Ο ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΚΑΝΕΝΑΝ
Κατά τα φαινόμενα κανέναν δεν ενόχλησε που κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, την ελληνική σημαία, η οποία, μάλιστα, δικαιωματικά προηγείτο όλης της πομπής των ομάδων, κρατούσε ο Τζαρτζίλ Σβιανταουρί.

ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ
Ο σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας ήταν από τη Γεωργία. Πριν από λίγα χρόνια δεν ήξερε λέξη ελληνικά. Εμείς τον είπαμε υποκριτικότατα Ηλία Ηλιάδη και αυτός έγινε για λογαριασμό μας Ολυμπιονίκης στο τζούντο.

ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ
Φαντάζομαι πως το να αλλάζεις το όνομα ενός πολίτη σου για να μην φαίνεται ξενικό, όταν θέλεις να σε εκπροσωπήσει στους Ολυμπιακούς αγώνες είναι ανήκουστο σε άλλες μη εθνολογικώς αμιγείς πολιτισμένες χώρες. Στις ΗΠΑ, ας πούμε ή στην Αυστραλία, στον Καναδά, αλλά και στη Γερμανία.

ΧΩΡΕΣ & ΧΩΡΕΣ
Εννοείται πως μας νοιάζει αν φαίνεται το όνομα ξενικό ή όχι, μόνο αν δεν προέρχεται από χώρα σικ. Αν λ.χ. ήταν αγγλικό ή γαλλικό ή ιταλικό κλπ. δεν θα είχαμε πρόβλημα.

ΣΙΩΠΗΛΟΙ ΕΘΝΟΜΑΧΟΙ
Το θέμα κανείς από τους εθνομάχους δεν το συζήτησε, ενώ αν σήκωνε τη σημαία του Γυμνασίου Κωλοπετινίτσας ως αριστούχος μαθητής, θα γινόταν χαμός!

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ
Καμιά φορά όμως η ιστορία σκαρώνει ωραία χουνέρια. Τη στιγμή που εις πείσμα της ανακωχής των Ολυμπιακών Αγώνων η Γεωργία ερχόταν σε συμπλοκή με τη Ρωσία , ένας Γεωργιανός είναι ο σημαιοφόρος αυτής της μεγαλύτερης διεθνούς αθλητικής διοργάνωσης!

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΙΩΠΕΣ
Και το τραγικότερο, πως κανείς δεν το θυμάμαι, κανείς δεν το σκέφτεται και κανείς δεν το ομολογεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *