Γιατί οι Δήμαρχοι να είναι άχρηστοι;

Όπως έγραφε στο κύριο άρθρο της η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ το επιχείρημα που επικαλούνται οι διάφοροι Δήμαρχοι, κάθε φορά που χωροθετείται στην ευρύτερη περιοχή τους ένας ΧΥΤΑ είναι ότι ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων γίνεται «σε περιοχή απείρου κάλλους και γειτνιάζει σε αρχαιολογικό χώρο» (τρομάρα τους, λέω εγώ, γι’ αυτήν την μεγάλη ευαισθησία). Πολύ σωστά μας θυμίζει η εφημερίδα ότι οι ίδιοι αυτοί οι Δήμαρχοι που ξεσηκώνονται και ξεσηκώνουν κατοίκους, πλήρεις αγανάκτησης για την καταστροφή του φυσικού κάλλους, είναι οι ίδιοι που πάνε και φτιάχνουν τις παράνομες χωματερές –πηγή μολύνσεων και πυρκαγιών.
Λυπάμαι που το λέω αλλά έχω μία μεγάλη επιφύλαξη –στην καλύτερη περίπτωση- έως απέχθεια, στους Δημάρχους. Για τους εξής λόγους:
1. Με έχουν επηρεάσει οι Εκθέσεις είτε του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης είτε του Συνηγόρου του Πολίτη είτε ακόμη και της Διεθνούς Διαφάνειας που διαπιστώνουν κάθε φορά ότι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (βλέπε Δήμοι) είναι εστίες κακοδιαχείρισης και διαφθοράς. Δυστυχώς, ενώ υπάρχουν και έντιμοι Δήμαρχοι, κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά…
2. Με έχει επηρεάσει το γεγονός ότι η δημαρχιακή θητεία αποτελεί είτε το εφαλτήριο για υψηλότερα πολιτικά αξιώματα είτε διότι η θητεία σε ένα Δήμο ή μία Κοινότητα αποτελεί υποκατάστατο ενασχόλησης με την πολιτική στην οποία δεν κατόρθωσαν να μπουν.
3. Με έχει επηρεάσει το γεγονός ότι για τους περισσότερους Δημάρχους ισχύει το «από έξω μπέλλα μπέλλα κι από μέσα κατσιβέλλα». Ας ρωτήσει κανείς τους δημότες είτε των Αθηνών είτε του Πειραιώς (για να πάρουμε ως παράδειγμα δύο μεγάλες πόλεις)…. Οι Δήμαρχοι νομίζουν ότι οι πόλεις περιορίζονται μόνο στο κέντρο όπου εκεί και εξαντλούνται συνήθως όλες οι προσπάθειες, αφού το κέντρο είναι «η βιτρίνα του μαγαζιού».
4. Με έχει επηρεάσει το γεγονός ότι κανένας Δήμαρχος, δεν έχει κατανοήσει τη βασική του αρμοδιότητα: Ότι πρωτίστως είναι…σκουπιδιάρης, επειδή οι δημότες απαιτούν καθαρές πόλεις.
5. Με έχει επηρεάσει το γεγονός ότι συνεχώς αυξάνουν τα δημοτικά τέλη και μειώνουν την προσφορά των Υπηρεσιών τους.
Ερώτημα (ρητορικό μάλλον): Γιατί η μεγάλη πλειοψηφία των Δημάρχων είναι άχρηστοι;

ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ -(Φωτογραφία:αρχείο συντάκτη)

2 σχόλια

  • Στους άχρηστους περιλαμβάνετε και το Δήμαρχο Αθηναιων;
    ΑΠΟΡΗΜΕΝΟΣ

  • Ασφαλέστατα και τον συμπεριλαμβάνω. Πολύ περισσότερο τώρα που έκλεισε από πείσμα προς το Φεστιβάλ Αθηνών, το Θέατρο Λυκαβηττού. Άλλωστε οι …κακιούλες του έχουν φτάσει στο σημείο να υπαινίσσεται ότι, επειδή οι Αθηναίοι δεν βγάζουν έξω τα σκουπίδια τους μόνο το βράδυ, αυτός θα τους ταλαιπωρεί με κυκλοφοριακό χάος, βγάζοντας τα απορριμματοφόρα μόνο το πρωί και σε ώρα αιχμής!!

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε