Καραμανλής, ένας βαθειά πληγωμένος άνθρωπος

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής θα πρέπει να είναι, τουλάχιστον αυτή την εποχή, πολύ δυστυχισμένος άνθρωπος.

Δεν είναι και λίγο να σε έχουν ξεπουλήσει οι πιο κοντινοί σου στο κόμμα.

Ούτε οι εσωκομματικοί αντίπαλοι, ούτε οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης τού έχουν προκαλέσει τα προβλήματα που του έχουν οι προσωπικοί του φίλοι, με τους οποίους  χρόνια μαζί πορεύτηκαν από κοινού στο κόμμα, οι οποίοι τον στήριξαν για να γίνει αρχηγός και ο οποίος  ως ανταπόδοση, αλλά και για να νοιώθει ασφαλής -έτσι νόμιζε τότε- τους έδωσε τα πόστα, όταν το κόμμα έγινε Κυβέρνηση.
Όσοι “ακούστηκαν” -ως μη όφειλαν κάθότι  αποτελούν τις ‘γυναίκες του Καίσαρος’-  για διάφορα που είτε αποδείχθηκαν, είτε ερευνώνται, είτε κουκουλώθηκαν είναι εκείνοι από τους οποίους περίμενε στήριξη.

Κι όσοι τον κατηγορούν, φίλοι του κι αυτοί, δεν πείθουν και τόσο πως το κάνουν ένεκα πολιτικής ευθύνης, πράγμα που σε ένα βαθμό θα μπορούσε ο κ. Καραμανλής να το καταπιεί. Μάλλον δίνουν την εντύπωση πως η αιτία του μένους τους είναι ότι έχασαν ή ότι δεν πήραν υπουργείο.
Βέβαια έπρεπε να το περιμένει. Εδώ ολόκληρος Ιούλιος Καίσαρ και είχε το Βρούτο του, να μην έχει κι αυτός έναν;
Η Ιστορία έχει δείξει πως οι ηγέτες που επέζησαν κρατούσαν σπάθα κι έπαιρναν κεφάλια. “Στεγνώνοντας την καρδιά τους”, κατά την έκφραση του Καραμανλή του μεγάλου.
Κι αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στη ΝΔ, ο Ανδρέας Παπανδρέου κι αν πήρε κεφάλια. Για θυμηθείτε…
Ο Κεμάλ Αττατούρκ πέρασε από λεπίδι τους επιστήθιους παρακοιμώμενούς του, μαζί με τους οποίους έστησε την σύγχρονη Τουρκία, όταν του “κάρφωσαν” πως ετοιμάζουν την ανατροπή του. (Για την ιστορία το κάρφωμα το έκανε ο βαρκάρης με τον οποίον είχαν οι επιστήθιοι συμφωνήσει να τους μεταφέρει, κι ο οποίος ήταν Έλληνας Κρητικός!)
Εντούτοις ο κ. Πρωθυπουργός έδωσε χθες εντύπωση συμπεριφοράς μεταξύ βαθύτατα πληγωμένου φίλου και αγαθού πατέρα, ανίκανου όμως να επιβληθεί στα παιδιά του. Πατέρα, που περιορίζεται στις απειλές για τιμωρίες, ενώ την ίδια στιγμή φαίνεται ότι αδυνατεί να τις υλοποιήσει. Φίλου, που τον πιάνει το παράπονο χωρίς να μπορεί να κόψει την καλημέρα στους φίλους, που νομίζει πως τον πρόδωσαν.
“Όποιος δεν μπορεί να σε σεβαστεί, θα πρέπει να σε φοβηθεί” λέει ο Μακιαβέλλι. Ποιός να φοβηθεί, ποιός να συνετιστεί και ποιός να βάλει μυαλό έτσι;
Κι από την άλλη ένας λαός πνιγμένος από τη διαπλοκή και τη ρεμούλα, να μην ακούει λέξη για αυτά από τα χείλη του Πρωθυπουργού, να μην του δίνεται η παραμικρή ελπίδα διαφυγής από το τέλμα, παρά να παρακολουθεί τον Πρωθυπουργό του να προσπαθεί να τα βρει με τους κολλητούς του, δίνοντάς του την εντύπωση ότι θεωρεί πως το μόνο πρόβλημα της χώρας είναι το επίδομα καυσίμων!

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ
(Φωτογραφία:

JOSEF KOUDELKA – ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ
Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο Οδού Πειραιώς
Διάρκεια: 18 Σεπτεμβρίου – 23 Νοεμβρίου 2008
Διοργάνωση: Μουσείο Μπενάκη
με τη συνεργασία των φωτογραφικών πρακτορείων
Magnum Photos και Apeiron Photos
Σύλληψη έκθεσης: Josef Koudelka
Επιμέλεια έκθεσης: Γιάννης Δήμου (Apeiron Photos)
με τη συνεργασία της Φανής Κωνσταντίνου (Μουσείο Μπενάκη)

24 Σχόλια

 1. Ο/Η ahso λέει:

  Εμένα μου έρχεται στο νου μια παροιμία που έλεγε η νόνα μου, αγαπητέ κύριε Βίτσο : “πες μου με ποιόνε περπατάς, για να σου πω ποιος είσαι”

 2. Ο/Η Περικλέους Διονυσία λέει:

  Θα κλαψω αύριο για τον κ. Καραμανλή. Στέγνωσε η καρδιά μου κ. Βίτσο από τα χθες (σήμερα το πρωϊ) που άκουγα Obama and Mc Cain. ; Άμα κρατάς magnoum (έτσι γράφεται;) και δεν ξέρεις να το χρησιμοποιείς… πήγαινε και κλάψε στην ποδιά της μαμάς σου. Πριν σου πεθάνει.

 3. Ο/Η Καππαδόκης λέει:

  Δεν δικαιολογείται ο Καραμανλής όταν βοά το πανελλήνιο για τις συμπεριφορές ορισμένων επιστήθιων υπουργών του και για τον πανθομολογούμενο ύποπτο πλουτισμό τους να κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Θέλω να πιστεύω πως “κάνει” γιατί αλλοιώς …
  Τελικά χθές είδαμε ένα ξέσπασμα ψυχικά φορτισμένου πρωθυπουργού αλλά για την ταμπακιέρα των “φίλων” τσιμουδιά. Οταν αναλαμβάνεις ένα ύπατο αξίωμα με δική σου ασφαλώς επιλογή, δεν τον υποχρέωσε κανένας, πρέπει να ξέρεις ότι το αξίωμα αυτό περιέχει και μερικές υποχρεώσεις γιατί οι πράξεις και οι αποφάσεις σου αγγίζουν μερικά εκατομμύρια Ελλήνων. Και μπορεί στην προσωπική σου παρέα να μην δίνεις σημασία για τις συμπεριφορές των φίλων σου στην περίπτωση μας όμως οι φίλοι σου είναι φίλοι του πρωθυπουργού της Ελλάδας με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και το πρώτο αποτέλεσμα που είναι ήδη ορατό και αφορά πολύ περισσότερους από το προσωπικό του περιβάλλον είναι η επανίδρυση που κατάφερε. Και δεν εννοώ την επανίδρυση του κράτους, αυτή αργεί λίγο ακόμη. Εννοώ την επανίδρυση του Γιώργου για την οποίαν δεν είμαι σίγουρος αν συμφωνεί η πλειονότης των οπαδών του και η οποία οφείλεται κατά πολύ μεγάλο μέρος στην αδυναμία του να επιβληθεί το κοντινό του περιβάλλον. Αρα;

 4. Ο/Η Περικλέους Διονυσία λέει:

  @κ. Βίτσο: Αν ο κ. Καραμανλής, όπως κατακόκκινός μας είπε, δεν είχε αυτοσκοπό την πρωθυπουργία: “διατί προέβει εις τετοίας φιλίας;” -το αρχαιοελληνικό το χρησιμοποιώ κι ας με σκοτώνει. (Ή τ’ αντίθετο;) Καλά τον άλλο, τον αρχηγούλη, τον ξέρουμε. Εκεί στα ψηλά το λιγώτερο που του λείπουν είναι μαλλιά… Από φίλους ο τύπος; Τίγκα και δοκιμασμένους…

 5. Ο/Η ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ λέει:

  @ahso, Διονυσία Περικλέους, Καππαδόκη: Συμφωνούμε απολύτως! Άλλωστε την εικόνα που έδωσε ο κ. Καραμανλης προσπάθησα να περιγράψω -τουλάχιστον όπως την αντιλήφθηκα εγώ- η οποία, θεωρώ, όπως κι εσείς, ότι ήταν ανάρμοστη, όχι μόνο σε αρχηγό κόμματος, όχι μόνο σε Πρωθυπουργό, αλλά και σε άνθρωπο που έχει συναίσθηση ότι η κάθε του κίνηση επηρρεάζει τη ζωή σε 11 εκατομμύρια ανθρώπους.
  Όμως νομίζω επίσης πως για όλα αυτά που καταλογίζουμε στον κ. Πρωθυπουργό ή στον Αρχηγούλη (που λέει και η κα Περικλέους) κυρίως ευθύνεται το γεγονός πως δεν έχουν δουλέψει ούτε μια ώρα στη ζωή τους καθότι Πορφυρογέννητοι.
  Όσοι έχουμε και ασκούμε επάγγελμα ξέρουμε τι σχολείο είναι να βγει κανείς στη αγορά, να αντιμετωπίσει επί σειρά ετών υφάλους και περιπτώσεις ανθρώπων -που πριν ούτε καν του περνούσε από το μυαλό ότι μπορει να υπάρχουν- να πάθει και να μάθει.
  Χωρίς αυτή τη διαδικασία ο πρώτος που θα συναντήσεις μπορεί να σε παρασύρει κατά εκεί που θέλει. Πόσο μάλλον που εκείνοι οι οποίοι περέσυραν τον κ. Καραμανλή είναι άνθρωποι, που ξεκίνησαν από χωριά και που και τι δεν έχουν κάνει για την καριέρα τους…
  Βέβαια δεν είναι ο μόνος. Από Πορφυρογέννητους είναι τίγκα η Βουλή.

 6. Ο/Η Π. ΞΑΝΘΙΔΗΣ. λέει:

  Όχι τίποτε άλλο, αλλά τον λένε κι αυτόν Κωνσταντίνο Καραμανλή!

 7. Ο/Η IΩΑΝΝΗΣ ΔΑΝΕΖΗΣ λέει:

  Δικαιολογημένα, λέτε οι περισσότεροι, ότι το πανελλήνιο ακροατήριο του Καραμανλή ήθελε να ακούσει διαφορετικά πράγματα. Όμως επρόκειτο για μία καθαρώς εσωκομματική πολιτική εκδήλωση, ενός εσωκομματικού οργάνου, που η σύγκλησή του κρίθηκε αναγκαία διότι οι λεγομενοι αντάρτες με τη στάση τους ήθελαν να περάσουν προς τα έξω εικόνα κυβέρνησης διαλυτική. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις και ασχέτως αν μία κυβέρνηση δυσλειτουργεί ή όχι, οι καταγγελίες πρέπει να γίνονται στα όργανα του κόμματος. Εδώ υπάρχει ο εξής αντίλογος: Σιγά που θα γίνει τίποτε αν γίνουν οι καταγγελίες στα κομματικά όργανα! Κι αυτό σωστό. Μόνο που στην πολιτική συμβαίνει το εξής: Ο πολιτικός περισσότερο ενδιαφέρεται για την επιβίωσή του, την πολιτική, και λιγότερο αν θίγεται η ηθική της παράταξης από τις πράξεις συναδέλφων του. Πιστεύει δηλαδή ότι μπορεί να υποστεί πολιτική ζημία ο ίδιος αν η δυσφορία του κόσμου κατά του κόμματός του από πράξεις συναδέλφων του, μπορεί να οδηγήσουν σε μείωση της εκλογικής δύναμης του κόμματος και, άρα θα κινδυνεύει να μην εκλεγεί και ο ίδιος.
  Τώρα, ως προς το αν ο κόσμος ευχαριστήθηκε ή δυσαρεστήθηκε από αυτά που άκουσε από τον Καραμανλή: Το μειονέκτημα του Καραμανλή έγκειται στο γεγονός ότι ήταν τόσο κακές οι διακυβερνήσεις που προηγήθηκαν ώστε αυτός ο ίδιος ο κόσμος έβαλε πολύ ψηλά τον πήχυ των προσδοκιών του, ξεχνώντας ότι εδώ είναι Ελλάδα. Κάτι που ξεχνά και κάθε πρωθυπουργός και συντηρεί με μεγαλοστομίες υψηλές προσδοκίες.
  Το ζήτημα είναι ότι σ’ αυτήν εδώ τη χώρα όπου οι μισοί κλέβουν τους άλλους μισούς και κανείς δεν θέλει να συμμορφωθεί με τον Νόμο, ΚΑΝΕΝΑΣ πρωθυπουργός δεν θα μπορέσει ποτέ να ικανοποιήσει τις προσδοκίες αυτού του λαού. Γιατί ο ίδιος ο λαός πριονίζει το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται, αλλά στο τέλος παραπονιέται και από πάνω!!

 8. Ο/Η ΝΙΚΟΣ ΣΙΜΟΣ λέει:

  Συμπληρωματικά προς τα παραπάνω του κυρίου Δανέζη: Η μεγάλη διαφθορά δεν βρίσκεται στο πάνω μέρος της πυραμίδας, όπου βρίσκονται πολιτικοί, διοικητές οργανισμών και ανώτατα στελέχη της κρατικής μηχανής, που όλοι μαζί άντε να είναι καμμιά δεκαριά χιλιάδες-και πολλούς λέω. Η μεγάλη διαφθορά βρίσκεται στο μεσαίο και πιο μεγάλο μέρος της πυραμίδας που είναι όλος αυτός ο κόσμος που ζει με το μαύρο χρήμα και την φοροδιαφυγή. Όταν το 30% του ΑΕΠ αντιπροσωπεύει η παραοικονονομία, για ποιο μέγεθος διαφθοράς στην κορυφή μπορούμε να μιλήσουμε και τι θα βγει αν την συγκρίνουμε με τη διαφθορά που βρίσκεται στη μέση; Να παραδεχθούμε ότι υπάρχει ανικανότητα που δεν την καταπολεμούν την παραοικονομία αυτή; Ναι να το παραδεχθούμε. Αλλά ας παραδεχθούμε ότι πρόκειται για Λερναία Ύδρα που της κόβεις το ένα κεφάλι και βγαίνουν δέκα. Έτσι έμαθαν οι Έλληνες. Γιατί έμαθαν έτσι; Μα γιατί κανένας πολιτικός ή δικαστικός δεν τόλμησε να βάλει ισόβια στον υπάλληλο που συνελήφθη να κλέβει. Αλλά και γιατί κανένας δεν τόλμησε να βάλει στα πειθαρχικά συμβούλια των δημοσίων υπαλλήλων μέλη που δεν θα είναι συνάδελφοί τους. Διότι, ως γνωστόν, κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει!!

 9. Ο/Η Καππαδόκης λέει:

  @ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΝΕΖΗΣ
  Σωστά μεν όσα λέτε παραπάνω αλλά αν ήταν μια απλή κομματική σύναξη προς τι η διακαναλική πανελλήνια σύνδεση; Και γιατί όλες οι προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν για αυτή την ομιλία; Για να ακούσει όλη η Ελλάδα το τελεσίγραφο προς Τατούλη; Και το ζητούμενο δεν είναι τι ήθελε να ακούσει το πανελλήνιο αλλά τι άμεσες ενέργειες θα κάνει ο Καραμανλής για να ξεκαθαρίσει το περιβάλλον του. Από λόγια και από μηδενικές ανοχές μπουχτίσαμε.

  @ΝΙΚΟΣ ΣΙΜΟΣ
  Εδώ δεν μιλάμε για την αποδεδειγμένη γενική διαφθορά του κρατικού μηχανισμού. Μιλάμε για την ανοχή του πρωθυπουργού στις συμπεριφορές υπουργών του άμεσου περιβάλλοντος του. Και ασφαλώς είμαι σίγουρος οτι δεν εννοείτε ότι η παροιμία κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει ισχύει και για τις σχέσεις του πρωθυπουργού με τους υπουργούς του.

 10. Ο/Η ahso λέει:

  Κύριε Βίτσο, διαφωνώ σε ό,τι αφορά τον “πράσινο”. Αυτός, παρότι “πορφυρογέννητος”, (δεν τού ‘κατσε το χρώμα φαίνεται) έχει δουλέψει και μάλιστα σε πολύ “μπανάλ” δουλειές. Αλλού είναι το πρόβλημα μ΄αυτόν (κι ας βάλω εδώ έρκος στους οδόντες μου…)

  Κύριε Σίμο, το κεφάλι δεν ταυτίζεται με την κορυφή της πυραμίδας;

 11. Ο/Η Dana_Semitecolo λέει:

  Κύριε Βίτσο, σας υπενθυμίζω μια ρήση του μεγάλου Νικολό Μακιαβέλλι, όπως την αντιγράφω από το Μακιαβαλλικό Ημερολόγιο των δικών σας εκδόσεων “ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ” : “Οι αποτυχημένοι Ηγέτες είτε από απειρία, είτε από ανικανότητα, στηρίχτηκαν στους ισχυρούς και περιφρόνησαν τους πολλούς.”

  Αντί σχολίου.

 12. Ο/Η Μιχάλης Μούτσιος λέει:

  Μπείτε, δείτε, θυμηθείτε και θαυμάστε:

  http://www.dentnews.net/?p=1674

 13. Ο/Η ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ λέει:

  ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΣ;
  54 μήνες ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  45 ΣΚΑΝΔΑΛΑ . . .
  Κατά καιρούς έχουν γίνει πολλές προσπάθειες καταγραφής όλων των σκανδάλων και των μυστηρίων υποθέσεων που σχετίζονται με τη νέα διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα αυτό που κάνουμε είναι να τα συγκεντρώσουμε όλα… ή όσο το δυνατόν περισσότερα. Αυτά ψάξαμε. Αυτά βρήκαμε. Αυτά σας παρουσιάζουμε. Έτσι για να τα θυμόμαστε…. τώρα που πέφτει !

  Για να μην παρεξηγθεί το post και αρχίσουν σχόλια του τύπου πασόκοι και τα λοιπά… έχουμε να πούμε πως το πιο ανησυχητικό είναι πως το ΠΑΣΟΚ πέρασε μπροστά στις ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ. Αν φτάσαμε σε αυτό το επίπεδο, να προτιμάμε και πάλι το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ τότε ως λαός είμαστε σε … επικίνδυνη καμπή στην ιστορία μας.

  Πάμε λοιπόν να τα θυμηθούμε μαζί όλα τα 45 ΣΚΑΝΔΑΛΑ και τις ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ που στοιχειώσαν τα ΜΜΕ για κάποιο διάστημα αλλά πλέον δεν ακούγονται και πολλοί ίσως δεν τα θυμούνται.

  Σημείωση: Όποιος θέλει να προσθέσει κάτι που θυμήθηκε δεν έχει παρά να απαντήσει με σχόλιο από κάτω ή με e-mail στο dentnews@gmail.com και θα ενημερώσουμε το post.

  Ιούλιος 2004 – χρηματισμός
  – Λίγους μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας και η Υπόθεση Λιάσκου – Κεραμιδά (από το Υφ. Τουρισμού) για χρηματισμό στιγματίζει τη νέα… εναλλακτική και “καθαρή” κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή.

  Σεπτέμβριος 2004 – παράνομη μεταγραφή
  Το πανελλήνιο συγκλονίζεται για την μεταγραφή του γιου του κ. Τσιτουρίδη, υπουργού Απασχόλησης τότε, που παραιτήθηκε για το σκάνδαλο αυτό.

  Ιανουάριος 2005 – βασικός μέτοχος
  Η υπόθεση του βασικού μετόχου, με τις παρεμβάσεις και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, έρχεται να απασχολήσει την επικαιρότητα για αρκετό διάστημα μιας και το MEGA καιγόταν αρκετά με το θέμα, λόγω της ενασχόλησης με τα Δημόσια Έργα του ιδιοκτήτη του καναλιού.

  Μάιος 2005 – προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ
  Ο στενός συνεργάτης του Προκόπη Παυλόπουλου, κ. Χούπης εμπλέκεται στο σκάνδαλο των προσλήψεων εκτός ΑΣΕΠ στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

  Ιούνιος 2005 – πακιστανοί
  Οι απαγωγές και ανακρίσεις των Πακιστανών είναι ένα από τα χτυπητά και καλά ενθυμούμενα σκάνδαλα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Υπουργός τότε; Και ο Πολύδωρας να λέει πως οι Πακιστανοί απάγονται μόνοι τους…

  Ιούνιος 2005 – προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ
  Σε συνέχεια των προηγούμενων προσλήψεων έρχονται και οι προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ και για τη στελέχωση της Αγροφυλακής.

  Σεπτέμβριος 2004 – πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου Σινούκ
  Ευθύνη της κυβέρνησης η υπόθεση εφόσον με τα τωρινά στοιχεία γνώριζε την κατάσταση των ελικοπτέρων και τα άφηνε να πετάνε, κάτι που στοίχισε την ζωή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας.

  Σεπτέμβριος 2005 – καρτέλ γάλατος – Κουμπάροι
  Τις συναλλαγές των επιχειρηματιών για τη μείωση των προστίμων τους εις βάρος των καταναλωτών αφορά το καρτέλ του γάλατος που εμπλέκει τα στελέχη της ΜΕΒΓΑΛ.

  Οκτώβριος 2005 – Ρεγκούζας και κρατικές διαφημίσεις
  Την παραίτηση του Αδάμ Ρεγκούζα προκάλεσε η εμπλοκή του στο σκάνδαλο της παροχής κρατικής διαφήμισης σε υπόδικο, ιδιοκτήτη τηλεοπτικού καναλιού στη Θεσσαλονίκη.

  Οκτώβριος 2005 – Μαντούβαλος – παραδικαστικό
  Την εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα πλήρωσε με αποπομπή ο Πέτρος Μαντούβαλος. Ο Πέτρος Μαντούβαλος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες: ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα κακουργηματικής απάτης, απόπειρα παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων, απάτη από κοινού από την οποία η ζημιά είναι ιδιαίτερα μεγάλη, απόπειρα εκβίασης και παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων από κοινού

  Δεκέμβριος 2005 – Παλαιοκρασσάς και ΔΕΗ
  Για φαγοπότι στη ΔΕΗ επί Παλαιοκρασσά μιλούσαν τα ΜΜΕ την περίοδο εκείνη. Εκείνος απομακρύνθηκε και κανένας υπουργός δεν πήρε την ευθύνη.

  Ιανουάριος 2006 – Μαρκογιαννάκης για Εισαγγελέα Αρείου Πάγου
  Ηχογραφημένες συνομιλίες και αρνητικοί χαρακτηρισμοί από πλευράς του κρητικού βουλευτή κ. Μαρκογιαννάκη προς τον κ. Σανιδά.

  Φεβρουάριος 2006 – ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ Vodafone
  Το μεγαλύτερο, από την αρχή της διακυβέρνησης ως την περίοδο που έγιναν, (που να ξέραμε τι θα επακολουθήσει) σκάνδαλο ήταν αυτό των υποκλοπών κορυφαίων στελεχών της πολιτικής ζωής και όχι μόνο. Ευθύνες ; Καμιά. Παραιτήσεις; Καμιά. Μια “αυτοκτονία…” μόνο

  Ιούνιος 2006 – Ξυλοδαρμοί φοιτητών στα πλαίσια των μεγάλων καταλήψεων στα πανεπιστήμια
  Η πρώτη συστηματοποιημένη επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στα εκπαιδευτικά έρχεται το καλοκαίρι του 2006, με προπαγάνδα και πολύ ξύλο από την πλευρά των ΜΑΤ κατά των φοιτητών και λοιπών μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, που εναντιώνεται στο Νέο Νόμο Πλαίσιο.

  Μαριέττα και Πολύδωρας στα τύμπανα του πολέμου και Ρουσόπουλος και λοιποί στα πόστα της προπαγάνδας.

  Αύγουστος 2006 – Πυρκαγιές στη Χαλκιδική
  Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στη Χαλκιδική με απολογισμό πέραν των πολλών καμμένων στρεμμάτων, ακόμα και ανθρώπους. Παραιτήσεις; Μπα !!!

  Σεπτέμβριος 2006 – Υπόθεση Ζαρντινιέρα
  Ο ξυλοδαρμός του Κύπριου φοιτητή μπροστά στο ξενοδοχείο ABC στη Θεσσαλονίκη από τους αστυνομικούς της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συγκλόνισε το πανελλήνιο. Οι επιπτώσεις ήταν … τρομερές. Ευτυχώς σώθηκε ο νέος με αρκετά τραύματα. Οι υπεύθυνοι τάχα … αποπέμφθηκαν !

  Σεπτέμβριος 2006 – Κουμπάροι ξανά…
  Κουμπάροι και πάλι στο προσκήνιο

  Δεκέμβριος 2006 – Εξαγορά ΓΕΡΜΑΝΟΣ από COSMOTE
  Η περίπτωση της εξαγοράς της ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την COSMOTE περιγράφεται ως “η διοίκηση της Cosmote ενήργησε δολίως και με σκοπιμότητα, προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων και δη να ωφελήσει τον Πάνο Γερμανό”

  Μάρτιος 2007 – Άγριοι ξυλοδαρμοί φοιτητών στις μεγάλες πορείες του Μαρτίου
  Η χούντα της Νέας Δημοκρατίας, όπως αναφέρει και ο gmargari, για άλλη μια φορά από τον Ιανουάριο ως το Μάρτιο του 2007, καταστέλει κάθε διαφορετική φωνή ενάντια στο νόμο – πλαίσιο που ψήφισε η κυβέρνηση.

  Μάρτιος 2007 – Ομόλογα…
  Ομόλογα… και το σημαντικότερο σκάνδαλο (πάλι μέχρι το επόμενο) έρχεται στην επικαιρότητα με τα ταμεία να αδειάζουν για χάρη των χρηματιστηριακών συναλλαγών των άμεσα εμπλεκόμενων. Ευθύνες; Καμία και πάλι !

  Απρίλιος 2007 – Τσιτουρίδης και πάλι !
  Ο Τσιτουρίδης πρωταγωνιστεί ακόμα μια φορά με την εμπλοκή συνεργάτη του στο σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ με το Χρηματιστήριο. Παραιτείται για άλλη μια φορά, ο τότε Υπουργός Απασχόλησης.

  Ιούνιος 2007 – Βαρβιτσιώτης και σκάνδαλο Μυκόνου
  Αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις της χρονιάς είναι η περίφημη πλέον υπόθεση της Μυκόνου. Το όνομα του βουλευτή της Ν.Δ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη καθώς και του πρώην (εξαιτίας αυτού του ρεπορτάζ) ειδικού γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Ευγένιου Παπαδόπουλου, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση έδωσαν στη δημοσιογραφική έρευνα διαστάσεις πολιτικού σκανδάλου πρώτου μεγέθους!!!

  Ιούνιος 2007 – Πυρκαγιές στην Πάρνηθα
  Ο προάγγελος των μεγάλων προεκλογικών πυρκαγιών έγινε στην Πάρνηθα. Στρέμματα έγιναν καπνός και οι εκτάσεις παραχωρήθηκαν στο Καζίνο όπως είχε συμφωνηθεί από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

  Αύγουστος 2007 – Φωτιές στην Πελοπόννησο και στην Εύβοια
  Οι πιο αμφιλεγόμενες και πιο πολύνεκρες πυρκαγιές που κόστισαν τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, είναι αυτές που στιγμάτισαν την προεκλογική περίοδο του 2007 και εξαιτίας της τρομοκρατίας έδωσαν τη νίκη και πάλι στη ΝΔ.

  Αύγουστος 2007 – Χρέη του Αλογοσκούφη για τις εκτυπώσεις του προεκλογικού υλικού
  Στις αίθουσες των δικαστηρίων αλλά και της Βουλής θα συνεχιστεί το θέμα που δημιουργήθηκε μεταξύ του επιχειρηματία Βασίλη Μπρέκου και του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη για το χρέος των 280.000 ευρώ.

  Σεπτέμβριος 2007 – ΕΚΛΟΓΕΣ
  Δεκέμβριος 2007 – Μαγγίνα… πιάσε μια λεμονάδα
  Πρόστιμα ύψους 160.000 ευρώ επέβαλε η Πολεοδομία Μαρκοπούλου στο Βασίλη Μαγγίνα για τη βίλα – “αναψυκτήριο” που έχτισε στο Κορωπί (αυτή στην οποία “φιλοξενούσε” και τους Ινδούς).

  Δεκέμβριος 2007 – ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ – Σεξ, ψέμματα και DVD
  Το πιο ροζ σκάνδαλο όλων των εποχών αποκαλύπτεται και στοιχειώνει τους πολίτες αυτής της χώρας για πάνω από 4 μήνες, καθημερινά. Παράνομοι διορισμοί, βιντεοταινίες, κομιστές, εκπομπές και λοιπά… έφεραν όλα τα υπόλοιπα σημαντικά θέματα σε δεύτερη μοίρα. Η μόνη που μπήκε φυλακή για όλα ήταν η Τσέκου. . . Αθάνατο ελληνικό κράτος δικαιοσύνης.

  Ιανουάριος 2008 – Κουκοδήμος – Θέμος και Αδριανός
  Ψάχναμε επί μήνες να βρούμε τον κομιστή του DVD και ξαφνικά έρχεται η εμπλοκή του Κουκοδήμου στην υπόθεση, ο οποίος και διαγράφηκε από την Κ.Ο. της ΝΔ αλλά επανήλθε μετά… λόγω δυσχεριών για να βγαίνει και το 152….

  Απρίλιος 2008 – Αυθαίρετο Σουφλιά
  Στο “μικροσκόπιο” τίθενται οι έως σήμερα ενέργειες των υπηρεσιών της Πολεοδομίας Μαρκόπουλου, όσον αφορά το θέμα της αυθαίρετης εξοχικής κατοικίας του υπουργου ΠΕΧΩΔΕ Γίωργου Σουφλιά.

  Απρίλιος 2008 – Ηλιέλαιο – δηλητήριο
  Σύσσωμοι οι Έλληνες περνάνε από ΚΤΕΟ λόγω του λαδιού που πλασάρανε ως μαγειρικό αλλά μόνο αυτό δεν ήταν… Ευθύνες και πάλι αναζητούνται !

  Μάιος 2008 – Εξαγορά ΟΤΕ από DT
  Στο στόχαστρο όλων η συμφωνία της κυβέρνησης και της DT, με την εμπλοκή του Βγενόπουλου, για το θέμα της εξαγοράς του ΟΤΕ. Ο ΟΤΕ πουλήθηκε, ο Βγενόπουλος έγινε πιο μάγκας και οι Γερμανοί άρχισαν τις διαρθωτικές κινήσεις τους.

  Μάιος 2008 – Λιμάνια (ΟΛΠ) και Κινέζοι
  Άλλες προσφορές ισχυρίζεται η εταιρία COSCO και άλλα επικαλείται ο μέχρι πρότινος υπουργός Ναυτιλίας, κ. Βουλγαράκης και τα ποσά διαφέρουν κατά 4 δις… ! Ψιλά δηλαδή… Τα συμπεράσματα δικά σας. Ο ΟΛΠ στους Κινέζους και η Ελλάδα ξεπουλιέται.

  Μάιος 2008 – ΝΟΘΕΙΑ στη διαδικασία αναθεώρησης του συντάγματος
  Αγοραστός και Πατρωνία σε ρεσιτάλ Νοθείας στη Βουλή το Μάιο και σε ρεσιτάλ υποκριτικής το Σεπτέμβριο όπου αρνούνται τα πάντα. Μα τι χαρτάκια ανταλλάζανε;;; Αυτή είναι η εικόνα της Βουλής εν έτει 2008… σε μια διαδικασία αναθεώρησης του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ

  Μάιος 2008 – ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS
  Τα λόγια είναι περιττά… Μαύρα χρήματα και χρηματισμοί υπουργών, βουλευτών και κομμάτων δείχνει η μέχρι τώρα έρευνα που έκλεισε… προς όφελος των εμπλεκόμενων. Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε το Μάιο αλλά είναι εν ενεργεία πολλά χρόνια τώρα η σχέση της SIEMENS με τις ελληνικές κυβερνήσεις.

  Ιούνιος 2008 – Λευκίμμη ΧΥΤΑ
  Μια γυναίκα, έγκυος, νεκρή από την βίαιη τρομοκρατία των ΜΑΤ στην αντίθεση των πολιτών στην εγκατάσταση των χωματερών στη Λευκίμμη στην Κέρκυρα. Το κράτος σκοτώνει για άλλη μια φορά

  Ιούνιος 2008 – Μητσοτάκης Κυριάκος και SIEMENS
  Το πρώτο όνομα πολιτικού από τη Νέα Δημοκρατία, μετά από αυτό του Τσουκάτου από το ΠΑΣΟΚ, έρχεται να ταράξει και πάλι τα νέρα. Ο Κυριάκος, που πρόσφατα γιαουρτώθηκε σε εκδήλωση στο Πολυτεχνείο, απλά έκανε κάποιες αγορές από τη SIEMENS για τηλεφωνικό κέντρο αξίας ….. πολλών χιλιάδων ευρώ. Απλά πήρε κάποιες οικιακές συσκευές από τη SIEMENS και ξέχασε να πάει να πληρώσει. Απλά διευκολύνθηκε για την αγορά κάποιου οικοπέδου… Σε σχέση με όσα έχει κάνει ο πατέρας του στην Ελλάδα πάντως αυτός δεν έκανε τίποτα.

  Ιούλιος 2008 – Λιάπης, Χριστοφοράκος και SIEMENS
  Ταξίδια με τη SIEMENS και τα τζετ του Χριστοφοράκου και άλλες συναλλαγές με ΟΣΕ κλπ. ώστε να κλείσουν οι καλές δουλειές με τη SIEMENS και τα μεγάλα έργα του Δημοσίου.

  Ιούλιος 2008 – Αποπομπή Ζορμπά
  «Δεν με ήθελαν ….με έφαγαν». Με αυτά τα λόγια ο Γιώργος Ζορμπάς πρόεδρος της Εθνικής Αρχής για την καταπολέμηση της απόκτησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες (αυτός είναι ο θεσμικός τίτλος του) αποχώρησε από το κτήριο που στεγάζεται το γραφείο του και μάλιστα από την πίσω πόρτα.

  Ιούλιος 2008 – Αξιωματικός της ΕΛΑΣ εμπλέκεται σε σκάνδαλο υπεξαίρεσης 700.000 για το C4I
  Όταν αναφερόταν η τότε αρμόδια πολιτική ηγεσία σε «άξιους αξιωματικούς» προκειμένου να δικαιολογήσει επικοινωνιακά την αγωνία της να συγκαλυφθεί και να αποτραπεί οποιαδήποτε ουσιαστική έρευνα της Βουλής στην σκανδαλώδη μεθόδευση παραλαβής των συστημάτων TETRA και AVL, που αποτελούν υποσυστήματα του C4I, εννοούσε αξιωματικούς που κατηγορούνται για υπεξαίρεση 700.000 ευρώ εν τη υπηρεσία;

  Ιούλιος 2008 – Σκάνδαλο ΟΣΕ
  < …> H τιμή στην οποία αγόραζαν οι έμποροι τα παλαιά σίδερα (σκραπ) ήταν τότε πάνω από 200 ευρώ τον τόνο, ενώ η εταιρεία στην οποία έγινε η ανάθεση θα καταβάλει -σύμφωνα με τη σύμβαση- στην EΔEΣY μόλις 57 ευρώ ανά τόνο ζημιώνοντας τον OΣE 1.300.000 ευρώ! < …>

  Αύγουστος 2008 – Αναγνώριση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών

  Με την «προσπάθεια της ΝΔ να παρακάμψει το άρθρο 16 για τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών» συνέδεσε την καταγγελία του ΠΑΣΟΚ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

  Αύγουστος 2008 – Υπόθεση Παυλίδη – Χρηματισμός
  Ούτε το Σύνταγμα ισχύει, όταν το μέγαρο Μαξίμου αποφασίσει τη συγκάλυψη ενός σκανδάλου και την «προστασία» ενός υπουργού, όπως ο Αρ. Παυλίδης. Η δικογραφία για την άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού δεν έφτασε ποτέ στη Βουλή το 2006, μετά τις καταγγελίες του δημάρχου Τήλου, ούτε τώρα έχει φτάσει στη Βουλή, δέκα μήνες μετά την ένορκη κατάθεση Μανούση, ότι πλήρωνε «προστασία» στον κ. Παυλίδη.

  Σεπτέμβριος 2008 – ΜΟΝΗ Βατοπεδίου
  Ο μοναχός Ευφραίμ σε επιχερηματικές δραστηριότητες με τις ευχές του Ρουσόπουλου και με μεγάλες παραχωρήσεις πολλών στρεμάτων οικοπέδων στη Χαλκιδική. Μπράβο στη κυβέρνηση που κατάφερε να ξεπουλήσει τα πάντα σε χρόνο ρεκόρ.

  Και όλα αυτά όταν ο Ρουσόπουλος ξεκίνησε από το μηδέν και μέσα σε λίγα μόνο χρόνια πλουτίζει και πλουτίζει συνεχώς … Δεν συμπεριλάβαμε το σκάνδαλο με το Ρουσόπουλο και τη Μάρα στη χρονολογική σειρά που είδατε… γιατί τα περιλαμβάνει όλα… ! Υπουργός Προπαγάνδας γαρ… ! :)
  Και ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Καραμανλής ας κοιμάται ήσυχος… Μην τον ξυπνάτε ! ! !

 14. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Ιδού η απάντηση

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_28/09/2008_286493

  Κρίσιμη έλλειψη: το έναυσμα
  Tου Xρηστου Γιανναρα

  Η παραγωγικότητα μιας κοινωνίας, επομένως ο πλούτος και ο οικονομικός δυναμισμός της· η κατά κεφαλήν καλλιέργεια των μελών της, επομένως η ποιότητα της ζωής τους· το διεθνές κύρος της, επομένως η ασφάλεια και αξιοπρέπεια που εξασφαλίζει στα μέλη της· αυτά τα πρώτιστα και ουσιώδη είναι συνάρτηση αντανακλαστικών: Πόσο έγκαιρα μια κοινωνία αποπέμπει (στέλνει στο σπίτι του) έναν ανίκανο ή διεφθαρμένο ηγέτη.

  Καθυστέρηση στην αποπομπή, δήθεν σύνεση ανοχής ή «φιλάνθρωπη» παροχή περιθωρίου «διόρθωσης» της ανικανότητας, είναι τεκμήρια προχωρημένου εκφυλισμού της κοινωνίας, συμπτώματα γενικευμένης (κατά πλειονότητα) αμβλύνοιας. Και πρωταρχικό γνώρισμα της αυτοκαταστροφικής αυτής παθολογίας είναι η άρνηση (ψυχολογική) της πλειοψηφίας να πιστοποιήσει και να παραδεχθεί τον εκφυλισμό και τη συλλογική διολίσθηση στην αμβλύνοια.

  Γι’ αυτό και μοιάζει μάλλον αδύνατο για την πλειονότητα των πολιτών στην Ελλάδα σήμερα να μην προσπεράσουν σαν «υπερβολική» (άρα ανεδαφική) την υπόδειξη ότι καθυστερεί αυτοκτονικά η αποπομπή αποτυχημένων πολιτικών αρχηγών, η καθολική αποδοκιμασία που θα τους στείλει στα σπίτια τους. Λογικές αιτιολογήσεις της καθυστέρησης δεν υπάρχουν και τα όσα ψελλίζονται τάχα περί περιθωρίων ανοχής ή περί επιλογής του μη χείρονος, είναι παιδαριώδη.

  Η κοινωνία βυθίζεται ανελέητα στο αδιέξοδο, το πολιτικό σύστημα έχει προ πολλού καταρρεύσει (αδυνατεί να ανταποκριθεί σε στοιχειώδεις ανάγκες, π.χ. να συντάξει και να εφαρμόσει κρατικό προϋπολογισμό). Αλλά οι κυρίως υπαίτιοι και πρωταγωνιστές της κατάρρευσης παραμένουν με γελοιώδη αυταρέσκεια στα πόστα τους.

  Δεν μοιάζει να πρόκειται για περιστασιακό, συγκυριακό φαινόμενο, πρέπει μάλλον να το δούμε ως χρόνιο, ενδημικό σύμπτωμα, ένδειξη ότι πλεονάζει η ανθρωπολογική πια αλλοτρίωση στον τόπο μας. Σίγουρα το κυνήγι του εγωκεντρικού συμφέροντος υπακούει σε άλογες κτηνώδεις ορμές. Αλλά και πάλι δεν δικαιολογείται να κατακλύζεται, δύο φορές μέσα σε ένα μήνα, το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο από εκπροσώπους των «παραγωγικών» (sic) τάξεων, που χειροκροτούν θερμά δύο, αντίπαλους υποτίθεται, αποδεδειγμένης επί χρόνια ανικανότητας, κομματάρχες. Καμιά σκοπιμότητα δεν δικαιολογεί τόσο πολλούς «διακεκριμένους» ανθρώπους να επιδεικνύουν δημόσια την παραίτησή τους από την κριτική λειτουργία του εγκεφάλου τους, μαζί και τον κατεξευτελισμό της αξιοπρέπειάς τους.

  Είναι μάλλον σύμπτωμα ανθρωπολογικής αλλοτρίωσης να μην εκφράζει ο Ελλαδίτης σήμερα, ούτε καν στις δημοσκοπήσεις, αποτροπιασμό για την κραυγαλέα ανικανότητα δοκιμασμένων επί χρόνια στην εξουσία κομματαρχών. Να μετράνε οι δημοσκοπήσεις «προβάδισμα» πότε του ενός και πότε του άλλου κορυφαίου της ανικανότητας, αντί να κραυγάζουν τον καταποντισμό και των δύο, τη μείωση της λαϊκής προτίμησης σε μονοψήφιο αριθμό, ενδεικτικόν ασήμαντης κοινωνικής ομάδας. (Ενα κάποιο ποσοστό απερίσκεπτων ανθρώπων δικαιολογείται και στις «καλύτερες κοινωνίες»).

  Ούτε είναι παρήγορο που μειώνεται μεν (σε ποσοστιαίες μονάδες) η λαϊκή εμπιστοσύνη στα δύο μεγαλύτερα κόμματα, μεταφέρεται όμως σαν προτίμηση στην αδίστακτη καπηλεία της Αριστεράς. Ενδυναμώνονται οι νονοί των συνδικάτων του δημόσιου τομέα, οι κομματικοί πάτρωνες του μαφιόζικου συνδικαλισμού, των απεργιών «κοινωνικού κόστους», των διαδηλώσεων που ακυρώνουν το μεροκάματο εκατοντάδων χιλιάδων βιοπαλαιστών. Μεταφέρεται η εύνοια των ψηφοφόρων από την ανυπόφορη ανικανότητα στον αδιάντροπο καριερισμό, στην ιδεολογική τρομοκρατία τριάντα χρόνων δικτατορίας της μετριότητας.

  Καρπώνεται τη μέτρια λαϊκή απόγνωση το έκγονο του τεχνητού εντυπωσιασμού των αφελών: ο τριανταπεντάχρονος που μιλάει τη γλώσσα εβδομηντάρη αγκυλωμένου στο αναμάσημα στερεότυπων αναχρονιστικών κοινοτοπιών. Την καρπώνεται και η λαϊκότροπη κουτοπονηρία που προσπαθεί με την αυτοτιτλοφόρησή της να εμπλέξει στους υπονόμους τής κομματικής ιδιοτέλειας τα σεβάσματα, ιερά και όσια, των Ελλήνων.

  Θα αρκούσε ίσως μία και μόνη σοβαρή εφημερίδα, ένα και μόνο σοβαρό (αν υπάρχει) τηλεοπτικό κανάλι, για να στρέψει την προσοχή της ελλαδικής κοινωνίας στις δυνατότητες και στις προϋποθέσεις να αυτενεργοποιηθεί με στόχο την ανάσχεση της πολιτικής της αποσύνθεσης. Το πώς μπορεί να οργανωθεί ένα τέτοιο συνεγερτικό εγχείρημα, το ξέρουν οι ταλαντούχοι δημοσιογράφοι καλύτερα από κάθε άλλον – υπάρχουν και ιστορικά προηγούμενα που αξίζει να μελετηθούν. Προαπαιτείται μόνο να αναδυθεί η σοβαρότητα από τον ρεαλισμό της επίγνωσης ότι η πολιτική αποσύνθεση δεν συμφέρει κανέναν. Ούτε τον ιδιοτελέστερο αμοραλισμό.

  Είναι επείγουσα ανάγκη να αποπεμφθούν οι ανίκανοι. Αν σε πέντε χρόνια ένας αρχηγός δεν έμαθε να συγκροτεί το επιτελείο του, αν επενδύει την ψυχολογική του ανασφάλεια χρίοντας υπουργούς τα ξαδέλφια, τα φιλαράκια και τα εκτοπλάσματα του κομματικού επαγγελματισμού, δεν πρόκειται να αλλάξει τακτική στον αιώνα τον άπαντα. Και αν σε πέντε επίσης χρόνια δεν έφτασε να καταλαβαίνει, άλλος αρχηγός, ποια ενεργήματά του, αλλά και ποια συμπεριφορά, ποια γλώσσα, ποιες χειρονομίες και ύφος τον καθιστούν αξιολύπητα μειονεκτικό και ολίγιστον, δεν θα το καταλάβει όσα περιθώρια ανοχής και αν του δοθούν.

  Είναι κατεπείγουσα ανάγκη να αφυπνισθεί η κοινή γνώμη σε ενεργό ανάσχεση της πολιτικής διάλυσης, να απαιτήσει μεταπολίτευση, καινούργιο Σύνταγμα, θεμέλιο ριζικής αλλαγής του πολιτικού συστήματος και σκηνικού. Οσο και αν έχει ασελγήσει στο λαϊκό σώμα η κομματοκρατία, η ελλαδική κοινωνία (κάθε κοινωνία, οσοδήποτε παρακμιακή) κρύβει στους κόλπους της ανθρώπινη ποιότητα που μπορεί να επιστρατευθεί για την ανάκαμψη.

  Το έναυσμα είναι η κρίσιμη έλλειψη.

  Και σε αυτό το έναυσμα απέβλεπε κάποτε το άρθρο 1-1-4 του Συντάγματος. Μόνο η χιλιοχλευασμένη φιλοπατρία των Ελλήνων μπορεί να προκαλέσει την καθολική συνέγερση για την ανάσχεση της αποσύνθεσης.

 15. Ο/Η Περικλέους Διονυσία λέει:

  @Ανώνυμος: Ξεχάσατε να γράψετε για την προμήθεια χαρτιού υγείας στο Μαξίμου. Οι διεφθαρμένοι του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος ήθελαν να πληρώνουν με τρία φύλλα και να τους παραδίδει η εταιρεία τετράφυλλα! Ας σοβαρευτούμε -και σεις και γω που όλα τα παίρνω στην τρελλή- Αν είναι να μείνουν τα ΝουΔάκια μέχρι να ισιφαρίσουν αυτά που έκλεψαν τα ΘΑΣΟΚια… Αλοί μας!

 16. Ο/Η Περικλέους Διονυσία λέει:

  @Αχ, κ. Βίτσο μου στην αγορά βγαίνουν και κάτι κυρίες που εγώ βαθύτατα τις σέβομαι γιατί είναι οι μόνοι… δημόσιοι υπάλληλοι που δουλεύουν… στην ιδιοτική τους (ωμέγα θέλει το ιδιοτική;)επιχείρηση! Μόνο που όλοι αυτοί κάναν τον τόπο (να πω την λέξη; άντε μου δίνω άδεια να την πω) μπουρδέλο με μόνο νταβατζήδες και τις κυρίες τις εξάντλησαν μέχρι θανάτου στο… Αααα, αυτό δεν το λέω γιατί θυμάμαι το σαπούνι που μου έπλαινε η αναλφάβητη το στόμα!

 17. Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΝΕΖΗΣ λέει:

  ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: Πολύ ωραία η επιχειρηματολογία σας, μόνο που είναι αντιγεγραμμένη από τα αρχεία του αμαρτωλού ΠΑΣΟΚ, στα οποία προφανώς έχετε άμεση πρόσβαση. Για το πόσο αξιόπιστα μπορεί να είναι τα αρχεία ενός κόμματος για το οποίο ο μεν Πάγκαλος είπε “καταστρέψαμε την Ελλάδα” η δε Βασούλα ότι “δεν θέλει να κάθεται δίπλα σε υπουργούς (του ΠΑΣΟΚ) που πλούτισαν κατά την θητεία τους” (χωρίς βεβαίως να πάρει απάντηση), το αφήνω στην κρίση όλων αλλά και αυτού που χρησιμοποιεί την επιχειρηματολογία νεκείνων που καταδικάστηκαν στη συνείδηση του λαού ως λαμόγια.
  Όσο για όλα αυτά που περιγράφετε, θα τα αποδεχθώ υπό έναν όρον. Ότι θα μου απαντήσετε έστω και ανωνύμως στην εξής ερώτηση: Προφανώς δεν έχετε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Έτσι δεν είναι; Εκτός και αν την θεωρείτε χειραγωγούμενη από την κυβέρνηση, κάτι που μένει να αποδειχθεί. Διότι ομολογία υπουργού, όπως εκείνη του υπουργού Δικαιοσύνης επί ΠΑΣΟΚ, καθηγητή Σταθόπουλου, ότι δεχόταν πιέσεις από συναδέλφους του να παρέμβει στη Δικαιοσύνη, όταν δικαστικές υποθέσεις είχαν πρωταγωνιστές στελέχη του ΠΑΣΟΚ, επί ΝΔ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ.
  Και κάτι άσχετο διότι πολλά χωρέσατε στ ίδιο καλάθι: Το Σινούκ το αγόρασε η κυβέρνηση της ΝΔ ή αυτοί των οποίων τις “πομπές” λησμονήσατε τόσο εύκολα;

 18. Ο/Η ΝΙΚΟΣ ΣΙΜΟΣ λέει:

  ΚΑΠΠΑΔΟΚΗΝ: Κάνετε λάθος. Δεν μιλώ για την αποδεδειγμένη διαφθορά της κρατικής μηχανής αλλά ήμουν σαφέστατος ότι εννοούσα τη διαφθορά στο πολύ μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας (ανέφερα και παραδείγματα) μέλη της οποία απαρτίζουν και την κρατική μηχανή! Μη ξεχνάτε άλλωστε κάτι. Ότι οποιαδήποτε αθέμιτη συναλλαγή είναι ένα ταγκό που χορεύετε με δύο. Και αν υπονοείτε ότι είναι μπλεγμένα κυβερνητικά στελέχη σε αθέμιτες συναλλαγές, το άλλο κομμάτι του ζευγαριού είναι αναγκαστικά μέλος της ελληνικής κοινωνίας, με ό,τι και αν αντιπροσωπεύει. Κατηγορούμε τους πάντες, ως πολίτες, αλλά ξεχνάμε τον μύθο του Αισώπου ότι έκαστος άνθρωπος δύο πήρας φέρει. Μίαν έμπροσθεν και μία όπισθεν. Το περιεχόμενο της πίσω πήρας, που είναι η δικιά του, βεβαίως και δεν το βλέπει διότι την έχει στην πλάτη και όχι μπροστά.
  Και κάτι τελευταίο, χωρίς να αθωώνω κανένα μια και πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη σε όλα τα θέματα θα βγάλει άκρη επειδή δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, εκεί που φτάσανε τα πράγματα. Επειδή οι αποκαλύψεις προέρχονται κυρίως από τα ΜΜΕ, επιτρέψτε μου να ξέρω πότε οι αποκαλύψεις -διανθισμένες και από πολύ γαρνιτούρα- βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Όταν κάθε κυβέρνηση- η όποια κυβέρνηση- αποπειράται να ζητήσει τα χρεωστούμενα στο Δημόσιο από τους καναλάρχες ή από διάφορους εκδότες της φωτιάς!!

 19. Ο/Η Καππαδόκης λέει:

  @ΝΙΚΟΣ ΣΙΜΟΣ
  Συμφωνώ με όσα λέτε πλην ενός. Δεν βάζω στην ίδια ζυγαριά, άρα δεν ισομερίζω και τις ευθύνες, τον υπουργό με τον απλό πολίτη. Ο πρώτος ανέλαβε με δική του πρωτοβουλία ( δεν τον πίεσε κανείς) να ζητήσει από τον πολίτη να αναλάβει την ευθύνη βελτίωσης του κράτους και δι αυτού της ζωής μας. Δεν ζήτησε να τον ψηφίζουμε για να διαχειριστεί την καθημερινότητα και την υπάρχουσα κατάσταση με όλες ις αδυναμίες της. Αυτή την ισοπέδωση πολιτών και πολιτικών που πολλοί κάνουν εγώ δεν τη δέχομαι.
  Ο πολιτικός είναι αυτός που θα σύρει το κάρο για να κάνει και ο πολίτης ένα βήμα μπρος.
  Με την ικανότητα του και με το παράδειγμα της προσωπικής συμπεριφοράς του.
  Αν είναι εικόνα και ομοίωση δική μας με όλα τα ελαττώματα και τις τυχόν παρανομίες μας, τότε τι τον χρειαζόμαστε;

 20. Ο/Η ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ λέει:

  @ahso: Nαι, έχετε δίκιο, έχει δουλέψει ο Πρασινογέννητος και μάλιστα σε βρώμικες δουλειές. Μας έκανε κιόλας, μόλις έγινε Αρχηγός/Αρχηγούλης, κι επίδειξη της σχετικής εμπειρίας του.
  Δεν μιλάμε όμως για τέτοιες συνθήκες δουλειάς. Για δουλειές δηλαδή φοιτητικές, μεροδούλι-μεροφάι, με το μπαμπά αποπίσω κολλητό με τους ηγέτες όλης της Οικουμένης, κι ένας Θεός ξέρει και με ποιους άλλους, να περιμένει πότε θα περάσουν τα εφτά χρόνια για να γυρίσει να γίνει κι αυτός Πρωθυπουργός, όπως ο παππούς!
  Μιλάμε να κάνεις καριέρα χωρίς οικογενειακή βοήθεια, χωρίς να ξέρεις άνθρωπο και με το φόβο να γυρίσεις στο χωριό σου. Μιλάμε να μην έχεις στον ήλιο μοίρα και να φτιάχνεις ο ίδιος τη μοίρα σου.
  Όπως έκανε ο Τατούλης, ο Πολύδωρας, ο Ρουσόπουλος ή …ο Εφραίμ!
  Όχι όπως οι Μητσοτάκηδες, οι Βαρβιτσιώτηδες, ο Παπαληγούρας κλπ.
  [Ομολογώ πως δυσκολεύτηκα να βρω ονόματα, γιατί οι περισσότεροι, και Πορφυγογέννητοι να μην είναι, είναι Κομματογέννητοι και ουδέποτε εργασθέντες].
  Άλλωστε και να δούλεψε μέχρι ποιά ηλικία δούλεψε; Μέχρι τα 25 του; Και σε αυτά τα χρόνια δουλειάς πάνω στήριξε τη μετέπειτα καριέρα του;
  Δηλαδή, σκουπίζεις πεντέξι χρόνια και μετά με την εμπειρία του αποκομίζεις γίνεσαι Υπουργός Παιδείας, Υπουργός Εξωτερικών και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης;

 21. Ο/Η poios λέει:

  Μήπως τελικά ο Πρωθυπουργός δεν είναι τελικά αυτός ’’ ο αγαθός πατέρας ‘’ και απλά είναι το παιδί που έχει πολλούς πατέρες πάνω από το κεφάλι του ;
  Και όπως είναι γνωστό είναι λίγο δύσκολο να επιβληθείς σε τόσους πατεράδες.
  Μήπως φταίει το κεφαλάκι του εδώ που έφτασε ?
  Σε ποια κυβέρνηση έχουμε δει τόσους πολλούς κολλητούς φίλους και συγγενείς, δεν μιλάω μόνο για τις υπουργικές θέσεις άλλα για όλες τις κυβερνητικές.
  Και όπως λέει και μια παροιμία: Ουδείς χειρότερος εχθρός από τον ευεργεντηθέντα φίλο .

 22. Ο/Η Περικλέους Διονυσία λέει:

  @κ.Δανέζη: μη μου στενοχωρήτε τον κ. ΑΝΩΝΥΜΟ. Όλα αυτά που περιγράφει στον, εκ του ευαγγελίου του ΘΑΣΟΚ, αναβαλλόμενό του είναι πλημελήμματα σε σύγκριση με την έφοδο -σαν τους αδελφούς Dalton στις τράπεζες των μεσοδυτικών πολιτειών- που ‘κάναν οι ατρόμητοι ΘΑΣΟΚΟΙ στους κρατικού κορβανάδες από 18-10-81 έως και, δυστυχώς θα το πω, και τώρα. Οι κρατικοί υπάλληλλοί του μας κυβερνούν ακόμα και ακόμα με τα συνδικαλιστάκια τους κλέβουν: από ΔΕΗ ως και της Παναγίας τα μάτια -την ζώνη ηθελα να πω λόγω και Εφραίμ. Ο ΟΣΕ, η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ και τα κτλ., που κόβονται σαν χήρες “που ‘σαι μακαρίτη μου, κουβαλιτή μου” δεν είναι, κατά κύριο κατασκεύασμα, δικοί τους σκελετοί; Ποιός τους εμπιστεύεται πιά;; (Όχι πως εμπιστευόμαστε και τους άλλους αλλά ο χοντρός δεν κλέφτης. Πώς να το κάνουμε;;) Αχχχ, αρχηγούλη, οι παλιές αμαρτίες ρίχνουν μακριές σκιές και, με την αγγλική σαν μητρική σου, δεν την ξέρεις την παροιμία; Και ότι είσαι τυχερός που έχεις έναν λαό, όχι μόνον με κοντή μνήμη, αλλά, και κυρίως, με μακρύ χέρι. Σαν του καραγκιόζη. Ξεχνά και προς τη δόξα τραβά.

 23. Ο/Η ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ λέει:

  @poios:Νομίζω πως έχετε δίκιο σε όλα όσα παρατηρείτε εδώ!

 24. Ο/Η poios λέει:

  Πιστεύω όμως ό,τι προς το παρόν ο Πρωθυπουργός είναι και λίγο τυχερός.
  Γιατί στα σκάνδαλα που έχουν βγει στην φόρα κανένα δεν είχε χρώμα.
  Ένα πήγε λίγο να χρωματιστεί, αλλά ξαφνικά έπεσε το ‘’λευκαντικό ‘’ και τα σκέπασε όλα.
  Όταν θα αρχίσουν να έρχονται τα χρωματιστά σκάνδαλα ( η γνώμη μου είναι ό,τι δεν θα αργήσουν πολύ, κολλητούς φίλους ο Πρωθυπουργός έχει πολλούς ) τότε θα έχει μεγάλο πρόβλημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *