Ριάλιτι κρατάω μαχαίρι!… πάμε μια βόλτα;

 • 24/9/2008
 • ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΟΛΟΓΙΑΝΝΗ
 • MEDIA

Παλουκωμένη εδώ και έξι χρόνια στα πρώτα καθίσματα του θεάτρου «Τιβί και ξερός απ’ το σπίτι σας» προσπαθώ να μην εθιστώ στην κατανάλωση αλατισμένου πασατέμπου, αλκοόλ και σοκολάτας αμυγδάλου κάνοντας ζάπινγκ, σούζες και άλλα ζονγκλερικά με το δύσμοιρο τηλεκοντρόλ για ν’ αποφύγω αριστοτεχνικά τα επεισόδια ενός χιλιοπαιγμένου κωμικοτραγικού έργου με κοινωνικούς προβληματισμούς, που φέρει τον βαρυσήμαντο τίτλο «ΡΙΑΛΙΤΙ».
Τα τελευταία έτη, τα ριάλιτι έχουν γίνει, δυστυχώς, θεσμός τρέντι και σιγά-σιγά, εκτός από τις συνήθεις τάσεις εγκλεισμού, άρχισαν ν’ αποκτούν σοβαρότατες καλλιτεχνικές ανησυχίες χάριν των οποίων σπουδαίοι παράγοντες καναλιών έγιναν μέχρι και νουνοί, αφού έδωσαν ένα πολύ εμπνευσμένο ονοματεπώνυμο σ’ αυτό το πιασάρικο μαγείρεμα τηλεοπτικών θεαμάτων και ηδονοβλεπτικής ‘τέχνης’…

Το βάφτισαν, που λέτε, ευφάνταστα «Reality-Talent Show». Επιπλέον, αποφάσισαν, πως κάθε “σούπερ τυχερό” που θα λάμβανε μέρος σε τούτο το αξιοζήλευτα νεωτεριστικό υπερθέαμα, θα τον περικύκλωναν με πάμπολλες αδιάκριτες πλην υπερσύγχρονες κάμερες, που θα τον μαγνητοσκοπούσαν 23 ώρες το 24ωρο για να μη νιώθει μοναξιά. Ω, τι γλυκό!
Έτσι, στα μεταλλαγμένα αυτά ριάλιτι, η αλήθεια και το ταλέντο λάμπουν σαν τα πάμφωτα καπούλια μιας πυγολαμπίδας.
Πράγματι, εκεί ξετυλίγονται οι φίρμες του τραγουδιού, του χορού και του παλουκιού, όπως ακριβώς ξετυλίγονται και οι ρέγγες μαζί με τα λοιπά ψάρια από την μυρωδάτη κόλλα του ιχθυοπώλη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και μία έρευνα στη Μ. Βρετανία για το ποιες είναι οι χειρότερες ανακαλύψεις της ανθρωπότητας. Οι ερωτηθέντες ψήφισαν και κατέληξαν:
1) T.V Reality
2) Ατομική βόμβα
3) Εκτελέσεις
Φέτος, λοιπόν, δύο τηλεοπτικές βόμβες θ’αρχίσουν να χτυπούν μέσα τις μικρές οθόνες μας… και οι δύο τραγουδιστικού χαρακτήρος.
Κι αναρωτιέμαι πότε το μαχαίρι θα βρει επιτέλους το δρόμο γι’ αυτό το ρημάδι το κόκκαλο!
Αν και, με τόσα μαθήματα σολφέζ που αναμένεται να πετύχουμε στο διακαναλικό μας σερφάρισμα, δεν θα ’ταν άσχημα το ίδιο μαχαίρι να ’βρισκε το δρόμο και για το κεντρικό καλώδιο της ΔΕΗ!

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΟΛΟΓΙΑΝΝΗ – (Φωτογραφία: Αρχείο της Συντάκτριας)

H ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΟΛΟΓΙΑΝΝΗ είναι συγγραφέας του βιβλίου “ΣΙΓΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙΣ ΦΙΡΜΑ”, μιας καταλυτικής σάτιρας των realities και της τηλεόρασης γενικότερα.

8 Σχόλια

 1. Ο/Η Περικλέους Διονυσία λέει:

  @Μολογιάννη μερικές πρακτικές συμβουλές:
  α)Πετάξτε τον καναπέ (προκαλεί ξάπλες) και πάρτε μια καρέκλα ξύλινη τύπου Βιέννης
  β) Αυτή η μη αναπαυτική αλλαγή θα σας υποχρεώσει να σπρώξετε μακριά σας όλα τα φαγώσιμα γιατί, μετ’ ου πολύ, θα ξεχειλίζουν και οι δυο μεριές σας του καθίσματος
  γ) αν τελικά πάτε για το καλώδιο της ΔΕΗ προσέξτε τί ψαλίδι θα χρησιμοποιήσετε γιατί δεν θέλουμε να σας δούμε στο δελτίο των οκτώ, “τραγικό θύμα της ΔΕΗ” ενώ εσείς θα είστε ένα απλό θύμα των καναλιών.
  δ) μιλώ χωρίς να ξέρω γιατί ακριβώς πράγμα προτείνετε “βόλτα με μαχαίρι” απλώς ανησύχησα και συγνώμη.

 2. Ο/Η Χρυσούλα Μολογιάννη λέει:

  @Περικλέους Διονυσία, μερικές ενημερώσεις που ίσως ανατρέψουν τις παραπάνω πρακτικές σας συμβουλές:
  α)Δυστυχώς δεν έχω καναπέ, ούτε λεφτά ν’αγοράσω… κληρονόμησα όμως μία ωραιότατη ξύλινη, σκαλιστή καρέκλα από την συγχωρεμένη την θείτσα μου (καλή της ώρα εκεί που είναι) και την κότσαρα στη μέση του χωλ που έχω για λίβινγκ ρουμ.
  β)Η καρέκλα έχει μπράτσα στο πλάι (βλέπε τις πλαστικές που πουλούν οι γύφτοι αλλά σε ξύλινη έκδοση). Μέσω αυτής της πρωτοποριακής κατασκευής μπορεί να μην αποφεύγω το σφήνωμα, αποφεύγω όμως την υπερχείλιση. Βεβαίως όταν σηκώνομαι παίρνω και την καρέκλα μαζί μου αλλά είχα τέτοιαν αγάπη για την καημένη τη θείτσα μου που έχω συνδεθεί συναισθηματικά και με την καρέκλα κι όταν δεν την νιώθω πίσω μου έχω μιαν… ανασφάλεια!
  γ)Το ψαλίδι δεν έχει πλάκα όταν το πετάς από μακριά γι’αυτό και ουδέποτε αναφέρθηκα σε αυτό. Το μαχαίρι βέβαια είναι άλλο πράμα… και τέλος
  δ)δεν πρέπει να ανησυχείτε, το αντίθετο μάλιστα. Μια βόλτα μαζί μου, έστω κι αν κρατώ μαχαίρι, είναι λιγότερο επικίνδυνη από το να κάνετε μόνη σας μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας!

  Σας χαιρετώ και παραμένω στη διάθεσή σας…

 3. Ο/Η ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ λέει:

  @Xρυσούλα Μολογιάννη. Αγενής η κυρία ε; Μπορεί να έχετε δίκιο και να φταίνε λίγο τα γεράματα, λίγο η αγωγή και λίγο η παρατεταμένη ανεραστία. ΄Ομως κι εσείς τι καθόσαστε και της δίνετε σημασία και απαντάτε;

 4. Ο/Η Περικλέους Διονυσία λέει:

  @ MPEKATΩΡΟΥ: Πόσο καλά με ξέρετε!!!! Γνωριζόμαστε απ’ το σχολείο;
  @ΜΟΛΟΓΙΑΝΝΗ: καρέκλα σε στενό χωλ με θέα στα realities κάνει κακό στην χώνεψη και συγνώμη για το ψαλίδι αλλά και το μαχαίρι σε καλώδιο της ΔΕΗ είναι εξ ίσου επικίνδυνο.

 5. Ο/Η ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ λέει:

  @Περικλέους Διονυσία:Εξ όνυχος κρίνεις τον λέοντα!

 6. Ο/Η Περικλέους Διονυσία λέει:

  @ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ: Άμα δεν σπάνε, από μόνα τους, τα κόβω γι’ αυτό πιστεύω πως είστε ένα άτομο προικισμένο με την εβδόμη αίσθηση…

 7. Ο/Η ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ λέει:

  @Περικλέους Διονυσία:Μάλλον δεν καταλάβατε να υπονοούμενα της απάντησης προς εσάς που έγραψε η κυρία Χ. Μολογιάννη. Εγώ αυτά επανέλαβα επιγραμματικώς εκφράζοντας συγχρόνως την συμπάθειά μου σε αυτήν για την επίθεση που υπέστη χωρίς λόγο από το δικό σας το σχόλιο.Εκεί, επομένως, να πάει ο θαυμασμός σας, αν χρειάζεται.

 8. Ο/Η Περικλέους Διονυσία λέει:

  @και στις δυό: λόγω γήρατος το μόνο πνεύμα που ξέρω (μάλλον ήξερα) ήταν α) η ψιλή και β) η δασεία. Έσείς τρυφερά μου πουλάκια, λόγω τρυφερού της ηλικίας σας, εντατικής εργασίας στα ερωτικά -έτσι μ’ αφήσατε να καταλάβω με το λίγο προς ελάχιστο μυαλό μου- και βαρυστομαχιάς savoir vidre, δεν τις έχετε ακουστά. Αυτό δεν με λυπεί γιατί αγαπώ την νεολαία και δέχομαι τα πάντα από αυτήν. Κανάς ζιγκολό στα κατάγυρα; κ. Μπεκατώρου μου; Στην ηλικία μου η porsche του πέφτει λίγη. Για την θυσία του! Και τέλος εδώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *