Τι εστί αθανασία;

Όταν το παραμύθι, πες-πες, γίνεται μύθος και ο μύθος, πες-πες, γίνεται αλήθεια. Ακόμη και για νόες που διαθέτουν εκ φύσεως και παιδεύσεως την ικανότητα να προσεγγίζουν και αναλύουν, πλην παύουν επιχειρούντες άμα τη ορθώσει του ερωτήματος «τι εστί αθανασία». Το οποίον αντιληπτικώς απαντάται ως προς το τι δεν είναι: «απεριόριστη παράταση του βίου ή κάποια άσαρκη συνέχιση της ύπαρξης στον εφιάλτη ενός γραμμικά ατέλειωτου χρόνου», αλλά και ως προς το τι είναι: «ελευθερία της ύπαρξης από τις αναγκαιότητες που επιβάλλει η προκαθορισμένη “φύση” ή “ουσία” του κάθε υπαρκτού, ελευθερία από τον χρόνο, τον χώρο, τη φθορά, τον θάνατο». Αλλά ο εφιάλτης του γραμμικά πεπερασμένου χρόνου νικά τις τείνουσες προς την αλήθεια-ελευθερία-αθανασία νοητικές ανησυχίες ή υποψίες και επιβάλλει την ανάγκη επιβεβαιώσεως τουλάχιστον «κάποιας άσαρκης συνέχισης της ύπαρξης». Εντός ενός «γραμμικά ατέλειωτου χρόνου» μεν, πλην όχι εφιαλτικού πλέον, διότι η «πίστις σου σέσωκέ σε».
Σκοτισμένες και διχασμένες «ψυχές» (διάνοιες) στο ανερεύνητο σκοτάδι του ατομικού υπαρξιακού φόβου· φόβου που γίνεται ομαδικός μέσα από το έθος· έθος μη αυθύπαρκτο αλλά επιβαλλόμενο, τουλάχιστον από την στιγμή που το έλλογο καθίσταται κοινωνικό ον και υποχρεούται να ζήση εντός τειχών δομημένων με νόμους και κανόνες απαραίτητους για την συμβίωση. Την συμβίωση αλλά και την ποιμνιοποίησή του – την «αναγκαία» για την συνέχιση ύπαρξης των δομημένων τειχών. Ή, πάλι, οι διάνοιες αυτές φορούν την όμορφη μάσκα της αλήθειας του «δεν είναι της αθανασίας», ώστε να περάσουν αυτό που είτε οι ίδιες πιστεύουν ή εκείνο που η εκχώρηση προνομίων τους επιβάλλει, αν βεβαίως επιθυμούν την συντήρηση αυτών των προνομίων, δηλαδή το άσχημο πρόσωπο του (δήθεν) «είναι της αθανασίας» – «κάποιας άσαρκης συνέχισης της ύπαρξης», δηλαδή της ψυχής.
Διάνοιες οι οποίες απαντούν στο ερώτημα «τι σήμαινε (για τον φιλόσοφο) αθανασία;» διά του: «Αθανασία σήμαινε ελευθερία της ύπαρξης από τις αναγκαιότητες που επιβάλλει η προκαθορισμένη “φύση” ή “ουσία” του κάθε υπαρκτού, ελευθερία από τον χρόνο, τον χώρο, τη φθορά, τον θάνατο», καταλήγουν στο αρνούμενο την ειλικρινή(;) πρόθεση ερευνητικής προσέγγισης αποτέλεσμα: «Δεν καταπίνεις εύκολα οποιοδήποτε θρησκευτικό ιδεολόγημα όταν έχεις πίσω σου (ή μάλλον μέσα σου, στην παιδεία σου) Πλάτωνα και Αριστοτέλη και Πλωτίνο». Ακριβώς δηλαδή εκεί όπου θεοσοφικώς, αλλά υπό την μάσκα του «φιλοσοφικώς», κατατίθεται παντοιοτρόπως η άρνηση του «δεν είναι της αθανασίας». [Επειδή διαστείλαμε το ερώτημα λόγω της υπάρχουσας απάντησης, ανάγκη να διαχωρίσουμε μεταξύ φιλόσοφου και θεόσοφου. Ο φιλόσοφος είναι κατ’ ανάγκην και θεόσοφος, με την έννοια του ερευνάν περί το θείο (βλ. τους ανωτέρω τρεις), ενώ δεν ισχύει κατ’ ανάγκην το αντίστροφο (βλ. πατέρες του χριστιανισμού).]
Και ενώ στην οθόνη του εγκεφάλου προβάλλεται, ως προπέτασμα καπνού, το «δεν είναι της αθανασίας», κατατίθεται, με έμφαση μάλιστα, η αναίρεσή του:
«Σε αυτό τον κόσμο κατέφθασε άγγελμα χαράς, ευ-αγγέλιο, πρόξενος Γιορτής: Τα πάντα ξεκινάνε να υπάρχουν όχι από ανερμήνευτη αναγκαιότητα, αλλά από την ελευθερία μιας αυτοσυνείδητης έλλογης θέλησης. Σε φάτνη αλόγων, στη Βηθλεέμ της Ιουδαίας, η Αιτιώδης Αρχή των υπαρκτών, ο Θεός, φανερώνει την ελευθερία του από τη θεότητά του: Είναι Θεός, όχι επειδή υποχρεώνεται «εκ προηγουμένου λόγου» της θείας φύσης ή ουσίας του να είναι αυτό που είναι. Είναι Θεός επειδή είναι αγάπη, κορύφωμα ελευθερίας – η αγάπη-ελευθερία καθορίζει αυτό που είναι ο Θεός, όχι η θεότητά του. Γι’ αυτό και γίνεται άνθρωπος, χωρίς να πάψει να είναι ελευθερία αγάπης, δηλαδή υπαρκτικά απεριόριστος. Ανθρωπος, Χριστός Ιησούς, ελεύθερος από τις αναγκαιότητες και της ανθρώπινης φύσης ή ουσίας: ανασταίνεται από τους νεκρούς».
Ή δεν είναι ο Ιησούς ο βεβαιώνων περί την «απεριόριστη παράταση του βίου ή κάποιας άσαρκης συνέχισης της ύπαρξης», δηλαδή της ψυχής, της οποίας είναι ιδιοκτήτης, σε γραμμικά ατέλειωτο χρόνο; Τον οποίο μάλιστα ορίζει ως εφιαλτικό για τους μη αποδεχόμενους και ως ονειρικό για τους αποδεχόμενους την αλήθεια του.
Είναι γεγονός ότι το «πιστεύω» του καθενός μας συνιστά την αλήθεια του. Όταν όμως αναφερόμαστε στο «αναπάντητο» ζήτημα της ύπαρξης ή όχι θεού, η ελικοειδής υποστήριξη του αναπόδεικτου της ύπαρξης σε βάρος ακόμη και της αμφιβολίας περί αυτήν αφαιρεί το «λ» από την έννοια της αλήθειας. Πολλώ μάλλον όταν ενδύεται τον μανδύα της καθηγητικής αυθεντίας – αφού προηγουμένως έχει φορέσει την όμορφη μάσκα του «δεν είναι της αθανασίας».
Για να μη κουράσω άλλο, όσοι ενδιαφέρονται να διαπιστώσουν ποιο «φιλοσοφικό» (διάβαζε: θεοσοφικό) υπόστρωμα χρησιμοποίησε ο χριστιανισμός ώστε να επιβληθή στον Δυτικό κόσμο, δεν έχει παρά να προστρέξη στους ανωτέρω, ιδιαίτερα στον Πλάτωνα και ιδιαίτατα στους διαλόγους του Φαίδων, Φαίδρος, Τίμαιος. Όπου το «Δεν καταπίνεις εύκολα οποιοδήποτε θρησκευτικό ιδεολόγημα όταν έχεις πίσω σου (ή μάλλον μέσα σου, στην παιδεία σου) Πλάτωνα και Αριστοτέλη και Πλωτίνο» του κ. καθηγητού ακριβώς το αντίθετο ορίζει: Το λιπαντικό προκειμένου να διευκολυνθή η κατάπωση (του) προταθέντος θρησκευτικού ιδεολογήματος, εν προκειμένω του χριστιανισμού.

nicolaos demonicos

4 σχόλια

  • @k. ndemonicos: Διαβάζοντας το άρθρο του κ. Γιανναρά εντύπωση μου έκαναν οι αντιφάσεις του. Αναρωτήθηκα πόσων χρονών να είναι. Όσο τελειώνει ο χρόνος μας τόσο ο θεός μπαίνει απ’ όλες τις “τρύπες” της υπαρξής μας;; Και δεν ξέρω αν ήταν έξυπνο -σαν παιδί- να προσπαθώ να πείσω την γιαγιά μου πως θεός γιοκ. Η μαύρη άβυσσος, που μέσα της θα εξαφανίζονταν αυτή κι ο δικός της χρόνος, έχασκε μπροστά απ’ τα πόδια της.
    Αργότερα, “μελετώντας” ανατολικές θρησκείες, ήρθε ο καιρός για την: “Η Βίβλος των Νεκρών” -όχι το ευαγγέλιο του βουδισμού αλλά κάτι εξ ίσου σπουδαίο μ’ αυτό- που την διαβάζουν για καμιά βδομάδα μπρος στο κουφάρι που σέπεται και βρωμάει… αλλά η ψυχή πλανάρει πάνωθέ του και δεν φεύγει μέχρι να ειπωθεί κι η τελευταία λέξη του βιβλίου. Τελειώνοντάς το δεν μπόρεσα να μην σκεφτώ πως είναι κάτι σαν… τουριστικός οδηγός στην άλλη ζωή που -πολεοδομικά- λίγες διαφορές είχε με τούτη. Η ματαιοδοξία της ύπαρξης μας τρέμει το σβύσιμό… της ύπαρξής μας. Και ισχύει για όλα τα έλογα πάνω στον πλανήτη. Και μαρτυρία το πλήθος των θεών. Και καλά οι ιδρυτές της εταιρείας “Θρησκεία Ε.Π.Ε.” Αυτοί καρπούνται το διάφορο και έχουν θετικούς -πάντα- ισολογισμούς:
    Τόσα οι τελετές,
    Τόσα οι δωρεές,
    Τόσα τα ξόμπλια και τα κτλ.
    Εμείς όμως που πληρώνουμε για όλα τα έσοδα της εταιρείας -από πριν τον Νεάντερνταλ και δω- (και μην μου αναφέρετε ψυχολογικό καταναγκασμό) για ΤΙ στην ευχή ξοδεύουμε; Και κυνηγάμε εκτός νόμου τις ουσίες…

  • @ perldion: Η ουσία, αγαπητή κυρία μου, τελεί υπό διωγμό από εμφανίσεως των ωργανωμένων θρησκειών ― η ουσία της ζωής. Γι’ αυτό και επικρατεί το ανούσιο.
    Όσον αφορά στο έκνομο των ουσιών, πέρα από την καταστροφική επίδρασή τους, καλώς θεωρούνται ως παράνομες, αφού ανταγωνίζονται το ναρκωτικό της θρησκείας.

  • Ετυμολογίες των λέξεων: Αλληλούϊα – Ιησούς

    Αλληλούϊα = Αλλελού-ια = Αλλελού-ιαχβέ = Δοξάστε τον Γιαχβέ! (γενοκτόνο των ελλήνων-παλαιστινίων-παλαισατέων-λευκής πελασγικής φυλής)

    Ιησούς = Γιεσούα ή Τζόσουα = (Ραββίνος) Γιεχοσούα = Ο Γιαχβέ σώζει (τους μογγόλους και γενοκτονεί την λευκή και μαύρη φυλή)

    Με δεδομένο τον ΑΠΟΛΥΤΟ ΝΟΜΟ του Ηράκλειτου : ΤΑΝΑΝΤΙΑ ΤΑΥΤΑ που σημαίνει ΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ, οι αντιθέσεις «ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ – ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ» και «ΙΑΧΩΒΙΣΜΩΣ – ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ» είναι εντελώς πλαστές όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι τέκτονες απατεώνες Μητροπολίτες της «Ορθοδόξου Εκκλησίας».

    http://bp1.blogger.com/_LR-hG6AG6Zw/R_aG76mKdfI/AAAAAAAAAvQ/lOqnX9lcwrQ/s1600-h/masonia4.jpg
    Η επαναλαμβανόμενη ασυνάρτητη κραυγή της Ορθοδοξίας «ΑΛΛΕΛΟΥΓΙΑΧ» ή «ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ» είναι εβραϊκή σύνθετη λέξη «ΑΛΛΕΛΟΥ – ΓΙΑΧ» που μεταφράζεται «ΑΙΝΕΙΤΕ τον ΓΙΑΧ» ή «ΑΙΝΕΙΤΕ τον ΓΙΑΧΒΕΧ» ή «ΑΙΝΕΙΤΕ ΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ». Η κρυπτοσιωνιστικη Ορθόδοξη Εκκλησία ΑΙΝΕΙ τον ΙΕΧΩΒΑ σε κρυφή εβραϊκή γλώσσα, ενώ οι φανεροί Σιωνιστές «Μάρτυρες του Ιεχωβά» σε φανερή Ελληνική γλώσσα.

    Το κοινό νήμα της «ORDO ADEPTIS ATLANTIS» κινεί και τα δυο θρησκεύματα. Ομοίως είναι πλαστές οι αντιθέσεις «ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ – ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ» και «ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ – ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» όπως γνωρίζουν πολύ καλά οι Μητροπολίτες της Ορθοδοξίας, όλοι τους Τέκτονες. Στους ναούς των Τεκτονικών Στοών μέσα στο τρίγωνο πλαίσιο του ΙΕΧΩΒΑ είναι αναρτημένο το εβραϊκό τετραγράμματο με αντιστοιχία Ελληνικών χαρακτήρων «ΓΧΒΧ» ή «Για-Χω-Βε-Χ» (Έλλειψη φωνήεντων στην εβραϊκή γλώσσα)

    Ο αναγνώστης αφήνεται μόνος να υπολογίσει το μέγεθος της ΑΠΑΤΗΣ! Δειτε και εδω: http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2009/12/blog-post_22.html
    Τέκτονες , Ορθόδοξοι και Μάρτυρες του Ιεχωβά χρησιμοποιούν στην άσκηση λατρείας το όνομα «ΙΗΣΟΥΣ» που για τους μεμυημενους είναι η αριθμολεξη του Ελληνικού Αλφαβητικού Αριθμητικού Συστήματος που αποδίδει τον λεξαριθμο «888» της εβραϊκής λέξεως «ΓΙΕΣΟΥ-ΓΙΑΧ» ή «Ο ΙΕΧΩΒΑ ΣΩΖΕΙ».

    Τα ανωτέρω κωδικα ονόματα και αριθμοί δεν έχουν σχέση με θρησκεία αλλά εκφράζουν φάσεις Γεωπολιτικών χειρισμών με σκοπό την ίδρυση ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ εκ μέρους των ανθρωπόμορφων τεράτων της «ORDO ADEPTIS ATLANTIS». Αυτό δηλώνεται σαφέστατα στην «Αποκάλυψη της Βίβλου» όπου ο «ΚΕΧΡΙΣΜΕΝΟΣ ΙΗΣΟΥΣ» δηλαδή ο «αρμόδιος φάσεως 888» δηλαδή η «ORDO ADEPTIS ATLANTIS» απειλεί ότι θα «ΚΑΤΑΣΦΑΞΕΙ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΟΥ» κάθε ηγέτη που θα αντισταθεί στην «ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ» δηλαδή στην Παγκόσμια Κυβέρνηση «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ».

    Συμπερασματικά, τα υπολείμματα των παραφρονων ηγετών της ΑΤΛΑΝΤΙΔΟΣ απειλούν με σφαγή τα Έθνη και την Ανθρωπότητα εάν δεν δεχτούν τον «ΙΗΣΟΥ 888» δηλαδή την «ORDO ADEPTIS ATLANTIS» που με την σειρά της υπακούει στην ύπατη στοά «HONG» Κινας , ως Παγκόσμιο Δικτατορικό Κυρίαρχο, δηλαδη τον Σιν – Σιων – Γιαχβεχ της Σεληνης!!!

    Παραθέτουμε αυτούσιο απόσπασμα από χριστιανική ιστοσελίδα για την ετυμολογία της λέξεως «ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ» που εκτός του ότι αναγκάστηκαν να ομολογήσουν την αλήθεια, ομολογούν και την σχιζοφρένια των Ελλήνων :
    Στο χωρίο Αποκ. 19/ιθ΄ 1–6 της ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ περιέχεται ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΦΟΡΕΣ η Εβραϊκή φράση Αλληλούϊα . Τί σημαίνει όμως Αλληλούϊα;

    Αλληλούϊα σημαίνει αινείτε τον Γιάχ (ΧΑΛΛΕΛΟΥΓΙΑΧ). Το Γιάχ αποτελεί σύντμηση του ονόματος Γιαχβέ. Η Καινή Διαθήκη λοιπόν μας καλεί να αινέσουμε τον Γιαχβέ. Αν ο Γιαχβέ δεν ήταν ο Αληθινός Θεός ημών των Χριστιανών, θα μας έλεγε η Καινή Διαθήκη να Τον αινέσουμε ; Όχι βέβαια. Όμως ο Γιαχβέ είναι ο Αληθινός Θεός, γιαυτό και ορθώς η Καινή Διαθήκη μας καλεί να Τον αινέσουμε . Το χωρίο Αποκ. 19/ιθ΄ 1–6 , αποτελεί σωστό κόλαφο για τους αρνητές του Γιαχβέ και της Παλαιάς Διαθήκης. http://www.oodegr.com/oode/biblia/gxbx/kef2.htm

  • nicolaos demonicos, λες:
    Για να μη κουράσω άλλο, όσοι ενδιαφέρονται να διαπιστώσουν ποιο «φιλοσοφικό» (διάβαζε: θεοσοφικό) υπόστρωμα χρησιμοποίησε ο χριστιανισμός ώστε να επιβληθή στον Δυτικό κόσμο, δεν έχει παρά να προστρέξη στους ανωτέρω, ιδιαίτερα στον Πλάτωνα και ιδιαίτατα στους διαλόγους του Φαίδων, Φαίδρος, Τίμαιος. Όπου το «Δεν καταπίνεις εύκολα οποιοδήποτε θρησκευτικό ιδεολόγημα όταν έχεις πίσω σου (ή μάλλον μέσα σου, στην παιδεία σου) Πλάτωνα και Αριστοτέλη και Πλωτίνο» του κ. καθηγητού ακριβώς το αντίθετο ορίζει: Το λιπαντικό προκειμένου να διευκολυνθή η κατάπωση (του) προταθέντος θρησκευτικού ιδεολογήματος, εν προκειμένω του χριστιανισμού.

    Για το θέμα αυτό ιδού αρκετά στοιχεία:
    ΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ. ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΤΩΝ ΖΙΖΑΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ
    http://www.athriskos.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=613

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε