Πότε οι μέτριοι θα αναλογισθούν την ανεπάρκειά τους;

Δευτέρα βράδυ, περασμένα μεσάνυχτα και τίποτα δεν φαίνεται να έχουν καταλάβει οι κυρίως υπεύθυνοι της χαώδους κατάστασης, που εξελίσσεται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας.
Ανοίγεις την τηλεόραση και βλέπεις πολιτικούς και δημοσιογράφους σε πάνελς να λένε και να αναλύουν τα γεγονότα σαν να πρόκειται για γεγονότα μιας άλλης χώρας.
Πασχίζουν να υποστηρίξουν πως όλα αυτά γίνονται μόνο και μόνο «για τον άδικο θάνατο του Αλέξανδρου», μένοντας στην αφορμή και μη θέλοντας να υπεισέλθουν στα αίτια, γιατί -όπως καταλαβαίνουν οι πιο έξυπνοι από αυτούς- θα συναπαντηθούν με τους εαυτούς τους, τα αφεντικά τους και εκείνους που υπηρετούν. Όλοι εκφράζουν τη λύπη και τον πόνο τους με περισσότερη υποκρισία παρά ποτέ, ακόμη και υπουργοί, πρώην και νυν, που έκαναν βίζιτες στον Εφραίμ, στο χώρο του.
Τα πάνελς αναλύονται σε κοκορομαχίες εκπροσώπων του Πασόκ και της ΝΔ, όπως τόσα χρόνια έκαναν, αναλύσεις για τα γκάλοπς για το ποιος είναι ή δεν είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, παραθέτοντας ανόητες ερμηνείες περί του απολύτου τίποτα, ανάμεσα από κλισέ του τύπου «μη με διακόπτετε, εγώ δεν σας διέκοψα».
Με προεξάρχοντες τον ανεκδιήγητο Βερύκιο και τον υπεράνω πάσης υποψίας Τράγκα εξυμνούν τα αγνά αυτά παιδιά «που τα κάνουν όλα αυτά επειδή δεν αντέχουν άλλο την αγανάκτηση» – το λέει ο κυρίως ευνοημένος από τις χρηματοδοτήσεις Ρουσόπουλου- «για την ανικανότητα της κυβέρνησης και ειδικά του πρωθυπουργού», ενώ ο Τριανταφυλλόπουλος θυμάται ένα άλλο θύμα της αστυνομίας, της εποχής των νεανικών του χρόνων, τον Μιχάλη Καλτεζά, και επιτιμά «έγκυρη» δημοσιογράφο που το απόγευμα τον ανέφερε ως Καλτέζα, συνεπώς δεν σέβεται τους ήρωες της Δημοκρατίας όσο εκείνος!
Μια άλλη ταλαίπωρη, από εκείνες που είναι ακόμα στη φάση του εξωτερικού ρεπορτάζ και στην προσπάθεια της κατάκτησης με κάθε μέσο μιας θέσης στο δελτίο ειδήσεων, διακόπτει κάθε τόσο για να περιγράψει βουρκωμένη και με έναν κόμπο στο λαιμό τις νέες καταστροφές.

Επιτέλους ο αρμόδιος υπουργός βγαίνει από την κυβερνητική επιτροπή και δηλώνει «Η κυβέρνηση είναι εδώ για να διαφυλάξει τις ζωές και τις περιουσίες των ελλήνων πολιτών». Και αναρωτιέσαι μπας και μέσα στην απελπισία του το έριξε στο μπλακ χιούμορ.
Από την απορία σε βγάζει ο αρμόδιος για την Πολεοδομία υπουργός, εκείνος που έφτιαχνε τις μεζονέτες του κάτω από σωρεία πολεόδομικών παραβάσεων, που με τη σειρά του σκάει μύτη από το Μαξίμου. «Χρειάζεται αίσθημα ευθύνης, αυτοσυγκράτησης και σύνεσης», δηλώνει. Α, τον κακομοίρη, λες, από τον πόνο του νομίζει πως βρίσκεται ήδη στην αντιπολίτευση.
Νάσου και ο Δήμαρχος, ανάμεσα σε δύο σημαίες -της χώρας και του Δήμου κατακαμμένης πλέον Αθήνας- και διαβάζει από ένα χαρτί ότι «δεν θέλει να αναλογισθεί ευθύνες, ούτε να υπολογίσει συνέπειες». Καλά, με το πάσο του, δεν υπάρχει δα και καμμία βία!
Παράλειψη που δεν αναφέρθηκε ότι ο κ. Παυλόπουλος διαπίστωσε πως τα σημερινά επεισόδια δεν αρμόζουν στο υψηλό επίπεδο της Δημοκρατίας μας. Της δικής τους εννοούσε, γιατί η δική μας είναι πλέον αντεργκράουντ.
Όσο για τον κ. Λαφαζάνη του Συνασπισμού δεν φαίνεται να ενοχλείται από ό,τι συμβαίνει στην Αθήνα. «Έχει παραδοθεί στις φλόγες η Αθήνα» του λέει ο δημοσιογράφος του Αντέννα και αυτός απαντά: «Μην υπερβάλλουμε τόσο πια! Μόλις πέρασα από το κέντρο της Αθήνας και παντού είδα ησυχία και τάξη»! Την ίδια ώρα τόσο η Εθνική Βιβλιοθήκη, όσο και το Αρχαιολογικό Μουσείο ήταν έτοιμα να γίνουν μπουρλοτο!
Είναι ακατανόητο πώς όλοι αυτοί επιμένουν να θεωρούν πως μετά όλα αυτά συνεχίζουν να αποτελούν τους ηγέτες μας και ότι κρεμόμαστε από τις παπαρδελοδηλώσεις τους για να καταλάβουμε τι συμβαίνει στη χώρα. Αν το καταλάβαιναν τουλάχιστον δεν θα αυτογελοιοποιούνταν!

Είναι φοβερό, σχολιάζει ένας λαλίστατος δημοσιογράφος, να βλέπεις πιτσιρίκια δώδεκα με δεκαπέντε να λιθοβολούν τη Βουλή, μόνο και μόνο από οργή για το θάνατο του συμμαθητή τους.
Δεν φαίνεται κανείς τους να έχει καταλάβει πως ο θάνατος δεν είναι παρά η αφορμή και ότι η οργή προέρχεται από το μπάχαλο των σχολείων τους, τα ανενόχλητα «ιδιαίτερα» με τα οποία από το Δημοτικό πρέπει να «μιζάρουν» τους καθηγητές τους για να περάσουν τις τάξεις, την κατάντια της Δικαιοσύνης, τον εξευτελισμό της Πολιτικής, την κυριαρχία των Επικοινωνιολόγων, δηλαδή των εξαπατητών του Πολίτη, τη γελοιότητα και την ανεπάρκεια των πολιτικών, το θράσος των εργατοπατέρων, τους διαφόρους Εφραίμ, τις ρεμούλες των υπουργών εδώ και είκοσι τόσα χρόνια τις οποίες σπεύδουν να καλύψουν οι πρωθυπουργοί τους, το ξεπούλημα των δημοσιογράφων, κυρίως δε. τη χωρίς μέλλον ζωή τους.
Και, κυρίως, ότι κανείς δεν τιμωρείται, κανείς δεν πάει στη φυλακή!

Μιλάνε και λένε τα αντίθετα από εκείνα που έλεγαν τόσα χρόνια. Σαν να μην είχαν βάλει τα δυνατά τους να αποβλακώσουν όσο περισσότερο γίνεται το λαό όλα αυτά τα χρόνια. Ούτε έχουν υποπτευθεί πως αυτοί ακριβώς είναι εκείνοι που οι έφηβοι αυτοί σιχαίνονται. Και που, αν τους είχαν στα χέρια τους, θα τους παρέδιδαν στην πυρά, πολύ πριν παραδόσουν την Αθήνα.

Τελικά το λάθος του Καραμανλή ήταν που δεν επιχείρησε να αφιονίσει τη νεολαία με ναρκωτικά τύπου λάιφ-στάιλ, όπως έκανε μετά πάθους ο προκάτοχός του Αντρέας.
Έτσι τους άφησε να σκεφτούν, να δουν και να οικτιρήσουν την σκυμμένη γενιά του Πολυτεχνείου, τους πατεράδες τους δηλαδή, να κομπάζει για τη Δημοκρατία που πέτυχε (καμαρώστε την), αηδίασε με Ανδρουλάκηδες, Δαμανάκηδες, Λαφαζάνηδες, Αλαβάνους, Μπίστηδες και λοιπούς Πολυτεχνίτες βλέποντάς τους να αναλώνουν τη ζωή τους στο να γλύφουν εκεί που έφτυναν. Και με την πρώτη αφορμή βγήκαν στους δρόμους να κάψουν ένα κράτος που δεν αισθάνονται δικό τους, που τους μισεί και τους λοιδωρεί ανερυθρίαστα.
Όλα αυτά που οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί μας δεν καταλαβαίνουν, τα αντιλαμβάνονται οι ανταποκριτές των ξένων Ειδησεογραφικών Πρακτορείων και τα μεταδίδουν από την πρώτη στιγμή.

Τώρα, το αν υπήρξαν και αφανείς «υποκινητές με ιδιοτελείς σκοπούς», όπως λακωνικά είπε ο κ. Παυλόπουλος, θα φανεί.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ

53 Σχόλια

 1. Ο/Η Καππαδόκης λέει:

  Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ 100% το παραπάνω κείμενο.
  Δεν έχω να προσθέσω η να αφαιρέσω ούτε ένα κόμμα.
  Τα είπατε όλα.

  Στο μόνο που μπορώ να δώσω ένα απάντημα είναι στο ερωτημα του τίτλου.
  -Ποτέ. Αυτό είναι δική μας δουλειά αφού βέβαια πετάξουμε από πάνω μας και τη δική μας ανεπάρκεια.

 2. Ο/Η Gatos λέει:

  ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΗ ΔΕΞΙΑ.
  ΤΟΝ ΑΝΙΚΑΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.
  ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ.
  ΠΡΙΝ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΕΝΤΑΘΕΙ.

  Είναι κοινωνική έκρηξη τα όσα συμβαίνουν. Ενάντια στο σάπιο πολιτικό σύστημα, στο βόλεμα, στην αναξιοκρατία, στη ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, στους ανίκανους.
  Δεν είναι λύση να ρθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.
  Λύση είναι να καταρεύσει το υπάρχον πολιτικό σκηνικό εκ θεμελίων.

  ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ την κ.Περικλέους Διονυσία, τον κ.Νίκο Καραγιάννη, τον κ. Ιωάννη Κωτούλα που ακόμη δεν αντελήφθησαν την πραγματική κατάσταση, τα αίτιά της και τα αποτελέσματά της. Που ακόμη για τα όσα συμβαίνουν στη Μεταπολίτευση τους φταίει η Αριστερά και όχι οι ανίκανες κυβερνήσεις, πρωθυπουργοί, υπουργοί, αστυνομία. Που εθελοτυφλούν μπροστά στην επερχόμενη κοινωνική έκρηξη.
  Θα τους απογοητεύσω που θα δούν την εικόνα της ακυβερνησίας και της ανικανότητας και μαζί της τα δικά τους συντηρητικά όνειρα να κατεδαφίζονται μαζί της.

 3. Ο/Η Αυτόνομος λέει:

  Αποκλειστική υπεύθυνη είναι η παρακμιακή Αριστερά που στηρίζει τις θολοκουλτούρες της καταστροφής, της αντικρατικής πάλης.
  Παρόμοια γεγονότα έγιναν και το 1944 ή το 1973, όμως τότε υπήρχε ένα αποφασισμένο εθνικό κράτος, το οποίο συνέτριψε τους ταραξίες.

  -Άμεση άρση του πανεπιστημιακού ασύλου
  -Κατάργηση του αβάτου των Εξαρχείων
  -Περιθωριοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ

  Πλέον όποιος ψηφίζει Αριστερά είναι τραγικά ηλίθιος.

 4. Ο/Η ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ λέει:

  Να δούμε κύριε Gato αν ο κ. Αλαβάνος θα καταδικάσει αυτά που έγιναν όπως ζήτησε ο πρωθυπουργός. Εκτός και αν πάλι μιλήσει «για έκτροπα». Εκτρέπομαι σημαίνει ότι λέω τον κ. Αλαβάνο λ.χ.μ…κα. Όταν καίω, λεηλατώ και θέτω σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, όπως ενός που έκανε «ντιλίβερυ», ή ενός ανθρωπάκου που του έκαιγαν το αυτοκίνητο κι όταν πήγαιναν κάποιοι να τον σώσουν τους πεταγαν και σ’ αυτούς μολότοφ, δεν εκτρέπομαι!! Είμαι συνάδελφος του Πάσσαρη και των σίριαλ κίλλερς.
  Όσο για την Αριστερά, τι να κάνω…Δεν μπορώ να υποστηρίξω ένα κόμμα που δυό φορές πούλησε τη Μακεδονία στους Βούλγαρους και μία στον Χίτλερ…

 5. Ο/Η Αυτόνομος λέει:

  Τέτοια κάναν οι αριστεροί το 1944, αλλά τους πήρε ο διάβολος. Και το 1973 κάτι αλήτες του Ψυχικού έκαιγαν την Αθήνα, αλλά τότε υπήρχε σοβαρό καθεστώς και φέρθηκε ανάλογα.

 6. Ο/Η Π. Μαρίνος λέει:

  Βρε, καλώς τους! Κωτούλας και Ανώνυμος βρήκαν πάλι την ευκαιρία να βγάλουν τα απωθημένα τους. Σας εργάτες της «βιομηχανίας παραγωγής κομμουνιστών» άρχισαν τη δουλειά και κράζουν ότι τα πάντα τα φταίνε οι Αριστεροί! Καλά, έχει ο Κωτούλας την πλάκα του, αλλά αυτό ο Ανώνυμος χτυπάει BLR, με αυτό το «αλήτες Ψυχικού» και το «σοβαρό καθεστώς» του 1973.
  Πάντως αυτό που πετυχαίνουν αυτά τα ακροδεξιά υπόλοιπα, είναι να αποπροσανατολίζουν και να αλλάζουν τοπ πνεύμα της συζήτησης που θέτει ο κάθε νορμάλ άνθρωπος, κύριε Βίτσο.

 7. Ο/Η Αυτόνομος λέει:

  Ποιοι ήταν στο Πολυτεχνείο το 1973 κ. Μαρίνε; Κάτι πλουσιόπαιδα τεμπέληδες ταραξίες. Αφήστε τα παραμύθια που σας παρηγορούν στα γεράματά σας. Το 1944 οι αναρχο-ταραξίες σήκωσαν κεφάλι και το εθνικό κράτος τους τσάκισε, το ίδιο και το 1973, σήμερα τους κανακεύει. Να χαίρεστε την παρακμιακή σας δημοκρατία.

 8. Ο/Η Περικλεους Διονυσια λέει:

  @κ. Gato: Ααα, άμα δεν ήταν τόσο τραγικά τα όσα συμβαίνουν τώρα στον τόπο μας -και πιθανόν όσα θα συμβούν- θα σας… δούλευα. Και μ’ αρέσει. Αλλά… άφεσ’ αυτοίς… Και δεν είμαι θρήσκα!

 9. Ο/Η Gatos λέει:

  Εύστοχα τα σχόλιά σας κ. Κωτούλα κ κ. Καραγιάννη. Το μόνο που σας απομένει είναι να βγάλετε μια φωτογραφία δίπλα από τον χαρούμενο υπουργό κ.Παυλόπουλο και την χαρούμενη Κυβέρνηση για την χαρούμενη κατάσταση που επικρατεί στην χώρα. Να τους χαίρεστε. Να σας χαιρόμαστε.

 10. Ο/Η Π. Μαρίνος λέει:

  Πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος κύριοι «εθνικόφρονες», που προτιμάτε να έχετε από πάνω σας τον κάθε νταβατζή, να σας φιμώνει, να σας απαγορεύει να σκέπτεστε, αρκεί να περνάτε με ησυχία, …τανκς και ασφάλεια; Αλλά θα μου πείτε ότι είναι θέμα αξιοπρέπειας. Άντε κρυφτείτε!

 11. Ο/Η Dana_Semitecolo λέει:

  Ναι, ναι η αριστερά φταίει δεν το συζητώ! Αυτοί οι αλήτες τα κομμούνια! Να τους κάψουμε κι αυτούς, στη πλατεία Συντάγματος δίπλα από το καμμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Κακλαμάνη (διότι είμαστε και ευρωπαϊκή πρωτεύουσα).

  Και για τους πολιτικούς που μας κυβερνούν τα τελευταία είκοσι χρόνια, η αριστερά φταίει. Τα κομμούνια δημιούργησαν τις συνθήκες να ανθίσουν τα μπουμπούκια του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ κ.ά.

  Και για όσους έχουν σκοτωθεί άδικα -είτε πολίτες είτε αστυνομικούς- η αριστερά φταίει. Γενικώς η αριστερά φταίει για όλα.

  Κι αφού αποδώσαμε ευθύνες, μπορούμε να πάμε για ύπνο ήσυχοι. Άλλωστε τη μερσέντες απέξω, την έχουμε ασφαλισμένη.

  ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΦΡΟΥΣ!

  Κάτι τραμπούκοι σαν κι εσάς καίνε αυτή τη στιγμή την Αθήνα κι εσείς παριστάνετε τις Μαρίες Αντουανέτες.

  Τι πιο βολικό να ρίχνουμε πάνω σε μια πολιτική μερίδα πολιτών την ευθύνη και να καθαρίζουμε. Ειδικά όταν αυτή η μερίδα είναι μικρή και η αντίδρασή της είναι περιορισμένη.

  Αριστερή με την έννοια την κομματική δεν είμαι αλλά δεν μπορώ να μη πω αυτό που βλέπω. Κι εχθές στη πορεία των αριστερών παρατάξεων, δεν είδα «έκτροπα». Πως κατάφεραν αυτοί να περιφρουρήσουν τη πορεία τους ενώ άλλοι όχι;

  Είχαν κάνει συμφωνία μήπως, με τους κουκουλοφόρους, να χτυπήσουν μετά για να μην τους αναμίξουν;

  Κι η αστυνομία γιατί δεν αντιδράει; Μόλις προχθές δολοφόνησαν ένα παιδί χωρίς λόγο. Για καφέ είχε πάει με την παρέα του. Δεν έκαιγε αυτοκίνητα, ούτε έσπαγε βιτρίνες. Κι ακόμα κι αν το έκανε, δεν είχε το δικαίωμα κανείς να του αφαιρέσει τη ζωή. Ας τον μπουζούριαζαν. Τουλάχιστον θα ζούσε!

  Τη μια μέρα λοιπόν δολοφονεί η αστυνομία ένα παιδί, τυχαία(!) και την άλλη κάθεται και παρακολουθεί να καίγεται η Αθήνα. Άσπρο, μαύρο. Υπάρχουν όμως και άλλα χρώματα. Κανείς δεν τα βλέπει; Μα πως να τα δει; Με τόσο καπνό και χημικά δεν βλέπουμε τη τύφλα μας.

  Τρομοκρατήστε μας όσο μπορείτε, μέχρι να πέσουμε στα γόνατα και να σας παρακαλέσουμε: Πιάστε τους τους αλήτες που μας καίνε! Και μετά με τις ευλογίες μας, θα είναι όλα μέλι – γάλα!

  @Δ. Βίτσο: Συμφωνώ με τα όσα γράφετε σε γενικές γραμμές. Διαφωνώ πως τα επεισόδια τα κάνουν μαθητές και φοιτητές.

  Με συγχωρείτε που ξεφεύγω από τα όρια του «δημοκρατικού διαλόγου». Βλέπετε, η δημοκρατία μας έχει τελειώσει προ πολλού. Ωστόσο, αν το σχόλιό μου σας προσβάλλει, παρακαλώ να το διαγράψετε. Συγγνώμη επίσης για την έκταση του σχολίου μου. Ξέρετε άλλωστε τη γλωσσοκοπάνα είμαι. Ευχαριστώ.

 12. Ο/Η greconik λέει:

  Ανεξάρτητα από το ποιός υποκίνησε τα χθεσινά θλιβερά γεγονότα, η στάση της Αστυνομίας και το χθεσινό χάος απαράδεκτο.
  Την ώρα που καίγεται η Αθήνα το βρίσκω κωμικό να ψάχνουμε αν οι φλόγες είχαν αριστερό η δεξιό προσάναμμα. Το κυρίως θέμα είναι πως το επίσημο κράτος εξαφανίστηκε και καλώς η κακώς το σημερινό κράτος έχει κατατεθημένη ονομασία προέλευσης.

 13. Ο/Η Περικλεους Διονυσια λέει:

  @greconik: Κάτι, στις θύμισές μου, μου λέει πως το επίσημο κράτος είναι εξαφανισμένο από καμιά 25ετία τώρα κι ο λόγος γιατι ασχολείται με τα του… οίκου του. Ρεμούλα. Κλεψιό. Και δεν συμμαζεύεται. Ο μακαρίτης αρχηγός «Το Μεγάλο Στόμα», όπως είχε πει κι ο πατέρας του, «θα τα κάνει κεραμαριό». Εεε, υπάκουος γιός, και τα ‘κανε. Ο Αρχηγούλης τί περισσότερο θα κάνει;; Έτοιμα όλα και… πεδίον δόξης λαμπρον! Και, μα το θεό, θέλω να ξέρω αν εκείνοι οι θεομπήχτες οι βουλευτές θα επιμένουν στα Lexus για την ασφάλεια της ζωής τους! Κάψτε τα αντιεξουσιαστάκια! Εδώ σας θέλω! Μαζί και τα σπίτια τους!

 14. Ο/Η Konstantinos λέει:

  Κύριε Κωτούλα, έχετε το δικαίωμα να λέτε τις μ… που λέτε διότι κάποιοι, δεξιοί, κεντρώοι κι αριστεροί, αγωνίστηκαν για τις ατομικές ελευθερίες. Αναρωτιέμαι μήπως τελικά διαστρεβλώνεται το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης με απώτερο στόχο την κατάλυσή του. Η Δημοκρατία επιβάλλει μόνο την υποχρέωση να ανέχομαι αυτά που λέτε, αλλά δε μου απαγορεύει να πω ότι λέτε μ…

 15. Ο/Η Περικλεους Διονυσια λέει:

  @κ. Κωτούλα: Μετά που επαφίστηκαν μαζί τους, οι Τούρκοι, έλυσαν το γρίφο του φύλου; Για να έχω ένα κλου τι θα κάνει ο κ. Αλαβάνος. Μετά!
  @Konstantino: Καμιά φορά, όλο και πιο σπανίως, ας βάζουμε και λίγο αυτί σε κείνους που έχουν δει περισσότερα από μας. Και, αν πρόσεξες, δεν σου λέω ΞΕΡΟΥΝ. Απλώς έχουν δει…

 16. Ο/Η Περικλεους Διονυσια λέει:

  @κ. Μαρίνο: Τώρα μου γίνατε το ένα με τον κ. Gato;; Ακόμα λίγο, έτσι όπως πάτε, σας βλέπω στα κεραμμύδια να νιαουρίζετε παρέα! Μου τη σπάτε. Οι μακρόχρονες απουσίες, από το site, μας βλάπτουν. Πολιτικά εννοώ. Από υγεία να είστε καλά.

 17. Ο/Η ahso λέει:

  Κύριε Βίτσο μου,

  ποιος μέτριος που έχει τη δυνατότητα να αναλογιστεί τη μετριότητά του θα δεχόταν να αναλάβει οποιοδήποτε κρατικό λειτούργημα;

  Άστοχο το ερώτημα λοιπόν! Και το μόνο που κατάφερε ήταν να δώσει την ευκαιρία για αφορισμούς, κραυγές και εξυπναδούλες του κώλου.

 18. Ο/Η Περικλεους Διονυσια λέει:

  @ κ. Βίτσο: Έτσι, κουβέντα να γίνεται, σε κάτι τέτοιες tricky καταστάσεις -όπως αυτή που ζήτε εσείς εκεί κι εγώ εδώ από σπόντα- μήπως ο σωτήρας μας θα ‘ναι ή ντιπ μουρλός ή αλεπού απατεώνας; Ξέρουμε ντεε, κι απ’ το ’81… (Για την ζουρλάρα η Ελένη η Γιατρά ξέρει περισσότερά μου, μού δίνει μάτια μου κι οδηγίες κατάλληλων οικοσκευασμάτων όπου θα περιποιηθούν, κατάλληλα, την τρελλάρα μου!) Μόλις ακούω νέα για τον Τσαβέζ. Αχουου, και πήγαν οι κακομοιριασμένοι να ξεφύγουν απ’ την χάρυβδη και κωπηλάτησαν ίσια στις μασσέλες της σκύλας!! Ούτε ψίλος στον προοδευτικό τους φιλο-Καστρικό κόρφο!

 19. Ο/Η Περικλεους Διονυσια λέει:

  @τον ίδιο: και ψυχούλα μου ξέρει ο κάθε ανίκανος πως είναι τέτοιος;;; Όταν στις 11 κάθε Νιόμβρη κάνει εκλογές για να ‘βγει αρχηγός;;! Άσε που θα ‘χαμε μόνο άδειους πάγκους στη Βολή. Ααμ, και το άλλο;; Κανένας γέρος μάτια μου δεν θα ‘παιρνε και Viagra -εδώ το σχόλιο είναι υπέρ του ΕΣΥ και εναντίον των πολυεθνικών φαρμακευτικών που ξεζουμίζουν… τ’ άλλα τα ξέρετε από την κ. Αλέκα.

 20. Ο/Η ΝΙΚOΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ λέει:

  Η Ελλάδα είναι μία χώρα που την κατοικούν Έλληνες που εξοστράκισαν τον Αριστείδη επειδή ήταν δίκαιος, κατηγόρησαν ως απατεώνα τον Περικλή και ως προδότη τον Θεμιστοκλή, δίκασαν και φυλάκισαν τον Κολοκοτρώνη, δολοφόνησαν τον Καποδίστρια, για να αναφέρω μερικά μόνο τρανά παραδείγματα πολύ κακής φάρας, παραδείγματα που δεν θα προκαλέσουν, ούτως ή άλλως πολιτική ή ιδεολογική αντιπαράθεση. Ερωτώ: Αξίζει αυτή η χώρα (με τους κατοίκους της βεβαίως) να υπάρχει ή ειναι καλύτερα να σβηστεί από τον χάρτη;;;

 21. Ο/Η υπερόριος λέει:

  Η παραπάνω συζήτηση μου φαίνεται ότι πλησιάζει επικίνδυνα στο στύλ των παραθύρων των καναλιών, που τόσο εύστοχα και δικαιολογημένα στηλιτεύει ο οικοδεσπότης μας, ο κύριος Βίτσος.
  Συμφωνεί και η ταπεινότητά μου ότι για τη σημερινή μας κατάντια ευθύνονται οι πολιτικοί μας, με την αναλγησία, την ανεπάρκεια και την ανευθυνότητα που τους χαρακτηρίζει. Κυρίως όμως ευθύνονται οι κυβερνήσεις μας των τελευταίων 25-30 χρόνων.

  Βλέπω όμως ότι κάποιοι επιχαίρουν. Βλέπω να βγαίνουν στην επιφάνεια εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα.Κάποιοι, και από τα δύο άκρα, ευαγγελίζονται ανώμαλες λύσεις, μεγαλύτερο χάος.Αίφνης, ο παλαίμαχος κύριος Gatos ζητεί» να καταρρεύσει το υπάρχον σκηνικ», αλλά ταυτόχρονα διαγράφει από το χάρτη το 90% του πολιτικού φάσματος. Τί βάζει στη θέση του; Να μας το πει.
  Ας συνέλθουμε, λοιπόν. Να πέσει ο Καραμανλής, να πέσει. Να αποδοθούν ευθύνες, να τιμωρωθούν οι ένοχοι, να παραμερισθούν οι κλεπτοκράτες. Να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα.Να υπάρξει χωρισμός κράτους και εκκλησίας. Να, να, να!.. Αλλά στο πλαίσιο του δημοκρατικού συστήματος, με ορθολογισμό και ει δυνατόν με συναίνεση. Θα με πείτε τρελλό! Είμαι όμως αισιόδοξος. Το αύριο μπορεί και πρέπει να είναι καλύτερο.

  Χθες τη νύχτα κι ενώ η Αθήνα καιγόταν είδα στο φωτογραφικό ρεπορτάζ του in. gr, μέσα στις φωτογραφίες του ολοκαυτώματος και του παραλογισμού, και μία που με συγκίνησε πολύ: μαθητές και μαθήτριες μοίραζαν κόκκινα τριαντάφυλλα στους αστυνομικούς. Εκείνοι τα έπαιρνανμε ευχαρίστηση και τα έβαζαν στα κράνη τους. Ούτε κουκουλοφόροι, ούτε βρισιές. Αυτή η Ελλάδα υπαρχει. Και θέλει να ζήσει. Ας την βοηθήσουμε.

 22. Ο/Η ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ λέει:

  @ Dana Semitecolo: Η Δημοκρατία μας δεν έχει τελειώσει προ πολλού, απόδειξη τα γεγονότα των τριών τελευταίων ημερών.
  Ο σεβασμός στην Δημοκρατία περνάει κρίση, αλλά αυτό ξεκινά από εμάς και από το «ατζάρντο» μας να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.
  Όπως και να έχει το θέμα, εδωμέσα στο φουστανΕΛΛΑΣ από δημοκρατικότητα σκάμε!
  Γιατί λοιπόν να διαγράψω το σχόλιό σας; Την γνώμη σας είπατε άλλωστε, δεν βρίσατε κανέναν.

  Αντιθέτως θέλω να συνεχίσω μαζί σας τον διάλογο που ανοίξατε:
  Αν, όπως λέτε, δεν έκαναν τα επεισόδια μαθητές και φοιτητές, ποιοί τα έκαναν;
  Εν τούτοις αυτή τη στιγμή το MEGA μεταδίδει ρεπορτάζ από την κηδεία του άτυχου νεαρού και η δημοσιογράφος διαβάζει ένα σημείωμα που έχει αφήσει μια συμμαθήτριά του. Είναι το εξής:
  «Σπάστε τα, σπάστε τα όλα, να μην υπάρχει τίποτα αύριο, να αρχίσουν όλα από την αρχή».

  Συμφωνείτε με το post μου, γράφετε, σε γενικές γραμμές. Ποιές είναι οι επιμέρους διαφωνίες σας;
  Όσο για το «γλωσσοκοπάνα» …μπορεί και να ισχύει, αλλά ευτυχώς! Γιατί έτσι έχουμε κι εμείς την ευκαιρία να απολαμβάνουμε τη γλωσσοκοπανιά σας, αναδημοσιεύοντας συχνά-πυκνά στο φουστανΕΛΛΑΣ posts από το blog σας.

 23. Ο/Η ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ λέει:

  @asho:Λέτε:
  Κύριε Βίτσο μου,
  ποιος μέτριος που έχει τη δυνατότητα να αναλογιστεί τη μετριότητά του θα δεχόταν να αναλάβει οποιοδήποτε κρατικό λειτούργημα;
  Άστοχο το ερώτημα λοιπόν! Και το μόνο που κατάφερε ήταν να δώσει την ευκαιρία για αφορισμούς, κραυγές και εξυπναδούλες του κώλου.

  Αγαπητέ φίλε asho παραδέχομαι ότι ο τίτλος μου «Πότε οι μέτριοι θα αναλογισθούν την ανεπάρκειά τους» ρέπει …προς την ρητορικότητα. Δεν είναι καν μέτριοι. Είναι παντελώς ανίκανοι. Πείτε μου έναν υπουργό που θα τον προσλαμβάνατε στη δουλειά σας, να τον μισθοδοτείτε!
  Θα διαφωνήσω όμως ως προς το υπόλοιπο μέρος του σχολίου σας. Επειδή πιστεύω πως έχουν μια χαρά επίγνωση της μετριότητάς τους. Άλλο αν μετά τους πιάνει η οίηση και …απογειώνονται!
  Διαφορετικά δεν θα κατέβαλαν τόσες προσπάθειες τα τελευταία 25-30 χρόνια ώστε να προωθούν το ίδιο ή και περισσότερο ανίκανους από όσο ο εαυτός τους και να βάζουν στη γωνία τους ικανούς, ιδίως εκείνους του πνεύματος.
  Απλώς φροντίζουν να μην έχουν ανταγωνισμό. Πάγια τακτική αυτή ακόμη και για στελέχη εταιρειών!
  Το ερώτημα είναι άλλο: Γιατί εμείς τόσα χρόνια στο όνομα της Δημοκρατίας ανεχόμαστε όλους αυτούς τους ανίκανους και τους βάζουμε με την ψήφο μας στο κεφάλι μας;
  Γιατί, όσοι μπορούμε και καταλαβαίνουμε δεν βάζουμε αυτούς στη γωνία, αντί να καθόμαστε αδιαμαρτύρητα εμείς;
  Μήπως έχουν φροντίσει να έχουν κάνει τον καθένα μας συνέννοχο στην παρανομία;
  Με τη μόνη διαφορά ότι εμείς απλώς παρκάρουμε παράνομα ή δίνουμε εκατό ευρώ γιατί διαφορετικά δεν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας, ενώ αυτοί καταχρώνται εκατομμύρια ευρώ;

 24. Ο/Η ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ λέει:

  Παρακολουθείστε πώς περιγράφουν οι δημοσιογράφοι στα μεγάλα κανάλια την κηδεία του θανόντος εφήβου για να ευχαριστηθείτε βλακεία και ανεπάρκεια!
  Και ασέβεια φυσικά!

 25. Ο/Η Π. Μαρίνος λέει:

  Ο ερωτηματικός τίτλος αναφέρει: «Πότε οι μέτριοι θα αναλογισθούν την ανεπάρκειά τους;». Μα, δεν συμφέρει στο «σύστημα» να αναγνωριστεί η ανεπάρκεια των μετρίων! Πώς θα λειτουργήσει; Πώς θα παράγει υποπροϊόντα; Πώς θα κρίνει με βάση τα… τυπικά προσόντα; Πώς θα είναι σίγουρο ότι δεν θα προδοθεί; Πώς, τελικά, θα είναι βέβαιο ότι το σκυλάκι θα είναι στημένο στον φωνόγραφο και θα ακούει τον κύριό του;

 26. Ο/Η Π. Μαρίνος λέει:

  Γουστάρω Κωτούλα να μιλάει για Σύνταγμα. Είναι μοναδικός και σπάνιος. Γίγαντα!

 27. Ο/Η Περικλεους Διονυσια λέει:

  @ Όλους: Κατσιφάρας δεν λεγόταν εκείνος που μας σύστησε τον θυρωρό της πολυκατοικίας τους;; Κι είπε ότι ο μακαρίτης αρχηγός, «Το Μεγάλο Στόμα», τους μάζεψε όλους από καφενεία, μπιλιαρδάδικα, και τα λοιπά μεταπτυχιακά, και απένταρους;; Είχαν τις πλάτες μας για εκπαίδευση 20 χρόνια! Εξακολουθούν να είναι ανίκανοι; Δηλαδή και οι τωρινοί σωτήρες μας χρειάζονται άλλα 20 χρόνια για να μας σώσουν;; Με πέντε κόμματα στη βολή… Ααα, ευχαριστώ δεν θα πάρω! Δεν προλαβαίνω. Κιόλας.

 28. Ο/Η Περικλεους Διονυσια λέει:

  @κ. Κωτούλα: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι ότι θέλει. Και νομίζω πως ο κόσμος θα τον τιμωρήσει στις κάλπες. Δεν είναι όμως πολύ να λέμε ότι η αριστερά, που χοντρά-χοντρα είναι γύρω στο 40% του πληθυσμού κι ίσως και πιο πάνω, είναι ενάντια στον ελληνικό λαό; Μήπως κινδυνεύουμε να μας χαρακτηρίσουν εμπαθείς;; Δεν νομίζω να υπάρχει Έλληνας, με κάτι εκεί πάνω, που να υποστηρίζει ό,τι έγινε. Πιστεύω πως ΤΩΡΑ είναι η ώρα ο Καραμανλής να κάνει εκλογές. Στη βράση κολλάει το σίδερο. Όλα είναι νωπά. (Όπως ο Μητσοτάκης το ’92 έπρεπε να είχε κάνει αμέσως και τέταρτες εκλογές. Όχι πως ήταν ο καλλίτερος αλλά πάντα έχουμε μπροστά μας να διαλέξουμε το μη χείρον.) Δεν είμαι όμως και ειδική. Διάβασα τις δηλώσεις της κ. Παπαρήγα, και των λοιπών «αρχηγών», και μου φάνηκε πως όλοι, στα κεντροαριστερά του πολιτικού φάσματος, τις φοβούνται. Όλα είναι ανάποδα. ΤΩΡΑ. Και κυρίως γι’ αυτούς. Όποιος βουτήξει τώρα, σ’ αυτή τη θάλασσα, θα πνιγεί. Έρχεται οικονομικό τσουνάμι που δεν ξέρουμε και νομίζω, απ’ ότι διαβάζω, πως κανείς δεν έχει γυαλινη σφαίρα να δει μέσα ως πού θα φτάσει και τί θα αφήσει πίσω του. Πιθανότατα, λένε, να μην είναι όπως εκείνο του ’29. Λένε και μάλλον έτσι είναι. Αλλά η καμένη γη του μακαρίτη αρχηγού «Το Μεγάλο Στόμα» δεν είναι σύνθημα που μπορεί να ξαναειπωθεί. Ακόμα και στους Έλληνες αριστερούς! Και μην τους υποτιμάμε. (Αλήθεια έγινε νόμος του κράτους, και αν ναι, από πότε οι Έλληνες της διασποράς θα μπορούν να ψηφίζουν στους τόπους διαμονής τους;; Να μην μας κουβαλλούν χειμωνιάτικα.)

 29. Ο/Η ahso λέει:

  Για να δούμε ποιοι απ΄αυτούς που εκφράζουνε τη δυσαρέσκειά τους εδώ ψηφίσανε την κυβέρνηση… (εγώ δεν είμαι απ΄αυτούς)

  Τι;;; Σωστά κάνατε; Ε, τότε τι γκρινιάζετε;;; Δικό σας λάθος είναι!

  Τι;;; Κάνατε λάθος;;; Ωραία! Πείτε μας τι θα κάνετε τώρα για να το διορθώσετε (π.χ. τι θα ψηφίζατε τώρα, αλλά και άλλα μέτρα) !
  ΕΔΩ ΣΑΣ ΘΕΛΩ! ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ!

  (όχι ότι δεν κατάλαβα με ποιους μιλάω! Το θέμα είναι όμως να το καταλάβουν όλοι όσοι έρχονται εδώ)

 30. Ο/Η Ραπανάκι λέει:

  Κωτούλα, εσύ είσαι με τους Πατριώτες δηλαδή?

  Sieg Heil ρε, που μας πουλάς και φρόνημα.

 31. Ο/Η Dana_Semitecolo λέει:

  κ. Κωτούλα, ατύχημα χαρακτηρίζετε τη δολοφονία του παιδιού;

  Φτου σας να μην σας ματιάσω κάφρε!

 32. Ο/Η Dana_Semitecolo λέει:

  κ. Βίτσο, δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω αυτή τη στιγμή. Κολλάει το πληκτρολόγιο από το πολύ φτύσιμο που έχω ρίξει. Να με συμπαθάτε και σας ευχαριστώ.

 33. Ο/Η Καλειδοσκόπιο λέει:

  κ.Βίτσο, συμφωνώ με τις δικές σας απόψεις, αλλά δυστυχώς απογοητεύομαι πλήρως διαβάζοντας τις θέσεις ορισμένων αναγνωστών σας. Απογοητεύομαι και λυπάμαι που εν ετη 2008 υπάρχουν ακόμη στην Ελλάδα άτομα με τα πιστεύω του κ. Κωτούλα για παράδειγμα, άτομα που ευχαρίστως θα υποστήριζαν ένα νέο εμφύλιο στις μέρες μας, άτομα που με μεγάλη ικανοποίηση θα στήριζαν μια νέα χούντα, μια νέα Μακρόνησο, ένα νέο αλληλοσπαραγμό. Ποιά είναι η Ελλάδα που υποστηρίζετε κύριοι; Ποιά είναι η Ελλάδα σας κύριε Κωτούλα; Είναι μια διαφορετική χώρα απο αυτήν που ζούμε εμείς οι υπόλοιποι; Είναι μια άλλη πατρίδα απο αυτήν του νεκρού Αλέξανδρου, απο αυτήν των χιλιάδων σημερινών νέων που αγανακτούν για όλα αυτά που ο κ. Βίτσος αναφέρει στο κείμενό του; Είναι μια χώρα που χωρίζει τα όνειρα, τις προσδοκίες και τη ζωή της σε ¨δεξιά¨ και ¨αριστερά¨, σε ¨πατριωτικά¨ και ¨ανθελληνικά¨; Στη χώρα που ζείτε εσείς ολα θα ήταν ιδανικά αν δεν υπήρχαν αριστεροί; Τα προβλήματα της Ελλάδας των τελευταίων δεκαετιών, εκεί τα εντοπίζετε; Δεν βλέπετε τίποτε άλλο σ’αυτή τη χώρα,να είναι προβληματικό, παρά μόνον τους ¨αριστερούς¨; Μάλλον ζούμε σε διαφορετικές χώρες. Ή καλύτερα, σε διαφορετικές εποχές. Ή ακόμη καλύτερα, σε διαφορετικά σύμπαντα. Λυπάμαι…

 34. Ο/Η Περικλεους Διονυσια λέει:

  @κ. Καλειδοσκόπιε! Δεν πρέπει να παραχωρήσουμε, κι έτσι γενναιόδωρα, όλα τα λάθη στον κ. Κωτούλα! Να κρατήσουμε και κάτι και για μας, ντεε! Κι άλλο οι ηγεσίες κι άλλο ο απλός κοσμάκης του φάσματος -ωρέέέ, και πως μου κόλλησε τώρα τούτη η λέξη;; Κι άρχισα και μου γίνομαι η αδελφή του πολιτικού ελέους;; Πτου, στον κόρφο μου! Και με περιτριγυρίζει το Βατοπαίδοιον! Κι η μούρη του Εφραίμ μου βγάζει στη δικιά μου σπιθουράκια!
  Όλους δεν μας εμπαίζανε;; Τον «Γέρο της Δημοκρατίας» η δημοκρατικότατη Φρειδερίκη δεν αποφάσισε να τον κάνει πρωθυπουργό; -ο στάχτης πέρασε απ’ ευθείας στο όνειρο του τού πρωθυπουργιλικιού πριν περάσει απ’ την κηπουρική του παλατιού -γιατί φορούσε το ρολόϊ που θ’ άφηνε κληροδότημα στον εγγονό του! Αυτό μου κατέβηκα σαν έγραφα!
  Ο γιόκας του, έχουμε κάνει, τίμια, ταμείο τί έκανε στον τόπο;; Εμείς, όλοι μας, δεν μας βόλεψε η αχρειότητα που μέσα κολυμπούσε ΟΛΟ το κόμμα του;; Και πίσω, βέβαια, απ’ αυτόν; (Θυμάμαι πως, τότε στα παλιά, ο γαμπρός Κατσανέβας είχε πει πως «οι Παπανδρέου πάντα είχαν οικονομικά προβλήματα, σφίξεις από λεφτά!» Κι ευτυχώς που τώρα δεν έχουν!) Και γίναμε συνέταιροι τους στην κλεψιά! Τρομάρα μας! Κάτι σαν τον συνεταιρισμό που ‘χω εγώ με τον Bill Gates. Κάναμε βέβαια και μεις τις μικρές βουτιές μας, στ’ αρπαχτά, για καμιά μαριδίτσα! (Μισοσάπια βέβαια αλλά στο ολότελα φελά κι Παναγιώταινα.) Κλέβαμε ότι προλαβαίναμε ΜΕΣΑ απ’ την τσέπη μας. Όμως όλοι του σεπτού (και πάλι φτου θρησκεία!) κόμματος είχαν περάσει από κει πριν από μας!
  Ο γκαντέμης, και μου είναι φοβερά αντιπαθείς γιατί έτσι με θέλει η πλειοψηφία του νοήμονος ελληνικού λαού, ήταν χειρότερος από τον «Γέρο της Δημοκρατίας»; Απ’ τον μακαρίτη, «Το μεγάλο Στόμα», ούτε λόγος να γίνεται! Ξηγημένοι!! Πού είναι λοιπόν οι δικές μας ευθύνες;; Και μη μου πείτε εκείνο το ποιητικό «…και πάντα προδομένε» γιατί θα ξεράσω!
  Τώρα στα σήμερα: Πιστεύω πως ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Αλαβάνου, πέρασε το turning point -γα..το και δεν μου ‘ρχεται η ρημάδα η λέξη στα ελληνικά- ο μικρούλης Αλέξης είναι, και δυστυχώς, κάτω απ’ την κουκούλα! Και δεν παίρνει ανάσα!
  Πάντως εγώ, με το χέρι στην καρδιά, το σκέφτομαι και νομίζω, πάλι το χέρι στην καρδιά κι έπαθε αγγήλωση (με ήτα η λέξη γράφεται κ. Βίτσο; όχι τίποτις άλλο να μη με βάλεις στα υπογλώσσια!) το ρημάδι, νομίζω πως θα ξαναψηφίσω Καραμανλή! Βαράτε με αλλά το ίδιο κάνανε και στον πατέρα μου στην Μακρόνησο…

 35. Ο/Η Dana_Semitecolo λέει:

  Και που διαφωνώ, θα σας γράψω ευθύς αμέσως κ. Βίτσο, μια και στέγνωσε το σάλιο και το δάκρυ.

  Την Αθήνα και τις άλλες πόλεις, δεν τις καίνε οι μαθητές και οι φοιτητές. Ίσως, να συμμετέχουν κάποιοι λίγοι στα επεισόδια αλλά δεν αποτελούν τον κύριο όγκο των βανδαλιστών που πολύ κακώς αποκαλούν -οι δημοσιογράφοι κυρίως- αναρχοαυτόνομους. Οι «γνωστοί-άγνωστοι» κουκουλοφόροι κατά τη γνώμη μου, είναι τραμπούκοι βαλτοί να δημιουργούν προβλήματα γιατί αυτό βολεύει την εκάστοτε πολιτική ηγεσία. Μια ηγεσία που αφενός θέλει να σταματήσει ο κόσμος να ασχολείται με τα σκάνδαλα -διότι την «χτύπησε το παπούτσι» που λέμε και στο Ζάντε- και αφετέρου, την βολεύει αφάνταστα όλο αυτό το μπάχαλο. Η δημιουργία τρομοκρατίας. Τρομοκρατημένοι πολίτες, σημαίνει πολίτες σε καταστολή που σιγά-σιγά θα βγούνε με τα όπλα στους δρόμους να περιφρουρήσουν τις περιουσίες τους από τους κακούς. Ένας εμφύλιος είναι ό,τι πρέπει! Ακριβώς ό,τι πρέπει ώστε να μείνουν για πάντα ατιμώρητοι οι φταίχτες. Είτε πολιτικοί είτε πολίτες.

  Το είδα το σκηνικό χθες βράδυ με τα μάτια μου στο νησί μας. Έξω από το Α.Τ. Από τη μια μεριά καμιά 20αριά (το πολύ 30) πιτσιρίκια χωρίς κουκούλες, με τα πρόσωπά τους, πέταγαν πέτρες σε μερικούς μπάτσους τοπικούς που τους είχαν φορέσει οι διοικητές τους κράνη και ασπίδες και παρίσταναν τα ΜΑΤ. Έμεινα πολύ ώρα εκεί και παρακολουθούσα μαζί με άλλους περίεργους τις «συμπλοκές». Σε μισή ώρα μαζεύτηκαν κάμποσοι έμποροι της περιοχής μες στον πανικό κι άρχισαν να λένε: «θα μας κάψουν, πάνε τα μαγαζιά μας, ειδοποιήστε τους συγγενείς σας, να φυλάξουμε τα μαγαζιά μας κλπ κλπ» Να ξεκαθαρίσω πως ήταν προφανές πως τα πιτσιρίκια δεν είχαν ουδεμία τέτοια πρόθεση. Έναν κάδο είχαν ανάψει και πέταγαν πέτρες πάνω στις ασπίδες των «ΜΑΤ». Κάποιοι θερμοκέφαλοι έμποροι, είπαν πως αφού δεν λειτουργεί κράτος και αστυνομία θα κατεβάσουν τα δικά τους όπλα, κι όποιος τολμήσει ας κοπιάσει να τους σπάσει βιτρίνα. Και κάποιοι το έκαναν. Έμειναν μες στα μαγαζιά τους με τις καραμπίνες στο χέρι. Άλλωστε, όπως ξέρετε, δεν υπάρχει σπίτι στο Ζάντε χωρίς καραμπίνα. Και αναρωτιέμαι, αν κάποιο δεκαπεντάχρονο από χαζομάρα και μόνο, πέταγε μια πέτρα σε βιτρίνα κάποιου από τους παραπάνω καταστηματάρχες, τι θα γινόταν; Θα το σκότωνε προφανώς και θα καιγόταν η άλλη μισή Ελλάδα, αυτή που θα έχει διασωθεί από τους βανδαλισμούς αλλά και από τις περσινές πυρκαγιές. Αλλά το πάω μακρυά. Με συμπαθάτε!

  Για το γράμμα των παιδιών τι να πω; Από τα λόγια στις πράξεις υπάρχει μεγάλη απόσταση όπως ξέρετε και δεν θεωρώ ικανό το σύνθημα να κατεβάσει στο δρόμο τα πιτσιρίκια και να τα οδηγήσει στην καταστροφή της πόλης τους. Αντιθέτως το βρίσκω πολύ καλό σαν στίχο για σουξέ της Βανδή.

  Διαφωνώ επίσης με την τοποθέτησή σας για το ότι ο κ. Καραμανλής, δεν ακολούθησε την τακτική του Αντρέα με δημαγωγία μέσω του lifestyle. Δεν άφησε τον κόσμο ελεύθερο να σκεφτεί και να κρίνει. Αδιαφόρησε. Εντελώς! Είναι βέβαια και βόρειος, βαρύς τύπος. Δεν ξέρει από lifestyle, μόνο από κοψίδια στου Μπαϊρακτάρη. Και να οι φωτογραφίες! Ο Μέγας Άχρηστος. Δεν ξέρω αν υπήρξε πιο άχρηστος και πιο ανεπαρκής. Δεν ξέρω και καλή ιστορία βλέπετε.

  Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να θεωρηθεί πως συμφωνώ με τους βανδαλισμούς. Πάντα θα φωνάζω πως είμαι κατά της βίας και έμπρακτα, στη καθημερινότητά μου. Κανενός είδους βία δεν με βρίσκει σύμφωνη. Γιατί πέρα από την σωματική, υπάρχει και η ψυχική την οποία υφιστάμεθα όλοι μας λίγο-πολύ καθημερινά κι όλο αυτό κάποια στιγμή ξεσπάει, με διάφορους τρόπους.

  Καλημέρα σας κι ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

 36. Ο/Η Περικλεους Διονυσια λέει:

  @Danaκτλ.: Με τον μακαρίτη αρχηγό «Το μεγάλο στόμα» σκεφτόσαστε;;; Από πού σας κρατάει πέντε χρόνια τώρα ο χοντρός;; Το μυαλό το ‘χετε στα εξωτερικά σας;;
  Τώρα για το γράμμα των παιδιών γιατί, άμα και πολύ το άντεξα, και τα φόρεσα τα Κεφαλλονλιτικά μου:
  Πρώτα απ’ όλα την κηδεία την κάνανε οι δημοσιογράφοι! Για θέαση! Και ξηγημένοι! Τί γονείς είναι αυτοί που τους άφηκαν έτσι να ρεντικολέψουν το αγόρι τους;;; Δεν τους έφτανε η, μη, συμετοχή του στη μόστρα των αποβρασμάτων;; Αν είχα μια κόρη σαν την μικρή, της σημείωσης, θα δανειζόμουν, και από τον Γιούκο μαθές, να βάλω κάποιον να την δέρνει με το εικοσιτετράωρο! Μυαλό, όχι πως θα βαζε, αλλά δεν θα ‘χε ώρα για κοπροσκύλιασμα σε καταλήψεις κι τ’ άλλα προοδευτικά! Η… δημοσιογράφος -του Ευαγγελάτου της κατάθλιψης ήτουνε;; και θου κύριε φυλακί (έτσι γράφεται αυτό;;) τω στοματί μου, δε πα να σφουγγαρίζει καμιά σκάλα;;;
  Δε μου λέτε;; Διαβάσατε, προχτές, τις αυτόπτεις μαρτυρίες, έξω απ’ τη Βολή, του κ. Δανέζη;;; Για τους προπηλακισμούς στα όργανα;;; Να τους ζήσουν των γονιών, που τους έχουνε, αυτοί οι αλήτες! Και μη μου πήτε πως δεν μπορούν να ελέγξουν «οι γονείς» τους βλαστούς τους! Μα το θεό εγώ δεν ξέρω αν θα ήθελα να μου ζήσει ένας τέτοιος γιός κουκουλοφόρος ληστής τραπεζών! Και ο θεός να με συχωρήσει!

 37. Ο/Η Αυτόνομος λέει:

  Nα αναλάβει τις ευθύνες του και ο προοδευτικός «καλλιτέχνης» Λάκης Λαζόπουλος, που σε ζωντανή σύνδεση στο δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha έδωσε μάθημα υποκρισίας και αλητείας. Παραθέτουμε τη στιχομυθία με τον δημοσιογράφο-παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου:

  Σρόϊτερ: Τι θα λέγατε σε αυτούς τους νέους που είναι τώρα στους δρόμους και διαδηλώνουν και τα σπάνε;
  Λαζόπουλος: Να μην σταματήσουν!

  Αυτός είναι ο ξεκαρδιστικός κύριος Λάκης Λαζόπουλος, ο Αριστερός του Κολωνακίου, της Εκάλης, των πολυτελών BMW. Kαλούμε όσους καταστηματάρχες και μεροκαματιάρηδες έχασαν το βιός τους από τις βιαιότητες των βάνδαλων, να ζητήσουν δικαστικά αποζημιώσεις και από τον κ.Λάκη Λαζόπουλο, ο οποίος με την περιουσία που διαθέτει σίγουρα δε θα δυσκολευτεί καθόλου να τους αποζημιώσει. Άλλωστε και ο ίδιος είναι ηθικός αυτουργός, καλώντας δημόσια τους βάρβαρους με τις κουκούλες να καταστρέψουν τους κόπους μιάς ζωής συμπολιτών τους.

 38. Ο/Η Ιέρων λέει:

  Αλήτες αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται η ώρα σας! Ο λαός δεν ξεχνά. Μόνο ένας ηλίθιος θα ψήφιζε πια ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που δεν καταδικάζει τους τρομοκράτες των Εξαρχείων. Φαίνεται ότι θα υπάρξουν κάποιοι τέτοιοι ηλίθιοι.

  Αλήθεια ο αναρχικός γιος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βούτση που έκλεβε τράπεζες και πυροβολούσε τι ήταν;

 39. Ο/Η Π. Μαρίνος λέει:

  @ Dana_Semitecolo: Ε, όχι και Κάφρος ο κ. Κωτούλας. Ούτε νομίζω να πρόκειται περί ενός ατυχήματος…

 40. Ο/Η Περικλεους Διονυσια λέει:

  @κ. Ιέρωνα: Εεεεπ, δεν είναι όλοι του ΣΥΡΙΖΑ έτσι! Πολλές φορές τα ‘χω πει για τον αλήτη γιό! Άλλωστε και οι δηλώσεις του κ. Αλαβάνου χθες εκεί αποσκοπούσαν: Μπας κι ‘ναι ο φέρελπις γύρα σε καμιά προοδευτική ληστεία και μετά το κόμμα…; Θα χάσει την καλή έξωθεν μαρτυρία!

 41. Ο/Η ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ λέει:

  @ Dana Semitecolo: Νομίζω πως βιαστήκατε να απαντήσετε πριν συνέλθετε εντελώς. Διαφορετικά θα βλέπατε πως ό,τι σχετικό με το θέμα έχω γράψει εγώ ή το φουστανΕΛΛΑΣ συμφωνεί μαζί σας.
  Κάπου διαφωνούμε στο κατά πόσο χρησιμοποίησε ο μακαρίτης Ανδρέας το lifestyle ως αποβλακωτήρι της νεολαίας για να ξωφλήσει από δαύτη και τις ενοχλήσεις της, αλλά μόνο σ’ αυτό.

 42. Ο/Η Περικλεους Διονυσια λέει:

  @Ανώνυμο: Θα σας τραβήξω μια γρήγορη, αλλά εμπεριστατωμένη, Λαζολοπουλική ανάλυση,
  1ον) Ο κ. Λαζόπουλος μόλις τέλειωσε την έπαυλή του στη Πάρο. Κάτι άκουσα για 350.000€ και χώρια εξοπλισμός και τα κτλ.
  2ον) ο κ. Λαζόπουλος έχει κόρη. (Τον άκουσα να το λέει τότε, με τα ναρκωτικά στο κότερο, που ‘χε βγει και διαμαρτύρονταν γιατί δεν τον ειδοποίησαν πως θα ‘βαζαν την είδηση για να βάλει το παιδί για ύπνο. Πριν τις 8 μ.μ.)
  Υπάρχουν λοιπόν δύο εκδοχές:
  α’ εκδοχή) Το κορίτσι να σπουδάζει στο εξωτερικό και πως να κάνει από έξωθεν καταλήψεις σε ελληνικό Πανεπιστήμιο. Όποιος βρει τη λύση να την στείλει με το DHL στον κ. Λαζόπουλο κι αυτός θα φροντίσει για τα περαιτέρω.
  β’ εκδοχή (αυτή με την προϋπόθεση πως σπουδάζει το παιδί με τα παιδιά αυτών που τους κάηκαν οι δουλειές και που μπορεί τώρα να σταματήσουν τις σπουδές του γιατί, «έλειψη χρημάτων…» και τα κτλ.) Εδώ ακόμη δεν έχουμε, χειροπιαστές, μαρτυρίες πως στις ληστείες παίρνουν μέρος και λησταρχίνες.
  4ον) Νομίζω πως ο κ. Λαζόπουλος μας έχει -με το συμπάθιο- χεσμένους όλους γιατί, και μετά την αποπεράτωση της έπαυλης κι όπως πολύ θαρραλέα είχε σιγομουρμουρήσει σε εκπομπή του στο Τσαντήρ:»Εγώ καλά την έχω κοιτάχτε εσείς…» ή κάτι εντελώς το ίδιο -Σ.Σ. είμαι και 100 χρονώνε και θυμώνει η Ελένη η Γιατρά όταν λέω τις μα….ες μου- εμείς που τον παρακολουθούμε, ρε βλήματα, του κάναμε το κασέ! Στη Μποτσουάνα δεν πιάνουν τον Alpha!

 43. Ο/Η Περικλεους Διονυσια λέει:

  Λάθος Αυτόνομος όχι ανώνυμος. Γεράματα των 100.

 44. Ο/Η αυτόκλητος συνήγορος του διαβόλου λέει:

  Κάφρος= «πρόσωπο αμόρφωτο, άξεστο,χαμηλού πολιτιστικού επιπέδου, χαμηλής ποιότητας».

  (Λεξικό Μπαμπινιώτη)

  Τίποτε άλλο.

 45. Ο/Η Περικλεους Διονυσια λέει:

  @διακύρηξη του κ. Gatos και τώρα το είδα: Κατέβα γατούλη απ’ τα κεραμμύδια. Μη και μου ζαλιστείς κι αμολύσεις καμιά ριπή απ’ το στομαχάκι σου και περνά κόσμος απο κάτου…

 46. Ο/Η Dana_Semitecolo λέει:

  κ. Βίτσο, συνηθισμένα πράγματα να συμφωνούμε μεταξύ μας διαφωνώντας. Ωστόσο, σας απάντησα στα ερωτήματά σας και εξέφρασα τη διαφωνία μου η οποία όπως λάθος συμπεράνατε, δεν έχει να κάνει με το τι έκανε ο Ζιβάγκος στα παιδιά -σαν κι εμένα- με το lifestyle αλλά με το τι έκανε ο σημερινός πρωθυπουργός. Ε, δεν έκανε απολύτως τίποτα λόγω ανεπάρκειας όχι νεφρικής, ούτε καρδιακής αλλά ηθικής. Μπορεί κανείς να το πει και «φόνο εξ αμελείας».

 47. Ο/Η Περικλεους Διονυσια λέει:

  @ Όλους: Λίγο πριν ξεκινήσει η απολογία, ο συνήγορος των δύο κατηγορουμένων, Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, παρεξήγηση το τραγικό περιστατικό, καθώς, όπως είπε, από τα πρώτα ευρήματα της βαλλιστικής εξέτασης που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, προκύπτει ότι «η τραγωδία είναι αποτέλεσμα της ενέργειας του αστυνομικού να πυροβολήσει στον αέρα».

  Όπως υποστήριξε ο κ. Κούγιας «η σφαίρα εξοστρακίστηκε και χτύπησε τον άτυχο μαθητή».

  Σύμφωνα με το δικηγόρο, «το βλήμα είναι λειασμένο από τη μια πλευρά και η πύλη εισόδου στο σώμα του μαθητή είναι από πάνω προς τα κάτω».

  «Τώρα, εάν έπρεπε ή όχι να πυροβολήσει ο αστυνομικός, θα το κρίνει η Δικαιοσύνη», δήλωσε ο κ. Κούγιας, ενώ εξέφρασε τη λύπη του, όπως είπε, προς τους κορυφαίους πολιτικούς ταγούς, «οι οποίοι προκειμένου να σώσουν το τομάρι τους, δεν σκέφτηκαν ούτε το παιδί, που είναι το μεγάλο θύμα αυτής της ιστορίας, ούτε τους αστυνομικούς».

  Στο γραπτό υπόμνημα του ενός κατηγορούμενου αναφέρονται τα ακόλουθα: «Δεχτήκαμε επίθεση από αναρχικούς και πυροβολήσαμε τρεις φορές. όπως έχουμε πληροφορηθεί οι νέοι αυτοί κατοικούν σε περιοχές των βορείων προαστίων αλλά συχνάζουνη στα Εξάρχεια και στα γήπεδα, όπου προκαλούν επεισόδια, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την ηλικία τους. Μάλιστα, ο θανών είχε αποβληθεί από τη Σχολή Μωραΐτη και άλλαζε συχνά σχολεία εξαιτίας αυτής της απρεπούς συμπεριφοράς του».

  Παράλληλα, κατά τη μεταγωγή των δύο κατηγορουμένων επιχειρήθηκε η απαγόρευση εισόδου των δημοσιογράφων στο κτίριο κάτι που απετράπη μετά την παρέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών.

 48. Ο/Η Περικλεους Διονυσια λέει:

  @ Όλους: Μας τέλειωσαν οι άγγελοι!

 49. Ο/Η Περικλεους Διονυσια λέει:

  Από την «Καθημερινή» το κείμενο.

 50. Ο/Η Περικλεους Διονυσια λέει:

  @ Ahso: Όταν μιλάμε με τον εαυτό μας εεε, δεν είναι κι ασυνηθιστο. Το πρόβλημα αρχίζει όταν του απαντάμε κιόλας… Υπάρχουν όμως ειδικοί και μην το πάρεις κατάκαρδα!

 51. Ο/Η ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ λέει:

  Σας παρακαλώ να μιλάμε με σεβασμό στον κύριο Κωτούλα θα τον εχοθμε ανάγκη…Όταν καταλάβει την εξούσια με πραξικόπημα, με την βοήθεια του καλά κάνει και είναι ανώνυμου, θα αναπτερωθει η οικονομία μέσω του εμπορίου κόκκινου σαπουνιού σαπουνιού. Με το τέταρτο Ράιχ βεβαίως βεβαίως…

 52. Ο/Η ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ λέει:

  και ακόμη:
  @Κωτούλας,@αυτόνομος:χαχαχα

 53. Ο/Η Περικλεους Διονυσια λέει:

  @κ. Σχολιαστή: κ. Σχολιαστά δεν σας καταλαβαίνω. Πιο λιανά. Σας παρακαλώ. Δεν έχουμε όλοι το ίδιο, δυναμικό, στο μυαλό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *