Ο φασισμός της δημοκρατίας μας

Με χαρά μαθαίνω πως «άνοιξε» από χθες, το λιμάνι της Ζακύνθου, αφού υποχώρησαν οι αγρότες και μετακίνησαν τα λιγοστά τρακτέρ που εμπόδιζαν την είσοδο και την έξοδο σε αυτό.

Χαίρομαι ιδιαίτερα λοιπόν, που μια χούφτα άνθρωποι -οι οποίοι δηλώνουν μεν αγρότες, αλλά διατηρώ και επιφυλάξεις για κάποιους από αυτούς μιας και στη Ζάκυνθο, όλοι λίγο πολλοί γνωριζόμαστε μεταξύ μας- απελευθέρωσαν το λιμάνι και μπορεί «να πάει ο κόσμος στη στραβωμάρα του», που λέει κι η νόνα μου.

Έτσι, δεν θα ταλαιπωρείται ο καθένας που μπορεί να έχει και πρόβλημα υγείας και να χρειάζεται να μετακινηθεί οπωσδήποτε. Κι επειδή την έζησα αυτή την ταλαιπωρία, μένοντας στη Κυλλήνη με το παιδί μου χειρουργημένο, αναμένοντας πότε θα δεήσουν οι Αγρότες να μας αφήσουν να περάσουμε, ξέρω ακριβώς πόσο άδικο είναι.

Ποτέ μου δεν κατάλαβα και δεν ασπάστηκα τον φασισμό. Αλλά θεωρώ πως δεν υπάρχει χειρότερη μορφή φασισμού από αυτήν την λεγόμενη πίεση που ασκούν προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων, ομάδες όπως οι αγρότες.
Οι αγρότες που καταλαβαίνω πως έχουν και τα δίκια τους, αλλά που κανείς δεν τους φταίει αν οι συνδικαλιστές τους είναι πουλημένοι, εδώ και πολλάααααα χρόνια.
Ας τα βρουν λοιπόν πρώτα μεταξύ τους, ας τα βρουν με τους εκπροσώπους τους στην ΠΑΣΕΓΕΣ και μετά να προβούν σε άλλες κινητοποιήσεις.

Άλλοι κλάδοι κάνουν απεργία και δεν ενοχλούν κανέναν. Απλά δεν πηγαίνουν στη δουλειά τους και χάνουν το μεροκάματο.
Οι Αγρότες γιατί κλείνουν τους δρόμους;
Οι υπάλληλοι της ΔΕΗ, άλλες φορές, γιατί σταματούν την ηλεκτροδότηση;
Ποια δημοκρατία είναι αυτή που μπορεί να στηρίξει την αυθαίρετη απόφαση του κάθε εργασιακού κλάδου εις βάρος εκατομμυρίων πολιτών;

Να μας πουν επίσης οι Αγρότες, τι κατάφεραν με τις τελευταίες κινητοποιήσεις τους και γιατί δεν τα σκέφτονται όλα αυτά όταν πηγαίνουν στις κάλπες.

Αρνούμαι να μπω στη λογική πριν πάω ταξίδι -για τον οποιοδήποτε λόγο- να πρέπει να παίρνω δελτίο καιρού και δελτίο κινητοποιήσεων των παραγωγικών κλάδων. Έλεος δηλαδή!

Πόσο ρουμπί την έχουμε καταντήσει αυτήν την Δημοκρατία μας πια;

DANA SEMITECOLO -(Φωτογραφία: ΠΕΤΡ ΚΡΑΤΟΣΒΙΛ)

84 Σχόλια

 1. Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΝΕΖΗΣ λέει:

  Και ποιος σας είπε κ. Semitecolo ότι λειτουργεί η δημοκρατία στη χώρα μας;; Αντιθέτως υπάρχει η δημοκρατία της μειοψηφίας που επιβάλει τη θέλησή της διότι τιθς περισσότερες φορές κατεβαίνει με καδρόνια στους δρόμους ή βάζει άλλους να τα σπάνε και υπάρχει και ο φασισμός των διαφόρων τάξεων που καταδυναστεύει τις υπόλοιπες όταν νομίζει ότι θίγονται τα συμφέροντά της. Όλα αυτά δεν θα υπήρχαν αν εφαρμόζονταν οι νόμοι και τολμούσαν οι κυβερνήσεις να τους εφαρμόσουν. Ενδεχομένως δεν γνωριζετε ότι η απαγόρευση παρακώλυσης συγκοινωνιών προβλέπεται από το Σύνταγμα καισυνιστά ποινικό αδικημα.
  Το Σύνταγμα όμως τηρείται μόνο στις προηγμένες χώρες

 2. Ο/Η Καππαδόκης λέει:

  Αφού οι κυβερνήσεις ικανοποιούν όσους κλείνουν τους δρόμους γιατί απορούμε που τους κλείνουν;

 3. Ο/Η Βαλάντω Τσούχλου λέει:

  Τώρα πια είναι σαφές πως για να πάρεις από την Κυβέρνηση πρέπει να παρανομήσεις. Τη μια μέρα σου λέει «οχι δεν έχω», την επομένη κλείνεις δρόμους ή καις καταστήματα και σου λέει «πάρε, βρήκα».
  Είναι αυτή σοβαρή κυβέρνηση;

 4. Ο/Η ahso λέει:

  Δανέζης «… η δημοκρατία της μειοψηφίας που επιβάλει τη θέλησή της …»

  Ήδη με τους εκλογικούς νόμους, κ. Δανέζη …
  :-(

  Καππαδόκη, ΚΑΙ ΠΩΣ τους ικανοποιούν!!!

 5. Ο/Η ahso λέει:

  κ. Τσούχλου, τώρα απορείτε; Σας έδωσε ποτέ ενδείξεις ότι είναι σοβαρή;

 6. Ο/Η NIKOΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ λέει:

  Η σοβαρότητα μιας κυβέρνησης δεν αξιολογείται από το τι θέλουν οι πολίτες αλλά σε σύγκριση με άλλες

 7. Ο/Η Βαλάντω Τσούχλου λέει:

  Συμφωνώ με τον κ. Καραγιάννη. Από την εποχή του Καραμανλή θείου είχαμε να δούμε ειλικρινή κυβέρνηση.
  Η σημερινή είναι μεν ειλικρινής, αλλά αναποτελεσματική. Και ανίκανη να διώξει τους ανέντιμους από τους κόλπους της.
  Δεν μίλησε όμως και ο σημερινός Πρωθυπουργός ποτέ «για δωράκια στο εαυτό» των βουλευτών του!

 8. Ο/Η ahso λέει:

  Σύμφωνα με τη λογική σας κ. Καραγιάννη, σοβαρή είναι μια κυβέρνηση αν δεν είναι χειρότερη από άλλες; Αδυνατώ να συμφωνήσω.

  Κ. Τσούχλου πώς μπλέξατε έτσι με τις έννοιες «σοβαρή» και «ειλικρινής» και το «αποτελεσματική»;
  Ψάξτε τα καλύτερα για να δείτε ότι καμία από τις παραπάνω ιδιότητες δε διαθέτει η σημερινή κυβέρνησή μας (δυστυχώς!)

 9. Ο/Η Βαλάντω Τσούχλου λέει:

  @asho: Άλλο να προτρέπεις τους βουλευτές και υπουργούς σου να είναι έντιμοι και άλλο να κάνουν ρεμούλες αλλά με μέτρο.

 10. Ο/Η Dana_Semitecolo λέει:

  Κύριε Δανέζη, ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι λειτουργεί αυτή η Χώρα δημοκρατικά. Ίσως να μην το έκανα σαφές αλλά σε αυτό ακριβώς αναφέρομαι και γράφω πως η υποτιθέμενη δημοκρατία μας έχει μετατραπεί σε φασισμό. Στο όνομα αυτής της δημοκρατίας, μπορεί ο καθένας να φέρεται όπως νομίζει.

  Φυσικά και γνωρίζω πως η παρακώλυση είναι αντισυνταγματική αλλά δεν απορώ καθόλου που μένουν ατιμώρητοι. Εδώ μένουν ατιμώρητοι οι τιμητές της «δημοκρατίας» μας. Οι ίδιοι οι πολιτικοί παρανομούν, πως δεν θα παρανομήσει ο πολίτης; Κι αυτό ισχύει στα πάντα. Το πιο απλό παράδειγμα είναι η φοροδιαφυγή. Φοροδιαφεύγουν οι πολιτικοί, οι προστατευόμενοι της εκάστοτε κυβέρνησης και η ίδια η κυβέρνηση -όποια κι αν είναι- κυνηγάει τον πολίτη γιατί προσπαθεί να αποκρύψει κάτι από τα έσοδά του. Η συζήτηση περί κοινωνικής αδικίας και μη εφαρμογής των νόμων για τούτο το κράτος, δεν τελειώνει ποτέ.

  Κυρία Τσούχλου, δεν απορώ με τίποτα πλέον. Όλα τα περιμένω από τις κυβερνήσεις μας. Και δεν είναι χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης κυβέρνησης αλλά όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων, τουλάχιστον είκοσι, χρόνων.

  Κύριε Καραγιάννη, λέτε λοιπόν «το μη χείρον βέλτιστον»; Αυτό είναι δημοκρατία τελικά;;;

  Γενικά, δεν θεωρώ ετούτη τη κυβέρνηση, ούτε και τις προηγούμενες, όπως έγραψα παραπάνω, ειλικρινή και σοβαρή. Απλά, ανάλογη των πολιτών του Κράτους.

 11. Ο/Η ahso λέει:

  Δε σας «πιάνω» κ. Τσούχλου!
  Και πρώτα απ΄ όλα τι σημαίνει «προτρέπεις»;

 12. Ο/Η Dana_Semitecolo λέει:

  Έχετε δίκιο ahso, τι σημαίνει «προτρέπω»; Οφείλουν να είναι έντιμοι!

 13. Ο/Η ahso λέει:

  Εννοείται και εξυπακούεται ότι οφείλουν να είναι έντιμοι, Dana_Semitecolo.

  Όμως εδώ έχουμε επιπλέον το εξής φαινόμενο :
  έναν πρωθυπουργό που «προτρέπει» τους υπουργούς του να είναι έντιμοι (βγάζουμε ίσως μερικοί το συμπέρασμα ότι είναι τίμιος και σοβαρός) και μετά, όταν υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία για μη-εντιμότητα των υπουργών του, δεν κάνει τίποτα, παρά μόνο όταν δεν γίνεται αλλιώς. Και λέει και το αμίμητο : δεν είχε πάρει χαμπάρι!

  Είναι σοβαρότητα αυτή; Είναι υπευθυνότητα πρωθυπουργού; Εγώ λέω κατηγορηματικά «όχι». Κι όσο για την τιμιότητα που κάποιοι του είχαν αποδώσει αρχικά : είναι τίμιο να μην παραιτείται επειδή υπήρξε ανεύθυνος και μη-σοβαρός; Να αναλάβει κάποιος ικανότερος, βρε αδερφέ!

 14. Ο/Η Βαλάντω Τσούχλου λέει:

  @asho: Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να ακούγαμε προτάσεις σας για κάποιον «ικανότερο».

 15. Ο/Η ahso λέει:

  … κι αν δεν έκλεψε ο ίδιος, έχει τόσα από την οικογένειά του, που μάλλον θα είχε πρόβλημα πώς να διαχειριστεί τα επιπλέον…

 16. Ο/Η ahso λέει:

  Τις έκανα κάποτε κ. Τσούχλου, και εισέπραξα ειρωνικά σχόλια από κάποιους εδώ μέσα.
  Δεν ξέρω αν είχατε δει το σχετικό άρθρο και δεν ξέρω πώς να το βρω για να το δείτε τώρα. Πάντως πρότεινα μη-βαμμένους-κομματικά τεχνοκράτες στην κορυφή και θεωρούμενους αδιάφθορους από όλα τα κόμματα συνεπικουρούντες.

 17. Ο/Η Βαλάντω Τσούχλου λέει:

  @asho:Δεν φημίζομαι για τη μνήμη μου, ιδίως -φευ- τα τελευταία χρόνια. Λυπάμαι που δεν μπορώ να θυμηθώ τι γράψατε, αν και σας διαβάζω πάντοτε. Μήπως μπορείτε αν τα επαναλάβετε τα ονόματα αυτά;

 18. Ο/Η ahso λέει:

  Κ. Τσούχλου, σας ευχαριστώ που με διαβάζετε. Κι εγώ ξεχνώ (και πολύ) και δεν σας παρεξηγώ.

  Δεν είχα αναφέρει ονόματα. Ιδιότητες μόνο, δηλαδή τεχνοκράτες διαφορετικών και διάφορων και αντίστοιχων με κάθε υπουργείο ειδικοτήτων και μάνατζερ παντού. Κι αυτό -κυρίως- επειδή θεωρώ ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα κόμματα και τα «κομματόσκυλα» (ή τα εκάστοτε φιλόδοξα άτομα, αν θέλετε) και η προσπάθειά τους να διατηρηθουν στην εξουσία και των ανταλλαγμάτων που αφειδώς προσφέρουν γι αυτό το σκοπό.

 19. Ο/Η ahso λέει:

  διόρθωση : «…και τα ανταλλάγματα…»

 20. Ο/Η Βαλάντω Τσούχλου λέει:

  @asho: Συμφωνώ μαζί σας, αλλά αυτό προυποθέτει εκ βάθρων αλλαγή της πολιτικής σκηνής. Μέχρι τότε τι κάνουμε;
  Άλλωστε αν δεν αναβαθμισθεί το πολιτικό ήθος οι τεχνοκράτες είναι το ίδιο εύκολο με τους πολιτικούς να εκμαυλιστούν.

 21. Ο/Η ahso λέει:

  Η ουσία, κ. Τσούχλου :
  τουλάχιστον μέχρι να ορθοποδήσει η Ελλάδα και να λειτουργήσουν οι θεσμοί, νομίζω ότι μόνο κυβέρνηση αδιάφθορων, ακομμάτιστων και αποδεδειγμένα ικανών (στην ειδικοτητά τους) μάνατζερ και τεχνοκρατών μπορεί να κάνει το θαύμα (και αν!).
  Κι αυτό με έλεγχο από ομάδες εξ ίσου αδιάφθορων και ικανών (όχι απαραίτητα)τεχνοκρατών.

 22. Ο/Η Βαλάντω Τσούχλου λέει:

  @asho: Kαι ποιός θα καθορίσει ποιοί είναι αυτοί οι αδιάφθοροι;
  Κάτι τέτοιες αναζητήσεις είχε ο κόσμος λίγο πριν το 1967 και προέκυψε η Χούντα, δηλαδή οι …»αδιάφθοροι και πατριώτες στατιωτικοί»!

 23. Ο/Η ahso λέει:

  Θα ήταν ευχής έργο η αλλαγή (εκ βάθρων) της πολιτικής σκηνής.

  Στο εν λόγω άρθρο ζητούσα να προβεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε μια σχετική πρωτοβουλία (έχει αλλάξει το Σύνταγμα και δεν ξέρω κατά πόσον μπορεί πια να δράσει μ΄αυτό τον τρόπο, αλλά θα μπορούσε τουλάχιστον να εκφραστεί και να δραστηριοποιηθεί σχετικά).

  Αν δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο (μέσω Προέδρου Δημοκρατίας), «μέχρι τότε» προτείνω πρωτοβουλίες ενεργών πολιτών και αντίστοιχες πιέσεις προς την κυβέρνηση.
  Και όταν έρθει η ώρα της ψήφου, αν δεν υπάρχει κατάλληλος φορέας (που να έχει δώσει εχέγγυα αντίστοιχα με αυτά της παραπάνω πρότασής μου περί αδιάφθορων -μέχρι τούδε τουλάχιστον- τεχνοκρατών), ψήφο σε μικρά κόμματα, για να μη μπορεί να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση (ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημά μας!)

  Άλλωστε αν δεν αναβαθμισθεί το πολιτικό ήθος οι τεχνοκράτες είναι το ίδιο εύκολο με τους πολιτικούς να εκμαυλιστούν.

  Σ΄αυτό απάντησα ήδη στην τελευταία παράγραφο του προηγούμενου ποστ μου (που το έστειλα πριν δω το αμέσως προηγούμενο δικό σας)

 24. Ο/Η ahso λέει:

  Αχ, κ. Τσούχλου! Εμείς ξενυχτάμε παρέα προσπαθώντας να σκεφτούμε τι θα σώσει τη χώρα μας και τα γεγονότα μας ξεπερνούν :-) και :-(

  Και επιπλέον θα εμφανιστεί αύριο καμιά φρέσκια-φρέσκια πρωινή Διονυσία (που όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει, όλο γκρινιάζει και όλα πικρόχολα και κακοπροαίρετα τα σχολιάζει, αλλά πρόταση δεν έχω δει να γράψει ποτέ) να μας «την πει» …

  Σε απάντηση στο ερώτημά σας «Kαι ποιός θα καθορίσει ποιοί είναι αυτοί οι αδιάφθοροι;»
  : υπάρχει και ο «πρότερος έντιμος βίος» και η συνεπαγόμενη γενική αποδοχή (από πολλούς και διαφορετικών χώρων).

 25. Ο/Η Βαλάντω Τσούχλου λέει:

  @asho:Όλοι μας είμαστε αδιάφθοροι μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Και η διαφθορά είναι σαν τη γρίππη, μπορεί να προσβάλλει τον καθένα μας. Κάποιος μπορεί να είναι αδιάφθορος και μόλις πάρει την εξουσία να διαφθαρεί. Πλήρης είναι η ιστορία από τόσα παραδείγματα.
  Συνεπώς, ο άνθρωπος εκ φύσεως είναι εν δυνάμει διεφθαρμένος. Αν δεν γίνεται κιόλας, οφείλεται είτε στους ηθικούς νόμους της διαπαιδαγώγησής του και της παιδείας του, είτε στους αναγκαστικούς νόμους και θεσμούς της πολιτείας.
  Μόλις οι αναγκαστικοί νόμοι πάψουν να επιβάλλονται ή μόλις ο καθένας μας αποκτήσει εξουσία και πάει πάνω από τους νόμους είναι πολύ εύκολο να διαφθαρεί.

 26. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @ahso λέτε: Δε σας “πιάνω” κ. Τσούχλου!
  Και πρώτα απ΄ όλα τι σημαίνει “προτρέπεις”;

  Σας λέω: Ο μακαρίτης ο Ανδρέας μας, ο σωτήρας μας κτλ., το είπε στη Βολή για τον διοικητή της ΔΕΗ, ΘΑΣΟΚΟ, στη Βολή : «είπαμε να κάνει ένα δώρο στον εαυτό του αλλά όχι και 500 εκατ.!!!» Μετά, αν δεν κάνω λάθος τον έβαλε σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο! Και καταλαβαίνετε το γιατί…
  Καλά κάνετε να ρίξετε και ματιά στις λαμογιές των… τεχνοκρατών! Και βέβαια η απλή αναλογική εγκλωβίζει κάθε κυβέρνηση στις ορέξεις των άκρων! Ρίξτε ματιά Ισραήλ, Ιταλία… Χωρίς «τα κάγκελα της φυλακής να είναι για τα κυβερνητικά-κομματικά λαμόγια κι όχι για τους αγιάννηδες…;;» Θα εξακολουθήσουν να μας κυβερνούν τα ΚΑΡΤΕΛ! Και τέτοια φυτρώνουν και απλώνονται σ’ ΟΛΟΥΣ τους τομείς της δημόσιας και ιδιοτικής πρωτοβουλίας!!! Για να μην αφήνουμε στην απόξω και τους αγίους της φιλελεύθερης…

 27. Ο/Η NIKOΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ λέει:

  Κυρίσ Semitecolo: Δεν μίλησα για δημοκρατία λέγοντας ότι η σοβαρότητα μιας κυβέρνησης αξιολογείται σε σύγκριση με άλλες. Επομένως το μη χείρον βέλτιστο που λέτε σε σχέση με μία δημοκρατία είναι άσχετο με αυτό που λέω εγώ. Επί πλέον κάνετε λάθος αναφέροντας το μη χείρον βέλτιστο. Διότι θα σας αντειπω ότι μία κακή δημοκρατική κυβέρνηση είναι προτιμότερη από μία χούντα!
  Πρός Όλους: Μϊα Δημοκρατία τη φαντάζεται, δυστυχώς, κανείς όπως θέλει ή όπως τον βολεύει. Ακόμη και μέσα σε αυτό το ηλεκτρονικό περιοδικό. Υπάρχουν οι ρομαντικοί που ενώ ξέρουν ότι το είδος της Δημοκρατίας που φαντάζονται ΟΥΔΕΠΟΤΕ και ΟΥΔΑΜΟΥ της γής έχει εφαρμοσθεί, εξακολουθούν να την υποστηρίζουν, αγνοώντας ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Έχουν τη συμπάθειά μας, έστω και αν είναι αιθεροβάμονες.
  Υπάρχουν οι άλλοι που δεν τους αρέσει η Δημοκρατία στη χώρα μας, αναλόγως του αν είναι το κόμμα που υποστηρίζουν στην εξουσία. Έχουμε και εδώ αρκετούς
  Υπάρχουν και άλλοι που αγανακτούν με τη Δημοκρατία κάθε φορά που αυτή θίγει το στενό τους συμφέρον, διότι θεωρούν ότι η Δημοκρατική ισότης είναι για τους άλλους και όχι γι’ αυτούς.
  Ahso: Μάνατζερ και τεχνοκράτες!! Αυτοί και αν είναι που εν όψει της επίτευξης ενός σκοπού και στοχου έχουν γραμμένη τη Δημοκρατία στα παλιά τους τα παπούτσια. Όσο για κοινωνική πολιτική από αυτούς, ούτε λόγος να γίνεται. Τα παραδείγματα πάμπολλα. Αφείστε που όσοι προέρχονται και από επιχειρηματικές οικογένειες και στη συνέχεια ακολούθησαν την πολιτική, είχαν φροντίσει προηγουμένως να φαλιρίσουνοι οικογενειακές επιχειρήσεις!! Ονόματα δεν λέμε, οικογένειες δεν θίγουμε!!

 28. Ο/Η Dana_Semitecolo λέει:

  @ahso: Οι πολιτικοί οφείλουν να είναι έντιμοι, συμφωνούμε.

  Όσο για τον πρωθυπουργό, αν ήξερε είναι ανέντιμος και ανήθικος αν δεν ήξερε, είναι απλά άχρηστος.

  @Ν. Καραγιάννη, επιμένω στη θέση μου η οποία δεν έχει να κάνει με την κατανόηση της δικής σας απλά με την εντελώς διαφορετική θεώρηση που έχουμε για τα πράγματα, μεταξύ μας. Μία κακή δημοκρατία, μπορεί να είναι χειρότερη και από μία Χούντα. Αυτό πιστεύω εγώ.

  Ένας από τους λόγους είναι το γεγονός πως με τη Χούντα, ξέρουμε ακριβώς με τι έχουμε να κάνουμε και τι να περιμένουμε. Στην άλλη περίπτωση, δεν ξέρουμε ούτε καν από που να φυλαχτούμε! Επιπλέον, έχουμε και την αυταπάτη ότι ζούμε δημοκρατικά.

 29. Ο/Η ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ λέει:

  Θεωρώ πως δεν υπάρχει καλή και κακή Δημοκρατία, υπάρχει Δημοκρατία και ένα ακόμη πρόσωπο του φασισμού.
  Και ότι μέσα από την καταπίεση του ευθέως φασισμού, όπως είναι μια χούντα, ανδρώνεται ένα κίνημα για την επανάκτηση της Δημοκρατίας, με διαστάσεις, όχι μόνο στενά πολιτικές, αλλά και κοινωνικές και πολιτιστικές. Όπως έγινε κατά τη διάρκεια της χούντας του 1967. Είναι το καλό που προκύπτει από μια χούντα, καλό που φοβήθηκαν πολύ στη μεταπολίτευση για αυτό φρόντισαν να το τυλίξουν σε αμπαλάζ ψευδοσοσιαλισμού και να το πνίξουν.

  Όταν όμως ο φασισμός υποκρύπτεται κάτω από τους τύπους της Δημοκρατίας (εκλογές, κοινοβούλιο, δήθεν ελευθερία τύπου κλπ.)όποιος του αντιτίθεται συκοφαντείται πως αντιτίθεται στη Δημοκρατία.
  Αυτήν τη συκοφαντία θα πρέπει να πολεμήσουμε σε καιρούς «δημοκρατικού’ φασισμού, αν θέλουμε να είμαστε δημοκράτες.

 30. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @κ. Βίτσο: Πέστα Χρυσόστομε!! Μόνον εγώ θα τσακώνομαι;;

 31. Ο/Η ahso λέει:

  Κ. Περικλέους και κ. Καραγιάννη μιλάτε για τις λαμογιές, την έλλειψη δημοκρατικότητας, ακόμα και για την ανικανότητα των τεχνοκρατών λες και δεν ζείτε στη χώρα που πάσχει από αυτές τις ιδιότητες των πολιτικών!!!

  Γκρινιάζετε συνεχώς για την κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά κρίνετε αρνητικά τις προτάσεις άλλων χωρίς να προτείνετε κι εσείς κάτι! Λοιπόν, σας ακούω!

 32. Ο/Η ahso λέει:

  Κ. Βίτσο δεν κατάλαβα τι εννοείτε. Κατά την άποψή σας ζούμε σε εποχή δημοκρατίας ή διανύουμε καιρούς «δημοκρατικού φασισμού»;

  Αλήθεια τι έγινε ένα χτεσικοβραδινό σχόλιό μου προς την κ. Τσούχλου που «παρέμεινε προς έγκριση»; Πρώτη φορά συνέβη αυτό και με παραξένεψε.

 33. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  κ. Τσούχλου, ας πούμε ότι συμφωνώ μαζί σας ότι
  «…η διαφθορά είναι σαν τη γρίππη, μπορεί να προσβάλλει τον καθένα μας. Κάποιος μπορεί να είναι αδιάφθορος και μόλις πάρει την εξουσία να διαφθαρεί…». Έχετε να προτείνετε κάτι για να αντιμετωπιστεί αυτό; (εγώ πρότεινα έλεγχο).

  Επιπλέον δεν μου είπατε τι ακριβώς δεν σας αρέσει στην πρότασή μου.

 34. Ο/Η ahso λέει:

  (ο προηγούμενος ανώνυμος ήμουν εγώ)

  Κ. Περικλέους, λέτε «Και βέβαια η απλή αναλογική εγκλωβίζει κάθε κυβέρνηση στις ορέξεις των άκρων! Ρίξτε ματιά Ισραήλ, Ιταλία…»

  Κάνετε το λάθος από το ειδικό να βγάζετε συμπέρασμα για το γενικό. Ή αλλιώς από μια κακή εφαρμογή ενός συστήματος να συμπεραίνετε από το πρόβλημα είναι στο σύστημα.

  Ίσως αγνοείτε τι γίνεται στην Ελβετία, όπου όχι μόνο απλή και ανόθευτη αναλογική υπάρχει, αλλά επιπλέον την Κυβέρνηση απαρτίζουν (επί πολλά χρόνια) 5 (όχι 2 ή 3!) κόμματα και μάλιστα όχι συγγενικά, και όπου δεν υπάρχει πρωθυπουργός που σχηματίζει κυβερνήσεις και κάνει ό,τι θέλει (ή τον βάζουν να κάνει ό,τι θέλουν προκειμένου να τον στηρίξουν), αλλά απλώς τυπικά και κυρίως για τις σχέσεις με το εξωτερικό ένας πρόεδρος της κυβέρνησης, ο οποίος αλλάζει κάθε χρόνο.

 35. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @ahso: Μόνον που ξεχνάτε πως οι Ελβετοί, ουσιαστικά, αυτοδιοικούνται μέχρι και σε επίπεδο χωριού!!

 36. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @Ίδιον: και Δημοκρατία είναι η εξουσία της πλειοψηφίας και η κατωχείρωση των δικαιομάτων της μειοψηφίας. Έτσι περιληπτικά…

 37. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  κατοχύρωση

 38. Ο/Η ahso λέει:

  «Μόνον που ξεχνάτε πως οι Ελβετοί, ουσιαστικά, αυτοδιοικούνται μέχρι και σε επίπεδο χωριού!!»

  Καθόλου δεν το ξεχνώ, κυρία Περικλέους, και μακάρι να το κάναμε κι εμείς! Θα είχαμε εξασκηθεί περισσότερο στη Δημοκρατία!

  Αλλά αλήθεια γιατί το αναφέρετε σαν να ήταν το … σφάλμα στο συλλογισμό μου; Μπορείτε να μου πείτε πώς σκεφτήκατε; Γιατί εγώ δεν το «πιάνω».

  «και Δημοκρατία είναι η εξουσία της πλειοψηφίας και η κατωχείρωση των δικαιομάτων της μειοψηφίας. Έτσι περιληπτικά…»

  Κομίσατε γλαύκα στην Αθήνα, κυρία μου! Και βέβαια πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί το αναφέρετε και αυτό σαν … αντίλογο στη θέση μου!!!

 39. Ο/Η ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ λέει:

  @asho: Αυτό το σχόλιο δεν είναι που δεν δημοσιεύτηκε;

  «Αχ, κ. Τσούχλου! Εμείς ξενυχτάμε παρέα προσπαθώντας να σκεφτούμε τι θα σώσει τη χώρα μας και τα γεγονότα μας ξεπερνούν και

  Και επιπλέον θα εμφανιστεί αύριο καμιά φρέσκια-φρέσκια πρωινή Διονυσία (που όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει, όλο γκρινιάζει και όλα πικρόχολα και κακοπροαίρετα τα σχολιάζει, αλλά πρόταση δεν έχω δει να γράψει ποτέ) να μας “την πει” …

  Σε απάντηση στο ερώτημά σας “Kαι ποιός θα καθορίσει ποιοί είναι αυτοί οι αδιάφθοροι;”
  : υπάρχει και ο “πρότερος έντιμος βίος” και η συνεπαγόμενη γενική αποδοχή (από πολλούς και διαφορετικών χώρων).»

  Αν ήταν αυτό, δημοσιεύεται και στη θέση του, μετά από έγκριση που ζητούσε και του δώσαμε.

  Το είχε βάλει στα spam. Το γιατί δεν το ξέρω. ΄Ισως επειδή είχατε βάλει τα δύο emotions.
  Ίσως πάλι να ήταν δάκτυλος της καταχθόνιας κυρίας Περικλέους.

  Πάντως ένα είναι το σίγουρο: Ότι διαθέτετε το φυσικό χάρισμα. Με το ξημέρωμα της μέρας, πρωί-πρωί, όλα έγιναν όπως τα είχατε προβλέψει!
  Βέβαια την κ. Περικλέους ήπια την βρήκα, όχι φοβερή και τρομερή όπως την περιγράφετε!

 40. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @ahso λέτε: Κάνετε το λάθος από το ειδικό να βγάζετε συμπέρασμα για το γενικό. Ή αλλιώς από μια κακή εφαρμογή ενός συστήματος να συμπεραίνετε από το πρόβλημα είναι στο σύστημα..

  Σας λέω: Ξέρετε πόσες κυβερνήσεις έχουν γίνει απ’ το τέλος του πολέμου στην Ιταλία;; Πολλές φορές ίσως και τρεις το χρόνο. Ή απ’ το ’48 στο Ισραήλ;; Και πάντα οι «ήπιοι» εκεί είναι δέσμιοι του κάθε Νετανιάχου. Βέβαια δεν ξέρω αν οι Ιταλοί και οι Εβραίοι έχουν, συνολικά, λιγώτερο μυαλό από μας! Αλλά γιατί να μην κοιτάμε ΟΛΕΣ τις χώρες που έχουν πλειοψηφικό και μπορούν να βλάπουν σε βάθος τετραετίας;; Οι Γάλοι βλέπουν σε βάθος επταετίας! Ξέρετε η διαφθορά που επικρατει σε μας είναι διακομματική. Και δεν θα την λιγοστέψει η αναλογική αλλά θα την διευρύνει. Το φωτεινό ’89 μας οδηγεί… Αλλού χωλένουμε… Και οι έντιμοι έχουν ψοφίσε από αφαγία δημοσίου χρήματος! Και ξέρετε κάτι δεν μ’ ενδιαφέρουν οι… κυβερνητικές προτάσεις σας. Και κανενός άλλωστε. Αερολογίες είναι αυτά. Και μην μου αρχίζετε τα επαγωγικά σας και τα συνεπαγόμενά σας γιατί τα ελληνικά μου είναι από μέτρια ως και λίγα. Θα με ζουρλάνετε.

 41. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @ ίδιον: Και μην ξενυχτάτε για κυβερνητικά σχήματα! Δεν το εκτιμούν…

 42. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @ίδιον: Και η γιαγιά μου η Κεφαλλονίτισσα, ήταν κουφή και αναλφάβητη, μου έλεγε, «της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει!» Και, ειληκρινά, δεν έκανα κυβερνητικά σχήματα. Μίκυ-μάους διάβαζα.

 43. Ο/Η NIKOΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ λέει:

  Ahso: Η πρόταση είναι μία =επειδή ζητάτε προτάσεις λες και μόνο εσείς τις διαθέτετε. Εφαρμογή των Νόμων και μόνο, και υπακοή στους Νόμους όταν εφαρμόζονται, από αυτούς που θίγονται και κάθε φορά ξεσηκώνονται. Αυτό είναι Δημοκρατία, τα υπόλοιπα μπαρούφες για συζήτηση

 44. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @Όλους: επιτέλους και κάποιος άλλος που πικρόχολα γκρινιάζει, όλα τα μαχαιρώνει (καρπούζι είναι) και είναι κακοπροαίρετος. Well come to the club mr. N. Karagiannes

 45. Ο/Η Dana_Semitecolo λέει:

  Τί είναι η δημοκρατία μας; Μην είναι οι κάμποι; Μην είναι τα βουνά;

  Κάπου έχω χαθεί μέσα στα τόσα σχόλια αλλά -όπως συνήθως συμβαίνει- το θέμα έχει πάει εντελώς αλλού. Όχι ότι είναι κακό, τουναντίον. Δείγμα κι αυτό του δημοκρατικού πολιτισμού μας. Ξεκινάμε να μιλάμε π.χ. για το ωραίο χρώμα της θάλασσας και καταλήγουμε στην οικονομική κρίση που τυραννά και τον κλάδο της ναυτιλίας.

  Τελικά, σίγουρα η Δημοκρατία είναι μία και δεν χωρίζεται σε καλή και κακή. Το πως την χειριζόμαστε εμείς κάνει τη διαφορά και δυστυχώς την χειριζόμαστε με κακό τρόπο. Όποτε θέλουμε την καταχραζόμαστε προς όφελός μας και όποτε θέλουμε την βρίζουμε γιατί πάει κόντρα στα συμφέροντά μας. Όλα αυτά όμως δεν θα υπήρχαν αν έβρισκαν εφαρμογή οι νόμοι και δεν επικρατούσε μια γενική ατιμωρησία.

  Επιμένω πως η κακή χρήση της δημοκρατίας, δεν απέχει και πολύ από τη χούντα και τον φασισμό. Ούτως ή άλλως η οποιαδήποτε κατάχρηση εις βάρος τρίτων, είναι φασισμός.

 46. Ο/Η ahso λέει:

  Αυτό είναι, κ. Βίτσο μου! Είδατε ικανότητες που τις έχω; :-)
  Λέτε να τανε δάχτυλος;;; Αααα!!!
  Αλλά πάλι μπά! Δε νομίζω! Και όντως κάπως μαζεύτηκε το εν λόγω πρόσωπο! Κοίτα να δεις! Συμβαίνουν κι αυτά… :-D

  Αλλά εσείς δεν μου διευκρινίσατε αν κατά την άποψή σας ζούμε σε εποχή δημοκρατίας ή διανύουμε καιρούς “δημοκρατικού φασισμού”.
  Περιμένω !
  (και δε βάζω κι ένα μεγάλο χαμόγελο που θα ήθελα, μια και ο δαίμων του δικτύου μπορεί να καραδοκεί και να με βάλει πάλι υπό επιτήρησιν… )

 47. Ο/Η ahso λέει:

  Κύριε Βίτσοοοοο!
  Σπεύσατε!
  Πάλι λογοκρίνομαι!
  Μάλλον δε γουστάρει χαμόγελα ο διάολος του internet…. (ή ο… δάχτυλος) (εμότικον βγαλμένη γλώσσα και … χαχαχαχα)

 48. Ο/Η ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ λέει:

  @asho:Μα τι του κάνετε αγαπητέ asho και σας θεωρεί ως spam? Δια της βίας του απέσπασα το σχόλιό σας! Μήπως τα χαμόγελα που μας στέλνετε τα παρεξηγεί; Δεν τολμάς να φερθείς φιλικότερα τη σήμερον ημέραν και ο άλλος το παίρνει στραβά!
  (Κυρία Περικλέους, τι βουντού κάνετε και πιάνουν τόσο καλά; Κεφαλλονίτικα, της Πίνδου ή του ευρωπαικού βορρά; Θα μου πείτε τη συνταγή γιατί έχω κάτι υποθέσεις να τακτοποιήσω;)

 49. Ο/Η ahso λέει:

  Αλλού χωλένουμε…
  Πού χωλαίνουμε, λοιπόν, κ. Διονυσία μου; Και κυρίως τι μπορεί να γίνει για να σταματήσει αυτό;

  Και ξέρετε κάτι δεν μ’ ενδιαφέρουν οι… κυβερνητικές προτάσεις σας. Και κανενός άλλωστε. Αερολογίες είναι αυτά.

  Λοιπόν, πείτε μας -εσείς που δε λέτε αερολογίες- τι σας ενδιαφέρει και γιατί έρχεστε εδώ και διαμαρτύρεστε για όλα με τις γνωστές … τσαχπίνικες και πνευματώδεις ατάκες σας. Σκοπός σας είναι μόνο να ξεσπάσετε γκρινιάζοντας; Όχι προτάσεις για (έστω στοιχειώδη) βελτίωση κάποιας κατάστασης;
  Πάσο! Δικαίωμά σας. Αλλά να μου επιτρέψετε να σας πω ότι δε γουστάρω καθόλου το στυλάκι σας.

  Και η γιαγιά μου η Κεφαλλονίτισσα, ήταν κουφή και αναλφάβητη, μου έλεγε, “της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει!” Και, ειληκρινά, δεν έκανα κυβερνητικά σχήματα. Μίκυ-μάους διάβαζα.

  E, φαίνεται ότι την εικόνα σας να διαβάζετε Μίκυ Μάους θα είχε η κουφή και αναλφάβητη γιαγιά σας όταν έλεγε τη συγκεκριμένη ρήση.

 50. Ο/Η ahso λέει:

  Τι να σας πω κ. Βίτσο μου! Τι να σας πω; Βουντού βέβαια στην Καραϊβική κάνουν, αλλά πού ξέρεις; (μη σώσω και ξαναχαμογελάσω…)

 51. Ο/Η ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ λέει:

  @asho:Πως μπορώ να πω ότι ζω σε μια χώρα που το δημοκρατικό της πολίτευμα λειτουργεί στο 100% του, όταν δεν εφαρμόζονται οι νόμοι παρά μόνο στους Γιάννηδες Αγιάννηδες, που λέει και η τελικά προσφιλής και στους δύο μας κυρία Περικλέους;
  Πώς που το Σύνταγμα προβλέπει μεν ισοπολιτεία και ισονομία αλλά κάθε άλλο παρά κάτι τέτοιο ισχύει στην καθημερινότητά μας;
  Πώς όταν τα ΜΜΕ αποβλακώνουν τον πολίτη και μετά έτσι που τον έχουν καταντήσει τον στέλνουν να ψηφίσει;
  Πώς όταν ο συνδικαλισμός έχει κομματικοποιηθεί απολύτως, συνεπώς έχει στην ηγεσία του κυρίως πουλημένα κορμιά;
  Πώς όταν έχω παρακολουθήσει ως πολίτης την πορεία της χώρας, από την πιο Δημοκρατική εποχή της, που ήταν τα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια στη σημερινή της κατάντια;
  Πώς όταν όλα μου λένε πως αυτή η πορεία κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν; Αλλά πως είχε σχεδιαστεί βήμα-βήμα;
  Και το είπα καθαρά από την αρχή: Ή έχουμε Δημοκρατία, είτε υφέρποντα φασισμό. Ας το δεχθούμε όλοι χωρίς ταμπού και ας διεκδικήσουμε την εφαρμογή των νόμων και του Συντάγματος, όπως είπε και ο κ. Καραγιάννης. Άμα γίνει αυτό ο καθένας θα πάει στη θέση του και η Δημοκρατία στη δική της.

 52. Ο/Η ahso λέει:

  Η πρόταση είναι μία =επειδή ζητάτε προτάσεις λες και μόνο εσείς τις διαθέτετε.

  Κ. Καραγιάννη, βρίσκω επιθετικό χωρίς λόγο το λόγο σας!

  Εφαρμογή των Νόμων και μόνο, και υπακοή στους Νόμους όταν εφαρμόζονται, από αυτούς που θίγονται και κάθε φορά ξεσηκώνονται. Αυτό είναι Δημοκρατία, τα υπόλοιπα μπαρούφες για συζήτηση

  Μπα! Διαφώνησε κανένας;;; Και δε μας λέτε πώς θα γίνει αυτό, κύριέ μου στη σημερινή μπαχαλοκατάσταση;;

 53. Ο/Η ahso λέει:

  Κι εσείς αγαπητέ κ. Βίτσο μόνο διαπιστώσεις… Και όχι προτάσεις…
  Μα … γι αυτό μας γράφουν εκεί που ξέρουν οι ιθύνοντες…
  Αχ! Και δεν τολμώ να βάλω θλιμένη φάτσα εδώ…

 54. Ο/Η ahso λέει:

  Επιμένω πως η κακή χρήση της δημοκρατίας, δεν απέχει και πολύ από τη χούντα και τον φασισμό. Ούτως ή άλλως η οποιαδήποτε κατάχρηση εις βάρος τρίτων, είναι φασισμός.

  Συμφωνώ απόλυτα, Dana_Semitecolo.

  Λυπάμαι για τα πολλά σχόλια! Αλλά θεωρώ ότι κάνουμε διάλογο για να βγάλουμε ένα συμπέρασμα (και όχι για να «ευφυολογούμε», όπως ίσως θέλουν κάποιοι- και δεν εννοώ εσάς, βέβαια).

  Αν δεν έχουμε αντίλογο στο λόγο, δε βλέπω το λόγο να γράφουμε εδώ -εκτός αν ο κ. Βίτσος ανέλαβε το ρόλο του ψυχαναλυτή μας. (Θέλω να σας βάλω ένα μεγάλο χαμόγελο εδώ, αλλά … κάποια βουντού δεν μου το επιτρέπουν…)

 55. Ο/Η NIKOΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ λέει:

  Ahso: Γιατί, εγώ κυβερνάω και θέλετε να σας πω πως θα εφαρμοσθούν οι Νόμοι;; Και τι εννοείτε όταν μιλάτε για μπαχαλοκατάσταση; Εσείς ο ίδιος δεν ζητήσατε πρόταση από τους λοιπούς χρήστες;; Σας μίλησα κι εγώ για πιστή εφαρμογή των Νόμων και ΚΥΡΙΩΣ να αποδέχονται την εφαρμογή και αυτοί των οποίων θίγεται το συμφεροντάκι,. Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβετε τι εννοώ;; Εκτός και αν για σας, άρση της μπαχαλοκατάστασης είναι απλώς να έλθει στην εξουσία το κόμμα που γουστάρετε…

 56. Ο/Η ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ λέει:

  @ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ:Δεν θα έλεγα πως ο asho κάνει προπαγάνδα για κάποιο συγκεκριμένο κόμμα. Την πρότασή του υποστηρίζει, η οποία είναι να γίνει μια επιτροπή ανθρώπων υπεράνω πάσης υποψίας για να επιλέξει μια κυβέρνηση αδεκάστων, που θα φέρει τη χώρα στην Δημοκρατία.
  Προφανώς ο asho είναι πολύ νέος και δεν θυμάται ότι κάτι τέτοιο ψιθυριζόταν πριν από το 1967 και στο τέλος καταλήξαμε οι σωτήρες μας να είναι οι στρατιωτικοί. Που τότε εμφανίστηκαν ως αδέκαστοι και μεταπολιτευτικά βγήκαν στη φορά τα περί σαμποτάζ με ζάχαρη, που έκανε ο Παπαδόπουλος στα τανκς του Έβρου.
  Και, κατά τη γνώμη μου, όταν οι άρχοντες δεν είναι αιρετοί δεν μπορούμε να μιλάμε για λύση. Μάλλον θα έλεγα πως μας χρειάζονται πολιτικοί ικανοί να εφαρμόσουν με όποιο κόστος τους νόμους, να αδιαφορήσουν για όσους με διάφορα τερτίπια αντιτίθενται στην εφαρμογή τους, να μην λαμβάνουν υπόψιν τους τις σφυγμομετρήσεις για να καθορίσουν την επόμενη κίνησή τους και να εφαρμόσουν τη βασική αρχή της Δημοκρατίας, ότι η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβένηση εφαρμόζει την πολιτική της και σε όσους αρέσει. Όσοι έχουν αντίρρηση ας μην την ξαναψηφίσουν! Όμως δεν είναι δυνατόν το κάθε κόμμα που σχηματίζει Κυβέρνηση να είναι δέσμιο του κάθε αποκόμματος και του κάθε βολεμένου συνδικαλιστή. Ούτε φυσικά, και του κάθε «νταβατζή». Δεν προχωρεί τίποτα έτσι.
  Τώρα πώς θα τα ισορροπήσει όλα αυτά, ε, μα αν δεν ήξερε ας μην ζητούσε την ψήφο μας για να κυβερνήσει. Κι αν διαπίστωσε στην πορεία πως δεν μπορεί, ας παραμερίσει να έλθει άλλος.
  Αυτό είναι η Δημοκρατία.

 57. Ο/Η NIKOΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ λέει:

  Ορθώς. Όμως και ο λαός δεν ξέρει τι θέλει. Είναι νωπά τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που οι απαντήσεις είναι αντιφατικές, όπως αυτέ ςπου δημοσιεύθηκαν σήμερα Κυριακή όπου όλοι θέλουν να τους δώσει το Κράτος κάτ παραπάνω αλλά ανησυχούν σφόδρα για …το Δημόσιο Χρέος!! Είναι ή δεν είναι για δέσιμο;; Και μόνο αυτό το λαϊκό αλλαλούμ στη σκέψη ακυρώνει οποιαδήποτε ιδανική δημοκρατία κάποιοι αφελείς ονειρεύονται. Όταν ο κυρίαρχος λαός δεν ξέρει τι του γίνεται είναι λογικό και αυτά που ψηφίζει να είναι αλλαλούμ και στ τέλος να μη του αρέσουν κιόλας…

 58. Ο/Η ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ λέει:

  @ ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;
  Όταν τα σχολεία βγάζουν εδώ σχεδόν τριάντα χρόνια ημιμαθείς, οι τηλεοράσεις είναι έρμαιο των realities και των δημοσιογράφων που παίζουν θέατρο κάθε βράδυ στα παράθυρα, οι πολίτες παρακολουθούν τα σκορ των κομμάτων στα γκάλοπ λες και είναι οι αρχηγοί τους, ό,τι ποιοτικό στην Τέχνη το ψάχνεις με το κερί αφού σκοπίμως δεν προβάλλεται, το life style -χωρίς ούτε life, ούτε style- έχει ταυτιστεί με την ευτυχία και που όποιος κρατά ένα βιβλίο φαντάζει αυτιστικός, πώς να μην έχουμε λαικό αλλαλούμ στη σκέψη;
  Και θα ξαναπώ, ότι όλη αυτή η διαδρομή κάθε άλλο παρά τυχαία είναι.
  Τώρα γιατί δεν επιδιώκει ο πολίτης την ποιότητα; Το έχουν απαντήσει οι καραγκιοζοπαίχτες πριν έναν αιώνα: Όταν, σαν τον Καραγκιόζη, δεν τους έχουν φέρει ποτέ σε επαφή με το κρέας, πώς να μην θεωρούν τη φασολάδα ως το καλύτερο φαγητό στον κόσμο;

 59. Ο/Η ahso λέει:

  Γιατί, εγώ κυβερνάω και θέλετε να σας πω πως θα εφαρμοσθούν οι Νόμοι;;

  Δεν κυβερνάτε εσείς, κ. Καραγιάννη, είστε όμως συνυπεύθυνος (όπως όλοι μας) για την κοινωνία στην οποία ζούμε. Όταν κάτι πάει στραβά, δεν πρέπει να κάνουμε κάτι;

  Και τι εννοείτε όταν μιλάτε για μπαχαλοκατάσταση;

  Εννοώ όλα αυτά τα απαράδεκτα που γίνονται σήμερα στην Ελλάδα. Ξεκινώντας από κάθε είδους αυθαιρεσία και παρανομία δημοσίων και μη προσώπων, προχωρώντας σε καταχρήσεις δημοσίου χρήματος από πολιτικούς -και ιδιαίτερα από υπουργούς, «φιλαράκια» και κουμπάρους τους (του πρωθυπουργού συμπεριλαμβανομένου)- και κυρίως χωρίς καμία τιμωρία, συνεχίζοντας στην αφασία των πανεπιστημιακών και… και… και…

  Σας μίλησα κι εγώ για πιστή εφαρμογή των Νόμων και ΚΥΡΙΩΣ να αποδέχονται την εφαρμογή και αυτοί των οποίων θίγεται το συμφεροντάκι. Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβετε τι εννοώ;;

  Καθόλου δύσκολο και πολύ καλά σας κατάλαβα. Αλλά το πρόβλημα ακριβώς εδώ έγκειται : στο ότι δεν εφαρμόζονται οι νόμοι.

  Πρόταση λοιπόν για έξοδο από την κατάσταση δεν μπορεί -κατά τη γνώμη μου- να είναι το «να εφαρμοστούν οι νόμοι», αλλά το ΠΩΣ να εφαρμοστούν, που περιλαμβάνει και το ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ βέβαια, μια και αυτοί που πρέπει να τους εφαρμόζουν και να τους επιβάλλουν είναι εκείνοι που παρανομούν περισσότερο απ΄όλους (τουλάχιστον με το μεγαλύτερο όφελος και με το μεγαλύτερο κόστος για την κοινωνία).

  Εκτός και αν για σας, άρση της μπαχαλοκατάστασης είναι απλώς να έλθει στην εξουσία το κόμμα που γουστάρετε…

  Πάλι γίνεστε επιθετικός χωρίς λόγο. Λυπάμαι.

 60. Ο/Η ahso λέει:

  Και, κατά τη γνώμη μου, όταν οι άρχοντες δεν είναι αιρετοί δεν μπορούμε να μιλάμε για λύση.

  Σας είπα εγώ να μην είναι αιρετοί οι τεχνοκράτες, κ. Βίτσο; Ή τα οποιαδήποτε πρόσωπα -πέρα από τους σημερινούς διεφθαρμένους πολιτικούς, που δεν θέλω να ξαναδώ στη βουλή; Όταν μίλησα για «κοινά αποδεκτούς» τι εννοούσα; Όταν «κοινά αποδεχόμαστε κάποιον», αυτό δε σημαίνει ότι τον επιλέγουμε και μάλιστα πολλοί; Άρα πού βλέπετε το «μη-αιρετό»;

 61. Ο/Η ahso λέει:

  Όσο για την ηλικία μου… μάλλον έχω κακή μνήμη και … νεανικό (ή νεωτεριστικό – όπως το προτιμάτε) πνεύμα.

  Και, αν μπορείτε, κάντε κάτι με το διάολο και τα βουντού, γιατί τα θέλω, πολύ τα θέλω, τα άτιμα τα εμότικονς!

 62. Ο/Η Dana_Semitecolo λέει:

  ahso, κάνετε λάθος. Απολαμβάνω την συζήτηση που γίνεται εδώ και οπουδήποτε αλλού ιδιαίτερα γιατί κρατιέται σε καλό επίπεδο. Αυτό από μόνο του, είναι επλιδοφόρο για το μέλλον μας!

  Κάτω ο φασισμός του spam, που δεν μας επιτρέπει emoticon!

 63. Ο/Η ahso λέει:

  Τότε χαίρομαι διπλά, Dana_Semitecolo.

  (+ λογοκριμένο -από μένα και όχι από κάποιον δαίμονα- ευχαριστημένο emoticon …)

 64. Ο/Η ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ λέει:

  asho: Πείτε όπως θέλετε, αλλά δεν μπορώ να συλλάβω τη σκέψη σας.
  Κάνουμε μια επιτροπή από άτομα υπεράνω πάσης υποψίας.
  Η επιτροπή αυτή προτείνει μια σειρά αδέκαστων ατόμων για να απαρτήσουν μια κυβέρνηση σωτηρίας.
  Εντάξει καταλαβαίνω πως τα αδέκαστα άτομα δεν είναι αιρετά, αφού τα επιλέγει η επιτροπή των υπεράνω πάσης υποψίας.
  Η επιτροπή ατόμων υπεράνω πάσης υποψίας είναι αιρετή;

 65. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  κ. ahso λέτε:… και κουμπάρους τους (του πρωθυπουργού συμπεριλαμβανομένου)- και κυρίως χωρίς καμία τιμωρία, συνεχίζοντας στην αφασία των πανεπιστημιακών και… και… και…

  Σας λέω: Να μην μου κατηγοράτε τον κ. Καραμανλή. Του έχω αδυναμία. Γιατί είναι χοντρος.

  k. ahso λέτε: ακριβώς εδώ έγκειται στο ότι δεν εφαρμόζονται οι νόμοι.

  Σας λέω: Γιατί, κατά το ασματάκι, «μάνα, δεν ημπορώ δεν δύναμαι λαμόγια να δουλεύω» να πάρετε το ντουφεκάκι σας και εν, δύο, εν, δυό ρίξτε καμιά εκείνου του… Σπηλιωτόπουλου;; Έτσι για αρχή και βλέπουμε…

  k. ahso λέτε: δεν μπορεί -κατά τη γνώμη μου- να είναι το “να εφαρμοστούν οι νόμοι”, αλλά το ΠΩΣ να εφαρμοστούν, που περιλαμβάνει και το ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ

  Σας λέω: Αααχχ, μπράβο! Επιτέλους μετά από 70 σχόλια αρχίζει και σας φέγγει. Ευχαριστήστε τον κ. Καραγιάννη!

  k. ahso λέτε: Πάλι γίνεστε επιθετικός χωρίς λόγο. Λυπάμαι.

  Σας λέω: κ. ahso μου, ακόμα και γω, που ‘χω 98% αλευροποίηση της φαιάς, το ‘χω καταλάβει: Είσαστε οπαδός, φανατικός, του Αρχηγούλη! Και μην μου πληγώνετε τον ως άνω κύριο! Είναι ευαίσθητο παιδί -συγνώμη κ. Καραγιάννη για την υπεράσπιση και δεν θα το ξανακάνω.

  k. ahso λέτε: Σας είπα εγώ να μην είναι αιρετοί οι τεχνοκράτες, κ. Βίτσο;

  Σας λέω: Προσέχτε γιατί εδώ, λίγο, τα μανταρέψατε -κ. Βίτσο μπορώ να πω αυτή τη λέξη;;

  k. ahso λέτε: Όταν μίλησα για “κοινά αποδεκτούς” τι εννοούσα; Όταν “κοινά αποδεχόμαστε κάποιον”,

  Σας λέω: Πώς τον απόδεχόμαστε;; Τον ψάχνουμε;; Όπως, έχω ακούσει, πώς κάνουν στο στρατό;;

  k. ahso λέτε: Όσο για την ηλικία μου… μάλλον έχω κακή μνήμη και…

  Σας λέω: α) κανόνας: Να μην ενοχοποιείτε ποτέ τον εαυτό σας! (Είναι νόμος στα Αμερικανικά δικαστήρια -για τα Ελληνικά δεν ξέρω πόσο κοστίζει ο νόμος- μπορεί να σας πετάξουν έξω αν το κάνετε. Μπορεί όμως και, ταυτόχρονα, να σας αθωώσουν λόγω και πού;;;…)
  β) κανόνας: Να τρώτε καρύδια!

  Κ. Dana μου τί είναι το emoticon;; Εμετικόν, μήπως, θέλετε να πήτε;; Τί με μπερδεύετε την δόλια;;

  Κ. Βίτσο λέτε: Η επιτροπή ατόμων υπεράνω πάσης υποψίας είναι αιρετή;

  κ. Βίτσο σας λέω: Να πάρετε απόχη μπας και σας φύγουν τα άτομα υπεράνω υποψίας! Και δεν μου λέτε πώς θα εντοπίσετε τα άτομα «υπεράνω πάσης υποψίας»;; Θα τους ρίξετε πρώτα στην θάλασσα, ή πισίνα, να δείτε αν επιπλέουν;;
  Εντάξη, μαζί σας, και επιπλέουν! Τα δέκα αδέκαστα ΠΟΥ θα τα ‘βρει η επιτροπή;;
  Ακούτε και να μην μου φύγει γιατί μόλις μου ‘ρθε: Όταν τα ‘βρει, αυτά τα έτομα, στείλτε μου σήμα να πιάσω πρώτη θέση πλατεία! Ποτέ δεν πάω θέατρο και να κάθομαι β΄ σειρά και να μου κρύβουν, οι διάφοροι κότσοι, τις εκφράσεις των συντελεστών της παράστασης!!!

 66. Ο/Η ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ λέει:

  @Διονυσία Περικλέους: Κυρία Περικλέους εγώ δεν ισχυρίστικα πως είναι δυνατόν να συγκροτηθεί αυτή η επιτροπή των υπεράνω πάσης υποψίας, ούτε ότι μπορεί να βρει αδέκαστους. Απλώς ρωτάω τον asho μήπως και καταλάβω…

 67. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @κ. Βίτσος: Αααα, είπα και ‘γω….

 68. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @ Βίτσο: Και έτσι δωρεάν επειδή σας συμπαθώ -συμπασχω μαζίσας εννοώ- σκέφτομαι, για να σας βοηθήσω να βοηθήσετε τον κ. ahso, να συγκροτήσει την επιτροπή αδιάφθορων, να σας περιγράψω ένα μοντέλο, αναγνωρίσιμο εξωτερικά, αδιάφθορου:
  α) Να είναι 98 χρονών και να έχουμε ιατρική γνωμάτευση ότι τη βγάζει δεν την βγάζει ως τα 103 -και μη μου κάνετε ρωτήσεις γιατί 103 κι όχι 106 γιατί θα θυμώσω που βιάζεσθε!
  β) Θα έχει επιζήσει, όταν τα κακαρώσει, μιας βολευτικής περιόδου και ενός τετάρου -να η απάντηση μου στην προηγούμενη ερώτησή σας!
  γ) Να μην έχει απογόνους -αυτό δεν σημαίνει να μην έχει παιδιά ή άλλους συγγενείς, απλώς για ευκολία εξέυρεσης, να τους έχει θάψει όλους ο γεροκοκκάλας!
  δ) Να μην ήταν ποτέ του «σιτιζόμενος παρά τω πρυτανίω» και δεν μ’ ενδιαφέρει ποιό Πρυτανίω γιατί καρτέλ είναι ΟΛΑ!
  ε) Να μην είχε ψηφίσει ποτέ στη ζωή του. Γιατί αυτό έχει μέσα του, ενγεννεί (αυτό έτσι γράφετε κ. Βίτσο;), κίνδυνο να θυμηθεί τί είχε ψηφίσει πριν τον α΄ παγκόσμιο πόλεμο και δεν μπορεί κανείς να έχει εμπιστοσύνη σε γέρους που κάνουν ΠΩΣ ξεχνούν τέτοια τραγικά γεγονότα!
  δ) Να κατοικεί μόνος του και να αυτοεξυπηρετείτε! Αυτό είναι εκ των ων ουκ άνευ. Γιατί αμά είναι τρόφιμος γηροκομείου ή εξαρτάται από γυναίκα, ή άνδρα, για την εξυπηρέτησή του -πάπια και τα λοιπά σκεύη- μπορεί να το επιρεάσουν το αδέκαστο χούφταλο λεγοντάς του π.χ. «τον γιο μου για υπουργό οικονομικών που ‘βγαλε και το Πανεπιστήμιο, π.χ. Κωλοπετινίτσας, ή άμα ράμολο δεις πάπια, ή άλλο πτηνό, γράψε μου!»
  γ) Να κατοικεί σε μονοκατοικία με μεγάλο κήπο γύρω-γύρω για να μην μπορούν να τον επιρεάσουν οι γειτόνοι του! Π.χ. η γάτα του να τρώει χόρτα για emoticon και να σκάβει το χώμα όποτε το ζώον έχει την ανάγκη του ή ο σκύλος του να μπορεί να γαυγίζει όσο θέλει και όποτε θέλει, να κοπρίζει όπου θέλει και να μην διαμαρτύρονται τ’ άλλα διαμερίσματα, «ρίξε φόλα στον κοπρίτη ρε ράμολο!» Και σκεφτήτε, να αποκαλούν ράμολο, ΑΥΤΟΝ που θα εξαρτάται η χρηστή επιλογή προσώπων για χρηστή διακυβέρνηση της χώρας μας! Πάει χάσαμε, από χέρι, την έξωθεν καλή μαρτυρία και θα μας βάλει πάλι υπό επιτήρηση η Ε.Ε.

 69. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  Γειά σας πάω για 1+μισή ώρα περπάτημα λοκατζίδικο, έξω έχει μόνον μείον 10, μπήκε η άνοιξη και άρχισαν τα βόρεια χελιδόνια, μεγάλα σαν ιπτάμενες κότες να κράζουν, «κρα,κρα,κρα» και ξερός τους λέω και να τα κοιτώ τον ουρανό!»

 70. Ο/Η Dana_Semitecolo λέει:

  κ. Περικλέους, emoticon είναι η ηλεκτρονική φατσούλα που προσπαθεί να βάλει ο χρήστης ahso για να ξαλλεγράρουμε κομμάτι αλλά του το κόβει η λογοκρισία!

 71. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @κ. Dana: Ευχαριστώ! Λέτε να είναι ο κ. Βίτσος, που είναι κρυφο-ολοκληρωτικός απ’ ότι φαίνεται από τις απαντήσεις του στον κ. ahso, να κάνει την παρέμβαση;;

 72. Ο/Η ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ λέει:

  @Διονυσία Περικλέους: Ό,τι και να κάνετε, ό,τι και να λέτε, ανάμεσα στη φιλία μας με τον asho δεν μπορείτε να μπείτε.
  Να είστε καλή μαζί του για να αγαπήσει κι εσάς!
  Ολοκληρωτικός δεν είμαι, αλλά υπέρ της ολικής επαναφοράς ναι.
  Και μας ακούει και ο άλλος ο Chrisτιανός και συγχίζεται!

 73. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @k. Βίτσο: Μου χρειάστηκαν 24 ώρες να σκεφτώ τί να σας ζητήσω για να σας αποκαλύψω πώς θα τακτοποιείσετε, με τα βουντού μου, εκείνους που θέλουν νοικοκύρεμα. Φαντάζομαι ότι θα είναι κάτι…;; όπως…;; Ααα, όπως εμείς οι έλληνες την 18-10-81!
  Αποφάσισα λοιπόν πως πρέπει να ξέρω για τί κονόμα μιλάμε. Αν είναι F16 αερόπλανα, από 50 εκατ. δολ. που κόστιζαν, έως 150 που τα πληρώσαμε, αυτά πάνε για την ποδάγρα του πρωθυπουργού και για να ξεφορτωθεί την συμβία του που τον ρυμουλκεί για 35 χρόνια, δεν βλέπετε γιατί είναι σαν η ληγμένη συναλλαγματική. Αν όμως ο πρωθυπουργός έχει και γκόμενα, που ανοιγοκλείνει όπως η περιστρεφόμενη του Ελ. Βενιζέλος, τότε ο υπουργός αμύνης δεν παίρνει τα κερατιάτικα για τα Σινούκ, τα τάνκς και τον λοιπό βαρύ εξοπλισμό του στρατεύματος, αποταμιεύεται κι’ αυτό το λάδωμα για καμιά ροζ βίλα. Ο υπουργός αμύνης αρκείται στο λάδωμα για σφαίρες και πυρομαχικά. Αν, ο υπουργός είναι και ωραίος και βλάκας, παίρνει τα επισκευαστικά φρεγάτων και ΟΧΙ ΓΑΤΩΝ! Προσοχή εδώ να μην τα μπερδέψετε και, χωρίς να έχει τίποτα το ζώο, στείλετε για επισκευή τη γάτα σας.
  Εδώ όμως μπερδεύτηκα με τους λογαριασμούς και περιμένω e-mail σας για να μου πήτε ποιούς και για τί λόγους ακριβώς θέλετε να τους εξοντώσετε. Χρεώνω με το κομμάτι να ξέρετε.

 74. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  «δεν βλέπεται γιατί είναι σαν η ληγμένη συναλλαγματική», αυτό θα ήθελα να το ακυρώσω και να το αντικαταστήσω, «δεν βλέπεται γιατί είναι σαν το εθνικό χρέος». Αλλά αυτό, το εθνικό χρέος, είναι μεν πολύ σοβαρό αλλά, επειδή δεν ξέρουμε ΠΟΥ ακριβώς ΕΙΝΑΙ χωσμένο, ΠΩΣ να το ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ! Επανέρχομαι στην συναλλαγματική. Ισχύουν ακόμα αυτές κ. Βίτσο;; Ή τουλάχιστον η φυλάκιση ΓΙ’ ΑΥΤΕΣ;;

 75. Ο/Η ahso λέει:

  Αγαπητέ κ. Βίτσο, δεν υπέβαλα την πρότασή μου για νόμπελ, ώστε να έχω επεξεργαστεί τη διατύπωση κάθε λεπτομέρειας εκ των προτέρων! Στο site σας την είχα καταθέσει για ανταλλαγή απόψεων και ζύμωση…

  Και την ανέφερα πάλι τώρα, μια και η κ. Τσούχλου ζήτησε την πρότασή μου για «κάποιον ικανότερο» , αφού κατά τη γνώμη μου οι επαΐοντες (βλέπε «τεχνοκράτες» ) είναι κατά τεκμήριο ικανότεροι και καταλληλότεροι για τη διαχείριση των κοινών από ανηψιούς συνεπικουρούμενους από κουμπάρους, κολλητούς συζύγων, κ.λ.π.

  Η έμφαση και ο προβληματισμός μου δεν ήταν (ούτε είναι) στο «αιρετοί ή μη» αλλά στο «γνώστες ή ανίδεοι». Επιμείνατε στο «αιρετοί» και σας απάντησα ότι η πρότασή μου για επαΐοντες δεν αποκλείει την αιρετότητα.

  Να σας κάνω μια ερώτηση :

  Θεωρείτε «αιρετούς» υπουργούς που τους επέλεξε ένας πρωθυπουργός (μειοψηφίας κιόλας, σύμφωνα με τους εκλογικούς μας νόμους),
  οι οποίοι μπορεί να έχουν ψηφιστεί από το λαό(ίσως και με πολύ λιγότερες ψήφους απ΄ ό,τι άλλοι συνυποψήφιοί τους)
  μπορεί και όχι (εξωκοινοβουλευτικοί)
  και οι οποίοι ουσιαστικά δεν εγκρίθηκαν ποτέ από τη βουλή

  και «όχι αιρετούς» κάποιους που επιλέγονται από κάποια επιτροπή επαϊόντων κοινής αποδοχής και εγκρίνονται ή απορρίπτονται από εκπροσώπους του λαού, όπως π.χ. τη βουλή ή από εκπροσώπους όλων των κομμάτων (δεν θυμάμαι τι ακριβώς είχα προτείνει, νομίζω το 2ο αλλά προφανώς είναι καλύτερο το 1ο)

 76. Ο/Η ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ λέει:

  @asho: Eίναι σαφές, αγαπητέ μου asho, ότι δεν υποβάλλατε την πρότασή σας για Νόμπελ, γιατί στην περίπτωση αυτή δεν θα την είχατε υποβάλλει σε εμάς εδώ. Αν και με την υποβολή, εμμέσως πλην σαφώς, στην κ. Περικλέους τείνετε προς την Σουηδία, καθόσον η κ. Περικλέους, από ό,τι γράφει, μένει παραδίπλα, στο Ελσίνκι.

  Επιμένω στο «αιρετοί», επειδή αν δεν είναι αιρετοί είναι «δοτοί», οπότε πάει περίπατο ο Κοινοβουλευτισμός.
  Και θεωρώ ως «αιρετούς» όσους επέλεξε ένας Πρωθυπουργός για υπουργούς -όποιοι κι αν είναι-εφόσον τους επέλεξε βάσει του Εκλογικού Νόμου -καλού ή κακού- που ψήφισαν αιρετοί, δηλαδή η Βουλή.
  Και μετά την αμέσως παραπάνω απάντησή σας η απορία μου παραμένει: Την επιτροπή ποιος θα την διορίσει;
  Ποιος θα επιλέξει τα μέλη της; Επειδή πχ. για σας ο κ. Μπαμπινιώτης -τυχαία η επιλογή του ονόματος- μπορεί να είναι υπεράνω πάσης υποψίας, για κάποιον άλλον όμως όχι.
  Πώς θα συμφωνήσουμε δηλαδή 11 εκατομμύρια Έλληνες ότι όλα τα μέλη της Επιτροπής των Υπεράνω Πάσης Υποψίας είναι υπεράνω πάσης υποψίας;
  Κι αν τα μέλη της Επιτροπής πρέπει να ψηφιστούν από τη Βουλή, τότε τι σόι υπεράνω πάσης υποψίας θα είναι;
  Και ποια Βουλή θα ήταν αυτή της οποίας τα μέλη να ψήφιζαν επιτροπή, η οποία θα επέλεγε Κυβέρνηση για να ξυλώσει όσες μηχανές λαμογιάς -κάποια από τα μέλη της- με κόπο και ιδρώτα έκτισαν;
  Άρα καταλήγουμε πάλι στα χεράκια των βουλευτών. Προς τι λοιπόν η επιτροπή;

 77. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @κ. ahso: Νομίζω πως πρέπει να κάνουμε ένα γκάλοπ -έστω και σε site πληθυσμό που είναι μάλλον όχι και τόσο αξιόπιστο, νούμερο- για να ‘χουμε μια καθαρή εικόνα τί, πάνω-κάτω, ποσοστό του ελληνικού λαού αγωνιά να ακούσει τις κυβερνητικές μας προτάσεις. Όταν έχουμε τα αποτελέσματα νομίζω, κ. ahso, πως θα ξενυχτώ, αγωνιόντας μαζί σας, για το μέλλον του τόπου μας.

 78. Ο/Η ahso λέει:

  «Και ποια Βουλή θα ήταν αυτή της οποίας τα μέλη να ψήφιζαν επιτροπή, η οποία θα επέλεγε Κυβέρνηση για να ξυλώσει όσες μηχανές λαμογιάς -κάποια από τα μέλη της- με κόπο και ιδρώτα έκτισαν;»

  Εσείς λοιπόν κ. Βίτσο απαξιώνετε έτσι κι αλλιώς τη Βουλή (όπως και τις Κυβερνήσεις που μπορεί αυτή να επιλέξει) ! Και μετά φοβάστε μην «πάει περίπατο ο κοινοβουλευτισμός» ;

  «Πώς θα συμφωνήσουμε δηλαδή 11 εκατομμύρια Έλληνες ότι όλα τα μέλη της Επιτροπής των Υπεράνω Πάσης Υποψίας είναι υπεράνω πάσης υποψίας;»

  Τι μου λέτε τώρα, κ. Βίτσο μου; Χρειάζεται να συμφωνήσουμε 11 εκ. ΄Ελληνες; Συμφωνούμε έστω και οι μισοί από τα 11 εκατομμύρια ότι π.χ. ο τάδε υπουργός μας είναι υπεράνω υποψίας (αν και θα έπρεπε σύμφωνα με τις αρχές της δημοκρατίας) ;;; Όπως το λέτε εδώ, δε ζητάτε δημοκρατία, αλλά απόλυτη ομοφωνία ! Και ξέρετε πώς επιτυγχάνεται αυτό; Με πλύση εγκεφάλου!

 79. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @σε κ. Βίτσο και ahso: Εγώ πάντως δεν κάθομαι να με πλύνει κανένας και ΠΟΥΘΕΝΑ!.-

 80. Ο/Η ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ λέει:

  @asho:Εγώ απαξιώνω την Βουλή, αγαπητέ μου asho, που λέω ότι θα πρέπει να μας κυβερνούν πάντα αιρετοί ή εσείς που θέλετε επιτροπή και κυβέρνηση αριστίνδην;

  Και πώς θα συμφωνήσουμε οι μισοί Έλληνες που λέτε για τα μέλη της Επιτροπής Μελών Υπεράνω Πάσης Υποψίας; Δια βοής; Δεν το βλέπω! Ψηφίζοντας λοιπόν!

  Άρα και η Επιτροπή αυτή και οι Κυβέρνηση που θα επιλέξει αυτή η Επιτροπή θα είναι ΑΙΡΕΤΕΣ!
  Συνεπώς συμφωνούμε!

  Αν λοιπόν όπου «Επιτροπή Μελών Υπεράνω Πάσης Υποψίας» βάλουμε τη λέξη «ΒΟΥΛΗ», από την οποία ούτως ή άλλως επιλέγεται η Κυβέρνηση, μήπως δεν χρειάζεται να προσφύγουμε στις Επιτροπές και στις μεθοδεύσεις που προτείνετε;

  Μήπως απλώς και μόνο χρειάζεται να εκλέγουμε κάθε φορές που ψηφίζουμε Βουλευτές υπεράνω πάσης υποψίας και να μαυρίζουμε τους υποψιάρηδες;

 81. Ο/Η ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΞΑΝΘΙΔΗΣ λέει:

  Για να επανέλθουμε στο ζητούμενο «Ο φασισμός στη Δημοκρατία μας», θυμάμαι ότι κάποτε δεν είχαμε διαμαρτυρίες, απεργίες, καταλήψεις κ.ά. Αντίθετα είχαμε τάξη, ησυχία, ασφάλεια και… ευημερία. Τι ωραία που ήτανε! Βέβαια ήταν και κάποιος Δημόκριτος – ένα… ραμολιμέντο που πίστευε ότι «η φτώχεια στη δημοκρατία είναι τόσο προτιμότερη από την ευτυχία στην τυραννία, όσο η ελευθερία είναι προτιμότερη από τη δουλεία». Μιλούσε για αξιοπρέπεια το άτομο, δηλαδή για «συνήθεια» κάπως απηγορευμένη για εκείνη την εποχή. Ίσως και για σήμερα. Αν ζούσε σήμερα και… συμμετείχε στο forum λέτε να έλεγε: Να κλείνουν οι δρόμοι ή τα στόματα; Ποιός ξέρει…

 82. Ο/Η ahso λέει:

  Αρχίσαμε να συγκλίνουμε, κ. Βίτσο μου; Χαίρομαι!
  (Βασικά δεν πιστεύω ότι πραγματικά συγκλίναμε! Αλλά δεν πειράζει ! Σχετικά καλό διάλογο κάναμε – κι ας το αφήσουμε μέχρις εδω)
  :-) (Ένα εμότικον δεν ξυπνάει τα βουντού, ε;;)

 83. Ο/Η ΤΙΜΟΣ ΑΔΑΗΣ λέει:

  @ asho: Πού την είδατε τη σύγκλιση; Τα αντίθετα λέτε! Εκτός κι αν συμφωνήσατε μαζί του.

 84. Ο/Η ahso λέει:

  Αυτό ακριβώς λέω κι εγώ κ. Αδαή (κοιτάξτε την παρένθεση).

  Ο κ. Βίτσος είπε κάποια στιγμή «συνεπώς συμφωνούμε» και θεώρησα ότι είναι η ευκαιρία να σταματήσουμε την κουβέντα εδώ, γιατί μάλλον έγινε κουραστική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *