Ποιος Αγγέλου;

Οι εκλογές του Οκτωβρίου έβαλαν την καταδικαστική υπογραφή τους σε μια πενταετία που ξεκίνησε πολλά υποσχόμενη και κατέληξε νωθρή, σκανδαλώδης και καταστροφική.

Οι βολικές υπερβολές του Παπανδρέου -ενισχυμένες εσχάτως από κάτι ανούσιες, υβριστικές ανοησίες του γαλλικού περιοδικού «Μαριάν», ότι τάχα ο Καραμανλής είναι κάθαρμα αποκλειστικά υπεύθυνο για τη σημερινή, τραγική κατάσταση της χώρας- δεν απαλλάσσουν τον τέως πρωθυπουργό από τις αυταπόδεικτες ευθύνες του.

Ομως, μια σοβαρή συζήτηση για το κατάντημα της χώρας θα αναζητήσει το νήμα σε προηγούμενες εποχές και θα φτάσει -επισημαίνοντας μια πανομοιότυπη, καταστροφική πολιτική- μέχρι τις ιλαροτραγικές, τελευταίες ημέρες του Καραμανλή στην πρωθυπουργία. Ακόμη και ο Παπανδρέου, σε δυο-τρεις σοβαρές στιγμές του, έχει επισημάνει το διαχρονικόν των ευθυνών…

Τέλος πάντων, μια ακτινογραφία της εποχής Καραμανλή θα έδειχνε καθαρά τρεις κορυφαίες πολυσήμαντες επιλογές (Σχέσεις με την Κίνα, Αγωγός και άνοιγμα στη Ρωσία, Βέτο στο Βουκουρέστι) και πέραν ου. Ερημος! Ο Καραμανλής βολεύτηκε στην τόλμη του, έβλεπε ότι έπαιζε χωρίς αντίπαλο και παρέδωσε τη χώρα στους ανέμους της ακηδίας, της ασυναρτησίας και των σκανδάλων. Ο ίδιος, ως άλλος Ξέρξης, έβλεπε την καταστροφή και αντί να αντιδράσει, βύθιζε το κεφάλι στο χώμα… Κάπως έτσι «δεν κατάλαβε» Βατοπέδι τι σημαίνει.

Αλλά πώς να καταλάβει, αφού δεν έδινε καμμία σημασία στα «τρέχοντα». Δεν τον απασχολούσαν.

Κι αυτό είναι έγκλημα μεγαλύτερο παντός άλλου…

Τώρα, την πληρώνει ένα πειθήνιο εκτελεστικό όργανο.

Αλλά η ευθύνη ανήκει ολοκληρωτικά στον Καραμανλή…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

1 σχόλιο αναγνώστη

 1. Ο/Η Ακης Ψηλός λέει:

  Μα κοίταξε στενούς συνεργάτες και φίλους που διάλεξε να του δίνουν συμβουλές!
  Λούζερς με όλη την αγγλοσαξωνική έννοια της λέξης.
  Ο ένας τρόμαξε τις μεσήλικες Αγγλίδες Τουρίστριες με τα πάκια του σε βίντεο.
  Ο άλλος τρόμαξε τον Κάρολο στο Βατοπέδι με τις απαιτήσεις για τσάι με την Ελισσάβετ.
  Ο δε τρίτος αγγελικός στο όνομα αλλά όχι στην χάρη τρόμαξε όλους με την λέιζερ ολοστρόγγυλη διάνοια που εκπέμπουν οι οφθαμοί του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *