Η ιστορία των Εβραίων

gaza_massacreΟι σφαγές του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων και ο εγκλεισμός μεγάλου πληθυσμού τους σε μικρές περιοχές μου θυμίζουν γκέτο και πογκρόμ.

Η βιαιότητα με έβαλε σε σκέψεις, πώς είναι δυνατόν ο τέταρτος δυνατότερος στρατός στον κόσμο να εξαπολύει τα F16 και τα Apache εναντίων κτηρίων και άμαχου πληθυσμού; Όπως επαναλαμβάνω συχνά είναι πιστεύω καίριας σημασίας να μπορούμε να δούμε λίγο βαθύτερα αναζητώντας τις αιτίες των προβλημάτων.

Και η αιτία που οι Ισραηλινοί συμπεριφέρονται όπως ο Χίτλερ νομίζω βρίσκεται πολύ πιο πίσω από την Αραβο-Ισραηλινή διένεξη.

Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι θα σοκαριστούν με τα παρακάτω στοιχεία που θα παραθέσω.

1) Αρχαιότητα
Από τους πρώτους κατακτητές των Εβραίων ήταν οι Βαβυλώνιοι, οι Πέρσες και οι Μακεδόνες. Σε γενικές γραμμές τα χρόνια αυτά ήταν τα καλύτερα που έζησαν οι Εβραίοι στην ιστορία τους αφού αυτοί οι κατακτητές ήταν ιδιαίτερα ανεκτικοί απέναντί τους για τα δεδομένα της εποχής. Ο πληθυσμός τους το 63 π.κ.χ. (προ κοινής χρονολόγησης) έφτανε περίπου τα 10 εκατομμύρια. Από εκείνο το έτος και μετά οι Εβραίοι έζησαν υπό τη Ρωμαϊκή κυριαρχία. Το 63 μκχ ξέσπασε η πρώτη επανάσταση εναντίον των Ρωμαίων που διήρκεσε 7 έτη και οδήγησε σε φοβερές καταστροφές για τους Εβραίους. Το 132 μκχ (μετά κοινής χρονολόγησης) ξεσπά η δεύτερη επανάσταση των Εβραίων της Παλαιστίνης με επικεφαλής τον Μπαρ Κόχμπα (Βαρχοχέβα) οι οποίοι πολέμησαν για τρία χρόνια. Η επανάσταση αυτή κατέληξε στο θάνατο 580,000 Εβραίων από τους Ρωμαίους. Από τότε η Παλαιστίνη καταστρέφεται και ο Ιουδαϊσμός περιορίζεται στην διασπορά.

2) Μεσαίωνας

Τα δεινά των Εβραίων μετά την σφαγή το 132 μκχ ξεκινάνε με την αύξηση της δύναμης της χριστιανικής εκκλησίας. Ο Χριστιανισμός προσπαθώντας να ξεπεράσει την Εβραϊκή του καταγωγή στράφηκε με μένος κατά των Εβραίων και από τον τέταρτο έως τον έκτο αιώνα δημιουργήθηκαν οι χριστιανικές βάσεις κατά των Εβραίων με πληθώρα απαγορεύσεων και περιορισμών. Το θεοκρατικό Βυζάντιο και η θεοκρατική δύση ανέπτυξε γρήγορα αντισημιτικά χαρακτηριστικά. Ο Θεοδοσιανός κώδικας το 439, οι σύνοδοι του Clermont το 535, του Τολέδου το 589 απαγόρευσαν το διορισμό Εβραίων σε οποιαδήποτε θέση ισχύος ενώ η εκκλησιαστική σύνοδος της Ορλεάνης το 538 επέβαλε μεγαλύτερους περιορισμούς. Το 560 οι χριστιανοί της Ορλεάνης πυρπολούν την Εβραική συναγωγή. Το 581 ο βασιλιάς Χιλπερίκος αναγκάζει τους Εβραίους είτε να γίνουν χριστιανοί είτε να χάσουν το ένα τους μάτι.
Όταν το 614 μκχ η Ιερουσαλήμ καταλήφθηκε από τους Πέρσες οι Εβραίοι τους δέχτηκαν ως απελευθερωτές, ο Ηράκλειος όμως λίγα χρόνια αργότερα το 632 ανακατέλαβε την πόλη για να πάρει πίσω τον «τίμιο σταυρό». Τότε ήταν και το σημείο καμπής όπου ο αντισημιτισμός που είχε ήδη καλλιεργηθεί για αιώνες από την εκκλησία μετατράπηκε σε κάτι χειρότερο: η φυλετική καταγωγή του Εβραίου συνιστούσε πλέον έγκλημα! Από εκεί και πέρα τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται όλο και πιο εφιαλτικά. Όλη η χριστιανική μανία στράφηκε εν μέρει εναντίον των Εβραίων με την εκκλησία να υποθάλπει και να προσπαθεί να αυξήσει τον αντισημιτισμό. Οι πάπες σχεδόν πάντοτε ήταν οι σκληρότεροι διώκτες των Εβραίων τους οποίους είχαν καταδικάσει ιστορικώς σε υποταγή στους χριστιανούς επειδή σταύρωσαν τον Ιησού…

Οι σταυροφορίες βοήθησαν μαζί με όλα τα παραπάνω στις μαζικές σφαγές Εβραίων και έφτιαξαν στην κοινή γνώμη της εποχής την εικόνα των Εβραίων ως απεχθών όντων που ο κάθε ένας είχε δικαίωμα να κλέψει, να σκοτώσει ή να βιάσει.

Τις εποχές αυτές οι Εβραίοι προσπάθησαν να επιβιώσουν με το διεθνές εμπόριο λόγω της μεγάλης διασποράς που είχαν σαν λαός σε όλο τον δυτικό κόσμο. Την περίοδο αυτή απαγορευόταν ο έντοκος δανεισμός από την χριστιανική εκκλησία η οποία δεν επέτρεπε την ταφή των τοκογλύφων (Να ένα μέτρο που θα ήταν χρήσιμο να εφαρμοσθεί στις μέρες μας….). Αυτή η απαγόρευση είχε καταστήσει τον δανεισμό κεφαλαίων που ήταν απαραίτητα για την λειτουργία του εμπορίου πολύ επικίνδυνη ενασχόληση, τα επιτόκια στην Ισπανία ήταν 20%, στην Ιταλία 37% και στη Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία 43%. Οι Εβραίοι ως εκδιωγμένοι ήταν αυτοί που αναλάμβαναν τα μεγαλύτερα ρίσκα ιδιαίτερα μεταξύ 1100 μκχ και 1300 μκχ αφού μετά αναπτύχθηκαν έντονα οι Ιταλικές τράπεζες. Τα υψηλά επιτόκια επέτρεψαν στους Εβραίους να γίνουν ιδιαίτερα πλούσιοι. Οι Εβραίοι κατάφεραν με τα χρήματα να εξαγοράζουν κυριολεκτικά τη ζωή τους ενώ συχνό ήταν το φαινόμενο δήμευσης των περιουσιών τους για να γλιτώσουν τη ζωή τους. Για παράδειγμα κατά την ενθρόνιση του Ριχάρδου του Α’ το 1190 στο Λονδίνο μια ομάδα ευγενών που χρωστούσε μεγάλα ποσά σε Εβραίους προκάλεσε με διάφορες ψευδείς αιτίες τον σφαγιασμό 350 Εβραίων μεταξύ των οποίων και οι δανειστές τους. Παρομοίως, το 1144 με αφορμή έναν φόνο που διαδόθηκε ότι έγινε από Εβραίο κατεδαφίστηκε και κάηκε η εβραϊκή συνοικία μαζί με πολλούς Εβραίους.

Το 1235 στο Baden της Γερμανίας σφάζεται ολόκληρος ο πληθυσμός της πόλης, το 1243 στο Belitz επίσης καίγεται ζωντανός ολόκληρος ο εβραϊκός πληθυσμός, το 1283 γίνεται μεγάλη σφαγή στο Mainz, το 1285 καίγονται στο Μόναχο 180 Εβραίοι. το 1298 καίγονται όλοι οι Εβραίοι του Rottinger με ταυτόχρονη εξόντωση των πληθυσμών στο Wurzburg και Nuremberg. Οι λίγοι Εβραίοι που έμειναν από τη Γερμανία έφυγαν έντρομοι για άλλα μέρη του κόσμου.

Ανάμεσα στο 1257 και 1267 εξοντώθηκαν οι εβραϊκές κοινότητες στο Λονδίνο, Kanterbury, Northampton, Winchester, Camridge, συνολικά επέζησαν μόνο λίγες χιλιάδες Εβραίοι σε όλη την Αγγλία οι οποίοι διατάχτηκαν από τον Εδουάρδο Α’ το 1290 να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους και να φύγουν από τη χώρα.

Στην Γαλλία αναπτύχθηκε το έθιμο όπου την Μεγάλη Εβδομάδα κάθε έτους οι χριστιανικοί πληθυσμοί έκαναν πογκρόμ στις εβραικές συνοικίες. Το 1171 καίγονται ζωντανοί οι Εβραίοι της πόλης Blois, ο βασιλιάς Φίλιππος-Αύγουστος το 1180 εκμεταλλεύεται οικονομικά και κατάσχει τις εβραϊκές περιουσίες. Το 1236 σταυροφόροι σκοτώνουν και λεηλατούν τις εβραϊκές συνοικίες στο Bordeaux και Angouleme. Ο Λουδοβίκος Θ’ (Saint-Louis) προτρέπει τους χριστιανούς να επιλύουν τις θεολογικές τους διαφορές με τους Εβραίους βυθίζοντας το σπαθί τους στην κοιλιά του συνομιλητή τους.

Μετά από τους παραπάνω διωγμούς και καταστροφές ο πληθυσμός των Εβραίων μειώθηκε στο 1% του Ευρωπαϊκού πληθυσμού (κάποτε ήταν το 10%) ενώ οι Εβραίοι γίνονται και πάλι φτωχοί. Σε γενικές γραμμές οι Εβραίοι όλα αυτά τα χρόνια αντιμετωπίζουν λιγότερα δεινά στο Βυζάντιο και ακόμη λιγότερα στον Αραβικό κόσμο….Οι Εβραίοι είναι και πάλι μια πολύ μικρή μειοψηφία που μένει στην αφάνεια για κάποια χρόνια. Αυτά τα χρόνια και για 100-200 χρόνια οι Εβραίοι ανασυντάσσονται και αυξάνονται.

3) Από την Αναγέννηση έως τις μέρες μας
Η Αναγέννηση βρίσκει τους Εβραίους κλεισμένους μέσα σε γκέτο. Εκεί τους επιτρεπόταν να ασκούν «κατώτερα» επαγγέλματα, ήταν υποχρεωμένοι να φορούν διακριτικά για να τους ξεχωρίζουν, επιτρεπόταν να παντρεύεται μόνο ο πρωτότοκος γιος κάθε οικογένειας ενώ από το 1600 και μετά είχε γίνει συνήθεια το βίαιο παιδομάζωμα. Τις απόκριες υπήρχε το έθιμο να αναγκάζουν τους Εβραίους να τρέχουν γυμνοί στους κεντρικούς δρόμους ενώ το πλήθος τους κραύγαζε και τους πετούσε αντικείμενα. Τα παραπάνω φαίνονται εξευτελιστικά και οι συνθήκες ζωής άθλιες αλλά ήταν πρόοδος για τους Εβραίους σε σχέση με αυτά που υπέστησαν στο Μεσαίωνα.

Η πρώτη ένδειξη ανοχής απέναντι στους Εβραίους ήρθε μετά την Γαλλική επανάσταση και τον Διαφωτισμό που απομάκρυναν την επιρροή της εκκλησίας και της θρησκείας κάτι που επεκτάθηκε σε όλη την Ευρώπη μέσω τον Ναπολεόντειων κατακτήσεων. Ήταν τόσο το μίσος έναντι των Εβραίων που ακόμη και ο Βολταίρος, ο Γκαίτε, ο Κάντ, ο Φίχτε ήταν φανατικοί αντι-εβραίοι !! Στη Γαλλία μάλιστα που μετά την Γαλλική επανάσταση και για κάποιο διάστημα μηδενίστηκε η δύναμη της εκκλησίας οι Εβραίοι εξομοιώνονται με τους υπόλοιπους Γάλλους πολίτες!! Το ίδιο γίνεται αργότερα και σε άλλες χώρες αφομοιώνοντας σιγά, σιγά τους Εβραίους και κάνοντάς τους πολίτες των χωρών στις οποίες κατοικούσαν.

Παρόλα αυτά, ο γαλλογερμανικός πόλεμος του 1870 και η πολιτική των Τσάρων ξαναφέρνουν τους Εβραίους υπό διωγμό. Τα χρόνια του τσάρου Νικολάου Α’ το 1850 οι Εβραίοι υποχρεώνονται να υπηρετούν 25 χρόνια στο στρατό ενώ ξανάρχισαν τα παιδομαζώματα. Η εκκλησία αρχίζει και επαναποκτά μέρος της δύναμής της και ακόμη και στην Δυτική Ευρώπη τα δικαιώματα των Εβραίων περιστέλλονται. Τα πογκρόμ αρχίζουν να κερδίζουν και πάλι έδαφος.

Το 1882 γίνεται το αντισημιτικό συνέδριο της Δρέσδης και εκδίδονται αντισημιτικά βιβλία και άλλα έντυπα.

Το 1871 στην Οδησσό έγινε το πρώτο μεγάλο νεότερο πογκρόμ κατά το οποίο σφάχτηκαν χιλιάδες Εβραίοι και οι υπόλοιποι εκδιώχτηκαν. Ακολουθούν τα πογκρόμ της Μόσχας και του Kichinev το 1903 ενώ μέχρι το 1905 έχουμε άλλα 50 πογκρόμ και δημιουργείται η οργάνωση «Αληθινοί Ρώσοι», μια οργάνωση τύπου Κου-Κλούξ-Κλάν τα μέλη της οποίας βασάνιζαν και σκότωναν οτιδήποτε εβραϊκό ήταν ζωντανό….. Το 1906 γίνεται το πογκρόμ του Bialystock το οποίο θεωρείται ότι ήταν φρικτής σκληρότητας. Οι σφαγές συνεχίζονται με τον Πετλιούρα που εξόντωσε στην Ουκρανία 30,000 Εβραίους αφού πρώτα τους βασάνισε αλύπητα ενώ το 1917 ο Ντενίκιν των Λευκορώσων εξόντωσε άλλες 75,000 Εβραίους!

Όλο αυτό το διάστημα οι Εβραίοι εγκαταλείπουν μαζικά την Ευρώπη και βρίσκουν καταφύγιο στις ΗΠΑ. Μετά τη Ρωσική επανάσταση οι Εβραίοι αποκτούν ξαφνικά πολιτικά δικαιώματα και γνωρίζουν πολιτιστική άνθηση εντός της Σοβιετικής Ένωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ρωσική επανάσταση εξαφάνισε και πάλι την εξουσία της εκκλησίας…Παρόλα αυτά κατά την περίοδο του Στάλιν οι Εβραίοι ηγέτες διώκονται μαζί με άλλους «υπόπτους».

Τα ίδια χρόνια πριν από τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο ο αντισημιτισμός φουντώνει και πάλι σε όλη την Ευρώπη, ακόμη και στην Γαλλία, λόγω της ανόδου των δεξιών κομμάτων που βοηθήθηκε και από την οικονομική κρίση του 1929. Η τελευταία μεγάλη δίωξη των Εβραίων έγινε από τον Χίτλερ και είναι η μόνη ιδιαίτερα γνωστή.

Είναι επίσης εντυπωσιακό ότι στις ΗΠΑ, όπου βρίσκουν καταφύγιο διωγμένοι και κατασφαγμένοι από τους Ευρωπαίους φανατικούς, οι Εβραίοι αντιμετωπίζονται με μεγάλη δυσπιστία. Κάποια μεγάλα αμερικανικά πανεπιστήμια αρνούνται να εγγράφουν Εβραίους και μιλάμε για μια χώρα που φτιάχτηκε από πρόσφυγες και μετανάστες! Οι Βρετανοί προσπάθησαν να αποτρέψουν τα σχέδια ίδρυσης Εβραϊκού κράτους στην Παλαιστίνη που προωθούσε το Σιωνιστικό σχέδιο και προς αυτό τον σκοπό οι Βρετανοί εξόπλιζαν τους Άραβες ενώ εξέδωσαν την «Λευκή Βίβλο» που απαγόρευε την μετανάστευση Εβραίων από όλο τον κόσμο στο Ισραήλ. Αυτό επέτρεψε στους Γερμανούς να εξοντώσουν πολλά εκατομμύρια Εβραίων που θα είχαν την ευκαιρία, αν οι Βρετανοί δεν προέβαλαν ισχυρές αντιρρήσεις, να σώζονταν. Τα ιστορικά στοιχεία που έχουμε δείχνουν ότι οι ελεύθερες χώρες της εποχής κατά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο αντέδρασαν με πλήρη αδιαφορία για το σχέδιο των Ναζί για την «Τελική Λύση» εναντίων των Εβραίων που οδήγησε στο Ολοκαύτωμα. Πολλές μάλιστα χώρες βοήθησαν σε αυτή την «Τελική Λύση».

Οι συμμαχικές δυνάμεις αρνήθηκαν να βομβαρδίζουν τις σιδηροδρομικές γραμμές που θα καθυστερούσαν τη μεταφορά Εβραίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Το μίσος απέναντι στους Εβραίους ήταν τόσο μεγάλο που ακόμη και μετά την απελευθέρωση της Πολωνίας και την αποκάλυψη των ανατριχιαστικών λεπτομερειών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης συνέβησαν πολλά μικρά πογκρόμ στο έδαφος της Πολωνίας ενώ οι συμμαχικές δυνάμεις αρνούνταν στην αρχή να αναγνωρίσουν τις σφαγές ενάντια στους Εβραίους από τον Χίτλερ.

Μετά από όλα τα παραπάνω μπορεί εύκολα κανείς να καταλάβει πώς οι Εβραίοι δεν είχαν τίποτα να χάσουν όταν πολεμούσαν με απίστευτα τολμηρό και σκληρό τρόπο κατά τους πρώτους Αραβο-Ισραηλινούς πολέμους. Ιδίως όταν έξι αραβικές χώρες μαζί, Αίγυπτος, Λίβανος, Ιορδανία, Ιράκ, Σαουδική Αραβία και Συρία προσπάθησαν να καταστρέψουν τον εισβολέα.

4) Συμπεράσματα
Τι συμπέρασμα μπορεί να βγει από αυτή την ιστορία; Πώς να εξηγηθεί ότι οι Ισραηλινοί κάνουν στους Παλαιστίνιους ό,τι είχαν και οι ίδιοι υποστεί επί αιώνες και χιλιάδες χρόνια; Πόσο όμοια είναι τα τείχη που χτίζουν οι Ισραηλινοί στην Παλαιστίνη με αυτά που τους έχτιζαν κατά τον Μεσαίωνα οι χριστιανοί. Και πόσο όμοιες είναι οι σφαγές που κάνουν σήμερα έναντι αμάχων με τα πογκρόμ που υπέστησαν και οι ίδιοι. Οι ρίζες του προβλήματος βρίσκονται πολύ βαθιά μέσα στην ανθρώπινη ιστορία. Ένας σίγουρος ηθικός αυτουργός που μπορώ να διακρίνω ξεκάθαρα είναι ο θρησκευτικός φανατισμός, το Παλαιστινιακό πρόβλημα είναι μια από τις συνέπειες θρησκευτικού φανατισμού πολλών αιώνων ως κατάλοιπο στη σημερινή εποχή. Ένα άλλο συμπέρασμα αφορά την ανθρώπινη στόφα, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Ένα τρίτο συμπέρασμα έχει σχέση με τους ισχυρούς που όσο σοφοί και αν είναι από τα βάσανα που πέρασαν θα πρέπει να μας κάνουν να αναρωτηθούμε για τη νομιμότητα της εξουσίας τους και για την προσπάθεια που θα έπρεπε να υπάρχει για το μετριασμό κάθε είδους ισχύος: πολιτικής, οικονομικής, θρησκευτικής.

Βιβλιογραφία

Το κείμενο αυτό βασίστηκε στον βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών Γιώργο Παμπούκη και το βιβλίο του: Στην τροχιά του ενός θεού, εκδόσεις Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό αρχείο, Αθήνα 1999, σσ. 553-602.

Επειδή ο αντισημιτισμός είναι μεγάλος λόγω θρησκευτικών καταλοίπων και μεγάλης ακόμη επιρροής στην Ελλάδα από την εκκλησία διευκρινίζω ότι ούτε ο Παμπούκης ούτε βέβαια και εγώ έχουμε καμία σχέση με Εβραίους και Σιωνιστές ούτε καταγόμαστε από Εβραϊκές οικογένειες και δεν έχουμε κανένα σχετικό συμφέρον.

Η παρούσα ανάλυση έγινε για να δείξω την μεγάλη αντίφαση του ότι οι Ισραηλινοί κάνουν ακριβώς ό,τι τους έκαναν, κάτι που τους καθιστά διπλά ενόχους, παράλληλα αυτό είναι και ένα ιστορικό ψυχαναλυτικό φαινόμενο που δεν μπορούσε να με αφήσει αδιάφορο όπως πολλά άλλα ιστορικά φαινόμενα που με κάνουν και αναρωτιέμαι.

GREEK RIDER

http://greekrider.blogspot.com

47 Σχόλια

 1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  αυτη ειναι η νεα Βιβλος των Εβραιων!!!

 2. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @κ. Ανώνυμος: Αμφισβητείτε ότι έγιναν, στην ιστορία του εβραϊκού έθνους, αυτοί οι διωγμοί;; Ντροπή!!
  Πίσω απ’ όλα είναι ο θρησκευτικός φανατισμός. Και για τις δυο μεριές. Ποιός όμως είχε το πάνω χέρι στην ιστορία;; Η εκκλησία και η, κατά καιρούς, άρχουσα τάξη το πλιάτσικο ήταν η οικονομική τους ανάπτυξη!!! Είτε εσωτερικό, λέγε με εβραίοι κλπ., ή κατακτητικοί πόλεμοι. Οι Εβραίοι ήταν η πιο εύκολη «δανειοδοτική»… Τράπεζα! Θέλοντας και μη οι τσιφούτηδες.
  Το 1980, γριά ελληνίδα που την πλήρωνα στον Καναδά να κάθεται ορισμένες ώρες με τα μικρά μου, την άκουσα να τους λέει, «οι Εβραίοι κλέβουν μικρά παιδάκια για να… φάνε το σικώτι τους…» και άλλα ωραία. Την έδιωξα. Με κατηγόρησαν! Αμόρφωτη;; Ναι! Αλλά τί αξία έχει να την χαρακτηρίσουμε όταν παιδάκια δηλητηριάζονται με τέτοιες ανοησίες;;;

 3. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @ Όλους: Δεν θα πάθουν τίποτα τα οικονομικά σας, αν αγοράσετε το βιβλίο του κ. Παμπούκη, ούτε και τα μάτια σας αν αποφασίσετε να το διαβάσετε και να μην γίνεστε έρμαια Ισλαμιστών και Σιωνιστών!!

 4. Ο/Η Αυτόνομος λέει:

  Τώρα βέβαια γιατί όλοι ανεξαιρέτως κυνηγούσαν και περιφρονούσαν τους Εβραίους ως αντικοινωνικά στοιχεία είναι ενδιαφέρον. Άλλωστε ο αντισημιτισμός είναι προ-χριστιανικό φαινόμενο, ξεκίνησε από τους Έλληνες και τους Ρωμαίους.

 5. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @ Αυτόνομος: Σκεφτήτε το γιατί! Καλό θα κάνει στα φαιά σας κύταρα!

 6. Ο/Η Ανώνυμος 2 λέει:

  Ποια είναι η γνώμη σας για τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών; Γιατί ότι προέβλεπαν, γίνεται.

 7. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @Ανώνυμος: Θυμούμαι τα πρωτόκολλα στην βιβλιοθήκη του πατέρα μου. Ξέρετε δεν διαβαζόταν. Ήταν και αρχαϊζουσα η ρημάδα η γλώσσα… Αμφιβάλλω να υπάρχουν πολλοί εβραίοι που τα διάβασαν. Πάντως το ίδιο ισχυρίζονται, οι διάφοροι παλαβοί, και για το απόκρυφο ευαγγέλιο του, αν δεν κάνω λάθος, Ιωάννη. Όλα επαληθεύονται… ως τώρα! Το 2012, αν δεν είναι το τέλος μας, θα είναι η αρχή τους τέλους μας! Για γελοιότητες θα σπαταλάμε την φαιά μας;; Δεν αξίζει να μιλάμε για τα τέτοια. Εκείνο που τους έφερε «αντιμέτωπους», με τους άλλους λαούς της περιοχής, ήταν το ότι ήταν μονοθεϊστές σε μια θάλασσα θεών και μιλούσαν ξεχωριστή γλώσσα, είχαν άλλη αλφάβητο. Ο Μωάμεθ έρχεται μετά τον έκτο αιώνα, αν δεν κάνω λάθος. Τα ελληνικά, τότε, ήταν όπως τ’ αγγλικά σήμερα. Η ιστορία τους, γραμμένη απ’ τον εβραίο Ιώσηπο, είναι στα ελληνικά. Και βέβαια ξεσηκώθηκαν ενάντια στους Ρωμαίους. Οι Αμερικάνοι του καιρού εκείνου. Και, ειληκρινά μην νομίζετε πως υποστηρίζω τους Εβραίους. Απλώς τους προτιμώ να είναι εκεί. Οι Ισλαμιστές θα είναι η κατάρα της ανθρωπότητας. Αν επικρατήσουν. Και είναι κοντά μας. Ας φάνε πρώτα τους Εβραίους, αλλά αργά-αργά, εεε, και μετά βλέπουμε…

 8. Ο/Η Καππαδόκης λέει:

  Διαβάζοντας με προσοχή την ιστορική ανάλυση μου δημιουργείται μια ουσιαστική απορία και όταν λέω απορία το εννοώ και δεν κρύβεται καμμιά ειρωνία πίσω από αυτή.
  Γιατί από την αρχαιότητα, πριν ακόμη εμφανιστεί ο Χριστιανισμός, όλοι καταδίωκαν τους Εβραίους.
  Δεν με έπεισαν οι παραπάνω εξηγήσεις κάποιων φίλων. Ειλικρινά θα ήθελα μια πιο τεκμηριωμένη εξήγηση.
  Επίσης γιατί σήμερα οι Εβραίοι κυβερνούν κυριολεκτικά την Αμερική, τουλάχιστον στον οικονομικό τομέα; Αυτό δεν μου το είπαν.Εχω προσωπική ακλόνητη άποψη.

  Αυτό που έγινε στη Γάζα δεν θα συνέβαινε ποτέ αν η Αμερική δεν ήταν Εβραιοκρατούμενη. Ακόμη και αν ήθελαν οι Εβραίοι να πάρουν εκδίκηση για όσα διαχρονικά τράβηξαν, όπως ισχυρίζεται ο συγγραφέας αυτού του post.

 9. Ο/Η Νίκος Χαραλάμπους λέει:

  @ Καππαδόκη
  Οι Εβραίοι διώχθηκαν στην αρχαιότητα κατ’αρχήν γιατί πίστευαν σε ένα μονοθεϊστικό σύστημα, την στιγμή που όλοι οι γειτονικοί λαοί, είτε λάτρευαν τους αυτοκράτορες του είτε ήταν ειδωλολάτρες.
  Το να μην ακολουθείς την γραμμή της εποχής στο θέμα της θρησκείας ήταν μεγάλη πρόκληση.

  Ο δεύτερος λόγος (κατά την γνώμη μου) είναι ότι διατηρούσαν βαθιά το στοιχείο της κοινότητας, και δεν άφηναν ξένους να εισχωρήσουν σε αυτή.

  Απο τα λίγα που ξέρω ο Εβραϊσμός είναι μία θρησκεία με έντονο το μήνυμα για την διατήρηση της κοινότητας.
  Και δεν είναι παράξενο γιατί ο Αβραάμ έδωσε έμφαση σε αυτό τη σημείο γιατί στην Μεσοποταμία του 27ου αιώνα προ Χριστού λαοί εμφανιζόντουσαν και εξαφανιζόντουσαν γρήγορα και απρόβλεπτα. Η διάνοια του Αβραάμ ήταν να θεμελιώσει μία θρησκεία πάνω στην μοναδικότητα ενός λαού και αντίστροφα να διαφυλάξει τον λαό μέσω της θρησκείας.
  Και φυσικά οι Εβραίοι πλήρωσαν ένα βαρύ τίμημα γι’ αυτήν την επιλογή τους.

  Όταν κατακτητές έμπαιναν στην Ιουδαία και απαιτούσαν να ασπαστούν την θρησκεία τους, οι Εβραίοι δεν υπάκουαν τόσο εύκολα όσο άλλοι λαοί.

  Όταν Εβραίοι πηγαίναν σε άλλα μέρη, και δεν πίστευαν στους εκεί θεούς, διατηρούσαν χαρακτηριστική εμφάνιση και μιλούσαν την δική τους γλώσσα, προκαλούσαν τις τοπικές κοινότητες.

  Οι Εβραίοι ήταν το εύκολο θύμα γιατί ήταν αυτοί που ήταν και γιατί ή ανθρωπότητα στην ολότητα της δεν ήταν ώριμη να τους δεχθεί

  Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι οι Εβραίοι δεν διώκονταν πάντα και από όλους.
  Σε πολλές εποχές, και σε πολλές περιοχές οι Εβραίοι ζούσαν σε ένα πολύ ελεύθερο καθεστώς.
  Δυστυχώς όμως πάντα υπήρχε κάποιος λαϊκιστής ή παρανοϊκός που θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του με το να τους κάνει στόχο.

 10. Ο/Η ahso λέει:

  «Οι Εβραίοι διώχθηκαν στην αρχαιότητα κατ’αρχήν γιατί πίστευαν σε ένα μονοθεϊστικό σύστημα, την στιγμή που όλοι οι γειτονικοί λαοί, είτε λάτρευαν τους αυτοκράτορες του είτε ήταν ειδωλολάτρες.
  Το να μην ακολουθείς την γραμμή της εποχής στο θέμα της θρησκείας ήταν μεγάλη πρόκληση.

  Ο δεύτερος λόγος (κατά την γνώμη μου) είναι τι διατηρούσαν βαθιά το στοιχείο της κοινότητας, και δεν άφηναν ξένους να εισχωρήσουν σε αυτή.»

  Το ότι θεωρούσαν το λαό τους σαν τον «εκλεκτό του θεού» (που συνδέεται με τη 2η «αιτία» σας)και το ότι τα θρησκευτικά τους κείμενα (Παλαιά Διαθήκη) είναι γεμάτα από περιγραφές πολέμων, κατά τους οποίους ο θεός τους τους διέταζε να σκοτώνουν τους αλλοεθνείς δε σας λέει τίποτα;

 11. Ο/Η ahso λέει:

  Και για να διευκρινίσω τι ακριβώς εννοώ πριν δεχτώ πυρά από δικαίους και αδίκους : οι εβραίοι (και οι αντίπαλοί τους μαζί) είναι τα πρώτα (τουλάχιστον ευρέως γνωστά) θύματα της θρησκείας (ακολούθησαν κι άλλα, βέβαια).

 12. Ο/Η Νίκος Χαραλάμπους λέει:

  Απολύτως τίποτα, όλα τα αρχαία θρησκευτικά κείμενα, από την θεογονία έως το κοράνι, περιγράφουν μάχες ανάμεσα σε πιστούς και άπιστους.

  Όλες οι θρησκείες προσπαθούν να προσδώσουν αξία ή την έννοια του ‘εκλεκτού’ στους πιστούς τους.

 13. Ο/Η ahso λέει:

  Μπορεί να έχετε δίκιο, κ. Χαραλάμπους.

  Τυγχάνει να μην ενδιαφέρομαι καθόλου για τις θρησκείες και να μην τις έχω μελετήσει, αλλά … έχω «φάει στη μάπα» (όπως όλοι οι Έλληνες) την Παλαιά Διαθήκη κι έχω «φρικάρει», εξ ού και όσα ανέφερα παραπάνω.

 14. Ο/Η ahso λέει:

  Όμως, κ. Χαραλάμπους, μια και φαίνεται ότι κατέχετε το θέμα, έχετε δει στη «θρησκευτική παιδεία» των Ελλήνων (ας την πω έτσι) ή άλλων λαών της Ευρώπης ΣΗΜΕΡΑ να αναφέρεται ότι αυτοί είναι ο περιούσιος λαός; Αναρωτιέμαι τι γίνεται στους Εβραίους (πάλι ΣΗΜΕΡΑ).

 15. Ο/Η ΑΝΩΝΥΜΟΣ λέει:

  asho: την Καινή Διαθήκη δεν την έχετε φάει στη μάπα;

 16. Ο/Η ahso λέει:

  Βεβαιότατα κι αυτήν, Ανώνυμε, και αγρίως! Αλλά αυτή δεν αφορά τους Εβραίους, με τους οποίους ασχολούμαστε τώρα.

 17. Ο/Η ΑΝΩΝΥΜΟΣ λέει:

  @asho: Αλλά ποιούς αφορά, τους Έλληνες;

 18. Ο/Η ahso λέει:

  Ανώνυμε, δεν καταλαβαίνω γιατί κάνετε τη συγκεκριμένη ερώτηση (που είναι και εκτός θέματος), αλλά θα σας απαντήσω :

  Αφορά όλους όσοι πιστεύουν σε γέννηση γιού θεού και ανάστασή του, δηλαδή τους χριστιανούς.

 19. Ο/Η Νίκος Χαραλάμπους λέει:

  Ο λόγος που ‘πειράζει’ στο ότι οι Εβραίοι θεωρούν εαυτούς τον ‘περιούσιο λαό του Θεού’, είναι ότι όλοι οι λαοί που έχουν ασπαστεί τον χριστιανισμό και τον μωαμεθανισμό πιστεύουν στον ίδιο Θεό.

  Για έναν Ινδουιστή, έναν παγανιστή ή έναν Βουδιστή, η πίστη των Εβραίων ότι είναι ο περιούσιος λαός του Θεού, δεν λέει απολύτως τίποτα.
  Είναι σαν να λέμε ότι εμείς οι Έλληνες ενοχλούμαστε αν οι Νεπαλέζοι θεωρούν τους εαυτούς τους εκλεκτούς του Βούδα.

  Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Εβραίοι είναι αυτοί που ‘εφεύραν’ την έννοια του μονοθεϊσμού και μάλιστα αιώνες πριν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, δικαιούνται να αισθάνονται λίγο εκλεκτοί.

  Σε ότι αφορά τα θρησκευτικά κείμενα, Παλαιά και Κενή Διαθήκη αναφέρουν πράγματα που μπορεί να ήταν αποδεκτά την εποχή που γράφτηκαν, αλλά είναι εντελώς απαράδεκτα με τα σημερινά δεδομένα.

 20. Ο/Η ΑΝΩΝΥΜΟΣ λέει:

  @asho: Μήπως και η Καινή Διαθήκη,εκτός από την Παλαιά, είναι δημιούργημα των Εβραίων;

  Η Eκκλησία παραδέχεται ότι δεν γνωρίζει ποιος έγραψε τα Eυαγγέλια και τις Eπιστολές και ομολογεί ότι και τα 27 κείμενα της Kαινής Διαθήκης εμφανίστηκαν ανώνυμα: «…φαίνεται ότι οι υπάρχοντες τίτλοι των Eυαγγελίων δεν ανήκουν στους ίδιους ευαγγελιστές… [η συλλογή κειμένων της Kαινής Διαθήκης] περιλαμβάνει τίτλους που, όσο παλιοί κι αν είναι, δεν ανήκουν στους αντίστοιχους συγγραφείς των κειμένων αυτών» (Catholic Encyclopedia, Farley ed., vol vi, pp.655-6).

  Yποστηρίζει ωστόσο, ότι «οι τίτλοι των Eυαγγελίων δεν έχουν την πρόθεση να φανερώσουν την ταυτότητα των συγγραφέων», καθώς «οι επικεφαλίδες… επισυνάπτονται με αυτά [τα Eυαγγέλια]» (Catholic Encyclopedia, Farley ed., vol i, pp.655-6).

  Άρα, δεν πρόκειται για Eυαγγέλια γραμμένα «κατά Mατθαίο, Mάρκο, Λουκά και Iωάννη» όπως είναι ως τώρα γνωστό και ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να μιλάμε για αυθεντικές αποστολικές δημιουργίες. Kαι παρά το γεγονός ότι η Eκκλησία προσπαθεί να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα, ερευνητές, όπως ο καθηγητής Tischendorf δεν μπορούν να βρούν καμιά δικαιολογία.

  Ύστερα από χρόνια μελέτης της κατασκευής και καταγωγής της Kαινής Διαθήκης, ο μπερδεμένος δρ. Tischendorf δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί: «…πώς είναι δυνατόν οι συγγραφείς να επέτρεψαν στους εαυτούς τους αλλαγές εδώ κι εκεί, όχι μόνο λεκτικές, αλλά ουσιαστικές, τέτοιες που επηρεάζουν το βαθύ περιεχόμενο και το χειρότερο, δεν δίστασαν να αφαιρούν και να προσθέτουν χωρία εδώ κι εκεί…» (Alterations to the Sinai Bible, dr. Constantin von Tischendorf, 1863, British Library, London). Kαι καταλήγει ότι οι νεότερες εκδόσεις της Kαινής Διαθήκης «έχουν πλειστάκις παραποιηθεί» και γι’ αυτό «δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι ανταποκρίνονται στην αλήθεια» (When were our Gospels Written?, dr. Constantin von Tischendorf, 1865, British Library, London).

  Tι ακριβώς είναι ο Xριστιανισμός;

  Ύστερα απ’ όλα αυτά, προκύπτει μια σημαντική ερώτηση: Aν η Kαινή Διαθήκη δεν είναι ιστορικό ντοκουμέντο, τότε τι είναι;

 21. Ο/Η ahso λέει:

  «Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Εβραίοι είναι αυτοί που ‘εφεύραν’ την έννοια του μονοθεϊσμού και μάλιστα αιώνες πριν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, δικαιούνται να αισθάνονται λίγο εκλεκτοί.»

  Αν την εφεύραν αυτοί (χωρίς εισαγωγικά) -που έχω κάποιες αντιρρήσεις, αλλά… ας είναι- αγαπητέ κ. Χαραλάμπους, πάλι δεν δικαιούνται να αισθάνονται εκλεκτοί (κατά τη γνώμη μου), γιατί και άλλοι λαοί εφαύραν πολύ χρησιμότερα από το μονοθεϊσμό πράγματα.

  Επιπλέον στον κόσμο δε διαδόθηκε μονοθεϊσμός, αλλά 3-θεϊσμός (ξέρω για Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα, τριάδα ομοούσιο και αχώριστο, αλλά … ΤΡΙΑΔΑ)

  Όμως η ουσία είναι ότι οι Εβραίοι εξ αιτίας της θρησκείας τους (ίσως και για άλλους λόγους, αλλά ΚΑΙ λόγω θρησκείας) ακόμααισθάνονται ο περιούσιος λαός. Και όταν κάποιος αισθάνεται έτσι, αισθάνεται και ότι ο θεός είναι με το μέρος του ό,τι κι αν κάνει. Και τότε…

 22. Ο/Η ahso λέει:

  Αγαπητέ Ανώνυμε, δεν πιστεύω ότι η Καινή Διαθήκη είναι ιστορικό ντοκουμέντο. Αλλά μη με ρωτάτε τι είναι, γιατί ειλικρινά δεν ξέρω να σας πω.

  Επίσης η ερώτησή σας «τι είναι χριστιανισμός» έτυχε να απευθυνθεί σε εντελώς ακατάλληλο άτομο.
  Δεν ξέρω τι είναι και δεν μ΄ενδιαφέρει καθόλου.

 23. Ο/Η Νίκος Χαραλάμπους λέει:

  Αν την εφεύραν αυτοί (χωρίς εισαγωγικά) -που έχω κάποιες αντιρρήσεις, αλλά… ας είναι- αγαπητέ κ. Χαραλάμπους, πάλι δεν δικαιούνται να αισθάνονται εκλεκτοί (κατά τη γνώμη μου), γιατί και άλλοι λαοί εφαύραν πολύ χρησιμότερα από το μονοθεϊσμό πράγματα.

  Δικαιούνται να αισθάνονται τόσο εκλεκτοί όσο εκλεκτοί αισθάνονται οι λαοί για τις εφευρέσεις τους.

  Επιπλέον στον κόσμο δε διαδόθηκε μονοθεϊσμός, αλλά 3-θεϊσμός (ξέρω για Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα, τριάδα ομοούσιο και αχώριστο, αλλά … ΤΡΙΑΔΑ)

  Τεχνική λεπτομέρεια αυτό που αναφέρεται, η βάση του χριστιανισμού και του Ισλάμ είναι η μονοθεϊστική θρησκεία που ήρθε πρώτη στον κόσμο από τους Εβραίους (δεν ξέρω γιατί αμφιβάλλετε, γι’αυτό).

  Και όταν κάποιος αισθάνεται έτσι, αισθάνεται και ότι ο θεός είναι με το μέρος του ό,τι κι αν κάνει. Και τότε…

  Αυτό δεν είναι χαρακτηριστικό των Εβραίων, είναι χαρακτηριστικό κάθε φανατικού θρησκομανή.
  Και οι σταυροφορίες, η Ιερά εξέταση, η Κου κλουξ κλάν, οι υπερασπιστές της σκλαβιάς, οι μουσουλμάνοι βομβιστές αυτοκτονίας,έκαναν αυτά που έκαναν γιατί πιστεύουν ότι εκτελούν το θέλημα του Θεού.

 24. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @Όλους: Βλέπω την συζήτηση να κρέμμεται σαν ξηλωμένος ποδόγυρος. Διατριβή πάνω στην ιστορία των Εβραίων θα γράψουμε;; Το βιβλίο του κ. Παμπούκη είναι ΙΣΤΟΡΙΑ. Το ότι υπέφεραν στην ιστορία τους περισσότερο από όποιονδήποτε λαό, πώς να το κάνουμε;, είναι γεγονός! Θα τα συμμαζέψω λοιπόν γιατί εμείς, σαν απλοί άνθρωποι, θέλουμε να τελειώσει στην γειτονιά μας το μακελειό. Αλλά όχι και εις βάρος μας!
  Λοιπόν: Αυτή η, μέσα στους αιώνες τραγωδία τους, τους δίνει το δικαίωμα να έχουν μια δικιά τους χώρα;; Το μότο, εκεί κάτω σ’ αυτούς, είναι: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ! Όπως και να το κάνουμε έχουν δίκιο σ’ αυτό. Μέσα στους αιώνες ήταν η βολική «τράπεζα» όλων των καταπιεστών. Και όχι από εθελοντική προσφορά αλλά από εξαναγκασμό-πλιάτσικο των ιθαγενών κρατούντων. Ρίχτε ματιά τί πλιάτσικο τους κάναμε εμείς σε Θεσ/νίκη και Καστοριά -ακόμα είναι εν ζωή αρκετοί από τους κλέφτες-καταχραστές και τα χαίρονται, από ξεβράκωτοι, έγιναν πάμπλουτοι!
  Ο β΄ παγκόσμιος πόλεμος τους βρήκε ξεμοναχιασμένους, το ίδιο και τους τσιγγάνους, και ο Χίτλερ τους τσατάλιασε και ενίσχυσε την πολεμική του βιομηχανία. Λέγε με οικογένεια Κρουπς και άλλες χριστιανικές οικογένειες… Και το να ‘χεις οικονομική ισχύ, σε μια χώρα που σε θεωρεί ξένο σώμα, δεν σε θωρακίζει από τις αγριότητες του φανατισμένου όχλου. Και μην με ρωτήσει ο κ. Ανώνυμος «γιατί τους θεωρεί ξένο σώμα» γιατί θα βγάλω κέρατα τώρα!
  Μετά την ασύληπτη τραγωδία των διάφορων Μπούχεβαλντ και Άουσβιτς, και έχει κι άλλα ο κατάλογος, όλος ο κόσμος ψήφισε στον ΟΗΕ να έχουν το δικό τους κράτος. Εκεί κολλάνε οι αντισημίτες και τους κατηγορούν για … «Τα βιλία των σοφών της Σιών». Και μη μου πήτε τα συνωμοσιολογικά-παρανοϊκά, α λα Πλεύρη, ότι εν περιλήψη προκάλεσαν τον χαμό τόσων εκατομμυρίων θυμάτων τους για να… ιδρύσουν το κράτος τους, γιατί πάλι θα βγάλω κέρατα!!! Χάνουμε τον στόχο μας. Πάρα πολύ μεγάλο μέρος της γης, που ΕΧΟΥΝ ΤΩΡΑ, την έχουν αγοράσει με τίτλους από τις αρχές του περασμένου αιώνα, ίσως και πιο μπροστά -οι βλεδυροί, για μας, σιωνιστές! Από τους χωριάτες ξυπόλητους ιδιοκτήτες της. Διαβάστε λίγο τα απομνημονεύματα του… Λώρενς της Αραβίας. Ουσιαστικά οι Εγγλέζοι, βέβαια για τους δικούς τους λόγους λέγε-με-πετρέλαιο, έκαναν το… αραβικό έθνος. (Εκείνο τον καιρό οι Αμερικάνοι είχαν τα δικά τους πετρέλαια, λέγε-με-Τέξας, και σαν μπουνταλάδες δεν βλέπαν και πέρα από την μύτη τους. Το ’56 ξύπνησαν και μπήκαν στην μύτη των αγγλο-γάλλων, που μαζί με τους εβραίους, είχαν βάλει πλώρη να ανατρέψουν την εθνικοποίηση της διώρυγας του Σουέζ απ’ το Νάσσερ. Τους σταμάτησε ο Άϊκ και να μην ακούσω για τον καραγκιόζη Κρουτσώφ και τις λοιπές μαλακίες.) Κατακερματισμένοι σε φυλές ήταν Και την αρχή του περασμένου αιώνα οι αραπάδες και η… διπλωματία τους -όπως και τώρα- καβάλα στ’ άλογα να παίρνουν κεφάλια. Τώρα το κάνουν στους αλλόφυλους άραβες με σκόνη μουστάρδας -Σαντάμ Χουσεϊν… άλλες εποχές υψηλής τεχνολογίας πια!!! Και δεν είναι το διαίρει και βασίλευε των εγγλέζων. Που είναι βολική δικαιολογία και για τον δικό μας εμφύλιο! Σφάζονταν μεταξύ τους οι αραπάδες και για σπορ και οι εγγλέζοι το εκμεταλεύτηκαν!! Γίνεται τίποτα διαφορετικό τώρα με τους αραπάδες;; Ακόμη και σε κείνους που τους καίει η προσφυγιά;; Φατάχ δεξιά όχθη, Χαμάς στη Γάζα! Δυο κουκίδες γης. Δυο κράτη. Δημόσιο χρήμα και δύναμη. Αυτή εκτιμούν κι άμα τους δείξεις μπουνιά κάθονται στ’ αυγά τους -ο Νασραλάχ ο «ήρωας» της Χεσμπολάχ, στον πόλεμο του Λιβάνου το ’06, έχει δηλώσει ότι» αν ήξερα ότι θα ήταν τόσο άγριο το χτύπημα των Εβραίων δεν θα επιχειρούσα την απαγωγή!» Τέτοιους αρχηγούς έχουν και, κατά παράξενο τρόπο, όλο και επιζούν….
  Υπάρχει όμως, και μόνον παλαβοί και οι… μουσουλμάνοι δεν τον βλέπουν: Το Ισλάμ. Στη ζωή μου έχω συγχροτισθεί με μουσουλμάνους και κατέληξα να τους δικαιολογώ γιατί έχουν, απ’ το θεό τους, άλλη κατασκευή… μυαλού! Βαρβαρότητα ψυχής, λέω, σαν δυτικό-αναθρεμένη!
  Οι Εβραίοι, λοιπόν, είναι ο φράχτης μας. Εκεί κάτω. Αυτοί «συγκρατούν» την μουσουλμανική λαίλαπα! Άσε να λοιπόν ξοδεύει η εβραϊκή κοινότητα της Αμερικής. Και όπου του κόσμου! Και αν νομίζεται πως είναι ο αμερικάνος, μη-εβραίος, που έχει στους ώμους του τον προϋπολογισμό του Ισραήλ κάνετε τραγικό λάθος!
  Διάβασα τις προάλλες ένα σχέδιο γεωγραφικής… ειρήνευσης που περιλαμβάνει Ισραήλ, Δυτική όχθη, Γάζα. Εεε, αν αυτό έχει πιθανότητες να γίνει ζωή για όλους εκεί κάτω… να μου περάσετε χαλκά και να με σούρνετε στους δρόμους της… όλης ενωμένης περιοχής -έτσι μου ‘λεγε η γιαγιά μου η αναλφάβητη για τις απιθανότητες που ξεφούρνιζα για την περιοχή Μεταξουργείο! Και γιατί δεν έχει πιθανότητες;;; Το τανγκο χρειάζεται δύο. Που να ξέρουν τα ίδια βήματα…

 25. Ο/Η Νίκος Χαραλάμπους λέει:

  Κ. Περικλέους τα ιστορικά που αναφέρετε είναι σωστά (τα περί μουσουλμανικής λαίλαπας, όχι) αλλά το ερώτημα που δεν έχετε απαντήσει και έθεσε ο ahso είναι το γιατί οι Εβραίοι διώκονταν από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Έχετε εσείς καμία εξήγηση γι’αυτό;

 26. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @ Ανώνυμος: Έμεσα θα σας απαντήσω γιατί μισούν τους Εβραίους οι αυτόχθονες λαοί. Υπήρξα μετανάστρια. Σε Καναδά. Σε τέσσερα χρόνια παραμονής εκεί, το σπίτι μου ήταν έπαυλης και οι δυό υπηρέτριες, μεγάλο σπίτι, ήταν γαλλοκαναδές! Έχετε την εντύπωση, αν και τις πλήρωνα πολύ παρα πάνω από της ομόφυλλές τους, πως μ’ αγαπούσαν;; Την maudie-greque που ήρθε και έγινε αφεντκό;;;

 27. Ο/Η Αυτόνομος λέει:

  Φυσικά τα τρομερά εγκλήματα και οι αγριότητες τις οποίες οι Εβραίοι διέπρατταν σε βάρος των Ελλήνων και των Ρωμαίων στην αρχαιότητα δεν τις ανφέρει κανείς. Στην εξέγερση της Κυρηναικής έσφαξαν 120.000 Έλληνες, συχνά με φρικτό τρόπο, διαβάστε τον E. Gibbon, Decline and Fall of the Roman Empire. Οι Εβραίοι υπήρξαν θρησκόληπτοι, ρατσιστές και κοινωνικά επικίνδυνοι, διότι λειτουργούσαν με όρους κάστας. Σε αυτή τους τη στάση οφείλεται η καχυποψία και οι διωγμοί που υπέστησαν. Όταν όλα τα ευρωπαικά έθνη τους έχουν καταδιώξει, κάτι δεν πάει καλά με τους Εβραίους, όχι με τους Ευρωπαίους. Οι Έλληνες, οι Ρωμαίοι, οι Φράγκοι, οι Άγγλοι το 1290, οι Ισπανοί το 1492, οι Ρώσοι τόσο επί τσάρων όσο και επί Στάλιν, οι Πολωνοί, οι Γερμανοί τον Μεσαίωνα και τη νεότερη εποχή, οι Γάλλοι, οι ιταλικές πόλεις στην Αναγέννηση, όλοι αδιακρίτως αντιδρούσαν στο κλειστό οικονομικό λόμπυ των χρηματιστών, μη-παραγωγικών δυνάμεων και της διάλυσης του κοινωνικού ιστού που εκπροσωπούσαν οι Εβραίοι. Και φυσικά οι τελευταίοι ενθάρρυναν την διάλυση της εθνικής και πολιτιστικής ομοιογένειας, ώστε να αισθάνονται ασφαλείς.

 28. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @κ. Χαραλάμπους: Μπήτε σε site ισλαμιστών. Και Λιβανέζων ακόμη. Αγγλικά και Γαλλικά. Στάζουν μίσος. Που δεν μασκαρεύεται με τίποτα!!!! Μισούν ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ! ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ! ΛΕΠΤΗ ΜΠΟΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΧΟΥΝ!!! ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΑΛΛΑΖΟΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ!! Φαντάζομαι στα site για αραβόφωνους τί-θα-γράφουν!!! Αυτά! Και όσο για την ερώτησή σας;; Σάς έχω απαντήσει εκεί για τον κ. Ανώνυμο. Και εξ ιδίας πείρας…

 29. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @κ. Αυτόνομο: Το έχω διαβάσει! Ξαναδιαβάστε το και σεις! Και, ξέρετε κάτι; και πολύ κοινό, ένα έγκλημα δεν είναι ποτέ άλοθι για ένα άλλο!! Και, αν είχαν πληθυσμιακή υπεροχή, θα κάναν και αυτοί αγριότητες! Το φορούσε η εποχή…

 30. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @κ. Ανώνυμε: Την αγία γραφή την έκανε κουρελού το γενικό παπαδαριό! Πριν και μετά από κάθε… ιερά σύνοδο!! Όταν μελετούμε κάτι να βάζουμε και την φαιά μας σε εγρήγορση!

 31. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  Και κάτι ακόμα: Η κουρελού αφορά εμάς τους Χριστιανούς! Ποιός σας είπε πως είναι ιερό, το ίδιο βιβλίο, για τους τσιφούτηδες!!! Εεε, ρε ψυχούλα μου…

 32. Ο/Η ΝEWSMAN λέει:

  Κυρία Περικλέους: Maudi-te grecque, ma cherie!!

 33. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @newsman: Maudzie-grecque la quebecois

 34. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  a la quebecois

 35. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  «Απολύτως τίποτα, όλα τα αρχαία θρησκευτικά κείμενα, από την θεογονία έως το κοράνι, περιγράφουν μάχες ανάμεσα σε πιστούς και άπιστους.»

  Και οι Ουπανισάδες το ίδιο κ. Χαραλάμπους.

  @Αυτόνομος: Το κοινό που είχαν όλοι οι διώκτες τους ήταν τα… λεφτά των Εβραίων! Πλιάτσικο. Τ’ άλλα όλα είναι… την αλεπόυ την βλέπαμε τ’ αχνάρια της ψάχναμε!

 36. Ο/Η Καππαδόκης λέει:

  @Ν.Χαραλάμπους

  Η πατρότητα του ερωτήματος ανήκει σε μένα και όχι στον ahso (αστειεύομαι) αλλά είχα και ένα δεύτερο ερώτημα για το οποίο επίσης περιμένω απάντηση:
  «Επίσης γιατί σήμερα οι Εβραίοι κυβερνούν κυριολεκτικά την Αμερική, τουλάχιστον στον οικονομικό τομέα; Αυτό δεν μου το είπαν.Εχω προσωπική ακλόνητη άποψη».

  Μπορούμε και σε αυτό να ανοίξουμε μια συζήτηση για το πως το κατάφερε αυτός ο κατά πως λέτε από αιώνων κατατρεγμένος λαός;

 37. Ο/Η ahso λέει:

  Κ. Χαραλάμπους,

  Είπα : «Και όταν κάποιος αισθάνεται έτσι (δηλ. ο περιούσιος λαός), αισθάνεται και ότι ο θεός είναι με το μέρος του ό,τι κι αν κάνει. Και τότε… »

  Είπατε : «Αυτό δεν είναι χαρακτηριστικό των Εβραίων, είναι χαρακτηριστικό κάθε φανατικού θρησκομανή.»

  Ερωτώ : Να θεωρήσω ότι θεωρείτε πως η (οποιαδήποτε) θρησκεία είναι δυνάμει επικίνδυνη;

 38. Ο/Η Μωρίς λέει:

  O Σιωνισμός είναι το πολιτικό κίνημα για τη δημιουργία του κράτους του Iσραήλ, που ξεκίνησε με τον Eβραίο οραματιστή Theodore Hertzl στα τέλη του 19ου αιώνα, και το οποίο άρχισε να βρίσκει την πρακτική του έκφραση στις αρχές του 20ού αιώνα με τη μετανάστευση Eβραίων στην Παλαιστίνη. Yπήρχαν διάφορες τάσεις μέσα στο κίνημα αυτό όπως ο πολιτικός, πρακτικός, συνθετικός, σοσιαλιστικός και ρεβιζιονιστικός Σιωνισμός, τα οποία είχαν όμως το κοινό στοιχείο για το πώς να οικοδομηθεί καλύτερα ένα εβραϊκό κράτος. Mετά το Oλοκαύτωμα του B΄ Παγκοσμίου Πολέμου δόθηκε μεγάλη ώθηση στον Σιωνισμό, καθώς εκατομμύρια εκτοπισμένοι Eβραίοι της Eυρώπης πήγαν στην Παλαιστίνη και η διεθνής κοινότητα βρέθηκε ενώπιον της πλέον ηθικής αναγκαιότητας να δημιουργηθεί ένα εβραϊκό κράτος. Mε την ίδρυση του Iσραήλ το 1948 και την αναγνώρισή του από τον OHE, οι πολιτικοί στόχοι του Σιωνισμού εκπληρώθηκαν.

  Aυτή είναι η έννοια του Σιωνισμού. Δεν υπάρχει καμιά άλλη! Oι συνωμοτικές θεωρίες που κυκλοφορούν για μυστικά ιερατεία, ή ότι πίσω από όλα κρύβονται οι Eβραίοι ή ότι οι Eβραίοι κυβερνούν τον κόσμο είναι απλώς νέες εκφράσεις αντι-σημιτισμού. Eίναι τα ίδια ακριβώς στερεότυπα που υπήρχαν πριν από τον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο που οδήγησαν στο Oλοκαύτωμα.

  Σιωνιστής επομένως, είναι όποιος στηρίζει το δικαίωμα της ύπαρξης του Iσραήλ. Mπορεί κάποιος να διαφωνεί έντονα με την πολιτική μιας συγκεκριμένης ισραηλινής κυβέρνησης αλλά ταυτόχρονα να είναι Σιωνιστής διότι αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εναντίον της ύπαρξης του Eβραϊκού Kράτους.

  Στην πραγματικότητα, υπάρχει μια ταύτιση του αντι-σημιτισμού και του αντι-σιωνισμού, διότι ο αντι-σιωνιστής αμφισβητεί το δικαίωμα στους Eβραίους να έχουν δικό τους κράτος. Tα λόγια του MartiLuther King, του μεγάλου ηγέτη των αφρο-Aμερικανών και αγωνιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις HΠA τη δεκαετία του ’60, είναι χαρακτηριστικά: «Aς ακουστεί η αλήθεια από τις υψηλές κορυφές των βουνών. Aς ηχήσει μέσα από τις πεδιάδες της πράσινης γης του Θεού. Oταν οι άνθρωποι ασκούν κριτική στον Σιωνισμό εννοούν τους Eβραίους. O Σιωνισμός δεν είναι τίποτα λιγότερο από το όνειρο και ιδανικό του εβραϊκού λαού να επιστρέψει και να ζήσει στα εδάφη του. Kαι τι είναι ο Aντι-Σιωνισμός; Eίναι να αμφισβητεί κανείς στον Eβραίο το βασικό δικαίωμα που εμείς δικαιολογημένα αξιώνουμε για τους λαούς της Aφρικής και αναγνωρίζουμε ελεύθερα για όλα τα άλλα έθνη στην υφήλιο. Eίναι η διάκριση των Eβραίων επειδή είναι Eβραίοι. Eν συντομία είναι αντι-σημιτισμός».

 39. Ο/Η Νίκος Χαραλάμπους λέει:

  Καπαδόκης “Επίσης γιατί σήμερα οι Εβραίοι κυβερνούν κυριολεκτικά την Αμερική, τουλάχιστον στον οικονομικό τομέα; Αυτό δεν μου το είπαν.Εχω προσωπική ακλόνητη άποψη”.

  Όταν κατά περιόδους οι κοινωνίες έδειχναν μία ανεκτικότητα στους Εβραίους, η ευφυΐα τους σε συνδυασμό με την εγρήγορσή τους τους έφερναν πάντα στην εμπροσθοφυλακή της οικονομίας.
  Αλλά η Αμερική δεν είναι η πρώτη χώρα που έφθασε να ανθήσει το εβραϊκό στοιχείο. Η Περσία στους πρό Χριστού αιώνες, η Πολωνία του Μεσαίωνα, η Οθωμανική αυτοκρατορία, άφησαν τους Εβραίους να αναπτυχθούν χωρίς διακρίσεις.

  Η Αμερική (και δευτερευόντως η Αγγλία) ήταν η πρώτη χώρα στην πρόσφατη ιστορία που θεσμοθετώντας την ανεξιθρησκεία, έδωσε καταφύγιο στους Εβραίους και τους άφησε να αναπτυχθούν.

  Αλλά το να θεωρούμε ότι οι Εβραίοι ‘κυβερνούν’ την Αμερική ή ελέγχουν την οικονομία, είναι λίγο τραβηγμένο.
  Πολλές κοινότητες έχουν κατά καιρούς αποκτήσει οικονομική δύναμη στην Αμερική.
  Να μιλήσουμε για την Ιταλοαμερικανική κοινότητα;, για την Ιρλανδοαμερικανική κοινότητα;
  Σίγουρα το φιλοισραηλινό λόμπυ έχει αξιοθαύμαστη οργάνωση στο να περνά τις θέσεις τους στην Αμερική. Αυτό μάλλον πρέπει να γίνει μάθημα για εμάς ώστε να δούμε πώς και εμείς θα μπορούμε να περνάμε τις θέσεις μας στην Αμερική.

  ahso Ερωτώ : Να θεωρήσω ότι θεωρείτε πως η (οποιαδήποτε) θρησκεία είναι δυνάμει επικίνδυνη;

  Ναί, ο θρησκευτικός φανατισμός είναι επικύνδυνός απ’όπου και αν προέρχεται

 40. Ο/Η Νίκος Χαραλάμπους λέει:

  κ.Περικλέους @κ. Χαραλάμπους: Μπήτε σε site ισλαμιστών.

  Κ. Περικλέους είναι παράλογο, και άδικο να κρίνουμε 800 εκατομμύρια μουσουλμάνων με βάση μία μικρή φανατική μειοψηφία.
  Τότε τι να πούμε για τα εγκλήματα που έχουν γίνει στο όνομα του χριστιανισμού;.

  Θα μπορούσα να πω ότι το Ισλάμ έχει την δυνατότητα να γίνει μία πολύ πνευματική θρησκεία και εντελώς μακριά από τα εγκόσμια, γιατί δίνει, περισσότερο από τον Ιουδαϊσμό, αλλά και τον Χριστιανισμό, την έννοια του μοναδικού Θεού, μακριά από αγίους, πατέρες της Εκκλησσίας και άλλα ‘αξεσουάρ’.

  Το Ισλάμ, είναι ο έφηβος των θρησκειών. Αναλογιστείτε τι είδους θρησκεία ήταν ο Χριστιανισμός στον 14ο αιώνα της ύπαρξης του.
  Ή ακόμα και ο Ιουδαϊσμός.

  Δεν θα είμαστε εδώ να το δούμε, αλλά σε 100 με 200 χρόνια το ισλάμ θα είναι στον ίδιο βαθμό ηπιότητας με τον βουδισμό και τον σιντοϊσμό.

 41. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @κ. Χαραλάμπους λέτε: …είναι παράλογο, και άδικο να κρίνουμε 800 εκατομμύρια μουσουλμάνων με βάση μία μικρή φανατική μειοψηφία.
  Τότε τι να πούμε για τα εγκλήματα που έχουν γίνει στο όνομα του χριστιανισμού;.

  Σας λέω: Είναι πάνω από ένα δις. οι Μουσουλμάνοι. Και δεν είναι καθόλου μικρή-φανατική-μειοψηφία. Δυστυχώς είναι οι πλειοψηφίες και σ’ όλες τις χώρες τους. Είτε είναι καθαρά θεοκρατικά: Ιραν και Σαουδική Αραβία, Εμιράτα, Κουβέϊτ κλπ., είτε είναι καλυμμένα: Ιορδανία, Συρία, Αίγυπτος και, όπου νά ‘ναι, Ιράκ και βέβαια Αφγανιστάν. Και έρχονται Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Ινδονησία. Ως και μέσα στις καθολικές Φιλιπίνες πασχίζει, η ασήμαντη μειοψηφία που σκοτώνει μέσα στην γενική διαφθορά, να δικαιώσει την… εξέγερσή της. Και τα ιερά βιβλία, του Ισλάμ, μιλούν για σφάξιμο των… χριστιανών. Έτσι εξαπλώθηκαν. Και ο Μωάμεθ περισσότερο δίδαξε… Κυβερνητική κι όχι θρησκευτική! Ένα μικρό παράδειγμα: Το κοράνι απαγορεύει τον τόκο στα χρήματα που δανίζεις κι ας αφήσουμε την δικαιοσύνη (σαρία αν δεν κάνω λάθος) είναι λοιπόν τρόπος ζωής. Δεν θέλω να μου τον επιβάλλουν. Πηγαίνετε με την γυναίκα σας Σ.Αραβία και ας κυκλοφορήσει χωρίς ράσο, και με ακάλυπτο κεφάλι, ή ας οδηγήσει… Και έχετε δίκιο για τον Χριστιανισμό και την μάχαιρα που έβαλε σε χρήση για την εξάπλωσή του. Άλλες εποχές όμως. Επιτρέπεται ΤΩΡΑ να διαχωριζόμαστε σε Ισλαμιστές, Χριστιανούς, Εβραίους και πάει λέγοντας;; Είναι ώρες για θρησκευτικούς ιμπεριαλισμούς;; Όταν όμως η συντριπτική μάζα αυτών των πληθυσμών είναι αγράμματη και άθλια θα περιμένω να μου επιβάλλουν την ίδια αθλιότητα;;
  Κάποιος κ. Μωρίς έχει γράψει για τον Σιωνισμό. Σχετικά με το θέμα φαίνεται να ξέρει περισσότερα απ’ όλους μας. Και μην μου πείτε πως γράφει έτσι που γράφει γιατί είναι Εβραίος… Προσοχή ρατσισμός!
  Ααα, και κάτι άλλο: Οι Ινδοί αναγείρουν τσιμεντένιοι φράχτη Σ» ΟΛΟ το μήκος των συνόρων τους με την Μπαγκλαντές!!!

  κ. Καππαδόκη λέτε: “Επίσης γιατί σήμερα οι Εβραίοι κυβερνούν κυριολεκτικά την Αμερική, τουλάχιστον στον οικονομικό τομέα; Αυτό δεν μου το είπαν.Εχω προσωπική ακλόνητη άποψη”.

  Σας λέω: Παραμύθια! Και η ακλόνητη προσωπική σας άποψη. Μαζί. Εκτός κι αν κάθεστε στο board of directors της παγκόσμιας… Εβραϊκής Συνομωσίας! Οπότε περιμένουμε τις λογικές σας αποδείξεις.
  Το χρήμα και η δύναμης των όπλων κυβερνά παντού! Κομίζω γλαύκας…
  Ο τελευταίος απατεώνας Μπέντοφ, αν δεν κάνω λάθος στ’ όνομα, 50δισ. δολ. τσεπωμένα η απάτη του και ξαλάφρωσε μερικές δεκάδες εκατ. δολ. και τον Σπίλμπεργκ! Κυρίως εβραίοι οι πελάτες του! Από αυτούς που είχαν έπαιρνε. Και ο Κάρολος Φιξ μαζί του και αυτός θα αντιμετωπίσει την δικαιοσύνη, στην Ελβετία, όχι για τα λεφτά των πελατών του που τά ‘χασε, αλλά γιατί ήταν σύγκρουση συμφερόντων όλη η πρακτική που ακολούθησε. Και βέβαια στρεφόταν ΕΝΑΝΤΙΟΝ των πελατών του! Ο τύπος πληρωνόταν και απ’ τα δυο άκρα της απάτης…
  Στις ΗΠΑ καλός γιατρός ή δικηγόρος είναι μόνον εβραίος. Το ξέρω από πείρα. Οι έλληνες, έχουν τα ρέστωραντ! Και από μερικές γεννιές. Έτσι μεγαλώνουν τα παιδιά τους: Άμεσα τα λεφτά στο ταμείο και στο χέρι! Οι σπουδές παίρνουν χρόνο, θέλουν κάλους από το στρώσιμο του κώλου στην καρέκλα και η αμοιβή αργεί λιγουλάκι! Αν, λοιπόν όπως λένε, ο δρόμος για την καρδιά περνά απ’ το σταμάχι μάλλον εμάς αγαπούν και οι… Εβραίοι. Και πώς να το κάνουμε;; Κυριάρχησαν στις τράπεζες, στις ασφαλιστικές εταιρείες γιατί έχουν άλλους προσανατολισμούς!! Γιατί το άγριο κυνηγητό και η διασπορά τούς έμαθε… τις γλώσσες και τα αδύνατα σημεία των κυνηγών τους!
  Και πάντως είναι πολύ καλή η πρότασή σας να ανοίξουμε συζήτηση με περιεχόμενο, βασισμένο σε γεγονότα, κι όχι υστερικές κραυγές!
  Και θα παρακαλούσα τον κ. Μωρίς, όποιος κι αν είναι, να μας κάνει την τιμή να συμμετέχει.

 42. Ο/Η Νίκος Χαραλάμπους λέει:

  Κ. Περικλέους, δεν διαφωνώ μαζί σας για το γενικό σας συμπέρασμα, να μην επιδιώκουμε διχασμούς με βάση το θρήσκευμα.

  Αλλά όπως είπατε σωστά και ο Χριστιάνισμός έχει υπάρξει πολύ σκληρή θρησκεία σε άλλες εποχές.
  Ανάλογες εποχές περνά και στο Ισλάμ τώρα, μόνο που αναλογικά με τον χριστιανισμό τις περνά πολύ ήπια.
  Στην Αμερική και στην Δυτική Ευρώπη, το Ισλάμ έχει ήδη μετεξελιχθεί σε πιο ήπια θρησκεία. Υποθέτω ότι θα αναφερθείτε στις τρομοκρατικές ενέργειες, όμως αν σκεφτούμε ότι από τα εκατομμύρια μουσουλμάνων μόλις μερικές εκατοντάδες στον Δυτικό κόσμο έχουν ασχοληθεί ενεργά με την τρομοκρατία, το ποσοστό είναι συντριπτικά μικρό.

  Τώρα τα θεοκρατικά καθεστώτα που αναφέρετε, (Σαουδική Αραβία και Ιραν) δεν απέχουν πολύ από την Βυζαντινή αυτοκρατορία ή από άλλα βασίλεια του Μεσαίωνα, ή ακόμα και από θύλακες του Αμερικανικού Νότου.

  Δεν βοηθά καθόλου να γενικεύουμε όταν αναφερόμαστε σε θρησκείες και λαούς.
  Έχετε ξεφύγει από την γενική άποψη για τους Εβραίους, θα είναι κρίμα να σκεφτείτε με βάση τα στερεότυπα για τους Μουσουλμάνους.

  Παρεπιπτόντως για να κάνουμε ένα σχόλιο για το αρχικό κείμενο, αυτό είναι αρκετά ανεγκέφαλο και άδικο απέναντι στον Εβραϊκό λαό

 43. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @κ. Χαραλάμπους λέτε: να μην επιδιώκουμε διχασμούς με βάση το θρήσκευμα.

  Σας λέω: Οι Ισλαμιστές τους επιδιώκουν!!!

  Λέτε: …και ο Χριστιάνισμός έχει υπάρξει πολύ σκληρή θρησκεία σε άλλες εποχές.

  Σας λέω: Η λέξη κλειδί είναι ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ!

  Λέτε: …ότι από τα εκατομμύρια μουσουλμάνων μόλις μερικές εκατοντάδες στον Δυτικό κόσμο έχουν ασχοληθεί ενεργά με την τρομοκρατία, το ποσοστό είναι συντριπτικά μικρό.

  Σας λέω: Πάλι η λέξη κλειδί είναι «στον Δυτικό κόσμο». Με τί κόστος, στους δυτικούς λαούς, τους «περιόρισαν» οι κυβερνήσεις μας;;;

  Λέτε: …τα θεοκρατικά καθεστώτα που αναφέρετε, (Σαουδική Αραβία και Ιραν) δεν απέχουν πολύ από την Βυζαντινή αυτοκρατορία ή από άλλα βασίλεια του Μεσαίωνα, ή ακόμα και από θύλακες του Αμερικανικού Νότου.

  Σας λέω: Το Ιράν ετοιμάζει πυρινικά -εκβιασμός- και, τα θεοκρατικά, ήταν στην γη από 2000 έως και 500 χρόνια πριν. Στις χώρες τους, οι ισλαμιστές, έχουν ΗΔΗ φέρει έναν ιδιότυπο μεσαίωνα. Θα είναι μια καινούργια οπισθοδρόμιση. Παρόμοια με τον σκοταδισμό που ‘φερε για 1500 χρόνια ο χριστιανισμός. Που, όπως λέτε, υπάρχει και σε θύλακες, bible belt, των μεσοδυτικών Η.Π.Α.

  Λέτε: Δεν βοηθά καθόλου να γενικεύουμε όταν αναφερόμαστε σε θρησκείες και λαούς.
  Έχετε ξεφύγει από την γενική άποψη για τους Εβραίους, θα είναι κρίμα να σκεφτείτε με βάση τα στερεότυπα για τους Μουσουλμάνους.

  Σας λέω: Ποιός αναφέρεται;; Οι ισλαμιστές μιλούν για στρογγυλο κόψιμο του λαιμού μου!
  Η γενική άποψη για τους Εβραίους, συγνώμη, αλλά είναι γενική βλακεία. Υπεύθυνοι οι πρώτοι χριστιανοί στα χρόνια της επικράτησής τους. Μην ξεχνάτε ότι απ’ την ίδια μήτρα βγήκαν και οι τρεις θρησκείες και ξεκίνησαν… την διαφώτιση, πάνω στη στενή γη της περιοχής, της καινούργιας αντιπροσωπείας θεού… Πάνω σε πελάτες που χρησιμοποιούσαν προϊόντα της προηγούμενης… μάρκας! Ο Παύλος ο απόστολος των εθνών…
  Και σκεφτήτε ποιός τον αναζωογόνησε, όχι και με πολύ προσπάθεια, τον αντιεβραϊσμό και όχι μόνον -και τις μνήμες του εμφυλίου! Βρήκε βέβαια και εύφορο έδαφος με άφθονο λίπασμα βλάκείας!!! Ο σιδερένιος που τα ‘τσέπωνε απ’ τους διαφόρους άραβες αδελφούς. Λέγε με Καντάφι και τα κλπ.

  Λέτε: Παρεπιπτόντως για να κάνουμε ένα σχόλιο για το αρχικό κείμενο, αυτό είναι αρκετά ανεγκέφαλο και άδικο απέναντι στον Εβραϊκό λαό

  Σας λέω: Δεν καταλαβαίνω για πιοό κείμενο μιλάτε.

 44. Ο/Η Νίκος Χαραλάμπους λέει:

  Μιλούσα για το κείμενο-άρθρο που σχολιάζουμε (‘Η ιστορία των Εβραίων’)

  κ. Περικλέους νομίζω ότι κρίνετε απόλυτα το Ισλάμ, και γενικεύετε για όλους τους Μουσουλμάνους λες και ο κάθε μουσουλμάνος είναι ταλιμπάν.

  Η συντριπτική πλειοψηφία των μουσουλμάνων απορρίπτουν τις τακτικές των τρομοκρατών.

  Είναι τώρα σαν να μου λέτε ότι ένας μουσουλμάνος θα κρίνει εσάς με βάση το τί σκέφτεται ο κ. Καρατζαφέρης και ο κ. Γεωργιάδης γιατί γι’αυτόν και είστε όλοι σας Δυτικοί- Χριστιανοί, άρα όταν λέει ο κ. Καρατζαφέρης κάτι, σημαίνει ότι και εσείς σκέφτεστε το ίδιο.

  Έχω γνωρίσει πολλούς μουσουλμάνους, έχω αρκετούς γνωστούς και φίλους, έχω επισκεφτεί τα σπίτια τους, σας πληροφορώ ότι ο λαιμός μου είναι ακόμα ακέραιος.

 45. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @κ. Χαραλάμπους: Να μου δώσετε την διεύθυνση του σύννεφου της κατοικίας σας!!
  Οι φίλοι σας μουσουλμάνοι, στο Λονδίνο, είναι τρίτης ή και τέταρτης γεννιάς! Το ίδιο κι αυτοί που τίναξαν στον αέρα τα 57(;;;) άτομα πριν δυο-τρία χρόνια. Και ξέρετε δεν είμαι παρά μόνον εναντίον των ηλιθίων. Όλων των θρησκειών…

 46. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @ίδιον: Στον υπόγειο του Λονδίνου εννοώ (tube) και ξέχασα να το γράψω λόγω γεραμάτου.

 47. Ο/Η Παντελής Βλαχάκης λέει:

  Τί κατακτητές? Εβραίος δεν είναι εθνικότητα….

  Είπε ο εβραίος να πάει στο παζάρι και του ‘λαχε να είναι Σάββατο

  Το παραπάνω είνε σωστό αν λαβομε υπόψην οτι ο Εβραίος το σάββατο δεν μπωρει να περπάτησε πάνω από 800 μέτρα, δια ροπάλου απαγωρεύεται να λύση ένα κόμβο (σχοινιού) το Σάββατο εκτός, και αν το καταφέρει με το ένα χέρι …. Απαγωρεύεται να μαγειρέψουν το Σάββατο, τρώνε ότι έχει μινει από την παρασκευή η’ ετοιμάζουν φαγητό την παρασκευή για το Σάββατο
  Tο Σάββατο δεν Βαπτίζουν (πλένουν) τα πιάτα του φαγητου ρητώς δε, απαγορεύεται να οδηγήσει το σάββατο, για’αυτό βλέπεις τους Εβραίους και είναι συνωστησμενοι στην ίδια γειτονιά όπου κι’αν βρήσκωνται η αιτία είναι η συναγωγή που πρέπει να είναι όχι πάνω από 800 μέτρα από τη γειτονιά τους,
  Οι ορθόδοξοι Εβραίοι αφήνουν μπούκλες στους κροτάφους προ-Μινωικο έθιμο που παριστάνει το νήμα του D.N.A
  https://www.flickr.com/photos/cavorite/98591365
  Την Παρασκευή το βράδυ κρύβουν οι Εβραίοι ένα κοματι ψωμί (μικρό σαν αντίδωρο) στο σπίτι και το Σάββατο το πρωί το ψάχνουν τα παιδιά να το’βρουν….αυτό έχει σχέση με τα Ελευσίνια μυστήρια Περσεφόνη (σελήνη) που την Απήγαγε ο Πλούτωνας (ΓΗ) Δημήτρης η’ και Δήμητρα ο Ήλιος (χωρείς φύλο) Ο πλούτων άρπαξε την Περσεφόνη και έκτοτε την έκανε δορυφόρο δεν την αφεινει να φύγει,

  Παζάρι,
  To Παζάρι, από το τους πάγους με τα πόδια το πόδι λέγεται και ΠΕΖO
  (Πεζοπορία, πεζοδρόμιο,) Τεττερα-πέζι το τραπέζι
  Eβραίοι….,
  Ζευς Ιδαίος, η’ Βιδαίος αλλά όταν αναφερόμαστε στον παντοδύναμο δημιουργό το Βιδαίος γράφετε με υψηλον Βυδαιος U = συσώρευση δυνάμεως
  Από το Βυδαιος ο Βυδας (Βούδας) Από’κει και το “σου’λείπει η βίδα = γνώση
  ΑΝΑ + ΓΝΩΣΗ = Ανάγνωση, ΖΕΥΣ + ΒΙΔΑΙΟΣ = Ζεβεδαίος
  OI ΙΔΑΙΟΙ = Ιουδαίοι = OI λάτρεις του ΙΔΑΙΟΥ Διός
  Δ-ευραίος = εβραίος = από το Δευρω (δεύρο έξω)
  Ισραήλ = Ισχυρός Ήλιος (Βασιλεύς)
  Δα-βίδ = Ο Ήλιος στη γη (το φως του Ήλιου κατέρχεται σπειρωειδώς (βίδα)
  Δανιήλ = Δαναός Ήλιος «Βασιλεύς η’ και αρχιερέας από το Άργος (Δαναοί του Άργους)
  Το IRAQ είναι παραφθορά του Άργους «Άργος πελασγικό
  Ιορδάνης = παραφθορά του Ηριδανός (ποταμός)
  Ιερό Σολύμων = Ιεροσόλυμα Σόλυμοι καταγωγή Από την Κρήτη
  Ραββί = Ιερό-Διδάσκαλος σήμερα δεν λεμαι Ραββί όμως λέμαι Ραββασάκι και Φ’ΡΑΒΕΙΟ Βραβείο
  Ιη ημήν = Αμήν = να κατέβει εξ ουρανού (ότι ευχόμαστε) και να γίνει εσθητό σε’ μας
  Από Σαββάς (προσωνύμιο θεού) το Σάββατο και το Σάβανο και Σαβαώθ αλλά και Αββαείον
  Λαμά Σαβαχθανί = ή Φωτισμένη από τον Σαββά Χθόνια ΓΗ
  Φαρισαίος αυτός που κρατά το φάρο του πολιτισμού
  Γραμματείς οι ξέρωντες γράμματα σε δημόσιες θέσεις
  Πάσχα είναι η περίοδος της μεγάλης τεσσαρακοστής επειδη πασχίζωμαι νηστεύοντας αυστηρά
  Λαμπρή = ημέρα γιορτής από καταβολής κόσμου, = η ημέρα που περιμένωμε να αναστηθούν οι “ΝΕΚΡΟI” δηλαδή ΕΜΕΙΣ, οι ζωντανοί να πεθάνουμε
  Χ-αίρεται = από τη Χ-θωνα ΓΗ Αίρεται = ότι και το Χριστός ανέστη η’ καλύτερα ευχόμαστε ο ένας στον άλλο να να πεθάνωμαι για να Αίρεται η ψυχή μας εκεί από όπου ανοίκει (Αίρω = σηκώνω ψηλά) για αυτό “Αναστάσεως ημέρα και λαμπρυνθώμεν τη πανύγηρη και αλλήλους περιπτυξώμεθα….) δηλαδή δίνωμαι συγχώρεση και περνουμαι επιδή το μοιραίο θα συμβεί, αλλά πότε μένει άγνωστο….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *