Με δημοκρατικές δικαστικές διαδικασίες

“Δικαστικοί λειτουργοί διαθέτουν βίλες με πισίνες στα βόρεια προάστια. Δεν είναι όλοι οι δικαστικοί λειτουργοί έντιμοι, αν και πολλοί υποφέρουν γιατί είναι έντιμοι…” υποστήριξε την περασμένη Τετάρτη ο κ. Γ. Ζορμπάς στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Δεν το υποστήριξε ο πρώτος τυχών, που και πάλι δεν έπρεπε να περάσει απαρατήρητο, αλλά ο απερχόμενος επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Το δημοκρατικό μας πολίτευμα από εδώ και πέρα είναι υποχρεωμένο δια των αρμοδίων οργάνων του να ρωτήσει τον κ. Ζορμπά σε ποιούς αναφέρεται. Και στη συνέχεια να ερευνήσει την αλήθεια των όσων υποστήριξε. Δηλαδή να εξετάσει αν όντως οι συγκεκριμένοι έχουν την αναφερθείσα περιουσία και να τους ζητήσει να εξηγήσουν το “πόθεν έσχες” της.
Κι αν αποδειχθεί ότι στα λεγόμενα του κ. Ζορμπά δεν υπάρχει αλήθεια να διώξει τον κ. Ζορμπά για συκοφαντική δυσφήμιση κλπ.
Αν όμως είναι αληθή όσα υποστήριξε να διωχθούν οι αναφερόμενοι δικαστικοί για ό,τι ορίζεται από το νόμο.
Δεν δικαιολογείται η εξέλιξη στο θέμα να είναι διαφορετική τη στιγμή που άλλοι δικαστές είναι στη φυλακή με πολυετή ποινή για τους ίδιους λόγους που υπονοεί ο κ. Ζορμπάς.
Ούτε νοείται όποιος έχει ένα μαγαζί να πληρώνει στην Εφορία χαράτσι επειδή στραβοέγραψε κάτι στα λογιστικά του βιβλία και αυτοί, δικαστικοί άνθρωποι, να μην έχουν δηλώσει όλα αυτά τα πλούτη, έστω κι αν τα απέκτησαν με καθ’ όλα νόμιμα μέσα, πχ. με έναν πλούσιο γάμο.
Φαντάζομαι πως κανένας μας δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία πως η πορεία των εξελίξεων από εδώ και πέρα θα είναι αυτή ακριβώς!
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ -(Φωτογραφία:PIX)

5 Σχόλια

 1. Ο/Η Νικόλαος Μαρτερέγκος λέει:

  Αξιότιμοι κύριοι,
  επ’ ευκαιρία του κάτωθι σχολίου θα ήθελα πριν να σας εκφράσω εκ βάθους καρδίας πόσο συνεπαρμένος είμαι με τον εν λόγω blog και τα εύστοχα κείμενά του, αφού επιτέλους βρήκα και εγώ έναν χώρο για να εκφράζω τις ιδέες μου. Ιδέες βγαλμένες μέσα από την πείρα μου, πείρα 60 και πλέον ετών, και μέσα από την παιδεία μου, παιδεία βαθιά ελληνική και χριστιανική. Με στεναχωρεί βέβαια το γεγονός ότι τα Σαββατοκύριακα δεν μπορώ να σχολιάζω τα όμορφα κείμενά σας καθότι απουσιάζω από το κλεινόν άστυ και ευρίσκομαι εις την πανέμορφη Αιδηψό για μπάνια.
  Και για να επανέλθω εις το προκείμενον θέμα που θέσατε, όντως οι δηλώσεις του τέως εισαγγελέως κ. Ζορμπά προκαλούν έκπληξη και οργή. Έκπληξη για εμένα, τον αφελή ίσως, που πάντα πίστευα εις την δίκαια απονομή της Δικαιοσύνης ακόμα και σε εποχές ταραχώδεις μεσούσης της δεκαετίας του 50, και οργή δια τα νοσηρά φαινόμενα στον ιερό τούτο χώρο. Δεν έχω καμία αμφιβολία περί της αξιοπιστίας του κ. Ζορμπά αλλά θέλω να πιστεύω ή να ελπίζω έστω ότι τα νοσηρά φαινόμενα είναι ελάχιστα και ότι η Δικαιοσύνη από μόνη της θα τα αποτάξει.
  Βέβαια ποιός δεν θα θυμηθεί τις τόσες καταγγελίες που εκτοξεύονται κατά καιρούς και για έναν άλλον χώρο ιερό, εκείνον της Εκκλησίας. Φήμες που ομιλούν περί οικονομκών ατασθαλιών και σεξουαλικών σκανδάλων. Εγώ τέτοιες φήμες τις θεωρώ ανυπόστατες καθότι, επειδή τυγχάνει να γνωρίζω καλά το χώρο της Εκκλησίας, επκρατεί διαφάνεια και καθαρότης ψυχής τε και σώματος. Οι ιερωμένοι μας είναι όλοι τους απηλαγμένοι των παθών είτε χρηματικών είτε ερωτικών και ως άλλοι Χρυσόστομοι κοσμούν την Εκκλησία μας. Έτσι λοιπόν και στη Δικαιοσύνη.
  Τώρα αν υπάρχουν ελάχιστα μεμονωμένα συμβάντα νοσηρότητας τούτο δεν πρέπει να μας κάνει να χάσουμε την πίστη μας στους ιερούς τούτους θεσμούς.
  Άλλωστε αξιαγάπητοι κύριοι, και κλείνω με αυτό, όπως λέει και το δημώδες άσμα “άνθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε, όλοι σε τούτη τη ζωή”.

 2. Ο/Η Tzaz λέει:

  Μας έχετε κουφάνει κύριε Μαρτερέγκο…
  Δε ξέρω τι συμβαίνει στο χώρο της Δικαιοσύνης, πάντως αυτό που γνωρίζω είναι ότι στο χώρο της Εκκλησίας οι Χρυσόστομοι συλλειτουργούν ενίοτε με την Λούλα, την Ξούλα, την Νούλα.
  Όταν ανάβετε τον διακόπτη της Μηχανής του Χρόνου να μην ξεχνάτε να τον κλείνετε κιόλας.

 3. Ο/Η Νικόλαος Μαρτερέγκος λέει:

  Ακούστε “κύριε”,
  πριν απ’ όλα πετάξτε την κουκούλα του “τζαζ” και πείτε τα πράγματα με το ονοματεπώνυμό τους. Ή μήπως είστε και εσείς, και μάλλον αυτό είστε, τσιράκι της Νέας Τάξης πραγμάτων; Κοινωνικοποιηθείτε λοιπόν καθαρώς και εντίμως.
  Ναι, σας προκαλώ. Μπορεί να διαφωνώ με τις ιδέες σας ή μάλλον να τις απαξιώ, ωστόσο το έντιμον είναι να διαφωνεί κανείς με ανθρώπους με ονοματεπώνυμον.
  Πως λέγεστε λοιπόν κύριε;
  Όσαν αφορά δε το τελευταίο που είπατε σας πληροφορώ ότι έχω ΣΩΑΣ ΤΑΣ ΦΡΕΝΑΣ,χαίρω άκρας υγείας και διαθέτω πνευματικήν και σωματικήν ρώμην.
  Και σας θέτω ένα ερώτημα: Μου απαντάτε στις 10 το πρωί εργασίμου ημέρας. Εργάζεστε κύριε; Γιατί, για να απαντάτε τέτοια ώρα, σημαίνει πως δεν εργάζεστε. Συμπέρασμα: Είστε άεργος, ράθυμος και τεμπέλης. Γι’ αυτό δεν θα ξανασχοληθώ άλλο μαζί σας.

 4. Ο/Η Π. ΞΑΝΘΙΔΗΣ λέει:

  Ειρήνη υμίν! Μην κρίνετε ίνα μην κριθείτε! Κι αφήστε τον καθένα να πιστεύει αυτό που πιστεύει, με την υποσημείωση ότι οι κάποιοι εκπρόσωποι ενός κινήματος δεν σημαίνει ότι χαρακτηρίζουν και το κίνημα. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε περί Χριστιανισμού, ο οποίος όσο χτυπιέται τόσο και ενδυναμώνει! Και ένα άλλο περίεργο; Επί δύο χιλιάδες χρόνια, σε όλες τις εκκλησιές του κόσμου παίζεται το ίδιο έργο – και όμως δεν σταματά η εισροή των “θεατών”. Από πού ξεκινήσαμε κ. Βίτσο και πού φτάσαμε… Από τις “δημοκρατικές δικαστικές διαδικασίες” σου, έως τά δικά μου τα “καλογερίστικα”! Αυλαία.

 5. Ο/Η ΝΙΚΗΤΑΣ ΦΩΣΤΙΝΗΣ λέει:

  H εξέλιξη στη διαμάχη μεταξύ κυβερνήσεως, Εισαγγελίας και Ζορμπά πέραν του ενδιαφέροντος για την κατάληξή της, προκαλεί το κοινό αίσθημα, υπό την έννοια ότι ο πολίτης δεν ξέρει ποιον να εμπιστευθεί ως πλέον αξιόπιστο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση κάποιοι ή κάποιος ψεύδονται/ψεύδεται ασυστόλως ή βλέπουν τα πράγματα με τους δικούς τους παραμορφωτικούς φακούς με αποτέλεσμα να “δουλεύουν” όλους εμάς τους υπολοίπους. Ποιόν τελικώς να εμπιστευθούμε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *