Όλα τάχει η Μαριορή…

Το να κατηγορείς κάποιον χωρίς αποδείξεις είναι συκοφαντία, βεβαίως. Όμως πολλές φορές το παρελθόν και τα πεπραγμένα του αποτελούν μία πυξίδα ακριβείας για το μέλλον.

Ο ελαφρώς σουρρεαλιστικός αυτός πρόλογος γίνεται διότι, τελευταίως, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μία λαϊκή αμνησία για τα πεπραγμένα της σοσιαλιστικής –κατ’ ευφημισμόν βεβαίως- κυβέρνησης, η οποία φαινεται ότι αναγεννάται εκ της τέφρας της, επειδή η σημερινή επιδίδεται σε πολιτικές γκάφες. Αισθάνεται δε τόσο αναγεννημένος ο «πράσινος ήλιος» ώστε εκπρόσωποί του να αυθαδιάζουν, πολιτικώς, ξεχνώντας το τι οι ίδιοι έπραξαν.
Λ.χ. έχουμε σειρά ατυχημάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως η πτώση ενός ακόμη ελικοπτέρου Απάτσι. Οι του ΠΑΣΟΚ καταλογίζουν ευθύνες στην κυβέρνηση. Άρκεσε ένα εκτενές, όμως ρεπορτάζ στην Κυριακάτικη Καθημερινή για να μας υπενθυμίσει –και κυρίως σε όλους αυτούς που έχουν κοντή μνήμη- τα τέρατα και σημεία των κυβερνήσεων των εκσυγχρονιστών στις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων. Μερικά ενδεικτικά αποσπάσματα:
– «Το 2000 ο τότε υπουργός Εθνικής Aμυνας, συμφωνούσε στην αγορά τεσσάρων αερόστρωμνων τύπου Zubr από τη Ρωσία και την Ουκρανία. Το σκάφος αυτό (πιο γνωστό ως χόβερκραφτ) ικανό να μεταφέρει πάνω από 400 στρατιώτες, άρματα μάχης και μεταφοράς προσωπικού είχε σχεδιασθεί ώστε να εισβάλλει στο έδαφος από τη θάλασσα στις… αχανείς παράκτιες εκτάσεις της ρωσικής πεδιάδας. Το 2001 οι Eλληνες αξιωματικοί παρέλαβαν περιχαρείς το νέο απόκτημα και σύντομα διαπίστωσαν ότι οι ακρογιαλιές του Αιγαίου μάλλον δεν προσφέρονται για τα χόβερκραφτ. Το τσιμέντο του Ναυστάθμου Σαλαμίνας αποδείχθηκε σκληρό για το στρώμα των σκαφών, με αποτέλεσμα να χρειάζεται σχεδόν έπειτα από κάθε αποστολή αλλαγή….Η ιστορία θα ήταν απλά φαιδρή αν δεν είχε κοστίσει στους Eλληνες φορολογούμενους 67 δισεκατομμύρια δραχμές σε τιμές του 2000, ξέχωρα από την ανελαστική δαπάνη για τη συντήρηση των σκαφών..».

– «Τον Φεβρουάριο του 2000 υπογράφεται μια σύμβαση ύψους 1,9 δισ. ευρώ με τη γερμανική εταιρεία HDW για την αγορά τεσσάρων υπερσύγχρονων υποβρυχίων τύπου 214. Οπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή, κατεβλήθη προκαταβολικά άνω του 70%, περίπου 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ… Σχεδόν πέντε χρόνια αργότερα, οι Ελληνες αξιωματικοί που είχαν ταξιδέψει ώς το Κίελο της Γερμανίας για να επιθεωρήσουν και εν τέλει να παραλάβουν το πρώτο υποβρύχιο με την ιστορική ονομασία «Παπανικολής», παρατηρούν ότι –ως μη όφειλε– το σκάφος παρουσίαζε κλίση άνω των 45 μοιρών όταν έπλεε στην επιφάνεια….»!!

– «Το 2003 αποφασίστηκε να εκσυγχρονισθούν έξι ολλανδικής κατασκευής φρεγάτες τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού. Για να παραταθεί η ζωή των σκαφών αυτών για 10 χρόνια, εκταμιεύθηκαν 381 εκατ. ευρώ για την «αναβάθμισή» τους. Τα 128 εκατ. που είχαν τότε κατευθυνθεί στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, έχουν κριθεί από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης ως παράνομη επιδότηση.
Εάν προστεθούν σε αυτά και 45 εκατ. ευρώ των λεγόμενων «αντισταθμιστικών ωφελημάτων» το συνολικό κόστος εκτοξεύεται στα 426 εκατ. ευρώ.
Οι αναβαθμίσεις που έγιναν, έχουν κριθεί από τους επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού ως ασύμφορες και ήδη γίνονται τροποποιήσεις προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί όσο είναι δυνατόν το κόστος. Το πρόβλημα και σε αυτή την περίπτωση είναι οι υπέρογκες προκαταβολές τις οποίες συνήθιζε να δίνει το Δημόσιο…».

– «Από τις πλέον γνωστές περιπτώσεις ελαττωματικού πολεμικού υλικού, το οποίο βρίσκεται ακόμη υπό δαπανηρή επιδιόρθωση είναι το σύστημα αυτοπροστασίας των μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 52plus, που αγοράστηκαν το 2000 (καθένα από αυτά κοστίζει περίπου 30 εκατ. δολ.). Τα ιπτάμενα ραντάρ ERIEYE (ένας τύπος ανάλογος με τα γνωστά από τον πόλεμο της πρώην Γιουγκοσλαβίας AWACS) δεν έχουν ακόμη αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα διάφορα τεχνικά προβλήματα που παρουσίασαν από τη στιγμή που παρελήφθησαν…».

Τα συμπεράσματα δικά σας.
Κάποιοι λαχταρούν να φέρουν αυτούς πάλι στην εξουσία…

ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ -(Φωτογραφία mffffound)

1 σχόλιο αναγνώστη

  1. Ο/Η Περικλεους Διονυσια λέει:

    @ κ. Καραγιάνης: Μπορούν και διαβάζουν αυτοί που θα ψηφίσουν πάλι ΘΑΣΟΚ; Μμμμ;;; Και μια απορία: Γιατί δεν έρχονται στο φως από π.χ. την Βουλή, ή σε δημόσια αντιπαράθεση σ’ όλα τα κανάλια, τα στοιχεία; Κι όχι να ψιθυρίζονται ανάμεσά μας! Ποιοί είχαν υπογράψει τις συμβάσεις; Το χέρι του κλέφτη! Πόσοι διαβάζουν Καθημερινή ή φουστανΕΛΛΑΣ…; (να ευλογίσουμε και τα γένεια μας ντε!) Πιστεύω πως η πρεμούρα που ‘χει πιάσει το ΘΑΣΟΚ να ξαναγίνει κυβέρνηση είναι γιατί δεν μπορεί να βάλει χέρι και να κλέψει απ’ τις δημόσιες κόφρες, όπως έκανε για 25 χρόνια, και άδειασαν τα ταμεία του. Οι δωρητές ψόφισαν ή τους πάτησε το τραίνο, όπως λέει και το λαϊκόν άσμα! Ή μήπως πιστεύει κανείς πως ο Αρχηγούλης νοιάζεται για τον… μη προνομιούχο Έλληνα; Εδώ στην ροζ βίλλα (παρονυχίδα κλεψιάς) δεν τόλμησαν να στείλλουν ΣΔΟΕ! Βολικές οι παραγραφές!
    Γιατί βούλωσαν τα στοματά τους, και Αρχηγούλης και Χοντρούλης, όταν ο δεύτερος έριξε βολές για το πώς συντηρεί το επίπεδο ζωής του ο πρώτος; Και μάλιστα από τηλεόρασης τότε που είχαν ριχτεί ο ένας στο λαιμό του άλλου! Θα είναι βλάκας με πατέντα και βούλα όποιος ψηφίσει το σάπιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *