Τα κορόιδα οι συνεπείς

Εφ’ όσον σ’ αυτή εδώ τη χώρα έχουμε χάσει το μέτρο, δεν θα ήταν δυνατόν να αποτελέσουν εξαίρεση τα ΜΜΕ τα οποία, βεβαίως δίνουν και τον τόνο και τη διάσταση στα γεγονότα.
Διαβάζουμε λοιπόν σε εφημερίδες ότι αρχίζει φοροεπιδρομή κατά φορολογουμένων. Με τη διαφορά ότι πρόκειται για φορολογουμένους, που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στο κράτος.
Επομένως, το συμπέρασμα που βγαίνει με τους όρους φοροεπιδρομή κλπ είναι ότι, κακώς το Κράτος ζητάει τα λεφτά που του χρωστάνε οι κακοπληρωτές του και ότι εμείς οι υπόλοιποι, που είμαστε συνεπείς φορολογούμενοι, είμαστε τα κορόιδα!
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι το κράτος κάνει ειδικές ρυθμίσεις για όλους αυτούς, που δεν ήσαν συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους, οπότε εμείς που δεν του χρωστάμε είμαστε δύο φορές κορόιδα, αφού δεν έχουμε τύχει ανάλογων ευνοϊκών ρυθμίσεων.
Βεβαίως η αντιπολιτευτική μανία κάποιων ΜΜΕ καταφεύγει σε απίθανες διαστρεβλώσεις λες και ο κόσμος τρώει κουτόχορτο.
Συμπέρασμα: Καλό είναι να χρωστάς. Καλύτερο όμως είναι να χρωστάς και να μη πληρώνεις.
Γιατί τότε, εκτός από τη διακριτική συμπεριφορά του Κράτους, απέναντί σου, μόνο και μόνο για να πάρει τα λεφτά που του χρωστάς και δεν δείχνεις διάθεση να τα καταβάλεις, αν είσαι ασυνεπής, έχεις και τη μεγαλύτερη στήριξη. Αυτή των πανίσχυρων ΜΜΕ, τα οποία ως γνωστόν είναι η δυναμικότερη εξουσία.
Και ίσως και με τα μεγαλύτερα χρέη…
ΝΙΚΗΤΑΣ ΦΩΣΤΙΝΗΣ -(Φωτογραφία Ντόνα Μακνίλυ)

1 σχόλιο αναγνώστη

  1. Ο/Η ΝΙΚΟΣ ΠΑΞΙΝΟΣ λέει:

    Γιατί ποιοί κατά κανόνα αποκτούν εξοχικό στην Ελλάδα; Εκείνοι που χτίζουν αυθαίρετο το οποίο νομιμοποιείται προ των εκάστοτε εκλογών!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *