαλύτερο μέρος τους. Σε σχέση με τον πληθυσμό της, η Ελλάδα έχει σήμερα το υψηλότερο ποσοστό μεταναστών και ειδικότερα λαθρομεταναστών στην Ευρώπη και πιθανώς σε όλο τον κόσμο. Ο μέσος όρος των μεταναστών σε σχέση με το γηγενή πληθυσμό στην Ευρώπη είναι 3,8%, ενώ στην Ελλάδα πρέπει να ξεπερνά ήδη το 12-15% και να τραβάει ταχύτατα την ανηφόρα. Με δεδομένη την ανεξέλεγκτη μαζική εισροή τους, σε συνδυασμό με την υπεργενητικότητά τους και την υπογενητικότητα των ελληνογενών, σύντομα μέσα στην τρέχουσα δεκαετία, θα μας υπερκεράσουν αριθμητικά, με ότι αυτό συνεπάγεται. Χωρίς να αμφισβητείται η συμβολή των μεταναστών στην ευημερία και ανάπτυξη της χώρας, δεν μπορεί να μην προκαλεί ανησυχία η διαφαινόμενη αλλοίωση της εθνολογικής της βάσης και οι διαγραφόμενες φυλετικές συγκρούσεις, με δεδομένη και τη δυστοκία για κοινωνική ενσωμάτωση των μουσουλμάνων που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των νεοεισερχόμενων.

Για το ίδιο ζήτημα, το ελληνικό κράτος απουσιάζει παντελώς. Τα σύνορά μας είναι εντελώς διάτρητα. Οι σωματέμποροι και από τις δύο πλευρές των συνόρων, με τους συνεργάτες τους στις δημόσιες υπηρεσίες, θησαυρίζουν ανεξέλεγκτοι από τη διακίνηση του «εμπορεύματος». Η ισχύουσα νομοθεσία και δικαστική πρακτική εδώ είναι περίπου ανύπαρκτη. Η παράνομη διακίνηση λαθρομεταναστών τιμωρείται, αν τιμωρείται, ως απλό πλημμέλημα! Από τη διεύθυνση της Αστυνομίας Αλλοδαπών, στους λαθρομετανάστες χορηγείται άδεια παραμονής για ένα μήνα, με την αστεία διαδικασία της λεγόμενης «διοικητικής απέλασης», την οποία οι πάντες γράφουν στα παλαιά τους υποδήματα αφού, εκτός των άλλων, πλαστογραφείται ευκολότατα και διατηρείται στο διηνεκές. Επιπλέον, τους χορηγείται επίδομα 18 Ευρώ την ημέρα, όσο δηλ. η κατώτερη σύνταξη του ΙΚΑ, ενώ οι χρυσοκάνθαροι «σωματέμποροι» τους στεγάζουν σε πολυκατοικίες-γκέτο, προσβάσιμες σε κάθε είδους βρωμιά, παρανομία, σωματεμπορία, διακίνηση ναρκωτικών, παραβατική συμπεριφορά και τρομοκρατία των «ιθαγενών» που διεκδικούν κι’ αυτοί ίσα δικαιώματα.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις και ειδικότερα ο χώρος της αριστεράς, βλέπει μονόπλευρα και απλοϊκά το όλο θέμα από τη στενή φιλανθρωπική του διάσταση. Όποιος διαφορετικός πολυσύνθετος προβληματισμός, τιτλοφορείται αβίαστα ρατσιστική αντίληψη. Κανένας δημοκρατικά σκεπτόμενος, δεν αρνείται ότι οι μετανάστες αποτελούν θύματα της ανισόμερους παγκόσμιας κατανομής του πλούτου, των παρενεργειών του άγριου καπιταλισμού της εποχής και των εμφύλιων σπαραγμών. Όμως, είναι τουλάχιστον αφελές, ουτοπικό έως επικίνδυνο, να δεχτούμε ότι η «Ψωροκώσταινα» θα επιλύσει μόνη της το τεράστιο αυτό διεθνές πρόβλημα. Μια τέτοια παιδαριώδης αντίληψη, αν δεν είναι ύποπτη άλλων προθέσεων, μοιάζει με την συντηρητική άποψη ότι η φτώχεια μπορεί να αντιμετωπιστεί αποκλειστικά και μόνο από την ατομική φιλανθρωπία !

Το πρόβλημα των λαθρομεταναστών είναι ένα πολύπλευρο ζήτημα τεράστιας διεθνούς σημασίας που πρέπει να αποτελέσει κεντρικό σημείο στην πολιτική ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ε.Ε. οφείλει να κάνει σαφές στην Τουρκία ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφια για ένταξη, όταν με τη μεθοδευμένη συμμετοχή του «βαθέως κράτους της», διοχετεύονται κατά χιλιάδες οι λαθρομετανάστες στη χώρα μας, στα ανατολικά δηλ. σύνορά της Ευρώπης. Δεν είναι δυνατόν κρατικά πλοιάρια του λιμενικού σώματος της Τουρκίας να μεταφέρουν λαθρομετανάστες, όπως είδαμε σε αποκαλυπτικό σχετικό βίντεο, και οι υπεύθυνοι να παραμένουν ατιμώρητοι. Η «καλή γείτονας» θα πρέπει να υποχρεωθεί να τιμήσει τις συμφωνίες που έχει υπογράψει για το ίδιο θέμα και να δεχτεί την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών που διακινούνται συστηματικά μέσα από το έδαφός της στις χώρες καταγωγής τους και με την οικονομική συνδρομή της Ε.Ε. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να απειληθεί με πάγωμα των διαδικασιών ένταξης, μαζί με άλλες ισχυρές συνακόλουθες κυρώσεις. Οι χώρες προέλευσης των λαθρομεταναστών στην Αφρική και στην Ασία, οφείλουν επίσης να υποχρεωθούν και αυτές να δεχτούν πίσω τους ομοεθνείς τους, υπό την απειλή σοβαρών κυρώσεων, αλλά και μέριμνας για συναρτούμενη ισχυρή οικονομική βοήθεια. Αλλά για να γίνουν πράξη όλα αυτά, το ζήτημα πρέπει να τεθεί σε επίπεδο αρχηγών κρατών, προέδρων, Πρωθυπουργών και Υπουργών Εξωτερικών, καθώς και σε όλα τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ευρωκοινοβούλιο, κλπ. Οι Ευρωβουλευτές μας οφείλουν να βομβαρδίσουν το Ευρωκοινοβούλιο με παρόμοιες ερωτήσεις. Οι ανίσχυρες διαμαρτυρίες του αρμόδιου Υπουργού Προκόπη Παυλόπουλου πέφτουν στο κενό. Η κυβέρνηση και ο Δήμαρχος της Αθήνας, δεν μπορούν να επικαλούνται ως άλλοθι για την απραξία τους, το γεγονός ότι δε βοηθιούνται από την αντιπολίτευση !

Οι παραπάνω απόψεις και προτάσεις βέβαια, αφορούν μόνο την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση ή αντικανονική μετανάστευση και όχι τους νόμιμους μετανάστες ή τα μέλη οικογενειών νόμιμων μεταναστών που διαβιούν ήδη στις χώρες υποδοχής, όπως ορίζει και το πρόσφατο σύμφωνο για τη μετανάστευση της Ε.Ε. Ιδιαίτερα όσον αφορά τους πραγματικούς πολιτικούς πρόσφυγες, αυτοί θα πρέπει να τύχουν ειδικής προστασίας και του δικαιώματος να μπορούν να προωθούνται και να ενσωματώνονται σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, όπως και στη δική μας, αναλογικά με το μέγεθος του πληθυσμού της κάθε μίας απ’ αυτές.

Η ανεξέλεγκτη και ασύδοτη εισροή χιλιάδων, εκατοντάδων χιλιάδων και εκατομμυρίων λαθρομεταναστών στη χώρα μας, δεν επιτρέπεται να συνεχιστεί άλλο. Τα νησιά μας, η Αθήνα, το ιστορικό της κέντρο, η βιτρίνα της χώρας, δεν μπορεί να μετατρέπονται σε τριτοκοσμικά γκέτο, εμπορίας ναρκωτικών, πορνείας, εγκλήματος, υγειονομικής νοσηρότητας, βρομιάς, πολεοδομικής αθλιότητας, βίαιων φυλετικών συγκρούσεων και αναγκαστικού εξοβελισμού των κατοίκων και επαγγελματιών του κέντρου από τις παραδοσιακές τους εστίες. Το δράμα των μεταναστών είναι πράγματι οδυνηρό, αλλά η λύση του δε βρίσκεται στη σώρευση τους σε άθλιες πολυκατοικίες στο κέντρο της χώρας, όπου μεταβάλλονται σε υποχείρια των κυκλωμάτων της εγκλήματος και της παρανομίας που αναγορεύεται σε ανθρωπιστική μας υποχρέωση από ορισμένους αριστερο-Κολονακιώτες προοδευτικούς τύπους. Για τους οποίους οι τελευταίοι εναπομείναντες «ιθαγενείς», άδουν το γνωστό άσμα : «έλα να μάθεις στην Πλατεία Βάθης τι ζωή περνώ….».

Οι πολυκατοικίες-γκέτο του ταλαίπωρου κέντρου της Αθήνας όπου στοιβάζονται χωρίς στοιχειώδεις υγειονομικές και άλλες προϋποθέσεις εκατοντάδες λαθρομετανάστες, θα πρέπει άμεσα να σφραγιστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και να κλείσουν. Αν δεν το πράξουν, οι υπεύθυνοι δημόσιοι λειτουργοί θα είναι υπόλογοι για τις πράξεις τους. Μέχρις ότου βρεθεί η λύση της επαναπροώθησης στις χώρες τους για όσους λαθρομετανάστες δεν είναι πραγματικοί πολιτικοί πρόσφυγες, θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για προσωρινή εγκατάστασή και σίτισή τους σε αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις σε περιοχές στην ύπαιθρο, μακριά από τις πόλεις και την Αθήνα ειδικότερα και για το σκοπό αυτό, μπορεί να ενεργοποιηθούν μη – κυβερνητικές οργανώσεις. Η κυβέρνηση και οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, οφείλουν να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα πριν είναι πολύ αργά.

ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΣ
-(Φωτογραφία: ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΑΦΕΤΖΗΣ, ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΠΠΑΤΟΣ, ΜΕΧΡΙ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008 Μια σειρά φωτογραφιών και ζωγραφικών έργων, που δημιούργησε επισκεπτόμενος τόπους θρησκευτικής λατρείας διαφόρων εθνοτήτων στην Αθήνα, παρουσιάζει στο πλαίσιο της πρώτης του ατομικής έκθεσης, ο Αδαμάντιος Καφετζής. )

20 σχόλια

 • Ας αποφασίσουμε, επιτέλους, αν αυτή η χώρα ανήκει στους Έλληνες ή όχι. Αν ναι, τότε πρέπει να γίνεουν όλες οι ενέργειες, ώστε να διαφυλαχθεί η προτεραιότητα και η κυριαρχία του ελληνικού στοιχείου. Αν δεν ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, τότε ας δώσουμε τα κλειδιά στους λαθρομετανάστες. Οπότε απορεί κανείς για ποιον λόγο έγιναν τόσες θυσίες με τόσους εθνικούς αγώνες από το 1821 και μετά. Για ένα κράτος ελληνικό ή για μία πολυφυλετική χοάνη;
  Ανοίξτε τα μάτια.

 • Έχετε δίκιο. Σκεφτείτε μόνο τι θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε σήμερα, αν μερικοί Σκοπιανοί είχαν μεταναστεύσει σε ανύποπτο χρόνο και είχαν εγκατασταθεί σε κάποια μακεδονική περιοχή. Δεν έχει σημασία αν ήταν τότε που μετανάστευσαν κατατρεγμένοι, αυτά ξεχνιούνται και αρχίζουν να γεννιούνται αξιώσεις.

 • Θα πρέπει επιτέλους να ανοίξει δημόσιος διάλογος με παρεμβάσεις, εκδόσεις και δημοσιεύσεις για το θέμα, το οποίο πολύ σύντομα θα καταστεί κεντρικό πολιτικό εγχείρημα.
  Στην Γαλλία ετοιμάζουν υπουργείο Μετανάστευσης, εδώ που το πρόβλημα είναι οξύτερο (35-40% το ποσοστό των λαθρομεταναστών επί του πληθυσμού), κανείς δεν μιλά.

 • Συγχαρητήρια κύριε Κατσανέβα. Αναπτύξατε το θέμα πλήρως όπως πράγματι είναι χωρίς ιδεολογικές αγγυλώσεις.

  Εγώ που εργάζομαι κοντά στην Πλατεία Βάθη το ζω καθημερινά και υποφέρω και κινδυνεύω. Χώρια που κοντεύω να χάσω την εθνική μου ταυτότητα και είναι σαν να εργάζομαι σε κάποιες απόμακρες συνοικίες της Βαγδάτης, της Καμπούλ η του Κουρδιστάν.
  Οι υπόλοιποι κάνουν φιλολογική συζήτηση εκ του ασφαλούς.

  Οπως φιλολογική συζήτηση εκ του ασφαλούς κάνουν και όσοι κατηγορούν τους κατοίκους που διαμαρτύρονται για την λειτουργία παραρτημάτων του ΟΚΑΝΑ κοντά στα σπίτια τους.
  Και αυτό το ζώ και γιαυτό δικαιολογώ αυτούς που διαμαρτύρονται.

  Είναι πολύ εύκολο να κάθεσαι μακρυά από το πρόβλημα και να κολλάς ταμπέλλες στους άλλους όπως ρατσιστής, κοινωνικά ανάλγητος κτλ κτλ
  Νομίζω ότι όλοι διαθέτουμε μία λογική η οποία είναι αδύνατον να μας επιτρέψει να δεχτούμε ότι το παγκόσμιο πρόβλημα των λαθρομεταναστών πρέπει να το λύσουμε εμείς και μάλιστα…αδιαμαρτύρητα.

 • Να ρίξουμε και κάπου δίκιο στον κ. Κωτούλα, όμως ότι φτάσαμε εδώ λόγω των ταμπού της γενιάς του Πολυτεχνείου, επειδή ντρεπόταν να πει πως η χώρα υποβαθμίζεται από τα κύματα της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης.
  Επειδή αριστεροί είμαστε συνήθως στα λόγια και το μόνο που μας νοιάζει είναι να φαινόμαστε αριστεροί για να μην παρεξηγηθούμε. Γιαυτό σταματάμε στις φράσεις κλισέ και κρύβουμε το κεφάλι στην άμμο.

 • Αυτοί που κόπτονται για τους λαθρομετανάστες συνήθως παραμερίζουν στο δρόμο για να μην τους ακουμπήσουν.

 • Tο Ινστιτούτο Ερευνών Κοινωνικής Πολιτικής στη Μ. Βρετανία, έδωσε στη δημοσιότητα ορισμένα στοιχεία για το μεταναστευτικό ρεύμα, προς και από τη συγκεκριμένη χώρα, τα οποία, εν είδει προβληματισμού αποτέλεσαν και πρωτοσέλιδο στις βρετανικές εφημερίδες. Ένα σημαντικό εύρημα του Ινστιτούτου ήταν ότι οι μετανάστες στην Αγγλία ωφελούν τη χώρα με ένα ποσό της τάξης των 40 δισ. λιρών ετησίως.

  Πριν από ένα χρόνο περίπου, μία κοινή μελέτη της Τραπέζης της Ελλάδος και της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, αλλά και άλλη αντίστοιχη της Alpha Bank αποκάλυπταν ότι οι οικονομικοί μετανάστες αποδεικνύονται μία σημαντική οικονομική πραγματικότητα για την ελληνική οικονομία, αφού, μέσω της κατανάλωσης που πραγματοποιούν, συμβάλλουν στην αύξηση του Ακαθαρίστου Εθνικού Προϊόντος, κατά μία ποσοστιαία μονάδα!

  Με δεδομένη την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα και τη σταδιακή γήρανση του πληθυσμού, η συμβολή των νομίμων μεταναστών στην κοινωνική ασφάλιση, δια των εισφορών τους, είναι επίσης σημαντική. Ενώ, σε πολλές εγχώριες παραγωγικές δραστηριότητες, οι οποίες βάλλονται από τον εξωτερικό ανταγωνισμό, λόγω χαμηλότερου εργατικού κόστους, οι οικονομικοί μετανάστες, ως εργατικό δυναμικό αυτών των δραστηριοτήτων, συμβάλουν στη διατήρηση της ανταγωνιστικότητάς τους, λόγω ακριβώς του χαμηλότερου εργατικού κόστους που αντιπροσωπεύουν, σε σχέση με τον Έλληνα. Βεβαίως, σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει ο αντίλογος, που λέει ότι χάνουν θέσεις εργασίας οι Έλληνες. Η εμπειρία έδειξε ότι πρόκειται μάλλον για προσχηματικό αντίλογο δεδομένου ότι οι ξένοι απασχολούνται σε εργασίες που αποφεύγουν συστηματικά οι Έλληνες.

  Το συμπέρασμα είναι ότι έχουμε φτάσει, όπως και στη λοιπή Ευρώπη, στο σημείο που θα πρέπει να διαμορφώσουμε, ως χώρα, μία σοβαρή μεταναστευτική πολιτική, που θα αξιοποιεί τα οικονομικά, για μας, οφέλη που αντιπροσωπεύουν οι μετανάστες αλλά και που θα βοηθάει την αφομοίωσή τους από την ελληνική κοινωνία. Παρέχοντας, συγχρόνως, σ’ αυτήν το αίσθημα ασφάλειας που φαίνεται ότι της λείπει διότι ζει ακόμη με την αίσθηση ότι οι εργαζόμενοι και διαβιούντες, εδώ, ξένοι είναι ανεξέλεγκτοι.

 • @ κο Κατσανέβα

  ΤΙ είναι αυτό το ποσοστό 3.8% μεταναστών για την Ευρώπη; Να υποθέσω ότι αναφέρεται σε αυτούς που είναι αλλοδαποί και έχουν απλά άδεια παραμονής; Γιατί αποκλείεται, π.χ. η Αγγλία που σφίζει από πολίτες Πακιστανικής και Ινδικής εθνότητας να θεωρείται ότι έχει μόνο 3.8% πληθυσμό μη αγγλικής καταγωγής. (Εννοείται ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι πολιτογραφημένοι ως Άγγλοι, χωρίς όμως να έχουν αφομοιώσει Αγγλική ή Ευρωπαϊκή κουλτούρα.)
  Μήπως συγκρίνατε ανόμοια πράγματα;

  Επίσης η σύγκριση πρέπει να γίνεται μεταξύ κρατών ίσου πλούτου. Προφανώς οι μετανάστες δεν πηγαίνουν στην Ουκρανία.

  Μια χαρά μάς ερχόταν ως χώρα, όταν δεχόμασταν τους μετανάστες και εκμεταλλευόμασταν την εργασία τους (στην οικοδομή, σε εργοστάσια, στα εργοτάξια των Ολυμπιακών, στους αγρούς). Δεν θυμάμαι κάποια τρελή προσπάθεια τότε από το κράτος να τους προστατέψει και να τους εντάξει / νομιμοποιήσει. Τώρα που οι δουλιές μας δεν πάνε καλά τους βάζουμε στον μαυροπίνακα;
  ΤΟ ΑΥΤΟ ισχύει και για όλη την δυτική Ευρώπη. Συμφωνώ για την ανάγκη συνεννόησης των κρατών αλλά όχι στη βάση τής ξενοφοβίας και τής “επαναπροώθησης” ως “νομοτελούς” μοναδικής λύσης.

  Και βέβαια διαφωνώ με το εκδρομικό “μεταφορά
  σε περιοχές στην ύπαιθρο, μακριά από τις πόλεις και την Αθήνα”. Αν γίνει αυτό θα τους ξεχάσουμε όπως ξεχνάμε τους φυλακισμένους. Με κακή κατάληξη γα εκείνους.

  Και βέβαια η τρομερή υποβάθμιση τής ζωής των Ελλήνων δεν οφείλεται στην πολιτιστική / οικονομική λαίλαπα των λαθρομεταναστών (sic).
  Ως θεατής τού πολιτικού βίου έχω την αίσθηση ότι τα τσεπωθέντα χρήματα ενός μέσου κυβερνητικού σκάνδαλου θα υπερκάλυπταν τα χρήματα που οι αδίστακτοι μετανάστες ρουφούν από τους Έλληνες.

 • @ κο Κωτούλα

  Με βάση τα σχόλια σας και τις απόψεις μου, είστε αθεράπευτα ρατσιστής και…
  α) συγχίζετε τον κο Gato και θα λιποθυμίσει!
  β) ένα πραγματικό πρόβλημα παγκόσμιων διαστάσεων και προβληματικής το υποβιβάζετε και ωθείτε τους ουδέτερους να μην το “πιάνουν” για να μην τους κολλήσει η ρετσινιά τού ανθρωποφάγου.

  Σταχυολογώ:

  “Με δεδομένη την αυξημένη γεννητικότητα λόγω ισλαμικής θρησκείας…”

  Καμία σχέση. Πριν κάποιους αιώνες και οι Χριστιανοί γεννοβολούσαν σαν κουνέλια. Άλλωστε στη Γέννεση υπάρχει η θεία εντολή “αυξάνεσθε και πληθύνεσθε”. Δεν είναι θέμα θρησκείας αλλά πολιτισμικής φάσης.

  “Ας υποτάξουμε επιτέλους την οικονομία στην πολιτική, όπως κάθε σοβαρό κράτος.”

  Ουαχαχαχά! Ποια σοβαρά κράτη εννοείτε; Αυτά τα οποία αφήνουν αχαλίνωτες τις εταιρείες, τις πολυεθνικές, τα τραστ και τις τράπεζες και κάθε κάποια χρόνια τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμάζευτα;
  Μόνο ως ευχή μπορεί να ειπωθεί.

  “Κάθε κοινωνία που δεν χαρακτηρίζεται από έναν σημαντικό βαθμό ομοιογένειας καταρρέει…”

  Οι ΗΠΑ που είναι το κατεξοχήν εθνο-ανομοιογενές κράτος δεν νομίζω ότι καταρρέουν. Βέβαια ξοδεύουν πολλά για να τονώνουν το “εθνικό” τους αίσθημα, αλλά καλά τα έχουν καταφέρει, δεν νομίζετε; Όχι ότι τις έχω ως παράδειγμα προς μίμηση αλλά είναι σαφές ότι κυρίως σε άλλα κόλπα παίζεται η σταθερότητα. Ξέρω και κάποια άλλα παραδείγματα πολυπολιτισμικότητας που στέριωσαν:
  Ρωμαϊκή αυτοκρατορία
  Βυζαντινή αυτοκρατορία
  Οθωμανική αυτοκρατορία
  Για τα μικρά κράτη είναι πιθανόν πιο δύσκολα τα πράγματα.

  “… η παράνομη φοίτηση των παιδιών των λαθρομεταναστών στα ελληνικά σχολεία, με την οποία προκαλείται υποβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου του εκπαιδευτικού συστήματος … ”

  Το επίπεδο το ρίχνει ο διαρκώς συρρικνούμενος προϋπολογισμός για την παιδεία. Το επίπεδο έχει πιάσει πάτο όταν επίσημοι ελληνικοί φορείς αναπαράγουν τις εθνικολαλακίες τού Hellenic Quest ( http://el.wikipedia.org/wiki/Hellenic_Quest )
  Τα μεταναστόπουλα, λαμβάνοντας υπόψη και τις πολύ περιορισμένες κοινωνικές δυνατότητές τους (διαφορετική γλώσσα, εργασία, αδυναμία φροντιστηριακής στήριξης), είναι πολύ καλοί μαθητές – επιμελείς αν μη τι άλλο.

  “… μίας Αριστεράς, η οποία προφανώς φιλοδοξεί να αλιεύσει ψήφους από τους λαθρομετανάστες, με τους οποίους, άλλωστε, διαθέτει και πολιτιστική συγγένεια… ”

  Αν κατάλαβα η αριστερή ιδεολογία (π.χ., Μαρξισμός) είναι λαθρομετανάστρια… να υποθέσω ότι οι αμιγείς ελληνικές ιδεολογίες είναι ο φασισμός, ο ρατσισμός κ.λπ.;

  “Οπότε απορεί κανείς για ποιον λόγο έγιναν τόσες θυσίες με τόσους εθνικούς αγώνες από το 1821 και μετά.”

  Για την Ελευθερία.

  Αφήνετε μία αύρα να αιωρείται ότι οι Αριστεροί έχουν σκοτεινά συμφέροντα να κάνουν πλάτες στους λαθρομετανάστες. Σαν ποια; Περιμένουν από τους λαθρομετανάστες να πάνε να χτίσουν τις βίλες τους;

  Idom

 • Αν ρωτήσετε τους περισσότερους γονείς στην Αθήνα -μπορεί και στην επαρχία- των πάνω από εκατό χρόνια αστικών συνοικιών θα σας πουν ότι πρέπει να πληρώσουν ετησίως ένα πολύ μεγάλο για τα εισοδήματά τους ποσό προκειμένου να πάνε τα παιδιά τους σε ιδιωτικό σχολείο.
  Αιτία ότι στα δημόσια η πλειοψηφία είναι αλλοδαποί, το επίπεδο σπουδών χαμηλώτατο λόγω γλώσσας και νοοτροπίας -όχι ότι οι ξένοι στερούνται εξυπνάδας- και ότι τα παιδιά κινδυνεύουν αφού τα ξένα -άλλα ήθη- τα κτυπάνε για να τους πάρουν τα λεφτά τους, τα παπούτσια, μια μπλούζα ή το κινητό τους.
  Μια νηπιαγωγός μου έλεγε πως όταν το σχολείο γέμισε και νοίκιασαν και ένα δεύτερο κτίριο λίγο πιο πέρα, οι ξένοι ήταν εκείνοι που μπήκαν στα γραφεία και απειλούσαν θεούς και δαίμονες αν τα δικά τους παιδιά πάνε στο παράρτημα και αναγκαστούν να περπατούν ένα τετράγωνο πιο πολύ!
  Και το ερώτημα είναι: Τόσους αιώνες οι Έλληνες υπέφεραν τόσα και τόσα, πολέμους, εμφύλιους, χούντες, μεταπολιτεύσεις κλπ. για να μην μπορούν να χαρούν τα όσα πέτυχαν ως κοινωνία, αλλά να τα διεκδικούν οι ξένοι, που έχουν-δεν έχουν μια δεκαετία παρουσία στη χώρα;
  Και τι Δημοκρατία είναι αυτή όταν προτιμά κανείς να στερηθεί ακόμα και τα αναγκαία προκειμένου να πληρώσει το Ιδιωτικό, από το να διαμαρτυρηθεί για αυτήν την κατάσταση, επειδή φοβάται πως θα τον πουν ρατσιστή;
  Γιατί είναι κακό τα παιδιά που δεν μιλάνε καλά τα ελληνικά να πηγαίνουν σε χωριστά τμήματα ή και σχολεία ώστε να μην παρεμποδίζουν την πρόοδο των παιδιών των ελλήνων;
  Γιατί είναι κακό τα παιδιά που ασκούν βία και ληστεία στα άλλα παιδιά να οδεύουν στη Δικαιοσύνη;
  Γιατί ως λαός είμαστε τόσο ραγιάδες και με τις ευλογίες των “αριστερών”;

 • Μα τι λέτε τώρα κύριε Αισχύλο; Εδώ είμαστε η μόνη χώρα που έχει ακόμα τόσο ισχυρό κομμουνιστικό κόμμα! Εμείς, το γραφικό καθεστώς της Κούβας -με πολύ νερό στο κρασί του- και ο καραμπινάτος φασισμός της Βόρειας Κορέας.
  Με τόσα εγκλήματα που έχει κάνει ο διεθνής Κομμουνισμός -θέλετε έτσι όπως εφαρμόστηκε; Εντάξει έτσι όπως εφαρμόστηκε, δηλαδή όπως προτείνει το ΚΚΕ να εφαρμοστεί κι εδώ- που κατέστρεψε τεράστιους πολιτισμούς και έστρεψε τους πληθυσμούς μετά δεκαετίες πείνας και ανέχειας στη πορνεία και στη βία, έρχεται το ΚΚΕ να μιλήσει για λαικό δίκιο και δικαιώματα! Αν πάει να τα πει στη Ρωσία, θα λυντσαριστεί!
  Για να μη μιλήσουμε για τα μεταξύ τους εγκλήματα των ελλήνων κομμουνιστών, που μια ζωή εξεφτέλιζαν ο ένας τον άλλον και μετά τον έστελναν στο απόσπασμα -συχνά στο απόσπασμα του ταξικού τους εχθρού- χωρίς αιδώ και ηθική.
  Κι όμως, έχουμε φτάσει να είναι το ΚΚΕ μόνο κόμμα που λέει και καμμιά αλήθεια!
  Τι να πουν όμως για τους μετανάστες, τους φυγάδες από τα δικά τους τα κομμουνιστικά καθεστώτα, όταν αυτά χρεωκόπησαν; Προτιμούν να κάνουν μόκο!
  Αλλά δεν είμαστε λαός ικανός να τους ρίξει και καμμιά ντομάτα! Καθόμαστε κι ακούμε τις παπαρδέλες της κάθε Κανέλη και του κάθε Γκλέτσου!

 • Σταματήστε επιτέλους να βρίζετε τους συνανθρώπους μας.
  Εσάς κ. Κωτούλα θα σας άρεσε να πηγαίνατε στη Γερμανία και να σας επιτίθονταν οι συμμορίες των εκεί νεαρών ναζί και μόνο στο άκουσμα ότι είστε αλλοεθνής; Μη ξεχνάτε ότι πέρσυ μια τέτοια ομάδα ξυλοκόπησε άγρια έλληνα καταστηματάρχη στο Μόναχο. Αλλά και άλλα τέτοια περιστατικά έχουν συμβεί από τέτοιες ομάδες αρωστημένων εθνικιστών νεοναζί εις βάρος Ελλήνων και Τούρκων οικογενειαρχών και φιλήσυχων ανθρώπων.
  Ποιό είναι δηλαδή το μόνιμο πρόβλημά σας με τους αλλοδαπούς στην Ελλάδα; Οι άθρωποι αυτοί και φιλήσυχοι είναι και κατεξοχήν εξυπηρετικοί και έξυπνοι έμποροι. Πας σε ένα μίνι μάρκετ που το έχουν Αλβανοί και σε εξυπηρετούν άψογα. Παλιά με τους Έλληνες είτε σε έβριζαν είτε δεν σου έλεγαν ούτε καλημέρα.
  Το πρόβλημά σας με τους αλλοδαπούς χρήζει ευρείας ψυχιατρικής εξέτασης. Να το κοιτάξετε.

 • @ Gatos

  Γάτε, αν επιτρέπεις μία ερώτηση:
  Είσαι ο blogger “Μαύρος Γάτος” ή άλλος; Έχεις blog ή κάποια φωλιά που να εμφανίζεσαι μόνιμα;

  Idom

 • Καλώ τους απανταχού προοδευτικούς να διαβάσουν το βιβλίο του Ζαν Φρανσουά Ρεβέλ ¨Πως οι δημοκρατίες αυτοκτονούν”. Προς τα εκεί βαίνει και η δικιά μας. Διότι η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού είτε ψηφίζει ΝΔ είτε ΠΑΣΟΚ (μια και τα δύο είναι αστικά κόμματα) δέχεται να υποκύπτει στην ελαχίστη μειοψηφία της Αριστεράς, η οποία πιστεύει στη Δημοκρατία της μειοψηφίας. Κάτι ήξερε ο -κατά τα άλλα ανεκδιήγητος, πλην ευφυής- Ανδρέας Παπανδρέου που τους διέλυσε χωρίς να το πάρουν χαμπάρι, διότι οι Αριστεροί, πέραν του ότι διέπονται από φασιστική αντίληψη (αυτό σημαίνει να είσαι μειοψηφία και να θέλεις να επιβάλεις και την άποψή σου) είναι και χαϊβάνια και εύκολα πιάστηκαν στο δόκανο του Μεγάλου Ανδρέα. Το ίδιο έκανε και ο πατέρας του Γεώργιος που τους κυνήγησε ανελέητα όλους αυτούς που θέλησαν να πουλήσουν την Ελλάδα, δύο φορές μάλιστα. Το θλιβερό είναι ότι ορισμένοι αφελείς εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να ομνύουν στην ιδεολογία εκείνη που όλοι οι άλλοι την έχουν εγκαταλείψει πλην ανιστόρητων Ελλήνων και των απογόνων του Κιμ Ιλ Σουνγκ!

 • @ IΩΑΝΝΗΣ ΔΑΝΕΖΗΣ:
  Ψιτ! Σε πήρε η φόρα!..

 • Λαθρεπιβάτη, μήπως ξέρεις τι είναι η Κομμιντέρν και τι έκανε με τους κομιτατζήδες και το ΚΚΕ στη Μακεδονία; Ψιτ, σε πήρε η …κατηφόρα!

 • Αυτή είναι μια πολύ σημαντική και επίκαιρη ανάλυση. Για περισσότερες πληροφορίες και εμβρίθεια στο θέμα, συνιστώ τον ιστότοπο https://invdo.com/.

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε