O Mέγας Αλέξανδρος ομιλεί στα σκοπιανά! Mε ολίγη από Cosmote…

Και με τηλεοπτικά σποτ που εμφανίζουν τον Μέγα Αλέξανδρο να επιτίθεται στα… Γαυγάμηλα επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση των Σκοπίων να «συνεπάρει» τους πολίτες της, παραλληλίζοντας τις επιτυχείς μάχες του στρατηλάτη με αυτήν που δίνεται αυτές τις μέρες για τη διεκδίκηση του ονόματος Μακεδονία.

«Πιστεύω στον εαυτό μου, πιστεύω στη νίκη, εσύ είσαι η Μακεδονία», φέρεται να λέει ο Μέγας Αλέξανδρος στο σποτ, ακολουθούμενος από μακεδονική φάλαγγα σαν να καλεί εμμέσως τους Σκοπιανούς να είναι σε επαγρύπνηση λίγο πριν από την επίθεση…
http://www.youtube.com/watch?v=SRevveqFltU

Ο Μέγας Αλέκος ομιλεί στα … ντόπια!  www.youtube.com/watch?v=WZwgl9-G00Q

 Όλα τα λεφτά είναι το όνομα της … Κλεοπάτρας στα κυριλλικά υπό τους ήχους του Παπαθανασίου. Μιλάμε για κλοπή σε όλα τα επίπεδα!

Α, ναι και ο Πούτιν είναι επίγονος του μεγάλου στρατηλάτη…
http://www.youtube.com/watch?v=KMkVYLqoTf4

Άθελά του κι εδώ ο Πούτιν ξαναπαίζει τον ρόλο του. Εδώ εκπροσωπείται από το πλήρωμα ενός υποβρυχίου που αναδύεται … στην Makedonija!

Α, ναι, η διαφήμιση γυρίστηκε για λογαριασμό της Cosmofon, θυγατρική της Cosmote στην πΓΔΜ…!

yapis   -(Φωτογραφία: Αρχείο φουστανΕΛΛΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣmos)

2 Σχόλια

 1. Ο/Η raporter λέει:

  Βρετανικό τηλεπαιχνίδι: Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας

  Η απάντηση «Έλληνας» σε ερώτηση για την καταγωγή του Μεγάλου Αλεξάνδρου θεωρήθηκε λανθασμένη.
  Του ανταποκριτή μας στο Λονδίνο Θανάση Γκαβού

  Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ Ελλήνων και Σκοπιανών χρηστών του διαδικτύου έχει προκαλέσει η μετάδοση τηλεπαιχνιδιού γνώσεων από το βρετανικό κανάλι Challenge TV, στο οποίο η απάντηση «Έλληνας» σε ερώτηση για την καταγωγή του Μεγάλου Αλεξάνδρου θεωρήθηκε λανθασμένη. Η σωστή απάντηση κατά τους παραγωγούς ήταν «Μακεδόνας», απάντηση που συνοδεύθηκε από την εμφάνιση της σημαίας των Σκοπίων στην οθόνη.

  Δεκάδες Έλληνες χρήστες του διαδικτύου έχουν δημοσιεύσει σχόλια με τα οποία εκφράζουν την αντίθεσή τους και την απογοήτευσή τους, τόσο στο φόρουμ της ιστοσελίδας του καναλιού, όσο και στη γνωστή ιστοσελίδα του YouTube, όπου Σκοπιανοί χρήστες έχουν ανεβάσει το σχετικό βίντεο.

  Απολογία καναλιού

  Στον απόηχο αντιδράσεων που προκάλεσε το τηλεπαιχνίδι, εκπρόσωπος του Challenge TV δήλωσε στο kathimerini.gr: «Το συγκεκριμένο επεισόδιο του τηλεπαιχνιδιού Take It or Leave It, προβλήθηκε πρώτη φορά το 2006 αλλά μόλις μετά από την πιο πρόσφατη μετάδοσή του είχαμε για πρώτη φορά αμφισβήτηση της επίμαχης απάντησης στη συγκεκριμένη ερώτηση. Εμείς και οι παραγωγοί του προγράμματος έχουμε δεχθεί μεγάλο αριθμό ποικίλων σχολίων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφώνου και του φόρουμ της ιστοσελίδας. Όλες οι ερωτήσεις γράφονται ειδικά για το τηλεπαιχνίδι και οι απαντήσεις πρέπει να επαληθεύονται από δύο ανεξάρτητες πηγές. Επειδή η συγκεκριμένη ερώτηση ανάγεται σε επεισόδιο προ διετίας δεν είμαστε αυτή τη στιγμή σε θέση να γνωρίζουμε ακριβώς με βάση ποιες πηγές καθορίστηκε η απάντηση. Αναζητούμε τα σχετικά έγγραφα. Καταλαβαίνουμε ότι το θέμα είναι ευαίσθητο. Το τηλεπαιχνίδι έχει το χαρακτήρα ελαφριάς διασκέδασης για την οικογένεια και σε καμία περίπτωση δεν είχαμε την πρόθεση να φανεί ότι τασσόμαστε με μια από τις δύο πλευρές σε ένα θέμα διεθνούς πολιτικής ή ιστορικής αντιπαράθεσης. Ούτε φυσικά να προσβάλλουμε οποιονδήποτε. Ζητούμε συγνώμη αν έγινε κάτι τέτοιο».

  ΠΗΓΗ: http://www.kathimerini.gr

 2. Ο/Η diridaxta λέει:

  http://www.youtube.com/watch?v=3m5Ka3rxOnI

  Μια ταινία που θα συναρπάσει…

  Από τον Δεκέμβρη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *