Εξωκοινοβουλευτικοί-Αντιεξουσιαστές

Γυαλιά καρφιά τα έκαναν πάλι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.
Αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι, προ μερικών εβδομάδων, όταν πρωτάρχισαν τα χλαπατζίμπαλα στον πανεπιστημιακό χώρο, οι εκπρόσωποι της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, δεν τα είχαν βάλει μόνο με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση αλλά και εναντίον του κράτους και της «κακούργας κοινωνίας» μπορούμε να καταλήξουμε σ’ ένα ασφαλές συμπέρασμα:
Ότι σε ορισμένα κρανία περισσεύει η ιδεολογική τρικυμία . Διότι, αφού δεν τους αρέσει το είδος του κράτους που ζουν, θα ώφειλαν να προσδιορίσουν το είδος της συντεταγμένης κοινωνίας και Πολιτείας που θέλουν. Σε τελευταία ανάλυση, αν μας έλεγαν ποιο είναι το ιδανικό πολίτευμα και κράτος που ευαγγελίζονται, ενδεχομένως να έπειθαν αρκετούς από μας και, έτσι οι οπαδοί τους να ήσαν περισσότεροι!
Για τους αντιεξουσιαστές το κράτος προφανώς εξαντλείται σε μία κυβέρνηση, στα κακά κόμματα και στην Αστυνομία. Αυτός βεβαίως είναι ένας αυθαίρετος αποκλεισμός ενός ολόκληρου λαού που συνθέτει το κράτος, στο μέτρο που, το τμήμα αυτό του λαού –και στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο- συμμετέχει στη λειτουργία των κρατικών μηχανισμών. Κράτος, με άλλα λόγια αποτελούν και οι επίορκοι λ.χ. δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίο «λαδώνονται» για να κάνουν απλώς το χρέος τους προς τους πολίτες, αλλά και όλοι αυτοί που με το δικό τους τρόπο συμβάλουν στη διεύρυνση της διαφθοράς στην κρατική μηχανή! Περί αυτού του κρατικού φασισμού κανείς εκ των ακροαριστερών αμπελοφιλοσόφων δεν μίλησε ποτέ δημοσίως, ώστε η εξυγιαντική τους ρομφαία να μην είναι επιλεκτική και να αγγίζει μόνον ό,τι τους συμφέρει. ‘Ή μήπως δεν είναι έτσι;

H ΣΑΡΑ ΚΑΙ Η ΜΑΡΑ 

3 σχόλια

 • Μήπως είναι αλλιώς;

  Το “ασφαλές” συμπέρασμα είναι μάλλον συνέπεια προκατάληψης, ή και χειρότερα αποκύημα βροντώδους άγνοιας, των αναλύσεων και των θέσεων που εκφράζει ο αντιεξουσιαστικός χώρος σχετικά με την κοινωνία στην οποία προσδοκά και αγωνίζεται για αυτήν, αλλά και ευρύτερα των πολιτικών θεωριών που συνοψίζουν το σύγχρονο πολιτικό γίγνεσθαι.
  Ήτοι, ο ίδιος χώρος δεν εξαντλεί την ανάλυση του σε ένα “κακό” κράτος που βασίζεται στους παράγοντες που αναφέρονται, αλλά εν προκειμένω και στον σωρό των πελατειακά βολεμένων υπαλλήλων που εξασφαλίζουν την διαδοχή των κυβερνήσεων διαιωνίζοντας έτσι, όχι τον αποκλεισμό του “λαού”, αλλά την εξασφάλιση της εις βάρος του εκμεταλλευτικής κυριαρχίας των αναφερθέντων μηχανισμών.
  Η διαφθορά δε, ως ίδιον των φιλελεύθερων δομικών συγκροτήσεων, δεν μπορεί παρά να είναι συνέπεια της διάχυσης ενός αλόγιστου φαντασιακού που στοχεύει στην ικανοποίηση της κοντόφθαλμης ματαιοδοξίας έναντι της κοινωνικής συνοχής.

  Έχετε δε υπ΄όψη ότι τα κριτήρια αντίληψης και δράσης όσων απαξιωτικά χαρακτηρίζεται ως “αμπελοφιλοσόφους” δεν είναι συμφεροντολογικά, αλλά αμιγώς κοινωνικά, με την ωφελιμιστική, σαφώς, έννοια του όρου.

 • Εν πρώτοις χαιρόμαστε διότι βλέπουμε ότι μπορούμε να κάνουμε, έστω και οξύ διάλογο, με μορφωμένους και “ψαγμένους” ανθρώπους, έστω και αν διαφωνούμε κάθετα μαζί τους, διότι τα πράγματα, δυστυχώς, δεν είναι άσπρο-μαύρο. Δεν μπορείτε να μιλάτε για βροντώδη άγνοια των αναλύσεων του αντιεξουσιαστικού χώρου, από τη στιγμή που κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να στέκεται στις κολώνες και να διαβάζει τις αναρτημένες εκεί θέσεις των αντιεξουσιαστών
  Δεύτερον αν δεν υπήρχε αυτό το μικρό αρθράκι στο συγκεκριμένο site δεν θα μαθαίναμε ότι είσθε και κατά των βολεμένων υπαλλήλων. Εμείς εννοούσαμε, βεβαίως, τους επίορκους, που τα πιάνουν από παντού και κοροϊδεύουν και εσάς και εμάς και όλο τον κόσμο, πλουτίζοντας σε βάρος μας.
  Κάνετε όμως λάθος αν νομίζετε ότι αυτοί οι βολεμένοι υπάλληλοι είναι -όπως γράφετε- που “εξασφαλίζουν τη διαδοχή των κυβερνήσεων”. Παιδιά, δεν ψηφίζουν μόνον αυτοί, όπως πολύ καλά ξέρετε…Είναι ένας ολόκληρος κόσμος με δικαίωμα ψήφου.Καλώς ή κακώς. Έτσι λειτουργούν οι Δημοκρατίες γι’ αυτό και θεωρούνται το λιγότερο κακό πολίτευμα. Κατι δηλαδή σαν “το μη χείρον βέλτιστον” .
  Όσο για τη διαφθορά, δυστυχέστατα, δεν είναι ίδιον μόνον των φιλελεύθερων δομικών συγκροτήσεων, αλλά άκμασε ιδιαίτερα στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού, γι’ αυτό άλλωστε, κυριολεκτικώς σε μία νύχτα, είδαμε να ξεπετάγονται τα μπουμπούκια σε στυλ Αμπράμοβιτς που, επί Σοβιετίας, ήταν οι μαυραγορίτες του συστήματος.
  Ωε ένδειξη καλής προαίρεσης αναγνωρίζουμε τις μη συμφεροντολογικές αντιλήψεις και τις κοινωνικές σας ευαισθησίες, αλλά θα μας επιτρέψετε να πούμε ότι τις εκδηλώνετε ή θέλετε να τις επιβάλετε με λάθος τρόπο. Δεν είναι δασκαλίστικη εκτίμηση, αλλά σκέτος ρεαλισμός

 • Σε τελευταία ανάλυση, αν μας έλεγαν ποιο είναι το ιδανικό πολίτευμα και κράτος που ευαγγελίζονται.

  Δεν μπορείτε να μιλάτε για βροντώδη άγνοια των αναλύσεων του αντιεξουσιαστικού χώρου, από τη στιγμή που κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να στέκεται στις κολώνες και να διαβάζει τις αναρτημένες εκεί θέσεις των αντιεξουσιαστών

  Φιλτατε οποιεδηποτε χαιρομαι που κανετε μονος σας σαφες οτι δεν υπαρχει κανενας απολυτως λογος να σας παρω στα σοβαρα. Και αυτο πρωτιστα γιατι ακριβως μπορω να κανω οτι θελω.

  Ποσο μαλλον δε οταν μολις μαχαιρωθηκαν δυο παιδια σε ενα απο τα στεκια του χωρου απο πεντε ατομα που χαιρετησαν φασιστικα και οι συνθηκες καθιστουν οποιαδηποτε προσπα8εια διαλογου μαζι σας ακαιρη.

  Χαιρετω.

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε