Η κ.Ντόρα Μπακογιάννη αυτοσαρκάζεται!

Ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση προσπαθούσε να περάσει μεθόδους και νόμους με τους οποίους θα περιόριζε την ελευθερία των blogs που τη σατίριζαν, είναι θαυμασμού άξιο ότι η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, παρότι στέλεχος αυτής της κυβέρνησης έχει αναρτήσει στο προσωπικό της blog όλα τα video που τη σατιρίζουν στο διαδίκτυο.

Δείτε τα και δώστε μόνοι σας την ερμηνεία αυτής της στάσης της υποψήφιας για την αρχηγία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης:

http://www.dorabak.gr/default.asp?pid=19&vdtp=3&la=1

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

50 Σχόλια

 1. Ο/Η perldion λέει:

  Έστειλα το πάρα κάτω σχόλιο στην ιστοσελίδα της κ. Μπακογιάννη. Ενώ στο κάτω της σελίδας γράφει ότι «η αποστολή ολοκληρώθηκε» ΔΕΝ το δημοσιεύει γιατί πάρα κάτω με μπλε γράμματα -λέει- ότι είναι υβριστικό!!!! Τί λέω μέσα σ’ αυτό που ΔΕΝ είναι ΑΛΗΘΕΙΑ;;; Διαβάστε ΠΆΡΑ ΚΆΤΩ εε, και κρίνετε:

  «k. Νπακογιάννη ας αφήσουμε τί ΔΕΝ έκανε η κυβέρνησή σας -δυστυχώς- και οι υποσχέσεις περί επανίδρυσης σας γελοιοποίησαν ΟΛΟΥΣ εσάς τους πολιτικούς αρκετά. Κλέφτες και μη ΚΛΕΦΤΕΣ. Ας κοιτάξουμε τί μπορείτε να κάνετε ΕΣΕΙΣ -αν και όταν…-.
  κ. Μπακογιάννη, εκτός απ’ την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών -που είναι σάπια υπόσχεση πια μετά κι από την καταλήστευση των ΦΟΡΩΝ μας και ΟΛΩΝ των οικονομικών προγραμμάτων στήρηξης από την Ε.Ε. που ανθεί εδώ και 28 χρόνια- θα ήταν δίκαιο Η ΑΠΟΧΗ, κι όχι η απόχη του άθλιου ελληνικού κράτους που ΟΛΟΙ εμείς οι έλληνες ψηφοφόροι είμαστε πιασμένοι μέσα της, να ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΕΔΡΑΝΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ των ελλήνων και κατ’ αναλογίαν!!! Και τότε θα είναι η βουλή ΒΟΥΛΗ κι όχι ΒΟΛΗ των πολιτικών που κατάντησε να είναι σήμερα -ΟΛΟΙ εκεί μέσα, με τον ένα ή άλλο τρόπο είστε είτε συγγενείς είτε φίλοι με δηλωμένες περγαμηνές αλληλλουποστήριξης!!!
  Η αποχή έχει άδεια έδρανα στην π.χ. τριτοκοσμική Σουηδία…;;; Κι έτσι πρέπει να γίνεται εκεί που οι πολιτικοί είναι έντιμοι και το κράτος έχει κελιά στις φυλακές ΚΑΙ γι’ αυτούς!! Ή μπας και οι έλληνες δεν είμαστε ώριμοιοιοι…;;;
  Επίσης πολλά ειπώθηκαν για τα κατσαρολικά σας δώρο της ΖΗΜΕΝΣ… Το σκάνδαλο έχει χωνευτεί πιά και ο αδελφός σας, που δεν έχει πείσει ΚΑΝΕΝΑ με την «καθυστερημένη» πληρωμή των τηλεφωνικών του κέντρων, θα ξανά ΕΙΝΑΙ υποψήφιος;;;;;
  Ούτε βέβαια και σεις, επειδή απολύσατε τον διευθυντή του πολιτικού σας γραφείου και τον βολέψατε σε κείνο της Ρηγήλης, να νομίζετε ότι η στάχτη μας στράβωσε….
  Να ξέρετε πως ο κόσμος της Ν.Δ. βλέπει την καταψήφισή σας ως την ευκαιρεία του να αρχίσει από ΕΣΑΣ το ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ των τζακιών της κληρονομικής πρωθυπουργίας και βολευτικότητας -συγνώμη βουλευτικότητας ήθελα να γράψω αλλά του πάει γάντι…
  Δυστυχώς θα την πληρώσετε, όπως φαίνεται, εσείς… Μπορεί κι ο γιός σας που, έτσι λέγεται, τον είχατε -για επώαση- διορισμένο στο υπουργείο σας -λέτε και το Υπουργείο ήταν ιδιοκτησία ΣΑΣ… Αμήν και πότε ν’ απαλλαγούμε κι από τους Παπανδρέου… Και ελπίζω να ΜΗΝ… χαθεί, κάπου στο διαδίκτυο, το σχόλιό μου…»

  Το σχολιο μου δεν ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ αλλά αρνούνται να το δημοσιεύσουν στην ιστοσελίδα ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ γιατί, λένε, περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς!!!!!!! ΜΑ ΤΙ λιγώτερο ΜΑΣ υπόσχεται, από ΟΛΑ τα ΠΟΝΤΙΟΥΜ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ οπού πάει τις εκδρομές της, για υποστήριξη της υποψηφιότητάς της, η κ. Μπακογιάννη;;; Και παρακαλώ να μην κατηγορηθώ ότι είμαι σαμάρι ή ψωμί…

 2. Ο/Η nicolaos demonicos λέει:

  @ Η Ντόρα, αγαπητέ Πολίτη,
  είναι βαθιά δημοκρατικό άτομο – όπως ο πατέρας της·
  είναι απελευθερωμένη από συμπλέγματα – όπως ο πατέρας της·
  είναι ανεξάρτητη πολιτικός – όπως ο πατέρας της·
  είναι έντιμος άνθρωπος – όπως ο πατέρας της·
  είναι ανοικτός χαρακτήρας – όπως ο πατέρας της·
  είναι διαυγής προσωπικότητα – όπως ο πατέρας της·
  είναι σταθερή στις θέσεις της – όπως ο πατέρας της·
  είναι ασυμβίβαστη – όπως ο πατέρας της·
  είναι αδέσμευτο πνεύμα – όπως ο πατέρας της·
  είναι ξεκάθαρη στα λόγια της – όπως ο πατέρας της·
  απεχθάνεται τους κομματικούς μηχανισμούς – όπως ο πατέρας της·
  σιχαίνεται τις ίντριγκες – όπως ο πατέρας της·
  βδελύσσεται την προπαγάνδα – όπως ο πατέρας της·
  αποφεύγει την προσωπική προβολή – όπως ο πατέρας της·
  εχθρεύεται την αλλαζονία – όπως ο πατέρας της·
  εναντιώνεται στην συκοφάντηση – όπως ο πατέρας της·
  μισεί την αοριστολογία – όπως ο πατέρας της·
  αποτάσσεται την ψευδολογία – όπως ο πατέρας της·
  μοχθεί για την διαφάνεια – όπως ο πατέρας της·
  υπηρετεί την αλήθεια – όπως ο πατέρας της·
  αγαπά την ειλικρίνεια – όπως ο πατέρας της·
  λατρεύει την ευθύτητα – όπως ο πατέρας της·
  καταθέτει καθαρότητα σκέψης – όπως ο πατέρας της·
  εννοεί πάντα αυτό που λέγει – όπως ο πατέρας της·
  μεριμνά για την ισοπολιτεία – όπως ο πατέρας της·
  δημιουργεί κρυστάλλινες σχέσεις – όπως ο πατέρας της·
  μάχεται για την ισότητα – όπως ο πατέρας της·
  παλεύει για το κοινό καλό – όπως ο πατέρας της·
  θέτει το κομματικό συμφέρον υπό το εθνικό – όπως ο πατέρας της·
  βάζει την πατρίδα πάνω απ’ όλα – όπως ο πατέρας της·
  δεν εκμεταλλεύεται καταστάσεις – όπως ο πατέρας της·
  δεν υποβλέπει τους άλλους – όπως ο πατέρας της·
  δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της – όπως ο πατέρας της·
  δεν υποτάσσει την προσωπικότητά της – όπως ο πατέρας της·
  δεν δέχεται υποδείξεις – όπως ο πατέρας της·
  δεν βυσσοδομεί πολιτικώς – όπως ο πατέρας της·
  δεν έχει εχθρούς – όπως ο πατέρας της.

  Γι’ αυτό είναι αγαπητή σε όλους τους Ελλαδίτες – όπως ακριβώς ο πατέρας της.
  Γι’ αυτό και δέχεται την σάτιρα στο πρόσωπό της και την προβάλλει. Θεωρεί ότι –όπως ο πατέρας της– αυτό την βοηθάει να γίνεται καλλίτερος άνθρωπος.
  Θα μακροημερεύση άραγε –όπως ο πατέρας της– ώστε να δούμε κάποιον γόνο της πρωθυπουργό;

 3. Ο/Η nicolaos demonicos λέει:

  Στο μεταξύ αναρτήθηκε το σχόλιο της κ. perldion. Μα, κυρία μου, τι θέλετε; Να βάλη τα χέρια της και να βγάλη τα μάτια της η Ντόρα; Ε, δεν είναι και τόσο ανεκτική! Εδώ έκανε αμάν να ξεχαστή η Ζήμενς –όπου δεν έγινε δα και τίποτε!–, εσείς πάτε να αναμοχλεύσετε πάθη; Δεν συμφωνείτε ότι πρέπει να αποφεύγουμε την αναμόχκευση των παθών; Για το καλό του τόπου βεβαίως! Δεν βλέπετε ότι ο… κυρίαρχος λαός –και όχι μόνον ο νεοδημοκρατικός– έχει σχεδόν ξεχάσει την κατά Ρουσόπουλο… υπόθεση; Πώς αλλοιώς δικαιολογείτε εκείνο το 75% των δύο κομμάτων στις πρόσφατες εκλογές;
  Επί τη ευκαιρία να συμπληρώσω για την Ντόρα:
  Δεν ανέχεται την λογοκρισία – όπως ο πατέρας της.
  Παρεκτός και ο καταθέτων τις απόψεις του ξεπερνά τα καθοριζόμενα για κάθε περίπτωση όρια. Και εσείς φαίνεται να τα ξεπεράσατε – τουλάχιστον κατά την ανά περίπτωση προσαρμοζόμενη άποψη του κρινόμενου. Τουτέστι της αποτασσομένης –παρεκτός κ.λπ.– την λογοκρισία κ. Ντόρας Μπακογιάννη.
  Προσωπικώς θα ήθελα να την ρωτήσω γιατί επιμένει να διατηρή το επίθετο του νεκρού; Απ’ όσο ξέρω ο νυν σύζυγός της έχει δικό του επίθετο. Αφού λοιπόν η θυγατέρα αρνείται επιμόνως (γιατί άραγε;) το πατρικό, γιατί δεν λαμβάνει το δικό του, όπως έκανε και με αυτό του αείμνηστου; Μήπως επειδή είναι τρισύλλαβο; Και δεν αισθάνεται μειωμένος ο σύζυγος της κ. Μπακογιάννη; Και γιατί δεν αιτείται την αλλαγή του επιθέτου του σε «Μπακογιάννη», ώστε να εναρμοσιστή με την ΚΥΡΙΑ του; Ίσως επειδή του περισσεύουν αυτοσεβασμός και αξιοπρέπεια…

 4. Ο/Η Γανυμίδης λέει:

  @ perldion: Ασχετα με το τι λέτε, αν δε είναι αυτό το μήνυμα που στείλατε στη Ντόρα υβριστικό, τότε τι είναι υβριστικό;

 5. Ο/Η perldion λέει:

  @κ. Γανυμιδης: Είναι facts!!! Και αν η διατύπωση των ΔΙΚΩΝ τους ΠΡΑΞΕΩΝ -που ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ!!!- τους προκαλούν καούρες γιατί οι πράξεις τους ΕΙΝΑΙ… υβριστικές…;; Εεε, ας μην έχουν το θράσος να ΖΗΤΟΥΝ και τις απόψεις μας!!! Γιατί ΕΜΕΙΣ λουστήκαμε τα αποτελέσματα αυτών των πράξεών τους -θέλοντας και μη!!!
  Η ως άνω κυρία μας προτρέπει (παρακαλεί θα ‘λεγα ΕΔΩ σ’αυτό το site) να επισκεφθούμε την σελίδα της για να διαπιστώσουμε την πλατειά αντίληψη που έχει για το χιούμορ και της γράψουμε και την γνώμη μας στην διεύθυνση του site της (που μας δίνει ΕΔΩ) γιατί, φαίνεται πως, λατρεύει να την σατυρίζουν… όταν δεν αυτοσαρκάζεται. Πιστεύω. Λέει λοιπόν και αντιγράφω: «…η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, παρότι στέλεχος αυτής της κυβέρνησης έχει αναρτήσει στο προσωπικό της blog όλα τα video που τη σατιρίζουν στο διαδίκτυο.», και, δυστυχώς, η κυρία δεν μας λέει πουθενα να της στείλουμε συνταγή για μελομακάρουνα… επειδή έρχονται και Χριστούγεννα!!! Χαϊδέματα, λοιπόν, μόνον από τους αυλικούς τους να ζητούν -και δεν ανήκα ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΛΗ- και θα ευχόμουν σ’ όλους σας ΤΕΛΟΣ οι δουλικότητες. Ή αυλο-γαλυφιές. Και έτσι πρέπει να κάνουμε ΟΛΟΙ μας. Γιατί αν θέλετε να τους ξεφορτωθούμε ΟΛΟΥΣ και απ’ ΟΛΑ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΤΩΡΑ είναι η ευκαιρεία μας.
  Αν αυτή η κυρία χάσει θα μας μείνει μόνον ΈΝΑ Τζάκι -γιατί ο χοντρός πήγε να περάσει από την καμινάδα και το φράκαρε το δικό του… (Ο Αρχηγούλης έχει και γιο και κόρη και προσοχή στους άκαπνους και δώρα φέροντας -ή φέροντες κ. ndemonicos;;;)
  Ξέχασα να συμπληρώσω και για την μια αδελφή της -έχει δυο αν δεν κάνω λάθος και η μιά είναι αντιπρόσωπος(έτσι λέγεται;; εξακολουθεί;;)της Action Aid στην Ελλάδα- είχε ειπωθεί κάτι για τηλεφωνικά κέντρα αλλά, επειδή δεν είμαι μόνιμος κάτοικος εις-Ελλάς… Αδυναμία στην νέα τεχνολογία έχουν όλα τα παιδιά;;;; Την ζωή τους την περνούν καβάλα στην συσκευή;;;
  Ααα, και κάτι που δεν ντρέπομαι να το πω: Τρείς φορές, είχα έρθει με ΔΙΚΑ μου ναύλα από β. Αμερική, να ψηφίσω τον μπαμπα της. Για να ξεφορτωθούμε την άλλη άθλια σπείρα. Τότε. Άντε και πάψτε να ραγιαδίζετε. Δεν θα πετάξετε απ’ την ράχη σας παρά μόνον… αυτούς που σας περιφρονούν. Παράφραση του Μαρξ είναι αυτή κ. ndemonicos;;;

 6. Ο/Η Δύ-στιχος λέει:

  @nicolaos demonicos:

  Όλα σωστά αγαπητέ,
  τα είδαμε, τα ζούμε,
  μα έχουν μία διαφορά
  κι αξίζει να την πούμε.

  Δεν ξέρω αν την γκαντεμιά
  την έχουνε παρέα,
  μα δεν κουνά τους ώμους της
  σαν τον αρχιερέα.

  Δύ-στιχος

 7. Ο/Η vote dora λέει:

  Η βουλευτής και υποψήφια Πρόεδρος της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, τα οποία της επιτίθενται και την συκοφαντούν, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Στην πολιτική μου πορεία έχω υποστεί κάθε είδους επιθέσεις. Σήμερα όμως η χυδαιότητα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Προφανώς μη βρίσκοντας πολιτικά επιχειρήματα, επιτίθενται άνανδρα στη γυναικεία μου υπόσταση, στην προσωπική μου ζωή, στη σχέση μου με τα παιδιά μου.Η επίθεση αυτή δεν στρέφεται μόνο ενάντια σε μένα. Προσβάλει κάθε γυναίκα, κάθε μητέρα, κάθε εργαζόμενη. Γι’ αυτό προσφεύγω στη Δικαιοσύνη και στην ΕΣΗΕΑ προκειμένου να προστατεύσω την οικογένειά μου. Θέλω να ξέρουν όμως ότι δεν με φοβίζουν.

  Πρέπει να ντρέπονται οι αυτουργοί αυτών των επιθέσεων, φυσικοί και ηθικοί, αλλά και όσοι επιχαίρουν με αυτές.

  Καλώ όλες τις νέες και τους νέους, όλες τις γυναίκες, όλους τους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες να καταδικάσουν αυτές τις αθλιότητες. Τους καλώ με τη συμμετοχή τους να δώσουν μια ηχηρή απάντηση. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που μας αξίζει».

 8. Ο/Η perldion λέει:

  @vote dora: Και πρώτα-πρώτα οι Έλληνες, των οποίων ζητάτε την ψήφο τους (η ψήφος είναι θυλικό ή αρσενικό κ. ndemonicoς;), μιλούν ΟΛΟΙ αγγλικά;; Ας το πάρει το ποτάμι αυτό… Και τώρα η διακήρυξη της κ. υποψηφίου -και έκλεισα κάτι διαστήματα της διακήρυξης γιατί δεν αξίζει να πιάνει, για δεύτερη φορά, τόσο χώρο στο site:
  Μας λέτε: «Στην πολιτική μου πορεία έχω υποστεί κάθε είδους επιθέσεις. Σήμερα όμως η χυδαιότητα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.»
  Της λέμε: Δεν είδα μέσα στα «αστεία», που σηκώνει ΚΑΙ ΈΧΕΙ ΑΝΕΒΆΣΕΙ ΣΤΟ SITE της, να μνημονεύει την ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ αναφορά του κ. Λαζόπουλου στα κατσαρολικά της ΖΗΜΕΝΣ!!!! παρά στο site της έχει μόνον κάτι του ’08 βιντεάκια. Ανεπαίσθητα κι ειρηνικά…

  Μας λέτε: «Προφανώς μη βρίσκοντας πολιτικά επιχειρήματα, επιτίθενται άνανδρα στη γυναικεία μου υπόσταση, στην προσωπική μου ζωή, στη σχέση μου με τα παιδιά μου.Η επίθεση αυτή δεν στρέφεται μόνο ενάντια σε μένα. Προσβάλει κάθε γυναίκα, κάθε μητέρα, κάθε εργαζόμενη. Γι’ αυτό προσφεύγω στη Δικαιοσύνη και στην ΕΣΗΕΑ προκειμένου να προστατεύσω την οικογένειά μου. Θέλω να ξέρουν όμως ότι δεν με φοβίζουν.»
  Της λέμε: Μπααα;;!!!;; Από τα πότε οι απειλές ενός ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ για διώξεις στους αντιφρονούντες είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ επιχείρημα;;; (Γυναικείο μπορεί να είναι και τώρα θα μου ξεσηκωθεί το 52%…) Γιατί δεν απαντά αν είχε ή δεν είχε μέλος της οικογενείας της υπάλληλο στο Υπουργείο Εξωτερικών;;; Αν είναι συκοφαντία να ζητήσω δημόσια ΣΥΓΝΩΜΗ απ’ τον νεαρό!!! Και ΔΕΝ σημαίνει ΠΩΣ δεν αξίζει το ΜΕΛΟΣ της οικογενείας της να έχει ΑΥΤΗ τη ΘΕΣΗ. Αλλά υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ νεαρά ΜΕΛΗ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ μας, με τα ίδια και ίσως και περισσότερα προσόντα, που είναι άνεργα επειδή δεν έχουν «μπάρμπα στην Κορώνη»!!! Και θα μείνουν, για πολύ, δυστυχώς άνεργα -και χωρίς πρωθυπουργική επώαση- μετά και από το συμπληρωματικό φαγοπότι που μας τράβηξε και η Ν.Δ…. Ας κάνει μήνυση ΚΑΙ γι’ ΑΥΤΟ!!!!!

  Μας λέτε: «Πρέπει να ντρέπονται οι αυτουργοί αυτών των επιθέσεων, φυσικοί και ηθικοί, αλλά και όσοι επιχαίρουν με αυτές. Καλώ όλες τις νέες και τους νέους, όλες τις γυναίκες, όλους τους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες να καταδικάσουν αυτές τις αθλιότητες. Τους καλώ με τη συμμετοχή τους να δώσουν μια ηχηρή απάντηση. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που μας αξίζει».

  Της λέμε: Πρέπει να ντρέπονται ΑΥΤΟΙ που ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ!!! Όλοι εκτός των πολιτικών βέβαια γιατί ΑΥΤΟΙ το ‘χουν στο πολιτικό τους αίμα…. και για την ταμπακέρα μιλιά…
  Εν κατακλείδι και σουμάρω: Πιστεύω πως αυτή η εντελώς και παντελώς ΑΝΟΗΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ -ΠΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤ» ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ- δεν είναι σε γνώση της κ. Μπακογιάννη. Απ’ το σωρό, με τα ίδια, την ανέσυρε η αυλή και σαν αυλή… εεεε;;; Και μπορεί, μεταξύ των δύο υποψηφίων, η ως άνω κυρία, πιθανόν, να έχει τα ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… Αλλά η Ελλάδα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕΙΑ!!! Και ΑΥΤΗ -ΜΑΓΚΕΣ- ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΞΥΛΩΜΑ ΤΟΥ Β΄ ΤΖΑΚΙΟΥ και δεν της φταίμε εμείς αν, για κακή της τύχη, ανήκει ΣΕ ΑΥΤΟ -και επαναλαμβάνω πως ΔΕΝ θεωρώ τον μαμπά ΑΠΟΣΤΑΤΗ γιατί αυτό αντίκειται στην ελεύθερη μου βούληση!!!!!!!!!!! Και δεν θα ξανά απαντήσω σε τέτοιες ανοησίες. Τελεία. (ΚΑΙ ΟΛΟΓΡΆΦΩΣ η .)

 9. Ο/Η perldion λέει:

  @Όλους: Επειδή τα ελληνικά μου είναι λίγα και όταν βιάζομαι, λόγω που με σφίγγει η έμπνευσης, κάνω πολλά λάθη απ’ αυτά που νευριάζουν τον κ. ndemonicos του ζητώ συγνώμη. Ωωωχ, αδερφάκι μου, έπηξα σήμερα να ζητώ, ενεστωτικές και μελλοντικές, συγνώμες.

 10. Ο/Η ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ λέει:

  @perldion: Οντως τα ελληνικά σας είναι λίγα, όπως και η αντικειμενικότητά σας. Από αυτόν εδώ τον ιστοχώρο δεν προσπαθούσατε προ ημερών να βγάλετε τον Κ. Καραμανλή λάδι, παρουσιάζοντας τη νύχτα για μερα; Για όσα κατηγορείτε σήμερα την κ. Μπακογιάννη δεν ευθύνεται και ο κ. Καραμανλής, ο οποίος ήταν τότε Πρωθυπουργός της και της τα επέτρεπε;
  Μιας και είστε κατά των τζακιών για σκεφτείτε: Ο κ. Σαμαράς δεν έχει προέλευση από τζάκι; Και μάλιστα πολύ μεγαλύτερο από ό,τι όλοι οι υπόλοιποι των άλλων κομμάτων που προέρχονται από τζάκι; Εκ παρθενογενέσεως ανεδείχθη σε πρωθυπουργό; Επιπλέον, μήπως σήμερα δεν θα ήταν υποψήφιος αν δεν τον είχε αναδείξει ο πατέρας της κ. Μπακογιάννη, ο οποίος ανέδειξε και την ίδια την οποία καθυβρίζετε;
  Εκτός κι αν θα επιθυμούσατε ως αρχηγό της ΝΔ τον κ. Ψωμιάδη.

 11. Ο/Η perldion λέει:

  @κ. Μ. Μπεκατώρου: Και πρώτα-πρώτα ΟΥΤΕ κατηγορώ ΟΥΤΕ καθυβρίζω κι αυτά που μου προσάπτετε είναι…;;; απορία ψάλτου….!!! Απλώς ΘΕΛΩ απαντήσεις κι ΟΧΙ υπεκφυγές με εργαλείο τις απειλές -καουμποϊλίκια τα λέμε εις πέραν του Ατλαντικού παραλία!! Όσο για τα ελληνικά μου;;; Εεεε, αυτά είναι και δεν προσποιούμαι για περισσότερα -φροντίστε τα δικά σας!!!! Όσο για την αντικειμενικότητά μου;; αφήστε να την κρίνουν οι ΜΗ εντεταγμένοι…
  Από αυτούς -είμαι- και αυτούνων ζητάει την ψήφο τους η κ. υποψηφία -δεν είπε για άνοιγμα προς τον ευρύτερο χώρο και προς κέντρο μεριά;;;;
  Και ποιός σας είπε ότι ΔΕΝ ευθύνεται και ο κ. Καραμανλής;;
  Απλώς εκείνο που είπα είναι ΟΤΙ ΔΕΝ ξυλεύομαι… και ότι μπορούμε να του προσάψουμε κακό management -και ΠΟΙΟΣ μπορεί να κάνει καλό management στο χάλι που είναι η Ελλάς και με υπηκόους τους Έλληνες που την κατοικούν;;;- ΑΛΛΑ ΔΕΝ ήταν ο ΙΔΙΟΣ, ο πρώην, κλέφτης!!!!
  Τώρα για την τοποθέτησή της στο απυρόβλητο του υπουργού των εξωτερικών;;;
  Το μόνο που θυμούμαι ΕΙΝΑΙ η τοποθέτηση του Αρχηγούλη, από τον μπαμπά του, στην ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ…
  κ. Μπεκατώρου: Ο κ. Σαμαράς, που ίσως στο παρελθόν να ήταν και περίπου γείτονας μου -αν βέβαια ζούσε στο project του αδελφού του μέσα στο κτήμα της Π. Δέλτα- δεν ξέρω ΝΑ ΕΙΧΕ μπαμπά πρωθυπουργό -γιατρός ήταν ο μακαρίτης που ‘χε παντρευτεί πολύφερνη και απ’ το επίθετο ο παππούς, από μπαμπά μεριά, του υποψηφίου όλο και κάποια σχέση με σαμάρια θα είχε -έτσι δεν ‘βγαίναν τα επίθετα στα τότε μας;;;;; και μιλάμε για τον δέκατον ένατον… Ήμουν teenager τότε!!!! Αααχ, νείατα…
  Τώρα για το αν τον ανέδειξε, πολύ καλό το point σας, ο κ. Μητσοτάκης -τον οποίο και ψήφισα τρεις φορές και με ΔΙΚΑ μου τα αεροπορικά (club) εισητήρια από την β. Αμερική- μπράβο του, λοιπόν, τού γεννάρχη του ΤΖΑΚΙΟΥ για την οξυδέρκιά του που ‘χε και διέκρινε ικανότητες τις οποίες, και ας με συχωρέσει ο υποψήφιος, δεν μας έχει δείξει. Ακόμα… (Όταν έκανε το απόκομμά του, στα τότε, απλώς τον έκρινα, και ‘φτούνον, παρορμητικό και αμετροεπή -κάτι από τα ίδια με τον ένα χοντρό του ΘΑΣΟΚ. Ωωωχ, και τώρα θα μου ‘ρθουν βρισιές και φτυσιές απ’ όλα τα σημεία του ορίζοντα…)
  κ. Μπεκατώρου, δεν μ’ ενδιαφέρει το ότι η κυρία είναι γυναίκα. ΟΥΤΕ και θα ψήφιζα ΠΟΤΕ έναν πολιτικό για το φύλλο του!!! Εκείνο που βλέπω, ως πολιτικόν ον και χλευάσετε όσο θέλετε, είναι: ΟΤΙ ΤΩΡΑ είναι η ευκαιρεία μας ν’ απαλλαγούμε από το τρίτο τζάκι και πριν βγάλει, κι αυτό, κολορίζια -έτσι λένε οι γεωργοί τα κλαδιά που φυτρώνουν γύρω από τα δέντρα τους… δεκατρία εγγόνια έχει ο κύριος Μητσοτάκης, και να του ζήσουν, αλλά με πιάνει τεταρταίος: ΟΛΑ πρωθυπουργούς θα τα δούμε;;; Ωωωχούούού…. Και το ένα, από τα τρία τζάκια, είναι εν ενεργία και το άλλο φρακαρισμένο!!!
  (Και το κάτι τις μου και στο ανάμεσό μας: Πολύ γρήγορα μου απαντήσατε και μάλλον υποπτευομαι ΤΟ ΓΙΑΤΙ και το ΔΙΟΤΙ… Ανορθόγραφη μπορεί να είμαι αλλά βλάκας…. μμμ;;; έτσιιιιι;; Πάντως εγώ δεν είμαι ούτε σαμάρι ούτε ψωμι γιατί ΔΕΝ ανήκω στο κοπάδι των ΟΠΑΔΩΝ -και το ‘χω γράψει απ’ την αρχή!)

 12. Ο/Η perldion λέει:

  @ιδίαν, λέτε: «Εκ παρθενογενέσεως ανεδείχθη σε πρωθυπουργό;» Και εννοείτε τον κ. Σαμαρά! Εγώ ξέρω ΜΟΝΟΝ τον Ιησού Χριστό και την παρθενογέννηση, που τον αφορά, και τον έκανε αρχηγό θρησκείας. Βοηθήστε με γιατί, και λόγω του Αλζχάϊμερ που με ταλαιπωρεί, από τα 28και μισό μου, δεν θυμούμαι το όνομα αυτού του υποψηφίου να το έφερε ΠΟΤΕ πρωθυπουργός εν Ελλάδι. Όσο για αλλοδαπή…;;;;

 13. Ο/Η vote dora λέει:

  Η προσπάθεια μας να επανεκκινήσουμε το κόμμα μας, καθιστώντας το και πάλι δύναμη εξουσίας και προοπτικής για τους Έλληνες, πρέπει να στηρίζεται σε ένα πλαίσιο αρχών που αξιοποιεί τις καλύτερες παραδόσεις της παράταξης μας και απαντά αποτελεσματικά στις προκλήσεις του μέλλοντος για την κοινωνία μας.

  Δημοσιοποιώ σήμερα ένα πολιτικό και ιδεολογικό πλαίσιο αρχών για μια δυνατή Νέα Δημοκρατία, μια δυνατή Ελλάδα. Είναι ένα πλαίσιο αρχών συνεπές με την ιδεολογία μας, τον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Καλώ κι εσένα να καταθέσεις τις δικές σου θέσεις και να συζητήσουμε το πως θα ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Η μάχη για τη ηγεσία είναι καθαρά πολιτική και η βάση της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να ξέρει ποιος εγγυάται την προοπτική του κόμματος, και ποιος την περιχαράκωση του.

  Αυτό το πλαίσιο αρχών στηρίζεται σε ένα σύνολο αξιών και στόχων τους οποίους θέλουμε και μπορούμε να επιτύχουμε:

  Τη διαφύλαξη της Ελευθερίας και ευημερίας της πατρίδας μας ως πρωταρχική αξία.
  Την καταπολέμηση της διαφθοράς και της αδιαφάνειας, με ανάκτηση του ηθικού μας πλεονεκτήματιος.
  Την προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης που θα ενισχύεται από ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος. Ένα κράτος που θα ενθαρρύνει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά θα ενισχύει και το δίχτυ προστασίας για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.
  Ένα σύγχρονο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας που βασίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία, και που αξιοποιεί τις δημιουργικές δυνάμεις όλων των Ελλήνων, και κυρίως της νέας γενιάς. Ένα μοντέλο που σπάει τον φαύλο κύκλο των ελλειμμάτων και του εξωτερικού δανεισμού.
  Την ανάπτυξη του αισθήματος ασφάλειας που πρέπει να νιώθει ο Έλληνας προκειμένου να είναι πραγματικά ελεύθερος, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος μας που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι η ανάπτυξη μας βιώσιμη με μια ποιότητα ζωής που μας αξίζει.

  Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται ανανέωση παντού. Διαρκή ανανέωση και προσαρμογή στα δεδομένα της εποχής, μέσα από την καλλιέργεια μιας κουλτούρας διαλόγου, τη σύναψη ενός «Συμβολαίου Τιμής» με την κοινωνία.

  Και η ανανέωση δεν είναι μόνο θέμα προσώπων. Η Νέα Δημοκρατία, άλλωστε, δεν είναι ένα μωσαϊκό προσωπικοτήτων. Η ανανέωση είναι πάνω από όλα θέμα νοοτροπίας, νέων ιδεών, νέου περιεχομένου. Μια Νέα Δημοκρατία με νέο Πρόεδρο και παλιά νοοτροπία, δεν έχει μέλλον.

  Σε καλώ να διαβάσεις αναλυτικά το πλαίσιο αρχών που προτείνω για τη νέα εποχή στο κόμμα μας, με μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας.

  Η στήριξη σου είναι σημαντική

  Μην ξεχάσεις να δηλώσεις την υποστήριξη σου στην υποψηφιότητα μου μέσα από την ιστοσελίδα votedora.gr που δημιουργήσαμε γιαυτό το σκοπό. Κάνε τη φωνή σου να ακουστεί!

  Ντόρα Μπακογιάννη

 14. Ο/Η ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ λέει:

  @perldion: Εσείς δεν επιχειρηματολογείτε, παραληρείτε!

 15. Ο/Η perldion λέει:

  @κ. Μπεκατώρου: Όταν δεν μπορούμε με επιχειρήματα να υπερασπίσουμε τις θέσεις μας…;;; Λέμε ΑΥΤΑ που λέτε!!! Από τ’ ολότελα φελά κι η Παναγιώταινα…

 16. Ο/Η nicolaos demonicos λέει:

  @ Μαρία Μπεκατώρου: Όντως τα ελληνικά της κ. perldion είναι λίγα, αλλά η «αντικειμενικότητά» της; Η αντικειμενικότητα της κ. perldion, όπως εξ άλλου και η δική σας και η δική μου, δεν είναι «λίγη», κ. Μπεκατώρου – είναι απλώς ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ. Θα έπρεπε να έχετε αντιληφθή ότι ένα ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ -η κ. perldion, εσείς, εγώ- δεν είναι δυνατόν να διαθέτει αντικειμενικότητα, αφού πάντοτε, ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ, κρίνουμε εξ ιδίων, δηλαδή σύμφωνα με αυτό που είμαστε. Όποιος επικαλείται αντικειμενικότητα στις θέσεις του είναι απλώς ή αδαής ή κακοπροαίρετος. Και πρέπει κάποτε αυτή η τσίχλα να σταματήση να μασιέται. ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΡΙΣΗ ΕΞ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ, δηλαδή αντικειμενική, για το υποκείμενο – τελεία και παύλα.
  Το θέμα είναι όμως ότι ναι μεν η κ. perldion υπήρξε οξεία στο αποσταλέν και μη δημοσιευθέν σχόλιό της προς την αντικειμενική κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ-ΚΟΥΒΕΛΑ -και εσείς πήτε μας γιατί επιμένει στο Μπακογιάννη, βλ. σχόλιό μου-, πλην όχι υβριστική. Εκτός και είστε της άποψης ότι η παράθεση ή υπενθύμιση γεγονότων, δηλαδή η αλήθεια, συνιστά ύβρη.
  Τώρα, κ. Μπεκατώρου, θα σας υβρίσω: Ο κ. Σαμαράς πιθανόν υπήρξε ό,τι εσείς θέλετε και αποφασίσετε, αλλά, για τον θεό που προσκυνάτε, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!!!
  Να σημειώσω ότι η τύχη της ΝΔ με αφορά κάπως λιγώτερο από όσο ο θάνατος ενός ιμπάλα στην Κένυα ή όπου αλλού.

  @ vote dora: Σε σχέση με το «πολιτικό και ιδεολογικό πλαίσιο αρχών», και επειδή τα ελληνικά μου δεν με βοηθούν πολύ, μήπως υπάρχουν κάποια λάθη; Για ρίξτε του μια ματιά…
  Ή, αν σας είναι δύσκολο, εξηγήστε μας την συναίνεση της κ. Ντόρας (πώς να την πω; Μπακογιάννη; γιατί; Κούβελα; Μητσοτάκη; πώς;)στην κάθοδο εν τω αερολιμένι Κερκύρας της άτυπης συνόδου των ΥΠΕΞ αεροπλάνου με τα διακριτικά «Μακεδονία» φέροντος τον κ. Μιλόσεφσκι. Δεν ντρέπομαι να αναφέρω μάλιστα και την αιτιολόγηση μιας τέτοιας άθλιας απόφασης εκ μέρους του δίδυμου Κωστάκη-Ντόρας: «Στιγμιαίο το θέμα» – το έγκλημα λέω εγώ.
  Πίσω πάλι στο «πολιτικό και ιδεολογικό πλαίσιο αρχών». Τώρα μπορείτε να το διορθώσετε.
  Μου αρέσει δε ιδιαιτέρως ο αφορισμός της κ. Ντόρας: «Μια Νέα Δημοκρατία με νέο Πρόεδρο και παλιά νοοτροπία, δεν έχει μέλλον». Γι’ αυτό πληροφορήστε με, παρακαλώ, από πού ψωνίζει νέες νοοτροπίες η περί ου παλαιά πολιτικός;
  Και μία προτροπή: Πάνω σ’ αυτό το «πολιτικό και ιδεολογικό πλαίσιο αρχών» μπορείτε, σας διαβεβαιώ, να αναπτύξετε ένα ωραιότατο παραμύθι για αγέννητα παιδιά και τετραπληγικούς κυνελέφαντες.

  @ Μαρία Μπεκατώρου και vote dora: Συμπτωματικώς κατά την «διαδρομή» σας προς απάντηση στην κ. perldion σας έπεσε η ταμπακιέρα. Για ψάξτε λιγάκι, κάπου εκεί είναι. Γυαλίστε την όσο γίνεται -θα έχη σκονιστή, φαντάζομαι- και επιτρέψατέ μας να την δούμε. Αν φυσικά θέλετε και ΤΟΛΜΑΤΕ.
  Ξέρω, ξέρω… άλλα λόγια ν’ αγαπιώμαστε. Η αγαπημένη πρακτική των πολιτικών. ΟΛΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ! Εκτός της Ντόρας, βεβαίως. Της κ. Ντόρας Μπακοτάκη-όχι Κούβελα για το θεό, εννοώ.

 17. Ο/Η ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ λέει:

  @nicolaos demonicos: Μα ποιος είναι ο λόγος να υπάρχει αυτή η νοοτροπία ότι πρέπει να αντιδικούμε απαραιτήτως όταν μιλάμε στο διαδίκτυο; Νομίζετε ότι μεταξύ μας έχουμε διαφωνία; Θεωρώ απλώς ότι είναι άδικο να καταλογίζουμε στην κ. Μπακογιάννη μόνο, ότι μπορούμε να καταλογίσουμε στον καθένα από τους πολιτικούς ή επιδόξους πολιτικούς αρχηγούς στη ΝΔ και στο Πασοκ. Το φαινόμενο των πολιτικών τζακιών μας απασχολεί. Όσο για ράμματα, έννοια σας, έχουμε για όλων την γούνα. Ξεχνάτε ότι ο κ. Σαμαράς έρχεται από τον οίκο Μπενάκη; Ξεχνάτε ότι ο Εμ. Μπενάκης έλυνε κι έδενε πριν μερικές δεκαετίες; Θυμηθείτε τη δολοφονία του Ίωνα Δραγούμη και τι έχει γράψει η Ιστορία για αυτήν.

  Λυπάμαι, αλλά δεν θα ασχοληθώ με το επώνυμο της κ. Μπακογιάννη, επειδή όλα αυτά είναι αστειότητες και επιπέδου καφενείου.
  Όσο για την κ. perldion την οποία υπερασπίζεσθε, θα πρέπει να αντιληφθούμε δεν έχει ο καθένας χρόνο κι όρεξη να μπλέκει σε αδιέξοδες συζητήσεις του τύπου «ου με πείσεις καν με πείσεις» με άτομα των οποίων η σκέψη και η γραφή είναι τουλάχιστον ασαφής και συγκεχυμένη, οι κρίσεις τους εμπαθείς, ενώ παράλληλα έχουν προκλητικά λυμένο το ζωνάρι τους για καυγά. Αυτό ονόμασα ως αντικειμενικότητα, ίσως λανθασμένα.

 18. Ο/Η minerva λέει:

  Για perldion.΄Ακου «Είναι facts!!!». Δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται οι έλληνες μετανάστες με το που θα πλύνουν την πρώτη δωδεκάδα πιάτα να ξεχνάνε τα ελληνικά τους

 19. Ο/Η perldion λέει:

  @minerva: Κυρία μου, η λέξη facts σας ενόχλησε;; Το vote dora σε ποιά διάλεκτο της ελληνικής λέγεται;; Τώρα όσον αφορά στη λάντζα -ίσως και να τα πλέναμε παρέα με την κ. υποψήφια… Αλλά: για τα πιάτα υπήρχε, από πάντα, το πλυντήριο το οποίο χειρίζονταν άριστα η madame Georgette η οποία επέβλεπε, επί καθημερινής βάσεως, την παραδουλεύτρα η οποία έκανε τις βαριές δουλειές στο σπίτι. Μεγάλο βλέπετε… Κι αυτό σας το γράφω, όχι γιατί δεν εκτιμώ τους έλληνες μετανάστες που έπλυναν βουνά πιάτα -ούτε θα ντρεπόμουν να το ομολογήσω αν είχα κάνει αυτή τη δουλειά- αλλά υπάρχουν πολλών ειδών μετανάστες και όλοι αξίζουν τα χρήματα που βγάζουν. Σκεφτείτε, αξίζετε εσείς τα δικά σας;; -αν είστε δημόσιος υπάλληλος εις-Ελλάς αποσύρω την ερώτηση…

  @κ. Μπεκατώρου: Όταν μπαίνουμε από μόνοι μας στη γωνιά τότε οι άλλοι έχουν: Σκέψη ασαφή και γραφή συγκεχυμένη, κρίσεις εμπαθείς και ζωνάρι για καυγά. Ως εκεί σας φτάνει… Άλλωστε πώς και με ΤΙ να πείσετε;; Πού είναι τα επιχειρήματά σας;; Απορία ψάλτου…
  Πάντως, αν τύχει και εργάζεσθε στην γραμματειακή υποστήριξη της κ. υποψηφίας…; Μμμμ;;; Τί να σας πω;; Αν ήμουν ο/η εργοδότης σας θα σας είχα μετακινήσει σε άλλη θέση π.χ. να κάνετε καφέ για όλους στο γραφείο. Αν βέβαια, πάνω στο θυμό μου, δεν σας είχα απολύσει. Επειδή με έχετε φέρει σε δύσκολη θέση με το να συνεχίζετε έναν χαμένο ΑΠΟ ΧΕΡΙ -παίζω πρέφα και πόκερ- διάλογο.
  Κυρία μου ΔΕΝ είστε σε θέση να διεξάγετε συζήτηση ούτε σε νηπιαγωγείο πολιτικής κατάρτησης. Αν έχετε σχέση με το γραφείο της κ. Μπακογιάννη δώστε της να διαβάσει και το σχόλιο που μας σερβίρατε:
  «Γι’ αυτό προσφεύγω στη Δικαιοσύνη και στην ΕΣΗΕΑ προκειμένου να προστατεύσω την οικογένειά μου.» Αλλά ΚΑΙ ΟΛΑ τ’ άλλα. Πρωτοβουλίες υπαλληλικού προσωπικού ή αυλικών που, σαν αυλικοί. τί άλλο θα λένε παρά… αυλείες;;

  Λέτε: «Επιπλέον, μήπως σήμερα δεν θα ήταν υποψήφιος αν δεν τον είχε αναδείξει ο πατέρας της κ. Μπακογιάννη, ο οποίος ανέδειξε και την ίδια την οποία καθυβρίζετε;»
  Σας έχω απαντήσει: «Τώρα για το αν τον ανέδειξε, πολύ καλό το point σας, ο κ. Μητσοτάκης -τον οποίο και ψήφισα τρεις φορές και με ΔΙΚΑ μου τα αεροπορικά (club) εισητήρια από την β. Αμερική- μπράβο του, λοιπόν, τού γεννάρχη του ΤΖΑΚΙΟΥ για την οξυδέρκιά του που ‘χε και διέκρινε ικανότητες τις οποίες, και ας με συχωρέσει ο υποψήφιος, δεν μας έχει δείξει. Ακόμα…» Είστε σε θέση ν’ αντιληφθείτε, μετά από ότι τσαμπουνάτε, ΤΙ σας λέω;;; Δώστε το να το διαβάσει ο/η εργοδότης σας… Στον υπερασπιστικό σας οίστρο τους σβήνετε ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ… Άϊντε και ως εδώ γιατί βαρέθηκα.

 20. Ο/Η nicolaos demonicos λέει:

  @ ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ: «Λυπάμαι, αλλά δεν θα ασχοληθώ με το επώνυμο της κ. Μπακογιάννη, επειδή όλα αυτά είναι αστειότητες και επιπέδου καφενείου».
  Να εξηγηθώ:
  Πρώτον, δεν θεωρώ ότι το επίπεδό μου είναι καφενείου – ίσως διότι δεν συχνάζω σε καφενεία.
  Δεύτερον, ένα δημόσιο πρόσωπο ΠΡΕΠΕΙ να κρίνεται από ΟΛΕΣ τις εκφάνσεις του βίου του. Και όλοι οι νοήμονες αντιλαμβάνονται τον λόγο για τον οποίο η υποψήφια αρχηγός της ΝΔ επέλεξε να διατηρήση το επίθετο του αείμνηστου ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΗΣ με τον κ. Κούβελα. Τον οποίο, σημειωτέον, απαξίωσε και συνεχίζει να απαξιώνη με αυτήν την επιλογή της – τη προγαμιαία συμφώνω γνώμη του βεβαίως.
  Κατά την δική μου αντίληψη, κ. Μπεκατώρου, η επιλογή της θυγατέρας του κ. Μητσοτάκη είναι απολύτως ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΙΜΗ. Εάν ανήκα στην πελατεία της ΝΔ, και μόνον αυτή η πρακτική θα με απέτρεπε από του να συνταχθώ με την κ. Ντόρα.
  Συνιστά απροκάλυπτη εκμετάλλευση («ένα ήμαστε με τον Παύλο σε όλα») της παρουσίας, των αγώνων, των πεποιθήσεων, των ελιγμών, των πολιτικών, των ιδεών, των θέσεων κ.λπ., κ.λπ. του εκλιπόντος. Και πιθανόν ήταν. Αλλά η πρακτική της δεν αφήνει περιθώρια αποδοχής αυτής της θέσης.
  Αυτός είναι ο λόγος και όχι απόδοση τιμής στον δολοφονηθέντα. Μετρούσε το όνομά του στους κόλπους της ΝΔ, μετά δεν την δολοφονία του μετράει ακόμη περισσότερο.
  Ας μη προσποιούμεθα λοιπόν ότι δεν καταλαβαίνουμε – διότι τότε το επίπεδο καθίσταται πράγματι καφενείου.

 21. Ο/Η minerva λέει:

  Για perldion. Τη λέξη «γεγονότα» την ξεχάσατε; Δεν μου είπατε.

 22. Ο/Η ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ λέει:

  @nicolaos demonicos: Δεν είπα ότι είστε εσείς επιπέδου καφενείου, κάθε άλλο παρά είστε! Μίλησα για το θέμα του επωνύμου της κ. Μπακογιάννη ότι είναι θέμα καφενείου. Ότι δεν εμπίμπει η συζήτησή του στον πολιτικό λόγο.
  Τι θα κάνουμε δηλαδή; Θα κρίνουμε στην κ. Μπακογιάννη το αν έμεινε πιστή ή όχι στη μνήμη του αείμνηστου Μπακογιάννη; Μας πέφτει λόγος; Αυτό αφορά τον νέο της σύζυγο σχετικά με το αν πρέπει ή όχι να ανησυχεί …για τη μνήμη του στην περίπτωση που πεθάνει πριν από αυτήν.
  Δεν μπορούμε όμως να ξεχνάμε ότι ο Μπακογιάννης ήταν άντρας της, που τον γνώρισε μικρή και που έχει δύο παιδιά μαζί του. Ότι έζησε τη δολοφονία του και ανέλαβε ό,τι έχει να κάνει με τις επιπτώσεις αυτής της σκληρής απώλειας πάνω στα δύο παιδιά της.
  Κάποιος άλλος θα το θεωρούσε υπέρ της το ότι διατήρησε το όνομα Μπακογιάννη θέλοντας να σημειώσει πως ο σημαντικός άνθρωπος στη προσωπική της ζωή ήταν ο Μπακογιάννης και ο νέος της σύζυγος απλώς ένας σύζυγος.
  Ούτε στήριξε την καριέρα της την πολιτική πάνω του. Δεν το είχε ανάγκη λόγω της οικογενείας της. Το αντίθετο ίσως έγινε.
  Πόσο θα μπορούσε να λειτουργήσει δε μια αλλαγή επωνύμου σε μια πολιτικό μετά το 50ο έτος της ηλικίας της; Και γιατί δεν κατηγορείτε για το ίδιο κι άλλες κυρίες του δημόσιου βίου; Την κ. Στάη ας πούμε.

 23. Ο/Η ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ λέει:

  @perldion: Τι λέτε; Αδυνατώ να σας παρακολουθήσω. Τι σχέση μπορεί να έχω εγώ με το γραφείο της κ. Μπακογιάννη; Όταν εκφράζεις μια θετική γνώμη για κάποιον αυτομάτως γίνεσαι και απολογητής του; Γιατί θα πρέπει να επιχειρηματολογήσω για να ανατρέψω όσα λέτε για την κ. Μπακογιάννη; Εκείνο που υποστήριξα είναι πως δεν είναι δίκαιο να την ξεχωρίζει κάποιος, αφού για όλους τους επίδοξους αρχηγούς υπάρχουν ανάλογα ράμματα για τη γούνα τους.
  Δεν καταλαβαίνω τι σόι ειρμό διαθέτει η σκέψη σας. Όταν εσείς λέτε πως ο Καραμανλής δεν έκλεψε, ούτε δουλεύετε το πολιτικό του γραφείο και το λέτε, ούτε έχετε μοιραστεί μαζί του τα κλοπιμαία. Απλώς λέτε τη γνώμη σας. Δεν θα σας κάνω εχθρό μου επειδή τη λέτε!
  Νομίζω ότι ο μόνος τρόπος για να σας αντιμετωπίσει κάποιος είναι να σας αφήσει μόνη σας να τα λέτε και μόνη σας να τα ακούτε.

 24. Ο/Η nicolaos demonicos λέει:

  @ ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ: Είναι προφανές ότι είστε άτομο που διαθέτει πολιτισμό. Και ειλικρινά χαίρομαι να διαλέγωμαι με τέτοια άτομα.
  Θα επιμείνω όμως στο θέμα. Είμαι της άποψης ότι ο πολιτικός που ζητεί την ψήφο μας πρέπει να μπαίνη στο μικροσκόπιο του ελέγχου. Ελέγχου που αφορά ακόμη και στην παραμικρή δράση, στο παραμικρό λεχθέν, ακόμη και αν τούτα έχουν να κάνουν με την ασημαντότερη πτυχή της απολύτως προσωπικής ζωής του.
  Κατ’ αυτήν την έννοια βλέπω κίνητρο προσπόρισης πολιτικών ωφελημάτων στην απόφαση διατήρησης του επιθέτου του αειμνήστου ακόμη και μετά τον δεύτερο γάμο της. Και καθόλου πρόθεση απόδοσης τιμής στο πρόσωπό του. Και αυτό δεν το θεωρώ «καθαρή πολιτική στάση». Γνωρίζετε ότι όλων μας οι ενέργειες (ως πολιτικών όντων), πόσο μάλλον των πολιτευομένων, συνιστούν εν τέλει πολιτικές δράσεις. Και, πιστέψτε με, καθόλου δεν με αφορά ο κ. Κούβελας.
  Θα διαφωνήσω με την παράθεσή σας «…δεν είναι δίκαιο να την ξεχωρίζει κάποιος, αφού για όλους τους επίδοξους αρχηγούς υπάρχουν ανάλογα ράμματα για τη γούνα τους» και θα την θεωρήσω «ως εκ κεκτημένης». Αντιλαμβάνεστε ότι οδηγεί στο «αφού κι εσείς κλέψατε, γιατί κατηγορείτε εμάς;». Αν τεθή θέμα Σαμαρά ή όποιου άλλου, ε, τότε πράγματι έχουμε ράμματα για την γούνα τους. Και θα τους την ράψουμε όπως τους πρέπει.

 25. Ο/Η ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ λέει:

  @nicolaos demonicos: Όταν βρισκόμαστε σε προεκλογική εσωκομματική περίοδο, και ψάλλουμε στον έναν μόνο από τους υποψήφιους τον αναβαλλόμενο, ενώ σιωπούμε για τους άλλους, δημιουργείται η εντύπωση ότι αυτός ο ένας είναι ο κακός και οι υπόλοιποι άριστοι. Κι είναι αδικία αυτό αν πιστεύουμε κάτι διαφορετικό. Του κόβουμε ψήφους και δίνουμε στους άλλους που δεν είναι καλύτεροι. Ακριβώς επειδή «όλων μας οι ενέργειες ως πολιτικών όντων συνιστούν εν τέλει πολιτικές δράσεις» όπως γράφετε πιο πάνω κι εσείς.

 26. Ο/Η vote dora λέει:

  Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη έκανε την εξής δήλωση για την οικονομία:

  «Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση παραβίασε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις ανακοινώνοντας πάγωμα των μισθών στο δημόσιο τομέα, παρά το γεγονός ότι εξήγγειλε προεκλογικά ακριβώς το αντίθετο. Η κοινή γνώμη διαπιστώνει ταχύτερα απ` ό,τι οποιοσδήποτε ανέμενε ότι στα οικονομικά θέματα το ΠΑΣΟΚ δεν είχε ούτε σχέδιο, ούτε σοβαρή προετοιμασία. Κινείται αλλοπρόσαλλα κάνοντας ταυτόχρονα παροχές και περικοπές και επιχειρώντας να μειώσει το έλλειμμα του 2010 φουσκώνοντας το έλλειμμα του 2009 με αλχημείες.

  Το ΠΑΣΟΚ πήρε την εξουσία με ψέματα και τώρα τα βρίσκει μπροστά του. Αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί την κρίση. Με μηδενικά ανακλαστικά, καθυστερήσεις και ημίμετρα εξακολουθεί να επιλέγει τις εντυπώσεις έναντι της ουσίας. 50 ημέρες μετά, και δεν έχει στελεχώσει θέσεις-κλειδιά του Δημοσίου.

  Η μόνη τους ελπίδα – και γι’ αυτό το σύστημα ΠΑΣΟΚ τα έχει δώσει όλα εναντίον μου – είναι η Νέα Δημοκρατία να μπει σε εσωστρέφεια και περιχαράκωση και να μην ασκεί ισχυρή αντιπολίτευση. Γελάστηκαν. Η Νέα Δημοκρατία θα είναι εδώ.»

 27. Ο/Η nicolaos demonicos λέει:

  @ ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ: Απολύτως συμφωνώ, αν και δεν με αφορούν τα εσωκομματικά της ΝΔ όπως και κανενός άλλου κόμματος. Αλλά, για να είμαι απολύτως ειλικρινής, και διότι με διακρίνει ένας θετικός εθνικισμός, πρέπει να δηλώσω ότι αν επέπρωτο να μας κυβερνήση ένας εκ των δύο, προτιμώ τον Σαμαρά. Και τούτο απλώς και μόνον επειδή η εξωτερική πολιτική της Ντόρας στο θέμα των Σκοπίων υπήρξε απολύτως ενδοτική (για να μη χρησιμοποιήσω άλλο επίθετο), όταν εν γνώση της (και του ελάχιστου Καραμανλή, ο οποίος την εκάλυψε) απεφάσισε να νομιμοποιήση τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ προς συμφέρον των Σκοπιανών, αποδεχόμενη την προσγείωση σε ελληνικό έδαφος αεροπλάνου της γείτονος χώρας φέροντος τα διακριτικά «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» και αιτιολογώντας το (τότε) γενησόμενο (ευτυχώς απετράπη) ως «στιγμιαίο». Είμαι δε βέβαιος ότι τον κατατεμαχισμό του σώματος της πατρίδας μας θα αιτιολογούσε ως αναγκαία βιοψία, προκειμένου να διαπιστωθή η υφή του κακοήθους όγκου ο οποίος δεν επιτρέπει την ειρηνική συμβίωση με τους εξ ανατολών και βορρά γείτονες.
  Ξέρετε τι άλλο με κάνει σκεπτικό απέναντί της; Το ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΘΥΜΩΝΕΙ, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΤΑΙ! Πάντοτε ήρεμη, επιφανειακά τουλάχιστον! Και αυτό δεν είναι ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ μέσα στις συνθήκες που δρα! Ακόμη το ότι ουδέποτε άκουσα από το στόμα της ένα ΟΧΙ στον εκάστοτε αρχηγό της. Και δεν θεωρώ ότι είναι δυνατόν να συμφωνούσε κατά τα πάντα. Αλλά ουδέποτε τόλμησε να αντιταχθή. Και η συμπεριφορά αυτή υποδηλώνει κληρονομική καταβολή ή πατρική ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
  Όσον αφορά στον Σαμαρά, ή και όποιον άλλον πολιτικό, «ρίχτε τα» και δεσμεύομαι να ακολουθήσω.

 28. Ο/Η ΜΑΤΙΝΑ λέει:

  Πήγατε και βγάλατε Πρωθυπουργό το Γιώργο που ο πατέρας του και το κόμμα που ίδρυσε κατάστρεψε τη χώρα και ούτε που σας ένοιαξε τον ποιον είχε πατέρα. Και σας νοιάζει ο πατέρας της Ντόρας; Τίποτα δεν έκανε αυτός μπροστά σε αυτά που έκανε στη χώρα ο Αντρέας και το Πασόκ. Έκανε την Αποστασία, αλλά αποστασία δεν έκαναν και ο Σαμαράς και ο Αβραμόπουλος;
  Έχετε καμμιά καλύτερη πρόταση από τη Ντόρα; Τον ακροδεξιό Σαμαρά; Την Αλέκα ή τον Αλέξη; Υπάρχει κανένας άλλος;

 29. Ο/Η perldion λέει:

  @ΜΑΤΙΝΑ: Δεν είναι που θεωρώ την κ. Μπακογιάννη χειρότερη απ’ τον κ. Σαμαρά. Ίδιοι είναι. Απλώς η κυρία, πίσω απ’ το μόνιμο χαμόγελο της, κρύβει απύθμενη επιθετικότητα -και δεν το λέει ο κ. ndemonicos -αυτό- αλλά ο κάθε ψυχίατρος.
  Είναι ΟΜΩΣ η ευκαιρεία μας να ΠΑΨΕΙ η χώρα μας να είναι κληρονομική… πρωθυπουργεία και, για να το σταματήσουμε ΑΥΤΟ, πρέπει να γκρεμίσουμε με την ψήφο μας το τζάκι ΤΡΙΑ.
  Ο κ. Καραμανλής αποχώρησε και δεν νομίζω να ξανατολμήσει να μας ζητήσει να ξανά σώσει την Ελλάδα και τους Έλληνες -τζάκι ΕΝΑ, λοιπόν, πάπαλα και τα παιδιά του είναι πολύ μικρα…
  Στο εν ενεργεία, τζάκι ΔΥΟ, έχουν βάλει κληρονομική κολοκύθα για προσάναμμα -την οποία περιμένουν να σκάσει στη φωτιά ακονίζοντας γύρω της τα μαχαίρια τους… και ελπίζω να τους διαψεύσει, κι όχι για το καλό του τζακιού, αλλά για το δικό μας.
  Εμείς, που ασταμάτητα γκρινιάζουμε για νεποτισμό, και ΤΩΡΑ μας δίνεται η ευκαιρεία να καταργήσουμε όλους τους κληρονομικούς υπουργούς και πρωθυπουργούς της Ν.Δ. που έχουν μπεί στη σειρά και σπρώχνονται (Βαρβιτσιώτηδες, Κεφαλογιάννηδες κ.α.), θα βάλουμε τα χέρια μας και θα βγάλουμε τα μάτια μας;;; Και τί είναι η πλάτη μας;; Το Κανάβεραλ κληρονομικών πρωθυπουργών;; Που πάνω της τροχιοδρομούν ασταμάτητα -γιατί ν’ απογειώνονται δεν τους βλέπω- ανίκανοι λόγω συμπτωματικού DNA;;
  Τώρα για το αν ο κ. Σαμαράς ανήκει σε οικογένεια ευποροτάτη. Ναι ανήκει και δεν μ’ ενδιαφέρει ο λόγος που ο προπάππος του έβαλε και εκτέλεσαν τον Δραγούμη -ας πρόσεχαν και οι δύο. Μάλλον και οι τρεις… Κι ο κ. Σαμαράς, επειδή θα είναι νεοφυτεμένο το στυλιάρι, θα ξεριζωθεί πολύ πιο γρήγορα κι ΕΥΚΟΛΑ.

 30. Ο/Η Αστερίας λέει:

  «Ο «αποστάτης» του 1993 (Σαμαράς) και ο «αποστάτης» του 2000 (Αβραμόπουλος) συνασπίστηκαν εναντίον της κόρης του αποστάτη του 1965»! Από την Ελευθεροτυπία.

 31. Ο/Η Αστερίας λέει:

  @ perldion: Επειδή λοιπόν λέτε ότι ο Σαμαράς δεν είναι από πολιτικό τζάκι, αλλά μόνο η Ντόρα και επειδή γράφετε πιο πάνω «δεν θυμούμαι το όνομα αυτού του υποψηφίου να το έφερε ΠΟΤΕ πρωθυπουργός εν Ελλάδι.» -το ξέρουμε δα πως διαθέτε μνήμη επιλεκτική- σας παραθέτω τι γράφει για τον Εμμανουήλ Μπενάκη, γενεάρχη της οικογένειας Σαμαρά, Γερουλάνου, Ζάννα κλπ. η ταπεινή wikipedeia:
  «Ο Εμμανουήλ Μπενάκης ήταν Έλληνας πολιτικός. Γεννήθηκε το 1843. Μετά τις σπουδές του στη Βρετανία, πήγε στην Αίγυπτο και εργάστηκε στην εταιρεία εμπορίας βάμβακος Χωρέμη στην Αλεξάνδρεια. Απέκτησε μεγάλη περιουσία και χρημάτισε πρώτος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Αλεξάνδρειας. Ήταν στενός φίλος του Βενιζέλου, με το κόμμα του οποίου εκλέχτηκε, το 1910, βουλευτής. Χρημάτισε υπουργός Ναυτιλίας, Γεωργίας, Οικονομικών και Βιομηχανίας. Το 1914 εκλέχτηκε δήμαρχος Αθηνών. Με την ήττα του Βενιζέλου στις εκλογές καταδιώχθηκε και βασανίστηκε. Το 1920 εξορίστηκε στο Παρίσι. Επέστρεψε λίγο αργότερα και πραγματοποίησε σημαντικές δωρεές (Σχολή νοσοκόμων Ερυθρού Σταυρού). Επίσης ήταν ιδρυτικό μέλος του Κολεγίου Αθηνών. Εικάζεται ότι ήταν ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Ίωνα Δραγούμη.
  Καρποί του γάμου του με τη θυγατέρα τού Χωρέμη, Βιργινία, ήταν η Αλεξάνδρα (1871), ο Αντώνης (1873), η Πηνελόπη (1874), ο Αλέξανδρος (1878-πέθανε μόλις 44 ετών) και η Αργίνη (1883).
  Πέθανε το 1929 και κηδεύτηκε με δημοσία δαπάνη. Η πολιτεία τον ανακήρυξε Εθνικό Ευεργέτη.»

 32. Ο/Η perldion λέει:

  @Αστερίας: Ευχαριστώ για την κατατόπιση της επιλεκτικής μου μνήμης. Που μου κάνετε. Και πού η αντίρρησή σας;; Και πού η επιλεκτική μου;; Είχε μπαμπά, παππού πρωθυπουργό ο κ. υποψήφιος;; Ο προπάππος του ήταν… δήμαρχος κι ευτυχώς ΤΟΤΕ που, όπως λέτε, «Με την ήττα του Βενιζέλου στις εκλογές καταδιώχθηκε και βασανίστηκε», δεν γίνονταν αγωνιστές της δημοκρατίας τέτοιοι τύποι -ίσως αυτός δεν είχε κι ανάγκη να κλέψει, ή να σιτιστεί, απ’ τον δημόσιο κορβανά!
  Και στο χέρι μας δεν είναι να ΜΗΝ τον αφήσουμε να μερεμετίσει -αν έχει τέτοια πρόθεση που, σε ΟΛΟΥΣ αυτούς, δεν την αμφιβάλλω- το τζάκι του δήμαρχου προπάππου του;; Που είναι και σε αχρηστεία από το 1914!!! Έωλα τα επιχειρήματά σας και πώς να το κάνουμε; Δεν ήταν ο προπάππος πρωθυπουργός! Και δεν έκανε τον γιό του υπουργό οικονομικών! Και ο γιος δεν έκανε, τον δικό του γιο, μόνιμο υπουργό εξωτερικών -θέση στο απυρόβλητο γιατί στο παιδείας τα ‘χε κάνει μπάχαλο ο λεβέντης… Κι ας μην ήταν ο μακαρίτης ο Κρανιδιώτης και θα ‘βλεπαν οι Κύπριοι Ε.Ε….

 33. Ο/Η Γανυμίδης λέει:

  @Αστερίας: Καλά, κι εσείς τι περιμένατε πια; Να σας δώσει η perldion λογική απάντηση;

 34. Ο/Η nicolaos demonicos λέει:

  Άντε και λίγα ελληνικά.
  Αποστατώ: Σύνθετο ρήμα. Από+ίσταμαι. Σημαίνει: στέκομαι μακριά ή χωριστά από κάτι, αποσκιρτώ, γίνομαι αποστάτης. Στασιάζω, επαναστατώ, αλλάζω φρόνημα.
  Αποστάτης: Λιποτάκτης, αντάρτης, επαναστάτης αλλά και δραπέτης. Εκείνος που εξεγείρεται εναντίον της εξουσίας.
  Ερώτηση/Απάντηση: Υπήρξε αποστάτης ο Καρπάθιος; Όχι βέβαια! Μη και τον κατατάξουμε στους επαναστάτες δηλαδή, και τρελαθούμε ομαδικώς!
  Ερώτηση: Υπήρξε αποστάτης ο Σαμαράς; …….
  Ερώτηση: Υπήρξε αποστάτης ο Αβραμόπουλος; …….
  Ερώτηση/Απάντηση: Είναι κόρη αποστάτη η Ντόρα; Όχι βέβαια! Κόρη του Μητσοτάκη όμως είναι – ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΝΙΑ! Κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσίν του!
  Άρα: Ουδείς εκ των ανωτέρω υπέπεσε στο «αμάρτημα» της αποστασίας. Είναι όμως ΟΛΟΙ τους πολιτικοί. Δηλαδή αυταπειρογνώμοι (κατά το «εαυτή διχογνωμία, πλην όχι διχο- αλλά άπειρη»). Τουτέστι φυλάττουν για τους εαυτούς τους το δικαίωμα να διατηρούν αντίθετες γνώμες περί ενός και του αυτού θέματος. Και διαθέτουν την ικανότητα –λόγω αυξημένης ανικανότητας των ψηφοφόρων αλλά και του επαρκέστατου επίκτητου ή εγγενούς χαμαιλεοντισμού τους– να εμφανίζουν και αιτιολογούν τις αντικρουόμενες απόψεις και αποφάσεις τους ως απόρροια της των καιρών Ανάγκης, στην οποία και οι «θεοί πείθονται». Και εκείνοι, άνθρωποι «κυνοί», πώς θα μπορούσαν να πράξουν αλλοιώς;

 35. Ο/Η perldion λέει:

  @Όλους: Πολύ δεν ασχοληθήκαμε με την κυρία και τον κύριο;; Τ’ αξίζουν;; Αυτοί είναι οι καλλίτεροι στην αξιωματική;; Και γιατί πάντοτε, αντί εκλογής, να έχουμε μπροστά μας μια φτωχή διαλογή;; Όπως όταν διαλέγουμε καρπούζια στον πάγκο του μανάβη: «Γκούπ-γκουπ, κούφιο μ’ ακούγεται γινομένο είναι!»
  Ααα, και κάτι που καθόλου δεν μ’ αρέσει: η κυρία με το «πολεμούν μέχρη και την γυναικεία μου υπόσταση», δεν σας φαίνεται ν’ απευθύνεται στο, πάλαι ποτέ, καταπιεσμένο θυλικό μέσα μας;; -για όσες είναι του φύλλου κι απ’ όποιο φύλλο… Και αυτό δεν είναι παρανοϊκό;; Χωρίς την φεμινιστική θα ήταν υποψήφια;; Ωχούού κι αυτο-μπερδεύτηκα τώρα…

 36. Ο/Η καππαδοκης λέει:

  Μεταξύ αυτών που διεφώνησαν με το μαντρί και έκαναν δικό τους κόμμα και της άλλης που το παίζει «νομιμόφρων» αλλά εδώ και χρόνια έχει κάνει δικό της κόμμα μέσα στο κόμμα ασφαλώς και οι πρώτοι είναι εντιμότεροι.
  Σε αυτή τη ζωή δεν ισχύει τι δηλώνεις, περιφερόμενος και επαναλαμβανόμενος μονότονα ανά την Ελλάδα, αλλά τι έχεις κάνει.

  Αυτοί που θα επιλέξουν τον νέο αρχηγό της ΝΔ δεν χρειάζονται βοήθεια εκ των έξω αν διαθέτουν κρίση και μνήμη.

  Υ.Γ.1 Να δηλώνει το Νο 2 του κόμματος της συμφοράς του 10% ότι αυτό θα ξανακάνει μεγάλη την ΝΔ, ωσάν το Νο 2 να είναι αμέτοχο της καταστροφής, μόνο καγχασμό μπορεί να προκαλέσει.

  Υ.Γ.2 Ολος ο καταστροφικός σχεδιασμός και η διακυβέρνηση της ΝΔ των τελευταίων χρόνων γινότανε μέσα από την Κυβερνιτική Επιτροπή που συνεδρίαζε κάθε Τρίτη στου Μαξίμου. Ποιοί υπουργοί μετείχαν στην Κυβερνητική Επιτροπή της Συμφοράς;
  Ποιος υποψήφιος Αρχηγός; Ποιον υποστηρίζουν οι υπόλοιποι «φωστήρες»;

 37. Ο/Η perldion λέει:

  @κ. καππαδοκης: Σωστά. Όπως, σχεδόν, πάντα έχετε δίκιο. Είδατε που έβαλα το «σχεδόν»; Για να μην νομίσετε πως: πάντα!

 38. Ο/Η exastal λέει:

  Το σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» ήταν υπερβολικό και έκρυβε εθνικιστικά και ρατσιστικά υπονοούμενα. Στην ερμηνεία του το σύνθημα είχε μια μαζικότητα και απευθύνονταν σε «όλους» τους Έλληνες, αν και στην πράξη αφορούσε τα μέλη και τις κλαδικές.
  Το σύνθημα «Ελλάς-Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς» είναι προσωποποιημένο, λουδοβίκειο και ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα ανήκει…. στον Αντώνη. Και μη χειρότερα! Δεν είναι απλά αντικοινωνικό αλλά προχωρά ακόμα πιο πέρα και σε πιο ακραίες προσεγγίσεις της πολιτικής σκέψης. Προσπαθεί να χειραγωγήσει με σκεπτικό συνθηματολογίας του προηγούμενου αιώνα. «Οδηγεί» στην αρχή του ενός και στα πυραμιδικά μοντέλα κομματικής οργάνωσης και συγκρότησης της κοινωνίας. Ενδέχεται πάλι να εννοούν ότι όλη η «Ελλάς» υμνολογεί τον Αντώνη. Τον ραίνει με ροδοπέταλα σε κάθε του βήμα! Τότε υπαινίσσεται μεσσιανισμό, επίσης επικίνδυνο και καταστροφικό για το μέλλον της δημοκρατικής «Νέας Δημοκρατίας». Και στις δύο ερμηνευτικές προσεγγίσεις το σύνθημα προκαλεί έντονα το σύνολο της κοινωνίας και δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις στο χώρο του κέντρου που είναι απαραίτητος για να μπορέσει να ξανακυβερνήσει η «Νέα Δημοκρατία». Η κοινωνία δεν έχει ανάγκη συνθήματα προσηλυτισμού που γλύφουν τους ηγέτες, αλλά προτάσεις, διάλογο και προσέγγιση. Τα «Ελλάς-Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς» ταιριάζουν σε συγκεντρώσεις του Μεσοπολέμου και όχι σε κόμματα εξουσίας του 21ου αι.
  Το σύνθημα αυτό δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία μια και αποτελεί κεντρικό σύνθημα της ΠΟΛΑΝ. Ο μηχανισμός της ΠΟΛΑΝ, που σημειωτέον δεν έχει διαλυθεί, δεν θέλει να αφήσει το κόμμα να πέσει στην «μειοψηφία των Χανίων» όπως λένε στη φωλιά του Σαμαρά, στο λεγόμενο Antinews. Εκεί που οποιαδήποτε αναφορά στον Μητσοτάκη και «στην κόρη του» συνοδεύεται από πλήθος σχολίων περιφρονητικών, ανιστόρητων έως υβριστικών. Το σύνθημα με το οποίο ασχολούμαστε απευθύνεται σε αυτούς τους ανθρώπους και στις μειοψηφίες της «Πολιτικής Άνοιξης» που έστεκαν πάντα εμπόδιο στη «Νέα Δημοκρατία». Ολόκληρος αυτός ο μηχανισμός έρχεται βουλιμικά να κατακτήσει το κόμμα και να το μετατρέψει σε φέουδο σκληροπυρηνικών και υπερπατριωτικών στοιχείων. Στοιχείων που θα ντρέπονται να λένε ότι βρίσκονται στο κόμμα τους Κεντροδεξιοί ή Φιλελεύθεροι, γιατί είναι …. δηλωμένοι Δεξιοί. Εξάλλου η Κεντροδεξιά στο χώρο της «Νέας Δημοκρατίας» αντιμετωπίζεται σήμερα ως ….. μετάλλαξη. Ξένο σώμα. Πρέπει να εξοστρακιστεί γιατί αποτελεί εμπόδιο στην ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ του κόμματος.
  Καταλαβαίνετε ότι η στάση του συστήματος Σαμαρά αποδομεί από τώρα ότι έχει χτιστεί μέσα στο κόμμα και ετοιμάζει το επόμενο βήμα …. της δεξιάς καθαρότητας. Υποχρεώνοντας τους κεντροδεξιούς να υποταχτούν στην Δεξιά ταμπέλα ακόμα και αν δεν το θέλουν. Δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα τεράστιο κενό προς το Κέντρο, έτοιμο να πέσει στα νύχια του Πασόκ μεγαλώνοντας την επιρροή του προς τα κεντροδεξιά. Εκ των πραγμάτων στην πολιτική του πρακτική εκεί κινείται, αριστερά βρίσκεται στα λόγια. Ενδέχεται πάλι η ίδια η κοινωνία να δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες δημιουργίας νέου κεντρώου κόμματος που θα κινείται από τις παρυφές της Δεξιάς έως τις παρυφές της Αριστεράς …. Πολύ μακριά από ΠΟΛΑΝ και εθνικιστικά στοιχεία του διαδικτύου που δεν κάνουν κριτική όπως νομίζουν αλλά κηρύγματα διχασμού, μίσους και προσηλυτισμού….

 39. Ο/Η perldion λέει:

  @Όλους: Αν το πάρα πάνω κείμενο δεν το ‘στειλε η κ. υποψηφία ο τύπος γράφει μ-λ-κ-ες για μ-λ-κ-σμ-ν–ς με Αλζχάϊμερ! Επί πλέον…
  Σύστημα Μητσοτάκη δεν υπάρχει;;
  Γιατί σιωπά για την ταμπακέρα; Κατηγορούν την εργοδότριά του για:
  Τα «κατσαρολικά» της ΖΗΜΕΝΣ -κι αυτήν και κείνο τ’ αθώο τ’ αδερφάκι της -ώχου το μου! παιδικά ματάκια με παιδικό βλέμμα βολευτού και μελλοντικού υπουργού!
  Βέβαια τα πάρα πολλά τα πήραν -κείνον τον καιρό- αυτοί, που τώρα, συνδαυλίζουν την κολοκύθα στο τζάκι… Επειδή έτυχε, κείνον τον καιρό, να έχουν και την γενική διαχείρηση των μιζών. Ήταν το κάτι τις σαν… σαν… ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ της ΑΓΙΑΣ ΜΙΖΑΣ… έτσι εεε;;; Να δηλώνουμε, πού και πού, πως είμαστε εδώ… Μαζί με το υπόλοιπο της φαιάς μας…
  Την κατηγορούν για συνέχιση της οικογενειοκρατίας μέσα στο υπουργείο ΤΗΣ.
  Ή μας περνούν για τόσο βλάκες που να μην μας κόβει πως, ο συνυποψήφιος της, θα είναι νεοφυτεμένο στυλιάρι και ως στυλιάρι…;; Δε μπα να στυλιαρίζει, κι αυτός και οι παρατρεχάμενοι, και να λένε ότι τους στυλιαροκατέβει!!!
  Κι αυτή, έτσι που ξεκίνησε την επώαση απ’ το γιό…;
  Και υπάρχουν ακόμα δεκατρία εγγόνια στην φαμίλια…;;
  Κι ΟΛΑ παράγουν. Ή, με τη βοήθεια του θεού -έχει και την στήριξη ΤΟΥ η αγία η οικογένεια- θα παράγουν…;;
  Νομίζω πως, τελικά, εκτός απ’ τα παιδιά του Αρχηγούλη θα ενηλικιωθούν και τα παιδιά του Παχουλού. Και θα ευτυχήσουμε να μας παράγουν συνέχεια πρωθυπουργούς -είναι η ειδικότητα του DNA τους- κι έτσι, ως το επόμενο big-bang, δεν θα ‘χουμε ανάγκη να σκεφτόμαστε ΠΟΙΟΝ θα εκλέξουμε πρωθυπουργό… Το ληξιαρχείο θα το κάνει αυτό για μας! Με αυστηρή χρονολογική σειρά γέννησης! Ααα όλα κι όλα, μεταξύ τους, ΔΕΝ απατούν ο ένας τον άλλον! Αφού έχουν όλους εμάς;;; Τζάμπα κόπος… κατά την σοφή ρήση του τζακιού, «τζάμπα μάγκας!» Και, επειδή «ουδέν κακόν…» στοπ κι απαλλαγήκαμε κι από εκλογές και έξοδα γι’ αυτές -άλλωστε μόνον για, να τσεπώνουν τα κόμματα, τα έξοδα τις κάνουν!
  Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο, αφού παράγουμε ΤΙΠΟΤΑ ως χώρα και εξαγωγές έχουμε στο περίπου μηδέν, να εξάγουμε… Πρωθυπουργούς ανά την Ευρώπη και, με λίγη κοινοτική επιδότηση, ανά την υφήλιο!!
  Τελικά, τώρα που το ξανά σκέφτομαι, αυτές οι τρεις οικογένειες θα μας βγάλουν απ’ την γενική κρίση. Οικονομίας και Αξιών. Τώρα, τό τί, θα κάνει η υφήλιος με την κρίση;; Για ΟΛΑ θα φροντίζουμε εμείς;; Ας πρόσεχε κι αυτή η υφήλιος… Εμείς έχουμε, τώρα, να δικαιολογήσουμε τα μαύρα μας. Και από πού το εξοχικό. Και από πού το 4weel drive. Και από πού το σκάφος. Και από πού η βίλλα στα βόρεια, νότια ή, και τέλος πάντων, περισκοπικά στον διεθνή ορίζοντα. Και να ρίχνουμε σωσίβιο, μπας και μας βουλιάξουν, τις off shore μας…

 40. Ο/Η nicolaos demonicos λέει:

  @ exastal: Επειδή μου τέλειωσαν τα βοτσαλάκια, θα σχολιάσω δύο σημεία του σχολίου σου. Το υπόλοιπο δεν χρήζει σχολιασμού – στον 4ρων δις κυβικών μέτρων χωρητικότητας κάδο απορριμμάτων της κατευθυνόμενης πολιτικής είναι η θέση του.
  1. «Το σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» ήταν υπερβολικό και έκρυβε εθνικιστικά και ρατσιστικά υπονοούμενα». [Έτσι το είδες και αντελήφθης; Και όχι ως παραμύθι από μεγάλα αρπακτικά προς τα μικρότερα και άνοα, τα οποία περιμένουν να χορτάσουν την πείνα τους τα πρώτα για να φάνε όποια αποφάγια;]
  2. «Ολόκληρος αυτός ο μηχανισμός έρχεται βουλιμικά να κατακτήσει το κόμμα και να το μετατρέψει σε φέουδο σκληροπυρηνικών και υπερπατριωτικών στοιχείων». [Ενώ ο άλλος μηχανισμός, ο… μη υπαρκτός, της Ντόρας δηλαδή, έρχεται α-βουλιμικά να ανανεώση το κόμμα με παλιά υλικά και να το μετατρέψη σε φέουδο της ελευθερίας του λόγου, της ισονομίας, της ισηγορίας – εν ολίγοις της δημοκρατίας! Και κατόπιν θα ζήσουν όλοι καλά και εμείς καλλίτερα! Αν ισχύουν αυτά που πρωτολέγει στο σχόλιό της η κ. perldion, σας αντιλαμβάνομαι. Αν όχι, τι συμβαίνει με το ξυπνητήρι σας; Χάλασε; Πάρτε άλλο! Τόσο πολύ σας απασχολεί ποια κουράδα θα επιπλεύση στα λιμνάζοντα λυγρά ύδατα της ελληνικής πολιτικής σκηνής; Τόσο σημαντικό ρόλο παίζουν για σας τα ΑΠΡΟΣΩΠΑ πρόσωπα των προαλειφόμενων αρχηγών του κόμματος; Και η εφαρμοσθησόμενη πολιτική; Στον κάδο που λέγαμε;
  Δεν αντέχω όμως στον πειρασμό να μη σας ερωτήσω (με δεδομένα: ΠΡΩΤΟΝ, το βέτο στο Βελιγράδι και, ΔΕΥΤΕΡΟΝ, την συγκατάνευση της Ντόρας στην κάθοδο σε ελληνικό έδαφος του αεροπλάνου φέροντος τον κ. Μιλόσεφκσι και τα χαρακτηριστικά «Δημοκρατία της Μακεδονίας» στην άτυπη σύνοδο των ΥΠΕΞ) το εξής: Πώς θα χαρακτηρίζατε τον υποψήφιο αρχηγό, ο οποίος λέγει «… εκείνοι που βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το συμφέρον της πατρίδας, οι τάχα πατριώτες…»; Θέλετε να βοηθήσω; Απύθμενα υποκριτικό (βλ. ΠΡΩΤΟΝ σε αντιπαραβολή με ΔΕΥΤΕΡΟΝ), ασύμμετρα υποβολιμαίο, τερατωδώς ψευδές, απρόσμενα γελοίο, διαβολικά μελετημένο, εξευτελιστικά πολιτικό!
  Έχει δίκιο τελικά η κ. perldion σε προηγούμενο σχόλιό της, αν και συνέχισε να ασχολήται: «Πολύ δεν ασχοληθήκαμε» με τον Ντόρο που έγινε για ένα Σαμάρι;

 41. Ο/Η perldion λέει:

  @ndemonicos: «Έχει δίκιο τελικά η κ. perldion σε προηγούμενο σχόλιό της, αν και συνέχισε να ασχολήται: «Πολύ δεν ασχοληθήκαμε» με τον Ντόρο που έγινε για ένα Σαμάρι;»
  Σας λέω: ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!!

 42. Ο/Η DoraWebTeam λέει:

  Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών η 25/11 και η Ντόρα Μπακογιάννη τονίζει με δήλωσή της ότι οφείλουμε να επιβεβαιώσουμε το χρέος που έχουμε όλοι για να ενισχύσουμε με κάθε μέσο τις γυναίκες, που είναι θύματα αυτής της «αθέατης βίας». «Είναι χρέος όλων μας να στηρίξουμε το θεσμό της ελληνικής οικογένειας, να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα και να βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση για να καλύπτουμε τα κενά και τις αδυναμίες που εμφανίζονται στην πράξη, προκειμένου να κερδίσουμε ως κοινωνία το στοίχημα της πρόληψης και της αποτελεσματικής καταστολής του φαινομένου της βίας εναντίον των γυναικών», επισημαίνει.

  Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε σε συγκέντρωση Νεοδημοκρατών του Νομού Αττικής στην Παλλήνη και τόνισε ότι στόχος της είναι να ξαναδώσει σε κάθε Νεοδημοκράτη τη χαμένη του περηφάνια και ότι η τιμή, το ήθος, η αξιοπρέπεια και το φιλότιμο θα γίνουν και πάλι τα ισχυρά πλεονεκτήματά μας. «Έτσι θα προχωρήσουμε, έτσι θα κάνουμε αντιπολίτευση, έτσι θα κερδίσουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ και τα συστήματα που το στηρίζουν», ανέφερε.

  Η Ντόρα Μπακογιάννη θα μιλήσει σήμερα (26/11) στις 18.00 σε εκπροσώπους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ξενοδοχείο «President» Λεωφ. Κηφισίας 43). Στις 21.00 θα μιλήσει σε εκπροσώπους του ιατρικού κόσμου (ξενοδοχείο «Theoxenia Palace», Φιλαδελφέως 2, Κεφαλάρι, Κηφισιά), ενώ στις 22.00 θα πάει στο πάρτυ που διοργανώνουν μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ ( στο «Cinema at Άνοδος Stage», Πειραιώς 183)

  Συνεχίστηκαν οι δημόσιες δηλώσεις στήριξης της Ντόρας Μπακογιάννη από βουλευτές και στελέχη της παράταξης. Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο βουλευτής Χίου Κωστής Μουσουρούλης, ο ευρωβουλευτής Γιάννης Τσουκαλάς, η πρώην βουλευτής Επικρατείας και εκδότρια του «Ίκαρου» Χρυσή Καρύδη, ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ και μέλος της ΚΕ της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Φωτεινόπουλος προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο των προσωπικοτήτων που τη στηρίζουν, μαζί με 130 ΟΝΝΕΔίτες της Μαγνησίας, συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΑΚΕ στα σωματεία του τομέα συγκοινωνιών.

  Οι εκλογές της 29ης Νοεμβρίου πλησιάζουν και η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη για τη στήριξη της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη. Στο http://www.dorabak.gr ή στο http://www.votedora.gr μπορείτε να μάθετε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία και κυρίως το που ψηφίζετε.

  Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας.

  DoraWebTeam

 43. Ο/Η nicolaos demonicos λέει:

  @ DoraWebTeam: Ντουκ, ντουκ, ντουκ… Είναι κανείς μέσα; Εεεε, είναι κανείς μέσαααα; Μπα! Δεν είναι κανείς μέσα… κανείς.

 44. Ο/Η perldion λέει:

  @DoraWebTeam: Δεν μπόρεσα να φανταστώ την κ. Μητσοτάκη-Μπακογιάννη να κακοποποιείται. Όσο κι αν προσπάθησα… Και πώς να φτάσεις, εκεί πάνω, να ρίξεις π.χ. Χαστούκι. Μπουνιά. Πολιτικά και τα δυο, έτσι εεε;;; Για να μην παρεξηγούμαστε… Την μόνη κακοποίηση που βλέπω, να της έρχεται κατακέφαλα, είναι αυτή της Κυριακής 29-11-09. Άντε μάγκες πάρτε τις αξίνες, τις τσάπες, κι ότι γκρεμιστικό εργαλείο σας βρίσκετε σπίτι και βουρ στα εκλογικά!!!!! Και μετά απ’ αυτό μας μένει ΜΟΝΟΝ ΕΝΑ ΤΖΑΚΙ. Χαρούλεεεεες. Εμείς τα καταπιεσμένααααα.

 45. Ο/Η perldion λέει:

  @Όλους: Ρε σεις, και ΣΥ.ΡΙΖ.Ακια να είστε, και ΘαΣοΚακια να είστε, και ΚουΚουΕδάκια να είστε σας πειράζει το διπλοευρώ που θα δώστε;; Θα είναι το προ-τελευταίο μαύρο που, μ’ όλη σας την καρδιά, δίνετε να το φάνε τα λαμόγια οι πολιτικοί -το τελευταίο θα ‘ναι για το τρίτο τζάκι…
  Και για πρώτη φορά θα ΞΕΡΟΥΜΕ και ΠΟΥ ΠΑΕΙ το άγιο διπλο-ευρώ μας. Που θα ‘χει κι άγιο σκοπό. Και θα πιάσει τόπο στην μετέπειτα αμαρτωλή ζωή μας: Μ’ αυτό θα ‘χουμε στείλει στον αγύριστο τα εξω-αποδάκια. (Μετά που θα ψηφίσετε παγένεται και ζητήστε άφεση πολιτικής αμαρτίας απ’ τον τοπικό σας κομματικό υπεύθυνο.)
  Είδατε που δεν αναφέρω τα ΛΑΟΣακια;; Εεεε;;; Βλέπω τον αδελφό, του Ιού του Θεού, με κουβά και σφουγγαρίστρα στις σκάλες τις πολυκατοικίας -θα του φάει λάχανο το σαμάρι το 6%… Και την τουτούκα του να μιξοκλαίει στας αγκάλας της πεντάμορφης μουσικού. Συνοδία κανενός ρέκβιεμ από: Μπαχ, Μοτσαρντ, Βέρντι… Αλλά από το να τσιρίζει στο κατράν της επιπέδου μου με κίνδυνο να εκραγούν οι φλέβες του λαιμού του…;;
  Με όλες αυτές τις άγιες σκέψεις ξεσάλωσα και μόλις μου έφεξε πώς:
  Και η 4-10-09,
  Και η 5-12-09,
  Και την ημερομηνία που θα σκάσει η ταξιδιωτική κολοκύθα,
  θα τις γιορτάζουμε μαζί με ‘κείνες της 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου! Όχι με εθνικές παρελάσεις, και άλλες τέτοιες κουροφεξιολογίες, αλλά με εθνική έξοδο και βουτιές στις παραλίες!!! -εγώ μ’ ορειβασίες για προστασία της καφέ. Γιατί αυτήν την κυνηγετική περίοδο έχουν σκοτώσει, στα κατάγυρα, δέκα αρκούδες οι ακατανόμαστοι. Που τους έχω καταραστεί να γίνουν γεύμα ορφανού απογόνου αρκούδας.

 46. Ο/Η vote dora λέει:

  Θέλω να ζητήσετε από όλους εκείνους οι οποίοι ενδιαφέρονται γι’ αυτό το μεγάλο κόμμα, γι’ αυτή τη μεγάλη παράταξη, να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν το νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας στις 29 Νοεμβρίου. Να συμμετέχουν σε αυτή την ανοιχτή διαδικασία. Έτσι θα κάνουμε το πρώτο βήμα, για να δημιουργήσουμε τη νέα μεγάλη μαγιά, η οποία θα αποτελέσει την οργανωμένη βάση αυτού του κόμματος. Σας ευχαριστώ για όλα…Ντόρα Μπακογιάννη»

 47. Ο/Η perldion λέει:

  @vote dora: Το γουδί το γουδοχέρι κι η κοπάνα, όχι ο κόπανος, στο χέρι !!! Τί να πώ;;; Τούβλο, αϊ-σιχτήρ! κι είναι τούρκικη η βρισιά, αν δεν μου… απατώμαι, και τα βρομόλογα, της ανατολικής εσπερίας, είναι τα μόνα που τα ‘χω εις χρήσιν… δεν τα πολυκαταλαβαίνω κιόλες!

 48. Ο/Η Δημοκρατικός λέει:

  Μόνο και μόνο που η σχεδόν αναρχική Ελευθεροτυπία όλη την προηγούμενη εβδομάδα και Θέμος σήμερα (ξέχασε φαίνεται που τον πιάσανε με τα 5.000.000 καιόλα τα άλλα του) αναδημοσιεύουν τη φωτογραφία της Ντόρας με τον συμμαθητή της στο σχολείο στη Γερμανία Χριστοφοράκο, δείχνει ποιοι δεν θέλουν να βγει; Γιατί άραγε, επειδή λατρεύουν τη Δημοκρατία και τη Νέα Δημοκρατία;
  Όσο για τη Ζήμενς, μόνο η Ντόρα ήταν τότε στην Κυβέρνηση; Ο Σαμράς δεν ήταν; Ο Καραμανλής δεν ήταν; Δεν τους άφησε η Ντόρα να φύγουν όλους αυτούς της Ζήμενς αλλά η Κυβερνητική Πολιτική! Αυτή εφάρμοσε και τις εντολές του Πρωθυπουργού.
  Κι αφού του Σαμαρά δεν του άρεσαν οι χειρισμοί της Κυβέρνησης στη Ζήμενς γιατί δεν παραιτηθηκε;

 49. Ο/Η Καππαδόκης λέει:

  Από σήμερα και μετά η Ντόρα θα έχει κάθε λόγο να αυτοσαρκάζεται.
  Πράγματι!!

 50. Ο/Η perldion λέει:

  @κ. Δημοκρατικός: Αν, παρ’ ελπίδα, με υποχρεώσετε να πάω και τ’ άλλο Σάββατο να ψηφίσω να ξέρετε ΘΑ ΣΑS βρίζω όλη την εβδομάς. Σας το υπόσχομαι και να μην ορκιστώ, επί πλέον, και στον Θεό και μου ζωχαδιάζετε κι ο κ. ndemonicos -αυτός, για ανορθογραφίες και θεό, τσαντίζεται εξ ίσου. Τα βάζει στο ίδιο δισάκι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *