Για τον ερωτισμό που χάνεται

Με αφορμή ένα χρόνο από την παράνομη κατά το ισχύον αστικό δίκαιο τέλεση γάμων ομόφυλων πολιτών, ας ρίξουμε μια ματιά στην εφαρμογή της σεξουαλικής «ελευθερίας» στην πράξη.

Αποκτήσαμε και μείς το δικό μας gay-village/γκέτο στο Γκάζι με τα μπαρ, τα εστιατόρια και τις καφετέριες, όλα του δικού μας στρατοπέδου, τη σάουνα ευρωπαϊκών προδιαγραφών και οργίων ρωμαϊκής παρακμής, τον μοντέρνο γαμηστρώνα μας, μετεξέλιξη του «τσοντο-σινεμά» άλλων εποχών, με τη γιγαντοοθόνη, το δερμάτινο φετιχιστικό κρεβάτι που κρέμεται από αλυσίδες και τα σκοτεινά δωμάτια για πριβέ ή ομαδικές συνευρέσεις στη λογική του «ψεκάστε σκουπιστείτε και φύγετε τρέχοντας, ήσυχοι την άλλη μέρα στη δουλειά σας και τρυφεροί σύζυγοι στις γυναίκες σας».

Και να τα υπεροπτικά βλέμματα στα μπαρ και η νοοτροπία της χαζογκόμενας πρώτο τραπέζι πίστα, τα απέλπιδα κεράσματα για ένα χαμόγελο ή ένα νεύμα αποδοχής στην άλλη άκρη του μαγαζιού και να οι ξελιγωμάρες και τα τραινάκια (με τη γλύκα του μεσαίου) στις σάουνες και τα σκοτεινά δωμάτια.
Βλέμματα που κοιτούν επίμονα και μετά αποφεύγουν να ξανακοιτάξουν, φυσιογνωμίες που πλάγιασες μαζί τους και τώρα πια δε σου μιλάνε, πρόσωπα από το παρελθόν που μεγάλωσαν, αλλά – ευτυχώς- είναι ζωντανοί….

Ο μπαχτσές έχει για όλα τα γούστα: το καλογυαλισμένο γιουσουφάκι, το παιδί της διπλανής πόρτας, το μονομάχο του Κολοσσαίου, το μουσάτο «αρκουδάκι», τους «θεούς» με τ’ αλαβάστρινα κορμιά τους.
Πολλά τα γούστα, πολλά και τα προϊόντα για διάθεση με έναν κοινό παρανομαστή : Μας θέλουν όλους απεγνωσμένους καταναλωτές και τα καταφέρνουν μια χαρά.

ΤΙΜΟΠΕΟΣ ΦΙΛΑΝΔΡΟΣ

84 Σχόλια

 1. Ο/Η La Vitha di Tzante λέει:

  Δε είμαστε καλά κύριε Τιμοπέε.Τι σχέση έχουν όλα αυτά που αραδιάζεις με το γάμο των ομοφυλοφύλων;Γιατί όλα αυτά τα φοβερά δεν συμβαίνουν και στους ετεροφυλόφυλους;

 2. Ο/Η Ομο/ετερό λέει:

  Οι ίδιοι οι ομοφυφόφυλοι καταρρακώνουν την εικόνα τους με τις διοργανώσεις των Παρελάσεων Ομοφυλόφυλης Περηφάνειας, στις οποίες εμφανίζονται ένα βήμα πριν το ψυχιατρείο;
  Αυτοί είναι οι ομοφυλόφιλοι; Δεν μπορεί κανείς να είναι ομοφυλόφιλος και συγχρόνως σοβαρός;

 3. Ο/Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΣ λέει:

  Και οι homo κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας είναι. Σπανίζουν οι σοβαροί, περισσεύουν οι γελοίοι.

 4. Ο/Η subanito λέει:

  πολύ διεισδητικό το άρθρο σου Τιμόπεε. Ο καταναλωτισμός σίγουρα πέρασε και στα αρσενικά βάζοντας τα να τρέχουν σε γυμναστήρια και solarium , να ξυρίζουν τα πόδια τους και να συνωστίζονται σε καταστήματα καλλυντικών για κρέμες προσώπου και αρώματα. Μετά από αυτά η απόδοση λογικό είναι να πέφτει. ¨αμα ο τραγουδιστής αντί για τα ωδεία κάνει συνεχώς κοιλιακούς , φυσικό είναι να μην ακούγεται……

 5. Ο/Η Μαίρη Βεν. λέει:

  Πάντα ένας γονιός αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο το παιδί του να έχει gay προσανατολισμό.
  Είμαι μια μητέρα ανήλικου γιου. Η γενιά μου μπορεί να καταλάβει πως το παιδί της μπορεί να θελήσει να συνδέσει την προσωπική ζωή του με ένα άτομο του ίδιου φύλου.
  Όμως δεν μπορώ καν να διανοηθώ ότι ο γιός μου θα γυρίζει όπως εμφανίζονται αυτοί οι gay που πηγαίνουν στα «gay pride».

  Kαι νομίζω πως δεν έχω άδικο!

 6. Ο/Η Τιμόπεος Φίλανδρος λέει:

  @La Vitha di Tzante:Σίγουρα τα δύο στρατόπεδα δεν διαφοροποιούνται και πολύ. ΄Ομως, θα σου θυμίσω ότι μια από τις μεγαλύτερες συμφορές για ένα θηλαστικό είναι να μην ανήκει στο σύστημα από το οποίο προέρχεται. Η τραυματική εμπειρία του «παρία» αλλάζει τη συνείδηση και προκαλεί ανεξέλεγκτες συνέπειες στη συμπεριφορά, ανάλογα με το χαρακτήρα. Δεν παίζουμε, λοιπόν, με ίσους όρους και ας το κραυγάζουν μερικοί ότι «όλοι το ίδιο είναι». ΄Οσο για το αν αυτά που περιγράφω σου φαίνονται φοβερά, αυτό είναι δική σου και δική μου εκτίμηση, αλλά αρκετοί αρέσκονται να είναι βασικοί συμμέτοχοι/συνένοχοι στην «κατανάλωση» και την απολαμβάνουν.
  @Ομο/ετερό, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΣ : Δε σας αδικώ να έχετε συνδέσει την ομοφυλοφιλία με την «καρικατούρα» γυναικείας συμπεριφοράς, το γελοίο και τη γελοιοποίηση. Αφ’ ενός η κοινωνία έκανε φιλότιμες προσπάθειες για χιλιετίες, αφ’ ετέρου οι ίδιοι οι gays ενσωματώνουν μια ανάλογη συμπεριφορά, γιατί έτσι τους περιμένουν να φερθούν. Όμως, η γενίκευση είναι επικίνδυνο εργαλείο στη διανοητική διαδικασία, γιατί της διαφεύγει το όλον. Αυτός που κάνει θόρυβο δε σημαίνει ότι είναι και μεγαλύτερος σε αριθμό. Και τίθεται το ερώτημα ποιός είναι προτιμότερος; Το παιδί της διπλανής πόρτας που το κρύβει και από τον εαυτό του ή εκείνος που αντιστέκεται, έστω και με άκομψο τρόπο για τον μέσο νου, που δε θέλει να του ταράζουν τα λιμνάζοντα νερά της ακαμψίας του;
  @subanito ακριβώς αυτό ήθελα και γώ να τονίσω : το πόσο ο καταναλωτισμός και η κουλτούρα του διαπερνούν τα πάντα με ύπουλο τρόπο ώστε οι πιο ευάλωτες ομάδες να είναι ευκολότερα θύματά του.

 7. Ο/Η Τιμόπεος Φίλανδρος λέει:

  @Μαίρη Βεν:Το μόνο που μπορώ να σχολιάσω εδώ είναι ότι η αγωνία και ο πανικός δεν είναι καλοί σύμβουλοι. Θέτω υπόψη σας ότι η αγωνία των γονιών μην εκδηλώσει ο γιός τους παρόμοια συμπεριφορά οδηγεί ακριβώς στο ανεπιθύμητο αποτέλεσμα. Υπάρχει, δυστυχώς, ο συμπαντικός νόμος ότι αυτό που προσπαθούμε να διαγράψουμε και να αγνοήσουμε θα εμφανιστεί μπροστά μας, θα μας κλείσει περιπαικτικά το μάτι,θα γελάσει εις βάρος μας. Η ευτυχία στη ζωή και η πνευματική εξέλιξη δεν είναι αποτέλεσμα του σεξουαλικού προσανατολισμού, αλλά εξαρτώνται κυρίως από τη δική μας στάση απέναντι στα πράγματα.

 8. Ο/Η Πανος λέει:

  @Μαίρη Βεν
  Εσύ στις απόκριες δεν ντύνεσαι και δεν πας σε καρναβάλι;
  ΈΛεος με τις ανοησίες σας επιτέλους.
  Προτιμώ να βλέπω ανθρώπους δυναμικούς που στηρίζουν τις απόψεις τους και δεν «μασάνε» παρά μίζερες «κρυφές» παντρεμένες που έχουν απωθημένα.
  Όσο για αυτά που γίνονται στο Γκάζι δεν θα ‘πρεπε να απασχολούν μόνο την gay κοινότητα αλλά όλους μας σαν κοινωνία. Απλά οι gay είναι πάντα ένα βήμα μπροστά όσο αφορά τη μόδα σε σχέση με τους str8.

 9. Ο/Η suncitizen λέει:

  το σχόλιό μου είναι σε αυτό το Link
  http://suncitizen.blogspot.com/2009/06/pride.html

 10. Ο/Η Μαίρη Βεν. λέει:

  @Πάνος: Δεν αμφιβάλλω ότι οι gay έχουν ανοικτό, πρωτοποριακό και γόνιμο μυαλό. Ποιος μίλησε για «κρυφές παντρεμένες»; Και ποιος str8 ή gay δεν έχει απωθημένα;
  Ακόμη κι αν δεχθώ αυτό που λες ότι οι οι gay είναι πάντα ένα βήμα μπροστά όσον αφορά τη μόδα τι εννοείς; Ότι σε λίγα χρόνια θα διεκδικούμε όλοι τα δικαιώματά μας ντυμένοι καρνάβαλοι και με τον κώλο έξω; Κι ότι απλώς τώρα είμαστε ντεμοντέ που δεν το κάνουμε;
  Πάντως εγώ συμφωνώ με τον suncitizen!

 11. Ο/Η Τιμόπεος Φίλανδρος λέει:

  @Πανος : Το να κάνουμε αξιολογικές κρίσεις του τύπου «ανοησίες» και μάλιστα σε θυμωμένο ύφος προκαλεί εντάσεις και καθρεφτίζει για άλλη μια φορά ότι ο ΄Ελληνας του σήμερα ( όπως τον προετοίμασε το παρελθόν των εμφυλίων και των δικτατορικών καθεστώτων και τον ολοκλήρωσε στη μορφή του «ελληναρά» η θητεία του ΠΑΣΟΚ, με την κουλτούρα που επέβαλε), βλέπει στο διπλανό του έναν αντίπαλο με αποτέλεσμα να φτάνουμε στο bellum omnium contra omnes (σε όλους τους δυνατούς συνδυασμούς ανά δύο, θα συμπλήρωνα).
  Σίγουρα οι gays έχουν τους λόγους τους να αντιστέκονται και να διαμαρτύρονται με τη μορφή αποκριάτικου δρώμενου, παρά με τον κλασσικό τρόπο και έχουν δικαίωμα γι’ αυτό. Όπως επίσης έχουν και όσοι νομίζουν ότι πλήττεται η αισθητική τους και το λένε.
  ΄Ερχομαι στον όρο «κρυφές παντρεμένες» με απωθημένα και καλώ τον γράφοντα αλλά και όλους μας «ο αναμάρτητος, πρώτος τον λίθον βαλέτω!!». Αν κάποιος επέλεξε για τους δικούς του λόγους μια στάση ζωής, δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα τον βαθμολογήσουμε ούτε θα βελτιωθεί, αν του κολλήσουμε τη ρετσινιά του κακού μαθητή.
  ΄Οσο για τις μόδες και την πρωτοπορία των gays, αν η μόδα είναι κάτι ανάλογο με τη συνήθεια στην ΄Απω Ανατολή να τυλίγουν οι γυναίκες τα πόδια τους καταλήγοντας να μη μπορούν να περπατήσουν, ας μου λείπει και η μόδα και η πρωτοπορία της.
  Και, φυσικά, χρειάζεται να αναλυθεί ξεχωριστά το τη σημαίνει μόδα, πώς λειτουργεί το «ρέυμα» που δημιουργεί και πώς η πλειοψηφία γίνεται έρμαιο στα κελεύσματά της.
  @Suncitizen Ναι, η καταγραφή σου με βρίσκει σύμφωνο σε πολλά σημεία, όμως, θα πρέπει να πάμε λίγο πιο πέρα από την καταγραφή και το θρήνο μπροστά στο χυμένο γάλα. Σίγουρα, σε μια παρηκμασμένη και χωρίς ταυτότητα κοινωνία, όπως η δική μας, η εικόνα δεν είναι απογοητευτική, είναι εφιάλτης, όμως με τη στάση μας και τη συνεργασία όσων συμφωνούν, μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας «ρεύμα».
  @Μαίρη Βεν. Θα συμφωνήσω με τη θέση ότι τα απωθημένα και τα άλυτα ζητήματα δεν ανάγονται μόνο στο σεξουαλικό προσανατολισμό και χαίρομαι που τα σχόλιά σας διακατέχονται από τάση άμβλυνσης των «στρατοπέδων». Θέλω να τονίζω, όμως, ότι οι ευαίσθητες ομάδες στην κοινωνία έχουν τα ελαφρυντικά τους όταν αντιστέκονται ή αντιδρούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, που μπορεί να έχει κόστος, πλην προωθεί τη μείωση της καταπίεσης και αύξηση της αποδοχής. Εδώ θα σχολιάσω τη συνήθεια του καπνίσματος στις γυναίκες και τη χρήση παντελονιού στην ένδυση. Το ένα είχε σαν συνέπεια την αύξηση των ποσοστών καρκίνου του πνεύμονα και στις γυναίκες και το δεύτερο κρίνεται απείρως λιγότερο εργονομικό σε κάποιες δραστηριότητες και καιρικές συνθήκες. ΄Ηταν, όμως και τα δύο δείγμα χειραφέτησης .

 12. Ο/Η Γανυμίδης λέει:

  Διαβάστε αυτό:

  Ο gay «παράδεισος» της Κούβας

  Διαβάζω ένα ρεπορτάζ του «Associated Press» για το πώς γιορτάστηκε η μέρα κατά της ομοφοβίας στην Κούβα. Ένα ρεπορτάζ που κάλλιστα θα μπορούσε να το γράψει κάποιος υπάλληλος του κουβανέζικου Υπουργείου Προπαγάνδας. Η εικόνα είναι ειδυλλιακή. Αφού πρώτα ο συντάκτης μας παρουσιάσει την εικόνα εκατοντάδων ευτυχισμένων ομοφυλόφιλων, που κάτω από τη μητρική καθοδήγηση της Mariela Castro, κόρης του Raul , ξεχύθηκαν στους δρόμους χορεύοντας για να «γιορτάσουν» τη μέρα κατά της ομοφοβίας ,κατόπι μας επισημαίνει τις προόδους που έχει κάνει η σοσιαλιστική Κούβα στον τομέα των gay δικαιωμάτων …

  Δεν μπορώ να καταλάβω βέβαια πώς γίνεται να μιλάμε για δικαιώματα των gays σε μια χώρα που δε σέβεται τα ατομικά δικαιώματα. Παρότι έχουν περάσει οι εποχές, όπου οι Κουβανοί ομοφυλόφιλοι κλείνονταν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, η κατάσταση παραμένει θλιβερή . Σε μια χώρα, όπου δεν υπάρχει η ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι και του συνέρχεσθαι, το κράτος απαγορεύει την ίδρυση gay σωματείων ή τη διοργάνωση gay pride. Σε μια χώρα , όπου το κράτος περιορίζει , όταν δεν απαγορεύει, την ατομική ιδιοκτησία, η αστυνομία εξακολουθεί να κάνει εφόδους στα ημιπαράνομα gay μπαρς και να συλλαμβάνει τους ιδιοκτήτες και τους πελάτες, οι οποίοι αναγκάζονται να πληρώσουν πρόστιμο για να αφεθούν ελεύθεροι . Η περίφημη πρόοδος των τελευταίων χρόνων στον τομέα των gay δικαιωμάτων , δεν είναι τίποτε άλλο παρά πατερναλιστικού χαρακτήρα κρατικές πολιτικές (π.χ. η δωρεαν εγχείρηση αλλαγής φύλου για τις transexuals). Πολιτικές που θυμίζουν το δωρεάν φαγητό και ύπνο που δικαιούνται οι τροφίμοι μιας φυλακής . Όσο για το , υποτιθέμενο, gay κίνημα της χώρας, εδώ τα πράγματα είναι για γέλια. Υπό την υψηλή αιγίδα της Mariela Castro , υπό την εποπτεία και έλεγχο του κρατικά χρηματοδοτούμενου » Εθνικού Κέντρου Σεξουαλικής Εκπαίδευσης»,αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι τίποτε άλλο παρά θλιβεροί χειροκροτητές του καστρικού καθεστώτος και αξιολύπητα όργανα της κυβερνητικής προπαγάνδας. Είμαι σίγουρος πως οι Κουβανοί ομοφυλόφιλοι με αξιοπρέπεια και οι πραγματικοί ακτιβιστές δεν ήταν στους δρόμους εκείνη την ημέρα για να συμμετέχουν σε αυτή την κυβερνητική φιέστα .

  Ελπίζω μόνο το «προοδευτικό», σε μεγάλο βαθμό κρατικοδίαιτο και επιρρεπές σε πατερναλιστικές λύσεις, gay κίνημα της Ελλάδας, να μην αρχίσει τους ύμνους για τον gay «παράδεισο» της Κούβας.

  Aπό το: http://folkefiende.blogspot.com

 13. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @Γανυμίδης: Η Κούβα, και η κόρη Ραούλ Κάστρο, απλώς θέλει ν’ αλλάξουν ρότα οι εύποροι Αμερικάνοι, και όχι μόνον, και από Μύκονο να παγαίνουν εκεί -για να μην βουλάξει κιόλες το διάσιμο νησί μας. Είχα παλιώτερα διαβάσει ένα αρθρο για την οικονομική κατάσταση του μέσου gay και, όσο και λίγο νου να είχα, καταλάβαινα πως η τσέπη του αδελφάτου ήταν ο στόχος ΟΛΩΝ των κατασκευαστών προϊόντων και την ανέλυε εμπεριστατωμένα ο οικονομικός αρθρογράφος. Είναι το μέρος του πληθυσμού ΚΑΘΕ χώρας που μπορεί να ξοδεύει. Και ΟΛΟΙ μας ξέρουμε πως το ΓΙΑΤΙ είναι ΠΩΣ δεν υπάρχουν οικονομικές υποχρεώσεις στην εκκολαπτόμενη γεννιά και οι «κρυφές» δεν είναι και πολλές ούτε σε Καναδά ούτε σε ΗΠΑ ούτε σε Αγγλία και σ’ όλο τον δυτικό κόσμο for that matter. Ο πλούτος προς σπατάλη είναι όμως φανερός.
  Τώρα όσον αφορά στις παρελάσεις, στους γάμους με νυφικά, στα παθητικά φιλιά με μπέρδεμα γλωσσών και σε κοινή θέα -και τα λοιπά γελοία ακόμα και σε ετεροφυλους- δεν νομίζω πως κανείς αξιοπρεπής άνθρωπος συμφωνεί μ’ αυτά και συμφωνώ με την αγωνία της μητέρας Μαίρης Βεν. Όσο και ν’ αγαπάς τον γιό σου δεν μπορείς να είσαι περίφανη για μια τέτοια στροφή στη ζωή του. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα του συμπαρασταθείς και, συγνώμη κ. Γανυμίδη, αυτό θα κάνει ένας γονιός σε κάθε ΑΡΡΩΣΤΟ παιδί του. Και βέβαια πρέπει να κατοχυρωθούν τα ομόφυλα ζευγάρια που ζουν μαζί και οι λόγοι είναι: Σύνταξη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ότι άλλο πλεονέκτημα έχει μια συμβίωση. Ομόφυλη ή ετερόφυλη. Αν τους έχει μείνει των κοινών συμβιώσεων και κανένα πλεονέκτημα δηλαδής εκτός απ’ τα τσάγια στα χρόνια του γεραμάτου. Τότε που όλοι έχουμε ξεχάσει το φύλο που μας… μεγάλωνε.

 14. Ο/Η Λάμδα λέει:

  @Διονυσία Περικλέους: Καλά τα λέτε όλα και συμφωνώ, αλλά αυτά τα «η τσέπη του αδελφάτου», το «άρρωστο παιδί» τι τα θέλετε; Σας χαλάνε το κατά τα άλλα σωστό κείμενό σας.
  Ακόμα κι αν υποθέσουμε πως το γκειλίκι είναι αρρώστια. Αν το παιδί γεννιόταν με μιαν άλλη αρρώστια, με μιαν αναπηρία αν θέλετε, θα το αποκαλούσατε «το άρρωστο», «το σακάτικο», «το βλαμμένο», «το ανάπηρο» παιδί μου; Δεν νομίζω. Στην περίπτωση των gays με ποια λογική το κάνετε; Για σκεφτείτε το…

  Αλλά αν το παιδί δεν είναι gay αλλά θέλει να το δέρνουν ή να δέρνει στο κρεβάτι θα το πείτε επίσης «άρρωστο»; Αν βγει κοπρολάγνο ή ουρολάγνο; Όχι βέβαια γιατί αυτό μάλλον δεν θα το μάθει ποτέ κανείς στο μικροαστικό του/μας περιβάλλον. Άρα εκεί η σεξουαλική επιλογή είναι κάτι το φυσιολογικό. Συνεπώς μας ενδιαφέρει το τι θα πει η κοινωνία αν δει πως το παιδί μας είναι gay κυρίως, όχι τι θέλει το παιδί στο κρεβάτι του. Αγαπάτε το παιδί σας σε αυτήν την περίπτωση ή τον εαυτό σας, όταν σας χαλάει την εικόνα που θέλετε να έχετε ενώπιον ενός κόσμου που ψάχνει τι κάνει ο άλλος; Και ειλικρινά: Υπάρχει άνθρωπος που να μην θέλει κάτι ιδιαίτερο στο σεξ; Κι αν υπάρχει μπορεί να είναι σεξουαλικά ενδιαφέρων;

  Αν είναι το γκειλίκι αρρώστια γιατί να μην είναι αρρώστια το να κάθεται κανείς σε έναν γάμο με κάποιον που δεν γουστάρει ερωτικά μόνο και μόνο από κοινωνικό ή οικονομικό συμφέρον;
  Τι είναι το να μένει κανείς χωρίς ερωτική ζωή λίγα χρόνια μετά το γάμο του και μέχρι να πεθάνει;
  Τι είναι το να πληρώνει για να κάνει σέξ;
  Τι είναι το να αισθάνεται πολύ άντρας όταν έχει σύζυγο κι ερωμένη;
  Κι όμως αυτά είναι ο κανόνας της κοινωνίας μας!

  Μήπως λοιπόν η κοινωνία μας θα γίνει σωστή, αλλά και οι άνθρωποί της, όταν θεωρήσει πως το να είναι κανείς gay ή όχι κάνει το ίδιο; Και πως ο gay δεν είναι άρρωστος ή τουλάχιστον, περισσότερο άρρωστος από τους άλλους;

  Κι όσο για το κληρονομικό θέμα γιατί το θέτετε να ισχύει μόνο για τους gay; Όταν το ζευγάρι είναι streight ή όταν θέλει να αφήσει κάποιος ανύπαντρος ή χωρισμένος την περιουσία του και κυρίως την σύνταξή του σε έναν φίλο ή σε μια φίλη με την οποία δεν έχει ερωτική σχέση, αλλά να επωφελείται ο ασφαλιστικός φορέας;

 15. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @κ. Λάμδα: Όλές οι περιπτώσεις που αναφέρετε ΕΙΝΑΙ αρρώστιες. Και η κάθε μια έχει τ’ όνομά της. Είτε είναι φανερό σύνδρομο Down είτε είναι σκελετοί στην οικογενειακή ντουλάπα. Και δεν είναι ντροπή να φροντίζουμε τα παιδιά μας γιά ΟΛΕΣ -και ΕΜΑΣ τους ίδιους- τις αρρώστιες. Και τα ναρκωτικά μέσα.
  Τί λέτε για το κληρονομικό;; Δεν ανέφερα τίποτα τέτοιο απλώς είπα πως οι νεοσσοί μας μάς στοιχίζουν τουλάχιστον γύρω στις 500.000 ο καθένας από το μαιευτήριο ως που να σταδιοδρμήσουν -και πολύ συντηρητικά και με αιματηρές οικονομίες αν θέλουμε να τους εφοδιάσουμε με I.B. και συνέχεια με το ανάλογο Πανεπιστήμιο σε Ελβετία, Φιλανδία, Σουηδία ή όπου αλλού τα ίδια. Κι αυτό αν τα καταφέρουν μετά τις σπουδές τους να σταδιοδρομήσουν… Και όλ’ αυτά είναι ΕΞΟΔΑ που ΔΕΝ τα ‘χει ένας που δεν μεγάλωσε παιδιά. Είτε gay είναι είτε straight.
  Για να εξηγούμαι όμως: Για ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ δεν θα συγκατατεθώ ΠΟΤΕ μου στην υοθεσία παιδιών από gay. Δεν μ’ ενδιαφέρει ΤΙ κάνουν με την δικιά τους ζωή ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΛΟΓΟΣ αλλά δεν είναι περιβάλλον να μεγαλώνουν παιδιά. Τώρα μην μου αναλύσετε αν το περιβάλον της σύγχρονης ελληνκής οικογένειας είναι ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ για παιδιά γιατί αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Ο Κίπλινγκ τό ‘λεγε αυτό;;;

 16. Ο/Η Λάμδα λέει:

  @Διονυσία Περικλέους: Σύμφωνοι. Θέλετε όλες αυτές οι περιπτώσεις (σαδομαζοχισμός, πρωκτικός έρωτας σε γυναίκες, πεολειχία, και γενικά κάθε ερωτική στάση ή πράξη που δεν αποβλέπει στην τεκνογονία) να είναι αρρώστιες; Ωραία. Μα τότε όλοι είμαστε άρρωστοι σε αυτόν τον κόσμο! Όλοι έχουμε κάνει κάτι από αυτά τα «επιπλέον» της κλασικής οδού. Και δεν προχωρώ στα προχωρημένα…
  Όμως δεν μας είπατε αν είναι αρρώστια να μένουν οι παντρεμένοι χωρίς σεξ επί δεκαετίες; Ή να παντρεύεται κάποιος κάποια ή κάποια κάποιον μόνο και μόνο για τα λεφτά του ή για την κοινωνική του θέση.
  Αν λοιπόν το 99% των ερωτικών παρεκκλίσεων, κατά την κρατούσα άποψη δεν είναι σρρώστιες γιατί θεωρούνται άρρωστοι οι gay;
  Και αν το να είσαι gay είναι αρρώστια γιατί δεν χαρακτηρίζεται ως άρρωστη η ερωτική καθημερινότητα του ανθρώπου, αφού κατά 95% τουλάχιστον θα εθεωρείτο με τα δικά σας τα κριτήρια ως παρέκκλιση;

  Αλλά και αρρώστια αν ήταν το να είσαι gay τι δικαιολογεί και τι νομιμοποιεί κάποιον να τους αποκαλεί «αδελφάτο» όπως κάνετε εσείς;

  Όσο για την υιοθεσία που θίξατε, είναι ένα άλλο θέμα. Πάντως έχετε δίκιο, είναι τραγικό να μεγαλώσει ένα παιδί μέσα στην αρρώστια του σπιτιού ενός gay ενώ ο κανόνας είναι να μεγαλώνουν τα παιδιά στο ιδανικό περιβάλλον της υγιέστατης παραδοσιακής οικογένειας. Όσο καλά κι αν μεγαλώσει ένα παιδί υιοθετημένο από gay, πάντα θα είναι χειρότερα από το να μεγαλώσει από αλκοολικούς, παραβατικούς, ναρκομανείς, εξαθλιωμένους οικονομικά ή ηθικά, φρενοβλαβείς, φυλακισμένους, εκπορνευόμενους κλπ. κλπ. φυσικούς γονείς! Έχετε δίκιο!

 17. Ο/Η Λευίτης λέει:

  Εύγε στην κ. Περικλέους με την άποψη της οποίας περί ομοφυλοφίλων δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει κάθε εχέφρων άνθρωπος.
  Επικουρικώς σας παραπέμπω στις δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, με τις οποίες χαρακτηρίζει τους ομοφυλόφιλους ως:
  «Ηθικά απονευρωμένους, με ψυχοπαθολογικές εκτροπές και ψυχασθένειες, με μανία ικανοποιήσεως της ψυχοπαθολογικής των εκτροπής, που έκαναν αξία ζωής τον σωλήνα αποβολής των περιττωμάτων.
  Πρόσωπα που εμπλέκονται σε τραγικές εκπτώσεις της ανθρώπινης υποστάσεως».

 18. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @κ.ο/ηΛαμδα: Όλα αυτά που αναφέρετε αρχίζουμε να τα εξασκούμε όταν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΟΥ ΑΛΛΑ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΣΚΕΤΟΥ ΟΡΓΑΣΜΟΥ με την βοήθεια ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ κατάλληλου ΟΡΓΑΝΟΥ!!!! Ο έρωτας τότε έχει μείνει ΜΟΝΟΝ σεξουαλική πράξη και βέβαια περιορίζεται, και αυστηρά, σ’ όλα τα όργανα που περιγράφετε. Και δεν έχει τρυφερότητα!!! Και είναι πολύ λάθος να λέμε πως στο κρεββάτι ΟΛΑ επιτρέπονται. Και πού σταματά η επιτρεποσύνη;; Μήπως ζούμε σε κοινωνία αχαλίνωτη;; Μήπως ζούμε σε κοινωνία που έχασε το «παν μέτρον..»;;
  Και βέβαια μπορούμε να είμαστε ΚΑΙ αχαλίνωτοι ΚΑΙ αμετροεπείς ΟΧΙ όμως όταν έχουμε την ευθύνη παιδιών! Και ΔΕΝ είμαστε ΟΛΟΙ άρρωστοι σ’ αυτόν τον κόσμο. Βαριεστημένοι όμως είμαστε. Ανικανοποίητοι όμως είμαστε. Και ότι ΔΕΝ ξέρουμε ΤΙ γυρεύουμε;; ΝΑΙ!!!

  Λέτε: Όσο καλά κι αν μεγαλώσει ένα παιδί υιοθετημένο από gay, πάντα θα είναι χειρότερα από το να μεγαλώσει από αλκοολικούς, παραβατικούς, ναρκομανείς, εξαθλιωμένους οικονομικά ή ηθικά, φρενοβλαβείς, φυλακισμένους, εκπορνευόμενους κλπ. κλπ. φυσικούς γονείς! Έχετε δίκιο!
  Σας λέω: Απ’ όλες αυτές τις ΑΡΡΩΣΤΕΣ καταστάσεις θα πρέπει, ένα σωστό κράτος, ν’ αφαιρεί την ευθύνη του μεγαλώματος των ΠΑΙΔΙΩΝ και να μπορούν οι γονείς απλώς να τα βλέπουν… υπό επίβλεψη γιατί, όλοι αυτοί που περιγράφετε, από λάθος ή τρύπα στο προφυλακτικό γίναν γονείς!!!
  Και γιατί σας πειράζει ο όρος αδελφάτο;; Εσείς πρέπει να βρήτε την απάντηση και μέσα σας. Εδώ δεν πειράζει ο όρος matcho τους άνδρες γιατί έχουν αποδεχτεί την εικόνα τους στον καθρέφτη του γυμναστηρίου!!!
  Και ξέρετε; Υπάρχει ένας τύπος, ahso που ανατέλει πού και πού στο site, που με λέει Κατίνα. Εεε, και;;; Είναι η λέξη ένας, συμπυκνωμένος, όρος διανοητικής κατάστασης και ΟΛΑ είναι διπλής κατεύθυνσης -όπως στoυς δρόμους μεγάλης ταχύτητας!!!
  Θα ήθελα όμως να μην συνεχίσουμε αυτήν την κουβέντα. Έχω ΕΝΤΙΜΟΥΣ φίλους που τους αγαπώ κι απ’ όλη την γκάμα των παραλλαγών. Είναι ΔΙΚΟ τους πρόβλημα και ξέρουν πως εγώ δεν είμαι εδώ για να τους το λύσω. Βαριέμαι κιόλας…

 19. Ο/Η Λάμδα λέει:

  @Διονυσία Περικλέους: Λέτε: «Θα ήθελα όμως να μην συνεχίσουμε αυτήν την κουβέντα. Έχω ΕΝΤΙΜΟΥΣ φίλους που τους αγαπώ κι απ’ όλη την γκάμα των παραλλαγών. Είναι ΔΙΚΟ τους πρόβλημα και ξέρουν πως εγώ δεν είμαι εδώ για να τους το λύσω. Βαριέμαι κιόλας…¨».

  Αντιπαρέρχομαι τον υπαινιγμό σας ότι εγώ είμαι ΑΝΤΕΝΤΙΜΗ σε σχέση με τους ΕΝΤΙΜΟΥΣ φίλους σας.
  Και μπορεί να «Είναι ΔΙΚΟ τους πρόβλημα και ξέρουν πως εγώ δεν είμαι εδώ για να τους το λύσω.» όπωε λέτε, όμως είτε το ξέρετε, είτε όχι, ΕΙΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΕ με όλα αυτά που λέτε εδώ και που, φαντάζομαι, ότι θα λέτε
  παντού σε κάθε ανάλογη ευκαιρία.
  Εννοώ βέβαια, το πρόβλημα που έχουν από ανθρώπους σαν εσάς, όχι ότι έχουν πρόβλημα λόγω ομοφυλοφιλίας.
  Και φίλοι σας μεν, «αδελφάτο» δε … τι να πω;

 20. Ο/Η Γανυμίδης λέει:

  @ Λάμδα:Θέλει η ομοφοβική να κρυφτεί,
  αλλά η χαρά δεν την αφήνει…

 21. Ο/Η Τιμόπεος Φίλανδρος λέει:

  Ο παρών διάλογος μου έδωσε την ευκαιρία να διαπιστώσω για άλλη μια φορά ότι το φάντασμα της ομοφοβίας και της ομοεπιθετικότητας πλανιέται παντού, μας ποτίζει όλους, ακόμα και εκείνους που νομίζουν ότι ξεπέρασαν το τραύμα που προκαλεί. Γιατί η κυρία Περικλέους να είναι η εξαίρεση; Δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε τα περί στερεοτύπων και πώς λειτουργούν στη συλλογική συνείδηση (οι μασόνοι είναι παντοδύναμοι, οι ομοφυλόφιλοι είναι άρρωστοι άνθρωποι, οι γυναίκες είναι κακοί οδηγοί, οι εφευρέτες άντρες και η γυναικεία ψυχή γεμάτη συναίσθημα).
  Είναι, όμως, σίγουρα επιβεβλημένο να πούμε ότι σήμερα η ομοφοβία, επειδή δεν έχει πια τα κότσια (μετά από χιλιετίες!!!) να μας κάψει στην πυρά, μας βάζει στο κρεβάτι του ψυχαναλυτή σαν διαταραγμένους, και στο ιατρικό μικροσκόπιο για να ανακαλύψει τη γενεσιουργό μας αιτία ή για να μας θεραπεύσει.
  ΄Όμως, θα θυμίσω στην κυρία Περικλέους, που η φρασεολογία της πολύ λίγο διαφέρει από τη ρητορική μίσους του γνωστού επισκόπου, ότι πια όλοι οι μεγάλοι οργανισμοί (Διεθνής Αμνηστία, Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, το Αμερικανικό Διαγνωστικό Σύστημα DSM IV) με επίσημες διακηρύξεις τους αναγνωρίζουν στην ομοφυλοφιλία την απουσία διαταραχής και την μη σύνδεσή της με κάτι νοσηρό.
  Αυτό, βέβαια, δεν είναι ευρύτερα γνωστό και σίγουρα επίσης δεν είναι του παρόντος να εξετάσουμε το γιατί.
  Ευτυχώς, που η κυρία Περικλέους δεν ήταν στην επιτροπή σύνταξης του ποινικού μας κώδικα, γιατί ποιος ξέρει πώς θα αντιμετώπιζε το ελάττωμά μας. ΄Οσο για το «άρρωστο παιδί» και τα άλλα ηχηρά της παρόμοια, εγώ θα απαντούσα ότι η ασθένεια δίνεται στον άνθρωπο για να εξελιχθεί πνευματικά και να πάρει το μάθημα που του χρειάζεται στην πορεία αυτής της εξέλιξης. Δεν είναι ούτε ανάθεμα ούτε τιμωρία.
  Καλέ μου κύριε Λευίτη, δε με πτοεί η φρασεολογία σας και σημειολογικά το ψευδώνυμό σας παραπέμπει στην κατ’ εξοχήν ομοφοβική ομάδα, ήδη από τους βιβλικούς χρόνους .
  Απλά θέτω υπόψη σας το εξής : η ομοφυλοφιλία υπάρχει προ πάντων των αιώνων, τα μέλη της μεγαλούργησαν και η ανθρωπότητα μπορεί να μην τους οφείλει τη συνέχεια μέσω της αναπαραγωγής, αλλά τους οφείλει πνευματικά έργα που μπροστά τους υποκλείνονται οι «μέσοι άνθρωποι». Σίγουρα αν κινδύνευε η ανθρωπότητα από τη μάστιγά μας, θα είχε φανεί. Αντίθετα, η ανθρωπότητα κινδυνεύει από τις θεωρείες και πρακτικές των κάθε λογής αποκλεισμών και από την έλλειψη σεβασμού στη διαφορετικότητα. Στην ψυχολογία λέγεται ότι «η πραγματικότητα είναι φιλική» και μείς είμαστε μέσα στην πραγματικότητα παρά τις προσπάθειες να μας εκτοπίσουν…

 22. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @κ. Λάμδα: Δεν σας ξέρω για να σας χαρακτηρίσω, όπως εσείς περιγράφετε τον εαυτό σας, ανέντιμη -γυναίκα είστε ή αισθάνεστε;;; Αλλά οι φίλοι μου είναι έντιμοι ΟΧΙ με βάση τις σεξ-προτιμήσεις τους αλλά με τις συμπεριφορές τους -σαν άνθρωποι και πολίτες- και για χρόνια τώρα.
  Όσο γι’ αυτό που μου καταλογίζετε: «ΕΙΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΕ με όλα αυτά που λέτε εδώ και που, φαντάζομαι, ότι θα λέτε παντού σε κάθε ανάλογη ευκαιρία.»
  Σας λέω: Μακάρι να μπορούσα να τους το ξε-επιδεινώσω… Και δεν είναι οι φίλοι μου απ’ αυτούς που φορούν νυφικά ή βγαίνουν σε παρελάσεις. Σέβονται ΟΙ ΙΔΙΟΙ την διαφορέτικότητά τους κι έτσι, με την σειρά μου, τους σέβομαι κι εγώ!

  @κ. Γανυμίδης: Τί έκφρασης κι αυτή!!

  @κ. Τιμόπεος κτλ. λέτε: «΄Όμως, θα θυμίσω στην κυρία Περικλέους, που η φρασεολογία της πολύ λίγο διαφέρει από τη ρητορική μίσους του γνωστού επισκόπου, ότι πια όλοι οι μεγάλοι οργανισμοί (Διεθνής Αμνηστία, Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, το Αμερικανικό Διαγνωστικό Σύστημα DSM IV) με επίσημες διακηρύξεις τους αναγνωρίζουν στην ομοφυλοφιλία την απουσία διαταραχής και την μη σύνδεσή της με κάτι νοσηρό.»
  Σας λέω κ. Γανυμίδη -κι επειδή μεγάλο μέρος του χρόνου μου ζω σε χώρες ΠΟΥ δεν φοβούνται την διαφορετικότητα όποια κι αν είναι: Πριν 7 ή 8 χρόνια πολύ γνωστοί ακτιβιστές του χώρου σας, σε βόρειο Αμερική, είχαν ζητήσει να υπαχθεί η ομοφυλοφιλία σε εκ γεννετής -γονιδιακή- distortion δηλαδή να αντιμετωπίζονται, απ’ τις ασφάλειες ή τις κρατικές ασφαλίσεις (στις Η.Π.Α. και Καναδά) όπως οι διάφορες αναπηρίες -κι αυτό ήταν μετά που ξέσπασε το AIDS και, ίσως, για την δωρεάν χορήγηση φαρμάκων στα θύματα του. (Εδώ θα πρέπει να σας πω πως υποστηρίζω την κατάργηση της ΔΩΡΕΑΝ παροχής υπηρεσιών υγείας σε ασθένειες που, άμεσα, σχετίζονται με το κάπνισμα.) Οι ισχυροί, οικονομικά και όχι μόνον, του τρίτου φύλου ματαίωσαν την κίνηση αφήνοντας τους φτωχούς (ή τις φτωχές) στην μοίρα τους!!
  Για να τα συμμαζέψω: Και μόνον η διακύρηξη -ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ- συνηγορεί στην εγκυρότητα της προηγούμενη απαίτησής τους -αυτής που σας μνημονεύω- και πρέπει κάπου να πάρετε αποφάσεις ΤΙ ακριβώς θέλετε!!!!
  Και ξέρετε -μάλλον- δεν είναι ΜΟΝΟΝ οι ομοφυλόφιλοι που έχουν πάει λίγο πιο μπροστά την ανθρωπότητα. Είναι και απ’ τους άλλους… Και κάτι λίγοι! Και, όπως λυπούμαι για τα επιχειρήματά σας τα ΥΠΕΡ, με τον ίδιο τρόπο αγανακτώ και με τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Πειραιώς για αυτά που λέει! Πιστέψτε με δεν έχετε ανάγκη να συνηγορείτε ούτε ΥΠΕΡ ούτε ΚΑΤΑ. Άντε και θυμώνουμε με το δελτίο καιρού. Μπορούμε να αλλάξουμε τον καιρό;;; Μπορεί, όμως, να έχουμε μια μικρούλα ευθύνη για την τροπή που παίρνει το κλίμα…
  Εδώ θα ήθελα να σας πληροφορήσω πώς, στις αρχές της δεκαετίας του ’80, Αμερικανο-Καναδοί ισχυροί εκπρόσωποι της ιδιαιτερότητας σας έκαναν αγώνα να μπει… το μάθημα της ομοφυλοφιλίας στην διδακταία ύλη των πρώτων 10 τάξεων του σχολείου. Ξεσηκώθηκαν οι καθυστερημένοι γονείς… Δεν ξέρω όμως ΠΟΥ, στην συνέχεια, κατέληξε ο έντιμος αγώνας. Και των δύο άκρων…
  κ. Τιμόπεε επειδή είμαι τυφλή -για την κουβέντα και πέστε ότι θέλετε για την τυφλότητά μου- σας λέω ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΩ να είναι ΟΛΟΙ ΤΥΦΛΟΙ. Να έχουν ΟΛΟΙ κομμένη ουρά σαν και την αλεπού της ιστοριούλας. Θέλω όμως να προστατεύονται οι άνθρωποι που είχαν την ατυχία, ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ, να μην βλέπουν. Ή να γεννηθούν έτσι -γιατί συμβαίνει κι αυτό!

 23. Ο/Η Λάμδα λέει:

  @ Διονυσία Περικλέους: Ναι, κυρία Περικλέους, γυναίκα είμαι. Και ξεφύγετε από αυτά τα στερεότυπα του «γυναίκα αισθάνεσθε». Όπως κι από τα άλλα, τα περί «του τρίτου φύλου» όπως γράφετε. Δύο είναι τα φύλα, διαφορετικές είναι οι προτιμήσεις των ανρθώπων. Εσείς που είστε του ερωτισμός=γέννα θα έπρεπε να το ξέρατε. Και η λεσβία τίκνει και ο gay άνδρας γεννά! Απλώς δεν τους αρέσει! Αυτό τους βγάζει από τον διαχωρισμό του αρσενικό/θηλυκό και τους ρίχνει στην κατηγορία του «τρίτου φύλου»;
  Γιατί δεν τα κάνετε τέσσερα; Εμείς οι λεσβίες (έπρεπε να είχατε καταλάβει από το ψευδώνυμό μου ότι είμαι γυναίκα) δεν έχουμε τις ίδιες ερωτικές ορέξεις ούτε με τους straight άνδρες και γυναίκες, ούτε με τους gay άνδρες. Συνεπώς, κατά τα κριτήριά σας, έπρεπε να ανήκουμε σε τέταρτο φύλο.

  Τώρα, τα περί αλεπούς που έχασε την ουρά της, περί τύφλας κλπ. τι να πω; Ξέρετε κάποιον ή κάποια ή κάποιο (είδατε ακολουθώ τον διαχωρισμό σας παρότι εγώ μένω απέξω) που να μην έχει τύφλα; Άλλος τη μία, άλλος την άλλη.
  Λάθος καταλάβατε ότι οι gay είναι τυφλοί που θέλουν να κάνουν και τους άλλους τυφλούς. Ούτε τυφλοί τέτοιοι υπάρχουν, ούτε gay. Όλα αυτά βρίσκονται στις φοβίες του καθενός, που στην ουσία είναι φόβοι για μια πλευρά του ευατού τους που φοβούνται. Ποτέ δεν φοβήθηκα τους όντως τυφλούς, ούτε κι εσείς φαντάζομαι. Απλούστατα επειδή βλέπω μια χαρά και δεν έχω λόγους να φοβούμαι ότι θα τυφλωθώ.
  Εκείνο που θέλουν οι gay είναι ισονομία. Για να το πούμε με όρους τυφλών, αφού το θέλετε έτσι, να μην στερούνται βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων οι τυφλοί, μόνο και μόνο επειδή είναι τυφλοί! Και κυρίως να μην χλευάζονται.

 24. Ο/Η nicolaos demonicos λέει:

  @ Τιμόπεε Φίλανδρε, γράφετε:
  1. «Ο παρών διάλογος μου έδωσε την ευκαιρία να διαπιστώσω για άλλη μια φορά ότι το φάντασμα της ομοφοβίας και της ομοεπιθετικότητας πλανιέται παντού, μας ποτίζει όλους, ακόμα και εκείνους που νομίζουν ότι ξεπέρασαν το τραύμα που προκαλεί. Γιατί η κυρία Περικλέους να είναι η εξαίρεση;». [Συμφωνώ με τον κανόνα, διαφωνώ με το «μας ποτίζει όλους»· αναγκαίο το «περίπου» ή «σχεδόν», το οποίο επιβάλλουν και επιβεβαιώνουν οι λίγες –είναι η αλήθεια– εξαιρέσεις.]
  2. «Δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε τα περί στερεοτύπων και πώς λειτουργούν στη συλλογική συνείδηση […] Είναι, όμως, σίγουρα επιβεβλημένο να πούμε ότι σήμερα η ομοφοβία, επειδή δεν έχει πια τα κότσια (μετά από χιλιετίες!!!) να μας κάψει στην πυρά, μας βάζει στο κρεβάτι του ψυχαναλυτή σαν διαταραγμένους, και στο ιατρικό μικροσκόπιο για να ανακαλύψει τη γενεσιουργό μας αιτία ή για να μας θεραπεύσει». [Ένεκα των στερεοτύπων βεβαίως χρησιμοποιεί το «κρεβάτι του ψυχαναλυτή» η (κεκαλυμμένη; προσποιητή; πραγματική; επιβεβλημένη;) ομοφοβία. Και μπορεί να έκανε κράτει στην επί γης πυρά, αλλά δεν έσβησε την «άλλη» πυρά. Και δεν παύω να εκπλήσσωμαι όταν βλέπω καταδικασμένα (διότι συλλογικώς και αϊδίως αφωρισμένα είναι) στην «αιώνια πυρά» γκέϊ έτομα να σταυροκοπιούνται και να επικαλούνται την αρωγή του δικαστού και τιμωρού-εμπρηστή τους – δείγμα ψυχικής ανισορροπίας ή/και πνευματικής τελματώσεως.]
  3. «Όμως, θα θυμίσω στην κυρία Περικλέους, που η φρασεολογία της πολύ λίγο διαφέρει από τη ρητορική μίσους του γνωστού επισκόπου, ότι πια όλοι οι μεγάλοι οργανισμοί (Διεθνής Αμνηστία, Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, το Αμερικανικό Διαγνωστικό Σύστημα DSM IV) με επίσημες διακηρύξεις τους αναγνωρίζουν στην ομοφυλοφιλία την απουσία διαταραχής και την μη σύνδεσή της με κάτι νοσηρό. [Εδώ το νερό είναι πολύ· και ο χώρος δεν προσφέρεται. Είμαι της απόψεως ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι παθολογική κατάστασις αλλά οργανική εκδήλωσις. Δεν συνιστά δηλαδή η ομοφυλοφιλική ερωτική έκφρασις «επιλογή» του ατόμου αλλά φυσική εξωτερίκευση βιολογικής παρορμήσεως. Παρ’ όλα αυτά παραμένουν δύο ερωτήματα: Πρώτον, ισχύει για απολύτως όλους αυτό, αποκλειομένου του εθισμού; Δεύτερον, η διά τεχνασμάτων προσέλκυσις ανηλίκου (παιδιού) από ενήλικα σε ομοφυλοφιλική συνεύρεση ορίζεται ή όχι ως διαστροφή, ήτοι «αρρώστια», όπως το θέτει η κ. Περικλέους; Τρίτον, πώς και με ποιο μέτρο ορίζονται οι πραγματικές (και όχι οι εκ της πιθανής δικαστικής αποφάνσεως) συνέπειες μιας τέτοιας συμπεριφοράς; Τα ερωτήματα δεν τελειώνουν εδώ – ενδεικτικά και όχι περιοριστικά είναι. Και προκειμένου να αναφέρεστε σε οργανισμούς και τις διακηρύξεις τους, καλό είναι να διαχωρίζετε a priori την ομοφυλοφιλία ως βιολογική κατάσταση από τον τυχόντα ομοφυλόφιλο. Διότι η ομοφυλοφιλία δεν διαιρείται σε ήπια, μέτρια, ισχυρή, διαταραγμένη, επικίνδυνη κ.ο.κ. Ενώ οι ομοφυλόφιλοι κατηγοριοποιούνται με βάση την μορφή και την ένταση εκδηλώσεως της βιολογικής αυτής καταστάσεως στο κρεβάτι γενικώς – αλλά και αυτό της ομοφοβίας. Και αυτό δεν έχει να κάνη με «το φάντασμα της ομοφοβίας και της ομοεπιθετικότητας», το οποίο «πλανιέται παντού, μας ποτίζει όλους, ακόμα και εκείνους που νομίζουν ότι ξεπέρασαν το τραύμα που προκαλεί».
  Θα διαφωνήσω με την θέση σας ως προς την κ. Περικλέους ότι «η φρασεολογία της πολύ λίγο διαφέρει από τη ρητορική μίσους του γνωστού επισκόπου». Και για τον λόγο ότι δεν εκπηγάζει η ρητορική αυτή από τον συγκεκριμένο επίσκοπο. Αυτός την κοινοποιεί – είναι το περίστροφο, το οποίο φυσικά δεν σκοτώνει. Είναι εύκολο να το διαπιστώσετε, αν σας ενδιαφέρη, ώστε να γνωρίσετε το δάσος που το δέντρο αυτό εκπροσωπεί.]
  4. «Ευτυχώς, που η κυρία Περικλέους δεν ήταν στην επιτροπή σύνταξης του ποινικού μας κώδικα, γιατί ποιος ξέρει πώς θα αντιμετώπιζε το ελάττωμά μας. ΄Οσο για το «άρρωστο παιδί» και τα άλλα ηχηρά της παρόμοια, εγώ θα απαντούσα ότι η ασθένεια δίνεται στον άνθρωπο για να εξελιχθεί πνευματικά και να πάρει το μάθημα που του χρειάζεται στην πορεία αυτής της εξέλιξης. Δεν είναι ούτε ανάθεμα ούτε τιμωρία». [Δεν ξέρω τι θα έκανε η κ. Περικλέους αν «ήταν στην επιτροπή σύνταξης του ποινικού μας κώδικα», φρονώ όμως κάτι καλλίτερο από αυτό το οποίο περιγράφετε στην δεύτερη πρόταση της ως άνω περιόδου, η οποία μου φάνηκε σαν να βγαίνη από τα χείλη του εκ των προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων Ι. Χρυσοστόμου – του μεγίστου δολοφόνου όποιου πολιτισμού, τον οποίο εμμέσως πλην σαφώς επικαλείσθε και με όλο σας το δίκιο. Τι μας προτείνετε, κ. Τιμόπεε; Τον Ιώβ; Και αφού μάλιστα την ορίζετε ως μη-ανάθεμα (αληθές) και μη-τιμωρία (αληθές). Ή μας προτείνετε ότι η βιολογική ομοφυλοφιλική κατάστασις συνιστά (το) αίτιο πνευματικής ανατάσεως; Διότι αυτό και αν μου ακούγεται ρατσιστικό!
  Και κάτι γενικό, το οποίον άπτεται της συμπεριφοράς γκέϊ ατόμων, πιθανώτατα υπευθύνων για την εχθρική άποψη που πολλοί μη-γκέϊ διατηρούν: Η ευθύνη για την «κατασκευή» της γενικής δημόσιας εικόνας και η εχθρική στάσις της πλειονότητος της κοινωνίας θεωρείται ότι οφείλεται μόνο στην αντιμετώπιση της ομοφυλοφιλίας υπό της θρησκείας ως αμαρτήματος και ό,τι άλλο ή και –ίσως κατά κύριο λόγο– στην συμπεριφορά πολλών, ιδίως του άρρενος φύλλου, μελλών της «κοινότητος» των γκέϊ;
  Σας παραπέμπτω στο άρθρο του ιδίου μπλογκ «London baby» (04.07.09) και στο δεύτερο σχόλιό μου, στο μέρος προς Νεοκλή.
  Ξέρετε, it takes two to tango. Επιτεθήτε εναντίον των ομοφυλοφίλων εκείνων οι οποίοι ευτελίζουν την εικόνα σας και εκθέστε τους. Να είστε σίγουροι ότι θα κερδίστε σεβασμό από τους «άλλους». Όσο εκείνοι εκθέτουν το κίνημά σας χωρίς η δική σας αποστασιοποιητική κριτική να τους στηλιτεύη και ορίζει ως ξένο σώμα –τουτέστιν ως έκτρωμα του τρίτου φύλου–, μη περιμένετε να γίνετε αποδεκτοί, ακόμη και ανεκτοί, εν μια νυκτί από το σύνολο των «άλλων».
  Μη τα βάζετε με τους άλλους. Φέρτε μπροστά τον σάκκο με τα δικά σας «ελαττώματα», κοιτάξτε τον, πετάξτε τα σάπια μήλα και ξεκαθαρίστε το τοπίο. Όσο δεν το πράττετε, οι διάφορες κ. Περικλέους –της οποίας τις απόψεις δεν αντιλαμβάνομαι γιατί αφορίζετε– θα συνιστούν τον ήπιο αντίπαλό σας.
  Και δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με την απάντησή σας προς Λευΐτη. Φροντίστε μόνο να καταστήσετε την πραγματικότητα πιο φιλική προς υμάς ξεκαθαρίζοντας το «εσωτερικό» τοπίο.

 25. Ο/Η nicolaos demonicos λέει:

  @Λάμδα: Επειδή η κ. Περικλέους φαίνεται να μην αντελήφθη το ειρωνικό ύφος της διατυπώσεώς σας: «Όσο για την υιοθεσία που θίξατε, είναι ένα άλλο θέμα. Πάντως έχετε δίκιο, είναι τραγικό να μεγαλώσει ένα παιδί μέσα στην αρρώστια του σπιτιού ενός gay ενώ ο κανόνας είναι να μεγαλώνουν τα παιδιά στο ιδανικό περιβάλλον της υγιέστατης παραδοσιακής οικογένειας. Όσο καλά κι αν μεγαλώσει ένα παιδί υιοθετημένο από gay, πάντα θα είναι χειρότερα από το να μεγαλώσει από αλκοολικούς, παραβατικούς, ναρκομανείς, εξαθλιωμένους οικονομικά ή ηθικά, φρενοβλαβείς, φυλακισμένους, εκπορνευόμενους κλπ. κλπ. φυσικούς γονείς! Έχετε δίκιο!», θα σας πω ότι είναι ΑΦΥΣΙΚΟ τουλάχιστον ένα παιδί να μεγαλώνη με δύο γονείς του ιδίου φύλου (και μη κρυφτήτε πίσω από το «ένα παιδί υιοθετημένο από gay», πρώτον διότι δεν είμαι βέβαιος ότι δεν εκφράζετε πληθυντικό και δεύτερον διότι ως προς τους άλλους χρησιμοποιείτε το «φυσικούς γονείς» και όχι φυσικό γονέα). Και επειδή δεν φαίνεται να καίη καλά το κάρβουνο, να σας πω ότι αφ’ ενός το χειρότερο δεν αθωώνει το κακό, αφ’ ετέρου δεν ισχύει στην περίπτωση ως βέλτιστον το μη χείρον μεταξύ δύο κακών.

 26. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @κ. demonicos: Επειδή ήξερα ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕ η κ. Λάμδα προσπάθησα να την προλάβω γράφοντας στην απάντησή μου, «Για να εξηγούμαι όμως: Για ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ δεν θα συγκατατεθώ ΠΟΤΕ μου στην υοθεσία παιδιών από gay. Δεν μ’ ενδιαφέρει ΤΙ κάνουν με την δικιά τους ζωή ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΛΟΓΟΣ αλλά δεν είναι περιβάλλον να μεγαλώνουν παιδιά. Τώρα μην μου αναλύσετε αν το περιβάλον της σύγχρονης ελληνκής οικογένειας είναι ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ για παιδιά γιατί αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Ο Κίπλινγκ τό ‘λεγε αυτό;;;» Τώρα αν η κ. Λάμδα, δεν είναι σε θέση να προλαβαίνει τους αφορισμούς της -και πριν τους ξεστομίσει-… εεε, κι αυτό είναι, πάλι, μια άλλη ιστορία και η αξιότιμη κυρία ότι λέει είναι απλώς αποστηθισμένα μπλα-μπλα-μπλα με πολύ λίγη κρίση. Και δεν ξέρω αν υιοθετήσει π.χ. ένα αγόρι -δυστυχώς επιτρέπουν και σε άτομα εργένηδες την υιοθεσία από χώρες π.χ. όπως η απελπισμένη Αφρική- τί αγόρι θα γίνει βλέποντας την μαμά του με ΤΗΝ μπαμπά του να επιδίδονται σε τρυφερότητες… Εκτός κι αν η μαμά του, λόγω ηλικίας και κουδουνισμού, έκοψε το χούϊ… Μου διαφεύγει, αυτή την στιγμή, τ’ όνομα πολύ διάσιμης Αμερικανίδας ηθοποιού -πρωταγωνιστούσε στην «Σιωπή των αμνών»- που μεγάλωσε από μια παρόμοια μητέρα και την Μαϊκ, την σύντροφό της. Δεν είμαι 100% σίγουρη αν αυτή είναι λεσβία αλλά ξέρω πως ο αδελφός της ΕΙΝΑΙ gay… Είναι λυπηρό να καταδικάζουμε τα παιδιά μας ν’ ακολουθήσουν τις διαστροφές μας. Όποιες κι αν είναι αυτές. Καλλίτερα να πάρουν τις μετοχές της εταιρίας σοσιαληστικού κόμματος. Ή φιλελευθερου for that matter…

  @κ. Λάμδα: Δεν νομίζω πως είσαστε σε θέση να βγάζετε συμπεράσματα όπως: Ερωτισμός=γέννα και μάλιστα για ΆΛΛΟΥΣ. Αλλά ερωτισμός, κυρία μου, δεν σημαίνει «αλλάζουμε partner συχνότερα κι απ’ ότι την κιλώτα μας» και, προσέχτε, ο σεβασμός κερδίζεται και ΔΕΝ χαρίζεται και ξέρετε κάτι;; Πριν βουτήξετε την πένα σας στο μελάνι -άσε που τώρα με το laptop παίρνουμε αμπάριζα και γράφουμε ότι προφτάσουμε- ρίξτε και ματιά ΑΝ ΕΧΕΤΕ μελάνι!!! Και όταν ΕΙΜΑΣΤΕ στα πολύ ρηχά δεν βουτάμε ΠΟΤΕ μπας και σπάσουμε την κεφάλα μας…

 27. Ο/Η Λάμδα λέει:

  @Διονυσία Περικλέους: Μην συγχίζεστε, δεν σας έθιξε κάποιος προσωπικά. Συζήτηση κάνουμε.
  Ποιος υπερθεμάτισε εδώ για τις υιοθεσίες από gay ζευγάρια; Ούτε κι εγώ είμαι σίγουρη πως είναι κάτι που πρέπει να γίνεται. Αλλά κι αν γίνεται θα πρέπει να γίνεται ελέγχοντας από επίσημο φορέα -με τη συμμετοχή ομοφυλοφίλων- την προσωπικότητα του καθενός από τους επίδοξους θετούς γονείς.
  Εσείς θέσατε το θέμα της υιοθεσίας και απάντησα πως θεωρώ ότι δεν πρέπει να αποκλείεται μια υιοθεσία μόνο και μόνο επειδή οι θετοί γονείς είναι gay. Kι αυτό γιατί πολύ συχνά τα παιδιά, όσο και άσχημα να περάσουν στη θετή οικογένεια, είναι σίγουρο πως θα περάσουν πολύ χειρότερα στην γονική.
  Πόσο μάλλον που έρευνες στατιστικές έχουν αποδείξει ότι τα ποσοστά της ομοφυλοφιλίας μεταξύ ατόμων που έχουν μεγαλώσει υιοθετημένα από δύο gay άτομα δεν είναι διαφορετικά από τα γενικά ποσοστά των gay ατόμων στην ίδια κοινωνία.
  Αν δε ένα παιδί που θα μεγαλώσει με τους φυσικούς του γονείς καπνιστές ή δεξιούς ή αριστερούς ή ποδοσφαιρόφιλους ή αλκοολικούς κλπ. δεν σημαίνει πως θα γίνει το ίδιο καπνιστής, δεξιός, αριστερός, ποδοσφαιρόφιλος ή αλκοολικός, πολύ περισσότερο, αν ένα παιδί μεγαλώσει με γονείς gay, δεν είναι δεδομένο ότι θα γίνει και το ίδιο gay. Tις περισσότερες φορές δε, τα παιδιά γίνονται το αντίθετο από ό,τι είναι οι γονείς τους.

  Προχωράτε το θέμα στην αλλαγή συντρόφων. Το φαινόμενο της συχνής αλλαγής συντρόφων εμφανίζεται μόνο στους gay; Kι έχετε διαπιστώσει πως είναι έτσι και ίδιοι όλοι οι gay; Δεν έχετε τίποτα ακούσει για κερατώματα παντρεμένων γυναικών και αντρών που πάνε σύννεφο; Δεν έχετε ακούσει για ανταλλαγές ερωτικών συντρόφων και για ομαδικό σεξ που είναι σήμερα και στην Ελλάδα κάτι παραπάνω από μόδα; Αυτά δεν πιάνονται από τις κεραίες σας κι από την ηθική σας; Γιατί; Επειδή προηγείται στεφάνι που τα σκεπάζει όλα; Και επειδή οι ήρωες αυτής της μεγάλης παρτούζας δεν είναι gay;

  Και μιλάτε εσείς για σεβασμό; Κι ότι ξέρετε πού βουτάτε την πένα σας; Εσείς που μπαίνετε να σχολιάσετε έναν ποστ γραμμένο από εμφανώς gay άνθρωπο, το λέει κιόλας, που με απόλυτα σοβαρό ύφος μιλάει για το ότι οι gay έχουν γίνει θύματα του καταναλωτισμού και τον αποκαλείτε «αδελφάτο»;
  Που τον αποκαλείτε «άρρωστο»;
  Σέβεστε έστι τις ερωτικές επιλογές του άλλου; Σέβεστε την προσωπικότητα ενός άλλου ανθρώπου; Ή δεν έχετε τον παραμικρό ενδοιασμό να την ποδοκυλίσετε μόνο και μόνο επειδή έχει το θάρρος να δηλώσει gay; Ξέρετε ποιος μπορεί να είναι αυτός; Αν είναι ένας σπουδαίος επιστήμονας ή καλλιτέχνης; Αν είναι ένας σπουδαίος φίλος; Γιατί εγώ δεν ξέρω. Είστε σίγουρη πως είστε σε θέση να τον προσβάλλετε; Γιατί εγώ έχω μάθει να γίνομαι επιθετική μόνο σε όσους μου επιτίθενται πρώτοι και μάλιστα χωρίς λόγο!

 28. Ο/Η ΧΑΒΟΥΖΑ λέει:

  @Λευίτης: Αδυνατώ να κατανοήσω τον συλλογισμό του Σεβασμιωτάτου. Τα βάζει με τους ομοφυλόφιλους επειδή «έκαναν αξία ζωής τον σωλήνα αποβολής των περιττωμάτων». Καλά, και ο steight έρωτας και η εκσπερμάτωση και η κυοφορία και η δημιουργία της ζωής δεν γίνονται από «σωλήνες «αποβολής περιττωμάτων»; Ποια είναι η διαφορά; Ότι στην μια περίπτωση τα περιττώματα είναι στερεά και αέρια, ενώ στην άλλη υγρά;

 29. Ο/Η Λευίτης λέει:

  @ nicolaos demonicos: Στην Καινή Διαθήκη, διαβάζουμε για την ξεπεσμένη αυτή κατάσταση της ομοφυλοφιλίας, πράγματα που θα πρέπει να μας κεντρίσουν τον ψυχικό μας κόσμο. Θα πρέπει, τέλος πάντων, κάποτε να πάρουμε στα σοβαρά τη φωνή του Θεού. Ο Απόστολος Παύλος γράφει, ότι, αφού οι άνθρωποι άλλαξαν τη δόξα του άφθαρτου Θεού σε ομοίωμα εικόνας φθαρτού ανθρώπου, πρέπει να υποστούν και τις συνέπειες.

  «Δια τούτο και παρέδωκεν αυτούς ο Θεός δια των επιθυμιών των καρδιών αυτών εις ακαθαρσίαν, ώστε να ατιμάζονται τα σώματα αυτών μεταξύ αυτών». (Ρωμαίους α’ 24)

  «Δια τούτο παρέδωκεν αυτούς ο Θεός εις πάθη ατιμίας, διότι και αι γυναίκες αυτών μετήλλαξαν την φυσικήν χρήσιν εις την παραφύσιν. Ομοίως δε και οι άνδρες αφήσαντες την φυσικήν χρήσιν της γυναικός, εξεκαύθησαν εις την επιθυμίαν αυτών προς αλλήλους, πράττοντες την ασχημοσύνη, άρσενες εις άρσενας και απολαμβάνοντες εις εαυτούς την πρέπουσαν αντιμισθίαν της πλάνης αυτών» (Ρωμαίους α΄26-27)

 30. Ο/Η Νίκανδρος λέει:

  Ο γέρων Παΐσιος για τους ομοφυλόφιλους

  — Γέροντα, τι συμβαίνει με τους ομοφυλόφιλους; Μερικοί γιατροί λένε ότι γεννιούνται έτσι, ότι είναι δηλαδή θέμα χρωμοσωμάτων, θέμα της φύσης, άρα είναι αδύνατο αυτοί οι άνθρωποι να αλλάξουν και επομένως άδικα τους ταλαιπωρούν, και ότι δεν έχουν ευθύνη αυτοί.

  — Πα! Πα! Όχι, βρε παιδί μου, δεν είναι έτσι. Είναι ένα πάθος και αυτό όπως και τα άλλα πάθη.

  — Δηλαδή, μπορεί να διορθωθεί ένας τέτοιος άνθρωπος;

  — Πως δεν μπορεί! Μπορεί!… Αν θέλει και προσπαθήσει μπορεί να κόψει την κακιά συνήθεια… Πολύ βοηθάει να έχει κανείς έναν πραγματικό και καλό φίλο.

  — Πως γίνεται κανείς ομοφυλόφιλος; Φταίει η οικογένεια;

  — Αν είναι μικρό παιδάκι πιο αδύνατο, πιο συνεσταλμένο και δεν προσέξουν τις παρέες του, τότε κανένας αλήτης μπορεί να το στριμώξει με το ζόρι… έλκεται και αυτό μετά από την ηδονή και σιγά-σιγά συνηθίζει.

  Απόσπασμα από το βιβλίο:
  Ο ΠΑΤΗΡ ΠΑΪΣΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ
  Αθανασίου Ρακοβαλή

 31. Ο/Η ΤΙΜΟΠΕΟΣ ΦΙΛΑΝΔΡΟΣ λέει:

  Καλοί μου συνταξιδιώτες στη διαδικτυακή επικοινωνία, από τα γραφόμενά σας καταλαβαίνω ότι σίγουρα σας στεναχωρεί που κάποιος παρεκκλίνων είναι παρομοίως σκεπτόμενος με σας. Σίγουρα είναι ενοχλητικός όχι στη λογική σας αλλά σε εκείνο το μέρος της συνείδησης που δεν ελέγχεται με τη διάνοια. Μπορούμε να ξιφουλκούμε στο διηνεκές και σεις με τα δικά σας και γω με τα δικά μου. Σας μπαίνει τσίμπλα στο μάτι, όμως, να έχει ο «πούστης» επιχειρήματα. Τον θέλετε στη γωνία, να ετεροπροσδιορίζεστε και να προοδευτικολογείτε εκ του ασφαλούς (εγώ δεν έχω πρόβλημα, έχω και φίλους και άλλα νόστιμα που δείχνουν για άλλη μια φορά ότι κλείνετε το μάτι στο δήθεν εκσυγχρονισμένο προφίλ, αλλά να μην το παρακάνουμε κιόλας έτσι; ). Αν μοιάζει το αδελφάτο στη μούχλα και την ακινησία ως straight looking είναι καλός, αλλά προσωπικά δε θα σας κάνω τη χάρη και μου αρκεί που με αναγνωρίζετε ως κίνδυνο για την ησυχία σας.

  Δε μπορώ να μη θαυμάσω την απεγνωσμένη προσπάθεια της κ. Περικλέους να μας πείσει από τη μια και να μας τρίξει τα δόντια από την άλλη. Χαίρομαι για άλλη μια φορά που ένα σχόλιο έκτασης μικρότερης από ένα φύλλο A4 την έκανε να μπαρουτιάσει τόσο.

  Ο κύριος demonicos πλανάται αν νομίζει ότι είμαι πιστός της χριστιανικής κοσμοθεωρίας και – κυρίως- της πράξης. Θαυμάζω τον ιδιόρρυθμο τρόπο γραφής του
  που παραπέμπει σε συνταξιούχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ή σε μέλος επιτροπής φιλολόγων σε ανάλογο καυγά.

  Εκείνο που είναι επίσης βέβαιο είναι ότι κανείς σας δεν έκανε σχόλιο για τον καταναλωτισμό στις σχέσεις γενικά, αν όχι στην ομοφυλόφιλη δραστηριότητα, και τον κίνδυνο που αυτό συνεπάγεται στη δημιουργία μιας άλλης (υπο)κουλτούρας. Λυπάμαι, που σας φοβίζει να πάρουν τα πάνω τους οι «πούστηδες» και δεν ασχολείστε καθόλου που το σπίτι όπου κατοικούμε όλοι καίγεται από τα θέμελα…

  Προσοχή, πάντως, μη σας φύγει καμιά οξεία και χρησιμοποιήσετε λάθος όρο, γιατί δε σας βλέπω να κοιμάστε απόψε…..

 32. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @κ. Τιμόπεος: Κανέναν δεν απειλήτε και με κανέναν τρόπο. Κίνδυνος ή μη-κίνδυνος είστε εσείς και ΜΟΝΟΝ για ΣΑΣ. Απεγνωσμένη, εκ μέρους μου, προσπάθεια;; Σοβαρή ναι! Όταν υπάρχει σεβασμός για τον συνομιλητή μου -συνσχολιαστή μου για την περίπτωση- τί άλλο να είναι; Και καλά κάνετε και σκαλίζετε για επιχειρήματα. Γεννηθήκατε ή δεν γεννηθήκατε -έτσι- είναι μάλλον κάτι που δεν αλλάζει όποιος και να ‘ναι ο λόγος και βέβαια είναι πολύ αργά για μένα να σερβιριστώ finger food απ’ αυτή την πιατέλα… Αλλά καταλαβαίνω πως και μόνον η προσπάθεια που κάνετε να γίνει -δικαιολογήσει πάει καλλίτερα- αποδεχτή απ’ το σύνολο των άλλων η ΟΠΟΙΑ παρουσία, στην κοινωνία μας, του όποιας απόκλισης ατόμου είναι άδικο και χάσιμο χρόνου. Εκείνο όμως που πραγματικά θαύμασα είναι η πηλάλα των συνηγόρων σας να σας συμπαρασταθούν κάτι που έδωσε μάκρος στην Α4. Δεν τους έχετε βέβαια ανάγκη. Τα καταφέρνετε καλλίτερα μόνος σας. Ο καθένας απ’ αυτούς/ες τον καϋμό του κάνει λιανά και υπερασπίζει. Αλλά παρακαλώ μην χρησιμοποιείτε την λέξη «πούστης». Mε ή χωρίς εισαγωγικά. Και δεν ξέρω πως κατάντησε η λέξη να χαρακτηρίζει ορισμένες συμπεριφορές. Και για τους Straigt… Και μην ανησυχείτε ΤΙΠΟΤΑ δεν μου κόβει τον ύπνο. Ξέρετε εκείνο το «μόνον οι γυναίκες και οι βλάκες κοιμούνται πάνω από οχτώ ώρες το εικοσιτετράωρο»; Εεε, εγώ ανήκω στην πρώτη κατηγορία!

  @κ. Λάμδα: Εξακολουθείτε να περιγράφετε ΑΡΡΩΣΤΕΣ καταστάσεις. Έχετε κολλήσει και η επανάληψη της απαντήσης περιττεύει. Και ξέρετε: ΔΕΝ μ’ ενδιαφέρει ΠΟΙΟΣ είναι ΑΥΤΟΣ που είναι ομοφυλόφολος. Γιατί ΚΑΙ μαθαίνοντας την ιδιαιτερότητά του ΔΕΝ θα τον εκτιμήσω ΛΙΓΩΤΕΡΟ αν, στον τομέα του, αξίζει την εκτίμηση μου. Και ΟΛΩΝ ΜΑΣ. ΚΟΥΝ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ… Και να μην κάνω κατάλογο. Τον βαριέμαι. And no hard feelings.

 33. Ο/Η nicolaos demonicos λέει:

  @ Φίλανδρο: Αφού προκαλείτε, θα έχετε απάντηση. Και να αρχίσω από την διαπίστωση πως αποφεύγετε την ουσία στην απάντησή σας προσφεύγοντας στην προσφιλή «κουκούλα» διατύπωσης του αντίλογου. Και βεβαίως προσέχω μη και μου φύγη καμμιά οξεία, ο λόγος όμως βρίσκεται στο ότι έχω διδαχθή, διαβάσει και γράψει (και γράφω) επί 60 χρόνια σε ένα «γλωσσικό ιδίωμα» που για σας είναι ξένο.
  Επίσης επιμένω ότι η γλώσσα την οποία έχω σπουδάσει δεν διαθέτει δύο μόνο ρήματα εκτός των βοηθητικών, με ενοχλεί το ότι πλέον όλα «κάνονται ή γίνονται». «Έκανε» μια επιχείρηση, «έγινε» η συνεδρίαση ηχούν λίγο παράταιρα στ’ αυτιά μου. Το πού ωδήγησε και οδηγεί αυτός ο μηδενισμός, δεν νομίζω ότι είστε σε θέση να το αντιληφθήτε – και με οδηγεί σ’ αυτό το συμπέρασμα η ειρωνική διατύπωσή σας περί όρων και οξείας. Το ερώτημα όμως παραμένει: Είναι η «γλώσσα» που χρησιμοποιώ, αυτή του συνταξιούχου «του Ελεγκτικού Συνεδρίου» ή του μέλους «επιτροπής φιλολόγων σε ανάλογο καυγά», η οποία σας εμπόδισε να πάρετε θέση στην ουσία των πραγμάτων; Ή ο εξυπνακισμός αυτός είναι η ντρίμπλα με την οποία αποφεύγετε να απαντήσετε επί της ουσίας;
  Αντιγράφω από το σχόλιό σας που σχολίασα: «…εγώ θα απαντούσα ότι η ασθένεια δίνεται στον άνθρωπο για να εξελιχθεί πνευματικά και να πάρει το μάθημα που του χρειάζεται στην πορεία αυτής της εξέλιξης». Μπορείτε να μας εξηγήσετε τι προσπαθείτε να στηρίξετε ή έστω να μας πήτε; Διότι δεν βλέπω πού εδράζεται η δήλωση(;) «Ο κύριος demonicos πλανάται αν νομίζει ότι είμαι πιστός της χριστιανικής κοσμοθεωρίας και -κυρίως- της πράξης». Δεν σας κατηγόρησα για κάτι τέτοιο – αν ως κατηγορία θα το εκλαμβάνατε. Ο γενικός αφορισμός μου «Και δεν παύω να εκπλήσσωμαι όταν βλέπω καταδικασμένα (διότι συλλογικώς και αϊδίως αφωρισμένα είναι) στην «αιώνια πυρά» γκέϊ έτομα να σταυροκοπιούνται και να επικαλούνται την αρωγή του δικαστού και τιμωρού-εμπρηστή τους – δείγμα ψυχικής ανισορροπίας ή/και πνευματικής τελματώσεως» δεν ενείχε προσωπική αιχμή αλλά είναι γενικού χαρακτήρα. Και δεν βλέπω να διαφωνήτε μ’ αυτό.
  Ας δούμε τώρα το τελευταίο σχόλιό σας.
  1. Ναι, για την συναισθηματική ευφυΐα του ειλικρινούς κοινωνικού ανθρώπου-ζώου η ομοφυλοφιλία αποτελεί αμάρτημα, ταμπού. Έτσι τον δίδαξαν. Δεν αφορά σε όλους αυτό, αλλά στην μεγάλη πλειοψηφία. Τι τους κάνουμε αυτούς; Τους πετάμε στον Καιάδα; Γιατί από την πλευρά σας δεν υπάρχει η κατανόηση, αλλά την απαιτείτε από εκείνους; Διάβασες την προς εμένα απάντηση του φανατικού; Του Λευΐτη εννοώ. Τυφλοί είναι, δικαιολογήστε τους. Μην απαιτείτε να καταλάβουν. Απλά δεν μπορούν. Όχι δεν θέλουν – δεν μπορούν. Τους έχει «απαγορευθή». Αυτό λοιπόν το μέρος της συνείδησης που δεν ελέγχεται από την διάνοια, η συναισθηματική ευφυΐα, είναι παιδιόθεν «κλειδωμένο» σ’ αυτήν κι άλλες παρόμοιες καταστάσεις. Το έχουν κλειδώσει οι κατεστημένες αντιλήψεις, τις οποίες το άτομο δεν απέκτησε ποτέ την ικανότητα ή δεν ενδιαφέρθηκε –ίσως διότι δεν το θεώρησε πρώτη ή δεύτερη ανάγκη– να αμφισβητήση. Φαίνεσαι ικανός να αντιληφθής το πώς και γιατί έχει αναπτυχθή αυτή η αντίληψη, και με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι επιμένεις να μη το λαμβάνης υπ’ όψη σου.
  2. Όσον αφορά σε μένα, δεν θέλω κανένα στην γωνία – παρεκτός και είναι επιβλαβής στο κοινωνικό σύνολο. Π.χ. τον αργόσχολο, τον εκμεταλλευτή συνθηκών, τον βιαστή, τον παιδοπλάνο. Όχι βεβαίως τον ομοφυλόφιλο – και μάλιστα εκ προοιμίου. Μπορώ να αναφέρω ένα τόμο ονομάτων ομοφυλοφίλων, των οποίων δεν θα με ενωχλούσε καθόλου να μπορούσα να είμαι μια τρίχα από… καταλαβαίνετε. Τους οποίους και θαυμάζω και ζηλεύω. Και οι οποίοι έχουν προσφέρει στον πολιτισμό όσα λίγοι ετεροφυλόφιλοι – διαπιστωμένοι ή θεωρούμενοι. Και ενώ το «παρεκκλίνων» δείχνει μια –έστω για να καταλαβαινόμαστε– αποδοχή της τέτοιας θεώρησης της (καθοδηγούμενης) κοινωνίας, αγωνίζεστε (καλώς) να την μηδενίσετε χρησιμοποιώντας λάθος τρόπους και μέσα. Π.χ. ένας λάθος τρόπος είναι να βάζετε σ’ ένα τσουβάλι όλους τους «άλλους», αλλά –το και χειρότερο– και εαυτούς ΟΛΟΥΣ σ’ ένα άλλο.
  3. Ένα άλλο λάθος το βλέπω και εδώ. Γράφετε – και μάλιστα υποπίπτοντας και πάλι στο λάθος της γενίκευσης: «Σας μπαίνει τσίμπλα στο μάτι, όμως, να έχει ο «πούστης» επιχειρήματα». Και αναφέρομαι στην έννοια «πούστης». Στην δική μου σκέψη οι άνθρωποι (γυναίκες και άντρες) χωρίζονται, με βάση τον ψυχικό κόσμο τους, σε δύο κατηγορίες: Στους έντιμους (ευθείς) και τους πούστηδες. Ο χαρακτηρισμός «πούστης» αφορά στην πνευματική/ψυχική→διανοητική και όχι στην βιολογική ή σωματική/σεξουαλική συμπεριφορά του ατόμου. Γνωρίζω φανατικούς ετεροφυλόφιλους «πούστηδες» αλλά και «αρσενικούς» ομοφυλόφιλους. Το «πούστης» για μένα είναι ύβρις – και μάλιστα η πιο βαρειά· το ομοφυλόφιλος δηλώνει βιολογική ερωτική συμπεριφορά και όχι πνευματική ασθένεια – δεν συνιστά δηλαδή ύβρη. Επειδή λοιπόν με εκπλήσσει η θέση σας, θα προτείνω ένα σύνθημα: «Είμαστε ομοφυλόφιλοι, δεν είμαστε πούστηδες». Και αρνηθήτε εκείνους οι οποίοι με την συμπεριφορά τους στιγματίζουν την στέγη σας. Μη λειτουργήτε «συντεχνιακά».
  4. Ουδέποτε (τουλάχιστον τα τελευταία 30 χρόνια) σας θεώρησα κίνδυνο για την ησυχία μου. Μην ισοπεδώνετε. Μη κάνετε αυτό για το οποίο κατηγορείτε τους απέναντι. Και λιγώτερος κομπασμός, ο οποίος μάλιστα στην γενικότητά του («αρκεί που με αναγνωρίζετε ως κίνδυνο για την ησυχία σας», δηλαδή το «αδελφάτο») είναι άκρως εριστικός. Λάθος. Χρησιμοποιώ την δική σου κακή έκφραση («αδελφάτο»), για να δείξω τον συντεχνιακό υπερασπιστικό χαρακτήρα των απόψεών σου. Λάθος σου και λάθος σας. Μιλήστε στην ομοφοβική κοινωνία για την ομοφυλοφιλία. Διαχωρίστε οι ομοφυλόφιλοι την θέση σας από τους «πούστηδες» και τα σούργελα της τηλεοπτικής οθόνης. Πώς αντιδράτε όταν βλέπετε να λειτουργούν συντεχνιακά οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι πολιτικοί; Γιατί νομίζετε ότι θα διαφέρατε στην κρίση της κοινωνίας από εκείνους;
  5. Γράφετε: «Χαίρομαι για άλλη μια φορά που ένα σχόλιο έκτασης μικρότερης από ένα φύλλο A4 την έκανε να μπαρουτιάσει τόσο». Ρηχότητα ή υπεροψία; Ώστε η ουσία εναπόκειται στο μέγεθος;! Εξαιρετικά άστοχο.
  6. Για άλλη μία φορά: Έχετε χάσει ή αποφεύγετε την ουσία. Αν αυτό συμβαίνη λόγω επιθυμίας υπερασπίσεως –έστω και όχι με τον καλλίτερο τρόπο– του «αδελφάτου» μέσα από εκνευρισμό, θα το καταλάβαινα. Αλλά η εριστική υπεροψία σας δεν δείχνει προς τα εκεί.
  7. Μπορώ και γω να ειρωνευτώ, σας διαβεβαιώνω. Όχι όμως όταν επιχειρώ να προασπίσω θέσεις μου.
  Τώρα θα ελέγξω τις οξείες μου – τους όρους προσπάθησα να τους «μαλακώσω», αφού φαίνεται να είναι δυσκολοκατάληπτοι. Και μετά θα κοιμηθώ… ελπίζω.

 34. Ο/Η nicolaos demonicos λέει:

  @ Λευΐτη: Ξέρετε, εκείνες τις παρωπίδες, που δάσκαλοι και παπάδες προσπάθησαν (και προσπαθούν) να θεμελιώσουν στο μυαλό μας, τις έχω πετάξει εδώ και πολλές δεκαετίες. Οι ΡΥσεις της ΚΕνής Διαθήκης γενικά, ιδιαίτερα δε εκείνες του Σαούλ, μόνο θλίψη μου προκαλούν για την πνευματική κατάντια του κάποτε ιδιοφυούς Έλληνα -τώρα έχει σχεδόν τελειώσει και αυτός- αλλά και του λεγόμενου δυτικού χριστιανικού κόσμου. Συνεπώς πάψτε να αντλήτε επιχειρήματα από τον βόθυνο της πνευματικότητάς τους – της εντελώς κενής και του πανάθλιου φαρισαιορωμαιοσιδώνιου Σαούλ-Παύλου. Και -αν μπορήτε, πράγμα δύσκολο ομολογουμένως- ανοίξτε τα μάτια του νου. Ξέρετε, έχει μάτια και ο νους. Εξ ου και το «τυφλόν τον νουν».

  @ Νίκανδρο: Το Παΐσιο ως επιστήμονα τον αναφέρετε ή ως φωτισθέντα υπό του πνεύματος του παντογνώστη θεού του; Και τώρα τι; Θεωρείτε και σεις -επειδή το είπε και ο Παΐσιος- ότι η ομοφυλοφιλία είναι πάθος; Και ποιας κατηγορίας; Ψυχικό, όπως π.χ. η αχαριστία, ή σωματικό, όπως π.χ. η πολυφαγία ή, ακόμη-ακόμη, η λαιμαργία; [Ως προς τις επιπτώσεις της μόνον.]
  Ξέρετε, αν είχαμε μείνει στους διάφορους και πάμπολλους Παΐσιους, ακόμη με εξορκισμούς θα πολεμούσαμε από καρκίνο έως συνάχι. Και ο ήλιος θα περιστρεφόταν γύρω από την Γη, η οποία θα ήταν το κέντρο του σύμπαντος. Και η πυρά στην οποία ανφέρθηκε ο Φίλανδρος δεν θα είχε σβήσει ποτέ. Εκεί, στην πλατεία Συντάγματος θα έκαιγε νυχθημερόν προς χάριν εξιλέωσης όλων των «δαιμονισμένων».

 35. Ο/Η ΑΦΡΙΚΑΝΟΣ λέει:

  @nicolaos demonicos: Στα όσα γράφεις προς τον Τιμόπεο Φίλανδρο έχω να σχολιάσω, αλλά του αφήνω τη χαρά.
  Σε ένα μόνο θέλω να σταθώ: Λέτε: «Μιλήστε στην ομοφοβική κοινωνία για την ομοφυλοφιλία. Διαχωρίστε οι ομοφυλόφιλοι την θέση σας από τους «πούστηδες» και τα σούργελα της τηλεοπτικής οθόνης. Πώς αντιδράτε όταν βλέπετε να λειτουργούν συντεχνιακά οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι πολιτικοί; Γιατί νομίζετε ότι θα διαφέρατε στην κρίση της κοινωνίας από εκείνους;»

  Τι θέλετε δηλαδή να κάνουμε; Καμπάνια, γκάλοπ και μάρκετιγκ; Δική μας δουλειά είναι να ανοίξουμε τα μυαλά των ανθρώπων ή ο καθένας πρέπει να ανοίξει το δικό του;
  Όταν κάποιος μιλά για «πούστηδες», «αρρώστους» και «αδελφάτο» πρώτα από όλα προσβάλλει τον εαυτό του και μετά εκείνους που θέλει να χτυπήσει. Κι άμα κάνει και τον προοδευτικό… εκεί είναι που δεν τον πιστεύει κανένας.

  Φαντάζεσαι κι εσείς όλοι να κάνατε το ίδιο; Μια καμπάνια δηλαδή οι στρέιτ που τους αρέσει το πισοκωλητό για να πείσουν τους άλλους πως δεν είναι κακό, άλλη μια εκείνοι που τους αρέσει η πίπα για να πάψουν να πιστεύουν οι άλλοι πως δεν είναι ντροπή, άλλη οι παντρεμένοι που για να σους σηκωθεί θέλουν να τους βάλει η γυναίκα τους κωλοδάχτυλο για να φύγουν από τις γυναίκες οι υποψίες πως μπορεί να είναι και πούστηδες κλπ. κλπ.
  Μια ερωτική επιλογή είναι. Μην το κάνουμε θέμα. Απλά ο καθένας πρέπει να μάθει να σέβεται και να δέχετε την ερωτική επιλογή του άλλου. Ακόμα και οι κραγμένες έχουν δικαίωμα να είναι κραγμένες. Σε όποιον δεν του αρέσει ας μη γίνει. Αλλά και δεν έχει δικαίωμα να κράζει!

 36. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  κ.Αφρικανος λέτε: «Τι θέλετε δηλαδή να κάνουμε; Καμπάνια, γκάλοπ και μάρκετιγκ; Δική μας δουλειά είναι να ανοίξουμε τα μυαλά των ανθρώπων ή ο καθένας πρέπει να ανοίξει το δικό του;»
  Σας λέω: Τί άλλο ΜΑΣ κάνετε;; Και με το ζόρι;;
  Ποιός σκοτίστηκε ΤΙ κάνετε στην κρεββατοκάμαρά σας που με το ζόρι μας σπρώχνετε εκεί μέσα;; Ή μας κρατάτε το κεφάλι με το μάτι κολημένο στην κλειδαρότρυπα!!!!;;;
  Και γιατί ν’ ανοίξω το μυαλό μου στο πρόβλημά σας;;;
  Μπας κι έχετε την εντύπωση πως είναι ΤΟΣΟ σοβαρό που μου κόπηκε ο ύπνος;;
  Άϊντε λοιπόν κόφτε το γιατί φοβάμαι πως, όπου νά ‘ναι, θα μας πλακώσουν και οι straigt σε παρέλαση και ούτε ψίλος στον γενικό κόρφο μας…

  Λέτε: «Όταν κάποιος μιλά για “πούστηδες”, “αρρώστους” και “αδελφάτο” πρώτα από όλα προσβάλλει τον εαυτό του και μετά εκείνους που θέλει να χτυπήσει. Κι άμα κάνει και τον προοδευτικό… εκεί είναι που δεν τον πιστεύει κανένας.»
  Σας λέω: Αν σας ονόμαζα, αντί γι’ αδελφάτο, gay club θα σας πείραζε λιγώτερο;;
  Τώρα όσο για «αρρώστους»: Μα το Αμερικανο-καναδέζικο gay club -είδατε που δεν λέω αδελφάτο- πήγε να σας εντάξει, και τσουρμηδόν, σε γεννετική ανωμαλία!!!
  Όσο για το «πουστης» κανένας από τους σχολιαστές -τους ξιφουλκούντες εναντίον σας- δεν νομίζω να σας είπε έτσι. Ο κ. Φίλανδρος την έγραψε και την ξανάγραψε την λέξη. Άϊντε και προσωπικά την χρησιμοποιώ γι’ άθλιες συμπεριφορές είτε straigt ατόμων είτε twisted ’cause… error in steering!

  Λέτε: «Φαντάζεσαι κι εσείς όλοι να κάνατε το ίδιο; Μια καμπάνια δηλαδή οι στρέιτ που τους αρέσει το πισοκωλητό για να πείσουν τους άλλους πως δεν είναι κακό, κτλ.κτλ. κτλ.»
  Σας παρακαλώ: Κάντε μας έναν, πιο εμπεριστατωμένο και λεπτομερή, κατάλογο διαστροφών και θα φροντίσουμε -και με κομματική αρρωγή- να βγούμε στους δρόμους. Αφορμή θέλουμε… Άϊντε και στους πωλητικοί μας θ’ άρεσε αυτή μας η ασχολία…

  Λέτε: «Μια ερωτική επιλογή είναι. Μην το κάνουμε θέμα.»
  Σας λέω: Ποιός τό ‘κανε θέμα;; Κι επειδή κανένας δεν έχει ασχοληθεί με τις δικές μου επιλογές, από διακριτικότητα, δεν ρώτησα και κανέναν του site για τις δικές του. Αν δεν με πιστεύετε κυκλοφορήστε ερωτηματολόγιο για την αφεντιά μου. Και, μα το θεό, ΤΩΡΑ κατάλαβα πως αισθάνομαι πολίτης δου κατηγορίας αφού κανένας δεν ασχολείτε με τα ερωτικά μου. Άϊντε και βαρέθηκα να συν-σχολιάζω με στόχο, και μόνο, την πρόκληση…

 37. Ο/Η nicolaos demonicos λέει:

  @ Αφρικανό: Σου απάντησε η κ. Περικλέους. Όχι καμπάνια, γκάλοπ και μάρκετινγκ, αλλά ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ βλέπουμε κάθε μέρα στα κανάλια! Και ρωτάτε εμένα τι θα πρέπει να κάνετε όσοι σέβεστε την ύμαρξή σας; ΜΗ ΚΑΛΥΠΤΕΤΕ ΕΚΕΙΝΕΣ «ΤΙΣ ΚΡΑΓΜΕΝΕΣ» ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ! Δεν αντιλαμβάνεστε ότι προκαλούν; Και τι θέλετε να δεχθούμε τώρα; Ότι για να επιτύχη κανείς στην ζωή του ή κομμουνιστής πρέπει να είναι ή ομοφυλόφιλος, όπως ο μέγας Χατχηδάκης εδήλωσε;
  Τώρα να πω ότι έχεις δυσκολία στο να αντιλαμβάνεσαι. Δεν χρεώνομαι την έκφραση «πούστηδες», ο Φίλανδρος την χρησιμοποίησε για τον εαυτό του και όλους όσοι έχουν αυτήν την διαφορετικότητα στις σεξουαλικές προτιμήσεις τους. Αντιθέτως… αλλά ξαναδιάβασέ το, ίσως την δεύτερη φορά καταλάβης. Αν και πολύ αμφιβάλλω.
  Αρκετά όμως, διότι ένα πράγματι σοβαρό κοινωνικό θέμα καταφέρνεις να το ευτελίσης με γελοίες τοποθετήσεις και ερωτήματα.
  Άραξε λοιπόν στον μπαχτσέ σου, και μη παραπονιέσαι όταν η πουριτανική κοινωνία στην οποία ζης δεν αποδέχεται τέτοιας μορφής και τέτοιου ύφους τοποθετήσεις, ως εκ τούτου δε και σένα. Και δεν χρειάζεται να κάνης κάτι, πίστεψέ με. Δεν μπορείς. Κάποιοι άλλοι, όταν οι καιροί οριμάσουν, θα το κάνουν και για σένα με αξιοπρέπεια και σεβασμό – εσύ δεν έχεις τέτοιες ικανότητες.

 38. Ο/Η ΑΦΡΙΚΑΝΟΣ λέει:

  @nicolaos demonicos & Διονυσία Περικλέους: Γιατί άραγε σε αυτή τη χώρα πάντα να μιλούν για δίκιο, ηθική και καλή συμπεριφορά εκείνοι που κάνουν το αντίθετο; Από παπάδες, πολιτικούς, συνδικαλιστές και κήρυκες κάθε λογής.

  Μα εσείς δεν έχετε αφήσει τίποτα όρθιο ούτε κανέναν που να μην έχετε βρίσει εδώ. Έτοιμοι να κατηγορήσετε όλους για βλακεία, αγραμματοσύνη κι ασχετοσύνη. Και θα μου πείτε εμένα πώς θα φερθώ;
  Για ρίξτε μια ματιά να δείτε αν μιλάει άλλος εδώ με τον τρόπο τον δικό σας και αν έχει κανένας άλλος την αγένειά σας; Ναρκισσισμός, αυταταρέσκεια και απαξίωση όλων των άλλων βρίσκεται σε κάθε σας κείμενο.

  Και τι έγινε, τώρα ξαφνικά κάνετε πως δεν σας ενδιαφέρει το θέμα των gay; Tότε γιατί σχολιάσατε, ξανασχολιάσατε και ξανασχολιάσατε; Δεν είσαστε υποχρεωμένοι. Αν κανείς έγραφε για πυρινική φυσική ή για κβαντικά μαθηματικά θα σχολιάζατε;

  Μα τι λέω; Φυσικά και θα σχολιάζατε! Εσείς τα ξέρετε όλα!

 39. Ο/Η ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ λέει:

  @ nicolaos demonicos : Γράφετε πιο πάνω: «Και βεβαίως προσέχω μη και μου φύγη καμμιά οξεία, ο λόγος όμως βρίσκεται στο ότι έχω διδαχθή, διαβάσει και γράψει (και γράφω) επί 60 χρόνια σε ένα «γλωσσικό ιδίωμα» που για σας είναι ξένο».
  Μα αγαπητέ, η γλώσσα εξελίσσεται και, δυστυχώς, δεν εξελίσσεται πάντα έτσι όπως μας αρέσει. Οφείλουμε όμως να την παρακολουθούμε ή τουλάχιστον να μη μένουμε πολύ πίσω, όπως κι αν εξελίσσεται, διαφορετικά γινόμαστε γραφικοί και κουραστικοί.
  Οι δεινόσαυροι, μην ξεχνάτε, εξαφανίστηκαν επειδή δεν προσαρμόστηκαν. Και τι σήμαίνει πως έτσι την έχετε διδαχθεί πριν από 60 χρόνια; Πριν από 60 χρόνια μπαίνατε στο internet; Γιατί μπαίνετε σήμερα παραβαίνοντας τις αρχές σας;

 40. Ο/Η Λάμδα λέει:

  @ Διονυσία Περικλέους: Λέτε: «Ποιός σκοτίστηκε ΤΙ κάνετε στην κρεββατοκάμαρά σας που με το ζόρι μας σπρώχνετε εκεί μέσα;; Ή μας κρατάτε το κεφάλι με το μάτι κολημένο στην κλειδαρότρυπα!!!!;;;
  Και γιατί ν’ ανοίξω το μυαλό μου στο πρόβλημά σας;;;
  Μπας κι έχετε την εντύπωση πως είναι ΤΟΣΟ σοβαρό που μου κόπηκε ο ύπνος;;
  Άϊντε λοιπόν κόφτε το γιατί φοβάμαι πως, όπου νά ‘ναι, θα μας πλακώσουν και οι straigt σε παρέλαση και ούτε ψίλος στον γενικό κόρφο μας… »

  – Όταν κάποιος κρίνει κάποιον άρρωστο από τον ποιον μπάζει στην κρεββατοκάμαρά του δεν σκοτίζεται και μάλιστα παρασκοτίζεται;
  – Ποιος σπρώχνει με το ζόρι ποιον στην κρεββατοκάμαρά του; Οι gay τους straight ή οι straight τους gay που, αν δεν υποκρίνονται τους straight, τους βάζουν στη γωνία;
  – Ποιος «κρατά το κεφάλι με το μάτι κολημένο στην κλειδαρότρυπα!!!!;;;» τίνος; Οι gay κράζουν -καλή ώρα εσείς- τους staight αφού τους εντοπίσουν ή έχουν υποψίες πως είναι staight ή το αντίθετο;
  – Γιατί να ανοίξετε το μυαλό σας; Έλα ντε! Κρατείστε το κλειστό αν σας αρέσει, αλλά μην παριστάνεται την ανοιχτόμυαλη, και, αν δεν ενδιαφέρεσθε, γιατί ασχολείσθε με το θέμα κι έχετε απόψεις και μάλιστα μαχητικές και σπεύδετε να την προβάλλετε;
  – Α ώστε να σταματήσουμε να μιλάμε γιατί «θα μας πλακώσουν και οι straigt σε παρέλαση και ούτε ψίλος στον γενικό κόρφο μας… «; Νάτοι κι οι τραμπουκισμοί λοιπόν! Μα αιώνες τώρα οι gay προπηλακίζονται. Μόνο που ουδέποτε προπηλακίστηκαν από τους straight, γιατί άλλωστε, το τι κάνουν οι gay δεν είναι κάτι που τους αφορά. Προπηλακίστηκαν από κάτι κρυφοgay ιερωμένους ή θρησκευόμενους, από κάτι λανθάνοντες gay δικαστές και από σεξουαλικά ανικανοποίητους ηθικολόγους.

 41. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @ο/ηΛάμδα λέτε: «- Όταν κάποιος κρίνει κάποιον άρρωστο από τον ποιον μπάζει στην κρεββατοκάμαρά του δεν σκοτίζεται και μάλιστα παρασκοτίζεται;»
  Σας λέω: ΟΧΙ κυρία μου ΕΣΕΙΣ μου δώσατε την… τροφή για τις κρίσεις μου και δεν σηκώθηκα ένα πρωί και, μετά την διαδρομή aller-retour στην τουαλέτα και ανακουφισμένη, έτριψα τις παλάμες μου κι είπα: Ποιός έχει σειρά για κριτική σήμερα να τον τσαλιάσω;; Του στυλ: Ποιός θα το πάρει αυτό το λαχείο;; Αυριο κληρώνει!
  Λοιπόν οι άρρωστοι διαιρούνται: Σ’ αυτούς που μπορούν να γίνουν καλά και σ’ αυτούς που είναι καταληκτικοί! Για τους πρώτους δεν χρειάζεται να μιλήσουμε -εκτός κι αν είμαστε καμιά υστερική μαμά… Στους δεύτερους συμπαραστεκόμαστε και χωρίς τυμπανοκρουσίες γιατί ΑΥΤΟΙ, ΑΠΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΕΤΣΙ μας θέλουν!!!

  Λέτε: «- Ποιος σπρώχνει με το ζόρι ποιον στην κρεββατοκάμαρά του; Οι gay τους straight ή οι straight τους gay που, αν δεν υποκρίνονται τους straight, τους βάζουν στη γωνία;»
  Σας λέω: Δεν είναι straight αυτός που σπρώχνει στην κρεββατοκάμαρά του gay. Tου ιδίου φύλου είναι ΚΑΙ οι δυο. Μόνο που ο ένας, για τους λόγους του, ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ παίζει σε δυο tableaux… Τον κακό του τον καιρό και σε κανένα δεν παίζει! Χαμένη κι επικίνδυνη, επί πλέον, ύπαρξης ΕΙΝΑΙ!! Θυμηθείτε: Ποιός σκότωσε τον Ταχτση;;; Και όχι μόνον…

  Λέτε:» – Ποιος “κρατά το κεφάλι με το μάτι κολημένο στην κλειδαρότρυπα!!!!;;;” τίνος; Οι gay κράζουν -καλή ώρα εσείς- τους staight αφού τους εντοπίσουν ή έχουν υποψίες πως είναι staight ή το αντίθετο;»
  Σας λέω: Και ποιός αφαλοκόπηκε να σας εντοπίσει;; Μοστράρεστε από μόνοι σας και δεν αφήνετε αμφιβολία για ΤΟ ΓΙΑΤΙ. ΕΚΕΙ είναι το πρόβλημά σας: Έλειψη αυτοσεβασμού και ΕΚΕΙ ταιριάζει ο χαρακτηρισμός, θα το πώ τώρα και ας με ξαναβρίσετε, ΠΟΥΣΤΗΣ. Συγνώμη.

  Λέτε:»- Γιατί να ανοίξετε το μυαλό σας; Έλα ντε! Κρατείστε το κλειστό αν σας αρέσει, αλλά μην παριστάνεται την ανοιχτόμυαλη, και, αν δεν ενδιαφέρεσθε, γιατί ασχολείσθε με το θέμα κι έχετε απόψεις και μάλιστα μαχητικές και σπεύδετε να την προβάλλετε;»
  Σας λέω εξ αρχής πως μου μυρίζει φασισμό η κατάληξη της φράσης σας, αλλά ας το πάρει το ποτάμι: Όσον αφορά στην πόρτα του μυαλού μου -λόγω και γεραμάτου- σκούριασαν οι μεντεσέδες της και με κόπο την ανοίγω και μόνον σε θέματα ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ κρίσιμα για μένα και για τα παιδιά μου -γι’ αυτά κυρίως!!! Μαζί με τ’ άλλα, μαχητικά, εργαλεία σας μπας και σας βρίσκετε και κανά λαδωτήρι;;

  Λέτε: «- Α ώστε να σταματήσουμε να μιλάμε γιατί “θα μας πλακώσουν και οι straigt σε παρέλαση και ούτε ψίλος στον γενικό κόρφο μας… “; Νάτοι κι οι τραμπουκισμοί λοιπόν! Μα αιώνες τώρα οι gay προπηλακίζονται. Μόνο που ουδέποτε προπηλακίστηκαν από τους straight, γιατί άλλωστε, το τι κάνουν οι gay δεν είναι κάτι που τους αφορά. Προπηλακίστηκαν από κάτι κρυφοgay ιερωμένους ή θρησκευόμενους, από κάτι λανθάνοντες gay δικαστές και από σεξουαλικά ανικανοποίητους ηθικολόγους.»
  Σας λέω -και μία-μία οι βλακείες που αραδιάζετε- και βλέπετε ΠΩΣ ΤΙΣ ΣΕΒΟΜΑΙ:
  Για ποιόν τραμπουκισμό μιλάτε εδώ;; Το μυαλό σας -απ’ το πολύ άνοιγμα- έχει εκτροχιαστεί. Κάτι τις σαν και τις σκευοφόρους του ΟΣΕ το καταντήσατε και take care. Και μιλάτε όπως εκείνη η γραφική κουδουνίστρια: Χωρίς να πολυ-επικοινωνήτε με την φαιά σας ή να σέβεστε την δική μας… Αλλά με το «γιατί άλλωστε, το τι κάνουν οι gay δεν είναι κάτι που τους αφορά» συμφωνείτε μαζί μου κυρία μου! Δεν με ΑΦΟΡΟΥΝ τα κρεββατοκαμαρικά σας! Μοστράρεστε από μόνοι σας και θέλετε να μας επιβληθείτε -γιατί για να μας πείσετε για τα δίκια σας… μας έχετε πείσει. Και να σας πω και την αμαρτία της… straight σκέψης μου: Υπάρχουν ανικανοποίητοι ηθικολόγοι ΚΑΙ γεμάτοι μίσος -χρειάζονται ψυχίατρο- αλλά ΔΕΝ θεωρώ την πληθώρα partenaires σεξουαλική ικανοποίηση. Και απ’ ΟΠΟΙΑ μεριά κι αν κοιτάξουμε το νόμισμα σεξουαλικότητα… Γιατί πιστεύω πως η σεξουαλικότητα βρίσκεται κάπου πάρα πάνω από μια πιθαμή κάτω απ’ τον αφαλό και, πιθανόν, το ασίγαστο ψάξιμο γι’ αυτή να ΕΙΝΑΙ διαστροφή! (Το τελευταίο μου ΤΙ απόφθεγμα! -και πάω στον καθρέφτη να με θαυμάσω και πού τα βρίσκω το αφιλότιμο- και νομίζω πως αξίζει ένα άρθρο και ένα καινούργιο μαλλιοτράβηγμα. Πού είναι ο κ. Τιμόπεος με την Α4 του και με τις έγκυρες έρευνες του περί του θεμάτου;;)

  Υ.Γ. Ο Andler θεωρούσε την ομοφυλοφιλία νεύρωση. Στις γυναίκες, μάλλον, την θεωρούσε ιάσιμη. Περισσότερο απ’ ότι στους άντρες. Εγώ -που δεν είμαι η μετενσάρκωση του- δεν έχω γνώμη αλλά, θαυμάζοντας τα γενικά υστερικά σας, μάλλον θα ‘χε δίκιο ο μακαρίτης. Που δεν έζησε ο δυστυχής να δει την απελευθέρωση… της θεωρίας του.

 42. Ο/Η Λάμδα λέει:

  @ Διονυσία Περικλέους: Αν κρατώ το διάλογο μαζί σας, δεν είναι, φυσικά, για σας. Είναι για εκείνους που διαβάζουν αυτό το site, για να δουν από αυτά που γράφετε πώς σκέφτεται ένας κλασικός ομοφοβικός, που κάνει τον προοδευτικό, με εμφανή έντονη σεξουαλική στέρηση, που σοφίζεται ιδεολογήματα για να την καλύψει.

  Βέβαια εσείς έχετε κι άλλη στέρηση. Το απωθημένο ότι δεν έχουν αναγνωρίσει τη μεγαλοφυία σας. Για αυτό ό,τι και να γράψετε μειώνετε το μυαλό των άλλων και αποθεώνετε το δικό σας. Όλοι έχουν πρόβλημα βλακείας, μονάχα το δικό σας μυαλό δουλεύει με τριακόσια!

  Για την αγένεια λιμενεργάτη, την επιθετικότητα μαγκίτη και τα επαναλαμβανόμενα άνοστα ευφυολογήματα δίκην «κάνουμε και χιουμαράκι άμα λάχει» -όλο τα ίδια και τα ίδια- δεν λέω κάτι. Είναι παρεπόμενα των άλλων δύο προβλημάτων σας.

  Όσο για τον Αdler, ας μάθετε πρώτα να γράφετε σωστά το όνομά του και μετά πιάνετε τις αναλύσεις και τις παραπομπές στο έργο του.

 43. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @ο/ηΛαμδα: Έχετε δίκιο για τον Adler -είμαι ανορθόγραφη σ’ όλες τις γλώσσες που μιλώ και χωρίς να χρειασθεί αναφερθώ στον Adler με το επιπλέον en -που του κόλλησα. Και ελπίζω να μην τον κατατάξατε, εξ αιτίας της ανορθογραφίας μου, στα στερημένα από παντώς είδους απολαύσεις πλάσματα. Εκεί που βάλατε και μένα. Αν και κείνος που γράφει παίρνει παντα ρίσκο και καλά να πάθει που δεν το ‘ξερε ο Andler ο μακαρισμένος.
  Επί πλέον σας ευχαριστώ για την δωρεάν ψυχανάλυση, αν βέβαια την έχετε σπουδάσει, αν όμως την κολλήσατε από καναπέ…;; Αλλάξτε το έπιπλο!
  Οι υπόλοιποι του site, που πήραν μέρος στο debate, ας σας ευχαριστήσουν για πάρτυ τους και, βέβαια, από ευγνωμοσύνη που, με αλτρουϊσμό, μεριμνάτε για την άπλετη φωταγώγηση των υπογείων σεξουαλικών τους…
  Σας είπα εγώ πως έχετε πρόβλημα βλακείας;; Μόνη σας το λέτε και οι νομικοί λένε, «μην αυτοενοχοποιήστε! και κλείστο το έρμο πριν σε κλείσει μέσα!» και ψάχνω για ορθογραφικά λάθη στη νομική ρήση για να μην την πάθω όπως την έπαθα με τον Andler -και μου αρέσει το en μεταξύ Α και d και αποφάσισα να το γράφω έτσι. Για να θυμώνω τις γνώσεις σας!!
  Και ξέρετε κάτι;; Σ’ αυτόν τον κόσμο ήρθα εφοδιασμένη -από τους γονιούς μου- με τα ΟΛΑ μου: Μυαλό, εμφάνιση, μεγάλωμα σε περιβάλλον πολύ μορφωμένων ανθρώπων και στη συνέχεια εκπληκτικά ωραία ζωή, ως τα τώρα, γιατί μηδένα και τα κλπ. γνωστά. Η τελευταία φράση είναι η μπηχτή μου στις μπηχτές σας. Αν και μισώ τα προσωπικά γιατί τα θεωρώ υποβάθμιση της κουβέντας. Όταν όμως ο συνομιλητής μου κάνει βαθειά βουτιά…;;; Νομίζω πως, από περιέργεια για το ΤΙ βλέπει ο τύπος εκεί κάτω και ΟΛΟ μου χώνεται, υποχρεώνω εμένα να βουτήξω δίπλα του! Άντε να κλείνουμε και no hard feelings. Πού έχω κάνει, ορθογραφικό, λάθος;;;

 44. Ο/Η Λάμδα λέει:

  @ Διονυσία Περικλέους: Μην ανησυχείτε δεν σας λυπάμαι. Είστε η ωραιότερη, η εξυπνότερη, η πιο μορφωμένη. Μέσα στην ευτυχία ζήσατε και ζείτε. Μιλάτε ένα σωρό γλώσσες, κατέχετε και τα Νομικά συν τοις άλλοις.
  Πόσο ευτυχής υπήρξατε στο σεξ δεν ξέρω, αλλά τι σας βάζω τώρα να μου πείτε ε;

 45. Ο/Η nicolaos demonicos λέει:

  @ ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ: Επειδή είναι προφανές ότι η σχέση σας με την γλώσσα δεν είναι εκ των έσω αλλά επιδερμική, θα σας εξηγήσω κάποια πράγματα.
  Πρώτον, τα περί οξείας είναι εμφανές ότι έχουν αλληγορικό χαρακτήρα. Το εντός εισαγωγικών «γλωσσικό ιδίωμα» ορίζει όχι την καθαρεύουσα –την οποία έχω πολλές φορές ορίσει ως «φτιαχτή» και συνεπώς άχρηστη και μη επιδεχόμενη φυσική εξέλιξη, άρα «νεκρή»– αλλά την ιστορικότητα της γλώσσας. Η γλώσσα, η όποια γλώσσα –πόσο μάλλον η ελληνική–, συνιστά ένα ζωντανό οργανισμό ο οποίος εξελίσσεται στον χώρο γέννησής του από εκείνους που την χρησιμοποιούν, η δε εξέλιξή του δεν ορίζεται με διατάγματα.
  Δεύτερον, από πού συμπεραίνετε πως θεωρώ ότι η ελληνική γλώσσα εξελίχθηκε με κάποιον τρόπο που δεν μου αρέσει; Θεωρείτε εσείς ότι το μεταμεσονυκτίως και λαθραίως εισαχθέν και ψηφισθέν από λιγώτερους των 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ νομοσχέδιο-τσόντα της 11.01.1982 συνιστούσε ή συνιστά στάδιο εξέλιξης της γλώσσας μας;
  Τρίτον, θεωρείτε ότι το να παρακολουθή κανείς την καταστροφή που του επιβάλλεται ορίζει νεωτεριστική ή προοδευτική τάση; Αν δηλαδή πάρη κάποιος ένα σφυρί και βοηθά στο γκρέμισμα ενός διατηρητέου νεοκλασσικού το μηχάνημα κατεδάφισής του, επειδή η κατεδάφισή του συμφέρει σε κάποιους μεγαλόσχημους, θεωρείτε ότι συμβάλλει στην εξέλιξη του πολιτισμού; Έχετε ή όχι διαπιστώσει την λεξιπενία των νέων ανθρώπων; Έχετε υπ’ όψη σας τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας(;), που δίδονται μέσω του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου(;;;!!!), σχετικά με την χρήση της γλώσσας; Είστε συνειδητή με το γεγονός ότι δύο ρήματα (κάνω και γίνομαι) έχουν αντικαταστήσει το 70% των υπολοίπων ρημάτων; Αντιλαμβάνεστε τι επιπτώσεις έχει αυτό και μόνον; Από το σχόλιό σας μπορώ άφοβα να πω ότι δεν σας έχει απασχολήσει. Δικαίωμά σας. Ή αυτή είναι η δυνατότητά σας.
  Τέταρτον, όσο γραφικός και αν γίνωμαι, επειδή αγαπώ αυτήν την γλώσσα διότι την γνωρίζω, φροντίζω στον γραπτό λόγο μου να συντηρώ την ιστορικότητά της. Αν ζητήσουμε από δέκα νέους της τρίτης Λυκείου να μας ετυμολογήσουν τις λέξεις «καθεξής», «επικεφαλής», «επιπλέον», «εξάλλου», ποιο νομίζετε ότι θα είναι το αποτέλεσμα; Ή δεν πρέπει να ενδιαφέρη; Και γιατί «καθεξής», «επαφή», «μεθαύριο», «υφαρπαγή», «καθόλου», «καταρχήν»; Εσείς είστε σε θέση να τις ορίσετε και ετυμολογήσετε;
  Πέμπτον, δεν θεωρώ ως «δεινοσαυρισμό» την υπεράσπιση της ιστορικότητας της γλώσσας μου. Αν μια τέτοια κοσμογονική, ως προς την γλώσσα, αλλαγή είχε συντελεστή στο φυσικό περιβάλλον της και δεν την αποδεχόμουν, τότε θα είχατε κάθε δίκιο να με αποκαλέσετε δεινόσαυρο. Αλλά δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Το οποίο ή δεν γνωρίζετε ή δεν σας αφορά – έτσι νομίζετε. Αλλά δεν έχουμε ακόμη δει τα απολύτως καταστροφικά αποτελέσματα εκείνης της μειοδοσίας. Ο Εβραίος Λένιν είχε πει: «Αν θέλης να καταστρέψης ένα λαό, κατάστρεψε την γλώσσα του». Σύντομα θα διαπιστώσουμε ΕΝΤΕΛΩΣ αν είχε δίκιο ή όχι. Βέβαια ήδη το έχουμε διαπιστώσει σε μεγάλο βαθμό, αλλά φαίνεται να έχη διαφύγει της δικής σας αντίληψης. Όσον αφορά στον λόγο εξαφάνισης των δεινοσαύρων, είναι αναγκαίο να σας πληροφορήσω ότι στα ζωικό, υδάτινο και φυτικό βασίλεια δεν υφίσταται η συνθήκη «ακαριαία προσαρμογή». Σας πέρασε καθόλου από το μυαλό η σκέψη πως η εξαφάνισή τους πιθανόν οφείλεται στην μη ύπαρξη του αναγκαίου για την όποια προσαρμογή χρόνου; Ότι δηλαδή αν αύριο επέλθη ένας π.χ. ωγύγειος κατακλυσμός, ο οποίος θα καλύψη με τα μέχρι και τον Όλυμπο νερά του την Γη, όλα τα ζώα της ξηράς δεν θα μεταλλαχθούν αυτομάτως σε υδρόβια.
  Έκτον, η έλλειψη γνώσης περί το αντικείμενο γλώσσα και η προπέτεια σας ωδήγησαν στην ειρωνεία –έτσι νομίζετε– της τελευταίας πρότασης του σχολίου σας. Η αλήθεια είναι ότι την διάβασα με έκπληξη. Διότι είδα στον συσχετισμό «εμμονή στην ιστορικότητα της γλώσσας» και «τεχνολογική πρόοδος» ένα κενό. Θα μπορούσα, πιστέψτε με, να ορίσω τον χώρο που καταλαμβάνει, αν ακολουθούσα τους δικούς σας συσχετισμούς. Επειδή όμως θεωρώ ότι η ηλικία ή τα ενδιαφέροντά σας δεν σας επέτρεψαν κάποια σχέση με την γλώσσα και ότι δεν πρόκειται για προσωπικό θέμα (πώς εξ άλλου;) δεν θα το κάμω.

 46. Ο/Η nicolaos demonicos λέει:

  ΑΦΡΙΚΑΝΟ: Τελικά είχα δίκιο. Στερείσαι αντιληπτικότητας. Σου βαράν ζεϊμπέκικο και συ χορεύεις καρσιλαμά. Και επειδή συνεχίζεις να προκαλής, θα σου πω τούτο: Δεν με αφορούν εκείνοι που «σε αυτή τη χώρα» αποφάσισαν να «μιλούν για δίκιο, ηθική και καλή συμπεριφορά» ενώ «κάνουν το αντίθετο». Οι ηλίθιοι που δεν μπορούν να δουν πέρα από την μύτη τους με αφορούν. Διότι αυτούς θεωρώ ως συμφορά του κόσμου. Αυτοί ορίζουν ποιος θα μας πηδάη.
  Όσα άλλα γράφεις μετά την πρώτη παράγραφο δεν με αφορούν, αλλά δείχνουν τι κατάλαβες από αυτά που υποτίθεται διάβασες. Το οποίο βέβαίως είναι ΤΙΠΟΤΕ!!!

 47. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @κ. Λάμδα: Τί εισηγήστε; Να έχω ενοχές για την καλή μου, ως τα τώρα, τύχη;;; Και η απόλαυση, στο σεξ κυρίως, είναι μια πολύ, πολύ προσωπική υπόθεση. Εσείς τί λέτε, με ΤΟΣΟ μυαλό και τέτοια εμφάνιση, θα μ’ εγκατάλειπε ΕΚΕΙ η τύχη μου;; Δεν θα την άφηνα! Ή, μάλλον, θα την άφηνα όταν, τα ΟΛΑ μου, δεν θα συνεργάζονταν αρμονικά ΓΙΑ ΜΕΝΑ.
  Και για να σοβαρευτούμε τώρα: Όπως σας ξανάπα η συνεχής αναζήτηση και αλλαγή του/της συντρόφου είναι ΔΙΑ-ΣΤΡΟ-ΦΗ!!!!! Και μετά από μια ηλικία γίνεται και γελοιότητα. Επί πλέον. Και τότε, για να φυλλάξει κανείς τον εαυτό του, απ’ το να γενεί αξιολύπητο σούργελο, παραίτητε απ’ τα γκομενιλίκια κ. Λάμδα μου!!! Υπάρχουν άλλωστε, στο εδιάμεσο και για πάντα, αστέρια παιδιά που σε δικαιώνουν…

 48. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @κ. Μπεκατώρου: Επειδή είμαι η ανορθόγραφη του site, καμιά φορά πιστεύω πως πάσχω κι από λεξη-πενία, θαυμάζω τους ανθρώπους που μπορούν να μου πουν για τις βαθειές -Ομηρικές- ρίζες της γλώσσας μου. Μόλις πριν από καμιά βδομάδα έμαθα πως η αγγλική λέξη budget προέρχεται από την γαλλική λέξη (αντιδάνειο) bougeait -το σακκουλάκι με το χρήμα που κρέμαγαν -και αυτό κουνιόταν «bougeait»- στην σέλα του αλόγου τους τον μεσαίωνα οι γάλλοι καβαλλάρηδες. Το να ξέρει κάποιος σε βάθος την ΓΛΩΣΣΑ του για μένα, την ανορθόγραφη και το είπαμε, είναι θαυμάσιο.
  Ο κ. demonicos είναι το ορθογραφικό μαστίγιο… για μένα! (Και γούστο θα ‘χει να μου ‘βγει η κ. Λάμδα φωνάζοντας, «εύρηκα, εύρηκα» και να εννοεί πως ξεσκέπασε την διαστροφή μου! Ωχ και δεν γλυτώνω με τίποτα -‘ξον με πέταμα κατά γης των όπλων μου- από την κυρια…) Εεε, και;;; Μαθαίνω απ’ τον κ. ndemonicos και δωρεάν! Και, κυρίως, χωρίς να ψάχνω να ‘βρω στο λεξικό την λέξη που ψάχνω… γιατί την έχω στο μυαλό μου ανορθόγραφα! Αναζήτηση κι αυτή! σας έχει τύχει ποτέ;;;
  Και διαφωνείτε πως ο πλούτος της γλώσσας, που ‘χουμε σε καθημερινή χρήση, είναι ευθέως ανάλογος με τις αύλακες της φαιάς μας;; Γι’ αυτό και το καλλίτερο δώρο σ’ ένα παιδί είναι ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ και στη συνέχεια εξέταση:
  «-τί λέει το γραπτό μάγκα μου;;;»
  «-μμμ…;;;;»
  «-διηγήσου και παράτα τις λαμογιές σε μένα! Το ‘χω ξεκοκκαλίσει απ’ όταν ήμουν στο μπόϊ σου! Εντάξη;;;;»

 49. Ο/Η ahso λέει:

  Δαιμονικέ,

  γράφετε απαντώντας στην κ. Μπεκατώρου

  «είναι προφανές ότι η σχέση σας με την γλώσσα δεν είναι εκ των έσω αλλά επιδερμική»

  Ερωτώ : Πού και πώς το είδατε αυτό ; (Γιατί απ΄τα γραφόμενά της στο εδώ σχόλιο προσωπικά δεν κατάφερα να δω κάτι τέτοιο. Θα σας ήμουν ευγνώμων αν μου ανοίγατε τα μάτια… κ.λ.π., κ.λ.π….)

  Γράφετε : «από πού συμπεραίνετε πως θεωρώ ότι η ελληνική γλώσσα εξελίχθηκε με κάποιον τρόπο που δεν μου αρέσει»

  Θα σας απαντήσω εγώ, γιατί θεωρώ ότι αυτό που επισημαίνει η κ. Μπεκατώρου ισχύει:

  Από το γεγονός ότι γράφετε στην παλιά γραμματική σε αντίθεση με όλους τους άλλους που γράφουν εδώ (γεγονός που δείχνει ότι η γλώσσα εξελίχθηκε με τρόπο, τον οποίο δεν συμφωνείτε ν΄ακολουθήσετε – αν σας αρέσει και δεν την ακολουθείτε… ε, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο…)

  Γράφετε « Έχετε ή όχι διαπιστώσει την λεξιπενία των νέων ανθρώπων; »

  Ερωτώ : Έχει η λεξιπενία να κάνει με την τοποθέτηση της κ. Μπεκατώρου; Ισχυρίστηκε αυτή ότι της αρέσει η λεξιπενία;

  Λέτε επιπλέον : «… «καθεξής», «επαφή», «μεθαύριο», «υφαρπαγή», «καθόλου», «καταρχήν»; Εσείς είστε σε θέση να τις ορίσετε και ετυμολογήσετε;»

  Ερωτώ : Πώς συμπεράνατε ότι δεν μπορεί η κ. Μπεκατώρου να ορίσει και ετυμολογήσει τις λέξεις αυτές; (Μπορώ κι εγώ, αν σας ενδιαφέρει, σε αντίθεση με την αγαπητή σας Διονυσία, της οποίας τις απόψεις απαξιώ να σχολιάσω…)

 50. Ο/Η Λάμδα λέει:

  @ ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ: Γράφετε: «Γιατί πιστεύω πως η σεξουαλικότητα βρίσκεται κάπου πάρα πάνω από μια πιθαμή κάτω απ’ τον αφαλό και, πιθανόν, το ασίγαστο ψάξιμο γι’ αυτή να ΕΙΝΑΙ διαστροφή! (Το τελευταίο μου ΤΙ απόφθεγμα! -και πάω στον καθρέφτη να με θαυμάσω και πού τα βρίσκω το αφιλότιμο)».

  Απορώ κι εγώ πού τα βρίσκετε το αφιλότιμο. Μάλλον σας ξεφεύγουν. Μα τι λέτε; Όχι μόνο η σεξουαλικότητα, αλλά ούτε και ο έρωτας μπορούν να τιθασσευτούν από το μυαλό και τη λογική.
  Η σεξουαλικότητα είναι ορμή. Θυμάστε τι σημαίνει ορμή; Είναι φυσική ανάγκη. Ασίγαστη. Που αν την αγνοήσεις σου ξεσπάει αλλού. Από πού κι ως πού η ικανοποίηση μιας φυσικής ανάγκης είναι διαστροφή; Από πού κι ως που ο ερωτικός πόθος μπορεί να αγνοηθεί από τη λογική;
  Εδώ η πείνα και η δίψα δεν μπορούν να ησυχάσουν όταν μας πιάσουν. Αν μπορούσαμε με τη λογική να τις σταματήσουμε θα αδυνατίζαμε εμείς και θα πεινούσαν οι διαιτολόγοι.

 51. Ο/Η ahso λέει:

  Λάμδα,

  η ορμή και ο σεξουαλικός πόθος μπορούν να τιθασευτούν (και αγνοηθούν) από τη λογική. Με τι τίμημα όμως;

  Υ.Γ. Μην ασχολείστε με τις απόψεις της Διονυσίας! Δείτε εδώ για να καταλάβετε τι είναι το άτομο …

 52. Ο/Η ahso λέει:

  Και για να μην κάνω την πάπια σε σχέση με το θέμα του post :

  Θεωρώ δικαίωμα του καθενός να επιλέξει τη σεξουαλική του συμπεριφορά. (Ακόμα κι αν είναι «κραγμένη»).

  Προσωπικά όμως δε γουστάρω τίποτα «κραγμένο». Θεωρώ αρετή τη σεμνότητα και τη διακριτικότητα σε όλα τα επίπεδα.

 53. Ο/Η Λάμδα λέει:

  @ahso:Λέτε: «Δείτε εδώ για να καταλάβετε τι είναι το άτομο …» . Πού να δω δηλαδή; Εννοείτε να δω τι γράφει παραπάνω ή με παραπέμπετε σε κάποια διεύθυνση που ξεχάσατε να γράψετε;

  Εννοείται ότι συμφωνώ απόλυτα με την παρατήρησή σας!

 54. Ο/Η ahso λέει:

  Μα…

  …Λάμδα, «πάτημα» στο «εδώ» ενεργοποιεί σύνδεσμο (ήτοι link) (τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ στον δικό μου «κομπιούτορα») που οδηγεί στο άρθρο εκείνο του site (=ιστοτόπου) σας που δείχνει αυτά που θέλω να πω…

  Για περαιτέρω απορίες εδώ είμαστε :-P

 55. Ο/Η ΤΙΜΟΠΕΟΣ ΦΙΛΑΝΔΡΟΣ λέει:

  @Διονυσία Περικλέους: Πολύ τιμητική η ανησυχία σας για μένα όταν γράφετε: » Πού είναι ο κ. Τιμόπεος με την Α4 του και με τις έγκυρες έρευνες του περί του θεμάτου;;».
  Λείπω εκτός Αθηνών και δεν μου είναι εύκολη η πρόσβαση στο internet. Θα σας έλθω όμως και θα τα πούμε. Μέχρι τότε υπομονή! Δαμάστε την επιθυμία να ξαναμιλήσουμε. Ξέρετε εσείς…

 56. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  κ.Λάμδα: Λέω, «το ασίγαστο ψάξιμο γι’ αυτή να ΕΙΝΑΙ διαστροφή!» Μάλλον ξεχάσατε την λέξη ΑΣΙΓΑΣΤΟ! Λέξη που αναφέρετε, πάρα κάτω στην απάντησή σας, δίνοντας έμφαση στα γραφόμενά σας ενώ από τα δικά μου την στερήσατε!!!! Ουφ το ‘πα.

  Αλλού σας λέω: «Όλα αυτά που αναφέρετε -κ. Λάμδα- αρχίζουμε να τα εξασκούμε όταν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΟΥ ΑΛΛΑ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΣΚΕΤΟΥ ΟΡΓΑΣΜΟΥ με την βοήθεια ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ κατάλληλου ΟΡΓΑΝΟΥ!!!! Ο έρωτας τότε έχει μείνει ΜΟΝΟΝ σεξουαλική πράξη και βέβαια περιορίζεται, και αυστηρά, σ’ όλα τα όργανα που περιγράφετε. Και δεν έχει τρυφερότητα!!! Και είναι πολύ λάθος να λέμε πως στο κρεββάτι ΟΛΑ επιτρέπονται. Και πού σταματά η επιτρεποσύνη;; Μήπως ζούμε σε κοινωνία αχαλίνωτη;; Μήπως ζούμε σε κοινωνία που έχασε το “παν μέτρον..”;;
  Και μπορούμε να είμαστε ΚΑΙ αχαλίνωτοι ΚΑΙ αμετροεπείς ΟΧΙ όμως όταν έχουμε την ευθύνη παιδιών! Και ΔΕΝ είμαστε ΟΛΟΙ άρρωστοι σ’ αυτόν τον κόσμο. Βαριεστημένοι όμως είμαστε. Ανικανοποίητοι όμως είμαστε. Και ότι ΔΕΝ ξέρουμε ΤΙ γυρεύουμε;; ΝΑΙ!!!»
  Και ξέρετε ΟΤΑΝ σχολιάζετε να αναφέρεστε σ’ όλο το κείμενο του αντισχολίου κι όχι να βάζετε στην απομόνωση ότι σας είναι στενό… Και κάτι -που τώρα και στα ξαφνικά μου ‘ρθε κι από πού αναρωτιέμαι και δεν ξαναπάω καθρέφτη- σαν να και μου έφεξε πως η κοινωνία είναι το σύνολο ΟΛΩΝ μας. Καμιά φορά, τα παλαβά που λέμε, μου θυμίζουν την προτροπή στα παιδιά μας: «Να μην καπνίσεις γιατί το κάπνισμα βλάπτει!!!» Και την ίδια στιγμή τους φυσσάμε καπνό, απ’ το τσιγάρο μας, στην μούρη τους. Κάτι, του είδους, κάνουμε Σ’ ΟΛΑ που πάμε να τους… διδάξουμε!
  Κάπου στα σχόλιά σας λέτε ότι, «Και η λεσβία τίκνει και ο gay άνδρας γεννά! Απλώς δεν τους αρέσει!»
  Πολύ καλά και δικαίωμά σας! Μπορείτε όμως να είστε στην ίδια μοίρα με τα ξευγάρια που, όχι μόνον γεννούν, ΑΛΛΑ και μεγαλώνουν ανθρώπους που θα δουλέψουν ΚΑΙ θα υποστηρίξουν π.χ. την σύνταξή σας;;; Την ιατροφαρμακευτικής σας περίθαλψη;;; και ένα σωρό άλλες, έστω και κουτσές, παροχές της-Ελλάς;;;

  Λέτε: «Η σεξουαλικότητα είναι ορμή. Θυμάστε τι σημαίνει ορμή; Είναι φυσική ανάγκη.»
  Αααχ, και τί μου θυμήσατε τώρα!! Εγώ για την σεξουαλικότητα έχω ΜΟΝΟΝ διαβάσει!!! Σας λέω, λοιπόν, πως η σεξουαλικότητα εδράζει σε κείνη ΑΚΡΙΒΩΣ την περιοχή του εγκεφάλου που βρίσκεται και η πείνα και η δίψα μ’ άλλα λόγια οι φυσικές μας ανάγκες -δεν το λέω εγώ αλλά η τελευταία χαρτογράφιση του μυαλού μας -όταν έχουμε κι απ’ αυτό! Ίσως λοιπόν και τα υπερβαρή άτομα να έχουν το πρόβλημα που τους βασανίζει γιατί πεινούν με τα ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ! Σκεφτήτε πάνω σ’ αυτό…

  Όσο γι’αυτό που με ρωτάτε: «Θυμάστε τι σημαίνει ορμή;» Σας ευχαριστώ αλλά είναι ανεπίτρεπτο, από λόγου σας, να με βασανίζετε -και σ’ αυτήν την ηλικία που ‘μαι- για απολαύσεις που ΟΥΤΕ ‘καν είχα υποψιαστεί ΠΩΣ υπάρχουν και τώρα, στα 98 μου που ανήκω στο φύλο που έχει ξεχάσει ΤΙ φύλο ήταν, είναι πολύ αργά να τις ψάξω γιατί θα πρέπει να ‘βρω και τον εθελοντή συνψαξιστή -κ. ndemonicos λέγεται η λέξη;;- κι ούτε ψίλος στον κόρφο του γιατί είμαι και της υγιεινής διατροφής και δεν μου αρέσουν -γενικά- τα πλαστικά… Θα διαλογισθώ λοιπόν, αμέσως μόλις κλείσω το laptop μου και αφού μεταφέρω, απ’ τον κήπο μου στην αποθήκη μου, τα δρύϊνα κουτσουρα για το τζάκι μου -μπας και θυμηθώ ΤΙ σημαίνει ορμή!!! Αλλά άντε και το θυμίθηκα…;;

  κ. Τιμοπεε: Σας περιμένουμε, ΟΛΟΙ, δαμασμένοι ή όχι… Και δεν θυμάμαι ΠΟΤΕ ακριβώς, στην ιστορία του, ο άνθρωπος ξεχώρησε απ’ τα ζώα και ΤΙ ήταν εκείνο που τον έκανε να ξεχωρίσει -τώρα για το τί έγινε στην συνέχεια;;- και για ποιους λόγους ξαναγυρνά στην ευτυχισμένη κατάσταση της μαϊμούς.
  Αχ, κ. Τιμοπεέ μου, που θα σας προσφωνούσε κι ο ανατέλων κ. ahso, κανένας δεν μπορεί να μας σώσει απ’ τον εαυτό μας… (το δεύτερο κομμάτι της φράσης είναι δικό μου και ΘΥΜΩΝΩ με τις λογοκλοπές και να το έχετε υπόψη σας έτσι εεε;;;!)

  Ξέρετε; Επειδή μπήκε ο τύπος στο site καλά θα κάνουμε να κλείσουμε εδώ γιατί κινδυνεύει η κουβέντα να σουρθεί στο πάτωμα -υπάρχει και πιο κάτω;;;

 57. Ο/Η nicolaos demonicos λέει:

  @ ahso: Συνήγορος του… διαβόλου; Λοπόν, φίλτατε, προφανές είναι ότι και η δική σου «σχέση με την γλώσσα δεν είναι εκ των έσω αλλά επιδερμική». Πού το είδα αυτό; Στο ότι δεν γνωρίζεις ότι η σημερινή μορφή της (η κατάντια της δηλαδή) δεν υπήρξε προϊόν φυσικής εξέλιξης αλλά διατάγματος. Και η γλώσσα δεν εξελίσσεται με νομοθεσίες και διατάγματα. Το τι και πώς συνέβη, μπορείς, αν θέλης, να το πληροφορηθής. Για ευκολία σου θα σου συστήσω ένα βιβλίο. «Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί γλώσσης». Του φιλολόγου-ιστορικού Αντ. Αντωνάκου. Σου έχω συστήσει ακόμη ένα, όπως και του κ. Χαραλάμπους, και αναμένω ακόμη την θέση σας επί εκείνου του θέματος, της Δημοκρατίας.
  Το γεγονός ότι γράφω στην ιστορική γλώσσα, δεν σημαίνει ότι δεν γνωρίζω τούτο το «ιδίωμα», το οποίο έχει ξεφύγει ακόμη και από την «μαλλιαρή». Ο βασικός λόγος; Αγαπώ αυτήν την γλώσσα περισσότερο από σένα, την γνωρίζω και την σέβομαι – πάντοτε την σεβάστηκα. Αυτό που θα πω, ξέρω ότι θα ακουστή γελοίο και αλαζονικό, αλλά δεν βαριέσαι, ας πάη και το παλιάμπελο: Δεν σήκωσαν όλοι τα όπλα της Επανάστασης κατ’ αρχάς. Μάλιστα το έπραξαν οι συντριπτικά λιγώτεροι, ελάχιστοι. Δεν φαντάζομαι ότι θα τους έλεγες το ίδιο; Βέβαια εδώ δεν πρόκειται για επανάσταση, αλλά μπορείς να μου πης τι θα γινόταν ή δεν θα γινόταν αν ΟΛΟΙ ακολουθούσαν τους προεστούς και τους κοτζαμπάσηδες (δηλονότι μεγαλοεκδότες, πολιτικούς και τους εντολείς τους);
  Αν όχι η λεξιπενία, τι σε ενοχλεί στην ανάγνωση ενός κειμένου που χρησιμοποιεί τα «ήτα» και «ωμέγα» όπου και όπως η ιστορική γλώσσα, αλλά και λέξεις-έννοιες «που έχουν βγει στην σύνταξη» εντολή του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου; [Αυτό το «εντολή» είναι δοτική, το οποίον εδώ δεν δύναται κεχωρισμένως κάποιος να ετυμολογήση παρά ως ονομαστική. Αλλά η έννοιά του αλλάζει δραματικά: «κατ’ εντολήν.] Δηλαδή μπορείς και διαβάζεις χωρίς πρόβλημα την λέξη «αναγόμΩσΗ», αλλά δυσκολεύεσαι στις λέξεις «διαθέση» και «λιγώτερο» στην θέση των επιβληθέντων «διαθέσει» και «λιγότερο»; Μπορείς και εκφέρεις τις λέξεις (οδός) «Κωνσταντινουπόλεως», (μουσείο) «Ακροπόλεως», (πλατεία) «Ομονοίας», «εντούτοις», «εντάξει», «καθεξής», «επικεφαλής», «επιπλέον», «εξάλλου», αλλά σε μπερδεύουν τα: «επιθέσεως», «συνεπείας», «εν τούτοις», «εν τάξει», «καθ’ εξής», «επί κεφαλής», «επί πλέον», «εξ άλλου»…
  Όσον αφορά στο αν αναφέρθηκε η κ. Μπεκατώρου στην λεξιπενία, τι σχέση έχει αυτό; Αναφέρθηκα εγώ, ορίζοντάς την ως το αποτέλεσμα εκ της βιαίας (θέλεις «βίαιης»; Καμμιά αντίρρηση) παρεμβάσεως στην φυσική εξέλιξη της γλώσσας μας. Και σε ρωτώ: Έχεις δεί, ακούσει, πληροφορηθή να έχη συμβή κάτι παρόμοιο σε άλλη χώρα, με άλλη γλώσσα; Στην Γαλλία λόγου χάριν. Και κάτι άλλο: Θεωρείς ότι συμπίπτουν ή ΠΡΕΠΕΙ να συμπίπτουν γραπτός και προφορικός λόγος; Ότι αυτό συνέβαινε πάντα και εξακολουθεί ή ΠΡΕΠΕΙ να εξακολουθή να συμβαίνη; Είμαι βέβαιος πως γνωρίζεις ότι στην Ελλάδα ομιλούνται δεκάδες ιδιώματα, από τα Ιόνια ώς το ανατολικό Αιγαίο και από την Βόρεια Μακεδονία ώς την Κρήτη. Θεωρείς ότι τα σχολικά βιβλία έπρεπε να γράφωνται [ή το «να γράφονται» ηχεί διαφορετικά;] στα διάφορα αυτά ιδιώματα ή σε μία κοινή και κοινώς κατανοητή γλώσσα;
  Με ρωτάς: «Πώς συμπεράνατε ότι δεν μπορεί η κ. Μπεκατώρου να ορίσει και ετυμολογήσει τις λέξεις αυτές; (Μπορώ κι εγώ, αν σας ενδιαφέρει, σε αντίθεση με την αγαπητή σας Διονυσία, της οποίας τις απόψεις απαξιώ να σχολιάσω…)».
  Λοιπόν, δεν έχω συμπεράνει κάτι τέτοιο, απλώς την προκάλεσα, διότι οι απόψεις της περί «εξέλιξης της γλώσσας» με ωδήγησαν [ή προτιμάς «οδήγησαν», ώστε να το καταλάβης, αν το «ω» σου δημιουργή πρόβλημα;] στην σκέψη ότι δεν γνωρίζει τι συνέβη, άρα δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με την γλώσσα. Δεν γνωρίζω την ηλικία σου, ποια γλώσσα έχεις διδαχθή, την σχέση σου με αυτήν, αλλά αν θέλης να προβής στον ορισμό και ετυμολόγηση των λέξεων αυτών, δεν θα είχα καμμία αντίρρηση.
  Η γλώσσα, φίλτατε, δεν είναι το παιγνιδάκι που ο καθένας μπορεί να τοποθετή όπου και να χρησιμοποιή όπως θέλει. Διαπλάθεται, ως ζωντανός οργανισμός, από τους ομιλούντες την εντός του φυσικού χώρου της και δεν διαφοροποιείται από το «χθές» της με προεδρικά διατάγματα και νομοθεσίες – καλοπροαίρετες ή κοκοπροαίρετες.
  Φίλτατε, είσαι ιδιαίτερη περίπτωση – όπως και πολλοί άλλοι. Και αυτό λόγω ΚΑΙ της θέσεώς σου «… της οποίας τις απόψεις απαξιώ να σχολιάσω». Απαξιοίς ή βρίσκεσαι σε αδυναμία; Διότι αυτό το «απαξιώ», φαντάζομαι το γνωρίζεις, λειτουργεί και ως δρόμος διαφυγής, δηλαδή ως φερετζές της αδυναμίας – συνήθως εξ αγνοίας.
  Προσωπικώς, παρότι θεωρώ και την κ. Μπεκατώρου και εσένα ως μη έχοντες ει μη μόνον επιδερμική σχέση με την γλώσσα, δεν απαξίωσα να σχολιάσω τις θέσεις σας. Μπορούμε να διαφωνούμε, να αντιδικούμε ακόμη και με τον όχι κοσμιώτερο τρόπο, αλλά το να απαξιώνουμε είναι λάθος. Εκτός και συντρέχει ο παραπάνω λόγος…
  Και να καταλήξω: Ναι, είναι δύσκολη η Ελληνική γλώσσα, η ΜΟΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ όπου συμπίπτουν σημαίνον και σημαινόμενο. Και τι σημαίνει αυτό; Ότι την καταργούμε; Μπορείς να αντιληφθής τις τραγικές συνέπειες; Αλλά πριν τούτο, ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΣ ΤΙΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ;
  Αν ναι, τότε θα σου θέσω υπ’ όψιν κάτι το οποίο θα σε συγκλονίση.

 58. Ο/Η Νιόνιος Νιονιάκης λέει:

  @nicolaos demonicos: «Σοφολογιώτατους» τους έλεγε ο Σολωμός κάποιους που στην εποχή του μιλούσαν με ανάλογο με σένα τρόπο.

 59. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @κ. Ν. Νιονακης: Μην ξεχνάτε ότι ο Σωλομός δεν είχε διδαχθεί στα ελληνικά…

 60. Ο/Η ahso λέει:

  Περιμένω να συγκλονιστώ, Δαιμονικέ. Μέχρι τότε λάβετε αυτό σαν απάντηση

 61. Ο/Η nicolaos demonicos λέει:

  @ ahso: … Και οι στρουθοκάμηλοι και οι αετοί αυγά γεννούν, αλλά δεν είναι κότες! Αυτό το ξέρεις;
  Περίμενα αφ’ ενός την ετυμολόγηση για την οποία οικειοθελώς προσφέρθηκες, αφ’ ετέρου την δήλωση ότι σε ενδιαφέρει να αντιληφθής τις τραγικές συνέπειες του πραξικοπήματος της 11.01.2002.
  Τώρα μπορείς πλέον να… συγκλονιστής μόνος σου και αφ’ εαυτού σου, αφού ούτε να καταλάβης τι λες και τι σου λένε ή σου ζητείται είσαι σε θέση.
  Και πού είσαι… συγκλονίσου ελεύθερα, μην έχης ενδοιασμούς. Το ζητούμενο είναι ο συγκλονισμός αυτός καθαυτός και όχι το θέμα που θα σε συγκλονίση.
  Βλακείες κάθομαι και γράφω, αφού ούτε τούτο δω πρόκειται να αντιληφθής.

 62. Ο/Η nicolaos demonicos λέει:

  @ Νιόνιο Νιονιάκη: Ναι, «σοφολογιώτατους», αλλά το [ο] της προσθήκης [ο]τατος με ωμέγα το έγραφε και όχι με όμικρον, όπως επιβλήθηκε την 11.01.1982 (και συγνώμην για το 2002 του προηγούμενου σχολίου. Πώς στην ευχή συνέβη αυτό; Ο δαίμων!!! Εξορκισμός μάλλον μου χρειάζεται!).
  Και πάντως δεν είμαι θιασώτης της καθαρεύουσας – τα έχω πει αυτά. Θιασώτης της ιστορικότητας της γλώσσας ΜΟΥ είμαι. Αν θέλετε, μπορώ να αναπτύξω τους λόγους.

 63. Ο/Η MΑΡΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ λέει:

  @nicolaos demonicos: Mήπως λέτε περισσότερα από όσα χρειάζεται; Εννοώ πού ξέρετε τι ξέρω και τι δεν ξέρω… Και τι σημασία έχει αυτό με το αν γίνεστε γραφικός; Εγώ μπορεί να μην ξέρω και οι άλλοι εδωμέσα μπορεί να μην ξέρουν όσα ξέρετε. Και κινέζικα μπορεί να μην ξέρω και να ξέρετε εσείς. Θα μου γράφατε στα κινέζικα;
  Για σας το λέω. Όταν ο άλλος γνωρίζει πως θα αντικρύσει στα σχόλιά σας την μετεμψύχωση του Τζάρτζανου , απλώς δεν θα σας διαβάσει και όσα κατεβατά γράφετε θα τα πάρει ο αέρας, αφού μόνος σας τα γράφετε, μόνος σας τα διαβάζετε.

  Αν θέλετε να μιλήσετε περί ελληνικής γλώσσας γιατί δεν ανοίγετε ένα τέτοιο site, να τα λέτε εσείς και εκείνοι που έχουν την ίδια μανία με σας;

 64. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Δαιμονικέ, μ΄αρέσει που μου έκανες και μαθήματα περί απαξίωσης !

  Υ.Γ. Κι εγώ περίμενα (μάταια) πολλές φορές και διάφορα από σένα, αλλά φαίνεται ότι ούτε εσύ κάνεις ό,τι σου ζητήσουν. Μόνο που εγώ δεν έκανα απαξιωτικά σχόλια…

  Υ.Γ.2 … κι ο νοών νοείτω τι σημαίνει αυτό…

 65. Ο/Η ahso λέει:

  Είμαι ο αμέσως ανωτέρω ανώνυμος

 66. Ο/Η Λάμδα λέει:

  @Διονυσία Περικλεους: Γράφετε: «Όλα αυτά που αναφέρετε -κ. Λάμδα- αρχίζουμε να τα εξασκούμε όταν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΟΥ ΑΛΛΑ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΣΚΕΤΟΥ ΟΡΓΑΣΜΟΥ με την βοήθεια ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ κατάλληλου ΟΡΓΑΝΟΥ!!!! Ο έρωτας τότε έχει μείνει ΜΟΝΟΝ σεξουαλική πράξη και βέβαια περιορίζεται, και αυστηρά, σ’ όλα τα όργανα που περιγράφετε. Και δεν έχει τρυφερότητα!!! Και είναι πολύ λάθος να λέμε πως στο κρεββάτι ΟΛΑ επιτρέπονται. Και πού σταματά η επιτρεποσύνη;; Μήπως ζούμε σε κοινωνία αχαλίνωτη;; Μήπως ζούμε σε κοινωνία που έχασε το “παν.» »

  Σαν να ακούω καλογραία! Ε, μετά εγώ θέλω να έχετε ανοικτές απόψες για τους gay και τις λεσβίες…
  Για να δούμε για ποιούς μιλάτε: Τι ποσοστό, νομίζετ, από όσους κάνουν σεξ αυτή τη στιγμή το κάνουν από έρωτα κι τι από σεξουαλική πράξη;
  Και αφού το φυσιολογικό είναι ο έρωτας και το σεξ είναι το κτηνώδες, γιατί η φύση δεν μας έδωσε ορμές μόνο εφόσον είμαστε ερωτευμένοι;
  Και όταν δεν είμαστε τι πρέπει να κάνουμε τις ορμές μας;

 67. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @κ. Λάμδα: Έχω μάθει το τμήμα μου, απ’ την μέση και πάνω, να ελέγχει εκείνο απ’ την μέση και κάτω. Στην αντίθετη περίπτωση δεν θα διαφέρω απ’ τα ζώα. Έτσι με δίδαξαν, και σωστά, οι άνθρωποι που με μεγάλωναν. Έτσι δίδαξα και εγώ τα παιδιά μου. Επίσης εκείνο το «παν μέτρον άριστον» με προστάτεψε, και σ’ όλη μου την ζωή ως τα τώρα, από κακοτοπιές. Όλων των ειδών. Έχω διδαχθεί το σεξ να είναι κατάληξη τρυφερής σχέσης. Να μην προηγείται της σχέσης αλλά να έπεται. Δεν ξέρω αν και οι καλογριές το ίδιο πιστεύουν… Με την θρησκεία έχω την ίδια «παράξενη» σχέση όπως και με το σεξ: Την θεωρώ πολύ προσωπικό μου θέμα και δεν την βγάζω περίπατο στους μεγάλους δρόμους… Με εξαπτέρυγα. Ή με πλακάτ του τύπου, «Ι am proud for my gay son», γιατί το είδα κι αυτό… Ηλίθιος φανατισμός που γελοιοποιεί τον σκοπό της, όποιας, διαμαρτυρίας.

  Λέτε: «Ε, μετά εγώ θέλω να έχετε ανοικτές απόψες για τους gay και τις λεσβίες…»
  Σας λέω: Όλα αυτά που λέτε -και η καλογεροσύνη μέσα- κάνουν φανερό πως εκείνο που μάχεσθε ΔΕΝ είναι η αποδοχή σας απ’ την κοινωνία. Αυτή την επιβάλατε στους θέλοντες και στους ΜΗ. Θέλετε να ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ την διαφορετικότητά σας σαν να και ΠΡΕΠΕΙ να είναι η φυσιολογική συμπεριφορα των ανθρώπων και των δύο φύλων. Αλλά κανείς ΔΕΝ μπορεί να τα ‘χει ΟΛΑ κ. Λάμδα…
  By the way -που θα λέγαμε και στα νεοελληνικά- ο «ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ» κυκλοφόρησε ένα βιβλίο σχετικό με τον ομόφυλο έρωτα στην αρχαία Ελλάδα. Τον ονομάζει «Ελληνικό έρωτα». Εμπεριστατωμένο. Διαβάστε το. Είστε έξυπνος άνθρωπος -νομίζω- και θα καταλάβετε ΠΟΥ οδηγεί το αχαλίνωτο και θα ανακαλύψετε ότι, και ίσως, τον ενθάρρυναν γιατί ΗΤΑΝ ένα μέτρο ελέγχου των γεννήσεων. Λόγοι που χρειάζονται συζήτηση. Πού οδήγησε;; Τίποτ’ άλλο.

 68. Ο/Η nicolaos demonicos λέει:

  @ MΑΡΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ: Ώστε κατάντησε «κινέζικα» η γλώσσα που χρησιμοποιώ;!!! Αυτό είναι αλήθεια δεν το είχα φανταστή.
  Όσον αφορά στο πού ξέρω τι ξέρετε, εσείς ομολογείτε ότι σας μπερδεύουν αφ’ ενός τα «ήτα» και τα «ωμέγα», αφ’ ετέρου δε κάποιες έννοιες, όπως π.χ. «διεξάγω» άντί «κάνω». Διότι αν αυτά τα αντιλαμβάνεστε, τότε που εδράζεται η αντίδρασή σας; Αν δεν σας κουράζη, διαβάστε το προς ahso σχόλιό μου της 14.07 -λίγο πιο πάνω.
  Να σας πληροφορήσω παρεμπιπτόντως ότι ο Τζαρτζάνος στο σχολικό συντακτικό του αυτό το ιδίωμα, της Καθαρεύουσας, ήταν υποχρεωμένος να ακολουθήση. Αυτό ήταν το πνεύμα τότε – δυστυχώς. Και απορρίπτοντας εκείνο το πνεύμα, θα πρέπει να ακολουθήσω το επιβληθέν της 11.01.1982; Περίεργη αντίληψη καταθέτετε.
  Όσο για το site περί την γλώσσα, είναι στα βραχυπτόθεσμα σχέδιά μου. Ίσως εκεί τα ξαναπούμε. Πάντως με εκπλήσει το: «εκείνοι που έχουν την ίδια μανία με σας». Μου φαίνεται απίστευτο. Μανία το να υπερασπίζεται κάποιος την ιστορικότητα της γλώσσας του! Πιθανόν μανιακός ήταν και ο Κολοκοτρώνης – και μη προβήτε σε παραλληλισμούς, δεν με εννοώ ως ίσο του, ούτε καν απότοκο της σκιάς του.

 69. Ο/Η ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ λέει:

  @nicolaos demonicos: Μα τι κάθεστε και λέτε; Εγώ σας είπα ότι τα κείμενά σας δεν τα διαβάζει κανείς. Κουράζουν. Αν θέλετε να εθελοτυφλείτε πιστεύοντας πως να σώσετε τη χαμένη τιμή της γλώσσας μας με γεια σας, με χαρά σας.
  Αυτό δεν έχει σχέση με το τι αντιλήψεις έχω εγώ για τη γλώσσα. Μπορεί και να συμφωνούμε σε πολλά.
  Τα κείμενα δεν τα γράφετε όμως για να τα διαβάζει ο κόσμος; Λοιπόν, ο κόσμος γράφει αλλιώς από εσάς. Και δεν έχει καμμια όρεξη να ακούει τις διδαχές σας, πόσο μάλλον που είναι φίσκα στον εξυπνακισμό.

 70. Ο/Η Λάμδα λέει:

  @Διονυσία Περικλέους: Οι απόψεις σας περί έρωτα μου προκαλούν φρίκη και λύπηση. Όμως δεν θα σας αποκαλέσω «άρρωστη», ούτε σας θεωρώ ανώμαλη. Αυτή είναι η διαφορά μας. Και εννοείται πως δεν σας φοβάμαι, επειδή μέσα μου δεν έχω κάποια πλευρά που ενδέχεται να σκεφτεί όπως εσείς όσον αφορά τη σεξουαλική συμπεριφορά μου.

 71. Ο/Η mpaxalo λέει:

  ΤΟ ΜΟΥΝΟΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΣΤΑΝ

  ΜΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΙΣ

  ΣΤΟ ΝΕΟΨΕΥΔΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΟΥ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΣΤΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑ ΒΡΩΜΕΡΟ ΚΑΙ ΣΙΧΑΜΕΡΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΟΥΝΙΟΥ.

  ΚΑΘΕ ΠΟΥΤΑΝΑΚΙ-ΜΟΥΝΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΑΚΡΩΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. ΜΙΑ ΜΟΥΝΩΝΥΜΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ (ΜΟΥΝ.Ι.Α.).

  ΜΙΑ ΑΡΤΙΩΣ ΔΙΗΡΘΡΩΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ (ΤΟ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟ -ΚΙΝΗΜΑ- ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ -ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΙΚΗΜΕΝΕΣ ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΜΑΣ ΟΛΑ- ΚΑΙ -ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΦΑΛΟΚΡΑΤΙΚΑ – ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ- ), ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ (ΣΙΜΟΝ ΝΤΕ ΜΠΟΒΟΥΑΡ, ΛΑΙΔΗ ΑΣΤΟΡ ΚΛΠ).

  ΤΕΛΙΚΟ ΟΡΑΜΑ: “Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΝΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ ΤΗΣ ΚΛΕΙΤΟΡΙΔΑΣ, ΠΕΠΕΙΡΑΜΕΝΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΩΣ MANAGERS (ΜΑΜΑ, ΓΙΑΓΙΑ & ΦΙΛΕΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ, ΘΕΙΕΣ, ΞΑΔΕΛΦΕΣ, ΝΟΝΑ), ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΑ ΠΟΥΤΑΝΑΚΙΑ ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ (ΦΙΛΕΣ, ΑΔΕΡΦΕΣ, ΞΑΔΕΡΦΕΣ) ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ (ΜΟΥΝΙ, ΚΩΛΟΣ, ΣΤΟΜΑ, ΒΥΖΙΑ, ΠΡΟΣΩΠΟ, ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟ).

  ΤΑ ΜΟΥΝΙΑ-ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΓΑΜΗΣΙΑ. ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΥΝΟΔΟΥΛΑ, ΜΟΥΝΟΠΛΥΜΕΝΑ ΝΕΟ-ΨΕΥΔΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΔΡΟΕΙΔΗ ΑΡΣΕΝΙΚΑ (ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ). ΤΗΝ ΜΟΥΝΟΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΟΙ ΑΥΘΕΝΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Μ.Μ.Ε..

  Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΠΕΒΑΛΛΕ ΤΗΝ ΠΟΥΡΙΤΑΝΙΚΗ ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΘΕΟ, ΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΖΥΓΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΥΙΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΧΩΡΙΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΥΡΕΣΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΚΡΙΝΟ (ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΦΑΛΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ).

  Ο ΓΥΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΖΗΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ (ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ) ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΣΕ ΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΑ. ΕΤΣΙ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΠΟΥ ΥΜΝΗΣΕ Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ. ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΑΥΤΗ ΓΕΜΙΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΑΓΑΜΗΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΚΑΚΟ-ΓΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΑΜΗΤΕΣ ΚΑΚΟ-ΓΡΙΕΣ ΜΕ ΑΓΑΜΗΤΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΜΟ ΚΑΙ ΑΣΤΡΑΤΕΥΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΖΩΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΖΩΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΑΤΥΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

  ΕΤΣΙ ΓΕΜΙΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΝΕΥΡΩΤΙΚΟΥΣ, ΑΠΟΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥΣ ΜΑΛΑΚΟΓΚΑΒΛΗΔΕΣ. ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΤΙΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ «ΗΘΙΚΗΣ» ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΓΕΝΝΕΤΗΣΙΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ: «NO MONEY – NO PARTY” ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ TO “ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΛΒΕΤΙΑ».

  ΤΟ ΠΙΟ ΓΕΛΟΙΟ ΟΝ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ Ο «ΑΝΔΡΑΣ» – ΦΕΜΙΝΙΣΤΡΙΑ. ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ΘΑ ΓΑΜΗΣΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΚΥΛΑ ΦΕΜΙΝΙΣΤΡΙΑ ΕΓΙΝΕ Ο ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ ΤΟΥΣ. ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΦΥΛΟΥ.

  ΕΤΣΙ ΟΤΑΝ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΓΙΑ ΚΑΦΕ (ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΝΕΥΡΩΤΙΚΟΙ ΚΑΦΕΪΝΟΜΑΝΕΙΣ) ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ.
  ΟΤΑΝ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ.

  ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ.

  Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ (ΔΙΟΤΙ ΣΙΓΑ ΜΗ ΞΟΔΕΥΘΗ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ).

  Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΤΗΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ!, (ΔΙΟΤΙ ΣΙΓΑ ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ).

  Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΒΑΖΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ (ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ) ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ.

  Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΤΑ ΣΚΑΕΙ… ΚΑΙ Η ΓΚΟΜΕΝΑ , ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ, ΤΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ (ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΑΝ, ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ, ΔΙΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΔΗΛ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΓΑΜΗΣΩ = ΠΛΗΡΩΝΩ.)
  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΙΑΣ ΡΟΥΜΑΝΑΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΑΣ, ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΥΡΝΟΥΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙ, ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΟΤΑ ΑΡΜΕΓΟΝΤΑΣ ΤΡΕΙΣ ΜΟΥΝΟΔΟΥΛΟΥΣ ΒΛΑΚΟ-ΕΛΛΗΝΕΣ. ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ: ΟΛΕΣ ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟ-ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ)

  ΑΝ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΡΑΓΚΑΤΟΣ ΜΕ MERCEDES, ΒΙΛΛΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΡΕΤΙΡΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΑΚΡΙΒΑ ΔΩΡΑ, Η ΠΟΥΤΑΝΑ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΤΑΜΕΙΨΗ ΣΤΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΩΛΟ ΑΦΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΠΙΕΙ ΜΠΟΛΙΚΑ ΧΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΜΟΥΝΟ-ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΜΟΥΝΟ-ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΣΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ. ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΣΙΟ ΔΙΑΝΟΙΓΕΤΑΙ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΩΦΕΛΟΥΣ ΓΑΜΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥ ΤΟΥ ΜΟΥΝΙΟΥ ΤΗΣ (ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ Τ. Β. , ΓΝΩΣΤΟΥ ΜΠΟΥΖΟΥΚΟ-ΑΟΙΔΟΥ ΟΠΟΥ ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΖΟΥΣΕ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ).

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΠΩΦΕΛΟΥΣ ΓΑΜΟΥ ΜΕ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ. Η ΠΟΝΗΡΗ ΜΟΥΝΟ-ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΡΙΑ ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ ΟΠΟΥ ΖΗΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ. ΑΠΑΙΤΕΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ Η ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ (ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΔΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΡΙΑΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΔΙΑΤΡΟΦΗ 11.000 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΟΥΣΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ 300 Τ.Μ. ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ).
  ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΝ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΡΟΠΟΣ, ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ. (ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΟΥΡΗ;)

  ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΠΩΣ ΜΙΑ ΤΡΥΦΕΡΗ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ, ΕΥΘΡΑΣΤΗ, ΑΔΥΝΑΜΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΚΑΚΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ, ΝΑ ΞΥΛΟΚΟΠΕΙ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΒΙΑΖΕΙ; (ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΙΑΖΟΥΝ, ΝΑ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ ΓΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΑΝΗΛΙΚΑ ΑΓΟΡΙΑ. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΛΑΡΑΚΙ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ ΤΟ ΚΟΛΑΡΑΚΙ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ! ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ, ΤΟΝ ΑΘΛΙΟ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ! )

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΗ. Ο ΠΟΥΣΤΗΣ ΑΝΔΡΑΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΕ ΜΙΑ ΛΕΣΒΙΑ ΠΩΣ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΚΟΜΕΝΑ ΤΗΣ. ΣΤΗΝ ΜΠΟΖΟΥΚΟ-ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΚΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΥΠΟΠΤΟΣ ΠΟΥΣΤΗΣ. ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ “ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΦΙΛΕΣ ΤΗΣ” ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΛΕΣΒΙΑ! ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΕ ΛΕΣΒΙΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΑΖΙ.

  ΑΝ ΤΙΣ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΠΩΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ, ΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΒΑΝΑΥΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΞΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΔΟ “ΑΝΤΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ”.
  ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ…..
  ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΥΤΑΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΟΥΝ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΜΟΥΝΟΠΑΖΑΡΟ ΜΕΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥΣ (ΜΟΥΝΙ, ΚΩΛΟΣ, ΒΥΖΙΑ, ΣΤΟΜΑ, ΠΡΟΣΩΠΟ) ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΩΣ ΜΟΥΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΝΟΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ.

  ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΝΙΟΥ, ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΟΥΝΟΑΓΟΡΑ ΚΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ.
  ΤΟΤΕ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΝΟΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ.

  Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΝ ΣΧΕΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΕΓΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΜΟΥΝΟΜΕΤΟΧΕΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕΡΙΔΙΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ «ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΓΑΜΗΣΑΤΕ ΤΟ ΤΑΔΕ ΜΟΥΝΙ».

  ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΡΙΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΑΡΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ «ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ» ΜΕΤΟΧΕΣ-ΦΟΥΣΚΕΣ (ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΜΟΥΝΟΕΤΑΙΡΕΙΩΝ) ΠΟΥ «ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ» ΤΟ ΠΟΣΟ «ΜΑΓΚΕΣ» ΚΑΙ «ΓΑΜΙΑΔΕΣ» ΕΙΝΑΙ, ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΠΩΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ “ΑΝΔΡΑΣ” ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ.

  ΚΑΙ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΞΙΟΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ (ΠΝΙΓΜΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΙΣΙΝΑ ΜΕ ΚΟΛΠΙΚΑ ΥΓΡΑ) ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΠΑΤΑΛΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ (ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΟΥΝΟΜΕΤΟΧΕΣ-«ΦΟΥΣΚΕΣ», ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΣΚΑΤΟΨΥΧΑ ΠΟΥΤΑΝΑΚΙΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΟΥΝ, ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΟΥΝΙΟΥ ΤΟΥΣ.
  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΗ ΝΕΟ-ΨΕΥΔΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΜΕΤΙΚΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΩΝ ΣΚΑΤΙΑΡΗΔΩΝ ΨΕΥΔΟΕΛΛΗΝΩΝ.

  ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ:
  ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕ ΤΟ ΜΟΥΝΟΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΠΥΡΠΟΛΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΥΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ.

  ΞΕΦΤΥΛΙΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΟΥΝΟΔΟΥΛΟΥΣ ΧΑΤΖΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ.

  ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ.

  ΛΕΦΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΟΔΟΥΛΟ ΤΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ

  ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ: ΟΥΤΕ ΔΡΑΧΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΝΙ.

  ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΟ-ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ “ΙΣΟΤΗΤΑΣ”.

  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟ, ΑΔΙΚΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΟ ΑΝΔΡΑ.
  mpaxalo.com

 72. Ο/Η ΝΕΑΡΧΟΣ λέει:

  @mpaxalo: Λιγάκι ακραία τα λάτε. Όμως έχετε και μεγάλη δόση από την αλήθεια. Και νομίζω πως οι γυναίκες μόνο στην Ελλάδα φέρονται έτσι. Να κάτι από το life style που δεν έχουμε λάβει υπόψιν μας. Πως για να αποκτήσουν οι γυναίκες όσα τους λεει πως πρέπει να έχουν τις έχει κάνει να γίνονται με μεγάλη ευκολία πουτάνες. Το πώς πληρώνονται δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία. Σημασία έχει πως δεν έχουν αναστολές.

 73. Ο/Η ahso λέει:

  A! Κι επειδή κάποιοι ισχυρισμοί περί «πραξικοπημάτων» δεν πρέπει να μένουν ασχολίαστοι :
  http://www.sarantakos.com/language/draka.html

 74. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Μήπως μπάχαλο και Νέαρχε πάτε και διαλέγετε τέτοια φρόκαλα;

 75. Ο/Η ahso λέει:

  Κύριε Βίιιιτσοοοοο
  Τι έγινε το μηνυματάκι μου; Κατέλαβε κανας δαίμων το site και μου επιβάλλει λογοκρισία;

 76. Ο/Η ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ λέει:

  @ahso: Το αποκαταστήσαμε το …χαμένο σας σχόλιο! Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι παθαίνει με εσάς το site κάθε τόσο και εμποδίζει αυτόματα τη δημοσίευση κάποιων μηνυμάτων σας. Σε σας και στον κ. Νίκο Χαραλάμπους το κάνει.

 77. Ο/Η ahso λέει:

  Σ’ εμένα και στον Ν. Χαραλάμπους είπατε, κ. Βίτσο ; Μόνο ;;;
  Αχάααα! Εμ, είναι προφανές! Και ειδικά αν λάβει κανείς υπ΄όψιν το περιεχόμενο του χαμένου σχολίου, πρόκειται για δαιμονικό συνδυασμό ιστορικογλωσσικού βουντού και κεφαλλωνίτικης κατάρας! Κάντε κανα ευχέλαιο, σεις πού ‘χετε τα μέσα στον Άγιο Διονύσιο!
  :-D

 78. Ο/Η ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ λέει:

  @ahso: Σας το υπόσχομαι. Αν και τα ίδια μέσα έχουν κι όλοι εδωμέσα όσων το όνομά τους είναι εις μνήμην του Αγίου Διονυσίου.

 79. Ο/Η ahso λέει:

  Ξέρετε, μπαίνει στη μέση και ο Άγιος Γεράσιμος που τον απαρνήθηκαν. Και νομίζω ότι είναι ζηλιάρης…

 80. Ο/Η Τιμόπεος Φίλανδρος λέει:

  Ξέρω, γύρισα κάπως αργά, αλλά οι συνθήκες δε μου επέτρεψαν να συμμετάσχω στο διάλογο που προηγήθηκε. Στα γραφόμενά σας, κύριοι, πολλές φορές διαπιστώνω το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που χαρακτηρίζει συνομιλίες νεοελλήνων.
  Επιτρέψτε μου να κάνω τα εξής τελευταία σχόλια :
  Σαφώς δε θα σταθώ στα φιλολογικού και κοινωνιολογικού ενδιαφέροντος ζητήματα που ανέκυψαν μεταξύ κάποιων συνομιλητών. Εξάλλου, δεν ήταν θέμα του παρόντος κύριου σχολίου μου.
  Σχετικά με την παρέμβαση του κυρίου Δημόνικου, (αν δεν κάνω λάθος στην ελληνική απόδοση των λατινικών χαρακτήρων), για τη χρήση του όρου «αδελφάτο» πρώτη διδάξασα υπήρξε η κ. Περικλέους , για τον όρο «πούστης» που χρησιμοποίησα, σκόπιμα τον διάλεξα, παρά την αρνητική του φόρτιση, γιατί – επί τέλους – πρέπει να πάψει να σημαίνει κάτι τόσο βαρύ και αυτό γίνεται με την τακτικότερη χρήση του. Προσωπικά με τις λέξεις καθ’ εαυτές δεν έχω καμιά διένεξη, αλλά θα ήθελα να τονίσω ότι και ο «ελαφρύτερος» όρος «ομοφυλόφιλος» παραπέμπει σε ιατρικό κρεβάτι, μια και, όπως θα γνωρίζετε, είναι ιατρική εφεύρεση του 19ου αιώνα.
  Καλέ μου κ. Δημόνικε, σίγουρα σε όλες τις ομάδες υπάρχουν και οι «σαβούρες». Μια κατατρεγμένη ομάδα όπως εμείς έχουμε πολλές τέτοιες διαφόρων αποχρώσεων. Σίγουρα δεν είναι του παρόντος να σφετεριστώ το ρόλο του τιμητή και σίγουρα σε μια ομάδα που δεν έχει ενιαία ταυτότητα, δεν υφίσταται status «ορθοδοξίας». Ακόμη θα ήθελα να πώ ότι είναι άδικο να δεχόμαστε τους μέτριους και επικίνδυνους straight και να απαιτούμε από τους παρεκκλίνοντες να είναι «πρώτοι» γιατί αλλιώς τους αξίζει το πυρ το εξώτερον.
  Σας καταθέτω την αυστηρά υποκειμενική θέση μου ότι η ομοερωτική συμπεριφορά δεν έχει βιολογική αιτιολογία. Ούτε και χρειάζεται, πιστεύω, να ψάχνουμε τόσο πολύ για τη συνταγή παρασκευής του gay. Είναι ένα πραγματικό γεγονός, ένα κοινωνικό φαινόμενο, μια ομάδα που έπαθε πολλά στις χιλιετίες που προηγήθηκαν και συνεχίζει να υποφέρει από το φάντασμα της ομοφοβίας. Δυστυχώς κανένας μας δεν εξαιρείται από το τραύμα που προκαλεί. Απολύτως κανένας. Η διαφοροποίηση έγκειται μόνο στο βαθμό της βλάβης.
  Θα ξαναπώ το εξής : θέμα μου στο κύριο σχόλιο ήταν η εμπορευματοποίηση και η εκμετάλλευση μιας ομάδας από το καταναλωτικό σύστημα.
  Και κάτι τελευταίο: Στο Σύμπαν υπάρχουν όλα, το Σύμπαν τα περιέχει όλα, εμάς τους ανθρώπους μας βολεύει να τοποθετούμε σε κουτάκια, να αξιολογούμε, να βαθμολογούμε και ό,τι δε μας αρέσει ή δε χωράει στα κουτάκια μας, το βάζουμε στην άκρη. Δε χρειάζεται, όμως, να αλληλοαποκλειόμαστε, αλλά μπορούμε να συνυπάρχουμε, ο καθένας με τη δική του πορεία και το μάθημα που έχει να λάβει στην παρούσα ζωή…

 81. Ο/Η Τιμόπεος Φίλανδρος λέει:

  Επιμύθιο, ειδικά αφιερωμένο στην κυρία Περικλέους:
  Η Λάμδα ανέλαβε και κατάφερε, χρησιμοποιώντας τα ίδια όπλα, να δώσει μια επάξια μάχη μαζί σας. Κάθε επιπλέον παρέμβαση, μετά από τόσο διάστημα θα ήταν εκ μέρους μου κακοποίηση αντιπάλου και δε σας θεωρώ ως τέτοια ούτε συνάδει με την ανατροφή μου η εκούσια κακοποίηση.

 82. Ο/Η ahso λέει:

  Τιμόπεε, σας βγάζω το καπέλο!

 83. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @κ. Τιμοπεος: Η κ. Λάμδα ανέλαβε την υπεράσπιση. Τώρα το αν την έφερε σε πέρας -δηλ. θεμέλιωσε το δίκιο της/σας- είναι μια άλλη ιστορία που εξαρτάται από ΤΙ διαφεύγει, στον καθένα μας, στην ανάγνωση. Πάντως ούτε ακουσίως δεν κακοποιούμαι πόσο μάλλον εκουσίως και σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *