Μικροδημοσιογραφικά μικροπολιτικά

16-5-2007_050intΣε προηγούμενο κείμενό μου, που είχατε την καλωσύνη να αναρτήσετε,

παρέθετα άρθρο στο οποίο σχεδόν υβριζόταν ο Γ.Π.Παπανδρέου από δημοσιογράφο (-φους) της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ,

επειδή ταξίδεψε με την Ολυμπιακή για Λονδίνο στις θέσεις των κοινών θνητών και όχι στις “διακεκριμένες”, όπως εκείνοι ( http://www.politismospolitis.org/?p=3723 ).

Μάλλον θα πρέπει να “συνεμορφώθη προς τα υποδείξεις”, επειδή χθες το απόγευμα στην πτήση OA270, της Ολυμπιακής από Λονδίνο, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε πλέον ενδοιασμούς να ταξιδέψει στις θέσεις των “διακεκριμένων”.

Μήπως, τελικά, πια είναι περιττό να αναρωτιόμαστε “ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο;”

ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΣ (Φωτογραφία: ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ)

16 Σχόλια

 1. Ο/Η nicolaos demonicos λέει:

  @ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΣ: Πρώτον, πρέπει επειγόντως να μάθω ποιος είναι αυτός ο Γ.Π.Παπανδρέου, δηλαδή ο Γ. υιός του Π. Δεύτερον, ποιος είναι αυτός ο Π. Παπανδρέου, πατήρ του Γ. Παναγιότης; Καθότι αναμάρτητοι όλοι της οικογενείας. Πανώλης; Λόγω της ενσκήψεώς τους εν Ελλάδι, όπως λόγου χάριν η επιδημία γρίππης των χοίρων παγκοσμίως.
  Όσον αφορά τώρα στο «σχεδόν υβριζόταν», γίνετε, παρακαλώ, σαφέστερος. Υβριζόταν σχεδόν ή εντελώς; Διότι «σχεδόν υβριζόταν» είναι μια ακατανόητη έννοια.
  Τον ειρωνεύτηκαν -πιθανόν κακώς-, τον σατίρισαν -αυτό δεν το κρίνουμε, ιδιαιτέρως αν ευπρεπώς, δημόσιο πρόσωπο είναι-, τον περιγέλασαν -πιθανόν κακώς-, δεν συνιστά ύβριν.
  Όσον αφορά στην απορία/ερώτηση «ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο;», δείχνει πως έχετε πολύ δρόμο να διανύσετε – αν φυσικά δεν σας έχει καλύψει η ίδια απορία του θείου, εκφρασθείσα εν έτει 1963, αν δεν κάμω λάθος, στην σκάλα του αεροπλάνου προς Παρισίους, αν πάλι δεν κάμω λάθος.

 2. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΣ: Είσαι για κλάματα. Οι δυσκολία του Αρχηγούλη να διαλέξει τουριστική ή club μας μάραναν;; Εγώ, και να στο εξομολογηθώ, αγωνιώ για το τί υπάρχει κάτω απ’ την φαλάκρα…

 3. Ο/Η Μικροαστός λέει:

  @nicolaos demonicos:Εντάξει κύριε, κάναμε ένα λάθος! Αντί για Α. γράψαμε Π. Συγνώμη, Ποντίφηκα, Μοναδικέ Κάτοχε το Αλαθήτου επί της Γης, με το απωθημένο του δημοδιδασκάλου.
  Δεν βαρεθήκατε να γράψετε τόσες λέξεις για να μας πείτε πώς συλλάβατε ένα λάθος γράμμα; Ένα λάθος πασιφανές;
  Για την ουσία δεν έχετε τίποτα να πείτε;
  Και το ότι η επανάληψη της ερώτησης “Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο” δεν το καταλάβατε πως ήταν ρητορική;
  Και νομίζετε ότι χρειαζόταν ιστορική παραπομπή για το τόσο γνωστό ρηθέν υπό του θείου Καραμανλή;
  Όσον καιρό είσαστε εδώ, εντάξει να δεχθούμε πως είστε ο πιο πολύξερος, δεν αντιληφθήκατε όμως πως όσοι διαβάζουν τα κείμενα αυτά όλο και κάτι σκαμπάζουν, ώστε να μην χρειάζονται τον σηκωμένο σας δείκτη;

 4. Ο/Η Μικροαστός λέει:

  @Διονυσία Περικλέους:Το ότι είσαι η ενσάρκωση της αγένειας είναι γνωστό πλέον σε όλους μας. Αλλά νομίζεις πως μπορείς να το προχωρείς το πράγμα τόσο, ώστε να λες στον καθένα που δεν ξέρεις “είσαι για κλάματα”;
  Για κλάματα είμαστε όντως, αλλά επειδή ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά με τον ορυμαγδό από τις ασύντακτες, ανορθόγραφες και ασυνάρτητες παπαριές της ξερολίας σου, τις οποίες πολλές φορές δεν πρέπει να καταλαβαίνεις ούτε και εσύ η ίδια.
  Αυτός είναι ο λόγος, όπως και η παρουσία του alter ego σου demonicos, που διστάζουμε να σχολιάσουμε τα ενδιαφέροντα posts αυτού του site και σας αφήνουμε να αλωνίζετε. Επειδή δηλαδή δεν έχουμε όρεξη να ξεπέσουμε στο βόρβορο που βγαίνει από το στόμα σου.

  Μικρή σε έλεγαν χαζή; Γιατί αλλιώς δεν εξηγείται όλη αυτή η εμμονή σου με την εξυπνάδα του ενός και του άλλου, η οποία βεβαίως με τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την ανυπέρβλητη δική σου. Ακόμα κι όταν την σαρκάζεις τη δική σου υπερβολική εξυπνάδα για να τονίσεις και για να την επιδείξεις το κάνεις!

  Όμως, ηλίθια εντελώς είσαι που θεώρησες πως έγραψα το κείμενο για να πω απλώς σε τι θέση ταξίδεψε ο Γιωργάκης;
  Το ότι άλλαξε προτιμήσεις, ολόκληρος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίευσης, στις θέσεις των αεροπλάνων μόλις του έβαλε πάγο ο Λαμπράκης δεν σε απασχολεί; Μόνο και μόνο για να μην χαλάει την πιάτσα των προνομιούχων;

 5. Ο/Η nicolaos demonicos λέει:

  @Μικροαστός: Βρε μικροαστέ, χιούμορ έκανα, βρε. Αλλά δεν το κατάλαβες, ε; Εντάξει, δεν είμαι «αετός», αλλά λίγη πίστωση περί το Γ. και το Π. του Γ.Π.Π. την δικαιούμαι, βρε άνθρωπε! Έλεος!
  Κι εσύ, δικαίωμά σου, Παπανδρεϊκός είσαι, δεν σε κρίνω, κάπου θα πρέπει να ενταχθής. Αλλά και αυτόν καί τον άλλον και τους αποδέλοιπους μόνο με πλάκα τους ξεπερνάς. Μπορεί το θέμα να είναι σοβαρό -το ότι δηλαδή μας κυβερνούν χειρότεροι ακόμη και από μας ή, αν θες, ό,τι πλαδαρώτερο έχει να επιδείξη η παγκόσμια πολιτική-, αλλά έτσι και δεν δης και την αστεία πλευρά του, κάηκες! Στην απόλυτη κατάθλιψη θα καταβυθιστής και… έχε γεια καημένε κόσμε θα αναφωνήσης.
  Μέσα σ’ αυτήν την μαυρίλα των Αρχηγών, Αρχηγούληδων (κατά την κ. Περικλέους), Μωροδόξων, Σταυροφόρων της κουρελαρίας και συμπαρομαρτούντων ανακολούθων ακολούθων δεν μας μένει και τίποτε άλλο, παρά να επιχειρήσουμε να διασκεδάσουμε την αφασία μας.
  Να σε πληροφορήσω, ώστε τα ψυχογραφήματά σου να καταστούν περισσότερο έγκυρα, ότι δεν μου ταίριαζε ποτέ το δημοδιδασκαλίκι. Ποντίφηκας, Μοναδικός Κάτοχος το Αλαθήτου επί της Γης ναι, θα με βρης απολύτως σύμφωνο.
  Όπως όλοι, έχω κι εγώ τα συμπλεγματάκια μου.
  Πολύξερος δε, μέχρι και πολύ έως εντελώς ξερός.
  Ο δε δείκτης προτείνεται (προτεταγμένος), δεν σηκώνεται (σηκωμένος). Εκτός και υπονοείς κάτι άλλο.

 6. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΣ: Είστε για λυγμούς! Από τις ανοησίες που γράφουμε κρινόμαστε. Όχι από τις ανορθογραφίες. Όσο για βόρβορο;; Για ξαναδιαβάστε αυτά που γράφετε πάρα πάνω…

 7. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @μικροαστός: και κάτι άλλο, που μου διέφυγε, Ρε μικροαστέ, εχεις πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου. Να μου πεις ότι Τον βλέπεις και στον καθρέφτη, βέβαια! Για το μυαλό σου;; Εεε, δεν βάζω το χέρι μου ούτε σε φλόγα σπίρτου γιατί, ΠΩΣ να διαπιστώσεις, ΤΊ έχει εκεί μέσα;; Σε διαβεβαιώ ΟΥΤΕ εγώ, για μένα, ξέρω. Υποπτεύομαι…

 8. Ο/Η nicolaos demonicos λέει:

  @nicolaos demonicos: Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα διαβάσει το σχόλιό σου προς την κ. Περικλέους. Η οποία ναι μεν είναι ανορθόγραφη, αλλά δεν είναι ασυνάρτητη. Τουναντίον μάλιστα. Οι υπόλοιπες «κρίσεις» σου δεν με αφορούν.
  Με εξέπληξε όμως η τελευταία παράγραφος του σχολίου αυτού. Την αντιγράγω:
  «Το ότι άλλαξε προτιμήσεις, ολόκληρος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίευσης, στις θέσεις των αεροπλάνων μόλις του έβαλε πάγο ο Λαμπράκης δεν σε απασχολεί; Μόνο και μόνο για να μην χαλάει την πιάτσα των προνομιούχων;».
  Τι εννοείς με αυτό; Μήπως ότι ο Γιωργάκης από το συγκρότημα παίρνει τις εντολές, πές το οδηγίες; Και είναι κάτι τέτοιο διεσταυρωμένο;
  Και μία ερώτησις: Τον υπερασπίζεσαι ή τον καταβαραθρώνεις;
  Διότι μπερδεύτηκα…
  Αλλά, με ό,τι βλέπω και ακούω, δεν θα αλλάξω την γνώμη που έχω: Επικοινωνιακό είναι το «πολιτικό» παιγνίδι, οι περισσότεροι δε -αν όχι όλοι- «προοδευτικοί» δημοσιοΓΡΙφοι (όρος ενός φίλου μου εκδότη) θα συνταχθούν με εκείνον ο οποίος θα τους κάνη την καλλίτερη προσφορά. Κι από δώ πηγαίνουν αξιοπιστία, «αντικειμενικότητα», σταθερότητα απόψεων και θέσεων, εντιμότητα και βάλε να πάνε, πήγανε.
  Παλιά μου τέχνη κόσκινο…

 9. Ο/Η nicolaos demonicos λέει:

  @Έγινε κι αυτό! Αποστέλλω σχόλιο προς τον… εαυτό μου. Αυτό κι αν συνιστά φιλαυτία! Και παράκρουση! Να… αυτοσχολιάζεσαι! Προς τον Μικροαστό απευθύνεται το αμέσως προηγούμενο σχόλιο.

 10. Ο/Η Μικροαστός λέει:

  @nicolaos demonicos:Είδες λοιπόν αγαπητέ, πόσο εύκολο είναι να κάνει κάποιος ένα λάθος; Εσύ ολόκληρο λάθος παραλήπτη σχολίου ανάγραψες.
  Να το κάνουμε θέμα λοιπόν; Άσε που “αντιγράγεις” μια παράγραφό μου. Να υιοθετήσω κι εγώ το χιούμορ σου και να σου παραθέσω τους χρόνους του ρήματος αντιγράγω; Για αυτό όμως είμαστε εδώ;

  Τώρα όσο για το “σχεδόν υβριζόταν”, που δεν σου άρεσε, γιατί, λες, “ή υβριζόταν ή όχι”, να σου θυμίσω ότι στα Νομικά αν μια φράση προς κάποιον ή για κάποιον αποτελεί ύβριν είναι κάτι που το κρίνει το δικαστήριο. Συνεπώς δεν είναι και τόσο απόλυτο.

  Κι από πού σου προέκυψε πως είμαι Παπανδρεικός; Εμένα με ενδιαφέρει που ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπακούει στα κελέυσματα του καθενός υπο-Λαμπράκη και τίποτε άλλο.
  Μα τόσο δυσνόητος ήμουν; Έχεις διαβάσει το post στο οποίο αναφερόμουν για να δεις για τι μιλώ; Ή έσπευσες να απαντήσεις πρώτα για να μας αναγγείλεις ότι τσάκωσες το λάθος και μετά για να κάνεις το ιδιότυπο χιούμορ σου;

 11. Ο/Η Μικροαστός λέει:

  @Διονυσία Περικλέους: Μπα, τώρα περάσατε ξαφνικά στον πληθυντικό; Βεβαίως και από τις ανοησίες μας κρινόμαστε κυρίως και εσείς, δόξα τω θεώ, μας έχετε φλομώσει σε δαύτες.
  Τα περί ορθογραφίας σάς μάραναν; Που σας είπα αγενή δεν σας ενόχλησε;
  Γιατί από αγένεια είστε ανορθόγραφη. Επειδή κάποιες φορές δεν είστε. Όταν όμως βιάζεστε να πετάξετε σκατά στα μούτρα του άλλου, γράφετε ένα κείμενο όσα πάνε και όσα έρθουν και χωρίς δεύτερη ματιά το στέλνετε για να προλάβετε.
  Χωρίς να μπορείτε να αντιληφθείτε πως, με ένα τόσο σκατά κείμενο, τα σκατά σας επιστρέφουν στα μούτρα σας.
  Επειδή δεν προσβάλλετε μόνο τον αποδέκτη, αλλά και τους λοιπούς, τους εν δυνάμει αναγνώστες του σχολίου σας, αφού αγενώς αδιαφορείτε αν βγάλουνε τα μάτια τους διαβάζοντάς το.

  Όσο για το βόρβορο του στόματός σας, που τον παραλληλίζετε με τη φρασεολογία της προς εσάς απάντησής μου, πώς θέλατε να σας μιλήσω; Σας μίλησα στη γλώσσα σας μπας και καταλάβετε. Μπορείς στον κινέζο να μιλήσεις γαλλικά;
  Τη γλώσσα σας τυχαίνει να την ξέρω, αλλά ως ξένη. Είδατε να μιλήσω έτσι σε κανέναν άλλον εδωμέσα;

  Τέλος είναι πράγματι ανησυχητικό που ξεκινάτε από απλά κλάματα και αναλύεστε σε λυγμούς. Δεν είμαι δα και τόσο συγκινητικός. Πρέπει να το κυτάξετε! Κανέναν καλό ψυχίατρο δεν έχει στη γειτονιά σας;

 12. Ο/Η nicolaos demonicos λέει:

  @Μικροαστός: Όχι, δεν το είχα διαβάσει. Και ομολογώ ότι ήταν άστοχος ο χαρακτηρισμός μου. Το διάβασα αφού διάβασα την απάντησή σου στο σχόλιο της κ. Περικλέους.
  Είναι τώρα τέσσαρες ή πέντε μέρες που μπορώ να μπω, με κάποια δυσκολία είναι αλήθεια, και σε άλλα μπλογκς. Ξέρεις τι συμβαίνει με τα μουλάρια όταν μάθουν ένα δρόμο. Είμαι λίγο… εντελώς άσχετος με την τεχνολογία. Τώρα μαθαίνω να την χρησιμοποιώ κάπως. Και πάλιν απολογούμαι για τον χαρακτηρισμό. Δεν υπήρξε πρόθεσις να σε θίξω.
  Όσον αφορά στην «ύβριν», και αυτή σε χιούμορ οφείλεται. Ιδιότυπο ίσως, χιούμορ όμως.

 13. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @μικραστός: Αν νομίζετε πως γράφετε σοφίες…;; Πάω πάσο. Μεγαλώστε τον καθρέφτη του μπάνιου σας και πιάστε λακιρντί μαζί σας. Τίποτ’ άλλο δεν σας αντέχει. Αμ, που το θυμήθηκα, κείνη η βλακεία σας;; Ότι ο Αρχηγούλης άφησε την… πρόσμιξη με το λαό και ξανασυμμαζεύτηκε στο club του αερόσκαφους γιατί τού ‘βαλε πάγο ο… Λαμπράκης. Δεν μου λέτε εσείς, τράβα-τράβα, ξεμαλίασατε τον ίνδαλμά σας;;; Μπας και τον συμβουλέψατε και για τον προεκλογικό του Λονδίνου;; Ξέρετε από όντα που, απ’ ότι γράφουν, τα θεωρώ ΒΛΑΚΕΣ με ή χωρίς περικεφαλαία, δεν προσβάλομαι. Τί να κάνω;; Τό ‘χω στα… γονίδιά μου. Άϊντε και πολυασχολήθηκα με σας. ΤΕΛΟΣ! Ο χρόνος μου μού είναι πολύτιμος για να τον ξοδεύω σε βούρλα, βλήτα, βλήματα και τα κλπ… Αχχ, ωραία αισθάνομαι τώρααα! Έέγινα πραγματικό γαϊδούρι σαν και του λόγου σας!

 14. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @μικροαστός: Αααα, που μου διέφυγε: Βγάλτε την μάσκα της ανωνυμίας. Αυτό το λέμε, εμείς οι πτωχοί τω πνεύματι, θάρρος! Ξέρετε την λέξη;;

 15. Ο/Η Μικροαστός λέει:

  @ Διονυσία Περικλέους: Ξέρεις τι γράφεις κυρά μου; Τόσο Κατιναριό είσαι πια;
  Το χαβά σου εσύ. Η ξύπνια εσύ από τη μια και απ’ την άλλη οι βλάκες, τα βούρλα, τα βλήτα, τα βλήματα. Μωρέ καλά λέω εγώ πως έχεις παιδικά ψυχικά πράγματα. Σίγουρα μικρή σε θεωρούσαν χαζούλα, κακομοιρούλα μου.

  Κάθισε εκειπέρα, πες και εσύ τη βλακεία σου σαν όλους μας. Τι γυρεύεις να παραβγείς σε εξυπνάδα; Από ποιον περιμένεις το μπράβο;

  Και η ανωνυμία μόνο η δική μου σε πειράζει; Οι περισσότεροι εδώ ανώνυμοι είναι, γιατί συμμετέχεις τότε; Μήπως και το δικό σου όνομα ξέρω αν είναι το πραγματικό; Σαν ψευδώνυμο δείχνει κι αυτό.
  Εκτός κι αν το Περικλέους το βάζεις για να αποκτήσεις κάτι κοινό με όλους εμάς που αποκαλείς γαιδάρους. Την περικεφαλαία εννοώ.

 16. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @Μικροαστός: Πολύ ωραία βριζόμαστε! Ούτε να γνωριζόμαστε.

  @ndemonicos: Ο θάνατος του χιούμορ -ή κι ανεκδότου πονηρού ή όχι- είναι να εξηγείς στον βλάκα Πού και Γιατί πρέπει να γελάσει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *