Οδοί, διόδια, δεν πληρώνω και αλήθεια

ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ: κκ.ΛΥΡΙΤΖΗ,ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙ… ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Πανικός στις εταιρίες
Τρόμος στην κυβέρνηση
…Πολλή δουλειά για τα ΜΜΕ
(Ή πως λύνονται οι εξισώσεις:
1. Παράνομες συμβάσεις + άδικη έμμεση φορολογία υπέρ εταιριών = πληρώστε διόδια
2. Καταρρέουν οι συμβάσεις + πρέπει να πληρώσει το κράτος τους ιδιώτες = φταίει το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ)

Αγαπητοί μου Βασίλη και Δημήτρη, γλυκύτατε μου Μπάμπη,
Παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες την αγωνία σας να αποδείξετε πως το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, θα είναι υπεύθυνο για τη μη ολοκλήρωση των έργων στις εθνικές οδούς λόγω μεγάλων απωλειών εσόδων. Ειλικρινά συμμερίζομαι την αγωνία σας να αποδείξετε τα αναπόδεικτα. Θα μου επιτρέψετε να σας βοηθήσω.
Θέλω να σας θυμίσω ότι το μεγαλύτερο μέρος των δρόμων ήταν ήδη κατασκευασμένο. Το κόστος κατασκευής της Ιόνιας Οδού, που ανέλαβε η Νέα Οδός Α.Ε. να διεκπεραιώσει, ήταν 800.000.000 ευρώ και η συντήρηση της υπάρχουσας ΠΑΘΕ (τμήμα της Νέα Οδός Α.Ε.) 200.000.000 ευρώ (συντήρηση-ανακατασκευές).
Τα έργα της Ιόνιας Οδού έχουν ολοκληρωθεί κατά το 25%, άρα το κόστος που δαπανήθηκε είναι 200.000.000 ευρώ. Υπολογίζεται ότι έχουν δαπανηθεί τα 150 από τα 200.000.000 ευρώ για τη συντήρηση και τις ανακατασκευές.
Έχουν δοθεί στην εταιρεία, από το Δημόσιο 150.000.000 ευρώ. Η είσπραξη των διοδίων υπολογίζεται 200.000.000 ευρώ. Άρα μην κουράζεστε. Δεν υπάρχει θέμα χρηματοδότησης. Υπάρχει το γνωστό: της ρεμούλας!
Θυμίζω επίσης ότι στις συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών δρόμων υπάρχουν ρήτρες και για τα δύο συμβαλλόμενα μέρη. Γιατί αγωνιάτε συνεχώς να προβάλλετε μονάχα τις υποχρεώσεις του κράτους προς τις εταιρίες και όχι εκείνες των εταιριών προς το κράτος;
Το κράτος έχει χρηματοδοτήσει με 150.000.000 ευρώ, τα οποία συμβατικά θα πρέπει να επιστραφούν, λόγω μη ολοκλήρωσης των έργων. Επιπλέον θα πρέπει να καταβληθούν στο Δημόσιο ρήτρες για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των έργων ίσες προς 40.000.000 ευρώ.
Εσύ γλυκέ μου Μπάμπη, που αγωνιάς ιδιαίτερα για την λύση των οικονομικών μας προβλημάτων, πως σου διέφυγε το συγκεκριμένο έσοδο, που το κράτος αρνείται να εισπράξει;
Ακόμα κι αν είχε τηρηθεί η σύμβαση, την οποία έχουμε προσβάλει νομικά με σκοπό να την καταργήσουμε, το τέλος διοδίων θα έπρεπε να είναι στα μετωπικά διόδια των Αφιδνών 1.60 και όχι 2.05 ευρώ!
Όπως καλά ξέρεις υπήρξε μεγάλη αγωνία αν θα εισπραχθούν τα προβλεπόμενα έσοδα του έτους. Χρειάστηκε να θεωρηθούν όλοι οι Έλληνες πολίτες φοροφυγάδες και να εξαναγκαστούν με περαίωση ενώ θα μπορούσαν να εισπραχθούν πολύ απλά 190.000.000 ευρώ από τις ρήτρες τις σύμβασης για ασυνέπεια στις υποχρεώσεις της.
Ο κύριος Λαμπρόπουλος, πρώην υπάλληλος της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ (πρώην Γεν. Διευθυντής της Νέα Οδός Α.Ε.) και νυν Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και η κυρία Καλτσά, πρώην μέλος του Δ.Σ. της εταιρίας ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και νυν Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών (οι λύκοι που φυλάνε τα πρόβατα), θα μπορέσουν να σας το επιβεβαιώσουν αν ασκήσετε σοβαρά τα καθήκοντα δημοσιογραφίας σας.
Γλυκύτατε μου Μπάμπη, δεν φταίει το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ που δεν γίνονται τα έργα. Κοίτα λίγο πιο προσεκτικά. Το κράτος δεν έχει λεφτά να απαλλοτριώσει τα κομμάτια, που έχει αναλάβει για να προχωρήσουν και θέλουν, για να καλύψουν τις πομπές τους, να τα ρίξουν πάλι, που αλλού; Στους πολίτες! Αυτούς τους ίδιους ακριβώς, που τα φάγανε μαζί.
Δεν φταίει το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ που το κράτος υπέγραψε ότι η ΔΕΗ θα υπογείωνε τις γραμμές της για να γίνει η Ιόνια Οδός, ξεχνώντας ότι τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού την είχε το ίδιο κάνει Α.Ε. και ως εκ τούτου, πολύ σωστά, δεν μπορούσε να αναλάβει τέτοιο κόστος προς χάριν των ιδιωτικών συμφερόντων της Νέα Οδός Α.Ε.
Αγαπητοί μου Βασίλη και Δημήτρη, γλυκύτατέ μου Μπάμπη, μη μας φοβίζετε ότι ο ελληνικός λαός θα μείνει χωρίς δρόμους, λόγω του κινήματος των πολιτών που δεν πληρώνουν διόδια. Δεν χρέωναν οι πολίτες τις 4πλάσιες τιμές από όλη την Ευρώπη στην κατασκευή των δρόμων επί μία και πλέον εικοσαετία. Η χρήση των δρόμων, σας θυμίζω, πληρώνεται με τα τέλη κυκλοφορίας και τα τέλη καυσίμων!
Ο συμπαθέστατος κύριος Νασούλης, της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε., δήλωσε σε ραδιόφωνο ότι η κύρια χρηματοδότηση των έργων είναι η είσπραξη των διοδίων!!!!! Άθελά του δηλαδή, παραδέχτηκε ότι η εταιρία του, με μηδενικό κίνδυνο επένδυσης, ζητάει από τον χρήστη του δρόμου να χρηματοδοτήσει το έργο του και αυτός μετά να συνεχίσει να εισπράττει καθαρό έσοδο για τα επόμενα 30 περίπου χρόνια, χωρίς κανένα ρίσκο.
Ο χρήστης δηλαδή είναι συνέταιρος χωρίς όμως να έχει καμία αξίωση στα κέρδη, ούτε μετέπειτα όφελος με μείωση του τέλους των διοδίων. Αντίθετα ο κύριος αυτός είπε (μας κάνει χάρη δηλαδή), πως μετά την αποπεράτωση των έργων, θα υπάρχει μόνο τιμαριθμική αύξηση των τελών! Όπως ακριβώς και οι μισθοί των εργαζομένων ακολουθούν την τιμαριθμική αύξηση. Ασφαλώς κάνω χιούμορ…
Ο κύριος Μαγκριώτης, ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες απαιτούν το αντίτιμο των διελεύσεων των πολιτών, που δεν πληρώνουν! Δεν ήξερα ότι οποιοσδήποτε ιδιώτης μπορεί να απαιτήσει από το Δημόσιο οφειλές πελατών του! Μήπως ξέρετε που ακριβώς θα πρέπει να στείλω το λογαριασμό για τις καινούριες μου γόβες;

Αγαπητοί μου Βασίλη και Δημήτρη, γλυκύτατέ μου Μπάμπη, λέτε πως η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έδωσε την άδεια να μας φωτογραφίζουν, ούτως ώστε να μας στέλνουν διαταγές πληρωμής, για να μπορέσουν οι εταιρείες να καλύψουν τα τεράστια διαφυγόντα κέρδη. Κοιτάξτε καλύτερα τα χαρτιά σας: Δεν είναι “Άδεια”! Είναι “Γνωμάτευση” (απάντηση) σε ερώτηση του Υπουργείου.
Μην ξεχνάτε ότι ποτέ δεν αρνηθήκαμε να δώσουμε τα νούμερα των αυτοκινήτων μας και ειλικρινά σας λέμε, ότι μας αρέσουν οι φωτογραφίες. Έχουμε όλοι φωτογένεια. Έχετε έστω και μία στιγμή σκεφτεί πως αν μας στείλουν να πληρώσουμε 2.05 ευρώ για 5χλμ. που συνήθως διανύουμε, πόσο διαβρωμένο δικαστή θα πρέπει να βρουν για να τους δικαιώσει;
Τι θα κάνουν οι καλοί σας φίλοι οι εργολάβοι τότε; Θα καταρρεύσουν συλλογικά!

Αγαπητοί μου Βασίλη και Δημήτρη, γλυκύτατέ μου Μπάμπη, ειλικρινά πιστεύετε να το τολμήσουν; Ή θα κάνουν τους βλάκες και θα συνεχίσουν να τα παίρνουν από φοβισμένους περαστικούς και βέβαια, αν εσείς με αυτά που λέτε φοβίσετε κάποιους ακόμα, καλύτερο γι αυτούς. Θα εισπράττουν περισσότερα.

Αγαπητοί μου Βασίλη και Δημήτρη, καλέ μου Μπάμπη, πιστεύω ότι η βασιλεία της βλακείας τελειώνει και έρχεται η βασιλεία της αγανάκτησης γι αυτό θα πρέπει να προσαρμόσετε τη δουλειά σας απευθυνόμενοι όχι σε βλάκες αλλά σε αγανακτισμένους πολίτες.
Κάθε σπρώξιμο της μπάρας είναι ένα σπρώξιμο της γενικής αδικίας και καθολικής αηδίας που βιώνουμε καθημερινά. Σ΄ αυτή τη χώρα μάθαμε εδώ και αιώνες να λέμε ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ σε χειρότερες συνθήκες.

Αγαπητοί μου Βασίλη και Δημήτρη, γλυκύτατέ μου Μπάμπη, όλοι ξέρουμε ότι πάνω στον πανικό τους οι εταιρείες και οι υπηρέτες τους των υπουργείων, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και προσπαθούν απεγνωσμένα, εδώ και καιρό, να βρουν έννομη λύση εκ των υστέρων για να καλύψουν τα κενά τους.
Επειδή ζούμε σ΄ αυτή τη χώρα, που μοναδικό στόχο έχει την εξάντληση των πολιτών της, που κατασκευάζει νόμους, τους ψηφίζει με τη μορφή του κατεπείγοντος (συνήθως τις νύχτες ή τα καλοκαίρια), δεν θα μας κάνει καμία εντύπωση αν γίνει κάτι τέτοιο και στην περίπτωση μας.
Ξέρουμε ότι οι συμβάσεις τους για την παραχώρηση των εθνικών μας δρόμων έχουν ήδη καταρρεύσει και προσπαθούν, με όχημα εσάς, να βρουν άλλοθι πως το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ είναι εκείνο, που φταίει για την κατάρρευση των συμβάσεων τους. Μεγάλη τιμή μας! Αν πάλι προσπαθείτε να μας τρομοκρατήσετε, δυστυχώς έχετε αποτύχει. Οι φωτογραφίες τους δεν μας τρομάζουν και όποιους νόμους και να κατασκευάσουν στα μέτρα τους, θα είμαστε απέναντί τους.

Αγαπητοί μου Βασίλη και Δημήτρη, γλυκύτατέ μου Μπάμπη, θα πρέπει να πείτε στα αφεντικά σας, που τόσο προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε νέοι κομματικοποιημένοι και μάλιστα τσακωνόμαστε μεταξύ μας, ότι κάνουν λάθος:

Δεν είμαστε όλοι νέοι. Δεν είμαστε κομματικοποιημένοι. Δεν είμαστε από αυτούς που πήραν τις μίζες και κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Δεν είμαστε από αυτούς που κατέστρεψαν την χώρα και ακόμα διδάσκουν οικονομία στα πανεπιστήμια με παχυλό μισθό. Είμαστε από αυτούς που τους περικόπηκε ο μισθός μας, το δώρο μας, τα επιδόματά μας, που χειροτερεύει η ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη, η εκπαίδευση των παιδιών μας…

Είμαστε αυτοί που νιώθουμε ότι αυτό το κράτος, που περιθάλπει κλέφτες και ρίχνει χημικά σε συνταξιούχους, δεν είναι δυνατόν να φροντίσει το δίκιο μας… Ναι Κράτος…διεκδικούμε το δίκιο μας μόνοι μας. Δεν σε εμπιστευόμαστε και μας αποδεικνύεις συνεχώς, πως καλά κάνουμε.

Αγαπητοί μου Βασίλη και Δημήτρη, γλυκύτατέ μου Μπάμπη, θα πρέπει να πείτε στα αφεντικά σας πως το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, γιατί ο κόσμος σπρώχνοντας τη μπάρα στα διόδια, σπρώχνει από πάνω του την αδικία και εκτονώνει μέρος της καθημερινής του αγανάκτησής του για τις δικές τους και τις δικές σας πομπές. Μην προσπαθείτε να αποδείξετε ότι μερικοί νέοι αριστεροί και ακροδεξιοί που τσακώνονται, είναι το κίνημα των διοδίων.
Το κίνημα των διοδίων είναι απλοί καθημερινοί άνθρωποι. Το κίνημα των διοδίων το “δημιουργήσατε” εσείς! Εσείς μας κάνατε να σπρώξουμε την μπάρα και τώρα σας διαβεβαιώνουμε ότι όσο και να προσπαθείτε να μας ρίξετε τα βάρη των άστοχων συμβάσεων και των επιλογών σας, όσο και να μας τρομοκρατείτε με πρόστιμα και διαταγές πληρωμών, είναι ήδη πολύ αργά.
Και θα το δείτε.

Φιλικά,
Ιωάννα Γερμανού
Κάτοικος Δήμου Ωρωπού (που παρεμπιπτόντως «φιλοξενεί» 8 σταθμούς διοδίων στο εσωτερικό του)

10 Σχόλια

 1. Ο/Η Άκης Ψηλός λέει:

  Τα δημόσια έργα είναι μια άλλη μεγάλη μακροχρόνια απάτη του μέγεθους Ζήμενς που ακόμα περιμένει την Δικαιοσύνη και όπως οι καταπατήσεις των Δημοσίων δασών έχει μπεί στο όλοι οι “καλοί δικοί μας” κι όλοι οι “κακοί δικοί τους” καλά χωρούν στο τεράστιο σε μέγεθος κλεψιάς ασκί.

 2. Ο/Η perldion λέει:

  @κ. Ι. Γερμανού: Σπαζοκοκκαλικό για τους λακέδες της δημοσιολογίας! Μπράβο σας!

  Για όλους: Κάτι που μου ‘ρθε τώρα, ο εθνικός μας οξαποδώ τότε, όταν “ο κύριος” πήρε ρεσαλτικώς την “Καθημερινή”, είχε ανακράξει ανακουφιστικά “ευτυχώς πέρασε σε δικά μας χέρια” -όλα τα μακρυά χέρια, με τις βαθειές τσέπες, δικά τους είναι… Έτσι οι τσέπες έχουν το κάτι τίς τους για να πληρώνουν και τις μακρυές γλώσσες δημοσιολογικού γλυψίματος…
  Ο κ. Αλαφούζος, συγνώμη για την προσφώνηση, δεν είναι, Ο, εκείνος με τις περγαμηνές στην λαθρεμπορία πετρελαίου;; Που ‘κανε μεταγγίσεις του μαύρου υγρού καταμεσίς του Αιγαίου και άλλων γαλανών ελληνικών θαλασσών;; Η αχρειότητα των πωλητικών μας είναι κι αυτή μεταγγιστική κι είν’ αυτή που θα μας πάει στο βάραθρο. Συνταχθείτε ελληνάκια χιλιοαπατημένα στο “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ”!!! Είναι το τελευταίο ταμπούρι της αξιοπρέπειας μας. Αν ποτέ είχαμε κι από δ’ αυτή… Κι αν δεν είχαμε, ψηφίζοντας τους αλήτες, δεν είναι άραγε καιρός για… άρωμα αξιοπρέπειας;;; “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ”.

 3. Ο/Η Άκης Ψηλός λέει:

  Ναι ο Κ, Αλαφούζος που φυγάδευσε τον κ. Κοσκωτά στο εξωτερικό με το κότερο του αναγκάζοντας τον δεύτερο να εξαργυρώσει την περιουσία του με την (προσωρινή) ελευθερία του, αν όχι την ζωή του.
  Ανεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα.
  Μήπως δικιά του ήταν;
  Από τους καταθέτες της τράπεζας την είχε καταχραστεί.
  Πληρώθηκαν κι αυτά με ομόλογα του Ελληνικού κράτους.

  Ο άνθρωπος που είχε αγοράσει τις συνειδήσεις της μισής Ελλάδας “με όνομα” τα εξαργύρωσε όλα για μια βραδυνή έξοδο με το πλεούμενο του Αλαφούζου.
  Τις Γραμμές και τον Ολυμπιακό αντί πινακίου φακής.

  Τη μικροσκοπική μνήμη που έχει ο Έλληνας!
  Δεν τα φάγαμε μαζί αλλά τα λησμονήσαμε, άδικοι και δίκαιοι, τα εγκλήματα εναντίον της Ελλάδας μαζί.

 4. Ο/Η ANEMWNH λέει:

  Με την άρνηση πληρωμών εχουν το δικαίωμά οι έλληνες πολίτες
  να μην πληρώνουν στα διοδια, στα super market, να μην πληρωνουν το νοικι!
  Φταίει δεν φταιει η οικονομική κρίση η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ καταρεει!

 5. Ο/Η perldion λέει:

  @ANEMWNH: Σκεφτόμουν αν θα έπρεπε να σας απαντήσω:
  Πρώτον γιατί με την κατάρευση σας έχει εντελώς φυλλοροήσει και
  Δεύτερον γιατί ξεχάσατε να βάλετε μέσα και τα μπορντέλα!
  Απ’ όπου και να σας φέξει οι βλακείες…;;;

 6. Ο/Η Γανυμίδης λέει:

  Πολύ χαίρομαι που η φίλη μου η perldion βρήκε στην ΑΝΕΜΩΝΗ το ταίρι της στην ασυναρτησία. Διαβάστε τα δύο προηγούμενα σχόλια και θα καταλάβετε.

 7. Ο/Η perldion λέει:

  @Γανυμίδης: Και σας είχα για σκεπτόμενο…

 8. Ο/Η ANEMWNH λέει:

  dion μαλλον εξ ιδιων σε εμαθε η μητερα σου η γιαγιακα σου και η θεια σου να κρινεις! εχεις φυλλοροήσει απο τα γεννοφασκια!!! ο νους σου εσενα σε μια τροχια αυταπατης!

 9. Ο/Η perldion λέει:

  @Όλους: Σήμερα το πρωϊ άκουσα από την ΝΕΤ ότι στον “εθνικό δρόμο” Τριπόλεως, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΟΔΙΑ, βγήκε… ένα πρόβατο και ο οδηγός που περνούσε στην προσπάθεια να τ’ αποφύγει βγήκε από το ρεύμα, χτύπησε σε άλλο αυτοκίνητο, το δικό του πήρε φωτιά και ο άνθρωπος κάηκε -τ’ άλλο όχημα απλώς αναποδογύρισε οι επιβάτες είναι ζωντανοί. Είναι η, τραγική, ευκαιρία για το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ να κινήσει αγωγή στην εταιρία κατασκευής ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ του δρόμου ΑΛΛΑ και σε ΟΣΟΥΣ πωλητικούς υπέγραψαν την σύμβαση με τους διάφορους Μπόμπολες. Δεν μπορώ να φανταστώ ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ οι συγγενείς όλων των -κατά καιρούς- θυμάτων πάνω στις εθνικές καρμανιόλες δεν έχουν κινηθεί εναντίον τους. Μόνον εις-Ελλάς συμβαίνουν τα τέτοια!

  @ Ανεμώνη: Την περικεφαλαία σου την φοράς ή την σου πήρε κι αυτήν ο αέρας; Τέρμα τα σχόλια μαζί σου. Για τον πάρα πάνω λόγο… της περικεφαλαίας!

 10. Ο/Η Γανυμίδης λέει:

  @ perldion: Εντάξει μια πλάκα κάναμε! Αλλά κι εσύ, αγάπη μου, ξαναδιάβαζε αυτά που γράφεις πριν τα δημοσιεύσεις. Δεν σου χρωστάμε τίποτα να πρέπει να λύσουμε σταυρόλεξο για να καταλάβουμε τι λες! Να χρωστάς χάρη που είμαστε σκεπτόμενοι, διαφορετικά δεν θα καταλαβαίναμε γρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *