Υποκρισία για Βαλλιανάτο και λαϊκισμός από Παπανδρέου

Τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο δεν τον γνωρίζω προσωπικά.
Πολλές από τις κατά καιρούς εκφραζόμενες απόψεις του, με βρίσκουν καθέτως αντίθετο. Όπως με βρίσκει αντίθετο το απύθμενο θράσος με το οποίο επιχειρεί να τις επιβάλλει κι η ειρωνία με την οποία αντιμετωπίζει πλειστάκις τους έχοντες αντίθετη γνώμη.
Οφείλω, όμως, να του αναγνωρίσω και ευφυία και σθένος στην υπεράσπιση των όσων πιστεύει.
Είναι, όμως, άλλο πράγμα να παλεύει κάποιος για τα δικαιώματα κάποιας – θεωρητικά- αποκλεισμένης κοινωνικά ομάδας, όπως οι ομοφυλόφιλοι κι άλλο να επιχειρεί να μπερδέψει δήθεν αποκλεισμένους Έλληνες και να τους αποκαλεί Μακεδόνες.
Άλλο πράγμα ο αγώνας για τoυς gay και τις λεσβίες κι άλλο η επιχείρηση – προς ενδυνάμωση των απόψεών τους – να τον ταυτίσει με κρίσιμα εθνικά θέματα.

Η απομάκρυνσή του από την θέση του συμβούλου επικοινωνίας του Γιώργου Παπανδρέου και το ΠαΣοΚ, λόγω της άποψης που εξέφρασε για το «Μακεδονικό ζήτημα», είναι, ασφαλώς, υποκριτική και έντονα λαϊκίστικη, σε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα που θυμίζει επαρχιωτισμό της δεκαετίας του πενήντα.
Ο Βαλλιανάτος δεν ήταν εκείνος που καταχειροκροτήθηκε στο συνέδριο του ΠαΣοΚ, το 2005, όταν εξέφρασε από βήματος παρόμοιες θέσεις;
Γιατί δεν ενόχλησε τότε και ενοχλεί σήμερα;
Ο Βαλλιανάτος δεν ήταν εκείνος που εξέφρασε παρόμοιες θέσεις στο βιβλίο του με τίτλο «Ακατάλληλο», το οποίο είχε την απόλυτη έγκριση του Γιώργου Παπανδρέου, αφού ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ το συνιστούσε στην ιστοσελίδα του μέχρι προχθές;
Ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι εκείνος που κατά το παρελθόν έχει διατυπώσει παρόμοιες απόψεις, (1999 ΚΛΙΚ, 1999 FLASH);
Τώρα, λοιπόν, γιατί απολύει τον Βαλλιανάτο, που στο κάτω κάτω της γραφής χρησιμοποίησε παρόμοια επιχειρήματα με την προσθήκη ότι είναι προσωπικές του απόψεις;
Γι αυτό, λοιπόν, η υποκρισία και ο λαϊκισμός που γράψαμε προηγουμένως.
Τέλος, είναι αδιανόητο, να απολύει ο αρχηγός ενός μεγάλου κόμματος κάποιον, επειδή δεν του άρεσαν(;) οι απόψεις του.

ΝΙΚΟΣ Γ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ -(Φωτογραφία: PIX)

8 Σχόλια

 1. Ο/Η Ιστοριοφίδης λέει:

  Τι να σου κάνω και ο Γιωργάκης.
  Εδώ ολόκληρος Αγαμέμνων θυσίασε την Ιφιγένεια για να πνεύσει ούσιος ανεμος!

 2. Ο/Η Gatos λέει:

  Συμφωνώ εν μέρει με όσα λέει ο συντάκτης του άρθρου. Όντως υποκριτική και ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΗ η συνήθης μικροκομματική πολιτική των ελλην ικών κομμάτων να διαγράφουν ενόψει εκλογών και αμέσως μετά να υπουργοποιούν. Γιατί θυμηθείτε το ο Γρηγόρης στενός συνεργάτης του προέδρου επί δεκαετίες είναι εν δυνάμει υφυπουργός.
  Τώρα όσον αφορά τις απόψεις που εξέφρασε ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ. Αναγνώρισε απλώς το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού κάποιων συμπολιτών μας. Αλήθεια οι κουτοπόνηροι Έλληνες τόσα χρόνια που αρνούμαστε να ονομάσουμε τους Τούρκους της Θράκης ως Τούρκους τι καταφέραμε; Τίποτα.
  Όλοι πια ξέρουμε ότι είναι Τούρκοι.
  Οι μισοί Έλληνες έχουν αρβανίτικη ή βλάχικη καταγωγή. Μπορούμε να τους το αρνηθούμε;
  Αυτή η υποκρισία της δήθεν εθνικά ομοιογενούς φυλής που είναι ψεύτικη και μας επιβλήθηκε από την Εκλησία και ακροδεξιά ανόητα στοιχεία σιγά σιγά τείνει να εκλείψει.
  Ας μη κατηγορούμε λοιπόν το Βαλιανάτο που είπε την αλήθεια και ας κοιτάξουμε να ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου. Ας αφήσουμε τέτοιες συζητήσεις σε ανόητους εθνικιστές.

 3. Ο/Η imago λέει:

  κ. Gatos, όταν ο κ. Βαλλιανάτος μιλάει για Μακεδόνες που καταπιέζονται από το ελληνικό κράτος, δεν υποστηρίζει τα δικαιώματα αυτοπροσδιορισμού καμίας μειονότητας αλλά αφαιρεί το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού από τους Μακεδόνες, εκτός και εάν ανήκετε σε εκείνους που υποστηρίζουνε ότι οι μόνοι Μακεδόνες στην Μακεδονία είναι όσοι είναι μέλη του ουράνιου τόξου (γιατί στην ουσία αυτούς εκπροσωπεί ο κ. Βαλλιανάτος).

  “Αλήθεια οι κουτοπόνηροι Έλληνες τόσα χρόνια που αρνούμαστε να ονομάσουμε τους Τούρκους της Θράκης ως Τούρκους τι καταφέραμε; Τίποτα.”

  Εντελώς αντικειμενικά καταφέραμε να αποτρέψουμε ένα πάγιο αίτημα του ανθελληνικού τουρκικού κράτους το οποίο γνωρίζουμε όλοι, ποιούς σκοπούς ακολουθεί και σε ποιές δραστηριότητες επιδίδεται (π.χ. τουρκικό προξενείο).

  Τώρα πώς γίνεται να κερδίζουμε όταν κερδίζουνε καταρχήν οι κατεξοχήν εχθροί μας, αυτό μόνο κάποιοι προοδευτικοί μπορούνε να μας το πούνε.

 4. Ο/Η Λαϊκός Ορθόδοξος Σύνδεσμος Νεοναζί Ομοφυλόφιλων λέει:

  Τιμή και δόξα σε έναν ήρωα του Άριου Εθνικισμού που έφυγε από κοντά μας με τον πιο απρόσμενο τρόπο στις 11 Οκτωβρίου σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Ο Jörg Haider, αρχηγός της ακροδεξιάς Συμμαχίας για το Μέλλον της Αυστρίας, όπως αποκαλύπτεται εκ των υστέρων, είχε πιεί νωρίτερα πολύ αλκοόλ σε ένα κλαμπ, αλλά όχι όποιο κι όποιο κλαμπ, μα το gay κλαμπ Stadtkraemer στο Klagenfurt!

  Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Σύνδεσμος Νεοναζί Ομοφυλόφιλων
  έχει κάθε λόγο να χαιρετίσει την παρουσία ενός σημαντικότατου ηγέτη του Άριου Εθνικιστικού στερεώματος σε ένα χώρο συνεστίασης ομοφυλοφίλων ανδρών αποδεικνύοντας περίτρανα πως ο Εθνικισμός δεν είναι στεγανός απέναντι στις σεξουαλικές προτιμήσεις και ελευθερίες. Απεναντίας, η τιμή και η δόξα του Ανδρικού Κάλλους βρήκε πρόσφορη έκφραση στο πρόσωπο του Jörg Haider επιδικάζοντας στην Άρια Μνήμη τη διάβαση στον Αχέροντα Ποταμό για τους Ανώτερους Άνδρες.

 5. Ο/Η Γα(νυ)μίδης λέει:

  Το ότι ο Εθνικιστής Χάιντερ ήταν γκέι συζητιόταν ευρέως στην Αυστρία εδώ και καιρό. Κατ’ αυτήν την έννοια δε με εξέπληξε καθόλου η αποκάλυψη της σχέσης του αυτής.
  Αυτό που δε γνωρίζω είναι η άποψή του για τους ομοφυλόφιλους μετανάστες…
  Φαντάζομαι ότι θα εξαρτιόταν από τη σωματική τους διάπλαση.

 6. Ο/Η Περικλέους Διονυσία λέει:

  @ Λαϊκός κτλ.: στέκεστε στα δυο σας ποδάρια;

 7. Ο/Η Λαϊκός Ορθόδοξος Σύνδεσμος Νεοναζί Ομοφυλόφιλων λέει:

  @Περικλέους Διονυσία: Γιατί αναρωτιέστε αν στεκόμαστε στα δύο μας ποδάρια; Αφού κι εσείς δικιά μας είστε.
  Ιδεολογικά εννοούμε, σεξουαλικά δεν μπορούμε να ξέρουμε.
  Αφού υποστηρίζετε ότι οι ομοφυλόφιλοι αποτελούν τρίτο φύλο και ότι δεν είναι άνδρες ή γυναίκες με μια ερωτική επιλογή -όπως όλοι οι άλλοι- τι μπορεί να είστε;

 8. Ο/Η Περικλεους Διονυσια λέει:

  @Λαϊκος κτλ.: Έφτυσα στον κόρφο μου τρεις φορές. Τέλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *